[Yarın 14:00'de yönetim kurulu ile birlikte polat basın toplantısı düzenleyecektir..
[Yarın 14:00'de yönetim kurulu ile birlikte polat basın toplantısı düzenleyecektir..
Gökmen Özdemir:Bize gelen bilgi seçimin 30 nisanda olacağı..(Twitter)
Benim düşüncem 1 haftada sarkma olur..Çoğunluk sağlanamaz..Mayıs başı herşey beli olur diye düşünüyorum..
senenin yorumu olabilir ama
BU TAKIMA EDİTÖR ŞART![]()
Abdurrahim Albayrak'ın oğlu Hikmet Albayrak:Galatasaray'da secimler 30 Nisanda
Kayhan berberoğlu'nun davasına yürütmeyi durdurma geldi.. Beyoglu 2. Asliye hukuk mahkemesinden.. Genel kurul iptal olacak..
gökmen özdemir
gecmis olsun beyler
Galatasaray'da seçim 14 Mayıs 2011'de!
6 Nisan 2011 14:01 | NTVSpor.net
Galatasaray Başkanı Adnan Polat, Yönetim Kurulu'yla birlikte basın toplantısı düzenledi. Polat, 7 Mayıs'ta seçim kararı aldıklarını ve 7 Mayıs'ta çoğunluk sağlanamayacağı için 14 Mayıs'ta seçimli kongre olacağını söyledi.
![]()
Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Adnan Polat, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte bir basın toplantısı düzenledi. Merakla beklenen bu basın toplantısında, yazılı bir metin okuyan Adnan Polat, kısa ve öz bir konuşma yaparken 7 Mayıs 2011'de seçimli genel kurul yapılması için karar aldıklarını açıkladı. Polat, 7 Mayıs'ta gerekli çoğunluk sağlanamayacağını ifade ederken çoğunluğa bakılmaksızın seçimli genel kurulun 14 Mayıs'ta gerçekleşeceğinin altını çizdi.
ADNAN POLAT'IN AÇIKLAMALARI
"Değerli Galatasaraylılar, Galatasaray'da 9 yılımı doldurdum. Bunun 3 yılını da bir Galatasaraylı için onur olan başkanlık makamında olarak geçirdim. Bana bu onuru layık gören herkese çok teşekkür ediyorum. Daha önce de şimdi de Galatasaray'ın en zorlu günlerinde görev almak hep bana nasip oldu ve ben bu görevi alma cesaretini gösterdim. İşimizi, ailemizi bir kenara bırakarak Galatasaray'ı öne aldık. Her şeyi bir kenara bıraktık ve dar boğazlardan çıkmak için bütüm mesaimizi ve gücümüzü harcadık. Bütün arzumuz Galatasaray'ı kendi ayakları üzerinde duran bir kulüp haline getirmek ve büyük Galatasaray ailesini kurmak içindi. Bunda ne kadar başarılı olduğumuzu tabii ki zaman ve tarih gösterecek. Ben ve arkadaşlarım bu görevleri yapmış olmanın huzurunu yaşıyoruz.
Değerli Galatasaraylılar, seçilmemizden hemen sonra başlayan şirket birleşmesi, Türk Telekom Arena'nın açılışı ve devamında yaşananları yeniden tekrar etmeme gerek yok. Bunları hepiniz biliyorsunuz.
Yıllardır elini taşın altına koymaktan kaçanları ve Galatasaray'ı kendi özel işleri için atlama taşı olarak kullanmak isteyenlerin değerlendirmesini kamuoyuna bırakıyorum.
Seçime gitmek zorunluluğumuz mevcut tüzüğe göre gerek yok. Seçime girmemizi engelleyecek hiçbir şey yok. Bizler Galatasaray'ı sevdiğimiz için buradayız.
7 Mayıs 2011'de seçimli genel kurul yapmaya karar verdik.
7 Mayıs'ta genel kurulda çoğunluk sağlanamayacağı için seçim 14 Mayıs'ta olacaktır."
"G.Saray kongresi iptal edildi!"
