Fernandes yine 18'e alınmamış.
# Selam sana Carlos Hoca...!!!
Fernandes yine 18'e alınmamış.
# Selam sana Carlos Hoca...!!!
Ben beraberlik bekliyorum(ankette yanlışlıkla Galatasaray'a verdim oyumu), iki takımın da form durumları ve kadro kaliteleri birbirine yakın. Quaresma ekstra bir maç oynayıp durumu değiştirebilir tabi.
Bu maçı ya alırız ya alırız. Başka yolu yok.
Beşiktaş'ın kazanacağını düşünüyorum.
Galatasaray'ın yaratıcı oyuncusu sayısı kısıtlı, topla fazla basit oynuyor ve oyunu ileriye taşıyacak oyuncu yok. Beşiktaş ise orta sahada mücadeleci üç oyuncu seçerek Quaresma ve Simao'nun bireysellikleri ile de Galatasaray'a göre çok daha rahat topu 3. bölgeye taşıyorlar. Kontratak konusunda Galatasaray zayıfken Beşiktaş çok tehlikeli, ama bu da Galatasaray'a savunma konusunda direnç göstertiyor, Beşiktaş'ta Simao ve Quaresma geriye dönmedikleri için kanat savunması zaafiyeti yaratıyor.
Almeida'nın oynaması halinde Galatasaray'ın yapacağı kademe hatalarından Beşiktaş'ın Quaresma ve Simao ile yararlanıp pozisyon yaratacağını, hatta erken gol bulabileceğini ve oyunu kontrataka yıkıp skoru lehine daha da fazla değiştirebileceğini düşünüyorum.
Beşiktaş'ı galibiyet konusunda çok şanslı görüyorum, Galatasaray'ın sistem konusunda büyük sorunları var.
Beşiktaş kazanır.
Tahmin: 2-0 Beşiktaş. Alt biter.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Bu maçta gol atarsak - ki atacağız- kanatlardan atarız.Mümkünatı yok Beşiktaş'ın göbeğini geçmenin.Bu maç sol kanatta oynayacak oyuncuya büyük iş düşüyor.Sağ kanatta İsmail'i geçeceğimizi pek sanmıyorum.
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
Terim sahaya çıkacak ilk 11 ile ilgili kendisine sorulan: "Muslera, Eboue, Semih, Ujfalusi, Hakan Balta, Kazım, Sabri (Ayhan), Melo, Selçuk, Engin, Elmander" şeklindeki dizilişi 'doğru' diyerek onayladı.
So what?
Saike
Kazım, Sabri (Ayhan), Melo, Selçuk, Engin, Elmander hangisi gol atıcak veya attıracak sormak lazım sinyor terime![]()
Hareketli , coşkulu bir maç oynanırsa ki öyle oynanacağını düşünüyorum ; Beşiktaş kazanır.Gönül ister ki berabere bitsin ama![]()
![]()
Quaresma'ya bağlı kalırsa Beşiktaş hatayı sürdürmüş olur.
Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar çöktük, bir başka bahar için, sadece yaprak döktük.
Her zaman yaptığım yorumların aksine bu kez farklı bir yorum yapacağım maç öncesinde.
Farklı kazanırız, Almeida'dan hat-trick bekliyorum.
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
Engin sol acikta oynucak riera"yi kesti hoca sabri gobekde oynucak hizli ve baskili oynadigi icin rakibi hataya zorlucak ama pas hatalari umarim fazla olmaz.
Beşiktaş galibiyeti bekliyorum ben bu maçta İnönü'de Fenerbahçe'ye ecel teri döktürdüler. Bence Galatasaray'da çok zorlanır bu maçta en kötü beraberlik diyorum Galatasaray kazanırsa sürpriz olur.
Last edited by GeNç KaRTaL : 20.Kasım.2011 at 14:53 Reason: yazım yanlışı düzeltildi.
Galatasaray'ın ligde attığı gol 15, Beşiktaş'ın 15 hatta berbat durumda görülen Kayserispor'un bile 14 demek ki Galatasaray gol sıkıntısı çekiyorsa tüm lig çekiyor. Bu takım nasıl gol atacak, bu takımı kim atağa çıkaracak soruları havada kalıyor. Beşiktaş bu kadar iyi hücuma sahipse niye Galatasaray'la aynı golü atıyor onuda anlamak mümkün değil.
