Kaliteli adam Premier Leaguede rahat oynar.
Kaliteli adam Premier Leaguede rahat oynar.
Alman Birinci Futbol Lig'i (Bundesliga) takımlarından FC Schalke 04'te oynayan Mesut Özil'in babası Mustafa Özil, Mesut'un 31 Ocak'a kadar başka bir kulüpte imza atacağını bildirdi.
Mustafa Özil, Bild gazetesinde yer alan haberde, birçok takımdan transfer teklifi aldıklarını belirterek, ''Oğlum 31 Ocak'a kadar başka bir bir kulüpte imza atacak'' dedi.
İtalya, İspanya, İngiltere ve Fenerbahçe'den transfer teklifleri geldiğini bildiren baba Özil, ancak Mesut'un Alman ligi Bundesliga'da oynamak istediğini belirtti.
FC Schalke 04 takımının menajeri Andreas Müller ise Mesut ve babasına tepki göstererek, ''Eylül ayında Bayern Münih karşılaşmasından 2 gün önce yeni sözleşme için el sıkıştık. Ancak Bayern Münih'e karşı Rakitic 1-0'ı getiren golü attı ve birden verdikleri sözü unuttular'' dedi.
Baba Özil, daha önce bir gazeteye yaptığı açıklamada, Lincoln'ün Galatasaray'a transferinden sonra Schalke yönetiminin kendilerine takımın 10 numarasının Mesut olacağı yönünde söz verdiğini, ancak bir ay sonra Rakitic'i transfer ederek 10 numaranın kendisine verildiğini ve oğlunun ikinci sıraya konulduğunu anlatmıştı.
AA
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Başarısız olmasını istediğim Türk Milli takımının bir kaybı değil kendi milli takımı kaybetmiştir Milli formamızı seçemyerek.Büyük burunlu oluşunu kendisini genç yaşta piyasaya süren Schalke ile sözleşme imzalamamakla birkez daha gösterdi.Futbolcuğundada aman aman bir oyununu görmedim.Bana göre Nuri Şahin ile aynı seviyede
Mesut çok başarılı bir oyuncu.Daha büyük bir kulüp kapacaktır bence onu.Premier Lig'de rahatça oynar.
Babası açıklamasında FENERBAHÇE'dende teklif aldık demiş inş. Alabiliriz geleceği olan ve ALEX olmadığında onun yerini azda olsa doldurabilecek bir oyuncu olabilir... Mesut'ta sene başındaki bir Rprtajda Hayalim Fenerbahçe ve Barcelona'da oynamak demişti...Hayırlı olsun ne diyelim...
FM'de Schalke'yi yönettiğimde Mesut'u oynatıyodum ve başarılı bir oyun sergiliyodu.Gideceği takımda da başarılı olacaktır.
bu yaşta geleceği yer Türkiye olmaz bence..hedefi bundesligadan daha üst ligler olması gerekir..
Mesut için 4 milyon avro isteniyor
Bundesliga ekiplerinden Schalke 04‚ yeni mukaveleye evet dedirtemediği için gözden çıkardığı Mesut Özil´in bonservis ücretini en az dört milyon Euro olarak belirledi.
Almanya´nın en çok satan gazetesi Bild‚ "Artık Schalke için olmayacak" başlıgı ile verdigi haberinde‚ Mesut tribünde kaybolacak mı ? yorumunu yaptı. Bu oyuncunun artık Schalke´nin yedek kulübesinde bile oturamayacağını iddia eden Gazete ayrıca Schalke 04´ün menajeri Andreas Müller´in şu ifadelerine yer verdi: "Mesut bundan sonra oynayacağımız tüm maçlarda‚ Schalke forması giymeyecek. Bu oyuncuyu isteyen kulüplerden‚ en az dört milyon Euro talep edecegiz. Bu rakamı verecek bir kulübün çıkmamaması halinde‚ Haziran 2009´a kadar takımla sadece antreman yapabilecek.Çünkü bu tarihe kadar Mesut´un bizde mukavelesi bulunuyor".Bild Gazetesi‚ Müller´in Mesut için Almanya´dan sadece bir kulüpten trasfer teklifinin geldi ve bu kulübünde ödeme sıkıntısı oldugundan konu hemen kapandı dedigini belirtti.Bild‚ Müller´in Mesut Özil´in gelecegi ile ilgili ne babası Mustafa Özil ne de danışmanı Reza Fazali ile bir kelime dahi görüsmek ismediğini yazdı. Kalan on günlük gibi sürede Mesut Özil´in hangi kulüple anlaşacağı merakla bekleniyor
Bundesliga ekibi Werder Bremen'in, Sturm Graz'da forma giyen defans oyuncusu Sebastian Proedl'i renklerine bağladığı ancak Avusturya'lı futbolcunun sezon sonunda Alman ekibe katılacağı açıklandı.
