Başarılar hocam
Bu arada sizin kızlara söyleyin de şimdilik bir ara falan versinler videolara Ramazan Ramazan olmuyor yani tövbe tövbe![]()
hocam video başka canlısını 90 dk görmek başka tabii bu arada bana bu kızlara yakın bi yerden kombine ayarlarmısın hocam![]()
stada giremeyen arkadaş çevreme iyi fiyata okutmayı düşünüyorum videoları
Konunun yeni ismi süper.![]()
Yeni Sezon Başlasın Artık![]()
Hocam maçları genişletilmişmi kapsamlımı önemlilermi hangisinde izliyorsun?
Ramazandayız beyler kendinize gelin zincire vurulmuş şeytanın kucağına gitmeyin
eyv (:
İngilterede fikstür çok yoğun olduğu için sene içi taktik vs deneme fırsatımız olmuyor şimdi aklımdaki soru işaretleri ve birkaç yeni husus deniyorum ama bu gece başlarız zaten trasfer falan yapmıyoruz direk başlıyoruz inş
NpowerChampionshipte bazen önemlilerde izliyordumda çok riskli genelde golleri görüyosun..ben kapsamlıda oynuyorum rakip zayıfta olsa futbolda küçümsemeye yer yok artık oyunu iyi gözlemleyip eksikliklerimi gideriyorum yada rakibin zaafını kullanmaya çalışıyorum oyunda daha çok üdahalede bulunabiliyosun kapsamlıda..diğerlerinde hem vakit hızlı geçiyor hemde rakibi analiz edemiyorsun (:
juan haklı beyler ben videoları izlemeden kapatıyom valla oruç sakata falan gelmesin boru değil 17 saatlik emek![]()
Lig bitmiş ve tatile girmişti. Nihayet herkes gibi ben de tatil yapacaktım. İngilterede fikstür yoğunluğundan ötürü İsabella ile fazla görüşemiyorduk. Ona süpriz yapmak için haber vermeden Danimarkaya gitmeyi planlıyordum.
Ertesi gün çok fazla eşya almadan bir spor çantayla havaalanının yolunu tuttum. İlk uçakla Kopenhaga ardından da Lyngby kasabasına geçtim. Hemen İsabellanın çalıştığı hastaneye gittim fakat oradan ayrıldığını söylediler. Hastaneden çıktıktan sonra evine gittim oradan da taşınmıştı...
Bir anda irkilmiştim.. Sahi biz ne zamandır konuşmuyorduk ?
....
Telefonla arayıp çalıştığı yeri sordum. Atlayıp yeni hastanesine gittim. Beni görünce önce bi duraksadı fakat pek de garipsemedi. Zira alışmıştık yokluğumuza ve iki yabancıyadönüşmüştük.
+Nasılsın İsabell..
- Buraya kadar gelmekle zahmet etmişsin Diaz
..
- Hadi ama şaşırmış gibi yapma durumumuza bak. İkimizde farkındayız herşeyin aylar oldu telefon etmedin alıştım yokluğuna. Sen söylemeden söyleyeyim bende aramadım haklısın.
+ Ne demeye getiriyorsun ?
- Birbirimizi kırmadan yokluğumuza alışmışken tekrar kesiştirmeyelim hayatımızı dostça bitirelim bu işi
Düşünüyordum da haklıydı kız. Artık hayatımda çok özel bir yeri yoktu. Oysa çok sevmiştim ne oldu da bu hale gelmiştik ? Bunları içimden düşünürken İsabellaya sadece haklısın diyebildim.
....
Evet resmiyette bitirmiştik oysa ilişkimiz farkıdna olmadan aylar önce bitmişti. Üzgün değildim. İsabellada değildi. Tokalaşıp vedalaşmammızın ardından kendimi Lyngby sokaklarına attım..
Gelmişken eski klübümü ziyaret etmemek vefasızlık olurdu diil mi ?
ramazandan sonra izleyin arkadaş videolar kaçmıyo ya![]()
Ne kasaba ne de klüp tesisleri fazla değişmemişti. Klüp binasına gitmeden başkanla konuşmuş yarım saate kadar ziyaretlerine geleceğimi söylemiştim.
......
Başkanın odası oldukça kalabalıktı. Klübün başındayken bulunan birçok personel hâlâ oradaydılar biraz duygu yüklü bir ziyaret olmuştu. Herkesle tek tek kucaklaşıp 1-2 kelam ettikten sonra boş bir koltuğa oturup muhabbete başlamıştık. Konular hiç bitmiyordu. Hatta bir ara Avrupa Liginde çeyrek final oynadığımız döneme ait bir fotonun duvarda asılı olduğunu görünce gözlerim dolmuştu. Klüpte yardımcı antrenör yada asistan yada başkan yoktu. Resmiyette öyleydi belki ama biz tam bir aileydik. Abi kardeş gibiydik. Arkadaştık adeta.. Başarımızdaki temel etmende buydu. Kurduğum fabrikanın hala işliyor olması mutluluk vericiydi. Zaten başta başkan olmak üzere herkes tekrar tekrar teşekkür etti. Epey konuşup eskileri yad ettikten sonra artık veda vakti gelmişti. İngiltereye dönüp takımı hazırlamam gerekiyordu. Çıkarken son bir istekde bulundular..Avrupa Liginde en az Lyngby ile yakaladığım başarıya ulaşmamı istemişlerdi. Yani en az Çeyrek Final..Yine gözümün önüne gelmişti kılpayı kaçırdığımız Yarı Final..Söz veriyordum eski dostlarıma ve ayrılıyordum Danimarkadan...
