Sayfa 170 / 1204 İlkİlk ... 701201601681691701711721802202706701170 ... SonSon
5,071 ile 5,100 arası toplam 36115 sonuç

Konu: Galatasaray Transfer Haberleri | Ryan Donk

Bukadar gereksiz tartışmalar neden oluyor anlamıyorum. Türkiyedeki Yönetimler giderek akıllanıyorlar. Daha ne istiyorsunuz??

Eskiden isimlerini duymadığımız, futbolla alakaları olmayan okadar çok futbolcu geldi ki takımlarımıza, şu anda bi şokta herkes.

Uyanın arkadaşlar. Kavga etmeyi, atışmayı bırakın!

Bunlar ileride yapılacak daha güzel şeylerin başlangıcı sadece.

LEVEL ATLIYORUZ.

Sadece Galatasaray değil tüm TÜRKİYE olarak!!

Nesil
    2006
    Yer
    2 kıtada birden olandan;)

Quote Originally Posted by Notts County96 View Post
    Peki bunda çekememezlik arıyorsanız,Fenerbahçe Ortega'yı aldığında büyük bir yıldız geldi demedinizde sorunlu bir futbolcuyu aldı dediniz ?Genç yıldız getirdiğinde Fenerbahçe direk öğütücü dediniz ? Daha yakın bir vakitten örnek vereyim .Gökhan Ünal size gelseydi nasıl karşılanacağını herkes tahmin ediyor.Ancak Fenerbahçe Gökhan Ünal'ı alınca Güiza'dan daha iyi futbolcu değil denen yorumlar gördük.Bunların ışığında tekrardan soruyorum,çekememezlik mi ?Senin yorumunun diğer kısmına gelirsek,meğer büyük bir ligde değiliz biz,nasıl UEFA şampiyonu takımımız var.Nasıl Hagi'yi Türkiye'ye getirebilmiş takımımız var.Nasıl Roberto Carlos'u Türkiye'ye getirebilmiş,CL'de evinde bir süre hiç yenilmemiş,CheLsea,İnter gibi takımları mağlup etmiş takımımız var.Daha basiti,Norveç'te yılın futbolcusu Trabzonspor'a,Benfica'da uzun süre oynamış bir isim Kayserispor'a,Rosenborg'un kaliteli bir ortasahası ile vakti zamanında İngiltere milli takımında oynamış Vassel'in Ankaragücünde ne işi var ? Yani ligimizi çok küçümsüyoruz,bence bu haliyle bile İskoçya liginden kaliteli.İşin kısası Galatasaray'da,Fenerbahçe'de,Beşiktaş'ta,Trabzonsp or'da,Denizlispor'da ( ) büyük takımlardır .

aradaki fark şu;

galatasaray yıldız bir oyuncu transfer ettiğinde(son 2 yıldan bahsediyorum) rakip taraftarların yorumlarına karşın genelde oyuncu iyi oynuyor ve taraftarın sevgilisi oluyor. örnek: baros kewell keita vs vs.

fenerbahçe bir yıldız aldığında galatasaraylıların iyi veya kötü yorumları paralelinde çoğunlukta çok iyi sonuçlar çıkmıyor(son 7-8 yıldan bahsediyorum) örnek: rebrov washington, ülkesine resmen kaçan ortega, rıdvan efendi'nin sürekli hatırına getirdiği efsane 2005-2006 kadrosunun anelka'sı vs vs.
    ve genç oyuncuları da gerçekten "öğütüyor". örnek: ilhan parlak can arat gökhan emreciksin burak yılmaz ali bilgin özgür çek vs vs.

anlatabildiysem ne mutlu.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Yeni bi transfer açıklansada şu tartışma bi bitse
    ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Quote Originally Posted by Robbie Keane View Post
    Murat Kosova mı ?

Ali Turan'a bencede gerek yoktu.Yedek kalacak takımda.Sabride iyileşince Sabri - Lucas Neill - Servet - Hakan Balta olacak.

Forvet almayada gerek yok.Basın toplantısında dos Santos'a ''Her mevkide oynayabilirmisiniz'' diye sorulduğunda ''evet , hocam hangi mevkide oynatırsa oynarım forvettede oynayabilirim'' dedi.
    Ali Turan gelmesi takıma yararlı olacaktır fakat tek zararı alttan yetişen savunmacılarımızın önü kapanacaktır.

Emre aşık artık bitti sayılır.

Emre Güngörden ne kadar verim aldığımız ortada.

Cam adam Gökhan Zan da sürekli bi sakatlık içinde.

Bu durumda Emre aşık'ın yerinde bekleyecek tecrübeli, oyuna girdiğinde sırıtmayan, görevindede başarılı birinin alınması şarttı.

Ali Turan bu durumda yararlı olacaktır. Servet Neill ikilisinin çok iyi yedeği olacaktır. Kaldı ki Servet iyi bir performans gösterirse yeniden satılması gündeme gelebilir. Bu durumda Gökhanla beraber 11 yarışına girecek, Gökhanın performansını artırmasına neden olacak güçlü bi rakip belirecektir karşısında.

Sonuçta Galatasaray kazanacak yine

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by ForCimbom View Post
    aradaki fark şu;

galatasaray yıldız bir oyuncu transfer ettiğinde(son 2 yıldan bahsediyorum) rakip taraftarların yorumlarına karşın genelde oyuncu iyi oynuyor ve taraftarın sevgilisi oluyor. örnek: baros kewell keita vs vs.

fenerbahçe bir yıldız aldığında galatasaraylıların iyi veya kötü yorumları paralelinde çoğunlukta çok iyi sonuçlar çıkmıyor(son 7-8 yıldan bahsediyorum) örnek: rebrov washington, ülkesine resmen kaçan ortega, rıdvan efendi'nin sürekli hatırına getirdiği efsane 2005-2006 kadrosunun anelka'sı vs vs.
    ve genç oyuncuları da gerçekten "öğütüyor". örnek: ilhan parlak can arat gökhan emreciksin burak yılmaz ali bilgin özgür çek vs vs.

anlatabildiysem ne mutlu.
    geçen yıldızı parlayamayan genç yıldızlar mı ne vardı sporxde sanırım ... bjk fb gs htta belki gs den daha çok oyuncu vrdı aydın , cafercan , özgürcan .... dolu yani sizinkiler sadece gündeme gelmiyo nerde şimdi o parlayacak adamlar araştırsak en az bizim takım kadar buluruz ... daha bile fazla belki .. her yıl bir arda çıkarsanız hadi neyse diycem de ... ayrıca getirdiğimiz yabancı oyuncular örnek oldu herkese , sen sadece işine gelenleri yazıyorsun ki yazdıkların da gayet kaldıkları süre boyunca etkili oldular , sevildiler ... bazı sebeplerden dolayı gittiler veya gönderildiler ...

