Fossa dei Leoni / AC Milan
Leoni armati, stiam marciando,
Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
TAKİP ET!
Fossa dei Leoni / AC Milan
Leoni armati, stiam marciando,
Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
TAKİP ET!
'F.Bahçe, bu sezon da Avrupa'da olmayacak'
http://haber.gazetevatan.com/fbahce-.../457999/5/Spor
http://www.dha.com.tr/fenerbahce-bir...mi_326687.html
Fenerbahçe'den CAS açıklaması
http://www.trtspor.com.tr/Haber.aspx?id=24545
Şu an Avrupa'ya tek takım mı gidiyor ?
Bakacağız ceza gelecek mi gelmeyecek mi? ceza gelirse de yerine başka bir takım illaki gider, ben ceza geleceğini sanmam.
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
Şimdi bize ceza niye gelecek?
Eğer TFF uygulamalarıyla alakalıysa bunun bizimle ne alakası var, tüm takımlara ceza gelir.
Eğer savcının mütaalası ile alakalıysa, bu sefer de Beşiktaş ve Trabzonspor geçen sene avrupaya gittiği için bu 2 kulübe ceza gelir.
Sadece Fenerbahçe'yi ilgilendiren bir ceza beklemiyorum ben de ya tüm takımları men ederler ya da hiç kimseyi men etmezler. Fenerbahçe'ye bireysel ceza verilecekse, UEFA maçında suçlanması ve bunun ortaya çıkması gerekir ki, öyle 5 senelik cezalar verilsin.
Ayrıca UEFA, cezayı verip, tekrarı halinde uygulanacak şekilde düzenler.
Bu noktayı iyi irdelemek lazım, UEFA'nın kararını neden bekliyoruz? UEFA neyin değerlendirmesini yapıp, ne gerekçeyle ceza verecek?
"YÜCE ATATÜRK"
Benimde en merak ettiğim kısım burası, Geçen sene M.A.A bize "Bu durum Fenerbahçe'nin lehine eğer gitselerdi Uefa'dan 8 yıl ceza alırdı, Bu sene Avrupa kupalarına katılmayarak olası bir cezadan kurtuldular" demedi mi ? Nihat Özdemir'e "Siz bu sene gitmeyin, Uefa bizi uyardı, Suçlu bulunursanız büyük bir ceza alırsınız" demedi mi ?UEFA'nın kararını neden bekliyoruz? UEFA neyin değerlendirmesini yapıp, ne gerekçeyle ceza verecek?
Biz geçen sene Avrupa Kupalarına katılmadık ve onların düşüncelerine göre kimsenin hakkı gasp edilmedi. Yani total bir ceza'da en son sorgulanacak taraf Fenerbahçe'dir. Fenerbahçe yönetimi 1 senedir uyuyor hala aynı şarkıyı çalıyorlar, ben bıktım. Hala "Kaldı ki bu durumun gerekçeleri, çok yakında tarafımızdan tüm kamuoyuna açıklanacaktır." diyolar. Açıkla da iş işten geçtikten sonra gürültü içinde sesini duymaya çalışmayalım.
...
http://www.dha.com.tr/fenerden-uefan...ir_327234.htmlFener'den UEFA'nın tehdidine hayır
UEFA, ceza söylentileri üzerine Cenevre’ye görüşmeye giden Ali Koç, Nihat Özdemir ve Cihan Kamer’e “2 yıl cezaya razı olun” dedi. Fenerbahçeli yöneticiler, “HAYIR” deyip masayı terk etti.
Ahmet ERCANLAR/HÜRRİYET
“FENERBAHÇE, UEFA ile pazarlık yaptı”, “Fenerbahçe’ye 5 yıl ceza gelecek”, “Fenerbahçe’ye UEFA şoku”...Son dönemlerde spor kamuoyu bu haberlerle ve bu tarz konuşmalarla çalkalanıyor. Herkes ne olup bittiğini merak ediyor. Önceki gün Hürriyet’te eski bir TFF yöneticisinin ismini vermeden yaptığı “CAS davasının çekilmesi cezayı etkilemez” sözleri bu tartışmayı daha da alevlendirdi.
Gerçekten de Fenerbahçe UEFA ile pazarlık masasına oturmuş muydu? Gelin 3 ay öncesine dönüp, CAS davasının çekildiği o günlerde neler yaşandığına birlikte bakalım.
Cenevre’de ceza pazarlığı
Fenerbahçe’nin CAS davasının çekilmek üzere olduğu günler...Sarı lacivertlilerin bugün yönetim kurulunda olmayan 3 önemli yöneticisi, Başkan vekili Nihat Özdemir, Asbaşkanlar Ali Koç ve Cihan Kamer, UEFA yönetimiyle bir araya gelmek için Cenevre’ye giderler...Masaya oturulur ve diyalog başlar...
