Sayfa 198 / 483 İlkİlk ... 98148188196197198199200208248298 ... SonSon
5,911 ile 5,940 arası toplam 14489 sonuç

Konu: Büyük Şike Soruşturması

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Diyelim ki içeridekilerin hepsi herseyi yapmışlar. Yemedikleri halt kalmamış. Bu yasanın yine değişmesi gerekiyor. Çünkü; hukuk sistemi faili korur. Cezanın çok fazla olduğunu söyledikten sonrasinin pek bir önemi yoktur. Ceza çok fazlaysa değiştireceksin.. İstedigi kadar kisiye özel olsun, istediği kadar birilerini kurtarma diye adlandırılsın. Ceza fazlaysa değiştireceksin. Teraziye koyduğumuzda değiştirme daha ağır geliyor.
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Bence ceza ağır falan değil.Cezalar caydırıcı olmadıkça suçlar işleniyor zaten. Münevveri kesen daha az ceza aldı diyorsunuz.eğer değişecek bir yasa varsa o zaman münevveri kesenin cezasını belirleyen yasa değişerek ağırlaştırılsın. Yani ısrarla "Bu adam adam kesmedi ama daha çok yılla yargılanıyor" diyorsunuz. Çok olanı indirmek kanunun etkisini azaltıyor ve caydırıcılığı düşüyor
    Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.

Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...

http://www.twitch.tv/nannar_hhc

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Cezanın bu kadar fazla olduğu bir ülke daha gösterin.
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Bir ülke göstermeye gerek yok. Bizim insanımız ceza caydırıcı olmadıkça suç işliyor.Bu kadar çok trafik kazasının olduğu bir Avrupa ülkesi yok ama cezalar caydırıcı olmayınca insanlar "Gaza basar parasını veririm" "Sigaramı yakar parasını veririm" mantığındalar. Cezaların ağır olması o suçu işlemeye teşvik falan mı ? İşlemesinler arkadaş..bu kadar basit.Burak'ın dediği gibi yolda giderken yanlışlıkla birine çarpmak, ya da kasıt olmadan bir insana ya da kuruma zarar vermek gidi istem dışı bir suç değilki bu. Tutuksuz yargılanma konusunda bence de insanlar tutuksuz yargılanmalı ama bu dava başlamadan bu eksiklik görülse değişiklik olurdu zaten.Ama maalesef her konuda oldugu gibi yine önce evi yapıp sonra eksik yerlerini görünce yıkıp yeniden inşaa ediyoruz Plan süreci bize göre gereksiz ve son derece hızlı geçilmesi gereken bir süre.

Seyir cezası seyirciye diye düşünülerek koyulmuş mesela ama işte yasanın açıgı çıktı....
    Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.

Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...

http://www.twitch.tv/nannar_hhc

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Suçta ve cezada orantililik ilkesi var. Dünyadaki uygulamalar belliyken, hukukçularımızın bu ceza çok ağır dedikleri halde cezanın ağırlığını tartışmak yersiz bence. Cezaya ağır diyemeyen kesim çok az. Bence bir duşunun bu kadar insan yanlış biliyor da biz mi sadece dogruyu biliyoruz diye.

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Bir de şu var ama şimdi " burada sigara içmenin cezası 69 TL'dir " tabelası olan yerde kalkıp da 69 lirayı verir sigaramı içerim diyen adamın yaptığı iş cezanın caydırıcı olmamasından değil karaktersizliğindendir.Adam olana ufak bir uyarı(69 TL) da yeter.Kalkıp da sigara içmenin cezasını 10 bin TL yapmaya gerek yoktur.
    Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar çöktük, bir başka bahar için, sadece yaprak döktük.

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Madem yapmadılar niye yasanın düşmesi isteniyor sorusu = Hukukçular: Kişilerin yattıkları süre gözönüne alınarak tutuksuz yargılamaların önü açılabilir. Ama asıl önemli olan beraat. Sadece mahkeme sürecinde bu adamlar içerde değil dışarda olsunlar. 1-3 yıl da bir kulüp yöneticisi için fazlasıyla caydırıcı. Kulüp başkanları çoğunlukla seçkin insanlardan oluşuyor. Bu kişilerin herhangi bir iş için emniyete gitmeleri bile büyük bir haber olurken, 1-3 yıl arasında hapis cezası almaları kendileri açısından facia bir durum olur.

