Sayfa 18 / 34 İlkİlk ... 8161718192028 ... SonSon
511 ile 540 arası toplam 1016 sonuç

Konu: [TSL] Fenerbahçe Araştırması FM2008 - 8.0.2

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

@xxestergonxx

Semih'in PA'sı 137 değil, 25 yaşında gelişme de gösteren birini +3,5 vs.. PA verilmezdi zaten senin verdiğin değerlere göre, kusura bakma ama 160 PA da biraz fazla, seneye 160 CA diye aratığında dünyaca ünlü yıldız/world class oyuncular çıkabilecek. (İsim veremiyorum, oyun çıkınca göreceksiniz (: )

Gerçeği konuşalım Semih bu saatten sonra world class bir oyuncu olur mu?
    Çok zor..

160+ = World Class

ps. Bilemiyorum ama siz beni hafife alıyorsunuz galiba, bu araştırma için kaç saat uğraştığımdan kimsenin haberi yok tabi ki
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006
    Yer
    ıstanbul

27 yasındakı oyuncuya +160 pa vermek yabancı arastırmacıların sorunu ....semıhın pa tas catlasa 148 fln olur cunku semıh genc degıl bundan sonra ne kadar gelısme gosterebılırkı.....semıhın ca ıle pa arasındakı fark en fazla 8-9 olurr....

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    @xxestergonxx

Semih'in PA'sı 137 değil, 25 yaşında gelişme de gösteren birini +3,5 vs.. PA verilmezdi zaten senin verdiğin değerlere göre, kusura bakma ama 160 PA da biraz fazla, seneye 160 CA diye aratığında dünyaca ünlü yıldız/world class oyuncular çıkabilecek. (İsim veremiyorum, oyun çıkınca göreceksiniz (: )

Çok zor..

160+ = World Class

ps. Bilemiyorum ama siz beni hafife alıyorsunuz galiba, bu araştırma için kaç saat uğraştığımdan kimsenin haberi yok tabi ki
    sevgili kardeş inanki bir hususta yanılıyorsun..sizi hafife almak mı abi..asla..inanırmısın bir çok spor yazarıyım diye geçinen beleşçi yorumcuları değil sizlerin yazılarını okuyarak geçiriyorum zamanımı...

ömer olsun cüneyt olsun serkan olsun burak olsun ve sen dahil biçok arkadaşın futbol bilgisine ve yorumunu büyük zevk alarak okuyorum..

örneğin lugano-edu mevzuunu hatırlarmısın...

bi çok spor yorumcusu bile görememişti Edunun luganıdan ne kadar daha fazla fenerin savunması için önemli olduğunu sizler görmüştünüz ve beni çok etkilemiştiniz...

çok çalıştırğınız içinde sizlere herzaman yeri geldiğinde çok ca takdir ve teşekkürlerimide sundum değilmi kardeş..

Semihe gelince eğer yeni bir düzenleme yapılacak 160 üstüde world class olacaksa ozaman tabiki durum değişir..

bak kardeş ben Semihi şişirip world class yapalım falan demediğimi sanırım anlıyorsundur ..

abi ama şu çocuk tırnağı olamayacak adamlarla aynı değerde olmasın yeter abi ya..artık semihi bir bebbeyle mebbeyle gibi ikinci sınıf adamlarla falan aynı değerlerde olmasın birinci sınıf bir santrafor olduğu ortaya konulsun yeter be kardeş ya...

fazlasını istiyorsam namerdim..
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    şuan evde değilim ben seimihi 135 ca 137 veya 138 PA olarak gördüm 8.02 de bi daha bakarım ama
    Last edited by OMANA : 22.Haziran.2008 at 18:18 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Semih'te büyük köklü değişiklik tabi ki yok ama artış var, zaten oyun içinde bir iki ufak artış gösterdiğinde gol krallığına oynuyordu Semih.

O yüzden bir miktar artışa gittik, PA konusunda da dediğim gibi uçuk değil ama CA'nın dibinde de değil.

Hiç kafana takma bence, Tarık ile beraber bu sene eksiksiz olması için inanılmaz kafa patlattık, anlaşamadık, tartıştık (bazen sert tartıştık), sabahlara kadar uğraştık, 1,5 saatlik uykuyla işe, arkadaşlarla buluşmaya vs.. gittik, sürekli data üzerine şu şöyle bu böyle çabaladık,durduk, tartıştık ama dostluğumuzdan bir şey kaybetmeden

Sonuçta ortaya güzel bir db çıktı, sadece Fenerbahçe için değil, Türkiye için gelmiş geçmiş en iyi db olacak, sabredin, hatta sabredemeyin, iple çekin

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

Quote Originally Posted by RIDVAN TLM View Post
    27 yasındakı oyuncuya +160 pa vermek yabancı arastırmacıların sorunu ....semıhın pa tas catlasa 148 fln olur cunku semıh genc degıl bundan sonra ne kadar gelısme gosterebılırkı.....semıhın ca ıle pa arasındakı fark en fazla 8-9 olurr....

evet olaya parmağını basmış ve çözmüşsun 148 fln olur..hele bir 148 i görsün de onada razıyız ama bu ne üslüp FM konusunda ki otorite kardeşim...

hiçbir açıklama yapmana gerek yok dimi niye 148 olur diye neden fazlası olmaz diye..yazın siz yeter..148 olur fazlası olmaz bitti dimi...başka bişey yazmana gerek yok dimi rıdvan..

