Sayfa 183 / 464 İlkİlk ... 83133173181182183184185193233283 ... SonSon
5,461 ile 5,490 arası toplam 14489 sonuç

Konu: Büyük Şike Soruşturması

Hybrid View

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Bence doğru olan devam etmeli. Çünkü; o hala bir iddianame. Kesin değil. Siknti bizim katılmamış olmamız bence
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Yasa değişikliği artık kaldı.Hiçbir milletvekilinin böylesine sıcak bir dava devam ederken ve yasa değişikliği veto yemişken tekrar meclise sunma cesaretini gösteremeyeceğini dün Bülent Arınç dile getirdi.Bana kızsanız da bu yasa değişikliği için şu anda uygun zaman olmadığını düşünen tek kişi ben değilim. İnsanların şike yaptıktan sonra alacağı ağır cezalar var.Doğrudur... Bu cezalar çok ağır olabilir fakat bu suçu işlemediğiniz sürece sizin bu cezalarla muhatap olmak gibi bir durumunuz yok. Belki gelecek yıllarda bu yasa düzenlenebilir fakat bu dava yasanın şu anki haliyle görülmeliydi ve öyle de olacak artık. Yasadan önceki maçlarda yapılan şike o tarihte suç kapsamına girmediği için "nitelikli dolandırıcılık" olarak adlandırılarak iddaanamede yer bulmuş. Galatasaray'ın Denizlispor ile ilgili kasadan kaybolan 1 milyon meselesi de iddaanamede varmış fakat yasadan önce teşvik suç olmadığı için cezai işlem yokmuş teşviklere.

Şampiyonlar ligine Fenerbahçe'nin alınmayışı konusu apayrı bir konu.Şikenin yapılmış ya da yapılmamış olmasından ziyade usül yanlışı var diyelim. Ama benim komiğime gidenseFenerbahçe'nin , bir insanın evi yanarken evine üzüleceğine içerde kalan parasına üzülür gibi , Kulüp tarihine kara bir leke sürülmek üzereyken ve takımın ligden düşürülmesi konuşulurken ,bunların sebeplerini ve sonuçlarını araştırmaktansa gidip UEFA ile uğraşıyor olması. Platini'nin dün TV'de röportajını gördüm. Neden Fenerbahçe'yi almadınız diyorlar. Adam gayet rahat " Siz de biliyorsunuz nedenini. İddaaname açıklanınca göreceksiniz" diyor. Hiç öyle şüphe falan yok yani. TFF'den 2 adamı ateşe atmanın anlamı yok. Hala işlendiği iddaa edilen suçu işleyen kişilerle değil , işlerini yapmaya çalışan kişilerle,kurumlarla ve camialarla uğraşmaya çalışan bir Fenerbahçe yönetimi kriz yönetiminde başarısız olmuştur. Usül konusunda yanlış yapılmış olsa bile, dava sonuçlanmadan Şampiyonlar ligine alınması gerekiyor olsa bile, kusura bakmayın ama bu suçların işlendiği delillerle kanıtlandığı gün hiçkimse Fenerbahçe'yi ve bu suçları işleyenleri savunamaz. "Şüphemiz vardı,çıkardıki,bakın gerçek çıktı" diyip kenara sıyrılır herkes. Bence Fenerbahçe yönetimi yanlış yolda ama yol da sizin , Fenerbahçe de, başkan da, yöneticiler de... O yüzden tüm yaşananları bazen gülerek, bazen üzülerek,bazen de acıyarak izlemekten başka yapacağımız birşey yok...
    Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.

Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...

http://www.twitch.tv/nannar_hhc

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by nannar View Post
    Yasa değişikliği artık kaldı.Hiçbir milletvekilinin böylesine sıcak bir dava devam ederken ve yasa değişikliği veto yemişken tekrar meclise sunma cesaretini gösteremeyeceğini dün Bülent Arınç dile getirdi.Bana kızsanız da bu yasa değişikliği için şu anda uygun zaman olmadığını düşünen tek kişi ben değilim. İnsanların şike yaptıktan sonra alacağı ağır cezalar var.Doğrudur... Bu cezalar çok ağır olabilir fakat bu suçu işlemediğiniz sürece sizin bu cezalarla muhatap olmak gibi bir durumunuz yok. Belki gelecek yıllarda bu yasa düzenlenebilir fakat bu dava yasanın şu anki haliyle görülmeliydi ve öyle de olacak artık. Yasadan önceki maçlarda yapılan şike o tarihte suç kapsamına girmediği için "nitelikli dolandırıcılık" olarak adlandırılarak iddaanamede yer bulmuş. Galatasaray'ın Denizlispor ile ilgili kasadan kaybolan 1 milyon meselesi de iddaanamede varmış fakat yasadan önce teşvik suç olmadığı için cezai işlem yokmuş teşviklere.

Fenerbahçe yönetimi yasanın değişmesini, içeride tutuklu yatanlar çıksın diye istiyor. Zaten aklanacağım diyor Aziz Yıldırım. Ayrıca dava devam ederken yasa değişmez cümlesini de anlayamıyorum. Türk Ceza Kanunu değişti, yani barındırdığı tüm yasalar, o dönemde mahkemeler davaya bakmadı mı? Ya da her hafta neredeyse 1 yasa değişiyor mecliste ceza kanunu ile alakalı? Buna ne demeli?