Nesil
    2006
    Yer

Quote Originally Posted by titates1 View Post
    geçen yıldızı parlayamayan genç yıldızlar mı ne vardı sporxde sanırım ... bjk fb gs htta belki gs den daha çok oyuncu vrdı aydın , cafercan , özgürcan .... dolu yani sizinkiler sadece gündeme gelmiyo nerde şimdi o parlayacak adamlar araştırsak en az bizim takım kadar buluruz ... daha bile fazla belki .. her yıl bir arda çıkarsanız hadi neyse diycem de ... ayrıca getirdiğimiz yabancı oyuncular örnek oldu herkese , sen sadece işine gelenleri yazıyorsun ki yazdıkların da gayet kaldıkları süre boyunca etkili oldular , sevildiler ... bazı sebeplerden dolayı gittiler veya gönderildiler ...

fenerbahçe'nin altyapısındaki bütün adamları sayarsam ben de...

hagi-popescu hatta onun ncesinde kosecki.... kim kime örnek oluyor anlamadım ben..

ortega ne verdi fenerbahçe'ye? washington sevildi mi? adı söylenemeyen beşçasnik ne peki? ordan oraya yollanan rebrov'a ne demeli ? nobre'nin arkasında yedek bekleyen anelka?...

enke maldonado josico vs. vs. vs.

Alıntı:
    titates1´isimli üyeden Alıntı

hagi-popescu hatta onun ncesinde kosecki.... kim kime örnek oluyor anlamadım ben..

ortega ne verdi fenerbahçe'ye? washington sevildi mi? adı söylenemeyen beşçasnik ne peki? ordan oraya yollanan rebrov'a ne demeli ? nobre'nin arkasında yedek bekleyen anelka?...

Futbolda dengeler çok önemlidir.

Çok iyi oyuncular alırsınız aynı zamanda şöhretlide olurlar fakat bu oyuncunun başına isimsiz disiplini olmayan bi Teknik direktör getirirsiniz. O oyuncuda oynamaz o takımda iş yapmaz.

Çok iyi bi Teknik direktör alırsınız. Ama ellerine verdiğiniz malzeme iyi değildir. Bu takım yine iş yapmaz.

Bir zamanlar Fenerbahçenin Beşiktaşın Galatasarayın başından geçmiştir bunlar.

Şu anda en düzgün kurgusu olan Galatasaray.Evet gelen oyuncular isimli oyuncular fakat Başlarındaki adam onlardan daha isimli.

Bu durumda oyuncularda saygı oluşuyor. Korku oluşuyor, gençlerde azim ve istek oluşuyor.

Bunları gören çakal teknik direktörde kim iyise onu oynatarak adaleti sağlıyor. böylece takım sürekli bi ateşlemenin içinde olarak başarılar kazanıyor.

Bunlardan birisi eksik olsa tüm sistem bozuluyor. İyi oyuncular takımda ya oynayamıyor yada oynasada başındakileri sallamıyor. Dengesizlikler takımı bozuyor ve başarısızlık kaçınılmaz hale geliyor.

Bu konunun içine her şeyi sokabilirsiniz. Altyapı,Transferler,Mali yönetimler vs vs.

olay dengeden ibaret. Tutturanlar alıp başını gidiyor, tutturamayanlar saldırcak yer arıyor.

Nesil
    2007
    Yer
    Amsterdam

Sen zaten Josico, Maldonado, Beschastnykh'i yildiz kategorisine sokuyorsan GS'den de Heinz, Inamoto, Carrusca, Almaguer, Fabio Pinto, Felipe, bunlari da sayman lazim.....

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Ortega kaçana kadar aslında kötü bir performans da sağlamadı, Fenerbahçe göndermedi, tasarruf tamamen oyuncunun ve zararını da çekti.Karşılığında bonservis alındı.Ortega yıldız bir oyuncudur ama kaprislidir, çekilmezdir vs..

Washington çok sevildi, 12 maçta 9 gol attı, çok formdaydı.Kalp rahatsızlığı ortaya çıkınca çok beklenmesine rağmen raporlardan ötürü gönderildi.Kalsaydı takım şampiyon olabilirdi, eksikliği müthiş hissedildi.

Fenerbahçe'yi şampiyon yaparak gitti Rebrov, o takımın tek şampiyon olmasının sebebi Rebrov'dur.Forvet arkası oynayarak Sheva'lı kadrodaki performansına çok yaklaştı, top dağıttı, forvet gibi oynamadı.Ardından o bölgeye araştırma yapıldı ve Rebrov gönderilip Alex alındı.Bir çok arkadaşım hala Rebrov'un gitmesinin hata olduğunu ve bir daha görmek istediği söylerdi.

Rebrov çok oynayamadı gibi görünebilir çünkü yabancı sınırlaması yüzünden yedek kalmak zorunda olduğu maçlar vardır.Bu da onu ve takımı olumsuz etkiledi.Sezon bitince gönderildikten sonra Federasyon yabancı sınırlamasını arttırmıştı sanırım.

