Anket Sonuçlarını Görüntüle: Diaz'ın Hedefi Avrupada En Az Çeyrek Final Ligde İse Devler Arenası Bileti Almak

Voters
42. You may not vote on this poll
  • Başarılı olabilir

38 90.48%
  • Başarılı olamaz

4 9.52%
Sayfa 18 / 45 İlkİlk ... 8161718192028 ... SonSon
511 ile 540 arası toplam 1331 sonuç

Konu: Diaz ve Delüğanluları Devlere Kafa Tutuyor | Crystal Palace [4.Sezon]

Nesil
    2013
    Yer
    sinop

Quote Originally Posted by Juan Diaz View Post
    Nereye uyguluyonuz ya ? Rakip sizden zayıf bile olsa 10 maç bu şekilde yapın eminim en az 3-4ünde tökezlersiniz. Rakip birde güçlüyse değil skoru korumak mağlup bile olursunuz. zaten kontra ile oynayıp öne geçmişsiniz skoru korumak için hücum mu yapacaksınız ?
    defans yapsak gol yicez zaten bare atak oynuyalım da gol atarız belki gerçi rakib atak yaptırmıyo ama

Nesil
    2013
    Yer
    sinop

Nereye uyguluyonuz ya ? Rakip sizden zayıf bile olsa 10 maç bu şekilde yapın eminim en az 3-4ünde tökezlersiniz. Rakip birde güçlüyse değil skoru korumak mağlup bile olursunuz. zaten kontra ile oynayıp öne geçmişsiniz skoru korumak için hücum mu yapacaksınız ?
    şampiyonlar liginde kendimden güçlü bir rakipe karşı oynuyom üst turlarda maç başında gol atıyoz defansife dönüyorum birkaç dakikaya kalmaz gol yeriz zaten diye diyorum kendi kendime ve takımım beni yanıltmıyo 10 dakika içerisinde golü de yiyoz

Nesil
    2013
    Yer
    Uzaydan

Rölanti yapıyorum eğer gol yersem hucüm alıyorum ve alıyorum bende çözemedim bu işleri büyük takımsam hiç yapmam direk hucüm ALLAH ne verdiyse dalıyoruz alıyoruz en son bi ara 3-0 yeniyordum maça bakmadım yüklen di bide maç 4-3 oldu öne geçtiler ALLAH korudu pc gidiyordu valla

Nesil
    2008
    Yer
    Aydın

Aynen öyle rakip güçlü zaten her türlü atacak skoru koruyamıyorsun taktikte birşeylerle oynayınca , ben de fazla kurcalamıyorum takımın ezberlediği taktiği..Diğer türlü de taktik yatkınlığı olmadığı için mi bilemem saçmalıyorlar

EDİT:Bu arada rakip kim olursa olsun hücum oynayarak başlarım maça yani kontra oynayıp öne geçip sonra hücum oynamak tabiki saçma

Nesil
    2010
    Yer
    Denizli

çaresizseniz çareSİZSİNİZ (: Bu konu hakkında çalışmalarım devam ediyor şayet çözüm bulursam paylaşmam debelenin siz

Nesil
    2008
    Yer
    Aydın

çaresizseniz çareSİZSİNİZ (: Bu konu hakkında çalışmalarım devam ediyor şayet çözüm bulursam paylaşmam debelenin siz
    hahay biz halimizden memnunuz atak futbolumuzla asıl sen debelen bakalım maç motorumu yaman sen mi

Nesil
    2010
    Yer
    Denizli

Quote Originally Posted by Peguy View Post
    hahay biz halimizden memnunuz atak futbolumuzla asıl sen debelen bakalım maç motorumu yaman sen mi
    Aklımda çok deli sorular yanıt arıyor sürekli bişiler araştırıp çözüm üretmeye çalışırken kafam bi milyon oldu. Derin düşündükçe iş çıkılmaz hal aldı. Bu sezon kötü geçmese bari :F
    gideyimde buldugunu atan bir forvet bulayım şu takıma (:

