Cinayet,piskopatlık,terör vb. suçlarla yargılanmadığı sürece her insanın tutuksuz yargılanması gerekir. Yurt dışına kaçma ihtimalleri gibi unsurlar düşünülüp kararlar "suçsuzluk karinesine" daha uygun şekilde alınmalı. Bu dava için söylemiyorum,ülkemizde dünyanın hiç bir yerinde göremeyeceğimiz oranda tutuklu yargılanan insan var bana kalırsa ve çok çok da uzun süre yargılanıyorlar bu şekilde. Bu insanların özgürlük haklarını gasp etmektir. Ya davaları daha hızlı bitirin ya da aylarca hatta yıllarca tutuklu yargılamaya son verin.
Bunun dışında TFF skandalları bitmiyor şimdi de Gümüşdağ olayı çıktı. Ama en büyük skandal tff için fenerbahçeyi 0 tolerans diye bir şey var diye avrupaya yollamayarak alenen yalan söylemesi ve kamuoyunu yanıltmasıdır.
Gümüşdağ olayı daha çok savcı skandalı.Sadece o değil bizim emre dahil bir çok kişinin hakkında takipsizlik kararı verilmesi saçmalık.Bakın Emre diyorum,Gümüşdağ diyorum Gökçek diyorum..Ortak noktaları nedir bu isimlerin? İktidar
En ufak şeyleri bile şikeye yoran sayın savcımız belki de şu ana kadarki en belirgin şey olan emre'nin menajerinin ortağının Ankaragücü'lü oyuncusu ile mesajlaşması olayına takipsizliği uygun görüyor.Bunu aklım almıyor benim.Aslında bu olayda emre'nin suçsuz olduğunu düşünüyorum ama savcının bakış açısı en ufak şeyi bile şike belgesi diye iddia etmek olduğu için böyle söylüyorum.
En son değineceğim konu ise şimdi ya da sonra şike cezasının değişmesi.Sosyal medyada Aziz Yıldırım hakkında istenen hapis süresi için ironik bir söz okumuştum çok doğru aslında. O yazar diyorki "demekki aziz yıldırım, şike yapmaya çalışacağına o futbolcuların hepsini toplayıp tecavüz etse,sonra da öldürse daha az hapis cezası istenecekti." Doğruluğu tartışılır sözün ama mesaj belli,cezalar saçma şekilde ağır.
Ve tabiki bir fenerbahçeli olarak 3 temmuzdan sonrasıyla ilgili yorumum,ben Aziz Yıldırım'ı çok fazla sevmem futbol takımını başarısız yönettiğini, Anelkalı Appiah'lı takımın üstüne koyamadığını savunurum.Bunun dışında sert tavırları ile oluşturduğu 17ye 1 havası var tabiki.Ama buna rağmen kimse suçu ispatlanmadığı sürece Aziz Başkan'ın şikeye bulaştığını ispat edemez bana. Hele de geçen sezon.ben geçen sezon ligdeki her maçı izledim.Trabzonsporun maçları da dahil.Aradaki futbol kalitesini geçtim, sertliğini anlayabilecek kadar futbol bilgisine sahibim.Bunun dışında zaten bu adam şike suç olsun diye bas bas bağıran,bir şeyler yapmaya çalışan ilk kişiydi.Delil diye şu ana kadar ortaya çıkanlarda da ciddiye alınacak birşey göremedim henüz.
Davanın sonucu ne olacak bakalım.İnancım Taurisi olayında olduğu gibi çok kişiyi utandıracağız,tabi artık onlarda utanma kaldıysa.
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly