Sayfa 162 / 464 İlkİlk ... 62112152160161162163164172212262 ... SonSon
4,831 ile 4,860 arası toplam 14489 sonuç

Konu: Büyük Şike Soruşturması

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Bu süreçte yaşanılanları görünce Fenerbahçe'nin haksızlığa uğradığını düşünmeye başladım doğrusunu söylemek gerekirse.Fakat bu haberde yazılanlar doğruysa -ki şahsen kesin yalandır diyemedim- durum vahim gerçekten

Spoiler: İçerik 1 
    So what?
    Saike

Bu Kavga Hala Bitmedi Mi?

Bu arada Fener Keşke düşürülseydi Kartalspor - Fenerbahçe Maçlarına Giderdik

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir

http://spor.ekolay.net/spor-haber/be...a/2660/803866/

Haberi doğru sayarak konuşuyorum. UEFA nasıl etkilenmiş?
    TariboWest

Nesil
    2009
    Yer
    Samsun

Nesil
    2007
    Yer
    Adana

beklenen haber buydu.

umarım en kısa sürede tamamlanır bu iş.
    (/s)

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir

Dupont ile anlaşılması süper olacak. Eğer sürpriz birşey olmazsa davayı kazanmamız lazım. Eğer kazanırsak tazminatı kim ödeyecek onu merak ediyorum? UEFA mı TFF mi? Ayrıca Dupont ŞL'yi oynatmam diyordu. İnşallah böyle birşey de olur. Fakat böyle birşey olursa tek üzüntüm Türkiye'nin de zarar görecek olması.
    TariboWest

Nesil
    2006
    Yer
    Juventus Arena-Turin

Quote Originally Posted by Ümit View Post
    Ayrıca Dupont ŞL'yi oynatmam diyordu.İnşallah böyle birşey de olur.
    nerde demiş oynatmam diye.

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by REsist JuvE11 View Post
    nerde demiş oynatmam diye.
    Dupont'un açıklamalarını bir yerde okumuştum ama hatırlamıyorum. Doğruluk payı var mıdır bilmiyorum. Ama haberi yapıldı.
    TariboWest

Nesil
    2011
    Yer
    Madrid

Yaman Akinci Twitterde bi vatandas ; Bir ihtilafın CASa sunulabilmesi için tarafların bu konuda yazılı bir mutabakata varmaları gerekir", TFF kabul etmez ise FB Cas'a gidemez.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Quote Originally Posted by byariff View Post
    Yaman Akinci Twitterde bi vatandas ; Bir ihtilafın CASa sunulabilmesi için tarafların bu konuda yazılı bir mutabakata varmaları gerekir", TFF kabul etmez ise FB Cas'a gidemez.
    cas yolunu tahkim kurulu açmıştı yanlış hatırlamıyorsam...
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Kulübümüzün, 2011/2012 sezonu Şampiyonlar Ligi’nden ihraç edilmesi ile sonuçlanan gelişmelerle ilgili olarak, yasal süreci yürütmek üzere, Av. M. Emin ÖZKURT ve Av. Jean-Louis Dupont tarafından çalışmalara başlanılmasına karar verilmiştir. Bu noktada, Kulübümüzün önündeki hukuki yollardan biri Uluslar arası Spor Tahkim Mahkemesi’ne (CAS) başvurulması seçeneğidir.

Bilindiği üzere, Avrupa boyutu olan futbol uyuşmazlıkları konularında, CAS’ın yetkili hukuki mecra olduğu bizzat UEFA tarafından kendi Ana Statüsü ile tespit edilmiştir. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak biz de, UEFA’nın bu yaklaşımıyla paralel bir şekilde, CAS’ın Futbol Ailesi bakımından yetkili hukuki mecra olduğunu düşünmekteyiz ve UEFA’nın bu yaklaşımına riayet etmekteyiz. Bu nedenledir ki, içine sürüklendiğimiz sorunun Futbol Ailesi bünyesinde çözülmesi gereken bir mesele olduğu kanaatini taşıdığımızı da kamuoyunun bilhassa dikkatine sunarız.