Sadece oyuncuları tek tek değerlendirirsek bana göre Riera bir Simao, Kazım bir Quaresma etmiyor ama futbol tenis gibi değildir, takım oyunudur. Bu isimler Beşiktaş için takım oyunu Galatasaray için bir artıdır.
Ezeli rakipler Beşiktaş ile Galatasaray, bugün 327. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasındaki maçlarda sarı kırmızılı tarafın üstünlüğü dikkat çekiyor.
Taksim Stadı'nda 22 Ağustos 1924 tarihinde Beşiktaş'ın 2-0 galibiyetiyle başlayan 87 yıllık rekabette, bugüne dek yapılan 326 maçın 113'ünü Galatasaray, 105'ini Beşiktaş kazanırken, 108 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı. Sarı-kırmızılıların toplam 456 golüne, siyah-beyazlılar 433 golle karşılık verdi.
Beşiktaş ile Galatasaray arasında ligde yapılan 104 karşılaşmada ise genel toplamda olduğu gibi sarı-kırmızılı takımın üstünlüğü bulunuyor. Ezeli rakipler ligde şimdiye kadar 104 kez karşı karşıya gelirken, Galatasaray 36, Beşiktaş ise 30 kez sahadan galip ayrıldı. Taraflar 38 maçta da eşitliği bozamazken, Cim Bom'un 123 golüne, Kara Kartallar 110 golle karşılık verdi.
İki takım arasında geçen sezon yapılan lig maçlarını Beşiktaş, Ali Sami Yen Stadı'na veda derbisinde 2-1, Fiyapı İnönü Stadı'nda ise 2-0'lık sonuçlarla kazandı.
G.SARAY İNÖNÜ'DE DE ÜSTÜN
İki takım arasında, geçmişte değişik adlarla anılan, bugünkü ismiyle Fiyapı İnönü Stadı'nda şimdiye dek 159 maç yapılırken, Galatasaray 56, Beşiktaş 47 kez sahadan galibiyetle ayrıldı. 56 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük kuramadı. Sarı-kırmızılılar, İnönü Stadı'nda siyah-beyazlı fileleri 208 kez havalandırırken, Beşiktaş ise 179 gol attı. Galatasaray, İnönü Stadı'nda en farklı skorlu galibiyetini TSYD Kupası maçında 6-0'lık sonuçla alırken, Beşiktaş ise Dolmabahçe'de en fazla 2 farkla galip gelebildi. Ezeli rakiplerin geçen sezon İnönü Stadı'ndaki lig maçını Beşiktaş, Mehmet Aurelio ve Simao Sabrosa'nın golleriyle 2-0 kazandı.
KASIM DERBİLERİNDE BEŞİKTAŞ ÜSTÜN!
Beşiktaş ile Galatasaray Kasım ayında 22. kez karşı karşıya gelecek. Ezeli rakiplerin 87 yıla sığan toplam 326 maçından 21'i kasım ayında oynandı. Rekabetteki kasım randevularından 1'i hükmen olmak üzere 7'sini Beşiktaş, 5'ini Galatasaray kazanırken, 9'u ise berabere sonuçlandı. Kasım ayında Beşiktaş 31, Galatasaray ise 30 gol attı.
Ezeli rakipler geçen sezonun ilk yarısındaki lig maçını da kasım ayında oynadı. 28 Kasım 2010 tarihinde Ali Sami Yen Stadı'nda yapılan ve bu stattaki son derbi unvanını alan karşılaşmayı konuk Beşiktaş 2-1 kazandı.
Öte yandan, ezeli rakipler kasım ayında ligde 13 kez karşılaştı. Taraflar 4'er galibiyet alırken, 5'i berabere sonuçlandı. Ligde kasım ayındaki maçlarda her iki takım da 16'şar gol attı. Galatasaray, ligde kasım ayında Beşiktaş ile yaptığı 13 maçta da gol atarken, Beşiktaş ise 4 kez gol yollarında suskun kaldı.
AYSAL İLK, DEMİRÖREN 18. KEZ!
Yıldırım Demirören, başkan sıfatıyla 18. kez Galatasaray derbisi izleyecek. 30 Mayıs 2004 tarihinde yapılan kongrede ilk kez başkan seçilen Yıldırım Demirören'in başkanlık koltuğunda izlediği 17 Galatasaray derbisinde Beşiktaş 6 galibiyet alırken, 4 beraberlik, 7 de yenilgi yaşadı.