Şampiyonlar ligine Fenerbahçe'nin alınmayışı konusu apayrı bir konu.Şikenin yapılmış ya da yapılmamış olmasından ziyade usül yanlışı var diyelim. Ama benim komiğime gidenseFenerbahçe'nin , bir insanın evi yanarken evine üzüleceğine içerde kalan parasına üzülür gibi , Kulüp tarihine kara bir leke sürülmek üzereyken ve takımın ligden düşürülmesi konuşulurken ,bunların sebeplerini ve sonuçlarını araştırmaktansa gidip UEFA ile uğraşıyor olması. Platini'nin dün TV'de röportajını gördüm. Neden Fenerbahçe'yi almadınız diyorlar. Adam gayet rahat " Siz de biliyorsunuz nedenini. İddaaname açıklanınca göreceksiniz" diyor. Hiç öyle şüphe falan yok yani. TFF'den 2 adamı ateşe atmanın anlamı yok. Hala işlendiği iddaa edilen suçu işleyen kişilerle değil , işlerini yapmaya çalışan kişilerle,kurumlarla ve camialarla uğraşmaya çalışan bir Fenerbahçe yönetimi kriz yönetiminde başarısız olmuştur. Usül konusunda yanlış yapılmış olsa bile, dava sonuçlanmadan Şampiyonlar ligine alınması gerekiyor olsa bile, kusura bakmayın ama bu suçların işlendiği delillerle kanıtlandığı gün hiçkimse Fenerbahçe'yi ve bu suçları işleyenleri savunamaz. "Şüphemiz vardı,çıkardıki,bakın gerçek çıktı" diyip kenara sıyrılır herkes. Bence Fenerbahçe yönetimi yanlış yolda ama yol da sizin , Fenerbahçe de, başkan da, yöneticiler de... O yüzden tüm yaşananları bazen gülerek, bazen üzülerek,bazen de acıyarak izlemekten başka yapacağımız birşey yok...
    Şike yapılmadığına gönülden inanıyoruz, bunu niye konuşalım ki? Bunu ispatlayacak olan da Aziz Yıldırım ve bu nedenle davanın başlamasını bekliyoruz. Yani bu sebeple rahatız ve mağduriyetimiz olan, hakkımız olan ŞL'nin gasp edilmesine seyirci kalınmasına sinir oluyorum.

Platini neden öyle diyor, çünkü TFF Platini'ye Fenerbahçe kesin şike yaptı diyor, % 1 ihtimal bile yok şike yapmadıklarına dair diyor, e herhalde Platini çıkıp öyle diyecek, kendi federasyonu Fenerbahçe hakkında böyle derse. İddianame açıklandı, ne gördük? Aynı suçtan yargılanan 2 takım avrupada 1 tanesi değil? Bunu nasıl izah edersiniz?

Dediğim gibi benim CAS davasına yoğunlaşmam, orada bazı şeylerin çok net görülmesi. Şike davasında daha deliller nedir, suçlamalar tam nedir bilmiyoruz ve elimde aksini ispatlayacak deliller de yok, o zamanı geldiğinde zaten ispatlanacak ve asıl dananın kuyruğu o zaman kopacak. Bu ŞL'ye alınmama konusunda çıkacak sonucun kat ve kat fazlası fatura edilecek, o açıdan rahatım.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Şunuda anlamaları önemli rakip taraftarlarının. İddianame sadece F.Bahçe takımı için yazılmadı. Sadece F.Bahçe'nin adı geçmiyor. Hatırlatmak gerek ki orada Beşiktaş ve Trabzonspor'da var. Bu durumda sadece bizim men edilmemizi hiç bir kuvvet anlatamaz zaten mantığıda yok. Bu durumda tabiki UEFA ile uğraşırsın çünkü aptalca bir kararla bizim hakkımızı yediler.

Ayrıca acınacak yada gülünecek bir halde olduğumuzu sanmıyorum. Tüm bunlara rağmen liderliğimiz devam ediyor. Bana göre yönetim son derece başarılı oldu bu konuda. Daha konuşmadılar bile doğru düzgün. Bence fırtına öncesi sessizlik bu. Hele büyük başkan çıksın sonra sorulacak hesaplar.

Ayrıca bu yasa değişikliğinin sanki Aziz Yıldırım ve ekibi istiyormuşcasına yazılmaya devam ediliyor. Aziz Yıldırım yasada değişiklik istemediğini 342.000 defa söyledi.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Aziz Yıldırım'ı bırakıp kaçacak sandılar, işte burada yanıldılar. Hatırlarsanız o dönemde Fenerbahçe camiasında da daha birlik oluşmamıştı, şüpheler vardı ve basın sürekli yönlendirme peşindeydi. Bu ŞL'ye gönderilmeme saçmalığında da, yine hatırlayanlar olacaktır - işine gelmediği için balık hafızalı olanlar da olacak tabi - Beşiktaş yönetimi olaya sizin gibi yaklaşmadı işte yöneticisini ve teknik direktörünü süreç bitene kadar görevden almayı düşündü iyi niyet gösterdi, eğer süreç devam edene kadar Aziz Yıldırım da başkanlığı bıraksaydı ya da Fenerbahçe sert çıkmasaydı böyle olmazdı gibilerinden, saçmalamalarının dibine durdukları olmuştu.

Niyetlerini açık açık belli etmeseler de ki belli ettiklerinde ne olacağı malum, bu şekilde laf kalabalığı yamayı tercih ettiler. Ama Aziz Yıldırım defalarca ben rahatım, suçlu olmadığımı biliyorum, her iddiayı da çürüteceğim neden istifa edeyim ki dediğinde, panik oldular. Fenerbahçe camiasının da birleşmesi, muhalif olması beklenenlerin bazılarının da açıkca Fenerbahçe için destek olması işleri karıştırdı. Yukarıda dediğim gibi ŞL kozuyla yine istifa ettirmeye zorladılar Aziz Yıldırım'ı ama etmedi.

Olay elbette sadece Aziz Yıldırım'ı bitirmek değil, olay büyük çaplı bir organizasyon ama amaçlarından biri de Aziz Yıldırım'ı bitirmek. O dönemde hatırlayın, yine birileri basında çıkıp yönlendirme çabasındaydı, işte Fenerbahçe suçunu kabul etsin, Aziz Yıldırım istifa etsin, yeni yönetimle temiz sayfa açılıp, içimizde temizlendik densin ve iyi niyet belirtisi olarak aır ceza almasın şeklinde.