Kulübümüzün, özellikle usul hukuku bakımından yapılan yanlışlar sonucu haksız bir netice ile karşı karşıya kalmış olduğu bir gerçektir. Bu haksız neticenin oluşmasında rol almış ilgili tüm futbol idari organlarına karşı, önümüzdeki yasal seçenekleri kararlılıkla değerlendireceğimizin bilinmesini isteriz.

Hal böyle iken, taraftarlarımızın özelikle yürütülmekte olan hukuki süreci göz önüne alarak, ilgili kurumlara karşı demokratik olmayan ve hukuki sürece zarar verecek her tür eylem ve söylemden kaçınmaları gerektiğini önemle hatırlatırız.

Saygılarımızla,

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2007
    Yer
    Adana

Quote Originally Posted by byariff View Post
    yaman akıncı kimdir?

denildiği gibi sadece twitter'dan bir vatandaş ise, forum bazında tweetlere filtre gelmesi şart oldu artık.
    (/s)

Nesil
    2006

Şu mahkemeden eğer olumlu bir sonuç alırsak asıl kaos o zaman başlayacak, umarım Şampiyonlar Ligini bu yıl oynatmayacak kararı alırız.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

İnşallah oynanmaz ama bu denli büyük bir pastayı oynatmayacaklarınıda sanmıyorum. Belki dava lehimize olur ancak Ş.L oynanır.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

şampiyonlar ligini oynatmamak diye birşey imkansız. çünkü; tazminatı sadece para olarak isteyebiliriz.
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

CAS hakimi Kısmet Erkiner : ''CAS'a başvurulursa ne çıkar şimdiden bilemem.Ancak UEFA böyle bir kararı boşuna vermez.''

Nesil
    2011
    Yer
    Madrid

FIFA Güvenlik Kurulu Başkanı Chris Eaton “Türkiye’deki şike olaylarının uluslararası bağlantıları olduğuna ilişkin elimizde deliller var”

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Fenerbahçe'nin durumuna benzer bir olay İsviçre'de yaşandı. UEFA, "Sion'u Avrupa Ligi'nden çekin" dedi. İsviçre, "Dava sonucunu bekliyoruz" diye yanıt verdi.

UEFA Avrupa Ligi'nde Sion'a elenen İskoçya'nın Celtic takımı, "Rakibimiz Mısırlı Essam El-Hadary'nin transferi sırasında usulsüzlük yaptı. İki transfer döneminde geçerli olmak üzere ceza almalarına rağmen bu kurala uymadı" diyerek UEFA'ya şikayette bulundu. Bunun üzerine UEFA Başkanı Michel Platini ve Genel Sekreter Gianni Infantino başvurunun değerlendireceğini belirtti.

Daha sonra UEFA kendi aldığı karara karşı hareket eden Sion'un UEFA Avrupa Ligi'nden men edilmesini İsviçre Futbol Federasyonu'ndan talep etti. Ancak İsviçre Federasyonu, "Bu dava şu anda İsviçre yargısında‚ dava sonuçlanana kadar istediğiniz gibi bir işlem yapamayız" diyerek UEFA'ya kulak asmadı.

Karar Türk futbolunda da deprem etkisi yarattı. Türkiye Futbol Federasyonu'nun UEFA'nın şantajına boyun eğdiğini başından beri savunan otoriteler, Aydınlar ve ekibinin basiretsizliği ve korkaklığına İsviçre'den tokat gibi yanıt geldiği görüşünü daha yüksek perdeden dillendirmeye başladı..

Federasyon, davası henüz yargı aşamasında olan Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne gönderilmemesi gerektiği yönünde UEFA'dan gelen sözlü talimata uyarak sarı lavicertli takımı Şampiyonlar Ligi'nden men etmişti..

