Sayfa 2 / 3 İlkİlk 123 SonSon
31 ile 60 arası toplam 80 sonuç

Konu: [12.0.0] Alex De Souza

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Oynanabilir duzey nedir tam olarak?

Alex ozel bir futbolcu. Ozel bir futbolcu oldugu icin de ona sahada ozel gorevler vermek gerekli. FM'i zevkli yapan, oyuncunun yapabilecekleri ve yapamayacaklarini belirleyip ona gore sahada gorev vermek ve basarili olmasini saglamaya calismak.
    ilk sezon gayet iyi oynuyor zaten. ama 2.sezon aldığım oyuncuların bir CA sına bakayım dedim. Alex'i 120 olarak gördüm. sonra bir team report alayım dedim. en iyi AMC olarak Sezer Öztürk, 2.Emre yi 3.Alex 'i gösterdi. bundan bahsediyorum. 2. yılda oyundan kopuyor Alex. takıma tek katkısı duran toplar oluyor. şimdi adam 35 ine geliyor normal diyeceksiniz. ama bu adam her seride böyleydi. hep söylüyordum. 2.yılında bu adam çöküyor diye. ama geçen sene Alex'i gördük neler yaptığını..
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Alex'ten pres yapmasını beklerseniz çabuk yorulur 90 dakikayı çıkaramaz büyük olasılıkla, ikili mücadelelerde zaten çok kolay kaptırmıyor topları. Aslında fiziksel özellikleri yerinde gibi geliyor banada. Benim kariyerimde de Alex'in istatistikleri mükemmel. 2. sezon sonuna kadar faydalı olur diye tahmin ediyorum ama okadar hızlı bir düşüş olduysa çokta normal değil.
    Burak

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Konsantrasyon çok düşük olmuş en azından 10 gibi ortalama bir değeri hak ediyor, özverili oynuyor Aykut Kocaman sonrası Alex. Bu takımdan ayrılmayacağını antrenör olarak kalabileceğini söylüyordu zaten, artık her şeyini Fenerbahçe'ye veren bir adam bunu göz önünde bulundurun lütfen. Eskisi gibi kafasına göre takılmıyor sahada.

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

alex neredeyse fm 2009'dan beri 2. sezon elden ayaktan düşüyor. alex'in son fiziği iyi olduğu oyun fm 2008'di.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by benbenim View Post
    ilk sezon gayet iyi oynuyor zaten. ama 2.sezon aldığım oyuncuların bir CA sına bakayım dedim. Alex'i 120 olarak gördüm. sonra bir team report alayım dedim. en iyi AMC olarak Sezer Öztürk, 2.Emre yi 3.Alex 'i gösterdi. bundan bahsediyorum. 2. yılda oyundan kopuyor Alex. takıma tek katkısı duran toplar oluyor. şimdi adam 35 ine geliyor normal diyeceksiniz. ama bu adam her seride böyleydi. hep söylüyordum. 2.yılında bu adam çöküyor diye. ama geçen sene Alex'i gördük neler yaptığını..
    Fiziksel ozellikler dusse de oynatabilir ve etkili olmasini saglayabilirsiniz. 102 CA'li Hursut'dan ben verim alabiliyorum mesela. Yapacak cok sey yok. Oyuncular yaslandikca fiziksel ozellikleri duser.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Fiziksel ozellikler dusse de oynatabilir ve etkili olmasini saglayabilirsiniz. 102 CA'li Hursut'dan ben verim alabiliyorum mesela. Yapacak cok sey yok. Oyuncular yaslandikca fiziksel ozellikleri duser.
    Elbette alırsınız. ben 2.sezonda da aldım. ama ben değil de yapay zeka olsa 2.yıl Alex'i paf takıma yollayacak. benim şuan 3.yılımda Fenerbahçe den ayrıldıktan sonra olduğu gibi. aynı şeyler Semih için de geçerli.. 3.yıldayım Alex ve Semih paf takımda, satılık listesindeler. hiç talipleri yok..
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Oyunda yaslı olup da fizigi kuvvetli kalan oyuncular yok yani oyle mi?

