Sayfa 17 / 18 İlkİlk ... 715161718 SonSon
481 ile 510 arası toplam 512 sonuç

Konu: EURO 08 | Yarı Final | Almanya - Türkiye

Quote Originally Posted by anilton View Post
    Egemen senin Serdar'ı yeterince izlemediğini şimdi anladım.S.Özkan en az Arda kadar yetenekli bir futbolcu.Arda daha tecrübeli ve zihinsel özellikleri daha iyi.Ama top sürme ve teknik konusunda en az Arda kadar yetenekli...
    Arda kadar yetenekli diyorsan söyleyecek söz bulamıyorum, o zaman sen Arda'yı yeterince izlememişsin İkisini aynı kefeye koymak çok saçma bence.

Nesil
    2006
    Yer
    Erzurum..

Koller bu yaşına rağmen tüm kafa toplarını almayı başardı turnvuada, çok hareketliydi. Hakan Şükür şampiyon takımın en golcü oyuncusu oldu bu sezon ama "gençler" in önü açılsın diye almadık kadroya. Turnuvada kanatlardan geldik sürekli top şişirdik, ileride kafa topu alacak oyuncumuz yoktu.

O nedenle yeni pivot santraforlar çıkarmamız gerektiğini bende düşünüyorum.
    Daha önce ki Turkuaz adLı kuLLanıcı iLe aynı oLduğu tespit ediLdiğinden uzakLaştırıLmıştır.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by eGowiCh View Post
    Arda kadar yetenekli diyorsan söyleyecek söz bulamıyorum, o zaman sen Arda'yı yeterince izlememişsin İkisini aynı kefeye koymak çok saçma bence.
    İkisini aynı kefeye koyduğum falan yok.Arda kadar yetenekli diyorum.Arda ile aynılar demiyorum.Arda'nın maç tecrübesi,uluslalarası maç tecrübesi,üst düzey maç tecrübesi daha iyi olduğu için yeteneklerini çok daha iyi sergiliyor.Zihinsel özellikleride iyice oturmuş durumda ve önümüze mükemmel bir futbolcu çıkıyor.S.Özkan'da Arda gibi tecrübesini ve zihinsel özelliklerini artırdıkça onun seviyesine gelebilir.Çünkü S.Özkan'da da yetenek var...

Arda ile Serdar'ın tecrübeleri hemen hemen aynı. Arda geçen yıl Şampiyonlar Ligi'nde, bu yıl da UEFA Kupası'nda oynadı. Serdar ise bu yıl Şampiyonlar Ligi'nde oynadı. Onun dışında Arda milli maçlarda daha fazla oynadı. Yani EURO 2008'e katılmadan evvel Arda ile Serdar arasında ahım şahım bir tecrübe farkı yoktu. Bu turnuvadan sonra elbette var. Serdar bence Arda kadar yetenekli değil. Zihinsel anlamda Serdar'ı yetersiz buluyorum. Zaman ne gösterir bilinmez, izleyip göreceğiz.

Muhammed Demirci'nin bir demeci aklıma geldi, fiziğimi geliştirirsem 2010'da Dünya Kupası'nda milli takımda yer alacağım diyordu ufaklık Sizce girebilir mi, şansı nedir?

Nesil
    2008
    Yer
    Eskişehir

S.Özkanın bilekleri Arda kadar kıvrak değil ama hızlı bir oyuncu.Galatasaray maçında 30-35 m top sürmüştü.Hem Arda çok daha teknik bir oyuncu.İkisininde farklı özellikleri var.Hepimizin ortak temennisi Milli takımımıza yararlı olmaları.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Bu arada Aydın bu yıl patlama yaparsa ve sakatlanmazsa gerçekten oda çok güçlü bir aday olur kadro için.
    Last edited by Her026 : 27.Haziran.2008 at 17:17 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Ben S.Özkan için daha fazla bir şey söylemiyorum.Zaman herşeyin ilacı.Bu söylediklerimi yazın bir kenara.S.Özkan önümüzdeki yıllarda çok büyük bir futbolcu olacak.Daha fazla bir şey söylemeyecem...

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Konuyu şaşırmayın arkadaşLar. Konumuz Serdar Özkan ve Arda karşıLaştırması değiL. KarşıLaştırma yapacaksanız, tartışacaksanız, gidin MSN deniLen icatı kuLLanın.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2006
    Yer
    Erzurum..

Frings'in söylediğine göre onu çok hırpalamışız maçta.
    Daha önce ki Turkuaz adLı kuLLanıcı iLe aynı oLduğu tespit ediLdiğinden uzakLaştırıLmıştır.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by eXcitinG View Post
    Konuyu şaşırmayın arkadaşLar. Konumuz Serdar Özkan ve Arda karşıLaştırması değiL. KarşıLaştırma yapacaksanız, tartışacaksanız, gidin MSN deniLen icatı kuLLanın.
    Hayrettin abi biz burada S.Özkan Arda karşılaştırması yapmadık.Konunun genelini okursan Ömer abi ile başlayan ve milli takımın geleceği hakkında görüşlerimizi belirtiyoruz.Bunda da anormal bir durum yok sanırsam...

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Her026 View Post
    Ömer Abi yazdıkların doğru fakat Volkan Yaman bence Hakan Baltadan çok daha iyi top kullanan hatta ileri çıktığında çalım yapabiliyor daha isabetli ortalar yapabiliyor ama Hakanında defansif yönü çok iyi.
    Volkan ile Hakan arasindaki en buyuk fark bence Hakan'in cok daha soguk kanli olmasi. Kolay kolay amacsizca ileriye topu vurup topun hakimiyetini kaybetmemize neden olan bir oyuncu degil Hakan. Fakat Volkan bu konuda cok zayif.

Volkan'in ileri cikislari daha iyi ama baski yenilen durumlarda her zaman icin Hakan'i tercih ederim. Hakan'i one cikaran bir diger ozellik de sag ayagini gayet iyi kullanabilmesi. Zaten defanstan top cikartirken top kullanmada bu Hakan'i daha ustun yapiyor.

Orta yapma konusunda da tam katilamayacagim. Zira Volkan defanstan top cikartirken yaptigi gibi, top bir an once ayagimdan gitsin dusuncesi ile orta yapiyor. Hakan Balta ise bakarak, pozisyona giren oyuncuyu suzerek orta yapiyor. Fazla orta yapmak yerine, bence bilincli orta yapmak daha yararlidir.

Tipki Arda/Ugur Boral ikilisinde oldugu gibi. Arda'nin ortalari cok isabetli degil ama tehlike yaratacak sekilde orta yapiyor. Ugur Boral ise bakmadan, orada bir oyuncu olacagini varsayarak orta yapiyor. Eger oyunu kontrol edeceksek, bilincli orta yapan oyuncu, daha kaliteli orta yapsa da bilincsizce orta yapan oyuncudan daha yararli olsa gerek.

Nesil
    2003

Sag kanat icin Serdar Ozkan, Kazim, x, y, z gibi bir cok alternatif var. Ancak hicbiri simdiye kadar ortaya cikip, bu pozisyonda benden baskasi olmaz dedirtebilecek bir performans gostermedi. Iyi oyuncular tabii ama kesinlikle sag kanat x oyuncusunun olur diyemeyiz bence simdilik. Alternatiflerin hepsi genc ve gelismeye acik oyuncular. Hepsi takimda gorev alabilecek oyuncular olabilirler.

Burada acmak istedigim tek parantez, bu pozisyon benim olur dedirtebilecek tek performansi Aydin Yilmaz'da gordum. Diger oyuncularin sahip olmadigi kadar gelismis bir oyun zekasi ve soguk kanliligi var. Bu konuda cok methettigimiz Arda ile yarisir hatta. Ancak fizigini daha da toparlamazsa bu mevkii'ye aday olan diger oyuncularin onune gecebilecegini sanmiyorum.

Arda Paf takimdayken Aydin´in yedegiydi,ama Arda kendisini hem zihinsel hem de fiziksel sekilde süper gelistirince takima monte oldu,Aydin ise sakatliklarla falan bogusunca beklenen patlamayi yapamadi.
    Ömer abi sana katiliyorum Aydin cok iyi bir yetenek,Arda ile yarisir bu konuda.
    Bu sene zaten yönetim onu takimda tutarak ona olan güvenini gösterdi,gerisi Aydin´in isi,eger beklenen performansi gösterirse sagda Aydin solda Arda muhtesem olur.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Sag kanat icin Serdar Ozkan, Kazim, x, y, z gibi bir cok alternatif var. Ancak hicbiri simdiye kadar ortaya cikip, bu pozisyonda benden baskasi olmaz dedirtebilecek bir performans gostermedi. Iyi oyuncular tabii ama kesinlikle sag kanat x oyuncusunun olur diyemeyiz bence simdilik. Alternatiflerin hepsi genc ve gelismeye acik oyuncular. Hepsi takimda gorev alabilecek oyuncular olabilirler.

Burada acmak istedigim tek parantez, bu pozisyon benim olur dedirtebilecek tek performansi Aydin Yilmaz'da gordum. Diger oyuncularin sahip olmadigi kadar gelismis bir oyun zekasi ve soguk kanliligi var. Bu konuda cok methettigimiz Arda ile yarisir hatta. Ancak fizigini daha da toparlamazsa bu mevkii'ye aday olan diger oyuncularin onune gecebilecegini sanmiyorum.
    Ömer Abi yanlış anlamadıysam Aydın'ın Kazım,Serdar ve milli takımın sağ kanadına aday diğer oyunculardan daha iyi oyun zekası ve soğuk kanlılığa sahip olduğunu mu düşünüosun?