1 Temmuz tarihinden itibaren yeni takımına kavuşacak olan 1.93 metre boyundaki defans oyuncusu, 4.5 yıllık sözleşmeyi imzaladıktan sonra, Werder Bremen kulübünün resmi internet sayfasına yaptığı açıklamada, "Werder Bremen'e transfer olma kararını erkenden verdim çünkü buradaki atmosferi ve etik çalışma şekli çok hoşuma gitti. Kulübün içine girdiğim andan itibaren kendimi evimde gibi hissettim" dedi.
Teknik direktör Thomas Schaaf ise yaptığı açıklamada, "Bir süredir takip ettiğimiz bir oyuncuydu. 2007 Dünya U-20 Şampiyonası'nda da etkileyici bir performans sergilemişti. Bremen'de başarılı olacağına eminiz" dedi.
Alman ekibin genel menajeri Klaus Allofs yaptığı açıklamada, "Sebastian, Avusturya'nın en yetenekli futbolcularından biri. Kendisini Bremen'e gelmesi için ikna etmemiz mutluluk verici" dedi.
Avusturya A Milli takım formasını ilk olarak 19 yaşında giyen ve toplamda ise 7 kez Milli olan defans oyuncusu, Kanada'da düzenlenen 2007 U-20 Dünya Şampiyonası'nda yarı finale kadar çıkan Avusturya Milli takımının kaptanlığını yaparken, 2006 U-19 Avrupa Şampiyonası'nda 3. olan Milli takımda da görev almıştı.
20 yaşındaki futbolcu, alt yapısından yetiştiği Sturm Graz'da ise 2006 yılından beri A takımda oynarken, bu sezon 17 lig maçında görev alıp 2 de gol atarak takımının ligi lider götürmesine yardımcı olmuştu.
Almanya Bundesliga'da alt sıralardan uzaklaşmak isteyen Wolfsburg, Stuttgart'ta kadro dışı bırakılan Sırp Milli golcü futbolcu Danijel Ljuboja'yı satın alma hakkı saklı kalmak şartıyla sezon sonuna kadar kiraladı.
Stuttgart teknik direktörü Armin Veh'le yaşadığı sorunlar nedeniyle geçtiğimiz sezon Hamburg'a kiralanan ancak orada da disiplinsiz davarnışlarına devam eden ve bu sefer de Huub Stevens tarafından kadro dışı bırakılan 29 yaşındaki futbolcu, Portekiz'de yapılan devre arası kampında Wolfsburg kulübüyle beraber antrenmanlara çıkmış ve gösterdiği performansla teknik direktör Felix Magath'in gözüne girmişti.
Wolfsburg kulübünün sezon sonunda istediği takdirde bonservisini alarak 2 yıllık kontrat yapma opsiyonu bulunduğu açıklanırken, Ljuboja teknik direktör Magath'ın sezon başından beri Alman ekibe transfer ettiği 14. futbolcu oldu.
18 defa Sırbistan Milli takım formasını giyen ve 1 gol atabilen Ljuboja, Bundesliga'da ise toplam 42 maça çıkmış ve 13 kez fileleri havalandırmıştı.
Daha önce Fransa'da Sochaux, Strasbourg ve Paris Saint-Germain takımlarının da formasını giyen ve Ligue 1'de toplam 235 maçta 61 gol atan Sırp futbolcu, yaptığı açıklamada, "Çok kötü günler geçirdim. Artık geçmiş hakkında daha fazla konuşmak istemiyorum. Olan oldu ve artık hayatımda stres istemiyorum" dedi.
Bundesliga ekibi Wolfsburg'un, Portekiz'in Nacional takımında forma giyen İsviçre'li Milli kaleci Diego Benaglio ile 4 yıllık sözleşme imzaladığı açıklandı.
6 defa İsviçre Milli takım formasını giyen 24 yaşındaki file bekçisi, Simon Jentzsch'den görevi devralarak Alman ekibin kalesini korumaya başlayacak. 31 yaşındaki Jentzsch, bu sezon üst üste yediği hatalı gollerle Wolfsburg'un puan kayıplarına neden olmuş ve teknik direktör Felix Magath'ın güvenini kaybetmişti.
Daha önce teknik direktör Magath'la, 2002 ile 2005 yılları arasında Stuttgart kalesini korurken de beraber çalışan Benaglio, kulübün resmi internet sayfasına yaptığı açıklamada, "Bundesliga'da tekrardan oynamak her zaman istediğim birşey ve bu şansı elde ettiğim için çok memnunum. Wolfsburg kulübünde, sportif anlamda gelişmemi sağlamak için tüm şartların elverişli olacağına eminim. Transferimin gerçekleşmesindeki en büyük sebep teknik direktör Felix Magath'la daha önce çalışmış olmamdı" dedi.