Galatasaray ile ilgili sıcak gelişmeler sürüyor.
06 Nisan 2011 Çarşamba - 13:42
Sporx.com ve DHA
Galatasaray Kulübü'nün idari açıdan ibra edilmediği Mali Kongre, mahkeme kararıyla iptal edildi.
Beyoğlu 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, kongre üyesi Kayhan Berberoğlu'nun başvurusu üzerine mali kongre hakkına yürütmeyi durdurma kararı aldı.
Berberoğlu'nun, oylama sırasında usulsüzlük yapıldığını ve kesin oy sayımının yapılmadığını ileri sürerek açtığı dava hakkında mahkeme, Mali Kongre'nin geçersiz olduğu yönünde karar aldı.
Adnan Polat'ın 30 gün içinde seçim kararı alma zorunluluğu ortadan kalktı.
Şimdi gözler Adnan Polat'ın az sonra yapacağı basın toplantısına çevrildi. Polat'ın seçim kararı ve tarihini açıklaması bekleniyordu ancak bu gelişmeden sonra ne söyleyeceği merakla izlenecek.
Cemal Özgörkeyde aday olabiliyor..
Özgörkeyin telegoldeki tavrını görünce ondan soğudum..
Bahri havadır Adnan Öztürk ile konuşmuş..
Öztürk göreve geldiğimiz an Arda takımda bırakacaz..İlk etapta en az 10 oyuncu ile yollar ayrılacak..
Hoca adayları :Lucescu,Terim miş
Lucescu veya Fatih Terim farketmez ikisi de bu takıma seviye-ler atlattırır. Ali Sabancı da yönetimde olacak diyorlar. Bu arada keşke hemen yapsalardı böylece futbolcular yeni yönetim gelecek tedirginliğiyle salmazlardı kendilerini.
Kongre de olanlar herşeye rağmen ayıptı. Adnan Polat başkanlığından önce yönetime girdiğinde, o dönemlerde herkes tarafından seviliyordu, çünkü zor zamanda televizyona çıkmış yardım toplamıştı vs vs. Burda önemli olan kimse yokken o elini taşın altına koydu. Canaydın'dan sonra başkanlığı içinde hemen hemen herkes olumlu bakıyordu, destekleniyordu. Yaptığı transferlere hangi Galatasaray taraftarı sevinmedi ilk sezonunda ? Sonra işler sarpa sardı, yaptıkları tutmadı futbol takımı hep geriye gitti bunlar doğru. İş çığrından çıktı beceremedi o da doğru ama kongre de yapılan darbe doğru değil. Atalarımız güzel söylemiş, kör ölür badem gözlü olur diye. Canaydın yaşarken ona edilen küfürlerin haddi hesabı yoktu, istifa da bir hizmettir, bizi yaktın yıktın ...... Canaydın diye şarkılar söyleniyordu. Bence son derecede başarısızdı, ama bu tarz bir şey yaşamadı. Şimdilerde ise her yerde saygı ile anılıyor, bende buna şaşırıyorum.
Şimdi gelinen noktada Adnan Polat'ın seçime girme hakkı olacak ve bunu kullanacağını düşünüyorum. Muhalefet kesimi dağılmış durumda, bir an önce aday çıkaramazlarsa Adnan Polat'ın seçilmesi beni şaşırtmaz. Ama muhalefet birleşip ortak bir aday çıkarırsa hiç şansı olmaz. Ben yeni bir başkanın olmasını istiyorum bir çok taraftar gibi güvenim bitti mevcut yönetim ve anlayışına. Umarım gelecek günler Galatasaray'a iyi gelir, eski başarılara dönmek kısa ve orta vadede çok zor gözüküyor ama bu takımın her zaman bir hedefi olması gerekiyor sonuna kadar. Böyle 13. sıralarda olmayı yakıştıramıyorum.