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Aydın Gerets dönemindeki dramatik sampiyonlugumuzda kadrodaydı, arda ise manisa da kiralıktı. Aydın sezonun 2. yarısında zaman zaman ilk 11, zaman zaman sonradan girip sık sık forma buluyordu. Konya ya son dakikada attığı gol de cok kritikti. Arda ise sezon öncesi kadroda düşünülmedi ve kiraya yollandı .

Ersun Yanal ın Manisasporda Jokeri oldu Arda. Sag bek, sol acık, sag acık heryerde kullandı Ersun Yanal Arda yı. Ve müthiş bir sezon gecirirerek takıma döndü ve her sene futbolunun üstüne koydu ve koymaya devam ediyor.

Aydın ise sakatlıklarla boğuştu ve düşüş yaşadı. Gecen sezonu kiralık olarak geciirdi ve iyi performans gösterdi. Ümit milli takımdaki oyununda gördük ki kendini geliştirmiş . Şimdi de ondan bir patlama bekliyoruz. Yönetim, taraftar her seferinde "Bu seneki en büyük transferimiz Aydın Yılmazdır" diyor. Zaten sag acıkta da problemimiz oldugunu düşünürsek yabancı çok iyi bir isim alınmazsa Aydın sık sık forma şansı bulacak ve kendini gösterme fırsatı bulacak. Umarım buunu en iyi şekilde kullanır ve beklenen patlamayı yapar...

Aydın bence sağ kanat için son alternatif olur. Kazım, Hamit, Tuncay, Mehmet Topuz ve Serdar Özkan gibi alternatiflere bakarsak, hatta Gökhan Gönül bile orada oynayabilecekken, bence Aydın en son düşünülecek isim olur. 2010 değil de 2014 Dünya Kupası'nda belki kadroya girebilir, oranın tek adamı olabilir ama önümüzdeki 2-3 yıl içinde sanmıyorum.

Bir de sağ kanat için Barış Özbek alternatifi neden unutuluyor? Onun enerjisi, hırsı ve azmi bize çok şey katabilir ileride. Ben Barış'ı beğeniyorum, bence Aydın'dan daha önce düşünülmesi gerekir.

Hamit ve Tuncay'ı sağ kanatta kullanmazsak eğer orada Kazım, Mehmet Topuz, Serdar Özkan ve Barış Özbek bu mevkii için tatlı ve güzel bir rekabet içine girebilir diye düşünüyorum 2 yıl içinde ve 2 yılın sonunda hangisinin performansı zirvedeyse o banko olur, diğerleri de yedeği olur.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Egemen Barış Alman milli takımını seçti...

Egemen Barış Alman milli takımını seçti...
    İyi de Alman milli takımında forma giymedi ki hiç. Ümitte oynadı sadece, yani bildiğim kadarıyla seçilebilir durumda ve o da milli takımda oynamak istiyor, yani bu turnuva öncesi kadroya dahil edilse seve seve gelirdi ama bundan sonra gelir mi zor ama ben Almanya'da forma şansı bulamayacağından bizi tercih edebileceğini düşünüyorum.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Aydın 2014 de mi :s 20 yasında suan zaten. Yani 26 yasında mı oynar anca ? Bu sene sonu ümit milli takımda gayet basarılıydı. İyi maclar cıkardı. Eger sans verilir, verilen sansı da iyi kullanrsa 2010 da Milli takımdaolması kuvvetle muhtemel. Bu potansiyeli var; eğer potansiyelini kullanıp basarılı olursa 2010 da kadroda görebiliriz. Olur yada olmaz diye kesin birsey söylemek için çok erken henüz.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Ben Aydın'ın bu sene G.Saray'da 11'de oynayabileceğini düşünmüyorum...

Egemen Barış milli takımın davetini reddetmiş ve Alman milli takımını seçmiş...

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Valla Anıl köy takımından alındı denilen Barış ilk 11 in değişilmezi olduysa; beklenti çok yüksek olan Aydın da pekala ilk 11 oynar diye düşünüyorum. Her mac olmasa da bircok macta ilk 11 oynayacagını düşünüyorum. Bu konuda Ümit Davala ya inanıyorum. Kendisi ümit millide de tanıyor ve nasıl bir oyuncu oldugunu biliyor. Mutlaka şans verilecektir Aydın'a eger O da bu sansı iyi kullanırsa sag tarafın değişilmezi olur.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Beyninde bir 11 canlandır Emre,Aydın'a yer bulabiliyormusun?