Ben bu tür parçaları birleştirdiğimde bu sonuca varıyorum. Yoksa bu olay Aziz Yıldırım'ı ya da Fenerbahçe'yi bitirmek değil diyenler, TFF'nin neden Beşiktaş ve Trabzon'u Avrupa Kupaları'na gönderirken Fenerbahçe'yi göndermediğinin açıklamasını yaparlarsa sevinirim.

Nesil
    2005
    Yer
    Sakarya

TCK'da değişiklik, yürütülmekte olan tek bir dava yüzünden yapıldığı apaçık ortadaysa, yine yanlıştır. Elimizdeki örnekte bir adet kanun ve bir adet dava var; yapılmak istenen değişikliğin kategorik değil, hipotetik olduğu şüphe götürmez bir hakikat; bu yüzden eleştiriliyor.

Yine de benim kanaatim yasanın değiştirilebilmesi gerektiği ama kulüp yöneticilerinin talebi doğrultusunda, milletvekillerinin kişisel çabalarıyla değil, hukuki bir süreç işletilerek.
    "Beşerin taptığı bir kendisinin heykelidir"

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Platininin konuşmasına atıf yapmışsınız ama adamın ne demesini bekliyorsunuz merak ediyorum. iki tane kendini bilmez çıkmış %1 bile ihtimal yok demiş, adam ne desin ? Fenerbahçe babamın kulübü ona güveniyorum mu desin ? yapmayın Allah aşkına..

diğer bir konu; ceza ağır ama zamanı yanlış diyorsunuz. ceza ağır dedikten sonrasının hiç önemi yoktur zaten. orada bitmiştir. ayrıca; türk hukuku sisteminde şöyle bir durum var: suçun işlendiği zamanki kanun neyse o uygulanır diye. ama ek olarak da; sonradan yasa çıkarsa hangi kanun suçlunun lehineyse o uygulanır diyor. Hukuk Sistemi buna izin vermişken zaman yanlıştı durumuna sığınmak oldukça saçma...

ve ek olarak Fenerbahçe süreci kötü yönetti demişsiniz.. ne yapması gerekiyordu ? Aziz Yıldırım ın istifa mı etmesi gerekiyordu ? yoksa; tüm camianın bu kadar kenetlenmesinden mi korkuldu ? geçiniz bunları.. Fenerbahçe süreci çok iyi yönetmiştir, yapması gerekeni yapmıştır.
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2005
    Yer
    Sakarya

Quote Originally Posted by benbenim View Post
    diğer bir konu; ceza ağır ama zamanı yanlış diyorsunuz. ceza ağır dedikten sonrasının hiç önemi yoktur zaten. orada bitmiştir. ayrıca; türk hukuku sisteminde şöyle bir durum var: suçun işlendiği zamanki kanun neyse o uygulanır diye. ama ek olarak da; sonradan yasa çıkarsa hangi kanun suçlunun lehineyse o uygulanır diyor. Hukuk Sistemi buna izin vermişken zaman yanlıştı durumuna sığınmak oldukça saçma...
    Cezaları ağır ama kanunun gündeme geldiği şekilde değiştirilmesini yanlış bulan biri olarak buna cevap vermeliyim sanırım.

Cezaların ağırlığı, kanunun içeriğine bağlı bir ayrıntı; değiştirilecekse hukuki bir kapsam içerisinde, sadece ve sadece cezalara ağır olduğu için değiştirilmeli, hem de kanunun konusu kapsamındaki bir grup kulüp başkanı ve temsilcisinin mecliste kapı kapı dolaşması yoluyla değil.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Quote Originally Posted by meddah View Post
    Cezaları ağır ama kanunun gündeme geldiği şekilde değiştirilmesini yanlış bulan biri olarak buna cevap vermeliyim sanırım.

Cezaların ağırlığı, kanunun içeriğine bağlı bir ayrıntı; değiştirilecekse hukuki bir kapsam içerisinde, sadece ve sadece cezalara ağır olduğu için değiştirilmeli, hem de kanunun konusu kapsamındaki bir grup kulüp başkanı ve temsilcisinin mecliste kapı kapı dolaşması yoluyla değil.
    ben dediklerinize hak veriyorum.. ama orada suçlunun menfaatine uygun hangisiyse onun yapılması doğru olandır. zamana yanlış diyebilirsiniz ama bu yanlışlık suç ve cezadaki orantısızlığının önüne geçemez..

hele ki; zamanı yanlış diyen siyasileri de zamanında gördük, nasıl kanun değiştirdiklerini şip-şak.. ve 4 parti ortak kararla hangi kanunu değiştiriyor. Bunu reddetmek millet iradesine aykırıdır kanımca.. iyi yaptı reddetti Gül diyen siyasiler neden meclise girip de red yönünde oy kullanmadılar.. ya da kanunun ilk halinden memnun değilim diyen Sayın Cumhurbaşkanımız neden bu kanunu ilk geldiğinde onayladı da kuruluna incelettirmedi ? çıkıp biri neden bu cezalar dünyanın hiçbir yerinde yok, ne yapıyorsunuz demedi.. siyasilerin konuşabilecekleri şimdi mi akıllarına geldi?

ve ek olarak bu kanunun yapımında kulüplerin de söz hakkı vardı. onların da fikirlerinin alınmasını yanlış olarak görmüyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Örnek çok ama şimdiki başbakanımız milletvekili olamadı diye kanunun değiştiğini de hatırlatır, o dönemde kanunun değişmesi için çabalayan başbakanın da şimdiki cumhurbaşkanımız olduğunu düşündüğümüzde, kişiye özel kanun değişmez gibi sebepler konusunda çelişki doğuyor.

O dönemde kanunu değiştirmeselerdi o zaman, bekleyip yeni seçim döneminde değiştirselerdi. Ayrıca önceki mesajda da belirtilmiş, her önüne geleni onaylamak dışında mevcut yasanın içeriğinden madem ki rahatsızdınız, o dönemde neden bu çekincelerinizi bildirip, iade etmediniz yasayı? Şu anki iade olayını da çıkıp karşıt milletvekillerinin görüş bildirme olayını da samimi bulmuyorum. O oturuma gelmeyen milletvekilleri vardı deniyor, gelip ret oyu verselerdi, zaten yasa değişmemiş olacaktı ve uzunca bir süre gündeme gelmeyecekti. Ama o zaman da başka kesimlerden tepki gelecekti, şimdi topu cumhurbaşkanına attılar ve onun da bir kesim tarafından sorumlu olarak görülmesi pek bir şey değiştirmeyecek.