özür dilerim kardeş...bu tarz yorumlar sadece kişisel fikir olur ama açıklayıcı olmaz...
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Semih'te büyük köklü değişiklik tabi ki yok ama artış var, zaten oyun içinde bir iki ufak artış gösterdiğinde gol krallığına oynuyordu Semih.

O yüzden bir miktar artışa gittik, PA konusunda da dediğim gibi uçuk değil ama CA'nın dibinde de değil.

Hiç kafana takma bence, Tarık ile beraber bu sene eksiksiz olması için inanılmaz kafa patlattık, anlaşamadık, tartıştık (bazen sert tartıştık), sabahlara kadar uğraştık, 1,5 saatlik uykuyla işe, arkadaşlarla buluşmaya vs.. gittik, sürekli data üzerine şu şöyle bu böyle çabaladık,durduk, tartıştık ama dostluğumuzdan bir şey kaybetmeden

Sonuçta ortaya güzel bir db çıktı, sadece Fenerbahçe için değil, Türkiye için gelmiş geçmiş en iyi db olacak, sabredin, hatta sabredemeyin, iple çekin

Semih konusunda gene memnun kalmayacağım belki ama (zaten editörden başkası paklamaz beni )

inanki sabırsızlıkla bekliyoruz iple halatla ne bulursak onula çekiyoruz yeni db yi çalışmalarınızda kolaylıklar ve başarılar... :
    Last edited by OMANA : 22.Haziran.2008 at 18:27 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by RIDVAN TLM View Post
    Rıdvan, evet ama üslup yanlış anlaşılabilir.
    Biraz küçümsüyor gibi gelebilir insanlara, bu yüzden üslupa dikkat etmenizi istiyorum, bir başka kişi gelir Arda için aynısını yazar ise bir çoğunuz patlar (ki çok doğal, o yüzden rica kipleri kullanarak, istemeden de olsa dokundurma olmamasına özen göstermeye çalışalım.)

İyi niyetle yazdığını biliyorum ama bir çok insan bunu Semih de kim ki yükselecek, tabi ki düşük kalacak diye algılayabilir.Halbuki sen aslında pek yanlış söylemiyorsun ama üslup çok önemli deidğim gibi.

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by xxestergonxx View Post
    ömer

senin gözünde hiçbir zaman önemli bir oyuncu olamayacak çünkü senin futbol bakışında senin futbol felsefende bu tip ounculara fazla yer yok...

yani yazdığın örneklere bak abi...

bak ben ne yazmışım 135 CA lık 137 PA lık oyuncu demişim..

hakan yakın diyorsun...

135 ca öylemi abi peki kaç PA ...

ben semihe 160 civarı bir PA istesem artık gelişemez dersiniz hemen...ama 30 uza girmiş hakan yakına adamlar acımamıştı (8.02 yi tam hatırlamıyorum 8.0 da 16o küsür falandı 8.02 de çok düştüğünü sanmıyorum)
    Hakan Yakin'in PA 156. Yas 31. Rustu'nun PA'da 173. O da mi yanlis? Hakan Yakin'in kariyerinde ciktigi en yuksek noktanin 156 olmasi hic de mantiksiz degil.

gekas demişsin abi...138 CA dimi Peki kaç PA bu 26 yaşındaki gekas..yanlış hatırlamıyorsam 160 küsür..
    Yanlis hatirliyorsun. PA 150.

biz desekki semih 160 küsür PA alsın hemen zıplarlar...artık semih o kadar gelişemez. ama onunla yaşıt Geks gelişebilir...
    Gekas'in PA nasil bence abartili ise, Semih'e 160 PA vermek de abarti olur.

şimdi meziyetlere gelince

abi sen bu konuda şartlanmışsın hangi özelliğini yazayımki sana...çıkacaksın karşıma falan adamınki bile şu kadar diyeceksin...dediğim gibi olayı sen görmek istediğin gibi baktıktan sonra ne yazsam sonuç değişmeyecekki...

şmidi valon behramiyi gördün abi sabriden daha fazla neyini gördün bu adamın bu turnuvada...
    ama sabriyle aralarında 40 puana yakın PA farkı var...
    Iki oyuncu arasindaki farki gercekten goremiyorsan, bu konuda zaten yapilabilecek pek bir sey yok. Bir tarafta hizli olmasi ile beraber, kaleye direk gidebilecek teknige sahip bir adam. Diger tarafta topu ayagina dolandiran, yaptiklarinin %50'sini neden yaptigini kendi bile bilmeyen bir Sabri. Saka gibi.

abi oliçi izledin işte ne farkı vardı sahada Semihten.. söyle bana

pazar günükü maçta tümü semihten daha yüksek pA ve Ca ya sahip hırvat forvetlerin ne farkı vardı sahada abii söylermisin...
    Semih ne zaman bir defansi pesine takacak hiza, hizlanmaya sahip oldu? Ne zaman Semih 30-40 metre dripling yapip takiminin toplu olarak ataga kalkmasina, takiminin uzerindeki baskinin azalmasina yardimci oldu?