Nesil
    2008
    Yer
    Aydın

Aklımda çok deli sorular yanıt arıyor sürekli bişiler araştırıp çözüm üretmeye çalışırken kafam bi milyon oldu. Derin düşündükçe iş çıkılmaz hal aldı. Bu sezon kötü geçmese bari :F
    gideyimde buldugunu atan bir forvet bulayım şu takıma (:
    Agüero'yı al yaslan arkana orucunu tut , iftarını aç , sahurunu yap o takılsın

Nesil
    2008
    Yer
    Aydın

Şaka maka da forvetlerin zaten iyi cidden Kun ayarında birilerini alabilirsen çok iyi olur

Nesil
    2010
    Yer
    Denizli

Agüero'yı al yaslan arkana orucunu tut , iftarını aç , sahurunu yap o takılsın
    Şaka maka da forvetlerin zaten iyi cidden Kun ayarında birilerini alabilirsen çok iyi olur
    Sassa > Kun

Nesil
    2008
    Yer
    Aydın

Sassa > Kun

Shifte basmayı unutmuşsun sanırım
    Last edited by Peguy : 16.Temmuz.2013 at 05:35 Reason: Saat iyice geç olmuş görüşmek üzere kolay gelsin

Korner taktiğinden bahsederken paylaştığım fotolardaki kontraya çıkan takımı görünce neden benim takım senin ki gibi tamamen kontraya çıkmıyor sorularına sanırım yanıt bulduk (:
    Mesela kontra mantığı ile oynarken kontra tiki açık ama normal kontrol yada hücum oynarken siz ayarlamazsanız kontra tiki default olarak kapalı. ve işin en ayrıntı kısmı ise yüklen komutu verince o kontra tiki yine evet oluyor Belki hepiniz dikkat ettiniz ama tam olarak ne işe yaradığı konusunda kafa yormadık. Ben hep merak ettim o tik evette olunca yada olmayınca ne oluyor diyerek. Hücum oynarken kontra tikini açnca takım kontra mı oynuyor diye ? amaaa gözlemlerim sonucu şu kanıya vardım o tik açık olunca işte defnasta yapsanız hücumda yapsanız takım kontra fırsatını buldumu Allah Allah nidalarıyla gidiyor (: yoksa sadece pozisyon içindeki oyuncular pozisyon çabasında oluyor.
    Peki hücum oynarken default olarak kontra tiki neden kapalı diye düşündüm. ve dedim ki hücum yada kontrol mentali ile oynuyorsanız daha olgun atak geliştirme adına kapalı oldugunu düşünüyorum. Artık ben hücumda oynasam rölantide oynasam kontra tiki hep açık (:

Kontra oyun mentalitesi ile kontra oyna seçeneği farklı şeyler, doğru demişsin. Kontra oyna seçeneği seçili olduğunda maç içinde oyuncular rakibi hazırlıksız yakaladığında aniden atağa kalkıyorlar. Bunun iki türlü sonucu var;

1- Hızlı hücüm oyuncularınız varsa rakibi zor duruma düşürürsünüz, pozisyonlar hatta goller bulursunuz.

2- Hücüm oyuncularınız yetersiz kalıyorsa ani atak yapayım derken hem top kaybedersiniz hem de hazırlıksız yakalanırsınız.

Zaten maç içinde pozisyonları izlerken farkedersiniz, tam hızlı atağa çıkacakken top kaybı, 1,2,3 derken sabrınız zorlanır. Eğer böyle oluyorsa oyuncularınız buna uygun değildir.