Madem yapmayacaksın ceza isterse 1500 yıl olsun mantığıyla gidersek hukuku alt üst etmek lazım. Mesela radara girmenin cezasını 50 yıl, okulda kopya çekmenin cezasını 30 yıl yapıp; bunları yapmayın 50-30 yıl yatmayın demek mantıklı değil. Yasaların birbirine mantıklı oranı olması lazım ki inandırıcılığı olsun.
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Çok canice gelse de insanları şike yapmaktan idam caydıracaksa cezası idam olur. Hırsızlığı 3 ay caydırırsa hırsızlığın cezası 3 ay olur. Sonra efendim hırsızlık nasıl 3 ay, şike nasıl idam denemez. En azından bu dönemde Fenerbahçe'li olmaması kaydıyla en kral hukukçuya gidip bu cümlemi sorabilirsiniz. O çok iyi bilen hukukçular cezanın anlamı nedir, ceza süreleri neye göre verilir bunları unutmuşlar. Daha önemli bir konu var. Şayet suçlu çıkan olursa onları kurtaralım. Gönül kimi severse göz onu görür ya. İçerdekilerin sevdası gözleri kör etmiş.

Pitbull köpek saldırıyor ve çocuğun yüzünün sol tarafı felç oluyor. Cezası 1 yıl hapis ve ordan paraya çevriliyor. 5 bin lira. Şimdi bir insanın sol tarafını felç etmek 5 bin lira ise şike, dolandırıcılık, ihaleye fesat karıştırma, kpss soru çalma serbest olmalıdır. Kimsenin hayatını riske atmıyorsun. Doğru olan bunların serbest kalması mı? Yoksa 5 bin lira cezanın artırılması mı? İşin içinde Aziz Yıldırım varsa insan hayatı 5 bin eder ama şike çok ağır olmuş. Olmasaydı 5 bin lira cezanın artması lazımdı.

Tabi biz burda işin sohbetindeyiz. Belki ben çok çok çok yanlış bir şekilde olaya yanaşıyorum. İşin içinde hangi takım hangi kişi olursa olsun şuna inanıyorum: süreç şikenin normalleştirilmesine doğru gidiyor ve benim rahatsız olduğum tek şey budur.

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Default Haber: Aht / Şükran Özçakmak

Şike tutuklusu Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu’nun, koğuşunda intihara teşebbüs ettiği ortaya çıktı. Mosturoğlu, geçtiğimiz pazar günü sabaha karşı 04.00 sıralarında Metris Cezaevi’nde tutulduğu A8 koğuşunda, boynunu keserek intihar girişiminde bulundu. Tutuklandığı 7 Temmuz’dan itibaren depresyon tedavisi gördüğü bilinen Şekip Mosturoğlu, hemen Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne kaldırıldı. Boğazında bir kesik yarası olduğu tespit edilen Mosturoğlu’nun, bu yarayı kesici bir aletle mi yaptığı, yoksa kendisini asmaya mı çalıştığı konusunda bir bilgi verilmedi. Tedavisinin ardından önceki gün akşam saatlerinde cezaevine geri götürülen Mosturoğlu’nun hastanedeki kayıtlarında, intihara teşebbüs anlamına gelen Latince “suicide” ibaresinin yer aldığı öğrenildi.

VETODAN SONRA KÖTÜLEŞMİŞTİ
    Asbaşkan Mosturoğlu’nun, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün şike yasasındaki değişikliği veto etmesinin ardından ruh sağlığının daha da kötüye gittiği öne sürüldü. Cumartesi akşamı koğuş arkadaşı Sami Dinç ile kavga ettiği de ortaya çıkan Mosturoğlu’nun geçtiğimiz ay da cezaevinde intihara teşebbüs ettiği öne sürülmüş, ancak bu iddia hem avukatı, hem de eşi tarafından yalanlanmıştı.

Şekip Mosturoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu’nda Haluk Ulusoy ve Levent Bıçakcı dönemlerinde Hukuk Kurulları’nda yer aldı. Ardından Fenerbahçe Yönetim Kurulu’na seçildi. Mosturoğlu, Sarı-Lacivertli kulübün davalarında avukat olarak görev yaptı, aynı anda Spor Hukuku Enstitüsü Başkan Yardımcılığı görevini de yürüttü. Mosturoğlu, şu anda Metris Cezaevi’nde tutuklu bulunmasına sebep olan 6222 no’lu Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Yasa’nın hazırlanmasına ciddi katkılarda bulunmuştu. Yine yasanın yürürlüğe girmesi konusunda da Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’la birlikte önemli rol oynamıştı. Büyük emek verdiği yasayla Metris’e girdi

"YAKTIN BİZİ ŞEKİP"
    Şike operasyonunun ilk günlerinde Eskişehirspor’un eski teknik direktörü Bülent Uygun, adliye koridorlarında rastladığı Şekip Mosturoğlu’na, “Yaktın bizi Şekip” ifadesini kullanmıştı.

