Katiller yakalandı
Katiller yakalandı
Bu tarz olayların taraftarlıktan öte insanlıkla alakası var,taraftar denemez bu tiplere.Öldürmeyi geçtim sırf maç yüzünden başkasına fiziksel bir temasta bulunana bile taraftar demeyen ben ki bu olay çok iğrenç bir şey,o gencecik insanı katledenlerin Allah belasını versin.Ölen kişiye de Allah rahmet eylesin,mekanı cennet olsun,Allah sevenlerine sabır versin.
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
Malesef bu olayı körükleyen futbolculardı. Emre'nin yaptıkları Volkan'ın Sabri'nin kuyt'un riera'nın yaptıkları. Yobo'nun her poZisyonda birisine saldırmaya çalışması. Kendileri milyon dolarları götürüyor. Sonra olaylara bak.
19.Şampiyonluk daima bu olayla hatırlanacak.Türkiye'nin nefretini kazandı Futbol...
Genelleme yapmak çok yanlış ama her seferinde bir kişinin yaptığı camialara, taraftarlara mal edilmesin diyerek de çözülmüyor bu olay. Bence artık sorumluluğu birilerinin alması lazım. Bu birileri de futbolun başındakiler, sahadakiler olmalı. Taraftar gönül verir, boş vakit işidir aslında futbol taraftarlar için. Ama yöneticiler, teknik adamlar, futbolcular için böyle değil, onların işi bu. Onlar bu işten para kazanıyorlar, itibar sağlıyorlar. Ünal Aysal mesela milyonları var belki ama başkan olmasa bu kadar tanınır mıydı? Cumartesi günü Aziz Yıldırım konuşana kadar derbi havası bile yoktu, bir anda herkesi moda soktu. Demiyorum ki herşeyin sorumlusu o, zaten yıllardır süregelen bir durum var o sadece bu seferlik olayı ateşledi. Sonra arkasından Adnan Öztürk imzalı olduğunu düşündüğüm alaycı bir açıklama geldi bizden, tamam ben de dalga geçtim Aziz Yıldırım'ın Galatasaray konuşması, takipçisi olması tuhaf geldi çünkü ama ben taraftarım sen yönetici. Benim düşündüğüm, konuştuğum, yazdığım 3-5 kişiyi etkiler, onların ki milyonları. Hiç cevap vermeyeceksin veya düzgün üslup kullanacaksın. Yakışmadı o. Yıllardır derbilerde çirkef oyuncular ön plana çıkıyor, her takımda da var bu tarz isimler herkes biliyor. Mehmet Topal'ı, Selçuk İnan'ı falan hiç kavgada görmedim onlar da futbolcu. Adamlar işini yapmaya çalışıyor sadece. Selçuk İnan kavga çıkarmıyor da az mı seviliyor ? Her takıma lazım ateşleyecek isimler ama derbilerde suyunu çıkarıyorlar.
Maçın tamamına baktım, her ne kadar boş gelse de merak işte. Elmander hamlesi olmamış yerine Amrabat'ın girmesi de aynı şekilde. Macera aramaya gerek yoktu, Fatih Terim'in hesabı tutmamış. Fenerbahçe daha iyi oynamış maçın genelinde, yalnız atılan iki golün de öncesinde faul var. Bence ilki daha net, ikincisinde işin içinde Eboue olduğu için şüpheye düşüyor insan çünkü çok kolay düşüyor. G.Birliği maçından sonra yine kendi ceza sahamızda ayakta kalamayarak gol yedirmiş. Fenerbahçe kazanmak zorundaydı, ona göre de oynamışlar, tüm enerjilerini sahaya yansıtmışlar. Sezonun en kötü Galatasaray'ı diyebilirim dün akşamki Galatasaray için.
Şaka maka 14 yıldır kazanamıyoruz Kadıköy'de, yeri geliyor biz macera arıyoruz, yeri geliyor Fenerbahçe absürt veya jeneriklik goller buluyor, yeri geliyor çok net kazanıyorlar. Geçen sene Baros'un direkten dönen topu ile fırsat kaçmıştı, bir süre daha böyle gidecek gibi. Biz oraya ekstra stresle gidiyoruz çünkü. Deportivo - R.Madrid muhabbetleri olmuş o kadar basit değil o olay sonuçta GS - FB ezeli rakip. Bence bu yenilmezlik serisi önemli bir şey, biz zaten son 2 sene dışında hiçbir zaman derbilerde çok da iyi değildik. Şampiyonluk daha önemli ama bu yenilmeme durumu da önemlidir.
Keşke maç içinde ve sonunda olaysız, güzel bir maç olsaymış. Webo'nun ilk golü dışında güzel bir şey göremedim. Seneye olur belki diye ümitleniyorum ama deplasmanda da taraftar olacak, işler daha da kötüye gider gibi. Üstü kapalı konuşan veya direk hedef gösteren, taraftara yaranmaya çalışanların tuzağına düşmemek lazım artık. Ölüm üzerinden prim yapmayın, formalar değişir ama giden gidiyor. Allah korusun bir yakınınıza maç yüzünden bir şey olsa ilk düşündüğüz takımınız mı olacak veya rakip takıma laf söylemek mi olacak, çok yazık çok.