İnternethaber
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2006
    Yer
    11

Quote Originally Posted by TR.CaPTaiN View Post
    Fenerbahçe'nin durumuna benzer bir olay İsviçre'de yaşandı. UEFA, "Sion'u Avrupa Ligi'nden çekin" dedi. İsviçre, "Dava sonucunu bekliyoruz" diye yanıt verdi.

UEFA Avrupa Ligi'nde Sion'a elenen İskoçya'nın Celtic takımı, "Rakibimiz Mısırlı Essam El-Hadary'nin transferi sırasında usulsüzlük yaptı. İki transfer döneminde geçerli olmak üzere ceza almalarına rağmen bu kurala uymadı" diyerek UEFA'ya şikayette bulundu. Bunun üzerine UEFA Başkanı Michel Platini ve Genel Sekreter Gianni Infantino başvurunun değerlendireceğini belirtti.

Daha sonra UEFA kendi aldığı karara karşı hareket eden Sion'un UEFA Avrupa Ligi'nden men edilmesini İsviçre Futbol Federasyonu'ndan talep etti. Ancak İsviçre Federasyonu, "Bu dava şu anda İsviçre yargısında‚ dava sonuçlanana kadar istediğiniz gibi bir işlem yapamayız" diyerek UEFA'ya kulak asmadı.

Karar Türk futbolunda da deprem etkisi yarattı. Türkiye Futbol Federasyonu'nun UEFA'nın şantajına boyun eğdiğini başından beri savunan otoriteler, Aydınlar ve ekibinin basiretsizliği ve korkaklığına İsviçre'den tokat gibi yanıt geldiği görüşünü daha yüksek perdeden dillendirmeye başladı..

Federasyon, davası henüz yargı aşamasında olan Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne gönderilmemesi gerektiği yönünde UEFA'dan gelen sözlü talimata uyarak sarı lavicertli takımı Şampiyonlar Ligi'nden men etmişti..

İnternethaber

Bu işte sorumluluğ/suzluğu olan her kim varsa ALLAH'a havale ediyorum.Manevi olarak bitirdiler bizi ama inşallah maddi olarak çok büyük cezalar alırlar.Kaç haftadır ne yediğimizi, içtiğimizi bilmiyoruz.Süründürüyorlar resmen.

- Rıdvan Dilmen : "Brezilya Milli Takımı'nın sol beki fazla oynayamıyor Fenerbahçe'de, sebep?"

- Aykut Kocaman : "Brezilya Milli Takımı'nın sol bekinin bunu düşünmesi lazım."

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Kork... Federasyon. Bizi UEFA nezdinde mahkum sıfatına soktu. TFF'nin imajı İsviçre Futbol Federasyonundan bile aşağılardadır şuan...

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Spor Hukuku Enstitüsü Başkanı ve Uluslararası Spor Tahkim Kurulu (CAS) üyesi Kısmet Erkiner, Fenerbahçe’nin Şampiyonluklar Ligi’ne alınmamasına karşı CAS’ta açmayı planladığı davayla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

FENERBAHÇE, CAS’TA UEFA’YI DAVA ETMEYE HAZIRLANIYOR, TFF’Yi DEĞİL

Radyospor’da Özgür Sancar’ın canlı yayın konuğu olan Kısmet Erkiner, “Fenerbahçe’nin CAS’a başvuru nedeni TFF Tahkim Kurulu’nun vermiş olduğu kararı temyiz etmek maksadı taşımıyor; avukat Dupont’la yapılan görüşmeler sonrasında, UEFA’nın kararı ya da eylemini dava etmek amacı taşıyor. Ben başvuru girişiminden Fenerbahçe’nin UEFA’yı CAS’ta dava etmek amacı taşıdığını anlıyorum” dedi.