Galatasaray Başkanı Ünal Aysal ise, başkan sıfatıyla ilk derbi maçını yarın Fiyapı İnönü Stadı'nda izleyecek. 14 Mayıs 2011 tarihinde yapılan olağanüstü kongrede başkanlığa seçilen Aysal, Dolmabahçe'de ilk derbi heyecanını yaşayacak.
DİKKAT! PENALTI ÇIKABİLİR!
Beşiktaş ile Galatasaray arasında son yıllarda yapılan lig derbilerine penaltılar damgasını vuruyor. Ezeli rakipler arasında ligde yapılan son 15 maçta hakemler toplam 10 kez penaltı kararı verirken, 6 maçta penaltı golleri derbinin sonucu üzerinde belirleyici etki yaptı. Rekabetteki son 15 lig maçında hakemler Galatasaray için 6, Beşiktaş için de 4 kez beyaz noktayı gösterdi. Beşiktaş 4 vuruşu da gole çevirirken, Galatasaray 2 kez penaltı kaçırdı. 19 Eylül 2004 tarihinde BJK İnönü Stadı'ndaki lig maçında Hakan Şükür, 7 Mayıs 2006 tarihinde yine Dolmabahçe'deki lig maçında da Necati Ateş, penaltı vuruşlarını gole çeviremedi.
CİM BOM DERBİLERDE ZORLANIYOR
Galatasaray, son dönemde büyük maçları kazanmakta oldukça zorlanıyor. Sarı-kırmızılı futbol takımı, Süper Lig'de şampiyonluğa ulaşmış takımlar Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor ve Bursaspor ile 2010 yılının başından bu yana oynadığı maçlardan sadece 1'ini, o da son randevuda Bursaspor'u 87. dakika golüyle yenebildi. Cim Bom, bu 4 takımla 2010 yılının başından beri yaptığı 13 lig maçından 3'ünde berabere kalırken, 9 kez yenildi, sadece 1 kez galibiyet alabildi. Galatasaray, söz konusu maçlarda sadece 5 gol atabilirken, kalesinde ise 17 gol gördü.
TERİM'İN DERBİ KARNESİ KÖTÜ
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, kariyerinde 24. lig derbisine çıkacak. Sarı-kırmızılı futbol takımının başında 3. dönemini geçiren deneyimli teknik adam, ilk 2 dönemi olan 1996-2000 ve 2002-2003, 2003-2004 (26. hafta sonunda görevi bıraktı) sezonlarında, Beşiktaş ve Fenerbahçe ile toplam 23 lig derbisine çıktı. Galatasaray, Terim döneminde ligde ezeli rakipleriyle oynadığı 23 derbi maçın sadece 6'sını kazandı, 8'inde berabere kaldı, 9'unu yitirdi. Cim Bom, Terim dönemindeki lig derbilerinde rakiplerine toplam 28 gol atarken, kalesinde ise 37 gol gördü.
Fatih Terim yönetimindeki Galatasaray, Beşiktaş ile ligde 11 derbiye çıkarken, 3 kez galip geldi, 5 kez berabere kaldı, 3 kez de yenildi. Beşiktaş'a karşı İnönü Stadı'ndaki 6 lig maçını da kazanamayan, 2 kez yenilen, 4 kez berabere kalan Terim'in öğrencileri, rakiplerine 12 gol atarken, 11 golü kalesinde gördü.
Galatasaray, Fatih Terim yönetiminde Fenerbahçe ile ligde 12 derbi maç yaptı. Bu karşılaşmalardan 3'ünü kazanan, 3'ünde berabere kalan sarı-kırmızılı ekip, 6 kez de rakibine yenildi. Terimli Cim Bom, Fenerbahçe'ye ligde 16 gol atarken, 6 Kasım 2002'deki tarihi 6-0'lık yenilgi dahil, toplam 26 gol yedi.
DERBİDE İLK GOLE DİKKAT
Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş ile Galatasaray arasında 20 Kasım Pazar günü yapılacak derbi öncesi, ezeli rakipler son dönemde aralarında oynadıkları karşılaşmalarda ilk golü attıkları lig derbilerini genelde kazanmayı başardı.
Beşiktaş ile Galatasaray arasında ligde yapılan son 10 maçtan 9'unda ilk golü atan takım galip gelirken, sadece 1'i berabere sonuçlandı.