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Haber doğru olsa bile bu kadar detay çok gereksiz, ayıptır bu yapılan haber.

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

1-3 yıl yıl arası ceza bana göre yeterince caydırıcı. 3 partinin yasayı desteklemesini geçtim, hadi onlar için oy hesabı denilebilir. Ama tüm hukukçuların içerdekilerin kurtulmasından ne menfaati olabilir ? Kaldı ki ben 1-3 yıl arasına indirmeyi de kurtarma olarak görmüyorum. Ortada başta yapılmış bir yanlış var ve o düzeltiliyor.

Kpps sorularını çalmakla suçlananlar 5 aydır içerdeyse, tüm iş yerleri Türkiye'deyse ve bu soruları çalmakla suçlananlardan bazıları yurtdışındayken çağrılıp, adamlar kendi rızalarıyla geldiyse, kısaca ne kaçma gibi bir ihtimal ne de delil karartma gibi bir ihtimal yoksa tutuksuz yargılanabilirler. En azından hakim yüzü görmeden infazla karşı karşıya kalmamış olurlar. Ülkemizdeki şuan en önemli sorunlardan bir tanesi bu uzun tutukluluk süreleri. Öte yandan pitbulluna sahip çıkamayan adama verilen cezanın düzgün seviyeye çekilmesi gerekiyor.

------------------

Habertürk yakında Şekip Mosturoğlu kaç canlı diye haber yaparsa hiç şaşırmam.

Değerli basın mensupları,

Bugün bir günlük gazetede “Mosturoğlu İntihara Teşebbüs Etti” başlıklı haber yayınlanmıştır.

Haber içeriği tamamen gerçekdışıdır. Müvekkilim böyle bir olaya asla tevessül ve teşebbüs etmemiştir.

Soruşturmanın başından beri Şekip Mosturoğlu hakkında sistematik bir şekilde karalayıcı haberlere yerverilmektedir. Bundan önce de itirafçı olduğu, Aziz Yıldırım tarafından koğuşta istenmediği haberleri yeralmıştı, bu haber de bu manipülasyon halkasının bir devamı olarak gözükmektedir.

Müvekkil bu soruşturma kapsamında suçlanmasının ve tutuklanmasının hukuksuz olduğuna net olarak düşünmektedir ve bu nedenle hukuka aykırı tutuklama nedeniyle iç hukuk yollarını tüketerek İnsan Hakları Mahkemesine başvuruda bulunmuştur.

Anılan haberlerin müvekkile karşı yürütülen sistematik bir karalama kampanyasının yeni bir aşaması olduğunu açıktır. Yasal tüm yollara başvurulacaktır.

Kamuoyunun bilgilerine saygı ile arzederiz.

Av. Naim Karakaya
    Şekip Mosturoğlu Vekili"

StBatu Batu Mosturoglu (Şekip beyin oğlu)

Bir intihar haberi daha yalan çıktığına göre artık yeni bir haber bulmak lazım sevgili medya
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2005
    Yer
    Sakarya

Sadece bir hatırlatma olarak düşünün: 1-3 yıl arası ceza verilen biri 1-3 yıl arası hapis yatmaz; tıpkı 24 yıl ceza verilen Garipoğlu'nun pratikte 14 yıl hapis yatacak olması gibi.

Mesela Garipoğlu'nun işlediği suçun cezası ağırlaştırılmış müebbet idi. 18 yaşından küçük olduğu için 24 yıl ile yargılandı.

Şike suçunu kağıt üzerinde 1-3 yıl olarak belirleyip, bu suçtan hüküm giyenlerin gerçekten 1-3 yıl hapis yatmasını isterseniz, 40 çeşit yasayı daha değiştirmeniz gerekir sırf bu adamların resmi ve fiili cezası aynı olsun diye.
    "Beşerin taptığı bir kendisinin heykelidir"

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

intihar ve kavga haberleri defalarca yalanlandı. artık onları ciddiye almanın bir anlamı yok.

ceza sürelerinin dünyada örneği yokken, tüm hukukçuların çok ağır dediği ve meclisten tüm partilerin onay verdiği bu süreleri hala tartışıyor olmamız cidden komik..

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Default UEFA'dan Fener'e sinsi çalım!

