Sayfa 19 / 1204 İlkİlk ... 9171819202129691195191019 ... SonSon
541 ile 570 arası toplam 36115 sonuç

Konu: Galatasaray Transfer Haberleri | Ryan Donk

Nesil
    2006
    Yer
    Ankara

9 Mayıs'ta bir yazı yazmıştım... Onu sizinle paylaşmak istiyorum... Bakalım yine sabırsızlıktan mı kaybedeceğiz ?
    Şimdi öncelikle Galatasaray'ın diğer sezonlarda gösterdiği performansa bakalım.

2007-2008 T.D Karl Heinz Feldkamp, Cevat Güler

34 Maç
    24 Galibiyet
    7 Beraberlik
    3 Mağlubiyet

gibi bir istatistik elde edilmiş...

2006-2007 T.D Eric Gerets

34 Maç
    15 Galibiyet
    11 Beraberlik
    8 Mağlubiyet

gibi bir istatistik...

2005-2006 T.D Eric Gerets

34 Maç
    26 Galibiyet
    5 Beraberlik
    3 Mağlubiyet

2004-2005 T.D Gheorge Hagi

34 Maç
    24 Galibiyet
    4 Beraberlik
    6 Mağlubiyet

2003-2004 T.D Fatih Terim

34 Maç
    15 Galibiyet
    9 Beraberlik
    10 Mağlubiyet

2008-2009 T.D Michael Skibbe, Bülent Korkmaz

30 Maç
    15 Galibiyet
    7 Beraberlik
    8 Mağlubiyet

Galatasaray'da alınan galibiyet yüzdesine göre en iyi sezon, Eric Gerets yönetimindeki 2005-2006'dır.

Galatasaray'da toplanan puana göre en iyi sezon, yine Eric Gerets yönetimindeki 2005-2006 sezonudur.

En kötü sezonsa, 2006-2007 sezonu ve 2003-2004 sezonudur her iki istatistiğe göre. 2003-2004'ün üstünde fazla durmayacağım. 2006-2007 sezonunda ise başta yine Eric Gerets var. Gerets yönetimindeki takım ilk sezon vezir, ikinci sezon rezil olmuş. Bunun üstüne yoğunlaşalım isterseniz.

2005-2006 Sezonu Kadro
    Faryd Aly Mondragon, Stjepan Tomas, Rigobert Song, Orhan Ak, Yalçın Ayhan, Alioum Saidou, Marek Heinz, Hakan Şükür, Necati Ateş, Hasan Şaş, Aykut Erçetin, Cafercan Aksu, Fevzi Elmas, Ayhan Akman, Cihan Haspolatlı, Volkan Arslan, Emre Aşık, Saşa İliç, Mehmet Güven, Ferhat Öztorun, Aydın Yılmaz, Özgürcan Özcan, Mülayim Erdem, Uğur Uçar, Sabri Sarıoğlu, Hasan Kabze, Ergün Penbe, Ümit Karan
    Teknik Direktör: Eric Gerets
    En golcü üçlü: Necati Ateş (18), Ümit Karan (17), Saşa İliç (12)

2006-2007 Sezonu Kadro
    Faryd Aly Mondragon, Stjepan Tomas, Rigobert Song, Orhan Ak, Okan Buruk, Hakan Şükür, Necati Ateş, Hasan Şaş, Aykut Erçetin, Mehmet Topal, Marcelo Adrian Carrusca, Fevzi Elmas, Ayhan Akman, Cihan Haspolatlı, Emre Aşık, Sasa Ilic, Junichi Inamoto, Mehmet Güven, Ferhat Öztorun, Aydın Yılmaz, Özgürcan Özcan, Tolga Seyhan, Sabri Sarıoğlu, Hasan Kabze, Arda Turan, Ergün Penbe, Ümit Karan
    Teknik Direktör: Eric Gerets
    En Golcü Üçlü: Ümit Karan (17), Saşa İliç (10), Necati

Öncelikle pek hayırlı olmayan transferlere bir bakalım.