Örneğin;

----------------Aykut-----------------

Uğur-----E.Güngör---Servet-----H.Balta

----------M.Topal--Linderoth-----------

Barış-------------------------------Arda

----------Ü.Karan---Nonda-------------

Lincoln,Sabri,H.Şaş,Ayhan,Yaser,Ferdi,Serkan,Volka n'da cabası,ben Aydın'ın bu sene çok fazla forma şansı bulabileceğini düşünmüyorum...

Türkiye'nin Avrupa karnesi

Ay-yıldızlılar, üçüncü kez katıldığı Avrupa Futbol Şampiyonası finallerinde en başarılı sonucunu alırken, 5 maçta toplam 8 gol kaydetti.

NTVSPOR ve Ajanslar
    Güncelleme: 14:00 TSİ 26 Haziran 2008 Perşembe
    (A) Milli Futbol Takımı, üçüncü kez katıldığı Avrupa Şampiyonası finallerinde başarılı sonuçlarıyla dikkati çekti. Daha önce katıldığı iki turnuvada sadece 3 gol atabilen Türkiye, dün gece Almanya'ya 3-2 yenilenerek yarı finalde elendiği 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda 8 gol kaydetme başarısını gösterdi.

(A) Milliler, şimdiye kadar finallerde 10'ar golü bulunan finalist Almanya ve kupadan elenen Hollanda'nın ardından diğer yarı finalist İspanya ile birlikte 8'er golle bu iki ülkeyi izledi.

Maç başına 1.6 gol ortalaması tutturan ay-yıldızlıların 3 golü Semih Şentürk'ten geldi. Semih'i, 2'şer golle Arda Turan ve Nihat Kahveci, 1 golle de Uğur Boral izledi. Son dakikalarda oyuna girip attığı gollerle de dikkati çeken Semih, 3 golünü sahada kaldığı 257 dakikada atmayı başardı. Arda 316 dakikada 2, Nihat 302 dakikada 2 ve Uğur da 148 dakikada 1 gole imza attı.

Turnuvada bir tek yarı finaldeki Almanya maçında 22. dakikada Uğur Boral'ın attığı golle öne geçen Türkiye, şampiyonadaki 5 maçında toplam 13 dakika üstün oynayan taraftı.

Milliler, finallerde attıkları 8 gole karşın 5 maçta 9 golü de kalesinde gördü.

EN BAŞARILISI 2008 OLDU
    Türkiye, ilk kez katıldığı 1996 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda gol atamadan ve galibiyetsiz turnuvayı tamamladı. (A) Milli Takım, Portekiz ve Hırvatistan'a 1-0, Daninmarka'ya ise 3-0 yenilerek, turnuvaya grup maçları sonunda veda etmişti.

2000'de Belçika ve Hollanda'nın ev sahipliğinde organize edilen Avrupa Şampiyonası'nda ise Türk Milli Takımı, İtalya, İsveç ve Belçika'nı yer aldığı grupta ikinci olarak çeyrek finale yükseldi. Ay-yıldızlılar,
    gruptaki ilk maçında İtalya'ya 2-1 yenildi. İkinci mücadelesinde İsveç ile 0-0 berabere kalan Türkiye, Belçika'yı 2-0 yenerek, tarihinde ilk kez çeyrek final sevinci yaşamıştı.

KARTLAR
    Şampiyonadaki maçlarında hakemler sarı kartlarını en çok Türk Milli Takımı için kullandı.

Türkiye'nin karşılaşmalarında görev alan hakemler, maç başına 3.2 ortalama ile toplam 16 kez sarı kartlarını Türk futbolculara gösterirken, 1 kez de kırmızı karta başvurdular. Bu istatistik ile
    ay-yıldızlılar, finallerin en çok sarı kart gören ekibi oldu.

''EN''LER
    Türk Milli Takımı, 102 kez rakip takım oyuncularını faulle durdururken, bu alanda liderliğe ulaştı. Rakipler ise Milli Takım oyuncularını 75 kez faulle durdurmak zorunda kaldı.

28 kez köşe vuruşu kullanarak turnuvada en fazla korner atan takımlar arasında üst sıralarda yer alan Türkiye, bu konuda da 5.6 ortalamayla oynadı.

Ay-yıldızlılar, ofsayta düşmeme konusunda da oldukça başarılı bir grafik çizdi. Milliler, 5 karşılaşmada toplamda sadece 8 kez ofsaytta kaldı.

Grup, çeyrek ve yarı final maçında toplam 62 kez atak girişiminde bulunan Türkiye, bunların 24'ünü soldan, 23'ünü sağdan ve 15'ini de ortadan gerçekleştirdi.

Türkiye, oynadığı karşılaşmalarda finallere gelen takımlar arasında en çok topla oynayan ekip olma özelliğini de taşıyor. (A) Milli Takım, yüzde 52.8'lik oranla bu konuda liderliği yakaladı. Yarı finalde
    ay-yıldızlıları kupanın dışında bırakan Almanya ise yüzde 49.8'lik oranla millilerin ardından geldi.