Kontra oyun mentalitesi ise bu küçük taktiğin tüm maça uygulanması. İleride hızlı oyuncuları topla buluşturabilmek için yapılan oyun. Bunu başarılı şekilde uygulayabilmek için top kazanan oyuncularınızın çok iyi olması lazım ki topu kazanıp aniden atağa kalkabilesiniz. Benim de düşüncelerim böyle

Nesil
    2010
    Yer
    İZMİR

Şimdi gelelim taktiğim üzerinden birkaç mevzuya değinmeye

Öncelikle 1 buçuk yıl bu sistemle oynadık. Son 6 aylık periotta ise istişare yaptığımız birkaç arkadaşla kanaat getirip birkaç ufak şeylerde değişiklik yapıp daha olumlu sonuçlar aldık.
    Sistemimde ML-MR-AML-AMR gibi kanat yok. Kanatlı taktiklerde başarılı olduk ama istediğim seviyede olamadık daha da önemlisi kanat oyuncuları bulmak zor. Buldun diyelim alması mesele. Çok para istiyorlar. ben oyuncu alırken mentaline bakarım öncelikle tekniğini sahaya yansıtamayan adamı zaruri kalmadığım sürece klüpten içeri sokmam. Hem iyi kanat hemde mentali iyi olacak çok çok zor (:

Eğer isterseniz şimdi mevzulara geçiş yapalım (:

Sir Acaba Bu Takımın Maestrosu Kimdir Nedir Neyin Nesidir Bilemeyoruz

Quote Originally Posted by Dennis Bergkamp View Post
    Peki bende yeni denediğim bir olayı söyleyeyim.Larisa kariyerimde çift forvetim var.Biri yardımcı santrafor diğeri pivot santrafor.Fakat pivotum pivot değil sadece sağa sola deplase olmasın diye öyle verdim komutunu.Normalde oyuncu hava hakimiyeti ve gücü orta düzey,bitiriciliği ve hızı iyi olan bir santrafor.Bu handikabını ise oyuncuya kanallar arasındaki boşluklara hareketlen ve pivot santrafora pas türünü koşu yoluna pas atın talimatlarıyla giderdim.Şimdi oyuncu kanatlara inmeden iki stoperin ortasında bekliyor ve fırsatını bulduğunda arkaya sarkıyor.Diğer oyuncularda onun koşu yoluna topu atınca direk kaleciyle karşı karşıya kalabiliyor.Sizce bunun avantajları ve dezavantajları neler olur.
    Karşındaki savunma oyuncusu daha iyiyse pozisyon bulmakta ve yaratmakta zorlanabilir. O zaman pivot forvet destek olarak oynatırsan daha fazla alan yaratabilir.

Skor koruma işini nasıl yapıyonuz gençler ya onu soracaktım unuttum :F Geçen yıl en büyük handikapım 2 fark yakalasamda skoru koruyamamaktı. Siz koruyabilir musunuz ve eğer başarıyorsanız nasıl ?
    Southampton'la oynarken gol atma/gol yeme durumum şöyleydi;

kullandığım taktik ise;

Bu taktiği kullanın süper falan demiyorum ama bu seride hep bu taktiği, dizilişi kullandım, epey uzun bir sürede geliştirdim. Defansif bir taktik ama takımınız uyumlu oynuyorsa rakibe top göstermeden bol gollü galibiyetler alabilirsiniz. Arka arkaya 13-14 maç gol yemediğimi hatırlıyorum.

Bahaneyle taktiğimi gösterdim, önerisi olanlar varsa ben de onları bekliyorum, özellikle Juan Hocam, sizden öneriler bekliyorum

Akşamki sohbete eşlik edemeyince sabah sabah coştum, kusura bakmayın arkadaşlar katlettim biraz, Juan Hocam kusuruma bakma sen de

Skoru korumak konusuna gelince, eğer ben üstün oynuyorsam çok fazla oynamam. Ortasahada yorulanlar yerine yenilerini alarak daha diri bir görüntü oluşturmaya çalışırım. Ayağa top oyna talimati vererek daha kontrollü takılırım.

