Beşiktaş geçen sene bunun üstüne gitmedi. Başvuru yapmadı başvuru yaptığı halde sadece bizim istediğimiz yere bakar nerde oynayacağımız.Dağın başındaki ''devletin'' stadıda dahil.Beşiktaş oynayamaz diyenler. Beşiktaş'ın büyüklüğünü kavrayamamışlardır.
O stad zaten yapı bakımındanda kötü bi konuma sahip.Güneş sorunu var bu yüzden çimleride iyi değil.Bu yüzden bende oraya gidilmesi taraftarı değilim. Kadıköy'de Seyrantepede bu konuda iyi değil.Doğru düzgün bir stad yok o yüzden İstanbul'da. Maçlar bölünüp yarısı Seyrantepe yarısı Kadıköyde oynanabilir.
İyi o zaman Beşiktaş'ın yeni stad yapmasınada gerek yok "bir başvuru yapın" Arena'da oynayın bundan sonra.
Süreç göstericek "dağ başındamı" oynuyor yoksa Arena'damı.
Halbuki mantıklı düşünen biri,şehir dışında oynamıyacağız diyen Fikret Orman'dan yola çıkarak,Arena'da oynanmasına karşı Galatasaray yönetimi ve taraftarını düşünerek,Saraçoğlu'nunda çevrenin full Fbli olmasının sakıncalarından dolayı ve Fb taraftarınında karşı çıkıcağını düşündüğümden,K.Paşa stadının küçük olmasından dolayı Beşiktaş'ın tek çaresinin "Olimpiyat" stadı olduğunu anlar.
Gelin oynayın diyeceğim ama her sene vukuatı olan Beşiiktaş taraftarı - hiç kimse kusura bakmasın doğruya doğru - stadı darma duman eder diye ben onaylamıyorum,zemin mevzusu ayrı.
Şu devletin stadı muhabbetini geçin,Ali Sami Yen'in kalan yıllarında ki kira hakkımızdan vazgeçtik,üstüne stadın yapıldığı arazi Galatasaray Spor Kulübü'ne ait.O stad mevzusundan devlet 475 milyon lira kazandı.O 475 milyonun dışında stadın yapımı ise 191,5 milyon lira.Özhan Canaydın 5 yıl boyunca uğraştı stad için,stad 4 yılda yapıldı.Kusura bakmayın 9 yıllık bir süreç geçirdik bu stada kavuşurken,kimse kolay kolay paylaşmaz.Öyle bedavadan kondu falan lafları ayıp oluyor,bedavaya konsaydık, 2 yıl bile sürmezdi o stadın yapımı.Allah aşkına mantıklı düşünün bu hükümet babasının hayrına stad mı yapar ? Nerede rant oraya yönelir,baktılar karlı iş,hem millete stadı Galatasaray'a bedava yaptık dediler,hem de 475 milyon lirayı kasaya koydular.İnsanımız da işine gelene inandığı için buna da inandıAl sana fazladan oy sebebi.
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
"Beşiktaş oynayamaz diyenler. Beşiktaş'ın büyüklüğünü kavrayamamışlardır."
Allah aşkına ne alakası var bu konunun Beşiktaş büyüklüğüyle?Senin mantığına göre Beşiktaş büyüklüğüyle her şeyi yapar bu ligte.
Bakalım olurda Olimpiyat stadına giderse Beşiktaş,bu arkadaş burada ne yazıcak merak ediyorum.
Beşiktaş taraftarının her sene vukuatımı ? Beşiktaş taraftarının bi vukuatı falan olmaz hiç bir zaman geçen sene İnönü stadı bir kere bile kapanmadı. Ne vukuatı?.Ondan öncede küfür gibi zararsız birşeyden dolayı kapatıldı stad. Beşiktaş taraftarı son günlerde herkesin takdir ettiği gibi delikanlı,düzgün adam gibi adam bir taraftardır.
Arazi satın almakta hiç birşey yok. Önemli olan o arazi üzerine stadı yapabilmek Beşiktaş stadını yaparken stadın yiapım bedelini kendi karşılayacak. fb'de aynı şekilde yapmıştı.O vazgeçtiğiniz şeylerin hiç bir değeri yok. O stadın devlet tarafından ödenen yapım bedelinin yanında.gs bedavaya stad sahibi oldu sonuçta olan biten bu.