Fenerbahçe hızlı oynamadığı için Anelka takımı eleştirdi, Anelka Güiza gibi boş koşuları yapan, çapraz koşular ile geriden gelenlere pozisyon sağlayan, çizgi savunmaya anlık koşular ile kaleci ile karşı karşıya kalan bir oyuncu.Anelka çok şey kattı aslında, esas performansını Şampiyonlar Ligi'nde gösterdi.

Anelka kapanan takımlara karşı fizik üstünlüğünü kullanamaz, bu yüzden Nobre hava hakimiyetini kullanırken Anelka sol kanatta oynadı ve bunu eleştirdi.Çünkü kendisi çift forvet oynamak istiyordu.Anelka çok büyük oyuncudur, eleştiren tabir-i caiz ise çarpılır, çok yüksek bir tekniğe sahiptir.Anelka çok şey katabilirdi, çünkü o dönem Fenerbahçe çok ağır oynuyordu.Anelka çok hırslı bir oyuncudur, sezonun ikinci yarısı Daum ile yaşadığı sorunlar nedeni ile isteksiz bir oyuncu haline geldi.Şu an Chelsea'deki performansını ve oyun stilini görüyorsunuz, çok farklı değil.

Maldonado ve Josico zorunluktan alınan ve düşük bütçeli oyunculardır.Maldonado bonservis bedelsiz, Josico ise 1 Milyon Euro'ya geldi ve hata yapıldığı anlaşılarak gönderildi.Josico'nun durumu Nonda'dan farklı değildir, katkısı da o ölçüde.

Enke'nin gitmesi Volkan'ı yarattı, yerli kalecilere her zaman güvenmek gerekir.Zarar değil, yarardır bu durum.

Bilginiz olmadan yazıyorsunuz, rica ediyorum lütfen araştırmadan yazmayın.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006
    Yer

Quote Originally Posted by bjk4ever View Post
    Sen zaten Josico, Maldonado, Beschastnykh'i yildiz kategorisine sokuyorsan GS'den de Heinz, Inamoto, Carrusca, Almaguer, Fabio Pinto, Felipe, bunlari da sayman lazim.....

josico sözde senna nın yerine alındı. maldonado brezilya nın daki süper ön libero denerek alındı. beşçasnik rusya milli takımında 70 den fazla kez oynamış idi.

kaldı ki ben zaten o transferleri savunmuyorum. ben son 2 yıldaki mükemmel yönetim transfer stratejisini savunuyorum.

Nesil
    2006
    Yer

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    Ortega kaçana kadar aslında kötü bir performans da sağlamadı, Fenerbahçe göndermedi, tasarruf tamamen oyuncunun ve zararını da çekti.Karşılığında bonservis alındı.Ortega yıldız bir oyuncudur ama kaprislidir, çekilmezdir vs..

Washington çok sevildi, 12 maçta 9 gol attı, çok formdaydı.Kalp rahatsızlığı ortaya çıkınca çok beklenmesine rağmen raporlardan ötürü gönderildi.Kalsaydı takım şampiyon olabilirdi, eksikliği müthiş hissedildi.

Fenerbahçe'yi şampiyon yaparak gitti Rebrov, o takımın tek şampiyon olmasının sebebi Rebrov'dur.Forvet arkası oynayarak Sheva'lı kadrodaki performansına çok yaklaştı, top dağıttı, forvet gibi oynamadı.Ardından o bölgeye araştırma yapıldı ve Rebrov gönderilip Alex alındı.Bir çok arkadaşım hala Rebrov'un gitmesinin hata olduğunu ve bir daha görmek istediği söylerdi.

Rebrov çok oynayamadı gibi görünebilir çünkü yabancı sınırlaması yüzünden yedek kalmak zorunda olduğu maçlar vardır.Bu da onu ve takımı olumsuz etkiledi.Sezon bitince gönderildikten sonra Federasyon yabancı sınırlamasını arttırmıştı sanırım.

Fenerbahçe hızlı oynamadığı için Anelka takımı eleştirdi, Anelka Güiza gibi boş koşuları yapan, çapraz koşular ile geriden gelenlere pozisyon sağlayan, çizgi savunmaya anlık koşular ile kaleci ile karşı karşıya kalan bir oyuncu.Anelka çok şey kattı aslında, esas performansını Şampiyonlar Ligi'nde gösterdi.

Anelka kapanan takımlara karşı fizik üstünlüğünü kullanamaz, bu yüzden Nobre hava hakimiyetini kullanırken Anelka sol kanatta oynadı ve bunu eleştirdi.Çünkü kendisi çift forvet oynamak istiyordu.Anelka çok büyük oyuncudur, eleştiren tabir-i caiz ise çarpılır, çok yüksek bir tekniğe sahiptir.Anelka çok şey katabilirdi, çünkü o dönem Fenerbahçe çok ağır oynuyordu.Anelka çok hırslı bir oyuncudur, sezonun ikinci yarısı Daum ile yaşadığı sorunlar nedeni ile isteksiz bir oyuncu haline geldi.Şu an Chelsea'deki performansını ve oyun stilini görüyorsunuz, çok farklı değil.

Maldonado ve Josico zorunluktan alınan ve düşük bütçeli oyunculardır.Maldonado bonservis bedelsiz, Josico ise 1 Milyon Euro'ya geldi ve hata yapıldığı anlaşılarak gönderildi.Josico'nun durumu Nonda'dan farklı değildir, katkısı da o ölçüde.