Beşiktaş-Galatasaray rekabetindeki son 10 lig maçının sonuçları ve ilk golü atan futbolcular şöyle:
Tarih Maç Sonuç
---------- -------------------- -----
17.09.2006 Galatasaray-Beşiktaş 1 - 0 (Ümit Karan-Galatasaray)
03.03.2007 Beşiktaş-Galatasaray 2 - 1 (Bobo-Beşiktaş)
29.09.2007 Galatasaray-Beşiktaş 2 - 1 (Hakan Balta-Galatasaray)
02.03.2008 Beşiktaş-Galatasaray 1 - 0 (Nobre-Beşiktaş)
21.12.2008 Galatasaray-Beşiktaş 4 - 2 (Servet Çetin-Galatasaray)
24.05.2009 Beşiktaş-Galatasaray 2 - 1 (Mehmet Topal (GS-Kendi kalesine)
12.09.2009 Galatasaray-Beşiktaş 3 - 0 (Mustafa Sarp-Galatasaray)
21.02.2010 Beşiktaş-Galatasaray 1 - 1 (Arda Turan-Galatasaray)
28.11.2010 Galatasaray-Beşiktaş 1 - 2 (Guti-Beşiktaş)
30.04.2011 Beşiktaş-Galatasaray 2 - 0 (Aurelio-Beşiktaş)
ASLAN DIŞARIDA KÜKREYEMİYOR
Spor Toto Süper Lig'de 20 Kasım Pazar günü Fiyapı İnönü Stadı'nda Beşiktaş ile karşılaşacak Galatasaray, son yıllarda ezeli rakipleriyle deplasmanda oynadığı lig maçlarında 3 puana hasret kaldı.
''Cim Bom'', Beşiktaş ve Fenerbahçe ile rakip sahada yaptığı son 26 lig maçından sadece 1'ini kazanabildi.
Sarı-kırmızılı ekip, Fenerbahçe ile Kadıköy'de yaptığı son 11 lig maçından 10'unu yitirip, sadece son randevuda berabere kalırken, Beşiktaş ile Dolmabahçe'de oynadığı son 15 lig maçından 7'sini kaybetti, 7'sinde berabere kaldı, sadece 1'ini, o da son dakika golüyle kazanabildi.
Bu maçlarda ezeli rakiplerine toplam 17 gol atan Galatasaray, kalesinde ise tam 47 gol gördü.
İnönü Stadı'ndaki maçlar
Beşiktaş ile Galatasaray arasında İnönü Stadı'nda yapılan ve Galatasaray'ın sadece tek galibiyet alabildiği son 15 lig maçının sonuçları şöyle:
Tarih Sonuç (BJK-GS)
---------- --------------
20.04.1997 1 - 1
21.09.1997 2 - 1
09.05.1999 1 - 1
14.04.2000 1 - 1
21.10.2000 3 - 1
21.10.2001 2 - 2
25.05.2003 1 - 0
31.10.2003 0 - 0
19.09.2004 0 - 0
07.05.2006 1 - 2
03.03.2007 2 - 1
02.03.2008 1 - 0
24.05.2009 2 - 1
21.02.2010 1 - 1
30.04.2011 2 - 0
Kadıköy'deki maçlar
Galatasaray'ın, Kadıköy'de Fenerbahçe karşısında galip gelemediği son 11 lig maçının sonuçları şöyle:
Tarih Sonuç (FB-GS)
---------- ------------
06.05.2001 2 - 1
16.02.2002 1 - 0
06.11.2002 6 - 0
29.02.2004 2 - 1
22.05.2005 1 - 0
22.04.2006 4 - 0
03.12.2006 2 - 1
08.12.2007 2 - 0
09.11.2008 4 - 1
25.10.2009 3 - 1
24.10.2010 0 - 0
KARTAL DERBİLERDE UÇAMIYOR
Spor Toto Süper Lig'de 20 Kasım Pazar günü Galatasaray'ı ağırlayacak Beşiktaş, ezeli rakiplerine karşı son yıllardaki lig derbilerinde genelde başarısız bir performans sergiledi.
Fenerbahçe ve Galatasaray'a karşı son yıllardaki lig derbilerinde galip gelmekte bir hayli zorlanan siyah-beyazlılar, ezeli rakipleriyle son 7 sezonda yaptığı 25 lig maçında sadece 6 galibiyet alabildi.
Söz konusu dönemdeki derbilerden 14'ünü yitiren, 5'inde berabere kalan siyah-beyazlılar, bu süre içinde Süper Lig'de taraftarlarına sadece 6 kez derbi galibiyeti izlettirebildi.
Beşiktaş, son 25 lig derbisinde ezeli rakiplerine toplam 33 gol atarken, kalesinde ise 40 gol gördü.