Gercekten yazdiklarimi okumadan cevap yazdiginizi dusunmeye basliyorum.

FM de bu çocuk 160 ları bir çok kendinden zayıf oyuncu gördüğü halde...Semih hiçbir zaman göremeyecek...
    Sen bizi demogoji yapmakla yargılıyorsun gibi geliyor bana abi yani biz hep semihi gündeme getiriyoruz ama belirgin özelliklerini hiç yazmıyoruz ondan dolayı boş konuşuyoruz muamelesi yapıyorsun abi...
    Yaz su belirgin ozellikleri. Semih'in en kuvvetli olmasi geren 5 ozelligi listele, en zayif olmasi gereken 5 ozelligi listele. Ona gore neden olaya farkli baktigimiz ortaya ciksin.

Semih için "boş kaleye yuvarlamaktan başka ne yapıyor " diye yazmış..
    Bunu bitiriciligi hakkinda yazdim. Ve yazdigim zamanda da Semih bundan baska bir gol atmiyordu. Semih hep, Daum zamaninda da, Tamer Guney zamaninda da pozisyona girdi. Bu pozisyonlari eskiden cok daha comertce harcardi. Bu pozisyonlari eskisi kadar comertce harcamamaya basladigi zaman goller atmaya basladi. Ama bunu yazdigim donemde attigi gollerin arasinda iyi bitiricilik diyebilecegimiz pek ornegi yoktu. Attigi 20-25 golun arasinda 1, belki 2 tane cimbizla iyi bitiricilik diyerek cikartabilirdik. Ama o kadar.

anladımki..sen bu adamı bi kere sevmiyorsun (şahsını değil elbette stilini) ve ne yazsak yinede sonuç değişmeyecek...
    Stilini ben sevmiyorum degil. SI sevmiyor. Semih'in sahip oldugu ozellikler, onun yuksek CA ve PA'lar almasina manidar. Benim Semih'i, stilini, yaptiklarini sevmem veya sevmemem sozkonusu olamaz. Sistem bu. Bunu da anlamayisiniz benim hatam degil, kusura bakmayin ama ben bu kadar seyi yazdiktan sonra sizin hataniz.

bak çocuk değilim 2 ay sonra evlilik hazırlığı yapıyorum 8 senedir avukatlık yapıyorum...çocuk değilim ömer ben..

bırakalım abi bu özellikleri falan..
    Birakmayalim. Cunku isin ozu ozellikler.

Code:
                 Oyuncu A    Oyuncu B
    Korner       15           2
    Orta         12           2
    Dripling      5          18
    Bitiricilik  20           8
    Ilk Temas    15          15
    Frikik       19           4
    Kafa         16          15
    Uzun Sut     17           6
    Uzun Tac     15           2
    Markaj       18           2
    Pas          15           3
    Penalti      20           1
    Top Kapma    16           3
    Teknik       18          16

Agresiflik   20          20
    Onsezi       20           7
    Cesaret      20           6
    S. Kanlilik  11           5
    Konsantre    15           3
    Kararlar     15           2
    Ozel Yetenek 20          20
    Soz Gecirme  20           1
    Topsuz Alan  15          11
    Pozisyon     18           3
    Takim Oyunu  19           3
    Yaraticilik  15           4
    Caliskanlik  20           5

Hizlanma      7          20
    Ceviklik     11          19
    Denge        12          18
    Ziplama       8          20
    Hiz           8          20
    Dayaniklilik 10          18
    Guc          11          19
    Ayrica iki oyuncu da Sag ayagini 20 seviyesinde, sol ayagini da 15 seviyesinde kullaniyor.

Simdi lutfen bize soyleyin. Oyuncu A'mi daha iyi santrafor, yoksa oyuncu B'mi?

Siz zahmet etmeden ben soyleyeyim.

Oyuncu A'nin CA'si 135, Oyuncu B'nin CA'si 150. Haydi buyurun tartisin simdi. Semih hangisine daha cok benziyor?

Nesil
    2006
    Yer
    ıstanbul

fızıksel ozellıkler ınanılmazz etkı edıyo ....hatta haddınden fazla etkı etmıyomu?

Nesil
    2006
    Yer
    Istanbul

Son karsılastırmalı örnek güzel olmuş.Fiziksel özelliklerin önemini net olarak gösteriyor.Ca'lar fazla takılmayıp özellikler üzerinde yogunlaşılmalı.Yüzeysel eleştiriler fazla birşey katmıyor araştırmalara.

Semih'i bende başarılı buluyorum birçok iyi özelligi var fakat bir forvetin ca'sına etki eden önemli özelliklerin bazıları Semih için orta seviyelerde.Tahminimce 150 pa'nın üstüne cıkması zor bu durumda çünkü ca belli seviyede kalacagı için pa'da fazla uçuk degerlere ulaşamıyor.Elimde bir staff editör olmadıgı için net bir degerlendirme yapmam güç ama gerekirse tüm özelliklerini tartısmaya açarız.