2246 pas yapan (A) Milliler, maçı başına 449.2 ortalamayı tutturdu. Türk oyuncular, 466 uzun, 1253 orta ve 527 kez de kısa pasla rakiplerini geçmeye çalıştılar.

Milli Takım, 5 maçta toplam 132 kez taç atışı kullanırken, maç başına 26.4 ortalamayla maçlarını tamamladı.

Türkiye, grupta oynadığı 3 ve çeyrek finaldeki mücadelesi sonrasında 14.5 milyon Avro kazandı. Yarı finalde Almanya'ya elenen (A) Milliler, bu turdan bir gelir elde edemedi.

ALMANYA MAÇININ EZİCİ SONUÇLARI
    Almanya maçına kadar toplam 47 şu atan milliler, rakibi karşısında 17 şut kullandı. Bu şutlardan 11'i kaleyi bulurken, 6'sı da dışarı gitti. Türkiye toplamda ise rakip kalelere 64 şut girişiminde bulundu, 12.8 şut ortalamasını tutturdu.

Finale yükselen Almanya ise maç boyunca toplam 7 şut atarken, bunlardan 3'ü hedefi buldu ve gol oldu, 4 şut ise dışarı çıktı.

Futbolda ''Dünya devi'' kabul edilen Almanya karşısında 8 kez köşe atışı kullanan Milliler, rakiplerine ise sadece 2 kez bu imkanı tanıdı.

Rakibine 15 kez faul yapan (A) Milli Takım, 14 kez de faulle durduruldu.

Türkiye, rakibi karşısında yüzde 55'lik oranla topa sahip olurken, Almanya yüzde 45'te kaldı. Ay-yıldızlılar, 32.59 dakika topla oynarken, rakip Almanya ise 27.34 dakika topu kullandı.

Nesil
    2007
    Yer
    istanbul

sağ kanat için barış memişide unutmayalım 1990 doğumlu süper biri.

aydın yılmaz ya da barış memiş en az biri banko oynayacak bence milli takımda 2-3 yıl içinde.

Nesil
    2008
    Yer
    Eskişehir

Beyninde bir 11 canlandır Emre,Aydın'a yer bulabiliyormusun?

Örneğin;

Barış-------------------------------Arda

----------Ü.Karan---Nonda-------------

Lincoln,Sabri,H.Şaş,Ayhan,Yaser,Ferdi,Serkan,Volka n'da cabası,ben Aydın'ın bu sene çok fazla forma şansı bulabileceğini düşünmüyorum...

Aydın--------------Ayhan(lincoln)-----------Arda

-----------------Nonda-------------
    Ben böyle bir kadro düşünüyorum ayrıca Barış Türk Milli takımını seçti diye hatırlıyorum.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Ben S.Özkan için daha fazla bir şey söylemiyorum.Zaman herşeyin ilacı.Bu söylediklerimi yazın bir kenara.S.Özkan önümüzdeki yıllarda çok büyük bir futbolcu olacak.Daha fazla bir şey söylemeyecem...
    İnşallah zaten son cümlemdede tek temennimiz Milli takıma yararlı olmaları demiştim.Ama gördün mü bilmiyorum ama sigara içerken çekilen resimleri var.Şu yakın zamanda çıktı.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Maç hakkındada şunu söyleyebilirim Ayhanın baştan oynaması gerekiyordu çünkü oyunu iki yönlü oynayabilen soğukkanlı bir oyuncu.Almanya maçındada çok güzel oynadı.Sol tarafta Uğurda iyi oynadı ama Arda olsa çok daha iyi olurdu.Turnuvadaki tek santraforumuz Semihinde - Nihat mesela yardımcı santrafor gibi oynayabilen bir oyuncu- oynaması gerekiyordu.Aslında sakat ve cezalılar işimize yaradı diyebiliriz bir anlamda.Tabiki futbolcu sakatlığına sevinilmez Allah hepsine acil şifa versin ama doğru kadro çıkartmamaıza yardımcı oldu.
    Last edited by Her026 : 27.Haziran.2008 at 23:13 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2003

Ömer Abi yanlış anlamadıysam Aydın'ın Kazım,Serdar ve milli takımın sağ kanadına aday diğer oyunculardan daha iyi oyun zekası ve soğuk kanlılığa sahip olduğunu mu düşünüosun?
    Aydin'in, Serdar veya Kazim'a nazaran daha ozel bir oyuncu olabilecegini dusunuyorum. Tipki Arda icin su anda ne gibi guzel seyler dusunuyorsak, bunlari Aydin icin de soyleyebiliriz diye dusunuyorum. Tabii Aydin fiziksel gelisimini hizlandirabilir ve sansi yagver giderse. Arda kadar, hatta Arda'dan daha iyi olabilir Aydin. Onunde en buyuk engel sakatliktan uzak durmasi. Her yasadigi sakatlik gelisimini durdurdu. PAF'da Arda'dan daha ondeyken, sakatliklardan dolayi esasinda Aydin'dan beklenen patlamayi Arda yapti.