HER ŞEY İYİ GİDERSE CAS’TAN 7 AY İLE 1 YIL ARASINDA BİR SÜREÇTE SONUÇ ALINIR, KISA SÜREDE ALINMASI MÜMKÜN DEĞİL

Fenerbahçe’nin buradan nasıl sonuç alacağı konusunda tahminde bulunmak için aşamaları görmek gerektiğini belirten Erkiner, “Bir kere CAS’a gitmek demek; CAS’ın bu davayı kabul ettiği anlamına gelmiyor. Öncelikle CAS’ın davanın esasına girmeyi kabul etmesi gerekir. İkincisi Fenerbahçe’nin avukatlığını yapacak Dupont, bir takım tedbirler alınmasını isteyecek. Bu tedbirlerin uygulanıp uygulanmamasına karar verilecek: sonrasında ise nihai karar. Her şey iyi giderse, CAS’tan 1 yıla kadar bir sonuç alınır. Kısa bir süre içerisinde sonuç almak mümkün değil. Ben 7 ay ile 1 yıl arasında bir zaman veriyorum” diye konuştu.

DUPONT: “ŞAMPİYONLAR LİGİ MAÇLARINI OYNATMAMA KARARI ALDIRABİLİRİM” DEDİĞİ YÖNÜNDEKİ İDDİAYI YALANLADI

Belçikalı avukatı çok iyi tanıdığını ifade eden CAS üyesi Erkiner, “Fenerbahçe’yi bu davada Jean Louis Dupont ya da onun şirketi savunacak. Uluslar arası düzeyde çalışan büyük ve etkin bir şirketi vardır; ben de kendisiyle yıllarca çalıştım; çok geniş bir ekibi var. Bir takım iddialar ortaya çıktı, bu öyle bir dava ki Dupont’un ‘Şampiyonlar Ligi maçlarını bile durdurabilir; oynatılmasını engelleyebilirim’ dediğine inanmıyorum; bu son derece iddialı bir çıkış. Bildiğim kadarıyla Dupont da bu iddiayı yalanladı. Maçlar oynandıktan sonra bunun geriye alınması mümkün değil” şeklinde konuştu.

FENERBAHÇE, DAVA SONRASINDA UEFA’DAN YÜKLÜ MİKTARDA TAZMİNAT ALABİLİR; ZATEN DUPONT’LA BU DAVADAN OLUMLU SONUÇ ALINAMIYORSA, HAYIFLANMAYA GEREK YOK; YAPILABİLECEK BİR ŞEY YOK DEMEKTİR

Erkiner, Fenerbahçe’nin yüklü miktarda tazminat alabileceğini vurgulayarak, “Buradan Fenerbahçe adına çıkabilecek en iyi sonuç; Fenerbahçe’nin yüklü miktarda bir tazminat almasıdır. Zaten Dupont ve şirketi, Fenerbahçe’nin UEFA’dan yüklü bir tazminat almasını sağlayacaklar. Bu başvuru ütopik, hayalci değil. Kazanılabilir de kazanılamayabilir de… Fenerbahçe kendini en iyi şekilde savunacaktır. Dupont da bunu yapabilecek nitelikte uluslar arası spor hukuk avukat. UEFA da kendini en iyi şekilde savunacaktır. Dolayısıyla sonucu kestirmek zor; ancak Dupont, Bosman davasında asıl şöhretini yaptı. Çok saygın ve etkili bir hukukçudur. Dolayısıyla Fenerbahçe, Dupont’la da bir sonuç alamazsa, hayıflanacağı bir şey yok. Demek ki bir sonuç alınamazmış, başkası olsaydı, keşke Dupont’u tercin etseydik gibi bir takım pişmanlıklar olabilirdi; ama Dupont’u tercih ederek doğru yaptılar. Dupont bu davadan Fenerbahçe adına olumlu sonuç alamıyorsa demek ki yapacak bir şey yok” dedi.