Fenerbahçeli yöneticiler:
- Biz geçtiğimiz yıl Avrupa’ya gidemedik ve 1 yıl ceza çektik zaten...
UEFA yetkilisi: Cezanızı tamamladığınız fikrine katılmıyoruz.
Yöneticiler: 1 yıl Şampiyonlar Ligi’ne gidemedik zaten bunun dışında bir cezaya razı değiliz...
UEFA yetkilisi: Sizi 2 yıl daha Avrupa’dan men etmeyi düşünüyoruz. Bu cezayı kabul etmelisiniz.
Yöneticiler: Bu söylediğiniz kabul edilemez. Şayet sizin bu önerinizi kabul edersek, şike yaptığımızı da kabul etmiş oluruz.
Sonradan anlaştılar mı?
BU sözler üzerine görüşme sonlandırılır ve Fenerbahçe yöneticeleri hayal kırıklığı içinde masadan kalkarlar...UEFA sarı lacivertlilere vermeyi düşündüğü 2 yıllık cezadan geri adım atmayacağını net bir biçimde iletmiştir. Ancak bu görüşmeden çok kısa bir süre sonra Fenerbahçe’nin CAS davası çekilir...
Herkesin merak ettiği konu olarak ise şu akıllara takılır. UEFA’nın “2 sene ceza vereceğiz” tehdidine sert çıkan Fenerbahçe, daha sonra CAS davasını neden çekti? Yoksa gerçekten de bazı pazarlıklar yapıldı ve verilecek ceza konusunda anlaşma sağlandı mı?
BEKLEYİP GÖRECEKSİNİZ
Fenerbahçe ile UEFA arasındaki pazarlıkların içeriğini sormak için aradığımız TFF yetkilileri yanıt vermekten kaçındılar. TFF yetkilileri, “Bu soruyu bize sormayın. bekleyip göreceksiniz” ifadeleri ile konuya ilişkin yorum yapmaktan kaçındılar.
‘Yakında konuşacağız’
FENERBAHÇE Kulübü, CAS’taki davasını Türkiye’nin menfaatleri uğruna çektiklerini açıkladı. Sarı lacivertliler, resmi internet sitesinden, “CAS davasını sadece Türkiye Cumhuriyeti’nin menfaatleri doğrultusunda geri çektik. Kaldı ki bu durumun gerekçeleri, çok yakında tarafımızdan tüm kamuoyuna açıklanacaktır” ifadelerini kullandı.
http://haber.gazetevatan.com/fenerde...58240/5/Manset
Ortada yaratılan kamuoyu, işlerini eksiksiz yapan jurnalciler hariç, geçen sene cezasını çeken Fenerbahçe'nin ceza yemesi için bir sebep yok. Ne Fenerbahçe, Uefa maçlarında şikeyle suçlandı ne de bir ceza alması olasılığı varken CL'de oynadı.
Ama ben büyük ihtimalle ceza geleceğini düşünüyorum hiç bir gerçekle bunu destekleyememe rağmen.
Şike operasyonundan bir buçuk ay önce, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım yanına Alex de Souza'yı da alarak Sayın Erdoğan'ı ziyaret ederken; ona sadece Fenerbahçe formasını değil Fenerbahçelilerin desteğini de sunmuş oluyordu.
Peki geldiğimiz noktada durum nedir?
Daha önce de yazdım: Önceki seçimlerde AKP'ye oy verdiğini söyleyen pekçok Fenerbahçeli yemin billah ederek artık o partiye oy atmayacağını bildirdi.
ŞİKE DEĞİL ÇETE NEDEN
Kamuoyuna şike davası, yani futbol maçıyla ilgili bir normal dava gibi yansıtılan bu operasyon; savcı Mehmet Berk tarafından çıkar amaçlı suç örgütü (çete) davası olarak kurgulandı. İddianameye göre Aziz Yıldırım, bir çete kurmuş; Fenerbahçe'den menfaat temin etmiş. Şike savcısı Mehmet Bey'e soralım: Trabzonspor Başkanı Sadri Şener'e kazandığı 92 milyon liralık ihaleyi bırakan Aziz Yıldırım mı menfaat çetesi kurup da Fenerbahçe'yi bu amaçla kullanacak? Hazırladığınız iddianamede; telefon konuşmalarında geçen en masum kelimeleri bile Aziz Yıldırım'ı mahkum ettirecek biçimde yorumlamadınız mı? Aziz Yıldırım lehine olabilecek hiçbir veriyi iddianameye koymadığınızı dünya alem bilmiyor mu?
Şüpheli kişilerle Aziz Yıldırım hiç konuşmamışken, onlarla konuşan başkalarını tanık olarak bile iddianemenize almayışınız, tek hedefin Aziz Yıldırım'ı mahkum ettirmek olduğunu göstermez mi?