Galatasaray Kulübü'nde olağanüstü seçimli genel kurul tarihi bugün belli olurken, başkan adayları da çalışmalarına hız verdi.
Sarı-kırmızılı kulübün mevcut yönetiminden daha önce istifa ederek başkan adaylığını açıklayan Cemal Özgörkey'in, yönetim kurulunda yer alacak bazı isimleri, 11 Nisan Pazartesi günü açıklayacağı bildirildi.Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, bugün düzenlediği basın toplantısında olağanüstü seçimli genel kurulun 14 Mayıs tarihinde gerçekleştirileceğini söylemişti.
Ntvspor
Bu Cemal Özgörkey geçenlerde Telegol'e mi çıktı ? Eğer öyleyse umarım seçilmez. Adamlar küfür ediyor resmen Galatasaray'a bunlar hala onlara malzeme olabiliyor.
Nike'tan böyle tasarımlar görsek muhteşem olur gerçekten. Bi de şu 4. forma olursa yok satar, bulmak imkansız olur![]()
Screw you guys, I'm goin' home
Ne kadar başarısız olunursa olunsun daha yaşı 40 olmamış genç üyeler Galatasaray başkanına çıkıpta kongrede bağırmamalıydı. Start TV de Adnan Polat'ın çıkıpta yardım toplamaya çalıştıgı günler ne çabuk unutuldu? Hangi iş adamı, hangi şirket sahibi çıkıpta o cesareti gösterdi? Tamam, Adnan Polat sportif anlamda başarısız olmuştur, kadro yönetimi ve yönetici seçiminde de başarısız olmuştur fakat hiçkimse onun bu kulüp için yaptıklarını hiçe sayamaz. Kulüp birleşmelerinden tut da yeni stata geçilmesine kadar. Bence Adnan Paolat başkan olarak kulüpte görev almamalı fakat 2. adam olarak her zaman 1 numaradır....
Şimdi Galatasaray'ın mali yapısı güçlendi ve gerçekten ilerleyen yıllarda eğer bu çark saçma sapan yönetilmezse çok iyi duruma gelir. Bunu bilen insanlar da şimdi başkanlığa soyunuyorlar. Emek hırsızlığına gerek yok. Bu emek rahmetli başkan Sayın Özhan Canaydın ve Adnan Polat'a aittir. Bakalım bu emeğin meyvesini kimler yiyecek...
Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.
Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...http://www.twitch.tv/nannar_hhc
Ya abi Adnan Polat tvde cikti 2-3 konusma yapti hemen adama dediginiz dedigimiz laflari unuttuk. Mali yapi güclendi demissin ama borc miktarina dikkat etmemissin anlasilan. Elano Misimovic vs cogu oyuncudan zarar ettik. Bi ton transfer yanlisi var. Basarisizlikta hep hocalari sucladi en sonunda da kendisi gitti iyi oldu.
Ilk geldikleri sene adnan sezgin'le Gerets'e verdikleri sözlerin hic biri tutulmadi sampiyon olan takimin üstüne samp liginde basarili olabilecek transferleri yapmadilar. Gerets 10 oyuncu istemis 11. isim Inamoto saka gibi gidip son gün onu aliyorlar.
Ayrica Cevat hocayla alinan sampiyonlukta tvlere cikip sampiyonlugu kendilerinin kazandirdiklarini söylediler bir kere Cevat hocanin ismi gecmedi. Stad acilisini berbat etti bir kere Özhan Canaydin lafi gecmedi.
Stad acilisindan sonra taraftarini suclayan da ben degildim.
Ntvde Rijkaard ile devam edecegiz deyip birkac ay icinde hocayi gönderen ben degildim.