Gidenler
    Yalçın Ayhan
    Saidou
    Heinz
    Volkan Arslan

Gelenler
    Okan Buruk
    Mehmet Topal
    Carrusca
    Inamoto
    Tolga Seyhan

Giden oyunculardan göze çarpanları Saidou ve Volkan Arslan bu oyuncular orta sahanın ortasında daha çok defans-atak, atak-defans arasındaki kordinasyonu sağlayan oyuncular yani atılan gollerde de, yenilen gollerde de payı olan futbolcular. Yerlerine Okan Buruk, Mehmet Topal ve Inamoto gelmiş ve bu oyuncular hiç mi hiç etkili olamamış. Okan Buruk gereksiz, Mehmet Topal pişmemiş, Inamoto ise yine gereksiz bir transferdi. Yani Galatasaray o sezon orta sahayı "boş" bırakmıştı.

2005-2006'da : 82 gol atıp, 34 gol yemiş Galatasaray...
    2006-2007'de : 58 gol atıp, 37 gol yemiş Galatasaray...

Burada en büyük sorun, transfer hataları ve bir sezondan bir sezona 12 gol düşüşe geçmiş Necati Ateş'dir. Eric Gerets'i yollamak yerine yanlış transfer politikaları düzeltilebilirdi.

Gerets gittikten sonra başa Karl Heinz Feldkamp geldi. kadro büyük ölçüde değişti takım tazelendi. Bu revizyon Gerets gitmeden de olabilirdi ve bence daha hayırlı olurdu.

Kalli yönetimindeki Galatasaray, aşırı disiplin altında takım oyunu oynuyordu ancak, Galatasaray yönetimi yine sabırsızca davranıp Kalli'yi de görevden almıştı. Cevat Güler ile Galatasaray şampiyon olmuştu...

Gelgelelim bu sezona... Öncelikle sene başı gelen teknik direktörü, Skibbe'yi tanıyalım...
    Futbolu çok erkenden bırakmış bir isim...

1988-1989 Schalke 04 Genç Takım Antrenörlüğü
    1989-1995 Borussia Dortmund Genç Takım Antrenörlüğü
    1995-1998 Borussia Dortmund Asistan T.D
    1998-2000 Borussia Dortmund T.D
    2000-2004 Almanya Milli Takımı Asistan T.D
    2005-2008 Bayer Leverkusen T.D
    2008-2009 Galatasaray T.D

Skibbe, bir sezon sadece Schalke'de bulunmuştur. Yani kendisini Uzun Vadede başarı getirebilecek birisi olarak düşünebiliriz. Ancak Galatasaray yine sabırsızlığından dolayı Skibbe'yi görevinden kovdu ve Bülent Korkmaz'ı iş başına getirdi. Korkmaz, Galatasaray'da T.D olarak,

12 Maç
    5 Galibiyet
    4 Beraberlik
    3 Mağlubiyet
    15 Atılan Gol
    14 Yenilen Gol

gibi berbat bir performans sergilemiş. Galatasaray takımı yine her zamanki gibi sabırsızlığından kaybediyor. B.Korkmaz gibi bir isim hızla başa getireleceğine Cevat Güler daha iyi bir performans sağlardı gibi geliyor bana. İnşallah akıllanırız...

Nesil
    2006
    Yer
    MeRSiN

Turnayı gözündek vurduk yönetime bravo

Transfer çalışmaları başlar artık

Nesil
    2006
    Yer
    Island

"Lincoln - Delgado takası!"

MÜTHİŞ TAKAS! Turkcell Süper Lig'in sona ermesiyle birlikte takımlar transfer çalışmalarına hız verdi.
    Özellikle Fenerbahçe ve Galatasaray'da transferde sıcak dakikalar yaşanırken, Beşiktaş ve Trabzonspor da gizliden gizliye transfer çalışmalarına başladı.

Gazetelerde bugün yer alan haberlerin en dikkat çekeni ise Lincoln - Delgado takasıydı... Türk basınında bugün yer alan satır başı transfer haberlerini sizler için derledik...

FOTOSPOR GAZETESİ (PAULSEN CİMBOM'DA)
    ‘Kabuk değişimine’ giden Juventus’un satışına sıcak baktığı Danimarkalı milli yıldız, Galatasaray ile Fenerbahçe’yi karşı karşıya getirdi. Olaya, İtalyan La Stampa Gazetesi geniş yer verdi. Sızan haberlere göre ise Cim-Bom işi büyük oranda bitirdi!