Eğer rakip atak yapıyor, beni zorluyorsa önce takımda aksayan bir oyuncu var mı onu kontrol ederim. Belki bir kanat oyuncusu değişikliği, bazen bir ortasaha, hatta stoper değişikliği iş görüyor. Topu kazanabilmek için daha sert müdahele ediyorum, yine kazandığımız topu ayağımızda tutmak için ayağa oynayın diyorum. Forvetimi yardımcı forvet gibi oynatıp destek şeklinde oynatıyorum. Bu ortasahaya çok büyük destek veriyor topu kazanmak ve ayakta tutmak adına. Böyle düşüncelerim

Ayrıca golcü arıyorsan Manolo Gabbiadini'yi tavsiye ederim sana. Komple bir oyuncu; frikik, uzun şut, bitiricilik, kafa, pas. Her şey var

Öncelikle taktik dehası olmadığımı söyleyeyim ancak ben genelde maçta öndeysem oyun stratejimi son 10 dk kalana kadar değiştirmem

rölantiye oynarken de sürekli risksiz ayağa pas yapın ve topu kanada atın+rakip ceza alanına paslaşarak girin derim hatta bu kontrollü sistemde de işe yarar genelde en azından bende işe yarıyodur

Nesil
    2010
    Yer
    Denizli

Shifte basmayı unutmuşsun sanırım
    Esas shifte bastım
    Quote Originally Posted by MelihTrezeguet View Post
    Kontra oyun mentalitesi ile kontra oyna seçeneği farklı şeyler, doğru demişsin. Kontra oyna seçeneği seçili olduğunda maç içinde oyuncular rakibi hazırlıksız yakaladığında aniden atağa kalkıyorlar. Bunun iki türlü sonucu var;

1- Hızlı hücüm oyuncularınız varsa rakibi zor duruma düşürürsünüz, pozisyonlar hatta goller bulursunuz.

2- Hücüm oyuncularınız yetersiz kalıyorsa ani atak yapayım derken hem top kaybedersiniz hem de hazırlıksız yakalanırsınız.

Zaten maç içinde pozisyonları izlerken farkedersiniz, tam hızlı atağa çıkacakken top kaybı, 1,2,3 derken sabrınız zorlanır. Eğer böyle oluyorsa oyuncularınız buna uygun değildir.

Kontra oyun mentalitesi ise bu küçük taktiğin tüm maça uygulanması. İleride hızlı oyuncuları topla buluşturabilmek için yapılan oyun. Bunu başarılı şekilde uygulayabilmek için top kazanan oyuncularınızın çok iyi olması lazım ki topu kazanıp aniden atağa kalkabilesiniz. Benim de düşüncelerim böyle
    Oyuncularımın mentali sağlam hızıda iyi topu Stanciu ile buluştursunlar yederli ilerde canavarlar bekliyor o sıraya tüm takım saldırıyor ama katı hücum yaptıgım için mi bilmiyorum ama stoperler bekliyor ve 3 lü stopein faydasını burda görüyrum topu kaptırsamda yerini kaybetmiyorlar ve 3 oyuncu olmasından ötürü rakip gelirken 1 stoperim basabilyor. Ha birde stoperlerimden birkaçınn sürekli geride kalır gibi özelliği var (:

Nesil
    2010
    Yer
    Denizli

Quote Originally Posted by urwrdskkn View Post
    Sir Acaba Bu Takımın Maestrosu Kimdir Nedir Neyin Nesidir Bilemeyoruz
    Maestro kullanmıyorum. Aslında neyi değiştirdiğini bilemiyorum dolayısıyla kullanmıyorum sadece bazen 4-2-3-1 gibi bir formasyonla oynuyorsa rakip AMCyi DMC ye çekiyorum DMCdeki oyuncuma defansif oyun kurucu destek rolü veriyorum sistemimi kontraya getiriyorum. Bunun sebebi ise kendi alanımızda gömülü olduğumuz için kontra oynarken bir beyin tarafından yönetilmek yoksa gelişi güzel herkes pas vermesin diyerek
    Bu taktiği kullanın süper falan demiyorum ama bu seride hep bu taktiği, dizilişi kullandım, epey uzun bir sürede geliştirdim. Defansif bir taktik ama takımınız uyumlu oynuyorsa rakibe top göstermeden bol gollü galibiyetler alabilirsiniz. Arka arkaya 13-14 maç gol yemediğimi hatırlıyorum.