Tabi ki bazi olumlu isleri oldu birlesme vs amatör branslarda basari ama tvdeki aciklamalarindan sonra ben hic yumusamadim ve hic bi zaman benim gözümde büyük bi baskan olamayacak bu takimi bu duruma düsüren adnan polat, sezgin, yönetim ve ruhsuz hocasini satan futbolculardir. Zaman her seyi gösterecek ne kadar yarari ve zarari var görecegiz.
iyi de aynı fikirdeyiz zaten
Adnan Polat başkanlığı süresince yöneticilik anlamında sürekli hatalar yapmıştır. transferde ,yönetici seçimlerinde, basın bildirilerinde vs vs sürekli yanlışlıklar yapmıştır. Kesinlikle büyük başkan değildir ve olmamalıdır da, fakat iyi bir başkanın yanında ondan daha iyi bir 2. adam bulamaz Galatasaray. Yani Adnan Polat kulübü yöneten değil, Kulüp başkanından aldığı direktifleri yerine getiren adam olarak başarılıdır. Karar vermedeki başarısızlığını teknik tirektör, oyuncu ve yönetici seçimlerinde zaten gördükAynı şeyleri söylüyoruz fakat sen Adnan Polat2ı kulüp başkanı olarak değerlendiriyorsun. Ben onun kulüp başkanı olmaması gerektiğini fakat kesinlikle GS yönetiminde başkan yardımcılığı gibi bir görevde çalışması gerektiğini dile getiriyorum.
Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.
Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...http://www.twitch.tv/nannar_hhc
Çelebi: Demokrasi başka kaotik ortam başka
7 Nisan 2011 16:28 | NTVSpor.net
Galatasaray İkinci Başkanı Işın Çelebi mali genel kuruldan sonra ilk kez NTV Spor Radyo'ya konuştu. Bülent Yüksel ile Sportif Görüş programına konuk olan Çelebi "mali kongrede şiddet ve hukuksuzluk vardı" dedi.
![]()
Galatasaray İkinci Başkanı Işın Çelebi mali genel kuruldan sonra ilk kez NTV Spor Radyo'ya konuştu. Bülent Yüksel ile Sportif Görüş programına konuk olan Çelebi "mali kongrede şiddet ve hukuksuzluk vardı" dedi. "Beyaz Galatasaraylılar-zenciler" söyleminin siyaset yapan üyeler tarafından, bilinçli olarak çarpıtıldığını iddia eden deneyimli idareci “100 elitin arasında Galatasaray yönetimleri belirlenmemeli, Galatasaray 100 imparator ve diğerleri olmamalı" ifadelerini kullandı.
İşte Işın Çelebi'nin son derece hassas konularla ilgili sorulara verdiği cevapların tam metni:
İkinci Başkan Işın Çelebi Beşiktaş ve Fenerbahçe kongre üyelerinin de Galatasaray mali genel kurulunu dikkatle izlediklerini ve "bizde böyle demokratik bir ortam yok" şeklinde cümlelerle üzüntülerini dile getirdiklerinin hatırlatılması üzerine "demokrasi başka kaotik ortam başka" değerlendirmesini yaptı:
DEMOKRASİ "KAOTİK ORTAM" DEMEK DEĞİLDİR
Galatasaray'ın birlik ve beraberliğe ihtiyacı var.Tartışmalar farklı bir hal alıyor ve bu durum futbolcu arkadaşlarımızı etkiliyor. Demokrasi "kaotik ortam" demek değildir. İlkeleri, prensipleri olan bir sistemdir demokrasi.Demokraside hukuksusluğa yer yoktur, özgürlük, demokrasi ve hukuk bir bütündür. Yasama, yürütme ve yardgının, ayrı ayrı bir ilişkisi yoktur ama bir bütünün parçalarıdır. Yani hem özgürlük olacak, hem demokrasi olacak, hem katılım olacak hem de hukuk olacak... Galatasaray'ın değerleri de bunu gerektirir. Herkes soruyor, genç hanımlar "Galatasaray ne olacak?" diye soruyor. Ben, ilk genel kurulda yönetimden ayrılacağımı, bundan 6 ay önce açıklamış bir yöneticiyim.