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by benbenim View Post
    Elbette alırsınız. ben 2.sezonda da aldım. ama ben değil de yapay zeka olsa 2.yıl Alex'i paf takıma yollayacak. benim şuan 3.yılımda Fenerbahçe den ayrıldıktan sonra olduğu gibi. aynı şeyler Semih için de geçerli.. 3.yıldayım Alex ve Semih paf takımda, satılık listesindeler. hiç talipleri yok..
    Yapay zeka oyunculari yanlis degerlendiriyorsa bunun arastirma ile herhangi bir alakasi yok ki? Oyun ile ilgili sorundur, oyun kodunda degisiklik bunu duzeltmeye calisir.

Ama bu tabii pek de kolay olmuyor cunku gercekten uzun sureli kariyer yapabilecek oyuncular ile normal kariyer yapabilecek oyuncular arasinda, arastirmacilar, yeterince ayirim yapmiyor.

Oyuncular cok kolay yuksek profesyonellik vs. degerleri aliyor ve bu nedenle oyun bu oyuncularin hepsinin yaslandikca cok ust seviyede kalmasini onlemek icin hepsini indiriyor.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by lakin1907 View Post
    Oyunda yaslı olup da fizigi kuvvetli kalan oyuncular yok yani oyle mi?
    Olsa bile cok nadirdir bu oyuncular. Gercekte de cok nadirdir.

milanin tamami cokuyor 2. sezonda mesela

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

alex geçen sezon toplamda 260 km koşmuş. takımın en çok koşan 4. oyuncusu olmuş.
    bu konuyla alakalı olabilecek özelliklerinin yansıması: dayanıklılık 9, çalışma azmi 4, konsantrasyon 7...
    hani şut çekmeyen, çekse de kaleyi bulmayan mehmet topuz'un uzun şutu 5 puan düşürülüyor da, koşmuyor diye eleştirilen ama koştuktan sonra da hak ettiği değerleri alamayan alex'e çifte standart uygulanmış olmuyor mu?
    ortada benim anlayamadığım bir tuhaflık var.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Exeter

konsantrasyon alex in maç içinde kaybolmasıyla alakalı yorumlanmış, çalışma azmine gelirsek ise 4 olması normal çünkü sahada ne kadar koştuğu ile filan alakalı dayanıklılık normal bence sonuçta pek öyle dayanıklılığı olan bir oyuncu değil

buna rağmen açıkça söyleyebilirim ki çok uzun zamandır açar açmaz satıyorum alex'i çünkü kullanışlı değil alex'in parasına da iki tane genç brezilyalı getirmek bence çok daha mantıklı...
    ama bu cengiz'in kabahatimi değil alex gerçekten çok özel bir oyuncu olduğu için oyuna yansıtmak da bir o kadar güç oluyor...

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Alexin bu profili gecen sezonun degerlendirmesi olamaz. Skandal bir profil resmen.

14. Default

Fiziksel özellikleri'nin her zaman ki gibi ezbere verildiğini düşünüyorum . Hız 7'ye düşürülüp , Hızlanma 12 , çeviklik 14 , zıplama 11 verilmeli . Alex zaten hız özelliğin'den dolayı ağır kalıyor .

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by S4mp1y0N View Post
    alex geçen sezon toplamda 260 km koşmuş. takımın en çok koşan 4. oyuncusu olmuş.
    bu konuyla alakalı olabilecek özelliklerinin yansıması: dayanıklılık 9, çalışma azmi 4, konsantrasyon 7...
    hani şut çekmeyen, çekse de kaleyi bulmayan mehmet topuz'un uzun şutu 5 puan düşürülüyor da, koşmuyor diye eleştirilen ama koştuktan sonra da hak ettiği değerleri alamayan alex'e çifte standart uygulanmış olmuyor mu?
    ortada benim anlayamadığım bir tuhaflık var.
    Tamamen ezbere verilmiş.Daha önce de Alex büyük maçlarda yok klişesinden büyük maçlar çok düşük verilmişti.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Bence oyunda bir denedikten sonra böyle yorum yap. Daha verim alamayan ve gerçeğe yakın istatistik sağlayamayan 1-2 kişi gördüm.
    eto'o bitmiş.

Nesil
    2009
    Yer
    Istanbul

Alex'e daha ne verilsin çok iyi yansıtılmış oyuna. ilk sezonumda 32 maçta 23 gol 12 asist yaptı
    Steam: briannn07
    PS4: Swoldern

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by William Rookwood View Post
    Alex'e daha ne verilsin çok iyi yansıtılmış oyuna. ilk sezonumda 32 maçta 23 gol 12 asist yaptı
    Tamam Alex iyi de bu ezbere özellik verilmesini gerektirmez ki ?