FOTOSPOR GAZETESİ (OPERASYON 'MARESCA')
    Geçen sezon Sevilla’dan Sanctis’i kiralayan G.Saray’ın bu sezon da aynı ekibin ön liberosu Maresca’yı almak için harekete geçtiği bildirildi.

FOTOSPOR GAZETESİ (BAŞKA GUTİ'Yİ GETİRİYOR)
    Başkanlığa seçilen Perez’in “30 yaşın üzerindeki futbolcularımızla yollarımızı ayıracağız” şeklindeki sözü de, 32’lik Guti için Cim-Bom’u cesaretlendiren bir başka unsur oldu... Ramos’la el sıkıştıktan sonra onun da referansıyla Guti’nin menajeriyle masaya oturan Başkan Adnan Polat ve Futbol Şubesi Sorumlusu Haldun Üstünel’in, temaslardan mutlu ayrıldığı öğrenildi.

FOTOSPOR GAZETESİ (YENİ ŞİLİLİ)
    Beşiktaş’ın yeni Şilili’si yolda. Real Betis’in küme düşmesiyle satış listesine koyulan orta saha oyuncusu Mark Gonzalez için girişimler hız kazandı.

FOTOSPOR GAZETESİ (NİHAT'SIZ ÇIKMAM)
    Exspres Gazetesi’nde yer alan habere göre Daum Fenerbahçe ile anlaştıktan sonra Villarreal’in gözden çıkardığı Nihat Kahveci’yi aradı ve yüz yüze görüşmek için milli yıldızı villasına davet etti.

FOTOMAÇ GAZETESİ (F.BAHÇE'YE ROMALI GLADYATÖR)
    Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, "Savaşan takım olacağız" sözünü yerine getirme yolunda Daum ve Patrick Vieira'dan sonra üçüncü hamlesini de yapmaya hazırlanıyor. Yıldırım'ın yeni hedefi, Roma'nın Brezilyalı savaşçısı Julio Baptista.

FOTOMAÇ GAZETESİ (OLIVIERA ASLAN'A)
    Baros'un yanına kaliteli bir golcü arayan G.Saray, Real Betis'in sambacısı Oliviera'da ısrarlı. Polat ve Üstünel 29 yaşındaki golcü için 5 milyon euro önerdi.

FOTOMAÇ GAZETESİ (CRUZ AŞKI)
    Yönetim toplantısında, "Türkiye'yi sarsacak bir golcü alacağım" diyen başkan Yıldırım Demirören'in gönlünde Santa Cruz'un yattığı öğrenildi. Bayern Münih'te oynarken de gündeme gelen Paraguaylı oyuncu, 7.5 milyon euro'yu bulan bonservisi nedeniyle alınamamıştı

FANATİK GAZETESİ (ADIM ADIM BEŞİKTAŞ'A)
    Bobo´yla yolları ayırmaya hazırlanan Siyah-Beyazlılar, Portekiz Ligi gol kralı Nene´yle de büyük ölçüde anlaşmaya vardı.

FANATİK GAZETESİ (KURANYI KARTAL'A SICAK)
    Schalke onay verdi, Kuranyi ‘Gelirim´ dedi. Şimdi top, her fırsatta genç ve başarıya aç bir yıldız isteyen teknik direktör Mustafa Denizli´de...

FANATİK GAZETESİ (PIZARRO İÇİN RANDEVU ALINDI)
    Pizarro’nun menacerlerini dün arayan ve bir görüşme isteyen Sarı-Lacivertli yöneticiler, Daum’un da onayıyla Perulu golcüyle anlaşma zemini arayışına soyundu.