Bu anlayışla söylüyorum; bu tartışmaların içinde, benim için en önemlisi, Galatasaray'ın akil adamlarının biraraya gelerek, bütünlüğü yeniden geri getirmesidir.
"Beyaz Galatasaraylılar- zenciler" çıkışıyla, şiddetli eleştirilerle uğrayan Işın Çelebi, Sportif Görüş programında bu ifadesityle tam olarak ne demek istediğini de anlattı:
12.000 ÜYELİ GALATASARAY 100 İMPARATORUN ELİNE BIRAKILMAMALI
Galatasaray 12.000 üyesiyle yönetilmeli. 100 elitin arasında Galatasaray yönetimleri belirlenmemeli. Yani "100 imparator ve diğerleri" olmamalı! Galatasaray'ı bekleyen bir tehlike var... Galatasaray, bu birleşmeyle beraber Sportif A.Ş'nin yüzde seksenine sahip oldu, 12000 üyesi bu şirketin sahibi. Bu hisseler, iki-üç üyede toplanmamalı. Yani "ben 100 milyon dolar para verdim, ben bu hisseleri bana rehin edin, ben eiğitim vakfına aktarayım" falan gibi durumlarla Galatasaray bu iki-üç kişinin eline geçmemeli. Galatasaray, basında kendine yer bulan, çok konuşan 100 adamın elinde kalmamalı! Benim babam, ilkokulu, ortaokulu, liseyi Galatasaray'da okumuş bir insan, hepimiz Galatasaray kültürüyle yetişmişiz... Benim söylediklerimin özü bu. Ben "zenciler-beyazlar" derken bir ayırım yapmıyorum, Galatasaray'ı 12.000 üyesinin yönetmesi gerektiğini söylüyorum. Ama kongrede politika yapan arkadaşlar, bu söylemimi, negatif anlamda kullandılar.
Çelebi "ama bu 100 elit insan, Adnan Polat ve sizin olduğunuz yönetimi, son seçimde de desteklemedi mi?" sorusuna da yanıt verdi:
GALATASARAY TARİHİ GALATASARAY'IN SATIN ALINMASINA İZİN VERMEZ
Olabilir. Ben ilkelere vurgu yapıyorum. 12.000 üye dışarıda kalsın, beş-on adam parası var diye Galatasaray'ı satın alsın. Böyle bir şeye, Galatasaray'ın tarihi de geleceği de müsade etmez.
MALİ KONGREDE ŞİDDET VE HUKUKSUZLUK VARDIK
Genel kurulda çok açık şiddet ve hukuksuzluk vardı. Ama ben bunu sineye çekiyorum' Bağrıma taş basıyorum ve bu konuda bir şey söylemek istemiyorum. Çünkü Galatasaray'ın şu anda tek vücut olması lşazım. Önümüzde çok önemli Trabzonspor maçı var, Manisaspor deplasmanı var, Beşiktaş maçı var... Galatasaray'ın yedi tane çok çnemli maçı var ve bunların en az dördünü kazanmamız lazım... Bu tartışmalar futbolculara yansıyor.
Çelebi "hukusuzluk ya vardır ya yoktur, (ibra edenler) dendi, insanlar ellerinşi kaldırdı, (etmenler) dendi kaldırdılar. Hukusuzluktan kastınız nedir?" sorusuna ise, Ben "hukuksuzluk" derken oy saymaktan, el kaldırmaktan bahsetmiyorum. Galatasaray Kongre Üyesi, ülkenin çok önemli bir psikoloğu bana "burada şiddet, öfke, kin ve hukuksuzluk var" dedi. Bu çok önemli bir gözlem... Yani benim işim, saymakla, rakamlarla ilgili değil. Ben genel kurulun mahkemeye taşınmasıyla ilgi de bir şey söylemek istemiyorum. Ben, kendim, mahkeme yolunu denemedim, denemek de istemedim, olan bitenden haberim yok. Aldığım yaraları, mahkeme yolu, hukuk kapatamaz. Ben Başkan'ın aday olup olmayacağını da bilmiyorum. Ben misyonumu tamamladım, bırakıyorum" cevabını verdi.