Enke'nin gitmesi Volkan'ı yarattı, yerli kalecilere her zaman güvenmek gerekir.Zarar değil, yarardır bu durum.

birincisi konu bu değildi buraya çekti bir arkadaş. ama yine de cevap veriyorum;

ortega transfer olmadan yapıldığı söylenen "sorunlu oyuncu vs." yorumunun haklılığını siz de doğruladınız. benim parmak bastığım nokta da buydu.

rebrov konusunda haklı olabilirsiniz hafızam beni ciddi olarak yanıltmış olabilir ama rebrov hakkında benim aklımda kalan buydu. fenerbahçe'de 1,5 sezon oynadı ve başka takıma kiralandı vs diye hatırlıyorum.

washington 'un rahatsızlığının daha önce tespit edilememesi ve sonuçta devre arasında bir oyuncunun gönderilmesi de bir hatadır. ayrıca ben washington un fantastik topuk paslarını da hatırlıyorum.

anelka nın çok yetenekli bir oyuncu olduğunu kabul etmişimdir. ama oradan oraya giden ve "dikiş" tutturamamış bir adamı almak sizin deyiminizle "risk" idi . kaldı ki doğru düzgün oynamadan gitti zaten. yani haksız da denemezdi o eleştirileri yapanlara. alınan paradan daha fazlasına satılmıştır ama sonuçta dediğim gibi "risk" transferdir. zaten acımasızca eleştirilen bratu-petre-heinz-meira gibi transferlerin satışında da klübün kasasına sanılandan çok daha fazla para girmiştir.

Anelka konusunda çok haklısınız.Benim türkiyeden gitmesine en çok üzüldüğüm yabancılardan birisiydi Anelka.

Gerçi iyi fiyata gitti. takıma çok zararı dokunmadı ama kalmasını isterdim.

Şu anda guizanın başarısız grafik çizmesi yine anelka zamannda olduğu gibi yanlış taktik diziliminden diye düşünüyorum. Guiza ve Anelka aynı tip oyuncular. Buna Baros u da eklesem abes kaçmaz sanırım.

Bu tip oyuncuların arkasında ya 2-3 tane teknik kapasitesi yüksek atağa yönelik oyuncular olacak onlardan alığı pasları götürecek ya da yanlarına bi tane kule dikilecek ve onunla çalışması sağlanacak. Başka türlü çok zor

Anelka ve Guiza bu yüzden sıkıntılı isimler oldular hep taraftar açısından.

En hatalı transferidir bence Fenerbahçenin. Gerekliliklerini bir türlü çözemedim hala. Gitmeleri iyi oldu.

Nondanı alınması kesinlikle bir hata değildir. Ümit Karanın bitik hali, hakan şükürün yaşlanması bu mevkideki eksiklik açısından alınmıştır.

İlk zamanlar iyi oynasada geçmişinde yaşadığı sakatlık onu bitirmiştir. Giderek yaşlanması ve takımı çok yavaşlatması nedeniyle gönderilmiştir.

Son olarak Kaleciler konusunda tamamen katılıyorum. Yönetimlerimizin yabancı kaleci konusundaki ısrarlarını hala anlamış değilim.

Kaleci açısından yabancı bişeler alınması gerekse eğer,sağlam bir kaleci koçu alınır takımdaki tüm genç file bekçileri ona verilir. O da size eğitebildği en iyi kalecisini sunar.

Yabancı sınırlaması olan bi ülkede bu hakkın kaleciden yana kullanılması bence çok mantıksızdır.

Nedeni ise yabancı olduğu için defans oyuncularıyla anlaşması zordur. bu da takım koordinasyonunu çok etkiler vs vs.

çok uzattığım için özürlerimi sunarım. içimde kalmıştı bunlar.

Arkadaşlar burası Galatasaray bölümü Fenerbahçe'yi niye tartışıyoruz.

5 sene sonra Türkiye'nin en iyi kalecileri Galatasaray'dan çıkmaya başlayacak.

A2 takımının maçını izledim 3 kalecide 1.90 boylarında gerçekten muhteşem kaleciler.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by vuque View Post
    Birşey Diyeceğim Ortalık Karışacak Ama Demedende Duramıyorum
    Dos Santos'la Jo Takımlarını Bırakıp Neden Galatasaray'a Geleceklerse O Sebeple Olabilir Mi Acaba
    ama bu adam galatasarayda oynayabilir ilerde.dos'la jo'nun durumu farklı onlar zaten fm'de tabir ettiğimiz -9 pa lı oyuncular ve kendilerini bayağı bir geliştirmişler.semih ise bu takımın yeni bülent korkmazı tabikide servet ve neill varken oynaması imkansız.en azında 2 sene daha kiralık verilebilir.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

birincisi konu bu değildi buraya çekti bir arkadaş. ama yine de cevap veriyorum;

ortega transfer olmadan yapıldığı söylenen "sorunlu oyuncu vs." yorumunun haklılığını siz de doğruladınız. benim parmak bastığım nokta da buydu.

rebrov konusunda haklı olabilirsiniz hafızam beni ciddi olarak yanıltmış olabilir ama rebrov hakkında benim aklımda kalan buydu. fenerbahçe'de 1,5 sezon oynadı ve başka takıma kiralandı vs diye hatırlıyorum.

washington 'un rahatsızlığının daha önce tespit edilememesi ve sonuçta devre arasında bir oyuncunun gönderilmesi de bir hatadır. ayrıca ben washington un fantastik topuk paslarını da hatırlıyorum.

anelka nın çok yetenekli bir oyuncu olduğunu kabul etmişimdir. ama oradan oraya giden ve "dikiş" tutturamamış bir adamı almak sizin deyiminizle "risk" idi . kaldı ki doğru düzgün oynamadan gitti zaten. yani haksız da denemezdi o eleştirileri yapanlara. alınan paradan daha fazlasına satılmıştır ama sonuçta dediğim gibi "risk" transferdir. zaten acımasızca eleştirilen bratu-petre-heinz-meira gibi transferlerin satışında da klübün kasasına sanılandan çok daha fazla para girmiştir.
    Ortega para için geldi, uyum sağlamayadığı için gitti.Çok büyük oyuncular sorunlu olur zaten.Sorunlu oyuncu olması mı hatadır? Bu kadar büyük oyuncuyu başka türlü nasıl getirirsiniz? Milli Takım'da oynamak için Brezilya'ya gider, yine gelmezler.Nasıl bir ligde oynadığımızın kimse farkında değil.3. dünya ülkesi gibi düşünüyorlar buradaki kariyerlerini.Alex, Lincoln gibi değil, Arjantin'in en büyük oyucularından birini getirdiğinizde ona nasıl bakacağınızı iyi bilmeniz lazım.Hata ise budur hata.