Bahaneyle taktiğimi gösterdim, önerisi olanlar varsa ben de onları bekliyorum, özellikle Juan Hocam, sizden öneriler bekliyorum
    Bu takımın gol yemesi ayıp
    Öncelikle taktiğinden memnunsan bizlik bişey yok ki durum önu gösteriyor. Ne playmaker ne kanat kullandığım için konulara vakıf degilim yani kanat oyuncusunu destek ve hücum oynatırken ne işe yarıyor diye zamanında çok cebelleşmiştim. Ayrıca oyunculara bireysel olarak oyuncu özellikleriyle oynadıysan o durumda da bişi diyemem. Çünkü ben beklere falan otomatik diyorum oyuncularıın bireysel özellikleriylede oynamıyorum çok zaruri kalıp özellklerine göre düzenleme yapmam gerekemedikçe. Kenar talimatlarıyla yönlendirmeye çalışıyorum genelde. Tüm akım aynı anda tepki vermesi için

Nesil
    2010
    Yer
    Denizli

Akşamki sohbete eşlik edemeyince sabah sabah coştum, kusura bakmayın arkadaşlar katlettim biraz, Juan Hocam kusuruma bakma sen de

Skoru korumak konusuna gelince, eğer ben üstün oynuyorsam çok fazla oynamam. Ortasahada yorulanlar yerine yenilerini alarak daha diri bir görüntü oluşturmaya çalışırım. Ayağa top oyna talimati vererek daha kontrollü takılırım.

Eğer rakip atak yapıyor, beni zorluyorsa önce takımda aksayan bir oyuncu var mı onu kontrol ederim. Belki bir kanat oyuncusu değişikliği, bazen bir ortasaha, hatta stoper değişikliği iş görüyor. Topu kazanabilmek için daha sert müdahele ediyorum, yine kazandığımız topu ayağımızda tutmak için ayağa oynayın diyorum. Forvetimi yardımcı forvet gibi oynatıp destek şeklinde oynatıyorum. Bu ortasahaya çok büyük destek veriyor topu kazanmak ve ayakta tutmak adına. Böyle düşüncelerim

Ayrıca golcü arıyorsan Manolo Gabbiadini'yi tavsiye ederim sana. Komple bir oyuncu; frikik, uzun şut, bitiricilik, kafa, pas. Her şey var
    Quote Originally Posted by ugur732 View Post
    Öncelikle taktik dehası olmadığımı söyleyeyim ancak ben genelde maçta öndeysem oyun stratejimi son 10 dk kalana kadar değiştirmem

rölantiye oynarken de sürekli risksiz ayağa pas yapın ve topu kanada atın+rakip ceza alanına paslaşarak girin derim hatta bu kontrollü sistemde de işe yarar genelde en azından bende işe yarıyodur
    ipuçlarında da bunu yazıyor ayağa pas gibi hani kazanılan topu çabuk kaybetmeyip zaman geçirme adına lakin bu risk içermiyormu? zira rakip yükleniyor ve presi artırıp topa basıyor bu durumda kısa pasta kaptırabilirsiniz
    oyuncuyuda not ettim (:

Nesil
    2010
    Yer
    Denizli

Est yahu karşılıklı fikir alışverişi yapıyoruz

Southampton'la oynarken gol atma/gol yeme durumum şöyleydi;

kullandığım taktik ise;

oyuncu mevkilerinin isimlerini türkçe yazabilirmisiniz fm ye yeni başladığım için ingilizcelerini bilmiyorum