TAKVİM GAZETESİ (PAULSEN SAVAŞI)
    "Yeni sezonda İstanbul yolu görünüyor" yorumu yapıldı İtalya'nın La Stampa Gazetesi, G.Saray ve F.Bahçe'nin Juventus'lu yıldızı almak için harekete geçtiğini yazdı. Danimarkalı ön libero için "Yeni sezonda İstanbul yolu görünüyor" yorumu yapıldı

TAKVİM GAZETESİ (YILIN TAKASI)
    Transfer taarruzuna geçen Kartal'ın, G.Saray'ın gözden çıkardığı Lincoln'e talip olduğu, Cimbom'un da Delgado ve Gökhan Zan'ı alacağı iddia edildi... Siyah-Beyazlılar'ın, Sarı-Kırmızılılar'dan Brezilyalı star Cassio Lincoln'ü istediği iddia edildi. Karşılığında ise istikrarsız bir grafik çizen Ajrantinli Delgado ile savunmanın göbeğinde görev yapan Gökhan Zan'ı önerdiği öğrenildi

SABAH GAZETESİ (OLIVIRA'DA FARK 4 MİLYON EURO)
    Galatasaray'ın prensipte anlaştığı golcü futbolcu için yönetim, Real Betis ile pazarlıkları sürdürüyor. Cimbom en son 5 verdi, İspanyollar 9 milyon Euro da diretiyor.

YENİ SAFAK GAZETESİ (TEVEZ BOMBASI)
    Mehmet Topuz'u alarak ilk transfer bombasını patlatan Beşiktaş, yıldız oyuncu arayışlarını da sürdürüyor. Siyah-beyazlıların Sezonu çifte kupayla kapatan Beşiktaş'ın Manchester United'ın ünlü futbolcusu Carlos Tevez ile ilgilendiği iddia edildi.

Gazetelere bak

NTVSpor.net'e girdim ve inanamadım. Sallıyorlar herhalde derken resmi sitede haberi görünce sevinçten havalara uçtum. Süper oldu.

Nesil
    2006
    Yer
    Ankara

Yeni Şafak süper.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Bugün 1 nisan felan değil dimi..?

İnanamıyorum Müthiş..

Bize çok istiyordum ama Galatasaray aldı..Çok iyi iş yaptılar gerçekten ..

Galatasaray, Hollandalı teknik adam Frank Rijkaard'ı takımın başına getirmek için anlaşırken, daha önce bir çok hocayla temasta olan sarı kırmızılı en başından bu yana asıl hedefinin Rijkaard olduğu ortaya çıktı.
    Hollandalı teknik adamın Galatasaray'a geliş hikayesi şöyle:

4 gündür İspanya'da bulunan başkan Adnan Polat ve futbol şube sorumlusu Haldun Üstünel, saatler süren görüşmeler sonrasında perde arkasında kalmiş bir isim olan Frank Rijkaard ile önemli bir transfer bombasını patlatmış oldular. Çünkü Polat ve Üstünel'den en yakınlarına gelen haber Schuster ile Ramos'tan biri ile anlaşma sağlanacağı yönündeydi. Özellikle dün erken saatlerde gelen haberlerde Schuster ile sözleşme yapılmasının an meselesi olduğu ifade ediliyordu. Bir saat sonra ibrenin Ramos'a kaydığı haberi yayıldı. Kamuoyunda ise gün boyu Schuster- Ramos isimleri döndü durdu. Araya Fatih Terim ve Ersun Yanal isimleri atıldı.

Alman teknik adam Schuster 4 Haziran Çarşamba günü 3 Milyon Euro'ya ineceği izlenimini vermişti. Ancak nedendir bilinmez Alman teknik adam perşembe günü yardımcısıyla birlikte rakamını 4 milyon euronun üzerine çıkardı. İbre Ramos'a dönmüş gibiydi. Ramos ise transferde istediği isimlerin alınıp alınamayacağı konusunda garanti istedi. Sarı kırmızılı kulübün transfer bütçesine ise dudak büktü.