Ve neden Fenerbahçe'nin diğer yöneticilerini de çağırıp, 'Aziz Yıldırım burada çete kurmuş; haberiniz var mı?' diye sormadınız? İddianıza gülüneceği için mi?
YETKİSİZ MAHKEME
Mahkemenin inatla içeride tuttuğu Aziz Yıldırım'ı, bırakın çeteyi şikeyle suçlayacak bile ciddi belge ve tanık ifadesi yok. Ama mahkeme inatçı mı inatçı:
-Kaptım bir kere; asla bırakmam; diyor.
Ben en başından beri; bu davaya özel yetkili mahkemenin bakmasının bir hukuk rezaleti olduğunu yazdım.
İlgili mahkeme bu içi boş ve delilsiz suçlamalarla dolu iddianameyi kabul ederek, aslında görev gaspı sayılabilecek bir yanlışa imza attı. Mahkeme heyeti; belli oldu ki Aziz Yıldırım'a ceza verecek. Baksanıza; bu işi bilen uzman hukukçuların hazırladığı Etik Kurulu raporunda Aziz Yıldırım'ın aklanmış olmasını hiç önemsemiyor.
Yargıçlara önerim; bulundukları mahkemeyi Yassıada mahkemesi gibi hep kötü anılan bir mahkeme durumuna düşürmemeleridir. Orada siyasi değil adli bir yargılama yürütüldüğüne inanmak istiyoruz.
CEMAAT İŞİ Mİ?
- MİT davası, *eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un terörist ilan edilerek tutuklandığı İnternet andıcı davası; *Uludere olayı ve *6222 Sayılı futbolda şiddet yasasının değiştirilmesi,
- Cumhurbaşkan'ı Gül'e 2. kez adaylık yolunun açılması süreci de dahil birçok olay gösteriyor ki Gülen cemaati ile Başbakan Erdoğan arasında bir çatışma var.
Bu çatışma, Başbakan Erdoğan Cumhurbaşkanı olursa, Türkiye'yi kim yönetecek; çatışmasıdır. Bu yüzden; Cemaat; Sayın Erdoğan'ın fazla güçlü olmasını istemiyor. Baksanıza Sayın Erdoğan; Fethullah Gülen'i açıkça ve ısrarla Türkiye'ye çağırıyor ama o hiçbir ciddi gerekçe göstermeden bu çağrıyı reddediyor. Cemaat medyasındaki yayınlar da bu çatışmayı çok açık biçimde yansıtıyor.
Kafamda dönüp dolaşan soru şu: Aziz Yıldırım'ı hapse attırıp mahkum ettirerek Başbakan Erdoğan'a karşı Fenerbahçelilerin tepi göstermesi mi planlandı?
Gerçekten de Fenerbahçe'ye karşı bu yıkım operasyonu, böyle hukuksuzca sürdürülürse; bundan en büyük zararı görecek olan isim Sayın Tayyip Erdoğan olacaktır. Çünkü; cumhurbaşkanlığı seçimi çantada keklik değildir.
Not: Son Anayasa Mahkemesi kararındaki 'Abdullah Gül, isterse 2014 seçimine de girebilir.' kararı da Başbakan Erdoğan'a verilmiş bir gözdağıdır. 'Sen cumhurbaşkanı ol ama partiyi ve dolayısıyla Türkiye'yi bize bırak.' mesajı...
Rıza Zelyut
Çok güzel yazı olmuş
güzel yazı, mantıklı yerlere değinmiş.
bizim burada yazdıklarımızla pek farkı yok.
(/s)
Uefa ne zaman açıklayacak kararı ?
26sında tahminimce
Yazarların objektif yazı yazabilmeyi becerebilmelerinden yanayım. Yazdıkları doğru veya yanlış farketmez. Yanını çok belli etmeden yazarsa daha inandırıcı olacaktır. Öte yandan bu şekilde yazarsa, Fenerbahçeliler tarafından " güzel yazmış, doğru konuşmuş" , ancak diğer kesimden "adam yandaş işte ne olacak" şeklinde yorumlar alırız. ( Diğer kesim Galatasaray değil)
Football is simple,but Football Manager is not
RESMİ SAĞLIK SPONSORUMUZ MEDİCAL PARK OLDU
http://www.fenerbahce.org/fb2008/det...edium=facebook
Kuyt taraftara oynuyor resmen![]()
Taraftar yine sahaya indi![]()
FB Tv'de çıkan Dirk Kuyt Fenerbahçe'de videosundaki şarkının adı ne ya, bittim ona.![]()
not: herhangi bir açıklama , tartışma olmadan net cevap istiyorum.
Diye de o kadar yazdım ama olmadı sanırım yine.
Football is simple,but Football Manager is not