Anelka risk değil, Anelka büyük kazançken oynatamayan Daum 'risk'tir.O eleştirilen tamamı hatalıdır, Anelka performans olarak ŞL var iken ve ilk geldiği dönemlerinde düşüş yaşamamışken kişisel sebeplerden ötürü kendisine yapılan davranışlardan ötürü kalmak istememiştir.Milli Takım'a katılması için Fransa'dan Türkiye'de oynayamazsın, yurt dşına çık ve Milli Takım'a seçil zorlaması geldiği için ayrılmıştır ve ayrıca Daum'un tutumları yüzünden.

Dikiş tutturamamak tabirini kabul edemem, Anelka çok büyük oyuncudur, ona göre oynamak zorundasın.18 yaşında Arsenal'e gidip 65 maçta 23 gol atan bir oyuncudan bahsediyorsunuz, dikiş tutturamamak tabiri Anelka'ya çok yabancı.Anelka kadar büyük oyuncu bir daha gelmeyecek, Anelka gelmiş geçmiş en önemli oyuncudur Türk Futbol'undaki.Anelka'ya yapılanlar, şahsi kanaatim Fenerbahçe'de olmamasını isteyenleri kişisel saldırıları ve çabalaydı.Anelka'ya karşı gösterilen eleştirilerin büyük bir çoğunluğu haksızdır, Anelka son dönemlerinden sebeplerinde %100 haklıdır, bu yüzden isteksiz olması tamamen yönetimin suçudur.

Oyuncular geldiğinde hastanelerde sağlık testlerinden geçerler.Washington sahada sağlık problemli yaşadı, daha önce bir problemi yoktu.Washington'un problem yaşayabileceğini bilmeleri için gelecekten haber alan birileri olmaları gerekirdi.

Sizi haklı göremiyorum kusura bakmayın, Fenerbahçe yönetimi çok büyük transferler yaptı, Fenerbahçe bu konuda oldukça başarılıdır. Galatasaray konusunda Fenebahçe'yi eleştirerek hatalı bir durum gerçekleşiyor şu anda.Galatasaray'ın transferlerini tartışabilirsiniz bu konu altında, Fenerbahçe transferlerini eleştirmeye devam etmeyin lütfen.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006
    Yer

Ortega para için geldi, uyum sağlamayadığı için gitti.Çok büyük oyuncular sorunlu olur zaten.Sorunlu oyuncu olması mı hatadır? Bu kadar büyük oyuncuyu başka türlü nasıl getirirsiniz? Milli Takım'da oynamak için Brezilya'ya gider, yine gelmezler.Nasıl bir ligde oynadığımızın kimse farkında değil.3. dünya ülkesi gibi düşünüyorlar buradaki kariyerlerini.Alex, Lincoln gibi değil, Arjantin'in en büyük oyucularından birini getirdiğinizde ona nasıl bakacağınızı iyi bilmeniz lazım.Hata ise budur hata.

Anelka risk değil, Anelka büyük kazançken oynatamayan Daum 'risk'tir.O eleştirilen tamamı hatalıdır, Anelka performans olarak ŞL var iken ve ilk geldiği dönemlerinde düşüş yaşamamışken kişisel sebeplerden ötürü kendisine yapılan davranışlardan ötürü kalmak istememiştir.Milli Takım'a katılması için Fransa'dan Türkiye'de oynayamazsın, yurt dşına çık ve Milli Takım'a seçil zorlaması geldiği için ayrılmıştır ve ayrıca Daum'un tutumları yüzünden.

Dikiş tutturamamak tabirini kabul edemem, Anelka çok büyük oyuncudur, ona göre oynamak zorundasın.18 yaşında Arsenal'e gidip 65 maçta 23 gol atan bir oyuncudan bahsediyorsunuz, dikiş tutturamamak tabiri Anelka'ya çok yabancı.Anelka kadar büyük oyuncu bir daha gelmeyecek, Anelka gelmiş geçmiş en önemli oyuncudur Türk Futbol'undaki.Anelka'ya yapılanlar, şahsi kanaatim Fenerbahçe'de olmamasını isteyenleri kişisel saldırıları ve çabalaydı.Anelka'ya karşı gösterilen eleştirilerin büyük bir çoğunluğu haksızdır, Anelka son dönemlerinden sebeplerinde %100 haklıdır, bu yüzden isteksiz olması tamamen yönetimin suçudur.

Oyuncular geldiğinde hastanelerde sağlık testlerinden geçerler.Washington sahada sağlık problemli yaşadı, daha önce bir problemi yoktu.Washington'un problem yaşayabileceğini bilmeleri için gelecekten haber alan birileri olmaları gerekirdi.

Sizi haklı göremiyorum kusura bakmayın, Fenerbahçe yönetimi çok büyük transferler yaptı, Fenerbahçe bu konuda oldukça başarılıdır. Galatasaray konusunda Fenebahçe'yi eleştirerek hatalı bir durum gerçekleşiyor şu anda.Galatasaray'ın transferlerini tartışabilirsiniz bu konu altında, Fenerbahçe transferlerini eleştirmeye devam etmeyin lütfen.
    ben fenerbahçe'nin transferlerini eleştirmiyorum. siz mesajın bir bölümünü alıp oraya göre cevap yazıyorsunuz. bir üye bana ısrarla o mesajı cevaplamamı istedi ben de cevapladım. siz neden ikimizin arasındaki tartışmaya daldınız onu anlamış değilim. ben bilerek zaten o mesaja cevap vermemiştim böyle bir şey olacağını düşünmüştüm ille cevap vereyim dendi.

neyse, anelka nın futbolculuğuna laf eden yok. ama gelmiş geçmiş en büyük futbolcu derseniz bu öznel yorumunuza itiraz ederim ama uzamasın tartışma o yüzden yazmıyorum.

cevap yazsam güiza lara mehmet topuz lara girmem gerekecek. ama iyice konu dağılacak. keşke siz hiç böyle bir mesaj yazmasaydınız tartışmaya boşu boşuna dalmasaydınız ama hayatımda çok fazla yapmadığım birşeyi yapıyorum "itiraz etmiyorum" susuyorum ve diyorum ki galatasarayın mart 2008'den bu yana yaptığı transferlerin büyük çoğunluğu belli bir strateji çerçevesinde gerçekleşmiştir ve son 10 yılın en iyi transferlerini yapmıştır. nokta.