Arda'ya 12,5 milyon Avroluk teklif!
Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Taner Aşkın, idari yönden ibra edilmedikleri Mali Genel Kurul Toplantısı öncesinde yönetim olarak zaten seçim kararını aldıklarını söyledi. Lig TV'de canlı yayın konuğu olan Taner Aşkın, son dönemde yaşanan durumlarla ilgili açıklamalar yaparken, yönetimin olağanüstü seçime gitmesi yönünde yapılan baskılara karşı koymalarına rağmen, zaten bu kararı aldıklarını aktardı.
''Biz seçim kararını zaten Mali Genel Kurul öncesinde almıştık. Başkan da Mali Genel Kurul'da üyelere, (10 gün süre verin, yönetim olarak bu konuyu görüşelim) demişti'' ifadelerini kullanan Aşkın, ''O toplantıda küfür ediliyor, hakaret ediliyor, bir takım hareketler yapılıyor. O baskı altında siz kabul etseniz bile nefsiniz kabul etmez dayatmayla o kararı açıklamayı. Orada öyle bir kararın çıkması mümkün değildi'' dedi.
-''İNAN KIRAÇ, (YÖNETİMİN ÖMRÜNÜ BİÇTİM) MESAJI YOLLADI''-
Yaşananların, dışarıda yaşanan bir kapışmanın kulübe intikali olduğunu söyleyen Taner Aşkın, kulübün üzerinde bir takım oyunlar oynandığını savunurken, Galatasaray Lisesi ile Galatasaray Üniversitesi arasında lüzumsuz bir çekişme olduğunu belirtti.
''Galatasaray'da liseli arkadaşların kendilerine göre statüleri var. (Buranın sahipleriyiz, bu kulüp bizden çıkmış, haklarımız var ve elimizden alınamaz. Başka ortakları kabul etmeyiz) diyorlar. Buna mukabil, Galatasaray Eğitim Vakfı'nın başındaki İnan Kıraç Bey, Galatasaray Üniversitesi'nin de bu yapının içinde olması gerektiğini savunuyor. Ama bu kabul görmedi'' ifadelerini kullanan Aşkın, ''Bu konuyu biz yeni tüzüğe de koyduk, ancak sonra çıkarıldı. Buna İnan Bey'in tepkisi ise çok sert oldu. (İsteğim olmadı, yönetimin de ömrünü biçtim. Üç ay daha dayanamazsınız) diye yönetime mesaj yolladı. Bu sözlerimin sonuna kadar arkasındayım'' şeklinde konuştu.
-''MEHMET HELVACI BURADA BİR TEMSİLCİ, KONTROLÖR''-
Mehmet Helvacı'nın Özhan Canaydın ve Adnan Polat dönemlerinde yönetim içinde bir kontrolör olarak tutulduğunu savunan Taner Aşkın, kulübün sahibi olduklarını düşünenlerin Adnan Polat'a başkanlık görevini geçici olarak verdiklerine inandıklarını dile getirdi.
''Ben bildiğim için söylüyorum. Sayın başkana bu görev, bazı insanların kafasında geçici olarak verildi'' ifadesini kullanan Aşkın, şunları söyledi: ''Kulübün esas sahipleri olduklarını düşünenler, bu görevi devralmak istediklerini her yerde söylüyorlar. Kulübün sahibiyiz, duayeniz diyen İnan Kıraç gibi insanlar bunlar. Mehmet Helvacı da benim anladığım kadarıyla burada bir temsilci, kontrolör. Bu sistemin içerisinde ona bir görev verilmiş. Özhan Canaydın bana, (Mehmet Helvacı olursa olur, olmazsa olmaz bu iş) demişti. Gerisini kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Bunu sayın başkan da biliyor. İki sene Mehmet Helvacı dayandı, baktı ki yapılan işler o kadar iyi noktaya gitmeye başladı ki, (Benim de başkanlık sıram geldi, ben de soyunayım buna) dedi. Böyle bir formül buldu. Tüzüğü ele alın, birleşmeyi tek başına yaptığını söyledi. Acaba nasıl yaptı tek başına? Bunlar çalışmayla oldu. Yönetimler, hep beraber vardır.''
