Kabul edilemez bir durum.
Kabul edilemez bir durum.
Türkiye Kupası'nın tek maçlı eliminsayona dönüştürülmesi en mantıklı şey bu kararlar içinde. Küçük takımların turnuvaya tutunmasını sağlayacaktır.
Plaf-Off ise tam bir saçmalık. Geçen sezon aynı sistemi uygulayan Belçika'da sezonu 6.bitiren Standard Liege az kalsın şampiyon oluyordu. Genk burun farkıyla şampiyon oldu ki onlar da normal sezonu 2.bitirmişlerdi. Anderlecht güme gitti.
Ben anlamıyorum arkadaş.34 maçta bariz üstün olan takım eğer play offta panik yapıp kaybedecekse kusura bakmayın bu o takımın geriliğidir.Ben bu sistemi destekleyenlerdenim.Şampiyonu rakipleriyle oynadığı maçlar belirlemeli.Her kupa finalle kazanılmalı.Keşke lig usulü değil de seriler şeklinde olsaydı.2 maç kazanan seriyi kazansaydı mesela.
Aynı puanda bitiren ilk 2 takım bir maç oynasın kazanan şampiyon olsun bari , 4 takımlı çok saçma .
Saçmalık...
Daha kabul edilmedi kulüplere danışacaklarmış ona göre kesin karar olacak bence berbat birşey olur ya
Tükiye kupası sonunda eleme usulü olacak bu güzel oldu ama lig kararı felaket
Ne gerek var efendim.
Ligi 10 takima indir. Her takim birbiri ile 4 defa oynasin. Toplam 38 mac. Al sana bol bol gelir getirecek derbi maclari ve daha kaliteli lig. Ligin alt siralarinda yer alan 8 takim olmasa ligin kalitesi ve izlenme orani otomatik olarak artmaz mi?
Iki tane playoff maci ile daha fazla izleyici olacak ve daha fazla gelir mi kazanilacak?
mantıksız bir karar gibi, ben bunun düşünüldüğünü dahi sanmıyorum. şimdi geçen seneyi ele alalım, Fenerbahçe ve biz Trabzonspor neden 20 puan önünde bitirdiğimiz lig için neden şampiyonluk ve şampiyonlar ligi eleme hakkını bir daha kazanmak durumunda kalalım?
ama averaj eşitliğinde playoff olabilir. bunu destekliyorum. lig usulu oynanan ligimizde puan eşitliğinde ikili averaj gibi kupa kuralına dönmek yanlış bir durum. 1-0 da kazansan, 8-0 da kazansan lig usulünde sana getirisi aynı ise yaptırımı da aynı olmalı.
Kulüplere sorarlarsa yandık kulüpler destek çıkıyormus karara ligin kalitesini düsürmeseler bari .
Tam bir rezalet.
Puan eşitliğinde gol averajına bakılmalı. İkili averaj yerine gol averajına dönülürse seyir zevkide yükselir. Böyle saçma işlerle bir yere varamayız. Kulüpler daha çok gol atmak isteyeceği için seyir zevkide yüksek olur. Her zaman gol averajından yanayım...
Böyle bir şeyin olucağını hiç sanmıyorum.Zaten haberin kaynağına baktığımız zaman ciddiye alıncak bir haber değil.Ha bu federasyon yapar mı dersiniz o zaman şüphe duyarım.M.A.A olağanı yönetmeye gelmiyoruz demişti.Belkide böyle saçma sapan bir uygulama getirirler.
Federasyon kendi suyunu kendi kaynatıyor...
Belçikada Genk 6.bitirdi play-off da şampiyon oldu anderlechtin emekleri nolucak ? play-off olması için ligde 14-15-16 takım olması lazım 18 takımla nereye play-off tey Allahımm...
Dün Ntvspor'da söylemişti bunu. Playoff sistemi yok diyordu Emek Ege. Sadece ikili averajla şampiyon olmayacak. Eğer 1. ve 2. aynı puanla bitirirse aralarında maç oynanacak. Yani Bank Asya'daki gibi bi durum olmayacak...
TariboWest
Eğer söylendiği gibi iki takımında puanı eşit olursa o zaman bende anlarım bu maç fikrini. Ama normalde play off sistemi olursa çok kötü olur...
Birde şöyle bir durum var. Ya ilk 3 takım son haftada da puan eşitliğini bozamazsa ne oluyor? 3 takım arasında maç mı yapacak?
Şansal Büyüka:Play-off konusunda 16 takım federasyona tam destek verdi..Toplantıda sadece Trabzonspor ve Ankaragücü yoktu..
Şansal Büyüka:'Bu sistem kulüplere ekonomik olarak büyük katkı sağlayacak,heyecan artacak,takımlar daha çok maç yapacak,lig daha uzun olacak
Ekonomik destek sağlayacaksa kesin hepsi kabul eder.
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
Bence iyi olur bu sistem.Son haftaya kadar her takımın bir amacı olur.Lige daha çok heyecan gelir böylelikle.
So what?
Saike
4.olan takımın şampiyonluk için yarışması çok saçma.Sonuçta 34 haftayı 1.bitirmenin hiç bir önemi kalmıyacak.4.'de olsan şampiyonluk şansın var.Ligin içine etmeye gerek yok.
Böyle bir sistem getirilecekse eğer normal sezonda alınan puanların asla sıfırlanmaması gerekir.Sıfırlanırsa çok saçma.İlk 4e gir yeter.
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
Hangi büyük ligde böyle birşey var Belçika liginimi örnek alıyoruz ?
Aynen.Örnek aldığımız lig Belçika mı yahu ?! :/
Birçok arkadaşın da söyledikleri gibi; saçmalık, rezalet, kabul edilemez bir karar, yok artık, olmaz böyle bir şey vs. vs. vs. vs.
Bence keyifli olacak ve şans faktörünü arttırıp değişik sonuçlar çıkarma şansı yakalancak. 90 dakika hücum yapıp bir atakta gol yiyerek maç kaybedilebilen bir oyunda emekler boşa gidiyor demek gereksiz.
NBA'de de 82 maç playoff'ta saha avantajı kazanmak için yapılıyor mesela böyle düşünün.