Emre: Önceliğim Avrupa
Transferin gözde oyuncularından Emre Belözoğlu, NTV’ye yaptığı özel açıklamada “Önceliğim Avrupa, bunu defalarca söyledim. Büyük ihtimalle önümüzdeki yıl İngiltere’de oynayacağım” dedi.
NTV-MSNBC
Türkiye’yi son ihtimal olarak düşündüğünü söyleyen genç yıldız “Ben futbol oynamak istiyorum, bu nedenle parayı bile ikinci plana ittim. Zaten parayı düşünüyor olsam, İnter’de kalırdım. Çünkü oynamadığım halde ödemelerimi düzenli olarak alıyorum” diye konuştu.
Emre, “Türkiye’de adım Fenerbahçe ile anılıyor; benim Fenerbahçe’de oynamam, diye bir iddiam yok; ama ben Fenerbahçe dışındaki takımlardan da teklif aldım. Ama her zaman söylediğim gibi Avrupa’da oynamak istiyorum. Türkiye’ye dönmenin bir geri adım atmak olduğunu düşündüğüm için en son seçimim Türkiye, diyorum” diye konuştu.
Emre, İngiltere’de bir takımla anlaştığını, anlaştığı takımla İnter Milan’ın anlaşması durumunda, transferinin bir iki gün içinde gerçekleşeceğini belirtti.
Pek çok takımdan teklif aldığını, bu takımların arasında Liverpool’un da bulunduğunu ama Şampiyonlar Ligi şampiyonu takımda tüm transferlerin Steven Gerard’ın satılmasına bağlı olarak gelişmesi nedeniyle, bu ihtimalin çok güçlü olmadığını söyledi.
Genç oyuncu Milli Takım’daki teknik direktörlük değişimi için yorum yapmak istemediğini ama takımın başına Fatih Terim’in gelmesinin iyi olduğunu belirtti. Emre “Fatih Hoca benim futbol yaşamımda önemli bir yere sahip. Çok da iyi bir teknik adam. Türkiye olarak zaten bir turnuva kaçırdık, ikinci turnuvayı kaçırmamak için çok çaba göstermemiz gerekiyor” dedi.