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Servet Çetin
    Lucas Neill
    Gökhan Zan
    Emre Güngör
    Emre Aşık
    Ali Turan
    /
    Sabri Sarıoğlu
    Uğur Uçar
    Barış Özbek

Ali Turan hangisini kesecek ?

Geçen sene Galatasaray'ın kaleci değil bu deyip yolladığı De Sanctis 13 Aralık'tan beri gol yemiyo Leo Franco tercihinin yanlışlığını görmek için bu haber yeterli sanırım.

Nesil
    2006
    Yer

Quote Originally Posted by crespo009 View Post
    Servet Çetin
    Lucas Neill
    Gökhan Zan
    Emre Güngör
    Emre Aşık
    Ali Turan
    /
    Sabri Sarıoğlu
    Uğur Uçar
    Barış Özbek

Ali Turan hangisini kesecek ?

Geçen sene Galatasaray'ın kaleci değil bu deyip yolladığı De Sanctis 13 Aralık'tan beri gol yemiyo Leo Franco tercihinin yanlışlığını görmek için bu haber yeterli sanırım.
    kaleci değil bu falan dediği yoktu kimsenin(yönetim) adam 1 sezon her maçta oynadı. madem çok iyi kaleci neden o kadar gol yedi? çünkü savunma hattının müthiş istikrarsızlığı onu bozdu. leo franco nun da aynı şanssızlığı mevcut. leo italya'ya gitse belki de sanctis kadar oynardı kimbilir?

gökhan zan müzmin sakat. emre aşık bence yetersiz kalıyor çünkü hata yapıyor topla oynarken falan ben tercih etmem ki sanırım rijkaard da böyle düşünüyor.

emre güngör ün de gökhan zan'dan pek bir farkı yok onun da sürekli kasığı gidiyor. kendine bakmıyor çok çabuk sakatlanıyor.

kaldı geriye servet-neill... ali turan bu takımda bu ikiliyi yedekleyecek işte. transferlerin hepsi rijkaard'ın onayı ile yapılıyor. hele bi soluklanın adam sizden az bilmiyordur herhalde di mi ....

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Bence Ortega durumu Lincoln ün kısa versiyonu.. Lincoln'ede çok uyarılar yapıldı ama Özhan başkan ben taraftara yıldız sözü verdim deyip riske girdi. Gidene kadar katkısı oldu.. Ortega'da gidene kadar özellikle derbide atılmadan önce iyi oynadı gol attı asist yaptı..

Birde Fenerbahçe'nin yaptığı transferler hep yanlış değerlendirilmiş.. Aslında bizim yaptığımız çoğu transfer Tr ortalamasının üstünde neredeyse hepsi tutuyor.. Bir kaçtanesini sayalım... Haksızlık ediliyor gibi..

Hooijdonk: O zamanlar bizzat kendimin sahte gazetenin yaptığı montajlı posterini duvarıma astığım ve imzalamasını iple çektiğim ve Makaay, Nistelrooy'dan sonra Hollanda'nın en iyi 3. forveti olan Pier Van Hoiijdonk'u almıştık.. Yıldız olmasının yanında çok sempatik bir kişilikti... Frikik kabiliyeti, o ozun boyuna rağmen top tekniği ve mücadelesiyle taraftarların unutmayacağı isimlerin en başında geliyor.. İlk sezonunda 24 gol 10 asist yaptı ve 5 topu çizgiden çıkardı. 2 sezon kaldığı Fenerbahçe'de 82 maçta 32 gol attı.2 şampiyonluk yaşadı.Christoph Daum yüzünden Fenerbahçe'den uzaklaştırıldı.Fenerbahçe tarihinin en iyi santrforları arasına adını yazdırdı.Pierre birgün Fenerbahçe'de teknik direktör olmak istediğini her fırsatta dile getiriyor.Fenerbahçe taraftarı tarafından o kadar çok sevildi ki Saint(Aziz) lakabını aldı.

Keneth anderson: 2000-2001 sezonunda M.Denizli'nin isteği üzerine Fenerbahçe'ye transfer edildi. İSveç milli takımındada forma giydi. 83 maçta 31 gol attı. şampiyon olmamızdaki en büyük katkı sahiplerinden birisi ve mütevazi bir oyuncu...

Jay Jay Okocha: 2 sezon oynadı, 63 maçta 30 gol attı. Sonra PSG'ye 16,5 milyon dolara sattık. Orada daha çocuk olan Ronaldinho ile birlikte oynamaya başladı..Pele'nin seçtiği dünyanın en iyi oyuncularının yer aldığı FIFA 100'de de kendine yer buldu.

Uche: Nijerya milli takımının da kaptanıydı. Tr'ye gelen en iyi mükemmel defans adamlarından biriydi. 40 küsür yaşında ve hala futbol oynuyordu bildiğim kadarıyla...,

Högh: Fenerbahçe'de 4 sezon oynadı ve Chelsea'ya sattık. Çok sağlam defans oyuncusuydu..

Bolic:
    Fenerbahçe'nin en çok gol atan yabancılarından birisi oldu. Man U'ya tarihi galibiyeti attığı gol ile tattırdık. 5 sezon oynadı, 146 maçta 69 gol attı.

Moldovan: Fenerbahçe'ye önemli katkıları oldu. Nantes'a 5 milyon euroya sattık.. 53 maçta 33 gol atmış bizde.

Milan Rapaic: Perugia'dan Fenerbahçe'ye transfer olduğu gün taraftarlar kulüp binasını basmışlar Galatasaray'a attığı gol ve 3-0'dan dönen Gaziantepspor maçıyla daha hala hatırlanır. Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra Galatasaray'dan teklif alan ve bu teklifi "Ben Fenerbahçe'liyim ve Fenerbahçe taraftarını asla üzemem" diyerek geri çevirmiştir. 60 maçta 15 gol attı.