Nesil
    2007
    Yer
    istanbul

seneye 160 CA diye aratığında dünyaca ünlü yıldız/world class oyuncular çıkabilecek. (İsim veremiyorum, oyun çıkınca göreceksiniz (: )

Çok zor..

160+ = World Class
    cengiz abi yeni p.a. ve c.a. sistemindeki değişliklerden biraz bilgi verebilirmisin.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Lionel Andres Messi View Post
    cengiz abi yeni p.a. ve c.a. sistemindeki değişliklerden biraz bilgi verebilirmisin.
    Ömer abi izin vermeden asla

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2003

CA'lar, takimlarin gectigimiz sezondaki kadrolari bazinda hem kadrodaki oyunculara, hem de performanslarina bakilarak kadro bazinda belirli bir ortalamaya sabitleniyor (genelde 16 oyuncu uzerinden ve veritabanindaki diger benzer takimlarin ortalamalari ile karsilastirarak once buyuk takimlar belirleniyor, sonra arkadan gelen takimlar bu buyuk takimlarin seviyesine gore degerlendiriliyor).

Her takim icin verilebilecek en yuksek CA degeri belirleniyor, ancak arastirmacilar bu en yuksek degeri kullanmak zorunda degil ve hatta cok kisi de kullanmiyor. Ayni zamanda 16 kisilik kadroda verilebilecek en dusuk CA'da belirleniyor (bu bir bakima manipulasyonu onlemek icin (ornegin ornegin 15 oyuncuya yuksek deger verip, 16. oyuncuya cok dusuk deger verilmemesi icin). Bunlarla beraber asagi yukari sadik kalinmasi gereken 24. en iyi oyuncu icin bir kriter belirleniyor.

PA'lar icin, hala diger oyuncularla karsilastirma, hala oyuncunun ne kadar ilerleyebilecegini dusunme on planda. Ancak bu karara yardimci olmak icin (ve ozellikle 24-30 yaslarindaki oyuncularin CA ile PA'si arasindaki farkin cok fazla olmamasini saglamak icin) oyuncunun oynadigi pozisyon ve yasina gore normal sartlar altinda erisebilecegi PA'ya goz atildiktan sonra, oyuncunun gelisiminin bu normal sartlarin altinda mi kalacagi, yoksa ustune mi cikacagi konusunda karar veriliyor ve buna gore PA degerlendiriliyor.

Sistem genel hatlariyla bu. Daha detayini yazmaya gerek oldugunu dusunmuyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

abi yazdıklarından anladığım kadarıyla vahim bir editör hatasıyla karşı karşıyayız yazmışsınki editörde santraforlar için en önemli özellik hız hızlanma şimdi dünya tarihinin en büyük santraforlarına bakalım sonrada hız hızlanmalarına bakalım sonrada görelimki hiç biri serkan çalık kadar iyi hızlanıp hızlı değil

şimdi şuan toni
    van nistelrooy
    van basten
    hakan şükür
    berkamp
    şuker
    raul
    morientes
    klose

bunlar benim izlediklerim ve santrafor denince ilk aklıma gelen isimler
    ve bak santrafor denince aklıma gelen isimlerden hiç birinin hız hızlanması 15i geçmez

ne ilginçtirki hepsinin üstün son vuruşları var son vuruşu olmayanları hemen ele alalım bu listeden
    iki kişi hakan toni

hemen ardından jumping gelir santrafor için çok önemlidir kafa topu almasa bile savunmayada vermemek çok önemlidir
    kafa topu alamayanlara bakalım bu listeden
    raul ve biraz berkampla şuker belki

off the ballı düşük olanlara bakalım bu listeden
    kimse yok

gücü düşük olanlara bakalım
    belki biraz raul

santrafor eşittir bu özelliklerdir hız hızlanma kanat adamlarının yararına ümit karanı yada semihi çıkar takımdan koy hız hızlanması 17 üstü olan ama gücü 3 son vuruşu 5 soğukkanlılığı 6 jumping i 2 olan serkanı bakalım onlar kadar atabilecekmi
    Fikirlerim burada

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by extensor View Post
    santrafor eşittir bu özelliklerdir hız hızlanma kanat adamlarının yararına ümit karanı yada semihi çıkar takımdan koy hız hızlanması 17 üstü olan ama gücü 3 son vuruşu 5 soğukkanlılığı 6 jumping i 2 olan serkanı bakalım onlar kadar atabilecekmi

Oynattigin taktige bagli.

Avrupa sampiyonasinda kac takim rakibe baski kurup gol atti bizden baska? Biz ne zaman bu baskiyi kurduk? Rakip ondeyken, rakip defansa cekildigi anlarda. Bunu bize karsi bir tek Portekiz yapmadi cunku oyunu kontrol etmeyi tercih ediyorlardi. Ama onlarda bir suru teknik oyuncu olmasina ragmen Almanya karsisinda pek bir sey uretemediler. Fiziksel kapasite uste cikti.

Bugun Ispanya ile Italya arasinda fiziksel acidan buyuk fark vardi. Ispanya'ya kan aglatti Italya. Ustelik fiziksel olarak butun turnuva iyi olmamalarina ragmen (turnuva basinda fiziksel olarak %60'larda olduklari aciklanmisti).