Artık tüm yöneticilerin aklını başına alması lazım. Sürekli birilerini hedef göstererek olmuyor. Stadlarda güvenlik önlemlerinin artırılması ve cezaların düzenlenmesi gerekli. Dün yaşanan cinayet olayı ile birlikte muz olayı da iğrençti. Bir insan bu kadar küçülebilir mi? Televizyonda Spartacus'u izlerken Romalılardan ne kadar tiksindiysem dünkü olayları çıkartanlardan da o kadar tiksindim. Stada girerken taraftarların alkolmetreden geçmeleri gerekiyor, güvenlik önlemlerini yeterli olmayan kulüplere hiç acımadan çok ağır cezalar gelmeli ve polisin stadlardan çekilmesi gerekli. Rakip taraftar yokken bile bu olaylar yaşanıyorsa seneye neler olur. Söylenecek o kadar çok şey varki hangisinden bahsedeceğimi bilemiyorum. Sadece 1 maç için yaşanan olaylara bak, bir de kendimize insanız diyoruz!
Bu cinayet olayından yürüyerek Galatasaray'a sallamayın artık, bari ölümden prim yapmayın. Face'de falan görüyorum, Galatasaray katil ilan edilmiş. Ama iki gün önce ''Futbol Şiddettir, Futbol Holiganlıktır, Futbol adam bıçaklamaktır.'' diyen rakip takım taraftarları masum.
Last edited by LaigLeNoiR : 13.Mayıs.2013 at 17:42 Reason: gereksiz ve ortam gerici kısım silindi.
Nush İle Uslanmayanı Etmeli TekdirTekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir
Pankart açarsınız 2-3 kişi açtı bütün taraftara mal etmeyin, Oktay öldürülür bütün taraftara mal etmeyin, Taraftarın yabancı takımın formasını atkısını vs vs bütün taraftara mal etmeyin, Son olan olaylardan sonra halen aynı lafları diyosunuz. Lanet olsun şu olayları yapan 2-3 kişi bi bitmedi arkadaş.
Last edited by LaigLeNoiR : 13.Mayıs.2013 at 17:42
mantığa bak ya o zaman bi türk seri katil çıkarsa ilerde tüm türkler seri katil diye damga vurulsun o zaman
Bu bıçaklama olayı hakkında son bir şey söylemek istiyorum;
Bir insan hayatını kaybetti hayatının baharında varsın Galatasaray camiasını katil saysınlar,nefret etsinler zaten 22 yıldır yaptıkları şeyler bunlar,hiç biri önemli değil Burak Yıldırım ve futbol terörü yüzünden hayatını kaybedenler mezarlarında rahat etsinler dualarımız onlarla,onlara bunları yapanlar cezasını çekecekler,hem bu dünyada hem öbür dünyada beddualarımız onlarla olacak.
Allah gani gani rahmet eylesin,mekanları cennet olsun.
Last edited by LaigLeNoiR : 13.Mayıs.2013 at 17:43
maç günü sokaklarımızda hayat güvenliğinin askıya alındığını 1000.kere görüşümüze rağmen hala futbol konuşmaya devam etmekte ısrar ediyoruz. ne acı ne acı... keşke bir seferlik de olsa şu vefat eden "insan" için ne bileyim maçları iptal etseler klüplere astronomik cezalar kesseler falan.
doğanın en yırtıcı hayvanı ;
insan...
dün galatasaraylı bir arkadaşımla mesajlaşıyorduk , bu olayın rengi yok , arkadaşım hasta galatasaraylı , dün akşam çıktıklarında mekandan 100-150 kişilik bir grup tek başına fenerbahçeli bir elemana dalmarken , hala eleman da fenerbahçe ulan diye bağırıyormuş , bizimkiler 7-8 kişi hepsi galatasaraylı girmiş araya kurtarmışlar elemanı , dağıtmışlar grubu , şerefsizi de , adamı da her taraftar grubunda var maalesef.
Bu arada cidden futboldan soğudum bir gecede.
Drogba ya yapılanda dünyanın en adice hareketlerinden birisi. O kişi bir daha saracoğluna adım atamayacak diye umuyorum..
iğrenç bir olay, bizim ülkemizde olmazdı ama adam nefretinnden napacağını şaşırmış..
drogba nın da bu olaya karşı sanki tüm stad drogbaya böyle bir haraket yapmış gibi açıklama yapması da ne yazık ki hoş değil..
nasıl ki biz bu öldürme olayını tüm galatasaray taraftarına mal edemezsek o muz olayı da asla ve asla fenerbahçe taraftarının tümüne adledilmez.
Drogba'ya yapılan gerçekten iğrenç birşey ama evrim teorisiyle cevap vermeye çalışan adama da saygı duymam. Ben maymundan gelmedim, sen kendini öyle görüyorsan orası ayrı.