Teknik direktör Magath ise yaptığı açıklamada, "Diego'nun yeniden 1 numaram olması çok memnun edici. Genç olmasına rağmen tecrübesiz sayılmaz ve her zaman en üst seviyede olmayı isteyen muhteşem potansiyele sahip bir kaleci. Kaleci transferine karar verdiğim zaman aklıma gelen tek isim Diego'ydu" dedi.
Kariyerine Grasshoppers takımında başlayan ve bonservis bedeli için 2 Milyon Euro ödenen Benaglio, 2005 yılından beri formasını giydiği Nacional'de 69 maçta kaleyi korumuştu.
Almanya Birinci Futbol Ligi takımlarından Bochum, Japon Shinji Ono ve Ukraynalı Aleksey Byelik ile anlaştı. Japonya'nın Urawa Red Diamonds takımının orta saha oyuncusu Ono ile 2,5 yıllığına sözleşme imzalandığı belirtilirken, 26 yaşındaki forvet Byelik'in, sezon sonuna kadar Shakhtar Donetsk'den kiralandığı kaydedildi.
Mesut Özil'i kaptılar!
Almanya 1. Futbol Ligi takımlarından Werder Bremen, FC Schalke 04'ten ayrılmak isteyen Mesut Özil (19) ile anlaştığını bildirdi.
Werder Bremen Menajeri Klaus Allofs, Mesut ile anlaşmaya vardıklarını, ancak FC Schalke 04 ile henüz anlaşma sağlayamadıklarını belirterek, ''Ona olan ilgimiz büyük. Oyuncuyla anlaştık'' dedi.
Kulüp ile bazı anlaşmazlıkları çözmeleri gerektiğini ifade eden Allofs, ''Hayatta da çoğu zaman olduğu gibi burada da söz konusu olan para'' diye konuştu.
Almanya'da transfer dönemi bu gece yarısı sona eriyor.
31.01.2008
Kaynak : AA
So what?
Saike
Diego'nun olduğu yerde ne kadar şans bulur göreceğiz. Sürekli 11'de oynayabileceği yere gitmesi kendisi açısından daha iyi olurdu.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Diego'nun sezon snu takımdan ayrılması muhtemelHem Mesut sol açık da oynayabiliyor.Mesut için hayırlısı budur umarım...
Diego'nun bavulları bile hazır.
Güzel bir hamle yapmış Bremen... M.Özil başarılı olur Bremen'de..
Safkan TÜRK olupta başka bir ülkenin milli takımını seçen hiçbir futbolcu artık beni zerre kadar ilgilendirmiyor....
İyi bir seçim
Bence iyi bir seçim, Bremen'in AMC bölgesi oyuncular açısından zengin olmadığını biliyoruz. Şans bulur..
Haddini bilmediği için siteden uzaklaştırılmıştır.
Ayrıca Mesutu isveç maçına terim çağırsa gelirmi acaba ??? Eğer olursa kesin almalıyız kadroya
Bremende kendini geliştirebilceğini sanmıyorum ha Schalke ha Bremen
Almanya A Milli takımının formasını giymediyse -ki giymedi diye biliyorum- hala Mesut'u Milli takımımıza kazandırma şansımız var. Eğer ki kazandırırsak Euro 2008 öncesinde iyi bir hamle olur bizim açımızdan.
Ayrıca transfere gelirsek, önce Borowski'nin Bayern'e gitmesi Mesut açısından daha iyi olacak. Ben inanıyorum, Mesut bu takımın değişmezi olacak.
(/s)
Hiç gerek yok mili takımımızda bizi istemeyen birine umarım kariyerindede büyük düşüş yaşar
Bremen'e faydalı olacaktır. Türk Milli Takımında forma giydirme şansımız kalmadı diye biliyorum. Alman milli takımı forması ile resmini buldum ama Ümit milli galiba.
İşte Fener'e ne demeli? Yabancı kontenjanı üzerinde durdular devamlı, buyrun size yeni Alex. Yanlış menajerlerle çalışıyorlar Süper Lig ekipleri, yanlış transferler yapıyorlar. Ben Aziz Yıldırım olsam şu çocuğa basarım 5 milyon avro'yu, alırım Schalke'den. Sonra Alex sakatlandığında ardında Ali Bilgin (kanat oyuncusu) değil de Mesut olur.
Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi
Mesut Türkiye'de hiç bir zaman forma giymeyeceğini açıkladı. Bunla beraber Almanya Milli Takımını şeçti. Mesut bir şirket tarafından geleceğin en önemli futbolcusu olarak seçildi. Bremen'e çok büyük katkısı olacak. Bir kaç sezon sonra Premier Lig'de de forma giyeceğine inanıyorum.
Hayırlı olsun Mesut Özil'e.İyi bir tercih yapmış.Umarım ileride başarılı olur.Borowski'nin boşluğunu doldurabilir.