Yine fiziksel olarak zimba gibi bir Rusya turnuvanin favorilerinden Hollanda'yi dagitti. (Ispanya'ya karsi yedikleri goller de rakip ustunde baski kurmaya calisirken yedikleri kontra ataklardan gerceklesti - bu kontra ataklar icin de hizli ve topla giderken kolay kolay dengesini kaybetmeyecek oyuncular gerekli).

Hirvatistan'in fiziksel olarak daha iyi olan defansi bize 120 dakika hic bir sey yaptirmadi. Hizli forvetleri de devamli defansimizin arkasina sarkip durdu. Ama bir hata aninda Semih golu atti ve kahraman oldu.

Semih gibi forvetlerin modasi artik gecti. Gecti cunku artik cok az takim rakip ustune baski kurarak oynuyor. Amac hizli ataklar ve 3-4 pasla veya duran toptan gol atmak, bu sayede defans guvenligi kaybedilmiyor. Sadece macin sonlarina dogru, skoru lehine cevirmesi gerektigi zamanlarda o baski kuruyor takimlar. O baskiyi kurarken de Semih ve Semih tipi oyuncular yedekten sahaya suruluyor. Cunku biliniyor ki Semih gibi oyuncular gol atmasa bile en azindan ortaligi karistirir ve baskalarinin gol atmasini saglar veya golu kendileri atacak pozisyona girerler.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

yaw abi geçelim bu terimleri futbol oyun stillerini hayatımı bunların yararları ve zararlarını düşünerek geçirdim
    semih tipi santraforların zamanının geçtiği yok oyun stilleri dediğin gibi değişir ama santraforlar değişmez santraforlar kısalmaz santraforlar hızlanmaz santrafor santrafordur
    ingiltere ligine bak türkiyeyi geç adebayor bertner rooney saha torres crouch drogba pizarro
    bak hiç bellamy oynayabildimi veya verpakovskis tarih kısa boylu forvetlerin ayağına göre sağa sola çekilmeleriyle doludur anelka mesela amr ye döndü henry aml ye döndü serkan çalık amr neuville amr arif amc amrl
    çünkü bu adamlar hızlı ve iyi hızlanır yapıda olsada duvar örmüş bir savunma arasında dayak yer dayak yemekten kaçmak içinde böyle kanatlara dağılırlar del piero aml mesela cassano di natele adamlar italyan savunmalarından bıkıp kendilerini kanatlara atıyorlar
    hemen her ligin hemen her ülkenin santaforları bitiricilik jumping ve gücüyle meşhurdur. tek tek bak oran orantı yap dediğime gelmemen imkansız
    Fikirlerim burada

Nesil
    2006
    Yer
    ıstanbul

kloseyle oynayan almanlar,tonıyle ıtalyanlar,pavlyuchenkoyla ruslar,oynadıgına gore bu tur oyuncuların modası gecmemıs demektır bız hala hakan nıye kadroya alınmadı dıye tartısıyoruzzz...pıvotlar olmadan hız oyuncular zor ıs yapar

Nesil
    2007
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by extensor View Post
    yaw abi geçelim bu terimleri futbol oyun stillerini hayatımı bunların yararları ve zararlarını düşünerek geçirdim
    semih tipi santraforların zamanının geçtiği yok oyun stilleri dediğin gibi değişir ama santraforlar değişmez santraforlar kısalmaz santraforlar hızlanmaz santrafor santrafordur
    ingiltere ligine bak türkiyeyi geç adebayor bertner rooney saha torres crouch drogba pizarro
    bak hiç bellamy oynayabildimi veya verpakovskis tarih kısa boylu forvetlerin ayağına göre sağa sola çekilmeleriyle doludur anelka mesela amr ye döndü henry aml ye döndü serkan çalık amr neuville amr arif amc amrl
    çünkü bu adamlar hızlı ve iyi hızlanır yapıda olsada duvar örmüş bir savunma arasında dayak yer dayak yemekten kaçmak içinde böyle kanatlara dağılırlar del piero aml mesela cassano di natele adamlar italyan savunmalarından bıkıp kendilerini kanatlara atıyorlar
    hemen her ligin hemen her ülkenin santaforları bitiricilik jumping ve gücüyle meşhurdur. tek tek bak oran orantı yap dediğime gelmemen imkansız
    saha torres rooney çok hızlı forvetler.hatta adebayor,drogba da.torres güc ve jumpinginden çok hızıyla tanınır.saha ve rooney de öyle.

ayrıca pizarro başarılı bir oyuncu değil.en azından bellamy kendini premier ligde daha çok kanıtlamış biri.

ayrıca anelka ve henry kısa boylu mu?zorunluluktan ve topa hakimiyetlerinden dolayı amr ve aml oynayan isimler.
    saha tevezin yedeği.rooney de santrafor değil hızlı ve teknik bir adam ve kısa ve hava toplarında berbat birisi.

bencede bahsettiğin o santraforlar ölmedi ama.hızlı oyuncuların hakkını yememelsin.