Yahu nerede var evrim teorisi ne maymundan gelmesi hani nerede öyle bir şey demiş nereden çıkarıyorsunuz bunları?
Siyahi oyunculara gidip muz atan maymun sesleri çıkartan yaratıklar yok muydu Avrupa'da? Eto'o'ya karşı kaç kere yapıldı mesela biliyorsunuz.
Kendisine muz atan adama, "sen bana maymun diyorsun ama ....." şeklinde cevap vermiş olmasının hangi bakış açısıyla evrim teorisine bağlıyorsun meraktan ölüyorum.
Instagram hesabında evrim teorisi fotoğrafını paylaşıp altına bir şeyler yazarak cevap vermiş galiba burdan bakabilirsin http://www.ntvspor.net/haber/futbol/87982/“maymun-kardesimin-gollerine-sevindiniz”
İsterse izafiyet teorisi ile cevap verir,biraz empati yapın empati.
Ne alakası var empatiyle. 2 gündür herkes bu hareketin ne kadar iğrenç olduğunu söylüyor, daha ne empatisi yapıcaz. Benim gözümde evrim teorisi saçmalıktan öte değildir ve benim tüm kültürüme ve inancıma hakaret içermektedir. Bir olaya cevap verirken bulunduğun toplumun değerlerini düşünmen gerek, eğer yapmazsan eleştirdiklerinden farkın kalmaz. Drogba muz konusunda ne hissediyorsa biri çıkıp evrim teorisini savunduğunda ben de o şekilde hissediyorum. Sen bunu bu şekilde görmüyo olabilirsin o da aramızdaki hassasiyet farkıdır.
Hala mesajın anlaşılıp anlaşılamamasından bahsediyorsun, acaba sen ne anladın o mesajdan çok merak ediyorum. Adamın katolik olması daha da kötü yapıyor olayı. Neredeyse nüfusun tamamının müslüman ve yarısının dindar olduğu bir ülkede çıkıp bu şekilde cevap verilmez. Kaş yapıyım derken göz çıkartmamak lazım. Orada bir kişi çıkıp sadece Drogba'ya ve diğer otunculara hakaret ediyorken Drogba yaptığı hareketle milyonlarca insana hakaret ediyor. Siz de bu durumu hala doğal karşılıyosunuz. Önceki mesajımda yazdığım gibi işte bu bizim hassasiyet farkımız oluyor. Sizin için bu durum doğal olabilir ama benim için değil. 35 yaşında gelmiş bir adam özellikle medya üzerinden bir mesaj vereceği zaman dikkatli olmalı, neye inanırsa inansın.
Valla Drogba'dan çok senin Drogba'nın inancına hakaretin söz konusu.
Bakınız hakaret eden Drogba; http://inciswf.com/drogbahabibi.swf
Size Emre Belözoğlu gibileri müstehak,iyi günler.
Anneler gününde Çocuğunu kaybetti bir Anne kim nederse desin spor bu değildir
insan ölmüş siz hala galatasaray'a mal etmeyin derdindesiniz(tersi de geçerli,onlara da aynı şekilde kızıyor içim). Evet bir insan öldü ama "insanlık" çoktan ölmüş.
Last edited by sananes : 13.Mayıs.2013 at 19:34
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
Cenaze'den yeni geldim.Ordaki ağlayan anneleri gördükçe babayı yakınlarını arkadaşlarını gördükçe .Olmaz olsun böyle holiganlık taraftarlık ..
Last edited by petrol_fb12 : 13.Mayıs.2013 at 19:28
Kendisine ırkçılık yapan bir taraftara cevap olarak;
''Tarihin küçük bir parçası seni incitmez'' dedi ve bu fotoğrafı paylaştı;
![]()
Ben de iki saattir bu mesajı anlamaya çalışıyorum. tabii resmi görmediğim için anlamamıştım bir türlü. Saygı duymamak kısmı hariç mesajına katılıyorum ve ek olarak bunu bütün taraftara yıkması da ayıp. Türk insanından ırkçı olmaz , yapısına aykırı. istisnalar çıkıyor tabii ki.
-------
Ben hala vefat eden çocuğu düşünüyorum. Aynı durumda ben de olabilirdim. O kullandığı yolu çok kullandım. annem hep dikkat eder derdi maça giderken , bana bir şey olmaz derdim. demek ki gerçekten dikkat etmek gerekiyormuş ya da hiç gitmemek.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Ceza almamak için konuşamıyorum dedim ya. Sizin anladığınız gibi sadece ten rengi ayrımı değil. Kafatası ırkçılığı var Türkiye'de.
Tanıdığınız varsa bir Kürt kökenli insana sorun bakalım; Türkiye'de ırkçılık var mı yok mu? Olayın sadece siyahi olmakla alakası yok yani. 'Türk'ün Türk'ten başka dostu olmaz' anlayışıyla yaşayan bir toplumda nasıl ırkçılık olmaz.
Last edited by ThersoN : 14.Mayıs.2013 at 15:56