Sayfa 2 / 4 İlkİlk 1234 SonSon
31 ile 60 arası toplam 95 sonuç

Konu: [12.0.0] Gökhan Gönül

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by fcgrkm View Post
    INJURY PRONENESS 12 , son ıkı yılda lıgde 30 maca ondan oncekı yılda 29 maca cıkmıs bırısı. Ancak sureklı ısmı sakatlıklarla anılan , ozellıkle mıllı takım donemlerınde genelde sureklı sakat olan bır oyuncu ıcın bu deger cok dusuk degıl mı? sureklı g.gonul ıgne ıle sahaya cıkması sakatlanmaya musaıt olmadıgını da gostermıyor dıye dusunuyorum.
    2008/2009 sezonundan beri Gokhan Gonul'un gecirdigi 6 sakatlik varmis.

http://www.transfermarkt.co.uk/en/go...ler_33793.html

Ayni donemde cam adam Gokhan Zan'in 5 sakatligi varmis.

http://www.transfermarkt.co.uk/en/go...eler_6911.html

Ortalama bir deger Gokhan Gonul icin pek de kotu bir deger degil bence. 6 sakatligi 10 yilda geciren oyuncularin sadece cok dusuk degerler almasi normal olur.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Son sakatlığının Milli Takım kampında darbeye dayalı kemik kırılmasının Milli Takım doktorları tarafından yanlış teşhis ve tedavisinden kaynaklandığını unutmamak gerek!
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    Son sakatlığının Milli Takım kampında darbeye dayalı kemik kırılmasının Milli Takım doktorları tarafından yanlış teşhis ve tedavisinden kaynaklandığını unutmamak gerek!
    Sakatlik degil de iyilesme suresinin uzamasi bundan kaynaklandi demek daha dogru olur sanki.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

2 sezon önce sivas-fenerbahçe maçında attığı gol
    geçen sezon ligin ikinci yarısındaki antalya-fenerbahçe maçında attığı gol
    bu sezon fenerbahçe-ibb maçında attığı gol
    2 veya 3 sezon önce diyarbakır-fenerbahçe maçında attığı gol
    türkiye-avusturya maçında sol ayağıyla ceza alanı yakınında attığı gol

bu ve buna benzer attığı golleri düşününce saydığınız ofansif özelliklerin daha fazla olması gerektiğini düşünüyorum. bu konudaki meziyetleri yeterli düzeyde yansıtılmamış.
    ki gökhan gönül'ün uzun şutu 13'tü yanlış hatırlamıyorsam, neden düşürdüğünüz hakkında bizi aydınlatırsanız makbule geçer.

bir oyuncu için kafanızda belirlemiş olduğunuz ca değerlerini aştığınız zaman bazı özelliklerini kırpıyorsunuz, dengeyi sağlamak için. eğer bir oyuncu bazı özelliklerinin üzerine koyabiliyorsa, kafanızda belirlediğiniz ca değerinin üzerine çıkmanız gerekmiyor mu?
    şahsi kanaatim; gökhan en az 10 civarında bitiriciliği hak ediyor.
    uzun şut konusuna değindim zaten.
    ofansif pozisyon alma becerisini de yukarıda izah etmiştim. doğru pozisyon alıyor, bunu skora yansıtmasından ve maç içerisinde rakibi defansif zaafa uğratacak derecede bindirmeler yapmasından anlamak mümkün.
    sanırım 1-2 puan artırılmasına kimse itiraz etmeyecektir.

tabi tüm bunları yine bazı özelliklerinden kırparak yapacaksanız benim için pek bir anlam ifade etmiyor. zira verdiğiniz değerlerde abartılı hiçbir özelliğini göremiyorum.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by S4mp1y0N View Post
    bir oyuncu için kafanızda belirlemiş olduğunuz ca değerlerini aştığınız zaman bazı özelliklerini kırpıyorsunuz, dengeyi sağlamak için. eğer bir oyuncu bazı özelliklerinin üzerine koyabiliyorsa, kafanızda belirlediğiniz ca değerinin üzerine çıkmanız gerekmiyor mu?
    Hayir.