mesela bu turnuvada luca toni döküldü ama david villa çatır çatır golleri attı.keza podolski 3 gol attı.

del pieronun naturel mevkisi aml zaten.1999 daki sakatlıktan sonra fizik olarak çok kötü duruma geldi.fiziği zayıfladı kısa boyuna rağmen seria da gol kalı oldu italya milli takımı tarihinin en çok gol atan 2-3 oyuncusundan biri.

edit:toni dünya tarihinin en büyük santraforlarından biri diyorsan yazık...

bakış açısına göre değişir mesela santraforları beslemeyen bir hücum hattı olursa o santraforlar iflas eder.ama yeri gelir hızlı hücum adamlar teknik beceri ve hızlarıyla kendileri etkili olabilirler.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Sinan abi birde şöyle bişey düşünülebeilir. hani dedinya;hızlı ofansif oyuncular hem kanatlarda hemde forvette oynayabilirler belki c.a. ya fazla etki etmesinin sebeplerinden biride bunlardır.birden çok mevkide oynayabilcek düzeyde oldukları için.
    Last edited by Lionel Andres Messi : 23.Haziran.2008 at 19:05 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2003

bakış açısına göre değişir mesela santraforları beslemeyen bir hücum hattı olursa o santraforlar iflas eder.ama yeri gelir hızlı hücum adamlar teknik beceri ve hızlarıyla kendileri etkili olabilirler.
    Cok guzel. Durum aynen bu. Hizli ve rakip kaleye kendi basina gidebilen oyuncunun arkasinda sadece defansif yonu iyi olan, ve ayagina gelen topu defansin arkasina atabilecek, ofansif yonu gelismemis oyuncular kullanilabilir. Ancak rakip kaleye kendi basina gidemeyen forvetlerden olusuyorsa eger takim, orta saha oyunculari yardim icin ileriye cikmasi gerekir.

Fenerbahce butun sezon, defansi onde kuran ve yari sahasina Fenerbahce'yi sokmayan takimlara karsi bu nedenle zorlandi. Hem Turkiye, hem de Avrupa'da. Ozellikle de 433 ve benzeri dizilislerle oynayan takimlara karsi cunku bekleri kanat oyunculari, orta sahanin ortasini da hem santrafor, hem de 3'lu orta saha kapatti. Bekler ileriye cikamayinca da top orta sahanin ortasinda olusturulan 4'lu ye takildi kaldi.

Kendi yari sahasina gomulen takimlara karsi zaten teknik ustunluk oldugu icin deneye deneye bir turlu pozisyon buldu ve golu atti.
    Sinan abi birde şöyle bişey düşünülebeilir. hani dedinya;hızlı ofansif oyuncular hem kanatlarda hemde forvette oynayabilirler belki c.a. ya fazla etki etmesinin sebeplerinden biride bunlardır.birden çok mevkide oynayabilcek düzeyde oldukları için.
    Bence bir cok pozisyonda oynayabilmek CA'ya etki etmelidir (daha fazla pozisyonda becerili olmak = daha fazla yetenege sahip olmak = daha yuksek CA). Su anki sistemde boyle bir sey yok ancak olmali.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

saha torres rooney çok hızlı forvetler.hatta adebayor,drogba da.torres güc ve jumpinginden çok hızıyla tanınır.saha ve rooney de öyle.

ayrıca pizarro başarılı bir oyuncu değil.en azından bellamy kendini premier ligde daha çok kanıtlamış biri.

ayrıca anelka ve henry kısa boylu mu?zorunluluktan ve topa hakimiyetlerinden dolayı amr ve aml oynayan isimler.
    saha tevezin yedeği.rooney de santrafor değil hızlı ve teknik bir adam ve kısa ve hava toplarında berbat birisi.

bencede bahsettiğin o santraforlar ölmedi ama.hızlı oyuncuların hakkını yememelsin.

mesela bu turnuvada luca toni döküldü ama david villa çatır çatır golleri attı.keza podolski 3 gol attı.

del pieronun naturel mevkisi aml zaten.1999 daki sakatlıktan sonra fizik olarak çok kötü duruma geldi.fiziği zayıfladı kısa boyuna rağmen seria da gol kalı oldu italya milli takımı tarihinin en çok gol atan 2-3 oyuncusundan biri.

edit:toni dünya tarihinin en büyük santraforlarından biri diyorsan yazık...

.
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    santrafor uzun çok uzun boylu olmak zorunda değil rooney santrafor oynayabilir 1.82 boyuyla ama 1.86 henry oynayamaz o ürkek ve vücudunu kullanmayı bilmeyen yapısıyla oynayamaz