475 milyon lirayı nerden kazandı devlet?. Devlet gs'ye stad yaptı. Bunun karşılığında her yıl stadın gelirlerinin %20'sine sahip oluyor. 475 milyon tl falan kazandığı yok devletin.Bu uzun vadede devlete para kazandıracak birşey ama stadın yapımı için ödenen miktara göre devlet bu işten karlı falan çıkmamıştır.Açıkcası gs'ye bi stad hediye edildi.Çarpıtmayalım gerçekleri.Neden yapıldığınıda biliyoruz. Ama siyasete girer oda burada konuşulmaz.
Eğer Olimpiyat stadına gidilirse bunun tek bi nedeni olur. Oda Beşiktaş yönetiminin Fikret Orman seçilirse başkan o şekilde gidilir Olimpiyat stadına. Çünkü Fikret Orman Fair play ruhlu biri.O stada gidilince gs taraftarının gereksiz tutumu sayesinde 2 klübün arası dahada açılacak. Serdal Adalı seçilirse kesinlikle fb yada gs'nin stadında oynanır.
He anam he atıp tutmakta bir numarasın,ciddiye alıp açıklamak hata sana.
Tabi tabi atıp tutuyoruz biz. Kimin gerçeği açıkladığı ortada. O stadın sözleşmesini biliyoruz.Neyse tartışma çıkmasın tartışma taraftarıda değilim.Hatırlatalım burası Beşiktaş sohbet alanı
Öyle asarım keserim havalarına girersen,yerim senin Beşiktaş Sohbet Alanı'nı,Ali Sami Yen'in arazisini devlete verdik,karşılığında Seyrantepe arazisini aldık,Ali Sami Yen arazisi 1 milyar 25 milyon liraya satıldı,475 milyon lira TOKİ'ye gitti,191,5 milyon liraya da Türk Telekom Arena yapıldı.
okursan birsey kaybetmicegini dusunuyorum.
Galatasaray Spor Kulübünün Özhan Canaydın döneminde başlayıp, Adnan Polat döneminde devam eden Ali Sami Yen stadı arazisinin devredilmesi ve TT Arena stadının yapılma hikayesi çok konuşuldu ve speküle edildi.
Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın 11.05.2013 tarihinde Fenerbahçe Spor Kulübü Mali Kongresinde Galatasaray’ın “BEDELİNİ FAZLASI İLE VERDİĞİ DEVLETE YAPTIRMIŞ” olduğu stadı konusunda yapmış olduğu sonuna kadar haksız ve dayanaksız konuşmasından sonra artık gerçekleri net bir şekilde ortaya koymanın vakti gelmiştir. Galatasaray Spor Kulübünün Mali Kongresinde de belirtmiş olduğum hususları bir kez daha kamuoyuna bildirmek istiyorum. Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı sıfatım ile de bu konuda söz hakkım olduğunu düşünmekteyim.
Değerli Vatandaşlar; Mecidiyeköy’de bulunan hepimizin tarihi ile gurur duyduğu Ali Sami Yen stadı 1964 yılında üst hakkı 49 yıllığına Galatasaray Spor kulübüne verilmek suretiyle kullanıma açılmıştır. Üst hakkı üzerinde önemle durmak istiyorum, çünkü tüm tartışmalarda bu konu ya eksik anlatılıyor ya da bilinçli bir şekilde çarpıtılıyor. Üst hakkı mülkiyet hakkına benzer bir hak olup, üst hakkı sahibine çıplak mülkiyet yani satış dışında tüm mülkiyet haklarını sağlar, daha da önemlisi 30 yıldan fazla verilen üst hakları sürekli haklardan olup bu üst hakkı devredilebildiği gibi 30 yıldan fazla süren üst haklarında üst hakkı sahibinin sürenin sonunda mülkiyeti talep etme hakkı doğar. Yani 1964 yılında kurulan üst hakkı nedeniyle eğer Galatasaray için bir başka yerde stad yapma durumu oluşmasaydı 2013 yılında Ali Sami Yen stadı arazisi Galatasaray Spor kulübünün tapulu malı olacaktı. Birazdan söyleyeceğim TOKİ tarafından ihalesi yapılan stadın satış değerinin 416 milyon Türk Lirası olduğunu düşündüğümüzde Galatasaray’ın çok ciddi değerde bir taşınmazdan feragat ettiğini hepimiz görüyoruz. İşte bu nedenledir ki herkesin Galatasaray’ın Ali Sami Yen stadında üst hakkı sahibi olduğunu çok iyi bilmesi, bu üst hakkının öyle kolay kolay kaybedilmediğini anlaması, üst hakkı sahibi olduğu için 2013 yılında bu stadın sahibi olabileceğini görmesi esastır.