HEDEF SAPTIRILDI

Schuster ve Ramos ile yapılan görüşmeler İstanbul'a bir şekilde sızıyordu. Bu iki isim Haldun Üstünel'in asıl gözdesinin kalkanı oldu. Rijkaard üç gündür unutuldu gitti. Oysa Üstünel hiç unutmamış ve Hollandalı teknik adam ile bağları hiç koparmamıştı. Skibbe'nin görevine son verileceği günlerde Haldun Üstünel, Hollandalı teknik adam ile ilk teması kurdu. Galatasaray'ı anlattı, Rijkaard evet demedi. Hayır kelimesi de çıkmadı ağzından. Haldun Üstünel 20 gün önce Madrid'de ikinci kez buluştu. Yeniden Galatasaray'ı ve hedeflerini anlattı. Surinam asıllı Hollandalı, uzun boylu uzun saçlı Türk yöneticisini çok sevdi. Aralarında önce samimi bir arkadaşlık kuruldu. Bir daha görüşmek üzere dostça vedalaştılar. Haldun Üstünel 10 gün önce bu kez Paris'e gitti.
    Gerard Houlier ile Üstünel görüşmesi duyuruldu. Ama Üstünel bir kez daha Paris'te Rijkard ile üçüncü kez biraraya geldi. Bu kez para konuşulmaya başlandı. Üstünel yeniden İstanbul'a döndü ve başkan Adnan Polat'a rakamları iletti. Bu kez birlikte gittiler Madrid'e. İki gün içerisinde yeni teknik direktörüyle istanbulx'a dönmeyi umuyordu Adnan Polat. Son olarak perşembe akşamı işi bitirip ödenecekleri haberini verdiler İstanbul'daki dostlarına. Ancak Schuster ve Ramos'tan olumlu haber çıkmadı ve asıl görüşme Rijkaard ile Haldun Üstünel tarafından yürütüldü. Rijkard ile görüşmenin uzaması üzerine perşembe akşamı İstanbul'a kalkacak uçağa yetişemeyeceklerini anladılar. Perşem gece geç saatlere kadar sürdü görüşme ve gece ortasında bitti. Bu akşam ise Adnan Polat ve Haldun Üstünel Rijkaard ile birlikte İstanbul'a dönüyorlar.
    İşin perde arkasında genç yönetici Haldun Üstünel'in büyük başarısı var. Geçen sezon hiç beklenmedik anda Milan Baros ve Harry Kewell'ı Galatasaray'a kazandıran Haldun Üstünel, bu sezona da hızlı başladı ve çok önemli bir teknik adamı Galatasaray futbol takımının başına getirilmesini sağladı.

sporx

Nesil
    2006
    Yer
    MeRSiN

Çoştular iyice gazeteler..

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

inanmıyorum, yönetim iyi işler mi yapıyor aman allahım!

Nesil
    2009
    Yer
    İzmir

Çok büyük teknik adam. Mehmet Demirkol'un dediği gibi artık transferr çok daha kolay.

Melih Şabanoğlu'nun yazısı

Rijkaard: Hazır mısınız çocuklar? Ben hazırım, dünya hazır

Frank Rijkaard. Eleyebilseydi Galatasaray 1989’da Hagili Steaua Bükreş’i yarı finalde, final maçında karşılaşacaktı sarı kırmızı formayla ilk kez.

Kısmet bugüneymiş. Birkaç saat sonra havalimanına inecek Rijkaard Galatasaray yöneticileriyle.

Meraklısına birkaç not. Rijkaard Galatasaray’ı uzun süreden beri izliyordu. Takım hakkında inanılmaz bilgiye sahip. İlk görüşmede takımın futbolcularını bir çırpıda saydı yöneticilere. Lincoln’ü de biliyor ve tanıyor. Onun hakkındaki kararı kendisi verecek.

Rijkaard’ın alacağı ücret Houllier’den pahalı değil. Ancak onu bugüne kadar gündeme gelen üç teknik direktörden (Bernd Schuster, Gérard Houllier, Juande Ramos) ayıran temel bir farkı var. O da şu: Galatasaray’ın inanılmaz cüzi transfer bütçesini tamamen kabul etti.

Neyi gösterir bu? Her şeyden önce Galatasaray’ı çok istediğini. Başarılı olmak için başka generallere ihtiyacı olmadığını, gerek duymadığını. (Bir kerteriz noktası olması için Juande Ramos’un transfer bütçeniz ne kadar diye sorduğunda Adnan Polat’tan duyduğu “5-10 milyon dolar” lafından sonra masadan kalktığını aklımızda tutalım.) Elbette Galatasaray’a generaller de gelecek bu sezon. Ama bu ayrı konu.