şimdi torresten tevezden roneey den kendi saydıklarından tut bi bak rooney nin gücü19 drogbanın 19 tevezin 13 torresin 13 vs vs hiç gücü 5-8 seviyelerinde olan adam varmı yani bir forvet oyuncusunun gücüserkan çalık kadarsa adamı döverler örneğin eto'o chelsea ve liverpool savunmalarının arasında ezilmişti 1.81 ama çok güçsüz 12-13 lük zıplmasına rağmen gücü 10 seviyelerinde eğer gücün 10 seviylerin de olursa ne kadar yeteklide olsan santraforda yapamazsın eto'o son maçlarda amr oynamaya başlamıştı katı savunmadan kaçmak için

toni bu turnuvada italyayı tek başına ayakta tutan adamdı. hatta takımla arasında bir fark oluşmuştu. bana kalırsa bu senin maç izleme tecrübesizliğinden kaynaklanıyor yani toni yi berbattı diye nitelemen yeterince görmemenle ilgili

ayrıca niye yazık falan yazıyorsun nedir yani o neden yazık olsun

neyse olur öyle sözlerde mesela barcelona mancester maçlarını hatırlıyonmu 0-0 a 1-0 mı ne bitmişti iki maçta barcelonanın gol pozisyonuna giremediğini hatırlıyormusun neden santraforun yok mancester sana duvar örüyor ferdinand la brownla sen etrafından dolanmaya çalışıyon adamlar basketboldaki alan savunması gibi yapıyor sen bir o tarafa bi bu tarafa pas dağıtıyorsun

yok maç sabaha kadar oynansa santraforsuz gol atamazsın

şimdi ben taa bu sene başında bi yazı yazmıştım bi yerlere demiştimki barcelona bu sene başarılı olamaz hemde henry falan gelmiş dev kadronun üstüne herkes barça barça diyor sebeb olarakta lig şampiyonu olamaz hatta real madridten büyük fark yer çünkü kapalı savunmaları aşamaz küçük takımlara olmadık puanlar kaybederler dedim bu kayıplar beraberinde problemleri getirir çünkü bir çok yıldızın olduğu yerde çok sorun çıkar dedim dediğim çıktı

eğer büyük takımsan ve ligini forse edeceksen santraforsuz yürütemezsin haa böyle 5 maçlık 6 maçlık turnuvalarda olur işin o ayrı mesele

şimdi santrafor dünya tarihinde yoktur yada çok azdır 175 boyu olsun ve tarihe geçsin ollmaz bu mesela italya ligine açın bakın italya ligi tartışmasız en iyi savunma yapan ligdir bakın takımların santraforların 185 lik adamlardan kısa forvet yoktur toniler gilardinholar l**intalar trezeguetler caraciolo lar neden bu adalardan çok var çünkü rakip savunma yapmayı biliyor martins müthiş hızlı olmasına rağmen nerde şimdi veya owen neredeler

santrafor için hız hızlanma önemlidir ama olmassa olmaz değildir mesela hızı 5 hızlanması 6 lık adam türkiye savunmasını darmadağın edebilir fransa savunmasını da ama gücü 5 jumping i 6 adam bunları kolay kolay yapamaz

santrafor için en önemli unsurlar ziplama yada hava hakimiyeti işte türkçesi güç ve son vuruştur. bakın balili ve mehmet yıldıza görün
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    kazımın olumsuz özelliklerini yazmak istiyorum
    work rate düşük
    vision düşük
    team work düşük
    positioning düşük
    leadership düşük
    concistency düşük
    consantrasyon düşük
    composure düşük
    bravery düşük
    agression yok
    versality çok düşük
    tackling düşük
    marking düşük
    hızlanma düşük sayılır 10 civarı
    çeviklik düşük
    hız düşük
    stamina düşük

nasıl 129 ca oluyor anlamadım cengiz ve tarık arkadaşlarım
    Last edited by extensor : 25.Haziran.2008 at 16:44 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
    Fikirlerim burada

Nesil
    2008
    Yer
    İzmir

fenerbahçe taraftarının büyük bölümü kezman dan nefret ediyor. kalsa da, gitse de sevilmeyen kişiler listesinde olması gerektiğini düşünüyorum. 30-40 gibi bir değer olabilir.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

kazımın olumsuz özelliklerini yazmak istiyorum
    work rate düşük
    vision düşük
    team work düşük
    positioning düşük
    leadership düşük
    concistency düşük
    consantrasyon düşük
    composure düşük
    bravery düşük
    agression yok
    versality çok düşük
    tackling düşük
    marking düşük
    hızlanma düşük sayılır 10 civarı
    çeviklik düşük
    hız düşük
    stamina düşük
    Hız,hızlanma çeviklik konularında saçmalamışsın..

Nesil
    2008
    Yer
    Eskişehir

Kazımın composure düşük değil bence.Hatta bence çok iyi.Fatih Terimin bile açıklaması var Kazım heyecanını kontrol edebildiğinden oynatmayı düşünüyorum dedi.

Nesil
    2006
    Yer
    bodrum

Hız,hızlanma, çeviklik, composure konusunda Kazım Kazım ' ın ligimizin başaltı oyuncularından olduğunu düşünüyorum, ama extensor un demeye çalıştığı C. Ronaldo' ya göre düşük kalıyor diyorsa bu haklıdır... work rate konusunda da bence Kazimo ortalama bir değeri rahatlıkla alır diye düşünüyorum (12-13 gibi)...
    puerta kalbimizde...

Nesil
    2006
    Yer
    ıstanbul

semıhı oyunda mıllı takıma secılecek bı sevıyede yaparrsanız sevınırım bı gs lı olarak...adam oyunda cok gol atsada mıllı takıma secılmıyo....sureklı mehmet cakır alınıyo....