Aşkın, Ünal Aysal'ın, AIG'den Galatasaray hisselerini devraldığı dönemde Mehmet Helvacı'nın kendisinden hukuki danışmanlık için yüksek miktarda ücret aldığı şeklindeki iddialarının hatırlatılması üzerine, ''Bildiğim kadarıyla 250 bin dolar bir ücret alınmış. Bir anlaşma hazırlanması söz konusu ve bunun da belirli tarifeleri vardır. Zannediyorum Ünal Bey'le yakınlığı, kulübü ilgilendiren bir konu olması nedeniyle indirim de yapmış gibi geliyor bana. Çünkü daha fazla isteme hakkı da vardır'' diye konuştu.
-''ARDA, AVRUPA'YA GİTSİN''-
Galatasaray'da sezon sonu takımdan ayrılacağı konuşulan kaptan Arda Turan'ın Avrupa'ya transferine Taner Aşkın da yeşil ışık yaktı.
Taner Aşkın, Arda konusunda şöyle konuştu: ''Arda ile bir kez konuştum. Kendisiyle ilgili, niye genç yaşta kaptan yapıldığıyla ilgili spekülasyonlar yapılıyor. Galatasaray'ın tarihine bakın, hep genç kaptanlar vardır. Arda, Türkiye'nin medarı iftiharı bir sporcu, bizim sporcumuz. Talihsiz bir sakatlık yaşadı. Özel yaşantısı beni alakadar etmiyor. Ben futbol oynadım, hocalık da yaptım, o psikolojiyi iyi bilirim. Arda artık kafasında Türkiye'de ve Galatasaray'da oynamasının zor olduğunu, kendisinin faydalı olamayacağını düşünüyor. Bir müddet ayrılıp kafasını dinledirme noktasına gelmiş durumda. Arda gitsin mi? Evet, net söylüyorum, Arda gitsin. Bundan sonra tutarsanız bir fayda beklemeyin. Bundan sonraki performansını, ne kadar sıkarsa sıksın yüzde 50'nin üzerine çıkaramaz. Galatasaray'a da kendisine de faydası olmaz. Biraz daha sıkarsanız, milli takıma da faydası olmaz. Bırakın genç yaşta önünü açalım ve her tarafa faydası olsun. Biz insanları yok etmek için uğraşmamalıyız. Var etmek için uğraşmalıyız. Yönetim kurulunda başkan masaya bu konuyu getirdiğinde, (Evet başkan, gitmeli) dedim. Arda'yı satmak için bahane arandığı söyleniyor, bu doğru değil. Asla böyle bir şey yok. Söylediklerim kendi fikrim. Kendisine bir İspanya takımından iyi bir teklif olduğunu biliyorum. Bu teklif 12,5 milyon avro civarında. Kulübe de teklifleri var. Ancak tabii ki başkanın tutumu önemli. Bizden sonraki yönetime kararı bırakmış olabilir.''
-''BAŞKAN ADAY OLMAZ''-
Taner Aşkın, Adnan Polat'ın olağanüstü genel kurulda aday olmayacağını düşündüğünü kaydetti. Adnan Polat'ın olası adaylığıyla ilgili bir soru üzerine Aşkın, ''Adnan Polat benim tanıdığım kadarıyla Galatasaray'da kendisinden bir şey isteniyorsa kaçmaz, kaçamaz. Çok kırıldığı kesin. Hiç hak etmediği şeyler yaşadı. Başkanın kırgın ve üzgün olduğu kesin. Bugün için başkanın yeniden aday olmayı kabul edeceğini düşünmüyorum'' dedi.