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Yeni Sezonda başarılar.
    ...
    http://i.hizliresim.com/eNzXNg.gif

Türkiye'nin En İyi Football Manager Sitesi

Nesil
    2010
    Yer
    Denizli

Quote Originally Posted by BurcKes01 View Post
    oyuncu mevkilerinin isimlerini türkçe yazabilirmisiniz fm ye yeni başladığım için ingilizcelerini bilmiyorum
    Bildiğim kadarıyla ;
    Gk-Kaleci
    WB-Ofansif bek
    CD-Standart stoper
    Dm-Defansif orta saha
    Ap=Oyun kurucu
    BMW-Savaşçı orta saha
    W-Kanat oyuncusu
    P-Fırsatçı golcü

Quote Originally Posted by balde_mir_07 View Post
    Yeni Sezonda başarılar.
    Eyv İbrahim

ipuçlarında da bunu yazıyor ayağa pas gibi hani kazanılan topu çabuk kaybetmeyip zaman geçirme adına lakin bu risk içermiyormu? zira rakip yükleniyor ve presi artırıp topa basıyor bu durumda kısa pasta kaptırabilirsiniz
    oyuncuyuda not ettim (:
    hocam riski var ama ben topu rakibe verip geride durunca daha çok sorun yaşıyorum
    bu taktikle oynarken genelde defans oyuncularının ayağında topu çok dolandırmaması için birkaç ayar yapyorum kanatlarda oynayınca zaten risk de azalmış oluyor

Nesil
    2010
    Yer
    Denizli

hocam riski var ama ben topu rakibe verip geride durunca daha çok sorun yaşıyorum
    bu taktikle oynarken genelde defans oyuncularının ayağında topu çok dolandırmaması için birkaç ayar yapyorum kanatlarda oynayınca zaten risk de azalmış oluyor
    EVRAKA EVRAKA !!!
    Burada söylenenlerin dışında ipuçlrında yazanlar ve kafamdaki vakti nasıl geçiririzi gerçek hayata uyarlayarak ve hatta skoru korumakla kalmayıp gol atma ihitimalini de düşünerek mevcut taktiklerimden birini uyarlamayı ve kenar talimatları ile güzel bir kombinyasyon yapıyorum şuan..şayet sonuçlar olumlu olursa paylaşırım

EVRAKA EVRAKA !!!
    Burada söylenenlerin dışında ipuçlrında yazanlar ve kafamdaki vakti nasıl geçiririzi gerçek hayata uyarlayarak ve hatta skoru korumakla kalmayıp gol atma ihitimalini de düşünerek mevcut taktiklerimden birini uyarlamayı ve kenar talimatları ile güzel bir kombinyasyon yapıyorum şuan..şayet sonuçlar olumlu olursa paylaşırım
    bu mesajı gördükten sonra ben :

Nesil
    2013
    Yer
    sinop

bu senin çırak değil mi ya http://www.youtube.com/watch?v=WaEO2NRdPLc son vuruşlarda gayet iyiymiş gerçekte

Nesil
    2010
    Yer
    Denizli

bu mesajı gördükten sonra ben :

Quote Originally Posted by The Special One View Post
    bu senin çırak değil mi ya http://www.youtube.com/watch?v=WaEO2NRdPLc son vuruşlarda gayet iyiymiş gerçekte
    Çıraktı ama bu sene usta olucak gibi Sassanın partneri olma konusunda Finne ile mücadele içinde ve 1 adım önde (:

ha bu arada http://www.youtube.com/watch?v=gRzBN...fG6bGyj486Qxmg buyrun kızlardan yeni video

Sayfa 18 / 45 İlkİlk ... 8161718192028 ... SonSon

Mesaj Yetkileri