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Ezbere özellik verildiği kanısına nasıl ulaştın açıklar mısın ?

Bence araştıran arkadaş Alex'i çok iyi analiz etmiş bu yüzden oyundaki istatistikleri gerçeğe yakın çıkıyor.
    eto'o bitmiş.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by kalemci View Post
    Ezbere özellik verildiği kanısına nasıl ulaştın açıklar mısın ?

Bence araştıran arkadaş Alex'i çok iyi analiz etmiş bu yüzden oyundaki istatistikleri gerçeğe yakın çıkıyor.
    Düşük verilmek için verilmiş 3 özellik var dayanıklılık 9, çalışma azmi 4, konsantrasyon 7.Alex'in geçen sezon ki farkı bu özellikleriydi zaten.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Alex çabuk bir oyuncu değil, çevik bir oyuncu değil.
    Jumping ise uzunluğa istinaden SI Games'in verdiği kriterlerdeki aralıklarda verilebilir.

Work rate düşük olması çok normal, pres görevini yüksek yapabilen bir oyuncu değil. Concentration düşük normal, oyun içinde parlayıp sönen parlayıp sönen saklanı saklanıp bir pozisyonda atıp oyunu değiştiren biri, sürekli aktif, oyun içinde kalan biri değil. Stamina düşük, zira fizik gücü ile oynamadığı için saklanarak kondüsyonunu koruyor, fiziği pres yapmasına müsait değil. Sürekli aktif koşunca çabuk yoruluyor.

Rastgele olan bir şey yok. Eleştirilerinizi anlamsız olmamasına dikkat edin, silinmesi mümkün olacak içeriksiz cümleler kurmayın lütfen.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

22. Default

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    Alex çabuk bir oyuncu değil, çevik bir oyuncu değil.
    Jumping ise uzunluğa istinaden SI Games'in verdiği kriterlerdeki aralıklarda verilebilir.

Work rate düşük olması çok normal, pres görevini yüksek yapabilen bir oyuncu değil. Concentration düşük normal, oyun içinde parlayıp sönen parlayıp sönen saklanı saklanıp bir pozisyonda atıp oyunu değiştiren biri, sürekli aktif, oyun içinde kalan biri değil. Stamina düşük, zira fizik gücü ile oynamadığı için saklanarak kondüsyonunu koruyor, fiziği pres yapmasına müsait değil. Sürekli aktif koşunca çabuk yoruluyor.

Rastgele olan bir şey yok. Eleştirilerinizi anlamsız olmamasına dikkat edin, silinmesi mümkün olacak içeriksiz cümleler kurmayın lütfen.
    İnatla söylüyorum Alex hız , dayanıklılık gibi özellikleri düşük olduğundan ağır kalıyor . Hızlanma ve çeviklik kesinlikle en az 12 olmalı , hız 7 verilirse tam uygun olur bunu düşünün .

Nesil
    2006
    Yer
    2 kıtada birden olandan;)