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

TFF yöneticileri "Fenerbahçe'nin şike yaptığı kesindir" demişse demekki bu iddaanameden önce verilen belgelerde birşeyler gördüler ve UEFA'ya bildirdiler. Bence işin aslı şu şekilde. Bu tamamen bir senaryodur.Herkes farklı yorumlayabilir. Gerçektir demiyorum ama bence süreç şu şekilde oldu.

Aziz Yıldırım ve diğer yöneticiler,Beşiktaş,Trabzon ve diğer alakalı kulüpler hakkında açılan bu davada suçlu kişi sayısı 100 ise 300 kişi sorguya alındı. Yani bağlantıları olan ve şüpheliler de sorguya alındı ve işin sonunda işleye işleye esas olan kişiler içerde kaldı. Diğerleri çıktı (Emenike ve diğer futbolcular vs vs.) Yani bence tüm bu bahsi geçen suçlar işlendi. Adliye tarafı üzerine düşeni yaptıktan sonra topu TFF'ye attı. Kardeşim karar sırası sizde dedi. TFF ise hiç görülmemiş bir korkaklıkla davrandı ve topu başkalarına atmaya karar verdi. Önce belge bilgi yok dedi.Sonra klasörler dolusu belgeler TFF'ye gönderilince köşeye sıkıştı. İyice panikledi.Kurul belgeleri inceledi ve BENCE şike yapıldığına dair çok net bilgiler almış olmasına rağmen yine korkak davranmayı tercih etti ve basına çıkıp "Kesin şike yapıldığına dair kanıtlar yok,İddaanemeyi bekleyeceğiz" diyerek topu yine auta gönderdi. Fakat hesaplanmayan bir kurum vardı, o da UEFA. UEFA işe el atarak Türkiye'ye temsilci gönderdi. Temsilci kendisini dikkate almayan savcı belge göstermeyince TFF'ye yöneldi. TFF Türk halkına ve basına açıklamaya cesaret edemediği bazı şeyleri UEFA'ya açıklamak zorunda kaldı.Bunu da Türk futbolu yararına değil,tamamen korkusundan yaptı. Sonrasında UEFA bilgileri yorumladı ve en çok ön plana çıkan Fenerbahçe'yi şampiyona dışına itmesini rica etti TFF'den. TFF de zaten biryerlerden emir almak için bekliyordu.İnsiyatif kullanmaya niyeti yoktu yani Emir geldiği anda hiç önünü sonunu düşünmeden Fenerbahçe'yi ŞL'ye göndermedi. Aslında o gün bilgi ve belgelere dayanarak " Biz bu sene Avrupa kupalarına takım göndermiyoruz" diyebilme cesaretini göstermiş olsaydı yine bu günlere gelinmeyecekti ama diyemedi CAS işe el atınca da UEFA bence gerçekleri anlattı. Yani bence şu anda yalan söyleyen taraf TFF. Yani BENCE metriste bulunan ve yargılanacak olanların hepsi de idaa edilen suçları işlemiştir. Ama TFF de bu işte panik olarak gereken kararları gereken zamanlarda verememiştir. "Ateş olmayan yerden duman çıkmaz" tarzı bir fikir değil bu. Konu sadece Azşz Yıldırım olsa bir ihtimal derdimki "Aziz Yıldırım'ı bitirme planı olabilir" Ama işin içinde o kadar insan ve o kadar insanın iş ve aile hayatları var. Bir Aziz Yıldırım için böylesine bir senaryo çizilebiliyorsa helal olsun derim Ama yine işin sonunda eğer tüm şüphelilerin suçları işledikleri kanıtlanırsa ne CAS'taki davada ne de diğer mahkelemelerde Fenerbahçe lehine karar alınacağını düşünmüyorum.Çünkü o an geldiğinde ortada "Şike yaparak maçları lehine sonuçlandırmış bir başkanın yönettiği bir kulüp" yaftası vurulacak Fenerbahçe'ye. Diğer kulüpler zaten sessizce sonucu bekliyorlar. Fenerbahçe taraftarı diyorki "Ne yapsaydık, kenetlenmesek daha mı iyidi?". Yani şu anda içerde yöneticisi olan tek kulüp Fenerbahçe değil. Mersin İdman Yurdu,Sivas, Beşiktaş ve diğer spor kulüplerinin de yöneticileri içerde ama onlar sessizce sonucu bekliyorlar...Ben eminimki eğer ortada iddaa edilen suçları işlemedikleri ispatlanırsa Beşiktaş olsun Sivas olsun tüm kulüpler haklarını o günden sonra aramaya başlayacaklardır ki bence de dogru olan bu....

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

TFF yöneticileri "Fenerbahçe'nin şike yaptığı kesindir" demişse demekki bu iddaanameden önce verilen belgelerde birşeyler gördüler ve UEFA'ya bildirdiler. Bence işin aslı şu şekilde. Bu tamamen bir senaryodur.Herkes farklı yorumlayabilir. Gerçektir demiyorum ama bence süreç şu şekilde oldu.