CA degeri, diger oyuncularla dengeyi sagliyor. Eger bir ozellik dusuk yapilmissa, bunun nedeni bir diger ozelligin yuksek yapilmis olmasi olabilir, ozellikle CA olmasi gerektigi yerde ise. Bu sayede oyuncularin dunya capinda olmasi gereken yerler saptaniyor ve oyuncularin abartilmasi onleniyor. Bu nedenle de ilk once CA degeri dusunulup, daha sonra ozelliklere bakiliyor.

Bu nedenle CA'nin dogru oldugu seviyede sorun yoksa, buradaki ozellik yukseltme istekleri bizi acaba hangi diger ozellikleri olmasi gerektiginden fazla yapmis olabilecegimizi dusunmeye itiyor.

Bir oyuncunun hemen hemen butun ozelliklerinin yukselmesi isteniyorsa da, cok acik yazmak gerekirse, yazan kisinin futbolcuyu gozunde fazla abarttigini dusunuyoruz. Ayni sey dusurulmesi istenen ozellikler icin de gecerli.

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    2008/2009 sezonundan beri Gokhan Gonul'un gecirdigi 6 sakatlik varmis.

http://www.transfermarkt.co.uk/en/goekhan-goenuel/profil/spieler_33793.html

Ayni donemde cam adam Gokhan Zan'in 5 sakatligi varmis.

http://www.transfermarkt.co.uk/en/goekhan-zan/profil/spieler_6911.html

Ortalama bir deger Gokhan Gonul icin pek de kotu bir deger degil bence. 6 sakatligi 10 yilda geciren oyuncularin sadece cok dusuk degerler almasi normal olur.

transfermarkt a gore 2008 2009 dan beri 5 sakatlık geciren GOKHAN ZAN ın INJURY PRONENESS degeri 20
    aynı donemden beri 6 sakatlık geciren GOKHAN GONUL un 12 ise ortada cok ciddi bir sorun var demektir.
    Injurt proneness degerinin amacı bir oyuncunun sakat olarak gecirdigi süre degil , sakatlanmaya ne kadar yatkın oldugu ise..

Nesil
    2007
    Yer
    Diyarbakır

Anticipation 14--->15
    Composure 12--->11
    Positioning 12--->13
    Agility-Pace 16--->17
    Balance 14--->13
    PA--->160

Olmalı bence. 154 PA'yı düşük buldum her ne kadar GG bundan sonra çok fazla gelişmese de.

bence bu serinin abartılan türk oyuncularındn birisi gökhan'ı yıllardır izliyorum sadece 1 sezon aynı istikrarda izledm inişli çıkışlı oynuo genelde 1 maç oynarsa 2 maç yatan cinsten bi oyuncu.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by r0b1nh0 View Post
    bence bu serinin abartılan türk oyuncularındn birisi gökhan'ı yıllardır izliyorum sadece 1 sezon aynı istikrarda izledm inişli çıkışlı oynuo genelde 1 maç oynarsa 2 maç yatan cinsten bi oyuncu.
    Gökhan'ı düzenli izlememişsiniz demek ki.
    Sadece bu sezon istikrar sağlayamadı şu ana kadar, çünkü ağır bir sakatlık geçirdi ve fizik gücünü toparlayamadı. Yeni yeni fizik-kondüsyonu yakalıyor ve tempo tutturduğu için forma girmeye başlıyor. Gökhan süreklilik sağladığı için formayı kimseye vermiyor, her maç belirli bir ortalaması vardır Gökhan'ın.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2011
    Yer
    Papaz'ın Çayırı

Quote Originally Posted by r0b1nh0 View Post
    adamın kaburgaları kırıldı o ağır sakatlıktan sonra biraz aksaması normal.
    profilinin abartıldığı yok.

zaten son 3 maça bakınca takımın en iyi oyuncularından biri olarak göze çarpıyor. devre arasından sonra yine eski formuna kavuşacaktır ve profilinin hakkını verecektir.

bir ara kotu oynuyordu ama gercek Gokhan geri dondu. Bu mevki de tr tek oldugunu gostermeye basladi tekrardan

dribling ozelligi 14 veya 15 olmali

Quote Originally Posted by FoRZa SKiNCLuB_I9o3 View Post
    Anticipation 14--->15
    Composure 12--->11
    Positioning 12--->13
    Agility-Pace 16--->17
    Balance 14--->13
    PA--->160

Olmalı bence. 154 PA'yı düşük buldum her ne kadar GG bundan sonra çok fazla gelişmese de.
    + dribling 14 veya 15 olmali

Gökhan için ben 150 CA yı fazla buluyorum.