UEFA, TFF ile F.Bahçe arasında soğuk rüzgarlar estiren Cornu'nun savunmasını CAS'tan geri çekip yerine şike iddianamesini koyacak.

UEFA, Futbol Federasyonu ve Fenerbahçe kulübü arasında gerilim yaratan Disiplin BaşMüfettişi Pierre Cornu'nun savunmasıyla ilgili orta yolu buldu!

Ancak bu çözümün, Şampiyonlar Ligi'ne alınmamaları nedeniyle Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) dava açan Fenerbahçe'nin aleyhine sonuçlar doğurabileceği belirtiliyor.

İstanbul'a gelip hazırladığı raporla Sarı- Lacivertliler'in UEFA'danmen edilmesini sağlayan Cornu'nun, F.Bahçe'nin konuyla ilgili dava açması üzerine CAS'a gönderdiği savunmada "Türk yetkililer, Etik Kurul raporunda bulunan ve incelenen delillere istinaden F.Bahçe yetkililerinmaçlarda hile yapmadıklarına dair yüzde 1 olasılık olup olmadığını sorduğumda, bana "Hayır" yanıtını verdiler" yazmıştı.

Bu da TFF ile F.Bahçe'nin arasını açmış, federasyon yönetimi Cornu'nun beyanlarının gerçeği yansıtmadığını savunmuş, Sarı-Lacivertli cephe ise Lutfi Arıboğan ve İlhan Helvacı'nın istifasını istemişti.

TFF'nin, Cornu'nun raporuyla ilgili itirazını değerlendiren UEFA'nın bunu geri çekme kararı aldığı ortaya çıktı. UEFA'nın, Cornu'nun savunması yerine CAS'taki davaya şike iddianamesini dahil edeceği, bu şekilde alınan Şampiyonlar Ligi'ndenmen kararının haklılığını savunacağı bildirildi. (Habertürk)

Bana saçma geldi. çünkü; iddianamenin yazıldığı tarihle men tarihi uyuşmuyor.

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Quote Originally Posted by benbenim View Post
    ceza sürelerinin dünyada örneği yokken, tüm hukukçuların çok ağır dediği ve meclisten tüm partilerin onay verdiği bu süreleri hala tartışıyor olmamız cidden komik..
    Tüm partiler onay verdiyse diyerek partilerin bir araya gelip onaylaması bir kararın doğruluğu için yeterlidir diyorsun. Bu partiler terör konusunda bir araya gelemiyor, bütçe konusunda bir araya gelemiyor, memura zam konusunda bir araya gelemiyor daha birçok konuda bir araya gelemiyor. En ağırından ele alırsak bu partiler terör konusunda bir araya gelip ortak tavır göstermiyorsa demek ki bu ülkede terör yoktur. Çünkü bir araya gelip tüm partiler onay verirse o iş doğrudur. Hiçbir konuda bir araya gelemeyen partilerin bir anda tek vücut olması manidarken partilerin onaylamasının ne güvenirliği ne geçerliliği vardır.

Ceza süreleriyle ilgili olarak Fenerbahçe yandaşları dışında ben ağırdır diyeni duymadım. Rıdvan Dilmen mesela. Hukukçular deniyorsa Fenerbahçe avukatları dışında ben bu olayı bu kadar kafaya takan hukukçu görmedim. Onlar çok ağır diye ortada geziyor. Bir de kulüpler birliği. Sıradan biriside çıkıp ağırdır diyebilir. Saygı duyuyorum. Ancak ısrarla değiştirmek isteyen sadece bir kesim var. Bu da tesadüf mü?

Bir ceza süresini tartışırken baş kriter dünya üzerinde örneği var mıdır? Yok mudur? değildir. Öyle olsaydı tek bir yerde kanun çıkar ve tüm dünya ona uyardı.

Toplama baktığımızda açıkça görüyorum ki Fenerbahçe'li duygular yüzünden olanı inkar etme çabasındasın. Şikeyi normalmiş gibi göstermeye çalışıyorsun. Galatasaray başkanı içerde olsaydı bu söylediklerinin tam tersini mutlaka diyecektin. En önemlisi sen bunları yaparken kimse sana komik, kakara kikiri yapmıyor. Sen birşeye inanıyorsan ya da zorla kendini inandırıyorsan sadece fikir çarpıştırabiliriz, fikirleri aşağılayamayız.

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Default Gümüşdağ kararını verdi!

Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede adı yer alan TFF Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ yaptığı yazılı açıklamada, 'Sorumluluğum gereği TFF Başkanımız Sayın Aydınlar'dan, belirsizliklerin kalkacağına inandığım süre olan 1 ay gibi bir süre için, yönetim kurulu toplantılarından muaf sayılmamı rica ettim' ifadelerini kullandı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, futbolda şike iddialarına yönelik süreç tamamlandığında kendisiyle ilgili en küçük bir tereddütün bile kalmayacağını vurgulayarak, ''Bana güvenin'' dedi.

Gümüşdağ, açıklamasında şunları kaydetti:

''Türk futbolu sancılı bir süreçten geçiyor ve belirsizliğin hakim olduğu günler yaşıyoruz. Böyle bir dönemde, takdir edilmelidir ki ne yapacağımla ilgili kararı başkalarına sorarak değil, vicdanıma sorarak vermeliyim. Bu süreç tamamlandığında şahsımla ilgili en küçük bir tereddüt bile kalmayacak. Bana güvenin.

Bununla birlikte, TFF Başkan Vekili olarak gerek kurumuma, gerek başkanıma, yönetim kurulu arkadaşlarıma ve tüm paydaşlarımıza karşı bir sorumluluğum var. Bu sorumluluğum gereği TFF Başkanımız Sayın Mehmet Ali Aydınlar'dan, belirsizliklerin kalkacağına inandığım süre olan 1 ay gibi bir süre için, yönetim kurulu toplantılarından muaf sayılmamı rica ettim. Bu konuda yasal prosedürü işleteceğimi de ifade ettim.

Bu konuya ilişkin bundan sonra benden duyacaklarınız da bunlarla sınırlı olacaktır. Bugünden sonra çok şey yazılıp çizilecektir. Gerçekler, gerçek olmayan hayal ürünü hikayelerle karışabilir. Herkesten ricam, tahminler ve kişisel öngörülerle değil, sabırla ve güvenle bu sürecin tamamlanmasını beklemeleridir.

Kamuoyuna saygılarımla arz ederim.''

Gümüşdağ geçtiğimiz ay sonu ifadesine başvurulduktan sonra "İstanbul BŞB Kulübü ve şahsım olarak, cezaya gerek kalmaksızın en ufak bir emare olsa Türk futbolundan çekilmeye hazır olduğumu kayıtlara geçtim" demişti.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Quote Originally Posted by DisCo View Post
    Tüm partiler onay verdiyse diyerek partilerin bir araya gelip onaylaması bir kararın doğruluğu için yeterlidir diyorsun. Bu partiler terör konusunda bir araya gelemiyor, bütçe konusunda bir araya gelemiyor, memura zam konusunda bir araya gelemiyor daha birçok konuda bir araya gelemiyor. En ağırından ele alırsak bu partiler terör konusunda bir araya gelip ortak tavır göstermiyorsa demek ki bu ülkede terör yoktur. Çünkü bir araya gelip tüm partiler onay verirse o iş doğrudur. Hiçbir konuda bir araya gelemeyen partilerin bir anda tek vücut olması manidarken partilerin onaylamasının ne güvenirliği ne geçerliliği vardır.

Ceza süreleriyle ilgili olarak Fenerbahçe yandaşları dışında ben ağırdır diyeni duymadım. Rıdvan Dilmen mesela. Hukukçular deniyorsa Fenerbahçe avukatları dışında ben bu olayı bu kadar kafaya takan hukukçu görmedim. Onlar çok ağır diye ortada geziyor. Bir de kulüpler birliği.

Bir ceza süresini tartışırken baş kriter dünya üzerinde örneği var mıdır? Yok mudur? değildir. Öyle olsaydı tek bir yerde kanun çıkar ve tüm dünya ona uyardı.

Toplama baktığımızda açıkça görüyorum ki Fenerbahçe'li duygular yüzünden olanı inkar etme çabasındasın. Şikeyi normalmiş gibi göstermeye çalışıyorsun. Galatasaray başkanı içerde olsaydı bu söylediklerinin tam tersini mutlaka diyecektin. En önemlisi sen bunları yaparken kimse sana komik, kakara kikiri yapmıyor. Sen birşeye inanıyorsan ya da zorla kendini inanıyorsan sadece fikir çarpıştırabiliriz, fikirleri aşağılayamayız.

eğer yanlış anlamaya yer verdiysem öncelikle özür dilerim. kimsenin fikirlerine saygısızlık etmek istemedim. sadece yapılan yorumların zorlama olduğunu düşünüyorum.