Aziz Yıldırım ve diğer yöneticiler,Beşiktaş,Trabzon ve diğer alakalı kulüpler hakkında açılan bu davada suçlu kişi sayısı 100 ise 300 kişi sorguya alındı. Yani bağlantıları olan ve şüpheliler de sorguya alındı ve işin sonunda işleye işleye esas olan kişiler içerde kaldı. Diğerleri çıktı (Emenike ve diğer futbolcular vs vs.) Yani bence tüm bu bahsi geçen suçlar işlendi. Adliye tarafı üzerine düşeni yaptıktan sonra topu TFF'ye attı. Kardeşim karar sırası sizde dedi. TFF ise hiç görülmemiş bir korkaklıkla davrandı ve topu başkalarına atmaya karar verdi. Önce belge bilgi yok dedi.Sonra klasörler dolusu belgeler TFF'ye gönderilince köşeye sıkıştı. İyice panikledi.Kurul belgeleri inceledi ve BENCE şike yapıldığına dair çok net bilgiler almış olmasına rağmen yine korkak davranmayı tercih etti ve basına çıkıp "Kesin şike yapıldığına dair kanıtlar yok,İddaanemeyi bekleyeceğiz" diyerek topu yine auta gönderdi. Fakat hesaplanmayan bir kurum vardı, o da UEFA. UEFA işe el atarak Türkiye'ye temsilci gönderdi. Temsilci kendisini dikkate almayan savcı belge göstermeyince TFF'ye yöneldi. TFF Türk halkına ve basına açıklamaya cesaret edemediği bazı şeyleri UEFA'ya açıklamak zorunda kaldı.Bunu da Türk futbolu yararına değil,tamamen korkusundan yaptı. Sonrasında UEFA bilgileri yorumladı ve en çok ön plana çıkan Fenerbahçe'yi şampiyona dışına itmesini rica etti TFF'den. TFF de zaten biryerlerden emir almak için bekliyordu.İnsiyatif kullanmaya niyeti yoktu yani Emir geldiği anda hiç önünü sonunu düşünmeden Fenerbahçe'yi ŞL'ye göndermedi. Aslında o gün bilgi ve belgelere dayanarak " Biz bu sene Avrupa kupalarına takım göndermiyoruz" diyebilme cesaretini göstermiş olsaydı yine bu günlere gelinmeyecekti ama diyemedi CAS işe el atınca da UEFA bence gerçekleri anlattı. Yani bence şu anda yalan söyleyen taraf TFF. Yani BENCE metriste bulunan ve yargılanacak olanların hepsi de idaa edilen suçları işlemiştir. Ama TFF de bu işte panik olarak gereken kararları gereken zamanlarda verememiştir. "Ateş olmayan yerden duman çıkmaz" tarzı bir fikir değil bu. Konu sadece Azşz Yıldırım olsa bir ihtimal derdimki "Aziz Yıldırım'ı bitirme planı olabilir" Ama işin içinde o kadar insan ve o kadar insanın iş ve aile hayatları var. Bir Aziz Yıldırım için böylesine bir senaryo çizilebiliyorsa helal olsun derim Ama yine işin sonunda eğer tüm şüphelilerin suçları işledikleri kanıtlanırsa ne CAS'taki davada ne de diğer mahkelemelerde Fenerbahçe lehine karar alınacağını düşünmüyorum.Çünkü o an geldiğinde ortada "Şike yaparak maçları lehine sonuçlandırmış bir başkanın yönettiği bir kulüp" yaftası vurulacak Fenerbahçe'ye. Diğer kulüpler zaten sessizce sonucu bekliyorlar. Fenerbahçe taraftarı diyorki "Ne yapsaydık, kenetlenmesek daha mı iyidi?". Yani şu anda içerde yöneticisi olan tek kulüp Fenerbahçe değil. Mersin İdman Yurdu,Sivas, Beşiktaş ve diğer spor kulüplerinin de yöneticileri içerde ama onlar sessizce sonucu bekliyorlar...Ben eminimki eğer ortada iddaa edilen suçları işlemedikleri ispatlanırsa Beşiktaş olsun Sivas olsun tüm kulüpler haklarını o günden sonra aramaya başlayacaklardır ki bence de dogru olan bu....
    Sivas, Beşiktaş ya da Trabzonspor. Bu klüpler kendi federasyonları tarafından satılmadı. Hal böyle olunca, Fenerbahçe'nin hakkı göz göre göre gaspedilince ne yapacaklardı? Susup bekleyecekler miydi? Elbette hakkını aramak için CAS'a başvuracaktı.

Şu anda sıkıntı burada, iddianamede adı yazan diğer kulüpler avrupaya giderken, Fenerbahçe gidemiyor. Olayın şike ile alakası yok, o davanın da zaten şike ile alakası yok. Eğer 0 tolerans olayı varsa neden Beşiktaş ve Trabzon avrupada, olayın 0 toleransla alakası yoksa neden Fenerbahçe avrupada değil?

Mahkeme sonuçlandığında zaten federasyon da gereken kararı verir, suç ispatlanırsa küme düşürme yaşanırsa zaten şampiyonluğu ve avrupaya gitme hakkı elinden alınır Fenerbahçe'nin ve gereken cezalar verilir, avrupada 5 sene 10 sene 50 sene oynamamak gibi.

Dediğiniz gibi, o gün beklenseydi eğer ve o günden sonra herkes hak aramaya başlasaydı, Fenerbahçe ŞL'de oynuyor olurdu. Ayrıca şu da var, bu sadece ufak bir kısım, eğer ki Fenerbahçe aklanırsa işte hak aramaya o zaman başlayacak, tarihinin en iyi kadrosunu oluşturmak üzere olan bir takımı dağıttılar resmen, şimdi gördükleriniz hak arama falan sayılmaz onun yanında.

Yönetim süreci çok iyi yönetti, madem ki ŞL'de yokuz bizi küme düşürün teklifini de yaptı federasyona, neden kabul edilmedi? Camianın kenetlenmiş olması, Fenerbahçe içinde karışıklık çıkmasını bekleyenleri üzmüş olsa da yapacak bir şey yok, tüm camia yeri geldiğinde takımına iç çekişmeleri kenara bırakıp sahip çıkabileceğini gösterdi. Bizi kandırıyorlarsa ki % 0 ihtimal veriyorum, kandıranlara da yine bu camia kenetlenerek cevap verir.

Nesil
    2005
    Yer
    Sakarya

Sui misal emsal olmaz diye bir laf var; yanlışı yanlışla mı savunalım yani?