Stephan Lichtsteiner
    Gregory van der Wiel
    Mattia Cassani
    Rafael
    Mathieu Debuchy
    Alexandr Anyukov
    Micah Richards
    Vasilis Torosidis
    José Bosingwa
    John O'Shea
    Mariano
    Jorge Fucile
    Lukasz Piszczek
    Camilo Zúñiga
    Gonzalo Castro
    Alan Hutton
    Sílvio
    Leonardo Moura
    Vedran Corluka
    Alberto Lora
    Jesús Gámez
    Andreas Beck

Bu oyunculardan fazla şu an CAsı. Gökhan gerçekten bu oyunculardan iyi olsaydı, o takımlarda oynardı bu oyuncular yerine. En iyi Türk yerli sağ bek olduğu için fazla göze batıyor ve bizde abartıyoruz gibime geliyor.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Abartıyoruz biraz evet.. Ama abarttığımız şey oyuncularımızın kötü olduğunu düşünmemiz.. Ne yani Bosingwa Chelsea'de diye daha mı iyi Gökhandan?

Aslında bizim araştırmacılarımız, yabancı araştırmacıların yarısı kadar abartsalar oyunda Türk oyuncular efsane olur..

Benim Gökhanla ilgili tek şikayetim sözleşme imzalamıyor.. 7 Milyondan açıyor kapıyı :/

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

Quote Originally Posted by comando77 View Post
    bir ara kotu oynuyordu ama gercek Gokhan geri dondu. Bu mevki de tr tek oldugunu gostermeye basladi tekrardan

dribling ozelligi 14 veya 15 olmali
    Dribbling i 14-15 olan oyuncular

Dani Alves
    Evra
    Maicon

Sadece bek olanları yazdım ve daha da var
    Football is simple,but Football Manager is not

Nesil
    2011
    Yer
    Kocaeli

Form tuttuğu zaman avrupanın sayılı beklerinden bi tanesi oluyor

Frist touche o değeri haketmiyor

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Gökhan bu sene özellikle rakip üzerine gelirken hemen hamle yapmaya çalışıyor ve ilk yarının son 3 4 maçına kadar da hep bu yüzden kritik hatalar yaptı ama sonra fizik olarak tam hazır duruma gelince yine eski oyununa yakın bir oyun ortaya koymaya başladı ama yine de Devamlılık değeri bir puan aşağı çekilebilir.

Quote Originally Posted by comando77 View Post
    bu gosterdigin oyuncularin hic biri Gokhan'dan iyi degil

anlasilan gs taraftarisiniz
    Hiçbir takımın taraftarı değilim. Yorumlarını ne kadar objektif yaptığını da gösterdin bu söylediğinle. Formanızı çıkarıp oyuncuları değerlendirebiliyorsanız değerlendirin. Yoksa hiçbir katkınız olamaz sağlıklı değerlendirme yapamadığınız için.

İkincisi bu oyuncuların çoğunu her hafta izliyorum Gökhanda dahil. Bu oyuncuların çoğu Gökhandan daha iyi. Özellikle mental ve defansif anlamda.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Arkadaşa katılıyorum. Gökhan Türkiye Ligi'nde göze batıyor sadece. Avrupa maçlarında veya Milli maçlarda o kadar da iyi oyun sergileyemiyor. Zaten Türkiye liginde de hücum yönüyle sivriliyor.

Quote Originally Posted by Alexi Lalas View Post
    Hiçbir takımın taraftarı değilim. Yorumlarını ne kadar objektif yaptığını da gösterdin bu söylediğinle. Formanızı çıkarıp oyuncuları değerlendirebiliyorsanız değerlendirin. Yoksa hiçbir katkınız olamaz sağlıklı değerlendirme yapamadığınız için.