Franklin Edmundo Rijkaard tartışmasız Galatasaray tarihinin en büyük transferidir. Bugüne kadar gerek futbolculuğu, gerek çalıştırıcılığı döneminde onun kadar kupa kaldırmış birisi, bırakalım Florya’ya, Türkiye’ye adımını atmadı.

O Galatasaray tarihinin ilk Hollandalısı. O Galatasaray tarihinin ilk La Liga patentli hocası. O Galatasaray tarihinin CL kupasını kazanmış ilk teknik direktörü. O Galatasaray tarihinin en lekesiz melezi.

Kaldığımız yerden devam edelim. “Hazır mısınız çocuklar futbol oynamaya. Ben hazırım. Dünya hazır.”

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Rijkaard isim olarak çok iyi bir tercih gibi gözüküyor.Kariyerine bakıldığında Barcelona ve Hollanda milli takımıyla yaptıkları öne geçiyor.Zaten bunlardan başka bir Roterdam hikayesi var ama çokta iç açıcı sonuçlanmamış.Neyse bahsetmek istediğim elindeki takımlarda çok iyi oyuncular olduğu için başarılı oldu deniliyor.Galatasaray'ında kadrosunun iyi olduğunu unutmamak lazım.İstediği sisteme uygun kadro var.Bir kaç takviyeyle istediği şablonu uygulayabilir.Tabii bu süreçte camianın sabırlı olması gerekir.Takım hemende şaha kalkabilir belli bir süreden sonrada..Önemli olan Rijkaard'a gereken sabırın gösterilmesi ki ismiyle bu sefer sabırın gösterileceğini düşünüyorum.Hayırlı olsun diyorum..
    So what?
    Saike

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Rijkaard'ı tanımayan yoktur heralde.Geldiğine çok sevindim fakat geçenlerde Rüştü katılmıştı Telegol'e.Pek iç açıcı şeyler söylemedi.Ama inş. dedikleri olmaz.Başarılı olur umarım.

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Birde hocanın kim olacağı sorusunun erkenden cevap bulması önemli.Bu sorunun çözümünün geciktikçe takımlara ne kadar zarar verdiğini 2 büyük takımımızda çok açık bir şekilde gördük geçen sezon..
    So what?
    Saike

Gerçekten büyük bir transfer oldu bu.Ülke futbolumuzun çehresini değiştirebilecek bir hoca.Tebrikler Galatasaray yönetimine.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Ben bunu demiştim blogumda yazdıgım bir yazıda haklı çıktım futbolu bilmiyorsun diyenelere selamlar
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Frank Rijkaard'la beraber Johan Neeskens'in gelmesi harika oldu. Gercekten mükemmel bir hamle yapti yönetim ...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by TaYLaN View Post
    Ben bunu demiştim blogumda yazdıgım bir yazıda haklı çıktım futbolu bilmiyorsun diyenelere selamlar
    Biraz ağır yazmışım çok artistik olmuş düzelteyim biraz Bu takımın taktiksel ve oyuncusal ? şekline göre en uygun teknik adam oydu ki blogumda yazmıstım neden gelmesin diye geldi işte. Şimdi tek yapmamız gereken sabretmek
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Muhteşem transfer.Tüm camiaya hayırlı olsun,umarım başarılı olur.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Rijkaard ve Neeskens Galatasaray'da

Galatasaray yönetimi geçen sene olduğu gibi bu sene de sağ gösterip sol vurdu transferde. Frank Rijkaard çıktı kutudan. Üstelik yanında Johan Neeskens de geliyor. Bu, bugün Florya'ya dikilmiş portakal ağacı fideleridir. Üstüne çok yazarız çizeriz ama blog arşivinden Aralık 2007 tarihli bir yazı var ki bu adamları anlatıyor zaten...