Haim Revivo: Celta Vigo'dan geldi. Müthiş tekniği ve frikik golleriyle izleyenlere zevk veren bir isimdi. Fenerbahçe'de 60 maçta 38 gole imza attı. Sonrasında Galatasaray'a gitti ama eski performansından uzaktı..

Fabio Luciano: Fenerbahçe tarihinin 3. en iyi yabancı stoperi olarak gösterildi. CL'de ki istikrarlı performansı, Schalke'ye attığı kafa golü, müthiş defans anlayışı ile Fenerbahçeli taraftarların hala takımlarında görmek isteyeceği bir oyuncuydu. Fenerbahçe'de bir şampiyonluk yaşadı ve 115 maçta 22 gol attı.

Marco Aurelio: Trabzon'dan geldi.. 5 sezon istikrarlı bir şekilde mücadele etti. Öyle olacakki Milli takım yetkilileride milli takıma çağırdı.. Halada milli takımda oynayan bir oyuncu eğer yeni gelecek hoca kadroya almazsa öyle kalacak. Fenerbahçe'de 3 şampiyonluk yaşadı.

Marcio Nobre: 18 maçta 12 gol attı ve şampiyon olmamızda büyük katkı sağladı.. 120 maçta 62 gol attı.. Lorke şarkısını, onu çok seven Fenerbahçe taraftarı ona uyarladı.. Ama o Fenerbahçe'yi bırakıp Beşiktaş'a gitti.

Alex de Souza: 2004-2005 sezonunda Cruzeioro'dan Alex de Souza transfer ediliyordu.Konfederasyon kupasında son dakika da milli takımımıza gol atarak Brezilya'yı mağlubiyetten kurtarmıştı.Fatih Altaylı Alex gelmeden önce bir yazı yazmıştı. Zira Alex'le Real Madrid gibi kulüplerde ilgileniyordu.Alex geldiği sezon takımın şampiyonluğuna büyük katkı yaptı.Fenerbahçe'nin ilk yabancı gol kralı oldu.Müthiş istatistikler yakaladı.200 küsür maçta 100 küsür gol ve sayısız asist yaptı.2 şampiyonluk yaşadı.Fenerbahçe'de kaptanlığa kadar yükseldi.Halen Fenerbahçe forması giyiyor ve kontratını 2 sene daha uzattı.Fenerbahçe tarihinin gelmiş geçmiş en iyi yabancılarının başında yer alıyor.

Stephen Appiah: .Galatasaray'a 2 gol attı.Hem ofansif hem defansif anlamda çok iyi bir oyuncuydu. Schalke'ye attığı gol ve yaptığı sevinç hareketi daha hafızlarımızda.

Diego Lugano: Agresif ve sert futbolu, kalpten oynaması ve attığı goller ile taraftarın sevgisini kazandı. Lucaiano tarzında bir oyuncuydu. 100. yılımızda şampiyonluk yaşadı.

Rüştü Reçber: Onu genç yaşta Antalyaspor'dan aldık ve Türk futboluna armağan ettik. Yıllarca kalemizi korudu. Öyleki dünyanın en iyi takımlarından birisine gitsede pek forma şansı bulamadı. Geri geldi ama Beşiktaş ile imzaladı. Yinede 2002 dünya kupası ve Fenerbahçe'nin bir çok efsane maçlarındaki performansı onu taraftarın gözünde hala unutulmaz bir kaleci yaptı.

Gökhan Gönül: 2. ligden alarak ŞAmpiyonlar Ligi'ne kadar çıkardık. Bir anda en tepeye çıktı. Şuan Türkiye'nin en iyi bir kaçsağ bekiden biri gösteriliyor. Yaptığı katkı ve yapacaklarıda çok..

Volkan Demirel: Her ne kadar bazen abuk sabuk hatalar yapsada, Fenerbahçe sayesinde milli takım ve kendi takımımız yerli bir kaleciyi kazandı. Kartalspor'dan aldık halada oynatıyoruz. Genç yaşta geldi. Zamanla Rüştü'den aldı kaleyi.. Bazen konsantrasyon eksikliğinden midir bilinmez hatalı goller yesede kurtardığı ve kazandırdığı maçlar da çok..

Özer Hurmacı: Geç gelen bir isim aslında. Genç yaşı ve aldığı sorumluluk onu artık ilk onbirimizin değişmez isimleri arasına soktu.. Fenerbahçe'nin geleceği adına yaptığı en önemli transfer.. Kupa'da ve bir kaç lig maçında attığı gollerle şimdiden Daum'un listesinde yer alıyor.

Neyse ben örneklerle açıklayarak Fenerbahçe'nin sanıldığı gibi transferlerde başarısız olduğunu düşünmüyorum.. Daha Anelka vs saymıyorum. Recep ve Serdar Kulbilge yedeğiydi Volkan'ın ama onlarda Gençlerbirliği ve Antepte oynuyorlardı.. Bunun gibi çok gen. Gürhan, Fahri vs çıkardık aslında.. Harcamadık Türk futboluna kazandırdık.. Alt yapıdan çıkanlar hep Anadolu kulüplerinde oynamakta.. Bakın bir çok anadolu kulüplerindeki adamlara hep Fenerbahçe alt yapısından çıkma..konuyuda iyice rayından çıarkdık...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

şu gösterdiğin transferlerin çoğu 2006'dan önce yapılmış farkettiysen.biz 2010 dayız.sayalım dersen popescu-hagi-taffarel-jardel-capone gibi adamlarıda say.herşeye tek taraflı bakmayın Galatasaray'da Faruk Süren döneminde müthiş transferler yapmıştı.O zaman anelkalara hooijdonk'lar fenerin adını bile duymamıştı.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Bir olaya bakıyorsan tarihinide incelemen lazım.. Saydığım isimlerden bir kaçı hariç hepsi 11-12 yıllık dönemi kapsıyor.. Günümüzdende örnek verdim.. Tek taraflı bakmıyorum... Anelkalar Hoiijdonklar duyduğu andada geldi ama..