İkincisi bu oyuncuların çoğunu her hafta izliyorum Gökhanda dahil. Bu oyuncuların çoğu Gökhandan daha iyi. Özellikle mental ve defansif anlamda.
    5 tanesi belki tartışılır o oyuncuların gökhandan iyi olup olmadığı. hele formda bir gökhan çoğunu 5e katlar

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

Quote Originally Posted by malpince View Post
    5 tanesi belki tartışılır o oyuncuların gökhandan iyi olup olmadığı. hele formda bir gökhan çoğunu 5e katlar
    O oyuncuların formda hali Gökhan' ın forma halini 5' e katlar Formda hali formsuz hali diye düşünürsek eğer hemen Hakan Balta' yı aklınıza getirin lütfen. Kendisi o formda olduğu sezon gerçekten çok iyi oynuyordu ve sağlam bir bekti ama sonraki senelerde düşüş gösterdi. Şimdi o formda haline bakarak Hakan Balta Dünya' nın sayılı beklerinden diyebilir miyiz ? Hayır. Aynı şeyler Servet Çetin ve Rüştü içinde geçerlidir.

Quote Originally Posted by Corpus View Post
    O oyuncuların formda hali Gökhan' ın forma halini 5' e katlar Formda hali formsuz hali diye düşünürsek eğer hemen Hakan Balta' yı aklınıza getirin lütfen. Kendisi o formda olduğu sezon gerçekten çok iyi oynuyordu ve sağlam bir bekti ama sonraki senelerde düşüş gösterdi. Şimdi o formda haline bakarak Hakan Balta Dünya' nın sayılı beklerinden diyebilir miyiz ? Hayır. Aynı şeyler Servet Çetin ve Rüştü içinde geçerlidir.
    formdan kastım şuanın çok ekstrem bir dönem onu kastettim. kulüpler böyle dönemlerden geçerken büyük düşüşler olabilir. çoğu arkadaş bu dönemi konuşmuş da...
    ilk cümlenize hiç girmeyim, hem gökhanın hem de o listenin en formda halini al bak istersen,kim kimi 5e katlar. bosingwa,rafael,debuchy ve birkaç kişinin normal performansı gökhanla kıyaslanabilir.
    hakan balta 1 sezon gösterdi diyorsunuz. gökhan kaç yıl önce Fenerbahçeye transfer oldu? bir yıl önce mi oldu.

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

Stephan Lichtsteiner- Yıllardır sürekliliği var. Kıyaslamam.
    Gregory van der Wiel - Dünya Kupası'nda parladı. Kıyaslamam.
    Mattia Cassani- Yazmaya gerek yok.
    Rafael - Alex Ferguson' un gözdesi . Gökhan ile kıyaslanması akıl işi değil.
    Alexandr Anyukov-- Rusya' nın en önemli beklerinden biri
    Micah Richards -- EPL' de hızıyla ve gücüyle çok fazla iş yapan bir oyuncu Gökhan ile kıyaslamam .
    José Bosingwa-- Kıyaslanamaz
    John O'Shea -- Man. Utd' ın joker oyuncularındandı. Kıyaslanamaz
    Mariano- Genç yetenek kıyaslanamaz
    Jorge Fucile - 5 senedir Porto' nun değişilmez ismi.
    Camilo Zúñiga - oyunun 2 yönünü oynayabilen ve 3-5-2 de sırıtmayan bir oyuncu
    Gonzalo Castro - Kıyaslanamaz
    Alan Hutton - Tottenham en önemli beklerinden biriydi
    Vedran Corluka - Milli takımda neler yaptığını gördüm EPL' de ilk 11 oyuncusu kendisi

Daha Dünya' nın en iyi beklerini saymadan Gökhan' ın önünde 14 isim var bana göre ama hadi ben abartıyorum diyelim burada yazdıklarımın minimum 10 tanesi Gökhan' dan çok daha kalitelidir. Şimdi tekrar düşünün derim.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Micah Richards -- EPL' de hızıyla ve gücüyle çok fazla iş yapan bir oyuncu Gökhan ile kıyaslamam .
    Vedran Corluka - Milli takımda neler yaptığını gördüm EPL' de ilk 11 oyuncusu kendisi

Daha Dünya' nın en iyi beklerini saymadan Gökhan' ın önünde 14 isim var bana göre ama hadi ben abartıyorum diyelim burada yazdıklarımın minimum 10 tanesi Gökhan' dan çok daha kalitelidir. Şimdi tekrar düşünün derim.
    Baz aldığın şeylerin çoğu kendi fikrin.. Gerçi, Sabri ile Gökhan benzer profildeyken ve biz bunu tartışırken bile benzer şeyleri duymuştuk..

Bu yüzden mevcut profili yerindedir, Cengiz Abiye teşekkürlerimi sunuyorum.. Sizlere kolay gelsin..