-FARUK SÜREN'E SERT ELEŞTİRİ-
Taner Aşkın, mevcut yönetime en sert muhalefet yapan isimlerden olan eski başkan Faruk Süren'e ağır ifadelerle yüklendi. Faruk Süren'in AIG'ye Galatasaray hisselerini satarak 20 milyon dolar aldığını, sonra kulübün bundan nasıl bir maliyetle kurtulabildiğine iyi bakılması gerektiğini aktaran Aşkın, ''Kendisi, (Ben yönetimde görev almam. Bana gelip danışırlarsa yol gösteririm) diyor. Bence söylediklerini bir kez daha düşünsün. Bir karar alsın, kenara çekilip otursun. Galatasaray'da artık Faruk Süren başkana danışılacak herhangi bir konu kalmamıştır. Her şey onu aştı. UEFA Kupası'nın kazanıldığı dönemde İnan Kıraç kendisine markayla ilgili tavır koyduğunda, çıkıp da o günkü başarıyı paraya çeviremedi, değerlendiremedi. Bunları konuşalım, o çıksın ortaya. O kadar kolay değil. Bunları artık söylemek zorundayım'' ifadelerini kullandı.
Faruk Süren'in, ''Biz para vermedik, onları hortumladık'' sözlerine değinen Aşkın, ''Sayın başkan bu nasıl kelime, kendinize gelin. Siz bu camianın başkanlığını yaptınız'' diyerek tepki gösterdi.
O teklif gerçekse hiç durmasın madem.
Gitmek isteyen varsa, gönderilsin bence tutulmasının anlamı yok. Ama Fatih Terim gelirse Arda gitmez eminim.
Fatih Terim Ünal Aysal yönetimi gelirse gelir, getirilir, getirilmeli. Ünal Aysal'la beraber maddi olarak da güçlü bir Galatasaray göreceksiniz ve Fatih Terim bu takımı çukurdan çıkaracak tecrübeye, kaliteye, yeteneğe, ruha sahip bir adam.
2003-2004'ü kıstas almayın. O zamanki Fatih Terim çok farklıydı, şimdi çok farklı.
Fatih Terim kesinlikle getirilmeli madem revizyon yapılacak bunu Fatih Terim yapmalı...Onun ismi bile yeter yabancı oyuncuların gelmesinde etkili olabilir...Milanoda hala unutulmamış büyük bir ilgi var Fatih Terim'e biz sahip çıkmalıyız maziye bakıpta Fatih hocayı almayacaksak işimiz iş...Fatih hoca o zamana kadar çok değişti şimdi uzun süredir dinleniyor bu dinleme ile kafasını daha iyi toparlayıp,planlamalarını yapmıştır...Gelirse çok faydalı olacak çok...
Yalnız yeni yönetimin kurulması çok uzun sürmez umarım. Bu sefer bütün transferler kampa yetişsin artık.
Terim gelse de Arda gitmeli. Özellikle denildiği gibi "iyi bir takımdan 12,5 milyon Euro'luk teklif" varsa. Arda'nın bu saatten sonra Galatasaray'a katkı vermesi zor.Çok zor günler geçiriyor. Avrupa'ya giderek bunları geride bırakmalı.
Arda gitmeli yeni Arda'lar çok çıkar bu takımdan...
Serdar Eylik'ten çok ümitliyim ben. Berkin Arslan'ı da çok izlemedim ama devamlı takip edenler çok çabuk ve teknik olduğunu söylüyorlar. Ben Arda'nın takımda kalıp bu gençlere abilik yapmasını isterdim ama o gitmeyi tercih ediyorsa, kendi seçimidir.
Teknik değil mi yani?![]()