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

aynı şeyi ben de zamanında yazmıştım.. yanlış olan 12 yıl cezayı düşürmeyerek öyle bırakırsak, yanlışa yanlışla cevap vermiş olmuyor muyuz ?

Nesil
    2005
    Yer
    Sakarya

aynı şeyi ben de zamanında yazmıştım.. yanlış olan 12 yıl cezayı düşürmeyerek öyle bırakırsak, yanlışa yanlışla cevap vermiş olmuyor muyuz ?
    Usulüne uygun biçimde değiştirilsin diyorum ben de zaten.

Quote Originally Posted by Sekopej
    Hayır, çıkıp yanlış yapan yanlış yaptığını kabul etse, sıkıntı kalmayacak zaten. Kişiye özel kanun değişikliği yaptığı için ya o dönemde yanlış yaptı ya da şimdi çıkıp, bu yasayı değiştirirsek kişiye özel anlaşılır diyerek yanlış yapıyor.
    Sence hangi yaptığı yanlış?

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Usulüne uygun biçimde değiştirilsin diyorum ben de zaten.

Sence hangi yaptığı yanlış?
    Reddetmesi yanlış, yasa hakkında şüpheleri varsa ki olduğunu kendisi söyledi, ilk geldiğinde onaylamayacaktı, geri gönderecekti ve sıkıntı kalmayacaktı, şimdi reddetmesi yanlış.

Nesil
    2005
    Yer
    Sakarya

Quote Originally Posted by Sekopej View Post
    Reddetmesi yanlış, yasa hakkında şüpheleri varsa ki olduğunu kendisi söyledi, ilk geldiğinde onaylamayacaktı, geri gönderecekti ve sıkıntı kalmayacaktı, şimdi reddetmesi yanlış.
    Bu ikisinden bahsetmiyordum ben; şu ikisinden bahsediyordum:

Quote Originally Posted by Sekopej
    Hayır, çıkıp yanlış yapan yanlış yaptığını kabul etse, sıkıntı kalmayacak zaten. Kişiye özel kanun değişikliği yaptığı için ya o dönemde yanlış yaptı ya da şimdi çıkıp, bu yasayı değiştirirsek kişiye özel anlaşılır diyerek yanlış yapıyor.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Serkan federasyon kendini bu duruma Fenerbahçe yüzünden sokmuştur. Ben uzun zamandır futbolu takip ediyorum. Yaşı gereği benden çok daha fazla takip edenlerde vardır. Bu ligde Fenerbahçe ve Galatasaray dışında hangi takım bu işin içinde olsaydı şimdiye kadar çoktan düşmüşlerdi. Ne iddianame ne savunmalarının alınması lazım gibi olaylara bakılmazdı. İddianame bu kadar uzun sürmez, yasalar konuşulmazdı. Bir yandan ne alakası var denebilir diğer yandan bakıldığında ise kendimizi kandırmaya gerek yoktur. Bu iki takımla ilgili ters bir karar almak cesaret ister.

Federasyon olayları idare edeyim derken eline yüzüne bulaştırdı. Uefa baskı yapıncada Fenerbahçe'nin şike yaptığını biliyordu ya da salladığı için Avrupa'ya alınmadı. Eğer salladığı için bu gerçekleştiyse Fenerbahçe'nin hakkını araması doğaldır. Ufak bir ayrıntı ise bu hakkı ararken sanki ortada hiçbirşey yokmuş gibi anlatılması insanı üzüyor. Eğer şikeyi bildiği halde Fenerbahçe'yi Uefa zoruyla bu işten men edip ligden düşürmediyse o da federasyonun ayıbıdır. Biz zaten en başından beri bu federasyonun yönetimsel olarak sıfır olduğunu söyledik.

Aziz Yıldırım içerde ve güçlü bir adam olduğunu biliyoruz. Gücün genel başlıkla iki anlamı vardır. Ya fiziksel gücün vardır. Bu Allah vergisi olur, ağırlık sporuyla olur. Bir de yaptırım gücün vardır. Aziz Yıldırım'ın bu kadar yaptırım gücü nereden geliyor. İnsanlar onu çok seviyor ve o kadar cana yakın ki hayır demek mümkün olmuyor gibi birşeye inanmamız beklenemez. Borçların indirilmesini sağlıyor, insanları işlerinden ediyor, hakemler üzerinde, medya üzerinde bir baskısı var. Yaptırım gücü bu kadar yüksek olan bir kişi müthiş bir paranın döndüğü ortamda takımının lehine bu gücü kullanamaz mı? Bana kullanabilir gibi geliyor.

Soruşturma işini şikeden aldık ve Fenerbahçe vs TFF olayına döndürdük. Arada amerikan güreşlerinde olduğu gibi TFF, Galatasaray ile el ele vuruyor ve ringe Galatasaray giriyor. Fenerbahçe vs Galatasaray oluyor. Konu şike ve bu konuşulmalıdır.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by DisCo View Post
    Serkan federasyon kendini bu duruma Fenerbahçe yüzünden sokmuştur. Ben uzun zamandır futbolu takip ediyorum. Yaşı gereği benden çok daha fazla takip edenlerde vardır. Bu ligde Fenerbahçe ve Galatasaray dışında hangi takım bu işin içinde olsaydı şimdiye kadar çoktan düşmüşlerdi. Ne iddianame ne savunmalarının alınması lazım gibi olaylara bakılmazdı. İddianame bu kadar uzun sürmez, yasalar konuşulmazdı. Bir yandan ne alakası var denebilir diğer yandan bakıldığında ise kendimizi kandırmaya gerek yoktur. Bu iki takımla ilgili ters bir karar almak cesaret ister.

Federasyon olayları idare edeyim derken eline yüzüne bulaştırdı. Uefa baskı yapıncada Fenerbahçe'nin şike yaptığını biliyordu ya da salladığı için Avrupa'ya alınmadı. Eğer salladığı için bu gerçekleştiyse Fenerbahçe'nin hakkını araması doğaldır. Ufak bir ayrıntı ise bu hakkı ararken sanki ortada hiçbirşey yokmuş gibi anlatılması insanı üzüyor. Eğer şikeyi bildiği halde Fenerbahçe'yi Uefa zoruyla bu işten men edip ligden düşürmediyse o da federasyonun ayıbıdır. Biz zaten en başından beri bu federasyonun yönetimsel olarak sıfır olduğunu söyledik.