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by xpoera View Post
    fenerbahçe taraftarının büyük bölümü kezman dan nefret ediyor. kalsa da, gitse de sevilmeyen kişiler listesinde olması gerektiğini düşünüyorum. 30-40 gibi bir değer olabilir.
    Kezman'dan Fenerlilerin büyük çoğunluğu nefret mi ediyor :S
    Adam nefret edilecek ne yaptı? Hadi ezeli rakibe transfer olsa falan anlayacağım ama adamın negatif yaptığı hiç birşey yok

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Onurap View Post
    Hız,hızlanma çeviklik konularında saçmalamışsın..
    yaw şöyle saçmalamışsın falan yazmayın arkadaş yanlış düşünüyorsun yaz bana göre öyledir sana göre böyledir sen istersen bi tarafını yırt bana göre böyledir insanlarla yüz yüze konuşabileceğin gibi konuşsana hayır yaz ayındayım kür dönemindeyim çabuk sinirleniyorum bide burda klavye delikanlılığı yapmayın yaw

kardeşim sayılırsın sen benim ne demek saçmalamışsın

ben futboldan az biraz anlarım vardır bi gördüğüm

neden composure düşük diyorum çünkü çek maçında heyecandan acayip şutlar atmış yapılmayacak şeyler yapmıştı
    neden hız düşük diyorum 12-13 ü geçmez ve bu değer bi kanat oyuncusu için yetersizdirde ondan
    neden hızlanma düşük diyorum orada kalan toplara ilk müdahaleyi çok geç yapıyorda ondan
    neden çeviklik düşük diyorum çünkü ekseni etrafında yavaş dönüyor
    ama vücudunu çok iyi kulalnıyor buda onun çalım atabilmesine sebeb oluyor o ayrı ben olumlu özelliklerini yazmadımki olumsuzlarını yazdım
    ama buraya düşük özellikler yazıldımı siz hemen saldırıyorsunuz adama arkadaş
    Fikirlerim burada

Sinan, Kazım'ın aggression'ı bence düşük (7-8) ve bu yüzden bazı özelliklerini futboluna yansıtmadığı için bize düşük geliyor. Ama hız-hızlanma konusunda bu kadar düşük değil bana göre. Maçta Lahm'ın 40-50 metre peşine koştuğunu hatırlıyorum. İsterse yapabilecek kapasitede ama yapmıyor, çünkü öyle alışmış sanki. Kazım biraz sokak futbolcusuna benziyor. Kendisine zamanında pek iyi koçluk yapılmadığını düşünüyorum yani ne forvet oyuncusu gibi oynuyor ne de kanat. Koy sağ ön tarafa, kendi kendine oynasın, orta açsın, içeri dalsın, şut çeksin.

Nesil
    2003

Euro 2008'de Kazim bazen hizli, bazen de cok yavas goruntu verdi.

Bir mac var en yuksek hizi 28 km/s, Almanya maci var en yuksek hizi 22 km/s (ustelik defansa donmek icin sprint atmasina ragment).

Bu nedenle de bence work rate'e giriyor is. Kazim tamamen keyfi oynayan bir oyuncu. Mucadele etmeye, defansa yardim etmek icin kosmaya, belirli bir sistemin parcasi olarak oynamaya aliskin degil. Sonucta Ingilizler tarafindan yetistirilmis bir oyuncu.

Not duseyim bu arada, Premier Lig'e yeni cikan Hull takimi Kazim'i transfer etmek istiyormus.

Nesil
    2008
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by BeeTLeJuiCe View Post
    Kezman'dan Fenerlilerin büyük çoğunluğu nefret mi ediyor :S
    Adam nefret edilecek ne yaptı? Hadi ezeli rakibe transfer olsa falan anlayacağım ama adamın negatif yaptığı hiç birşey yok
    valla taraftar sitelerin gir de gör ezeli rakibe gitmedi ama kaçırdığı goller, yaptığı hareketler, çıkardığı kavgalar. hakaretler yağıyor sitelerde.. gitse bayram edecek çok insan var.

-Volkan Babacan Boy: 192 cm, Ağırlık: 86 kg Kaynak: http://www.goal.com/tr/Giocatore.asp...Volkan+Babacan

-Nuh Aşkın Boy: 180 cm, Ağırlık: 73 kg

-Sertaç Eren Boy: 185 cm Ağırlık: 79 kg

-Mahmut Taşkıran Boy: 191 cm Ağırlık: 83 kg

-Özgür Çek Boy: 173 cm Ağırlık: 68 kg

-Mehmet Alaeddinoğlu Boy: 176 cm Ağırlık: 69 kg

-Muhammet Varol Boy: 172 cm Ağırlık: 63 kg

-İdris Aslanhan Boy: 177 cm Ağırlık: 70 kg

-Mehmet Emin Taşdelen: Boy: 166 cm Ağırlık: 67 kg

Kaynak: http://www.fenerbahce.org/futbolalty...p?ContentID=62

Sayfa 18 / 34 İlkİlk ... 8161718192028 ... SonSon

Mesaj Yetkileri