Kazim, tipik bir Ingiliz oyuncusu. Taktiksel disiplini (verkaca girme, topsuz kosularla rakibi zorlama, ne zaman sut atacagini, ne zaman pas verecegi kararini dogru yapma gibi konularda eksik) cok zayif. Fizigi ve teknigi ile topu iyi sakliyor ama bu yaptiklari takimini kisa surede sonuca goturecek nitelikte olan seyler degil.

Serdar Ozkan'da oldukca teknik ve hizli bir oyuncu ama Serdar'in da taktiksel olgunlugu bir cok Turk oyuncuda oldugu gibi zayif.

Aydin icin neden daha fazla umitli oldugum da Almanya takiminin mantalitesinde sakli esasinda. Almanya bizden daha teknik oyunculari oldugu icin bizi yenmedi. Bizden daha iyi organize olduklari, oyuncular sahada nereye kosmalari gerektigini, nasil rakip defansi delmeleri gerektigini bildikleri icin yendiler. Bir Schweinsteiger'in ilk golde yaptigi kosuyu bizim takimlarimizda yapan kac oyuncu var? Okan Buruk'dan beri kanatlardan gelerek o tip kosulari yapan bir baska oyuncu cikmadi. Bir Lahm'in son goldeki verkacini yapabilen kac oyuncumuz var? Evet bizim kadar teknik degil Almanya. Ancak topsuz oyunu bizden cok daha iyi oynadiklari icin 3 defa geldiler ve 3 tane gol attilar. Aydin da bu konuda hem Kazim hem de Serdar'a tercih edecegim bir oyuncu. Cunku bu kosulari yapan, rakibin zayif noktalarina deplase olan bir oyuncu. Ben sag kanatim, gorevim dripling yapip sonra orta yapmak demeyen, insiyatif alan bir oyuncu. Fark da zaten burada.

Hamit'i izliyoruz ve hayran kaliyoruz cunku topu alip direk kaleye gitmeye ugrasiyor, birseyler yaratmaya ugrasiyor. Bunu yaparken, takim arkadaslarini oyunun icine sokuyor, verkac yaparak kendisine veya takim arkadaslarina gol hazirlamaya calisiyor. Kazim ise once kendi basina deneyen, kendisini ceza alani civarinda bulursa orta yapan veya arkasindaki bek'e donen bir oyuncu. Esasinda rakip kaleye giderken kafasinda pek bir plan yok.

Yine Hamit akliniza gelsin. Cek cumhuriyetine karsi Hamit'in yaptigi topsuz kosu, Sabri'nin topu onune atmasina, daha sonra Hamit'in topu geriye kesip Arda'nin golu atmasina neden oldu. Hamit o kosuyu yapmasa ne o gol gelecekti ve belki de 0-2'den, 3-2 de gelmeyecekti mac. En zayif oldugumuz nokta da bu maalesef. Rakip defansin dengesini ancak ileriye cok oyuncu yollayarak bozabiliyoruz. Bunu hareketliligimiz ile, daha az oyuncu ile kalabalik defansa gol atarak yapabilmemiz gerekli. Iste o zaman tam anlamiyla yerden oynayabiliriz. Pozisyonunda durup topu bekleyen oyuncularla ancak dusuk yuzdeli ortalar yapabiliriz.