Aziz Yıldırım içerde ve güçlü bir adam olduğunu biliyoruz. Gücün genel başlıkla iki anlamı vardır. Ya fiziksel gücün vardır. Bu Allah vergisi olur, ağırlık sporuyla olur. Bir de yaptırım gücün vardır. Aziz Yıldırım'ın bu kadar yaptırım gücü nereden geliyor. İnsanlar onu çok seviyor ve o kadar cana yakın ki hayır demek mümkün olmuyor gibi birşeye inanmamız beklenemez. Borçların indirilmesini sağlıyor, insanları işlerinden ediyor, hakemler üzerinde, medya üzerinde bir baskısı var. Yaptırım gücü bu kadar yüksek olan bir kişi müthiş bir paranın döndüğü ortamda takımının lehine bu gücü kullanamaz mı? Bana kullanabilir gibi geliyor.

Soruşturma işini şikeden aldık ve Fenerbahçe vs TFF olayına döndürdük. Arada amerikan güreşlerinde olduğu gibi TFF, Galatasaray ile el ele vuruyor ve ringe Galatasaray giriyor. Fenerbahçe vs Galatasaray oluyor. Konu şike ve bu konuşulmalıdır.
    Aziz Yıldırım neymiş ya? Bu sebeple 10 seneden fazladır Fenerbahçe başkanı ve hiç Türkiye Kupası alamamış, bu nedenle bunca süredir devam eden başkanlık döneminde 5 defa şampiyonluk görüyor, 2 defa son maçta şampiyonluğu kaybediyor. Buna anlam veremiyorum işte ben de, bu kadar güçlüyse neden bu güce göre o kadar başarılı değil? Ve bu kadar güçlüyse neden tutuksuz yargılanmasını sağlayacak kadar gücünü kullanamıyor.

Tabi bir dip not, madem ki bu kadar güçlü, kendisinin mahkemede açıklamasını beklediğim, ihalerle alakalı siyasi iradeyle ters düşmesi ve buna bağlı olarak yok edilmek istenmesi, orada siyasi irade lehine hareket etmediği için, Aziz Yıldırım'ı bitirme, Fenerbahçe'den gönderme ve yerine Murat Ülker'i getirme planını kabul ediyorsunuz. Bu kadar güçlü, bu gücünü kullanıp bunları yaparken, gücü aldığı kesimle ters düşmesi sonucu yok edilmek istenmesi. O zaman bu olay Aziz Yıldırım'ı yok etmeye yönelik. Zaten şikeden dolayı aklanacak, buna inancım tam ama örgüt kurmak suçundan ceza yiyecek Aziz Yıldırım. Bu şekilde zaten Fenerbahçeden uzaklaştırılmış olacak. Tabi bu yazdıklarım farazi, sadece fikir yürütme, senin söylediğin gücü var teorisine bağlı olarak.

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Bugüne kadar herkese istediğin gibi at koştur dendi. Galatasaray içinde 1 milyon paranın nereye gittiğini bulamıyorlar. Geçmişte şike yapıldığına dair göz var nizam var belgemle birçok maç sayarım. Herkes gücü yettiğince birşeyler yapmaya çalıştı. Türkiye kupasını Fenerbahçe'nin alamaması tamamen başka bir olay. Galatasaray ile finale gelmişsin ve Galatasaray'a şike mi teklif edeceksin. Sen kaybet kupayı biz alalım. Beşiktaş'la finale gelmişsin bunu mu teklif edeceksin. Şampiyonluğu kaybettiği yıllara bakalım. Denizlispor'a al şu parayıda ligden düş biz şampiyon olalım mı diyeceksin. Trabzonspor'a ne demişlerdir. Yani bu anlattığın noktalar var olan gücün olmadığını anlatmıyor.

Aziz Yıldırım'ı bitirmek için yapılıyor olabilir. Bunun için şike olayını patlak verdirmeye gerek yoktu. En basitinden Cumhurbaşkanı olabilmek için 4 yıllık üniversite bitirmek gerekiyor. Başbakan bu şarta göre olamıyordu. Yapılan ufak olaylarla nasıl üniversite mezunu hale getirildiğini belki çoğunuz kaçırdınız. Öyle bir yaparlardı ki Aziz Yıldırım, Sekopej'in cebinden para almıştır denir ve mahkum edilirdi. Sende şaşardın. İnsanlarda 2 ay sonra unuturdu.

O yüzden bunun gibi konular, TFF ile olan sürtüşmeler, Uefa'ya açılan davalar olayın farklı algılanması için yapılıyor ve başarılı oluyorda.

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Meclisin yanlışı : Yasayı ilk çıkarırken yeterince incelemeden ve diğer kanunlardaki cezalarla karşılaştırmadan cezalar belirlemesi.
    Cumhurbaşkanının yanlışı: Yasa ilk çıkarken dikkatli inceletmeden onaylamak
    TFF'nin yanlışı : Korkak davranmak ve işi eline yüzüne bulaştırmak.Ya "Tüm Türk takımları dava sonuçlanıncaya kadar temizdir" ya da " Tüm türk takımları bu sene avrupa kupalarında yoktur" diyememek.
    UEFA'nın yanlışı : Olayları sadece Fenerbahçe üzerinden yaşanmış gibi düşünerek sadece 1 takımı ihraç edip diğerleriyle yola devam etmek
    Savcı'nın yanlışı : Gizlilik kararı olmasına rağmen bilgi ve belgelerin bir kısmını (iyi niyetle ,süreci hızlandırmak için yapılmış olsa bile) TFF'ye göndermek.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Meclisin yanlışı : Yasayı ilk çıkarırken yeterince incelemeden ve diğer kanunlardaki cezalarla karşılaştırmadan cezalar belirlemesi.
    Cumhurbaşkanının yanlışı: Yasa ilk çıkarken dikkatli inceletmeden onaylamak
    TFF'nin yanlışı : Korkak davranmak ve işi eline yüzüne bulaştırmak.Ya "Tüm Türk takımları dava sonuçlanıncaya kadar temizdir" ya da " Tüm türk takımları bu sene avrupa kupalarında yoktur" diyememek.
    UEFA'nın yanlışı : Olayları sadece Fenerbahçe üzerinden yaşanmış gibi düşünerek sadece 1 takımı ihraç edip diğerleriyle yola devam etmek
    Savcı'nın yanlışı : Gizlilik kararı olmasına rağmen bilgi ve belgelerin bir kısmını (iyi niyetle ,süreci hızlandırmak için yapılmış olsa bile) TFF'ye göndermek.
    UEFA nın yanlışı yok. bana da öyle diyen olsa Fenerbahçe %100 şike yapmış deseler ben de hemen men et derim.