Fenerbahçelilerden başka cezaya itiraz eden yok demişsiniz ama Örneğin; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Adem Sözüer... bu değişiklik önerilince derste evet cezalar çok ağır ama kişiye özel duruma getiriliyor, belki hangi tarafın daha ağır bastığı diye soracak olursanız kişiye özel olmaması gerekir ama diğer fikri savunanları da eleştirmem diyor.. ve aynı derste Aziz Yıldırıma alttan alttan laf sokuyor. bizim dışımızda da bu cezayı fazla görenler epey fazla. hatta şöyle diyim; ben ceza fazla değil normal bu diyen hukukçu görmedim, eğer varsa paylaşırsanız sevinirim.
    Ayrıca; elbette dünyadaki hukuk sistemleriyle kıyas yapacağız. çok farklı yaşam tarzlarımızda olsa hepimiz insanız ve cezalar arasında bu kadar uçurumlar olamaz. ki genellikle yasalar konurken diğer hukuk sistemleri araştırılır. tabii bu yasada gördüğümüz gibi olmamış.

Bana Fenerbahçeli duygular ile hareket ediyorsun demişsiniz evet şu ortamda tarafsız olamıyorum ama bu konuda gayet aklı selim olduğumu düşünüyorum. inanın bu durumda GS başkanı da olsa aynı şeyleri söylerdim. çünkü; ileride ben de bu işin içinde olacağım, mesleğim bu olacak..
    şimdiye kadar tüm yorumlarınızı beğenmişimdir saygıyla okumuşumdur ama bu yorumunuz bana addettiğiniz taraftar gözüyle bakıyorsun olaya sıfatını size yakıştırmama sebep oluyor. şu ceza süreleri konusunda hiç tarafsız olduğunuzu açıkcası düşünmüyorum. eğer cezalar fazla ama kişiye özel oluyor deseniz anlarım ama cezalar gayet normal demenizi hiç anlamıyorum..

söylemlerimde aşırıya kaçtıysam tekrar özür dilerim.

Nesil
    2005
    Yer
    Sakarya

Vallahi, ben şahsen süreleri değil, bu sürelerin şu anda değiştirilmesini tartışıyorum. Ha, biri çıkıp "-3 sene yatsınlar, devletten alacaklı olsunlar" derse, onu da tartışmak isterim, eğlenceli olur, o ayrı.

Ceza süreleri salt hukuki bir problem; mevcut süreleri fazla buluyorum, ama hukukçu değilim, ne kadar olmaları gerektiği konusunda fikir beyan etmek istemem. Öbür yandan, sürelerin yasa bağlamında tek bir dava devam ederken değiştirilmek istenmesi etik bir problem. Bu konuda fikir beyan etmeden duramıyorum.
    "Beşerin taptığı bir kendisinin heykelidir"

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Konular sürekli yeni konuları açtığı için başladığımız ve tartıştığımız yerlerde malesef kalamıyoruz.

Olayı yorumlamaktan, sana göresi bana göresi yapmaktan çıkarıp somutlaştıralım. 1-3 yıl demek hakimin Aziz Yıldırım 1 yıl, Tayfur Havutçu 2 yıl, Ümit Karan 3 yıl aldı diye karar vereceği bir süre değildir. 1-3 yıl demek tam tadıyla şikeyi yaparsan, parasını öder çıkarsın demektir. Bu da bu işi yapacak kişilere daha önemlisi bu işi yapan şebekelere, mafyalara (yurtdışı olanlarda dahil) kapıyı açık bırakmaktır. İçerde Aziz Yıldırım olsun, Fatih Terim olsun ya da hiç kimse olmamış olsun. Böyle bir anlayış kabul edilebilir mi? Allah korusun diyelim ama ailenden birine birisi olmadık zarar verecek ve cezası 1-3 yıl olarak değişecek. Sonrasında adam zaten 2-3 ay içerdeydi devamında parayı ödeyip çıkacak. Nerede bu adalet diye her insan bağırır. Bağırmam, doğrudur diyorsan objektifliğine inanırım.