O yazı:

Hıncal Uluç'un Süper Lig'de sezon içinde sallanan 3 büyüklerin hocalarına ve A Milli Takım'da Fatih Terim'e yıllardır değişmeyen standart bir eleştirisi var: "Yardımcıları yetersiz, onunla tartışmıyorlar, masaya yumruklarını vurmuyorlar, emanet edecekleri isimler değil bunlar". Daha fazla uzatmayayım, bu eleştiri klişesinden herkes haberdar. Erdal Keser, Müfit Erkasap, Ahmet Akcan, Metin Tekin, Oğuz Çetin hedefteki isimler. Adı geçen tüm yardımcıların başlarındaki teknik adama laflarını dinletebilmeleri imkansız. Teknik direktörler yardımcılarını özenle kendilerinden düşük kariyerli, yaşça genç isimlerden seçiyorlar. Fatih Terim'in kafasındaki doğruya Oğuz Çetin hangi geçmiş teknik adamlık başarısının güveniyle "hayır hocam böyle olmamalı" diyebilir ki? Bizde bu işler tersine işliyor, teknik direktörlerin alt kadrosunda hiçbir zaman bir duayen yer almıyor. Atıyorum Metin Türel, Bülent Ünder. İşte burada Johan Neeskens'in hikayesini anlatmak lazım. 1970'lerde Cruyff'un gölgesinde kalsa da; 2. Johan olarak anılsa da; 2 Dünya Kupası finali görmüş, Barça'da oynamış, gelmiş geçmiş en büyük yeteneklerden biri bu adam. Teknik adamlık kariyerine bir bakalım. 1998 Dünya Kupası'nda Hiddink, 3 kişiyi yardımcısı olarak atıyor: Neeskens, Reijkaard ve Koeman. Neeskens, Hiddink görevi bırakınca Reijkaard'ın yardımcısı olarak devam ediyor. Yaşlarına bakalım o tarihte: Reijkaard 38 yaşında, Neeskens 49 yaşında. Ağabeylik yapıyor Reijkaard'a Euro 2000'de. Sonra bir dönem kendi kanatlarıyla uçmaya çalışıyor. Nijmegen ile fena işler de yapmıyor ama kulübün eti budu ne!.. 2005'de sistem yine aynı. Hiddink, Avustralya milli takımının başında. Neeskens'e "atla uçağa gel" diyor, efsane "uzak" demiyor, gidiyor işte...

Ve Barcelona... Rijkaard 2 şampiyonluğu kazanırken; yanında kendisinden 8 yaş büyük Henk ten Cate'i oturtuyor. Rakip analizlerini yapan, altyapıdaki gençleri raporlayan hep Henk Ten Cate. Ajax altyapısının ekmeğini yemiş, işi biliyor. Gün geliyor; o da birinci adam olmak istiyor. Ajax'a gidiyor. İyi de yönetiyor takımı ama geçen sezon son haftada tek gol averajla şampiyonluğu PSV'ye kaptırıyor Ten Cate. Chelsea de uyanıyor bu kurt antrenör-teknik adam ilişkisine. Mourinho gittikten sonra göreve gelen Avram Grant'in eli ayağa birbirine dolanınca Ten Cate geliyor Londra'ya 2. adam olarak. Neeskens nerede peki? Ten Cate gittikten sonra bocalayan Frank Rijkaard'ın yardımcılığını üstleniyor Barcelona'da. Rijkaard 45 yaşında, Neeskens ise 56. Bizim büyüyemeyen genç kuşak teknik adamların da eksiği bu işte! Abdullah Avcı'yı Feldkamp'a yardımcı yapmaya çalışıyor medya. Halbuki tam tersi olması lazım. Ya da Ertuğrul Sağlam kendi döneminden takım arkadaşlarını antrenör yapıyor kendine. Bülent Korkmaz, Rambo Yusuf ile çalışıyor(du). Abdullah Avcı'nın yanında Arif Erdem var. Kimsenin aklına antrenör olarak Bülent Ünder ile çalışmak gelmiyor nedense. Eksik olan özgüven. Eğer kulübede yanlarına kendilerinden tecrübeli, yaşça büyük bir futbol adamını oturturlarsa; gelecek başarının kendi hanelerine yazmayacağından korkuyor bizimkiler. Gençlerin önünü açmak; onların sırtını dayayacağı, rakip analizlerine gözü kapalı inanacağı, görmüş geçirmiş bir duayeni bulmaktan geçiyor. Lakin bu asab bozucu bir şekilde; Sinan Engin'i Ertuğrul Sağlam'ın başına pratikte "bekçi" kartvizitte takım menajeri olarak dikmek değil!.. Barça'da Rijkaard, Neeskens'in mi sözüne değer verir yoksa daha dün topçusu- mesela-Cocu'nun mu?..
    Aceto'dan alıntı...