TT Arena stadının yapılış hikayesini hepimiz aşağı yukarı biliyoruz. Bu yapılış sürecinde önceki müteahhit firma ile sonraki müteahhit firmaların durumu Galatasaray’ın konumunu, yeni staddaki haklarını ve feragat ettiği büyük geliri değiştirmeyecektir.
Türkiye Cumhuriyeti devleti hazinesine 416 milyon Türk Lirası değerinde katkı sağlayan Galatatasaray hastane ve yeni yapılan taşınmazlar için de kullanılacak olan yan yollar dahil 261 milyon Türk Lirası değerinde bir stad yaptırmıştır. Burada bu cümleyi özellikle kullanıyorum ki; bu taşınmaz üzerinde Galatasaray’a bir stad yapılmamış Galatasaray Spor Kulübü karşılıklı haklardan feragat etmek suretiyle bir stad yaptırmıştır. Galatasaray Spor Kulübü yaptırmış olduğu stad karşılığında güzel bir tesise sahip olmuş ancak bunun çok üstünde bir rakamı devletin hazinesi sağlamıştır.
Galatasaray 1905’den bugüne değil, 1481’den bugüne toprağına, vatanına her alanda en büyük katkıları sağlayan, bu uğurda şehitler vermiş, Cumhuriyetin kurulmasında önder olmuş bir kültür ocağıdır. Onun içindir ki; bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlar bilsinler ki; Ali Sami Yen TT Arena stadı Galatasaray Spor Kulübünün bedelini fazlası ile devlete gelir olarak kazandırdığı tertemiz bir Galatasaray mülküdür.
Av.Ali Güvenç KİRAZ
Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı
Atarlandı ergen kardeşimiz. Devlet yardım etmese şu an ki halinizi biliyoruz sizin.Kasalarından bir kuruş çıkmadan stad yapıyorlar.Hala konuşuyorlar üstelik. Hadi git sen kendin gibi ergenlerin olduğu gs sohbet sayfana.
Yahu bi git.
gs li arkadaslar olayı uzatacagınıza hadi kendi alanınıza ltfn..
Sana başta doğru düzgün bir açıklama yaptım dalga geçer gibi cevap veren sendin,sonra bana yok ergen diyorsun yok atarlandı diyorsun.Sana etrafta dolaşan haberleri veriyorum,rakamlarıyla açıklıyorum hala boş boş konuşuyorsun.Asarız,keseriz havalarında olan sensin,tutturmuşsun bir devlet yaptı diye,bedava sanıyorsun,devlet olmasa haliniz harap diyorsun peki bu devlet yıllardır neredeydi ? Bize yardım ediyordu da o kadar borçla boğuşurken,stad için sponsor ararken neredeydi o devlet ? Boş boş konuşuyorsun sonra diyecek söz bulamayınca hakarete vuruyorsun işi.
Yönetimde meraklı değil ki Arena'da ya da Kadıköy'de oynamaya, mecbur orayı istiyorlar. Çünkü yüksek miktarda kombine ve loca geliri elde edecekler. Bizler olaya kulüp gözüyle bakıyoruz ama yönetim maddi gözle bakıyor. Yönetim kendince haklı yani. " Devletin stadı, bizi istemeyeni biz istemeyiz " gururuyla böyle şeyler söylemeye, düşünmeye hiç gerek yok.
Canım FEDA olsun sana !
Burası Çarşı'nın özel forumada benim mi haberim yok?Burası genel forum hatırlatırım.