Şike gibi bir olayın bu kadar basite indirgenmesini de benim içim kaldırmıyor. Bu adamlar koskoca iş adamları yazıktır, günahtıra getirilmeye çalışılıyor. Daha suçu yokken. Yani suçlu çıkarsa suç hafifleştiriliyor.

eğer cezalar fazla ama kişiye özel oluyor deseniz anlarım ama cezalar gayet normal demenizi hiç anlamıyorum..
    Cezalar bana göre normaldir. Çünkü bu seviyede kalırsa istenen şekilde cezalar gelmiş olur. Yani 2-3 sene ceza verilir ve yeterli olur. 12 yıla kadar deniyor diye tak 12 yıl vermiyorlar. Bu ceza kişiye özel, kişi olmadan her şartta değiştirilmesi yanlıştır. Diyelim ki ben hatalıyım. O zaman defalarca bunu dile getirdim. Genellik eleştirdiğim noktalar akıllarda kalıyor. Eğer cezalar fazlaysa bu ceza olayını davanın önüne geçirmeden dava bitiminde değişsin ve bu kişilerede uygulansın. 5977. mesajın başı böyle başlar.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

yasa değişikliğine o da konmuştu. cezalar para cezasına çevrilemeyecek diye.

parayı ödeyip çıkarlarsa elbette buna ben de karşı olurum. hiç şüpheniz olmasın. ama dediğim gibi, özel hüküm zaten konmuştu.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Şike soruşturması kapsamında hazırlanan iddianamede adı geçen Fenerbahçeli Sezer Öztürk ve Sercan Yıldırım için verilen idari tedbir kararı kaldırıldı..
    Kaynak:Ajanslar
    ...
    http://i.hizliresim.com/eNzXNg.gif

Türkiye'nin En İyi Football Manager Sitesi

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

5 ayda kararı alıyorlar, 3-5 gün sonra neyi görüyorlarda ceza kalkıyor. Acaba onların adı da mı yanlışlıkla iddianamede yazıldı.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by DisCo View Post
    5 ayda kararı alıyorlar, 3-5 gün sonra neyi görüyorlarda ceza kalkıyor. Acaba onların adı da mı yanlışlıkla iddianamede yazıldı.
    Aziz Yıldırım Türkiye bu komediyi görsün dediği zaman tepki çekmişti
    TS Şampiyonlar ligine dahil edildiğinin ertesi gün jet hızıyla Sadri Şener'in yurt dışı yasağı kalkmıştı bu ne ki
    ...
    http://i.hizliresim.com/eNzXNg.gif

Türkiye'nin En İyi Football Manager Sitesi

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Quote Originally Posted by balde_mir_07 View Post
    Şike soruşturması kapsamında hazırlanan iddianamede adı geçen Fenerbahçeli Sezer Öztürk ve Sercan Yıldırım için verilen idari tedbir kararı kaldırıldı..
    Kaynak:Ajanslar
    yerinde olmuş. daha iddianamede geçiyor ismi yasak alıyor. savunma hakkı vs bunları geçtim daha iddianame kabul edilmemiş..

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Yasada para çevrilme indirime gitme durumu söz konusu değil, değişecek halinde yani. Bu sebeple aldığı cezayı yatacak.

Ayrıca Aziz Yıldırım büyük bir ihtimalle yasa değişse de içeriden çıkamayacak, kimler çıkacak 1 maçla şüpheli görünenler çünkü içeride kaldığı süre, alacağı maksimum ceza değerlendirilip tutuksuz yargılanma kararı verilebilir. Aziz Yıldırım'ın örgüt kurma suçundan da yargılanacağını ve alacağı maksimum ceza 3 sene olmayacağı için tutuksuz yargılanma ihtimali de düşük.

İşte sıkıntı burada, bu yasa çıksın diye en çok uğraşan 2 isim, Aziz Yıldırım ve Şekip Mosturoğlu bu yasadan yargılanacaklar. Bir insan bile bile lades der mi? Ama iş Aziz Yıldırım olduğunda işler değişiyor, nedense bize fanatiksin diyenler kendi fanatik gözleriyle olayı kişiselleştiriyorlar. Bir başkanın, iş adamı futbolla alakası futbola sadece gönül vermekle alakalı birisi, diğeri teknik direktör, futbolun içinden gelmiş, olayı sahada yaşayan birisi. Düşününce teknik direktörün bu işe bulaşması en fazla ayıplanması gereken konuyken, işin içinde Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe olduğu için konu hep oraya getiriliyor, Aziz Yıldırım'ın yasa değişikliği olmasın ben kendime güveniyorum her iddiaya verilecek cevabım var demesine rağmen.