Rijkaard'ın yanında Neskens'in de gelmesi çok iyi olmuş.

Enterokinaz Misafir

Johan Neeskens & Frank Rijkaard

Gurur verici, sevindirici. Teşekkürler yönetim..
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Barcelona FC resmi sitesi ;

http://www.fcbarcelona.com/web/caste...605105387.html

UEFA ;

http://www.uefa.com/

UEFA Manşet ;

http://www.uefa.com/footballeurope/n...id=836103.html
    Last edited by Enterokinaz : 05.Haziran.2009 at 20:21 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Acaba lincoln işi ne olacak. Bence son birkez yeni hocayla birlikte konuşmalılar.
    ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Şu günden sora tek isteğim yönetimimizin Rijkaard'a sabır göstermesi. Bunun için 1 senemiz boşa gidecekse ben buna razıyım. Yeter ki bu adamı kaçırmayalım. Bunu yaparsa yönetimimiz Galatasaray'ı ilerde güzel günler bekliyor olacak. Söyleyeceklerim budur

Lincoln gitsinde kurtulalım.Yerine çok daha iyi bir süper yıldız alınabilir.Rijkard'ında gelmesiyle Galatasarayında prestiji önemli ölçüde yükseldi.

Büyük bir hamle yapti yönetim. Galatasaray'in artik zaman kaybetmeden Avrupa'da ki ünvanini geri kazanmasi acisindan büyük bir hamledir bu.
    Rijkaard gerek futbolculuk, gerekse de teknik direktörlük döneminde cok basarili olmustur, kariyeri basarilarla doludur. Böyle bir teknik adamin Galatasaray'in basina gecmesi heyecan vericidir. Galatasaray taraftarinin bu sezon yanlis politikalar yüzünden kaybettigi heyecani geri kazanmasina yarar sagladi bu hamle.
    Rijkaard geldikten sonra transfer konusunda artik bir sorunun yasanacagini sanmiyorum. Tabi ki Ronaldinho, Eto'o, Ibrahimovic gibi futbolculari kastetmiyorum, ama Baros, Kewell ayarinda futbolcular gelmeye devam edecektir. Hatta Rijkaard ile beraber 2 futbolcuyu da transfer etmis yönetim.

Yönetimin mükemmel bir hamle yaptigini belirttim, nedeni ise sadece Rijkaard degil yaninda Johan Neeskens'i de getirmesi oldu. Hollanda futbolunun efsanevi futbolcusu, Hiddink'in uzun süre yardimciligini yapmis olan, Rijkaard'in yaninda olabilecek en dogru adami getirtti yönetim. Kusursuz bir strateji..

Yönetimin yapmasi gereken sey kulübün mali acidan kalkinmasini saglamak icin projeler üretmek, onlari hayata gecirmektir. Rijkaard sorumlu adam olacak ve bütün yetkilere sahip olacak. Transferler onun talimatiyla gerceklestirilecek, yönetim isine karismayacak.
    Zaten kendisinin büyük bir kredisi var, karizmasi var.
    Eger bunlar uygulanirsa gercekten güzel günler bizleri bekliyor ...

Nesil
    2005
    Yer
    istanbul

Nesil
    2006
    Yer
    Bandırma-10.5

vay be! Rijkaard'da geldi
    Kula bela gelmez Hak yazmadıkça,
    Hak bela yazmaz kul azmadıkça.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Heyt be çok süper oldu

Enterokinaz Misafir

Johan Neeskens gibi bir antrenörü Galatasaray'da görecek olmak da çok heyecan verici kesinlikle. Hollanda efsanesinin baş mimarlarındandır, tam sistem adamıdır..

Başarılar..

Mesaj Yetkileri