''Kara Kartallar'', son 7 sezonda, Fenerbahçe ile yaptığı 13 lig maçında sadece 1 galibiyet alabilirken, 8 kez yenilip, 4 kez berabere kaldı. Siyah-beyazlılar, Galatasaray ile yaptığı son 12 maçtan ise 5'ini kazandı, 6'sını yitirdi, 1'inde de eşitliği bozamadı.
Son 7 sezondaki lig derbileri
Beşiktaş'ın, Süper Lig'de son 7 sezonda Galatasaray ve Fenerbahçe yaptığı maçlarda aldığı sonuçlar şöyle:
Sezon Maç Sonuç
--------- -------------------- -----
2005-2006 Beşiktaş-Fenerbahçe 1 - 2
Galatasaray-Beşiktaş 3 - 2
Fenerbahçe-Beşiktaş 2 - 2
Beşiktaş-Galatasaray 1 - 2
2006-2007 Galatasaray-Beşiktaş 1 - 0
Fenerbahçe-Beşiktaş 0 - 0
Beşiktaş-Galatasaray 2 - 1
Beşiktaş-Fenerbahçe 0 - 1
2007-2008 Galatasaray-Beşiktaş 2 - 1 (Seyircisiz)
Fenerbahçe-Beşiktaş 2 - 1
Beşiktaş-Galatasaray 1 - 0
Beşiktaş-Fenerbahçe 1 - 2
2008-2009 Fenerbahçe-Beşiktaş 2 - 1
Galatasaray-Beşiktaş 4 - 2
Beşiktaş-Fenerbahçe 1 - 2
Beşiktaş-Galatasaray 2 - 1
2009-2010 Galatasaray-Beşiktaş 3 - 0
Beşiktaş-Fenerbahçe 3 - 0
Beşiktaş-Galatasaray 1 - 1
Fenerbahçe-Beşiktaş 1 - 0
2010-2011 Fenerbahçe-Beşiktaş 1 - 1
Galatasaray-Beşiktaş 1 - 2
Beşiktaş-Fenerbahçe 2 - 4
Beşiktaş-Galatasaray 2 - 0
2011-2012 Beşiktaş-Fenerbahçe 2 - 2
Lig TV
Taraftarımız takımımızı Florya'dan yolcu etmek için tesislere gitti.
![]()
Destek büyük, galibiyet şart. Elmander (x2) ve Selçuk'la 3-2 kazanırız.
Hala rahat bir galibiyet alacağımıza inanıyorum ben. Sonunda kadromuz istikrara ulaştı. Oyunumuzu da beğeniyorum aslında. Ama önemli olan şu sahaya çıkan 11'in istikrar kazanmasıydı, o da oluyor artık. Her maç aynı 11. Çok iyi :]
FM Gazetesi
Galatasaray Çok Rahat Kazanır !
En Tehlikeli İnsan Az Anlayıp Çok İnanandır. "A.Çehov"
Allah Allah içimden yoğun bir his maçın berabere biteceğini söylüyor. Yorumların çoğuna bakıyorum konunun başından bu yana herkes bir takımın maçı alacağını söylüyor. Bende mi bir cinslik var, koskoca forumda bir ben berabere biteceğini düşünüyorum![]()
Beşiktaş kaybetmez,kazanacağını düşünüyorum.Galatasarayın kazanma şansının olduğuna inanmıyorum ama 1 puan alabilirler.
İki takımada başarılar umarım kazanırız maçı.Temennim maç sonunda hakemin değilde takımların oynadığı iyi yada kötü futbolun konuşulması.
Beşiktaş: Cenk, Hilbert, Sivok, Egemen, İsmail, Quaresma, Aurelio, Veli, Ernst, Simao, Almeida
Galatasaray: Muslera, Eboue, Ujfalusi, Semih, Hakan, Kazım, Melo, Selçuk, Ayhan, Engin, Elmander
Ayhanin oynamasi bence iyi oldu umarim ayhan 4"lu defansin onunde 1"li oyuncu olur umarim melo"yu daha onde goruruz bana gore teknik etkili sutlari olan adam gecebilen bir adam.
Maçın berabere bitmesi her iki takıma da bişey kaybettirmez ama bir tarafın kaybetmesi (özellikle beşiktaşın) bir müddet sıkıntı yaratacak gibi.
...
Almeida atar Beşiktaş yener bence.
Başarılar Galatasaray'ım
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
ah kazim be