Mükemmel bir profil. Yabancı biri gelse bu mental ve teknik özellikleri görse dünya üzerinde böyle topcular kaldı mı der dibi düşer, gerçekte de öyle, cok özel bir oyuncu , bu da cok iyi yansıtılmış. Bu özelliklerin üstüne bir de fiziksel özellikler eklerseniz zaten world class bir oyuncu olur. Öyle bir oyuncu mu alex? Değil tabi ki, cok özel cok farklı ama world class değil. Rıdvanın deyimiyle 'bi hagi değil' alex. Hagi örneğin bu teknik ve mental özelliklerin yanı sıra fiziği de cok iyi idi hızlıydı cevikti müthiş dribling yapardı zamanında. (hagi daha başka üstün özellikleri de vardı ama onlara değinmiyorum şimdi) ama alex kesinlikle cok hızlı değil. Çevikliği gayet ortalama - hele de yaşına gore- (zaten 12 verilmiş daha neyin itirazı yapılıyor)ama kesinlikle hızlı değil . alex müthiş ama müthiş zeki bir oyuncu. Mesela bu sayede öyle dönüşler öyle movementler yapıyor ki hızlı olduğundan sanılıyor. Hayır, rakibinden 3-4 pozisyon önce topun nereye düşeceğini hesap ediyor veya saliseler icinde müthiş bir karar verip karşı konulmaz bir hamle üstünlüğu yakalıyor. Orneğin Gs derbisinde ceza sahasında ujfa'nın markajından bir dönüşü var ki 100 tane atletik- çevik futbolcudan 98 99 tanesi yapamaz. Örneğin c.ronaldo sittin sene yapamaz. Cunku asla alex kadar zeki değil. Ama messi yapar cunku onun zekası da muazzam. Bence problem kullanıcılarda. Zira oyunun taktik motoru resmen mitlerle cevrili bir bilinmez denklem. Uzman araştırmacılar ve yapımcılar haric kimsenin tam olarak bildiğini sanmıyorum. Dolasıyla adamakıllı detaylı ve nesnel bir rehber yayınlamadıkları icin onlar da suclu. Şu mac motoruna adamakıllı hakim olabilinse alex gercektekinden de cok istatistiklere ulaşır zira yapay zeka hocaları cok aptal, alex onların defansını maymun edebilir. Lafın kısası perpetua 'oyuncuya mevcut haliyle doğru komutlar verilirse harikalar yaratır' derken haklı ama bu doğru komutların bilgisine ulaştıracak olan o elzem rehberi sunmadığı icin de haksız. Bu da benim eleştirim olsun, saygılar.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by ForCimbom View Post
    Bence problem kullanıcılarda. Zira oyunun taktik motoru resmen mitlerle cevrili bir bilinmez denklem. Uzman araştırmacılar ve yapımcılar haric kimsenin tam olarak bildiğini sanmıyorum. Dolasıyla adamakıllı detaylı ve nesnel bir rehber yayınlamadıkları icin onlar da suclu. Şu mac motoruna adamakıllı hakim olabilinse alex gercektekinden de cok istatistiklere ulaşır zira yapay zeka hocaları cok aptal, alex onların defansını maymun edebilir. Lafın kısası perpetua 'oyuncuya mevcut haliyle doğru komutlar verilirse harikalar yaratır' derken haklı ama bu doğru komutların bilgisine ulaştıracak olan o elzem rehberi sunmadığı icin de haksız. Bu da benim eleştirim olsun, saygılar.
    Aynen katılıyorum, en azından Perpetua kendi bilginiz ve tahminleriniz çerçevesinde bir rehber hazırlayıp yayınlayamaz mısınız?

Nesil
    2006
    Yer
    2 kıtada birden olandan;)

Bu arada nacizane; professionalismin yanında natural fitness yüksek verilirse fiziksel özelliklerin düşüşü cok yavaşlar. Ornegin eski serilerde servet 19 natural fitness ile yıllarca o insanüstü fiziğini koruyordu, gram düşüş olmadan. Bu dusunulebilir bence, zira gercekte de oyle değil mi zaten, yıllardır belli bir seviyede seyreden alex izliyoruz. Bunun altında yatan belki de sadece professionalism değildir. Misalen baros da muthis bir profesyonel antrenmanlara muthis dikkat eden bir adam ama gun gectikce zayıflıyor. Bunun sebebi genetik farklılıktır belki, bu da oyundaki isleviyle de bağdaşan natural fitness'a bağlanabilir, guzel de olur.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Alex'i ilk sene full oynattım ve insan üstü bir verim verdi. Fakat sonraki sezonlarda gol sorunu yaşadı. Yinede 7.00'ın altında bir performans vermedi hiç. Rotasyon oyuncusu olarak kullandım Alex'i. 4. sezondayım ve adam hala oynadığı maçlarda bildiğiniz Alex. Ha 1 maç sonunda kondisyonu dağılıyor, 2 maç üst üste yapamıyor vs. fakat adam zaten 4 sezon oynamış gelmiş 37 yaşına. Bu sezon sonuda emekli olucak oyunumda. Ben beğendim Alex'i.

Alex'in gerçek hayatta geçen sene gösterdiği performans gerçekten mükemmeldi ve kimse beklemiyordu. Fakat 09'dan itibaren Alex, hep sonraki sezon fizik olarak çökecek durumda yapıldı oyunda. Bu sene yapılmasını doğru buluyorum fakat 3 yıl boyunca(Fm 09-10-11) Alex'in o konuda hakkı yendi.