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

UEFA nın yanlışı yok. bana da öyle diyen olsa Fenerbahçe %100 şike yapmış deseler ben de hemen men et derim.
    Tamam da bizim TFF diğer takımlar suçsuz mu demiş? Eğer öyle dedilerse de o zaman savcılıktan gelen belgelere bakmak lazım. Yani savcılık sadece Fenerbahçe ile ilgili belgeleri mi göndermiş TFF'ye ? Şu meşhur 26 klasör...

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Tamam da bizim TFF diğer takımlar suçsuz mu demiş? Eğer öyle dedilerse de o zaman savcılıktan gelen belgelere bakmak lazım. Yani savcılık sadece Fenerbahçe ile ilgili belgeleri mi göndermiş TFF'ye ? Şu meşhur 26 klasör...
    diğer takımlarla ilgili kesin bir şey yok demiş. bu kadar şike yaptığımızdan eminsen niye düşürmedin bizi diyoruz.. tabii siz de şimdi zaten tff kötü yönetti diyeceksiniz. bu olay böyle uzar,durur.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

UEFA'nın bunu düşünmesini sağlayanlar işte federasyondaki o isimler. O nedenle tepkimiz var onlara, o nedenle Fenerbahçe aleyhine diyoruz. TFF bu takımlar bulaşmıştır, durumları bunlardır deseydi ve UEFA içinden sadece Fenerbahçe'yi almasaydı suçlu olurdu ama olaylar öyle gelişmedi.

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Yanlışı olmayan tek kesim Türk futboluna gönül veren tüm takımların taraftarları Ama aylardır işin içinden çıkmaya çalışan da nedense yine taraftarlar.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Fenerbahçe yasa çıktıktan sonra 6 maç yaptı. Gaziantepspor, Bucaspor, İBB, Karabükspor, Ankaragücü ve Sivasspor.

4 maçta şike yaptığını iddia ediyor savcı. Gaziantep maçını hatırlarsınız, çok zorlanmıştı Fenerbahçe ve galibiyet golünü ancak uzatma dakikalarında bulabilmişti.

Bucaspor maçında Buca, kontra atak anlayışıyla goller buldu, oyunun hakimi zaten Fenerbahçe'ydi, ayrıca şike yapılan bir maçta şike yapan takım 3-1 öne geçemezdi. Ayrıca oynanan oyun da, atılan goller de ortada.

Ankaragücü maçında Alex yıldızlaşmıştı, maç 6-0 bitti.

Geriye kalıyor, İBB, Karabükspor ve Sivasspor. İBB kupa finali sebebiyle suçlanıyor, Karabükspor ve Sivasspor ki Karabük, Emenike'nin oynamaması ve Trabzonlu kalecinin söylemleriyle gündemde. Sivas olayları ise malum çok konuşuldu, daha beter golü bu hafta başka Sivas kalecisi Trabzon'dan yedi mesela.

Şimdi bakıyorum, 4 maçta şike var ama oynadığımız 4 takım yok karşımızda. Şike tek taraflı olmayacağına göre, neden bu 6 takımdan 4 tanesi soruşturmada yok?

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Quote Originally Posted by Sekopej View Post
    Şimdi bakıyorum, 4 maçta şike var ama oynadığımız 4 takım yok karşımızda. Şike tek taraflı olmayacağına göre, neden bu 6 takımdan 4 tanesi soruşturmada yok?
    Fenerbahçe'de takım olarak soruşturmada yer almıyor. Aziz Yıldırım nedeniyle soruşturma içerisinde adı geçiyor. Mecnun Odyakmaz Sivasspor, Ümit Karan, Bülent Uygun'da Eskişehirspor takımları nedeniyle bu işin içindeler. Takımların adının geçmemesi normal çünkü şahısların yaptığı iddia ediliyor.

Sivasspor kalecisinin uzaktan yediği hatalı gol dışında daha şike olayları ortaya çıkmadan Yobo'nun attığı kafa golü benim acayibime gitmişti. Belki bu iddialara ortaya çıktıktan sonda basında bunun lafı hiç geçmedi. O gol çok ilginç bir goldü.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by DisCo View Post
    Fenerbahçe'de takım olarak soruşturmada yer almıyor. Aziz Yıldırım nedeniyle soruşturma içerisinde adı geçiyor. Mecnun Odyakmaz Sivasspor, Ümit Karan, Bülent Uygun'da Eskişehirspor takımları nedeniyle bu işin içindeler. Takımların adının geçmemesi normal çünkü şahısların yaptığı iddia ediliyor.

Sivasspor kalecisinin uzaktan yediği hatalı gol dışında daha şike olayları ortaya çıkmadan Yobo'nun attığı kafa golü benim acayibime gitmişti. Belki bu iddialara ortaya çıktıktan sonda basında bunun lafı hiç geçmedi. O gol çok ilginç bir goldü.
    O zaman iddianamede adı geçen takımlar açıklaması saçma oluyor, Fenerbahçe adının geçmemesi gerekir.

Mesaj Yetkileri