Ayrıca benim bahsettiğim konu Fenerbahçe'nin öğütücü veya sadece para saçmak için transfer yapmadığını açıklamaktı. Galatasaray'ın başarısız olduğu fikri sana ait.. Ben öyle birşey demedim..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

işte son 10 yılı kapsıyor dersen olmaz bizde son 15 yılı kapsıyor diye geçiştitririz.yok yani öyle birşey.bu adamlar 2000 ve 2001 de de oynamış sonuçta.son 10 yıl.

ben gs başarısız demedim.siz feneri çok başarılı görüyosrsunuz herhalde transferler.ama sizin yapıtğınız transferleri biz 15 sene öncesinde yapıyorduk demek istedim.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

EE o yılda oynayınca Fenerbahçe dışında bir kulüptemi oynamış.. Mesela Özeride saydım Revivo'yuda.. Yani ikiside transfer başarısı sonuçta onu demek istiyorum..

Çok olağanüstü başarılı olarak tr de hiç bir kulübü göremiyorum. Ama ortalamamız Tr üstünde.. Yaptığımız transferler zaten sizinle eş dönemlerde neredeyse.. Bizden yıllar önce yaptınız ama 2-3 sezon önceki transferleriniz bu durumun tam tersini gösteriyordu (Lukunku vs.) ama şuan Jo, Gio gibi transferlerle bu rotayı tekrar yukarı çektiniz.. Gs'nin geldiği noktaya birşey demedim.. 2010 itibari ile geçen senede dahil hep isabetli transfrerler yaptınız..

Mesela: Baros=Hoiijdonk anlatabildimmi?

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

işte diyorum bizim özerlerimiz alt yapıdan çıkıyor.para saçmıyoruz.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

anllıyorum ama son dönemlere göre kıyaslarsak guiza-baros oluyor.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Orası değişebilir. Bu kulüp politikasıdır. Benimde şahsi düşüncem alt yapı ama Real Madrid veya Barcelona, iki farklı strateji izleyen, kulüp. Birisi Ronaldoya milyonlar vermiş, diğeri Messiyi alt yapıdan çıkarmış..Sonuçta ikiside isabetli transfer yapmış..

anllıyorum ama hooijdonklu son dönemlere göre kıyaslarsak guiza-baros oluyor.
    Son dönemlerde kıyaslamaya girmemiştim.. Hatta ben Galatasarayla kıyaslamadım bile.. Sadece Fenerbahçe'nin geçmişten günümüze başarılı olan transferlerinden saydım.. O kadar. Ben bu başlıkta hiç bir zaman kıyaslama niyetinde olmadım.. Hepte Galatasarayı başarılı buldum transferlerde.

Mesela Hoiijdonk'un döneminde onunla kimi kıyaslardık? Veya onun döneminde kim daha iyiydi ondan?

Bu kıyaslama yanlış bence.. Elbet birisi bir sezonda daha iyi olacak.. Mesela şuanda Baros sakat Güiza gol atıyor.. Demekki değişebiliyor. Yada Makukula hepsinden güzel.. Bunlar o dönemli performansa bağlı.. Benim demek istediğim nokta Baros'un isabetli mi olduğu, yani Fenerinkilerin isabetli olup olmadığıydı orada onu belirttim..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by THEFM View Post
    Orası değişebilir. Bu kulüp politikasıdır. Benimde şahsi düşüncem alt yapı ama Real Madrid veya Barcelona, iki farklı strateji izleyen, kulüp. Birisi Ronaldoya milyonlar vermiş, diğeri Messiyi alt yapıdan çıkarmış..Sonuçta ikiside isabetli transfer yapmış..

Son dönemlerde kıyaslamaya girmemiştim.. Hatta ben Galatasarayla kıyaslamadım bile.. Sadece Fenerbahçe'nin geçmişten günümüze başarılı olan transferlerinden saydım.. O kadar. Ben bu başlıkta hiç bir zaman kıyaslama niyetinde olmadım.. Hepte Galatasarayı başarılı buldum transferlerde.

Mesela Hoiijdonk'un döneminde onunla kimi kıyaslardık?

biliyorum takipte ediyorum zaten.hooijdonka göre kıyaslarsak lukuku falan gelir herhalde.ama söyle birşey var.biz lukunkuya ne kadar para vermişiz siz guiza ne kadar para vermişsiniz.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Ama Güiza La Liga'da gol kralı olmuş ve milli takım performansı var. Üstelik bu milli takım İSpanya bu kadar para normaldir.. Attığı golde az değil 50 küsür maçta 20 küsür gol felan..

İspanya gol kralı milli takımda yıldızların arkasında oynayan bir oyuncuyu ülkemize getirmek kolay bir işte değildi.. Şuan kısmen daha kolaylaşmaya başlıyor..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

baros'ta liverpoolda lyon da oynaımş guzia'dan daha kariyerli bir futbolcu.guiza sadece bir sezonda onu başarabilrmiş.ama barosta istikrar var.

ayrıca sezon sonu ikisinide satılığa çıkarsınlar bakalım hangisi daha pahalıya gider.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

biliyorum takipte ediyorum zaten.hooijdonka göre kıyaslarsak lukuku falan gelir herhalde.ama söyle birşey var.biz lukunkuya ne kadar para vermişiz siz guiza ne kadar para vermişsiniz.
    Yukarıdaki mesajında, Lukunku ve Güiza'dan bahsetmiştin bende açıkladım.

Eğer açıklama istersen, Baros düşüşte olan bir oyuncuydu, alınması riskli olabilirdi.. Ama olmadı tuttu.. İyi bir transfer oldu..

Güiza ise çıkışta.. olan bir oyuncuydu.. Tam olarka beklenen performansı veremesede Güiza'da oyun anlamında katkı yapan birisi.

Mesaj Yetkileri