Milli takim'da en dusuk orta yuzdelerinden birisi ile oynayan, kaliteli ve sert orta yaptigi icin methettigimiz Kazim. Bunun nedeni de Kazim'in topu alip, sonra rakibini gecmek ve orta yapmak zorunda kalmasi. Sol ayagi olmadigi icin de topu ters ayagina alip, sol ile orta da yapamiyor. Serdar Ozkan'i farkli kilan rakibi yaniltacak hareketleri top ayaginda oldugu zaman denemesi. Bunlar goze hos gelen seyler ancak bunlar Serdar'i ille de etkili bir oyuncu yapmiyor. Serdar ozellikle takim arkadaslarini oyuna sokma konusunda cok eksik. Golu kendi basina atmak ister, asisti kendisi yapmak ister gibi bir goruntusu var. Cok musait pozisyonlarda top ayagina dusse bile, bu toplari etkili kullanamiyor. Ya kaleye butun kuvveti ile vuruyor, ya da calim denemeleri yaparak pozisyonun kaybolmasina neden oluyor. Bu nedenle de ne Kazim ne de Serdar buyuk yildiz olmayacak bence. Aydin'in ise zihinsel alt yapisi, basit oynamasi gereken zamanlarda basit oynamasi cok daha fazla umit beslememin nedeni. Tabii bir de sol ayagini, sag ayagi kadar iyi kullanabilmesi ve bu nedenle gerektiginde sag kanattan sol ile isabetli orta yapabilmesi de cok buyuk bir avantaj.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Abi şu konuda haklısın Aydın ölü noktalara,rakibin arkasına kendini unutturup çok iyi koşular yapabiliyor,çünkü süratli bir oyuncu.Bunu kullanmazsa zaten Aydın'ı konuşmanın bir manası olmaz.Ama hem G.Saray hem milli takım rakiplerine karşı baskı ile oynayan bir rakip.G.Saray sezonda 45 maç yapıyorsa 35'inde rakip kapanıyor.Milli takım keza öyle,20 maç yapıyorsa 15'inde biz hakimiz oyuna.İşte burada Aydın'ın koşu yapabileceği alan olmayacak.Mecbur rakibi eksiltme gereği hissedecek.Bence Aydın bu konuda çok iyi değil.Bir kere bilekleri kıvrak değil.Pas isabetide çok iyi değil.Ve en önemlisi top kontrolü konusunda çalışması gerek.Ben hem G.Saray'da,hem genç milli takımlarda bir çok kez izleme fırsatı buldum.Son Toulon turnuvasında da özellikle buna dikkat ettim.Topu istediği gibi kontrol edemiyor bir türlü.Bir çok top geldi ayağına,iyi kontrol etse çok net fırsat yaratacak kendine ya da arkadaşlarına ama,nedense o dengeyi ayarlıyamıyor.Ya ayağından kaçırıyor,ya da çok önüne düşürüyor defans kademeye yerleşiyor.Ama S.Özkan yüksek tekniği sayesinde kapalı defansları açmak için her özelliğe sahip.Takım arkadaşlarını oyuna sokma konusunda eksik demişsin Serdar için.Ben Serdar'ı A takıma ilk çıktığı 17 yaşından beri takip ediyorum.Serdar her zaman pozisyon hazırlayan,asist yapan oyuncu oldu.Çünkü asıl mevkii ofansif orta sahaydı.Paf takımda olsun,kiralık gittiği takımlarda olsun göbekte oynadı sürekli.Bu yüzden bu konuda bir sıkıntısı olduğunu düşünmüyorum.Zaten baktığımızda bu sene Beşiktaş'ın en az 20 golünde imzası var.Senin için söylemiyorum ama Serdar'ı bu sezon hariç izlemeyenler bencil,kendine oynuyor,takım oyunu yok diyorlar,öyle görüyorlar.Ama Serdar'ın bir röportajı vardı,muhabir şu soruyu yöneltti "Serdar ben bir futbolsever olarak senin biraz fazla kendine oynadığını düşünüyorum,sen ne dersin bu konuda?" Serdar ise "Hocam bana orta saha çizgisini geçtiğim andan itibaren serbest olduğumu,yeteneklerimi sergilemem gerektiğini ve özgür olduğumu söylüyor,bende onu yerine getiriyorum" dedi.İşte Serdar bu yüzden dışarıya böyle bir izlenim verdi.Yoksa Serdar'ı bilenler böyle bir futbolcu olmadığını biliyor zaten.Genç milli takımlarda hem Aydın'ın hem de Arda'nın kaptanlığını yapmış bir isim Serdar.Aydın'ı henüz süper ligde bir sezon boyunca izlemedik bile.Aydın bir 11'e girsin,oynasın üst düzey maçları,ondan sonra değerlendirelim.Oynamayan bir oyuncuyu,oynayan oyunculardan önde görmek garip biraz.Bu sezon bize çok şey gösterecek.Bekleyip görelim derim ben...

Bu arada Ömer abi PAF'ta Aydın Arda'dan hiç önde olmadı.Bunu senin daha iyi bilmen lazım...

Nesil
    2006
    Yer
    Pizzacı

PAF'ta benim bildiğim Arda Aydın'ın yedeğiydi.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by gerrrard View Post
    PAF'ta benim bildiğim Arda Aydın'ın yedeğiydi.
    Allah Allah bir de G.Saray'lı olacaksınız...

Gidin TFF sitesinden bakın.Arda PAF takımda 11 oynarken Aydın PAF kadrosuna giremiyordu.Arda PAF takıma çıktığı 2003-04 sezonundan itibaren sürekli 11 oynadı.Aydın ise o sezon sadece 5 kez 18'e girdi.2004-05 sezonunda Arda sürekli yine 11 oynarken Aydın sezon boyunca yedekti.2005-06 sezonunda Arda devre arasına kadar yine 11'di ve devre arası Manisa'ya gitti.Aydın bu sezondan itibaren PAF'ta 11 oynamaya başladı...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Aydın bence bu sene fazla forma şansı bulamaz çünkü sağ açık alınacakmış...
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Nesil
    2003

Ama hem G.Saray hem milli takım rakiplerine karşı baskı ile oynayan bir rakip.
    Baski ile oynamak zorunda desek bence daha dogru olur. Ikinci bir planimiz yok, ikinci bir stilimiz yok. Baskili oynamak kotu demiyorum. Ancak baskili oynayamadigimiz zamanlarda oyunu sogutmayi beceremiyoruz hic. Bunu yapmamiz icin de topsuz kosular yapmamiz, bosta hep pas verebilecek 2-3 oyuncunun topun etrafinda olmasi gerekli. Bu nedenle one gecsek bile maclarin sonunu zor getiriyoruz.