Radyospor
    Last edited by TR.CaPTaiN : 31.Ağustos.2011 at 14:43
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Sakin beni yanlis anlamanizi istemem, derdimde karalamak gibi biseyde degil ama su: Sampiyonlar liginde mac oynattirmam(Dupont) cumleyi yazan ve yazdiran gazetecilerin rengi cok cok ortada, kendi fanatikligini iselerine bulastirmasinlar ya bikerede. Bu durum Ispanya'dada var onlarada sesleniyorum, bari isinizi yaparken tarafsiz olun, yada gidin mesela sirf FB'ye acilmis olan sayfalara yazin. Cunku harbiden cok sacma, hangi avukat derki "Sampiyonlar liginde mac oynattirmam kimseye??" allah askina bakin Ingilizlere yada Italyanlara belki onlardada vardir ama bukadar cok degil ya :/

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

Yazıyı görmeden yorum yapmak doğru olmaz ama Trabzonspor'un katılmasına karar verenin TFF olduğunun belirtilmesi de çok ilginç bir ayrıntı bence. TFF yönetiminden defalarca kararı UEFA'nın verdiği söylenmişti.
    daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...

Nesil
    2007
    Yer
    Adana

firatgunayer fırat günayer
    Önemli!!!! UEFA,Trabzonspor'un ŞL'ye gitmesine itiraz eden Bursaspor'a cevap vermiş: ''Bu karar da TFF'ye ait..Muattabınız biz değil TFF''
    (/s)

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

TFF hani sizin haberiniz yoktu, hani UEFA almıştı sizden habersiz. Doğruluğundan emin değilim ama karar alındığı gün sadece Fenerbahçe değil, diğer tüm kulüpler de itiraz edip ortalığı ayağa kaldırmalıydılar, şimdi iş işten geçti.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Madem öyle sen hiç bir işe karışmıyorsun UEFA bu soruşturma için neden adam yolladın?

Madem hangi takım UEFA'ya katılacak seni ilgilendirmiyordu F.Bahçe'yi gönderen TFF'ye neden tehdit mesajı gönderip bizi men ettirdin, yok bu kadar seni alakadar ediyorduda neden şimdi biz karışmayız mesajı veriyorsun... Yazıklar olsun Platini ve ekibi olacak şahıslara.

Şimdi bir daha men edip Bursa'yı alsalar kupanın prestiji yerlere iner muhtemelen ondan dolayı alamıyorlardır.

Sorun Uefada degil beyler, sorun MAA'da. Yalan söyluyor o adam bu kadar basit iste.

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Burada bir konusu olmuştu ama yorum yapmak istememiştim.İsviçre Federasyonu ne kadar iddaanameyi bekleyeceğiz dese de UEFA beklemedi.Neyden mi bahsediyorum ?

http://fanatik.ekolay.net/UEFA-Sionu..._27_236540.htm

Yani TFF aynısını yapsa Fenerbahçe'nin kaderi değişmezdi.
    Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp

Quote Originally Posted by europeanconquer View Post
    Burada bir konusu olmuştu ama yorum yapmak istememiştim.İsviçre Federasyonu ne kadar iddaanameyi bekleyeceğiz dese de UEFA beklemedi.Neyden mi bahsediyorum ?

http://fanatik.ekolay.net/UEFA-Sionu..._27_236540.htm

Yani TFF aynısını yapsa Fenerbahçe'nin kaderi değişmezdi.
    Armudun sapı ile üzümün çöpünü karıştırmayalım..Trabzonspor ve Beşiktaş'ın da Avrupa Kupalarından men edilmeleri gerekirken,federasyon sadece Fenerbahçe'ye karşı olan bu kararı Türk futbolunu kaosa sürüklemiştir.Federasyonumuz ve UEFA konusunda çelişkiler yaşandığı bir gerçek.

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by Varonil View Post
    Armudun sapı ile üzümün çöpünü karıştırmayalım..Trabzonspor ve Beşiktaş'ın da Avrupa Kupalarından men edilmeleri gerekirken,federasyon sadece Fenerbahçe'ye karşı olan bu kararı Türk futbolunu kaosa sürüklemiştir.Federasyonumuz ve UEFA konusunda çelişkiler yaşandığı bir gerçek.
    UEFA'nın TFF'ye vereceği ceza ayrı bir konu.TFF'de İsviçre gibi dursaydı öyle ya da böyle Fener yine men edilecekti onu anlatmak istiyorum
    Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp

Mesaj Yetkileri