Yeni oluşturdum ve üzerinde çalışmalara devam ediyorum. Hedeflenen olay tabiki gol yememek. Herşeyi varsayılanda bıraktım ki kenalar talimatları tam anlamıyla işe yarasın. Markajı alan verdim ki adam adama oynarken rakip markajcısından kurtulup pozisyona girmesin ve kontra tikinin sebebini daha önce anlatmıştım. İsteyen tiki kaldırır. Ben takıma güvendiğim için rakip iyice yüklenirken iyice kapanıp fırsat bulunca gafil avlamak adına ve farkı artırabilirsek iyice rahatlama adına kontra tikini açtım.
Tüm takım kısa pasla oynuyor savunmacılar kanatlara uzun top yollama gayreti içindeler. Normalde dar alan yapmayı ve rakibi iyice bozmayı düşündüm fakat kanat kullanırsam rakibi gafil avlayabilirim düşüncesi geldi ondan da ziyade malum top kaleden ne kadar uzak o kadar iyi kanatlar iyice çizgiye inip uzaklaştırıyor topu ve zaman zaman korner kazandırıp duran top tehlikesi oluşturuyoruz. Dar alanda oynarken göbekten gideceğimiz için korner olasılı daha düşük. Kenardan rakibe çarptırabiliyoruz falan. Normalde orta sahaları 1 kademe ilerde denedim ama savunma derin olunca rakibin yükleneceğini düşünürsek orta saha ile savunma arasndaki boşluğu iyi kullanabilirler uzaktan şut fırsatınıda rahat kullanabileceklerini düşünüp iyice sahaya gömülen bir formasyonla çıktık. defansif orta sahalar tüm baskıyı defansa yıkmamamızı sağlıyor rakibi presleyerek ceza sahasına sokmuyoruz çekilen şutlarda presde oldukları için bi nebze daha etkisiz oluyor. Sağ taraftai defansif oyun kurucu lakin rölantid olduğumuzdan sanki ön libero gibi özellikleri bu yüzden ara pasını orta düzeye getirdik ani kontra düşüncem oldugunu söylemiştim isteyen onu kaldırır kontra tikinide kaldırır
Son olarak bu taktği sadece sezon başında deneme fırsatı buldum. Yani yatkınlık yok takımımın kondisyon ve maç kondisyonu yerlerde. Ama deplasmanda Anderlecht(daha iyi takm bulamadım) ile 3 kez oynadım ve son 10 dakikada değil tüm maç boyunca kullandım. 3 maçtada 1er kez net fırsat verdik. Onun haricinde yenilmedik 1-0, 1-1, 1-1 bitti maçlar. Deneyenler olursa geri dönüş yapmaları rica olunur. Herkesin muzdarip olduğu bir konuda yardımcı olalım birbirimize (:
ben öyle bir taktik görmedimdoğama aykırı olduğu için deneyemeceğim.Düşünce güzel ama gol sıkıntısı olursa ne yapacaksın?
Zaten öne geçtikten sonra skoru koruma adına yapılmış bir taktik ama forvet baskıcı bi forvet mutlaka olması gerek diye düşünüyorum amc mevkini forvet çalışkan forvet fırsatçı golcü yapabilirsin diye düşünüyorum
Yav zaten rölanti taktiği doğasına aykırıymış görende her maçı en az 2 farkla kaznıyor sanacak
5li stoper kullandığım için forvete adam kalmadı defansı 4lersem baskı yiyoruz arkaya hızlı oyuncu sakabilir birde yan toplar vs yüklenicekler 3 kule iyidir dedik. Forvet koymadık zira rölantide olunca forvete top gitmeyeblir ofansif orta sahayı forvet tercih ettim çünkü savunma geriye gömülü önlerindede cift defansif orta saha var birde en uca forvet koyarsak çok kopuk olur dedik bu şekilde mevkiiler arası bağlantı tam kopuk değil ve ofansif ota saha kanallar içine giriyor bir nevi fovet gibi oynuyor zaten topu ileriye kanatlar taşıyor amc ise şut falan cekiyor driblingi varsa rakip savunmanın üzerine top sürdürtebiliriz
Forveti şundan dedim hocam hani önde bi baskı olur rakip kolay ortasahana kadar gelmez önde bi emniyet olur hatta dmclerden biride mc mevkine kaydırılabilir bi baskı oluşur rakip üzerinde tabi denemek lazım bunları böle benim dememle kolay bişey değil benimki bir öneri![]()
Mevkiler sağlam transfere gerek yok dedim ama süpriz bir bölgeye süpriz bir isim gelebilir (:
Anlıyorumda burda rakibe baskı falan yok yaptırmıyoruz yani pes yapıp bögelerini terketmesini istemiyorum oyuncuları Sadece alanlarını koruyolar kazanılan topu kanatlara atıp onların kişisel becerileriyle korner morner olursa süper hem vakit geçiyor hemde yanlışlamaya bir gol daha atabilrizTabi dediğin gibi denemek lazım hele taktik uyumlu hale gelsin kadrom fit olsu ndeneyecez elbet (:
Aynen deneyip daha sağlıklı sonuçlar alıp konuşmak gerek![]()
Başarılar hocam![]()