G.Saray sezonda 45 maç yapıyorsa 35'inde rakip kapanıyor.Milli takım keza öyle,20 maç yapıyorsa 15'inde biz hakimiz oyuna.İşte burada Aydın'ın koşu yapabileceği alan olmayacak.
    Aksine bu kosulari yapmasi, verkac yaparak rakip defansi delme firsatini ortaya cikartir. Ispanya takiminda ne kadar cok kisinin topsuz kosulari yaptigini, hep pas almaya calistigini goruyoruz. Bu nedenle Rusya'nin presinin ne kadar ise yaramadigini da goruyoruz. Hem o presi yapabilmemiz, hem de gerektiginde kisa surede bos adami bulabilmemiz gerekli. Bunun icin de bulundugu pozisyona cakili olmayan, surekli rakip defansi rahatsiz eden oyuncularimizin olmasi gerekli. Mesela Batuhan'da bu acidan onemli. Bol bol geziyor, pas almak icin ugrasiyor ve bununla beraber hava hakimiyeti de var.

Aydın'ı henüz süper ligde bir sezon boyunca izlemedik bile.Aydın bir 11'e girsin,oynasın üst düzey maçları,ondan sonra değerlendirelim. Oynamayan bir oyuncuyu,oynayan oyunculardan önde görmek garip biraz.
    Ben Aydin su anda Serdar'dan daha iyi veya Kazim'dan daha iyi demedim zaten, o kadar da ahmak degilim..

Aydin, eger fizigini gelistirirse Serdar veya Kazim'dan daha onemli bir oyuncu olacak kapasiteye sahip oldugunu dusundugumu soyledim. Bunu da teknigi sayesinde veya hizi sayesinde degil, Aydin'in oyun zekasi, futbolunun olgunlugu sayesinde basarabilecek bir oyuncu dedim.

Bu arada Ömer abi PAF'ta Aydın Arda'dan hiç önde olmadı.Bunu senin daha iyi bilmen lazım...
    2005/2006 sezonuna kadar Arda daha cok tercih edildi. Ilk olarak Galatasaray alt yapisinda kidem onemlidir. Arda PAF takimina Aydin'dan 8 ay daha once cikti ve bu nedenle de daha on sirada oldu. Cafercan kiralik yollanana kadar Arda, Aydin'dan daha once forma sansi buldu. Taa ki 2005/2006 sezonunda Aydin ve Arda beraber oynamaya baslayana kadar. Beraber oynadiklari zamanlarda fiziksel zayifligina ragmen Aydin daha etkili oldugunu gosterip A takima cikartilirken, Arda Manisaspor'a kiralandi. O sezon sonu Aydin sakatlanirken, Arda Ersun Yanal sayesinde ozellikle dayanikliligini gelistirerek Galatasaray'a geri dondu ve devamini getirdi.

Aydin'i Manisa'ya kiralik olarak yollamanin mantigi da ayniydi. Aydin dayanikliligini gelistirecek ve bu yil A takim icin hazir olacakti. Ancak Manisa'da istenen olmadi, Ersun Yanal ayrilmisti ve Vestel'in cekilmesi nedeniyle ortaya cikan karisiklik ve ustune Aydin'in 1 yildir suren rehabilitasyon surecinin sonunda omuzundan sakatlanmasi ve bu sirada pek asama kaydedememesi Aydin'in kendisini gostermesini engelledi. Ligin ikinci yarisinda ise Aydin'a dayaniklilik kazandirma gorevini Abdullah Avci ustlendi. Ikinci yarinin ilk macinda Aydin'i oynatti, durumunu gordu. Uc ay boyunca Aydin fizigini gelistirmek amacli antrenmanlar yapti ve Nisan ayi ile beraber oynamaya basladi.

Bu yaklasik 1.5 yillik kendisini gelistirememe sureci tabii ki Aydin'i etkiledi. Serdar Ozkan ve Kazim'dan bu kadar geride kalmis olmasi, oynamamis olmasinin en buyuk nedeni de bu 1.5 yillik sakatlik sureci.

Sayfa 17 / 18 İlkİlk ... 715161718 SonSon

Mesaj Yetkileri