Quote Originally Posted by ForCimbom View Post
    Mükemmel bir profil. Yabancı biri gelse bu mental ve teknik özellikleri görse dünya üzerinde böyle topcular kaldı mı der dibi düşer, gerçekte de öyle, cok özel bir oyuncu , bu da cok iyi yansıtılmış. Bu özelliklerin üstüne bir de fiziksel özellikler eklerseniz zaten world class bir oyuncu olur. Öyle bir oyuncu mu alex? Değil tabi ki, cok özel cok farklı ama world class değil. Rıdvanın deyimiyle 'bi hagi değil' alex. Hagi örneğin bu teknik ve mental özelliklerin yanı sıra fiziği de cok iyi idi hızlıydı cevikti müthiş dribling yapardı zamanında. (hagi daha başka üstün özellikleri de vardı ama onlara değinmiyorum şimdi) ama alex kesinlikle cok hızlı değil. Çevikliği gayet ortalama - hele de yaşına gore- (zaten 12 verilmiş daha neyin itirazı yapılıyor)ama kesinlikle hızlı değil . alex müthiş ama müthiş zeki bir oyuncu. Mesela bu sayede öyle dönüşler öyle movementler yapıyor ki hızlı olduğundan sanılıyor. Hayır, rakibinden 3-4 pozisyon önce topun nereye düşeceğini hesap ediyor veya saliseler icinde müthiş bir karar verip karşı konulmaz bir hamle üstünlüğu yakalıyor. Orneğin Gs derbisinde ceza sahasında ujfa'nın markajından bir dönüşü var ki 100 tane atletik- çevik futbolcudan 98 99 tanesi yapamaz. Örneğin c.ronaldo sittin sene yapamaz. Cunku asla alex kadar zeki değil. Ama messi yapar cunku onun zekası da muazzam. Bence problem kullanıcılarda. Zira oyunun taktik motoru resmen mitlerle cevrili bir bilinmez denklem. Uzman araştırmacılar ve yapımcılar haric kimsenin tam olarak bildiğini sanmıyorum. Dolasıyla adamakıllı detaylı ve nesnel bir rehber yayınlamadıkları icin onlar da suclu. Şu mac motoruna adamakıllı hakim olabilinse alex gercektekinden de cok istatistiklere ulaşır zira yapay zeka hocaları cok aptal, alex onların defansını maymun edebilir. Lafın kısası perpetua 'oyuncuya mevcut haliyle doğru komutlar verilirse harikalar yaratır' derken haklı ama bu doğru komutların bilgisine ulaştıracak olan o elzem rehberi sunmadığı icin de haksız. Bu da benim eleştirim olsun, saygılar.
    "Rıdvan bir Hagi değil Alex" mi demiş ?

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

Rıdvan Dilmen, "Hagi'nin geçmişi Alex'ten çok daha parlak. Hagi'nin oynadığı takımlarda Alex'in oynaması mümkün değil. Ama Türkiye'deki takımlarına yaptıkları katkıya bakarsak Alex tabi. 25 yaşındaki Hagi'yi mi, yoksa 25 yaşındaki Alex'i mi alırsınız diye sorsalar hiç düşünmem Hagi derim."
    Football is simple,but Football Manager is not

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Objektif bir yorum olmamış

Quote Originally Posted by Corpus View Post
    Rıdvan Dilmen, "Hagi'nin geçmişi Alex'ten çok daha parlak. Hagi'nin oynadığı takımlarda Alex'in oynaması mümkün değil. Ama Türkiye'deki takımlarına yaptıkları katkıya bakarsak Alex tabi. 25 yaşındaki Hagi'yi mi, yoksa 25 yaşındaki Alex'i mi alırsınız diye sorsalar hiç düşünmem Hagi derim."
    Herşey takım değil ki. İstatistik te önemli, fayda-yarar da önemli. Messi Barcelona dışında başka takımda oynamadı kötümü? Del Piero kötümü? En basitinden bi Lucarelli kötümü ? Ya Totti?
    Last edited by DisCo : 05.Şubat.2012 at 16:20 Reason: Bazı düşüncelerimiz bizde saklı kalsın. Her düşündüğümüzü yazarsak...

Sayfa 2 / 3 İlkİlk 123 SonSon

Mesaj Yetkileri