Olayın başka boyutu, şike caydırıcı olmayacak, ceza süresi inerse herkese yolu açılacak yorumları var. Bu bana pek mantıklı gelmiyor. İsterse şike yapana hiç ceza vermesinler, eğer adil yargılama sonunda şike yaptığı kesinleşmiş bir başkan, takımı küme düşürüldüğünde o takımın başında olabilir mi? Hele ki ülkemizde sokağa çıkamaz o insan. Bir daha futbolla alakalı iş yapamaz, olayı Fenerbahçe - Aziz Yıldırım özeline indirirsek tekrar ve aklanacağına inancım tam ama olur da adil yargılama süreci sonunda suçu sabit görülürse, mahkemeden önce taraftar yargılar Aziz Yıldırım'ı ve bir daha Fenerbahçe kelimesini ağzına almasına bile müsaade etmez, bu hale düşürdüğü için takımını. O saatten sonra Aziz Yıldırım ister 3 saat yatsın ister 3 yıl ister 3 asır. Fenerbahçelilerin tepkisini, eleştirilerini, beddualarını ölene kadar çeker, sokakta yürüyemez hale gelir, o nedenle birileri ceza caydırıcı olmalı yoksa herkes yapar, şikenin önü açılır diyor, 3 sene ya da 1 sene yatmak, sonra ömür boyu spordan men cezası almak ve alnında bu lekeyle dolaşmak az bir şey mi? Herkes tarafından göze alınacak bir durum mu, kim yapar ki şikeyi, hiç bir şekilde şikenin önü açılmaz, şike yapan aynı şekilde futbolda işine devam ediyor denmiyor ki, adı üstünde ispatlanmış suç yapmış oluyorsun, kim bile bile bunu yapar?

Geçmişte yapılmadı mı, elbette yapılmış olabilir ama o zaman bir cezası yoktu, mesela Altay'ın küme düştüğü sezon yaşananlar, Şike Tahkik Komisyonu kurulmuştu federasyonda araştırıldı, şaibeli görüldü ama bir şey yapılamadı ama şimdi böyle bir durumda mahkemenin ceza vermesinin ardından federasyon her türlü yaptırımı uygulayabilir ve mahkemeden ceza almayı kolay kolay kimse göze alamaz.

Del Piero_10 Misafir

Quote Originally Posted by Sekopej View Post
    Yasada para çevrilme indirime gitme durumu söz konusu değil, değişecek halinde yani. Bu sebeple aldığı cezayı yatacak.
    Sanıkların lehine olan değişiklikler(1-3 yıla düşürülmesi) geçerli iken aleyhlerinde yapılan değişiklikler(cezanın ertelenememesi) geçerli olmayacak.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by Del Piero_10 View Post
    Sanıkların lehine olan değişiklikler(1-3 yıla düşürülmesi) geçerli iken aleyhlerinde yapılan değişiklikler(cezanın ertelenememesi) geçerli olmayacak.
    Yasa bu şekilde geçerse, o madde devam eden davada aleyhine değişiklik yapılamaz hükmüyle geçerli olamayabilir evet ama sonuçta kanun koyucu meclis ayrıca hükümette kanun hükmünde kararname çıkarma yetkisi de var, buna bağlı düzenleme yapılabilir.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

hayır; benim bildiğim öyle bir şey yok. yani şöyle diyim; hakim ceza verirken önceki halinden şöyle veriyim, sonraki halinden de şurayı veriyim diyemez. hakim; 2 farklı yasa varmış gibi durumu değerlendirir ve hangisi fail için daha iyiyse onu verir. yoksa aleyhe yapılan değişiklik uygulanmayacak diye bir şey olması mümkün değil.

Del Piero_10 Misafir

Quote Originally Posted by benbenim View Post
    hayır; benim bildiğim öyle bir şey yok. yani şöyle diyim; hakim ceza verirken önceki halinden şöyle veriyim, sonraki halinden de şurayı veriyim diyemez. hakim; 2 farklı yasa varmış gibi durumu değerlendirir ve hangisi fail için daha iyiyse onu verir. yoksa aleyhe yapılan değişiklik uygulanmayacak diye bir şey olması mümkün değil.
    Benim bildiğim, sanık suç işlendikten sonra aleyhinde yapılan yasa değişikliklerinden etkilenmiyor. Yanılıyor olabilirim. Belki hukuk okuyan arkadaşlar bizi bilgilendirebilirler. Aslında alt sınırı 2 yıl olarak belirleselerdi bu ''kurtarma yasası'' tartışmaları yaşanmayacaktı.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

şimdi Özel hukukta böyle olduğuna eminim. çünkü; Borclar Hukuku dersinde hoca söyledi. kanun değişikliği olursa 3 ondan 5 bundan olamaz diye. Özel hukukta böyleyken kamu hukukunda farklı olacağını sanmıyorum.

Mesaj Yetkileri