yok kardeşim öyle dememiş bir daha oku
çok rahat forvet oynar demiş santrafor oynayamaz demiş ama demişki kaleye sırtı dönük oynamayı seviyor
bende diyorum ki forvet oynayacak adam kaleye sırtı dönük top almaz
santrafor oynayacak adam kaleye sırtı dönük top alır
valla ben takım kursam kadroya bile almam ama herhalde en iyi oynayacağı yer dediğin gibi kardeşim 4-3-3 ün sağı olur. çünkü hiç press yapmadığından hiç mücadele etmediğinden hiç top çalmaya çalışmadığından 10 kişi oynayan takımın bari 3 orta saha ortası olsunda onlar açığı doldursun
Fikirlerim burada
haaa ben yanlış okumuşum dostum o zaman cengizle daha baştan anlaşamıyorz çünkü colin her fırsatta sırtını dayayan sağ taç çizgisinde bile kaleye sırtı dönük top alan bir adam o zaman cengiz yanlış gözlemlemiş
colin kadar kaleye sırtı dönük oynamayı seven adammı var yahu
Fikirlerim burada
kazım için en idaeli sağ kanat ta güzel ortalar yapmak gerçekten croossing üst seviyede umarım bugün de yapar üç beş iyi orta milli takımda..
Ben kazımın mükemmel orta yaptığına katılmıyorum..Zaten pek orta yapan bir kanaatta değil max 13 olur bence..Teknik ve dribling de artış olabilir soğukkanlılıkta özellikle..
onur kardeş neye katılmıyorusn al maçları izle bak...nasıl orta yapıyor ya...allah alla yani en klasik anamda çok açık net bir doğru yazsam hani desemki 2+2 = 4 ona bile yok 4 değil 5 diyeceksiniz ya...
tamam tamam kötü orta açıyor..psv maçında beşiktaş maçında milli maçlarda o ortaları açan onurapti galiba...kazım değildi...
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
anlamda olacaktı yanlış oldu.
Last edited by OMANA : 15.Haziran.2008 at 17:50 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
Kazımın ortalarını bende beğeniyorum.İsabetli ortalar açıyor.
İyi de 13 gayet iyi bir deger Colin için? Kötü birsey dememiş ki ? 18-19 mu olmalı sence :s
Volkan'ın bugünkü maçta Koller'e yaptığı neydi. Galatasaray maçı bir bu iki, hem de çok önemli maçlarda..
Agression'ı mı artacak, professional özelliği mi düşecek bilmiyorum ama çabuk sinirlenme özelliği oyuna iyi yansıtılmalı. Ayrıca winds up opponents ppm'i de eklenebilir, her ne kadar bu işi ince ince yapamasa rakibe kafa göz dalmaya kalksa da.
volkan yumruklama konusunda da bazen saçmalıyor. bir bakmışsın her topu çıkarıyor bir bakmışsın geleni geçeni içeri alıyor. eskiye göre yine iyidir tabi.. önceden 10 maçta bir olurdu şimdi 20 maçta bir oluyor.
onur bak kusura bakma dün biraz sinirlenerek yazdım kırmak istemem seni ama iddia ediyorum abisi uzun bir süre tam izlemeden yazıyorsun
bak ben kazım hayranı falan değilim. ama özellikle sağ ayağıyla içeriye mükemmel ortalar açıyor. bir maç iki maç değil her oynadığı maç yapıyor bunu ...
eğer orta açmaya 13 verilirse diğer hiçbir özelliği 13 ten yukarı olmamalı en iyi özelliği zaten bu kavisli sert ortaları
ama insaf 13 te çok be kardeş...
bak hırvatistan maçında özellikle bir dikkat et haksız olmadığımı göreceksin..
bir arkadaş 15 yazmış ki..
olabilir bence ama 16-17 bile olabilir ...
.
.
.
Last edited by EL-Hadji : 16.Haziran.2008 at 18:06 Reason: Aynı mesaj yanlışlıkla 2 defa yazılmış.
Sabri'de sert ve kavisli orta yapıyor aynı Kazım gibi ama isabet ortalamaları ikisininde çok düşük
Kuşandık SARI-LACİYİ | Saracoğlu yokuşlarında | Siyah çoraplılardan doğan bu sevda | Büyüyor omuzlarımızda
Destanlar yazar tarihinde | Yarattığın değerlerinle | Onurumuzsun sen bizim KANARYA | 25 milyon Taraftarın omuz omuza
Zaptettiğimiz stadlara | Adını kazıyacağız | FENERBAHÇE söyleyecek son sözü | Haklıyız Kazanacağız
Efsane 100 yaşında | Taraftarıyla şanıyla | Dünya döndükçe sürecek, kalpleri hep titretecek, dillerden hiç düşmeyecek | FE-NER-BAH-ÇE
Bir gün girsek biz mezara | Gözümüz kalmaz arkada | Evladıma miras bu sevda
Teknik ve dribling zaten artacaktır ama s.kanlılığı bilemiyorum. Tamam gamsız bir yapısı var pek sallamaz bir tip Anelka gibi. Ama dünkü çek maçında çok heyecanlandı yüksek tempoda ne yapacağını bilemedi. Belki bu maçlık olmuştur eski maçlarında böyle şeyler hatırlamıyorum. Biraz daha izlemeli.
[CENTER][B][SIZE=2][COLOR=black][/COLOR][/SIZE][/B] [/CENTER]
Turk milli takimina girmis bir Ingiliz gibi oynadi Kazim. Pas vermesi gereken anda sut cekti, ortalar sallaparti ve bakmadan yapildi. Nihat Kazim'a yavas oyna acele etme dedikten sonra da ortadan kayboldu. Ingilizlerin tek vitesi vardir zaten. Ya 5. viteste giderler, ya da oynamazlar. Bu yuzden de basarili olamiyorlar 32 senedir ama alt yapida oyuncular hala boyle yetisiyor.
ingilizlerin ülke başarısını kulup başarısına yeğelemeesi sonucuda olabilir bunlar şimdi inşallah bütün avrupaya yabacı kuralı gelince bu en çok bulgaristan yunanistan türkiye norveç isveç isviçre ligleri gibi liglere yarayacak ozaman kulup takımlarıda ülke takımlarıda birbirine yakınlaşacak alt yapıların değeri artacak ve yaşlı kadroların yerine genç kadrolar kurulacak 2020 ye kadar da yaşlıların yedek kalma korkusu onları profesyonalliğe zorlayacak nihayetinde herşey güzel olacak...
crossing kanadı kullanma ve orta yapma becerisi sanıyorum ve xxxestergonxxx abim demişki kazımın en yüksek özelliği budur aynen katılıyorum çok güzel bir anlatımla uslubunuda katarak demiş eger 13 olursa 13ten yüksek değeri olmaz hakikatten böyle
bu arada ben 24 kişilik kadroma bile kazımı almam ama bu durum benim olaya objektif bakmamı engellemez
Fikirlerim burada
önceden bir ara yazmıştım VOLKAN kardeşimizin herhalde ağır maçlarda bir sıkıntısı var ...sinirlerine hakim olamıyor bu yönüyle eleştriyorum
ama şunu da gördükki Volkan turnuvanın hiçte yabana atılacak kalecisi değil ..üstelik tam emin değilim amaturnuvada ilk 11 oynayanlardan en düşük CA ya sahip olanı sanırım..gerçi tam emin değilim ama en düşük CA sı olanlardan biri olduğundan şüphem yok ...üstüne üslük en gençlerinden biri olmasına rağmen en düşük PA ya sahip olanlarındanda bir tanesi...Cengiz kardeşim bilgilerine sunulur artık hiç olmazsa ömer şef gibi "bir miktarda " artışa gidilir umuyorum![]()
Bence bundan sonra Volkan'ın Ca'sı ile Pa'sı arasında pek fark olmamalı.Ama Ca'sı bir miktar arttırılabilir, ona katılıyorum...
kardeş VOLKAN kaç yaşında ve kaleciler artık kaç yaşına kadar futbol oynuyabiliyor bu ikisini bir arada değerlendirmelisin...
geçen sene nerdeyse takımdan afaroz edilen volkan bu sene milli takımda 1. kaleci...
şimdi CA sı ile PA sı arasında fark olmamalı sözüne katılmıyorum KALECİLERİN FUTBOLCULARDAN DAHA FARKLI OLMASI VE İLERLİYEN YILLARDA FİZİKSEL ÖZELLİKLERDE fazla bir artış olmasa bile zihinsel özelliklerinin artması düşünüldüğünden PA ile CA arasında önemli bir farkın olması ve ikisininde belli oranda (tabi abartıya kaçmadan) yeniden değerlendirilmesi kanaatindeyim..
kaleciler oyunda 32 yaşına kadar artış gösterir
Kuşandık SARI-LACİYİ | Saracoğlu yokuşlarında | Siyah çoraplılardan doğan bu sevda | Büyüyor omuzlarımızda
Destanlar yazar tarihinde | Yarattığın değerlerinle | Onurumuzsun sen bizim KANARYA | 25 milyon Taraftarın omuz omuza
Zaptettiğimiz stadlara | Adını kazıyacağız | FENERBAHÇE söyleyecek son sözü | Haklıyız Kazanacağız
Efsane 100 yaşında | Taraftarıyla şanıyla | Dünya döndükçe sürecek, kalpleri hep titretecek, dillerden hiç düşmeyecek | FE-NER-BAH-ÇE
Bir gün girsek biz mezara | Gözümüz kalmaz arkada | Evladıma miras bu sevda