İlk sözünde TTARENA'nın sahibi gibi konuşuyorsun ve Beşiktaş'ın orada oynayamayacağını söylüyorsun, ikinci sözünde ise kabul edilebilme payı bırakıyorsun. Bence bu senin kararsızlığını ve sırf kışkırtma amaçlı yaptığını gösterir. Burası yalnız Beşiktaşlı'nın girebildiği bir konu değil ama sen de tartışma yaşamak istemiyorsan yazma bir şey buraya.
Stat mevzusunda Serdal Adalı gelecek sezon bir devre GS'ın sahasında, bir devre FB'nin sahasında oynayacağız demiş herhalde. Bunun üzerine GS açıklama yapıp böyle bir anlaşmanın olmadığını açıklamış ?
Aynen ben koymuştum açıklamayı oradan kıvılcam aldı tartışma
Bugün, Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkan Adayı Sayın Serdal Adalı’nın Düzce Beşiktaşlılar Derneği'nde vermiş olduğu beyanat sırasında, bu sezon Beşiktaş maçlarının bir kısmını Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da oynanacağı şeklinde bir ifadesi olmuştur. Kulübümüzün ne mevcut Beşiktaş yönetimine ne de Sayın Adalı’ya bu konuda herhangi bir taahhüdü olmamıştır. Yanlış anlaşmalara mahal vermemek adına bu bilgiyi kamuoyu ile paylaşırız.
Mesajıma cevap alamadım ama bu stat konusunda artık kulüplerin öncelikle taraftarların inatlaşmasına hiç gerek yok. Geçen sezon bu hadise yaşandı ama bu sezon yaşanmasın. Hazır gündüz maçı fikri ortaya atılmışken yönetimin yerinde olsam Gebze stadyumuna iyi bir bakımla maçları orada oynatırım. Avrupa maçlarını da her türlü Olimpiyatta oynayacağız. İnşallah yeni stat bir yılda tamamlanır uzamaz.
Edit: He tamam cevap yazmış bir arkadaş.
Ergen lafı bi hakaret değildir. Siz gs'liler olmayan şeyleri varmış gibi göstermeyi çok seversiniz.Klübün kasasından kuruş çıkmamış bedava değil tabi klüp karşıladı değil mi bütün stadın yapımını. Devletin yardımı için illa sponsor olması şart değil. Burası siyaset forumu değil o yüzden bu dediğimi açıklamam. Birşey bilmiyorsun burada git kendi yerine.Siz Beşiktaş hakkında konuşmayın.
Last edited by berkebjk1 : 08.Haziran.2013 at 02:15
cebimizden para çıkıp çıkmaması niye bu kadar sizi ilgilendiriyo diyelim ki çıkmadı size ne ? ki ali samiyen arazisi üzerindeki haklarımız stadın maliyetinin kaç katına satılmışken bunları demek komik gerçekten madem öyle sizde sizde araziyi bırakın sizede yapsınlar dağ başında
Hocam tamam bedava yapıldı stad.Her şeyi bedava yaptırıyoruz.Oyuncu transferlerini,store ürünlerini,alt yapı tesislerini,stadımızı falan bütün para devletten çıkıyor,borcumuzu da onlar kapıyor,çakmasın kimse diye yavaş yavaş ödüyorlarDevlete de bir haber saldık mı sizin oynayacak stadınız kalmaz,hani devlet arkamızda ya istediğimizi yaptırırız
Kendi antrenman tesisinizde yaparsınız maçlarınızı.Eğer bildiğin bir şey varsa,koy belgelerini öyle konuş.Yukarıda yazı var bir tane avukatın açıklaması var ya da sadece onu okumaya çalış.
İstediğim yerde yorum yaparım,istediğimi söylerim burası taraftar forumu değil,burada karşıt görüşlerde var sende yorum yaparken karşında ki kişiyi rencide etmeden konuşmaya çalış,aptal değilim ben sosyal medya da ''ergen'' veya ''atarlı'' gibi kelimelerin ne anlamla kullanıldığını biliyorum.
Bizde ne salakmışız ya devlet yardımıyla 9 yılda ancak bir stada imar izni çıkartıp yaptırabildik.