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

Quote Originally Posted by barahir View Post
    Baz aldığın şeylerin çoğu kendi fikrin.. Gerçi, Sabri ile Gökhan benzer profildeyken ve biz bunu tartışırken bile benzer şeyleri duymuştuk..

Bu yüzden mevcut profili yerindedir, Cengiz Abiye teşekkürlerimi sunuyorum.. Sizlere kolay gelsin..
    Bu konu hakkında objektif akademik bir makale bulmak biraz zor olacağı için Futbol Camiasında konuşulan ve söylenenleri yazmak zorundaydım Yazdıklarım kendi cümlelerim fakat görüşler futbol bilen insanlardan alınmadır.

Nesil
    2009
    Yer
    Istanbul

Quote Originally Posted by barahir View Post

Gökhan ile Sabri'nin profilleri nasıl benziyor Allah aşkına. Siz o Crossing olayına takıldınız fakat oyunda fakat Sabri'nin mental olarak ne kadar kötü olduğunu göremiyor musunuz? Bir bek oyuncusunun en önemli özellikleri sırasıyla : fizik-mental-tekniksel özlelikleridir. Sabri, Gökhan'dan daha yetenekli bir oyuncu ama Sabri Gökhan'dan daha akıllı bir oyuncu değil. Buda çok iyi yansıtılmış oyuna. Sabri'yi Sabri yapan yetenekleri ve hızı zaten.
    Steam: briannn07
    PS4: Swoldern

Nesil
    2009
    Yer
    Istanbul

Bence o oyuncular arasında Gökhan Gönül'de olur. Ancak Gökhan için kimse net birşey söyleyemiyor. Sadece Türkiye liginde ki oyununu bildiğimiz için ve bu sıralanan oyuncuların üst düzey liglerde mücadele ettikleri varsaydığımızda birbiriyle eşleşmeyen yorumlar çıkıyor.

Oyunda ki profiline gelirsek; belki bir kaç özelliği düşebilir bu seneki formundan dolayı fakat sakatlıktan yeni çıktığınıda göz önünde bulundurmak lazım. Bana göre Naturel fitness 1 puan düşürülebilir
    Steam: briannn07
    PS4: Swoldern

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

cidden Gökhan'ın profili çok yerinde. yukarıdaki kıyaslama ise tamamiyle kişisel yorum. çoğu cümle zaten kıyaslayamam. Rusyanın en önemli beklerinden biri demişsiniz Gökhan Türkiyenin en önemli beki. bu adamı geçen sene Barça izledi ve Man Utd 'ın Tottenham ın listesindeydi.
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

Quote Originally Posted by malpince View Post

ciddiyse çok komik, espriyse hiç komik değil...

Senin varlığın ile eş değerde gerçek ve ciddi bunlar. Gerisini kendin tahmin edebilirsin sanırım

Senin varlığın ile eş değerde gerçek ve ciddi bunlar. Gerisini kendin tahmin edebilirsin sanırım
    maçı kafanı vererek izlersen anlarsın dediğin şeylerin espri olmaktan öteye gidemeyeceğini...
    hele hele fucileye öyle bir gerekçe yazmışsın ki ayhan da bilmem kaç yıldır galatasarayda top oynuyor... o zaman ayhan müthiş bir ortasaha.. aynı şeyler selçuk için de geçerli. mariano genç yetenek inanılmız yazmışsın, o zaman receple muhammet de genç yetenek ikisi de modricten iyi o zaman. senin dediğinle aynı kapıya çıkıyor. anyukov demişsin rusyanın önemli bir beki, serkan balcı da türkiyenin önemsiz bir beki değil hani.. ha şuraya da değineyim hutton'a tottenham'ın önemli bekiydi yazmışsın hemen üstünde corluka 11in adamı demişsin. huttonun ne bu yıl ne de geçen yıl tottenham'da oynamadığını geçiyorum, bir kere bu adamlar aynı takımın aynı mevkisinde, nasıl bir anda ikisi de 11 oyuncusu oluyor. önemli olmak mevkinin 2. adamı olmaksa başka tabii. belki de corlukayı sadece milli maçta izlediğiniz için sol bek sanıyor olabilirsiniz, sol bek değil corluka, aksine sağ bek.

Sayfa 2 / 4 İlkİlk 1234 SonSon

Mesaj Yetkileri