Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12
31 ile 41 arası toplam 41 sonuç

Konu: "Almanya, Türk oyuncuları çalıyor"

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Quote Originally Posted by europeanconquer View Post
    1.Kazım'ın babası Türk.
    2.Aurelio'ya Brezilya Milli Takımı'ndan teklif varmıydı da gitmedi?
    Kazım'ın babasını görmedin sanırım adam siyahi
    Aurelio Türk oldu nüfus cüzdanı falan var tamam da Mesut zaten orda yetişmiş.Onun zaten Alman vatandaşlığı vardı.Biz ülkemizle alakası olmayan bir adamı Türk yaptık Türk dedik ama kanı,toprağı,dili Türk olan Türkçe olan adamı Alman yapıyoruz.Neresi Alman bildiğin Türk işte.Siz inkar edin etmeyin bu adam Türk.

Quote Originally Posted by Lim10 View Post
    Yalnız böyle zihniyet falan, germe beni Aygün.
    Sakin ol Samet başkan

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Mesut 10 yaşından sonra Almanya'ya gitmiş 12 yaşında falanmış gittiğinde, orada doğma büyüme deniyor, ekleyeyim dedim.

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

http://www.ntvspor.net/video-galeri/...gi-zonguldakta

Şunu izleyip bu adama Alman demek nasıl olur acaba

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Almanya'nın çalmak (!) hakkıdır. O ülke üzerinde futbola başlamış o ülkenin altyapı hocaları tarafından yetiştirilmiş , emek verilmiş bir futbolcuyu kendi ülkeleri adına oynatmak istemeleri haktır.

Nuri'yi Nuri yapan Almanlar'dır Hamit'i Hamit yapanda Mesut'u Mesut yapanda öyle. Benim için Mesut Alman değildir hatta hiçbirimiz için öyle olmamalı adamın anneside Türk babasıda Türk ama vefa borcunu ödemek adına ve belkide kupalar kazanabileceğini düşündüğü için Alman milli takımını seçmiştir iyide yapmıştır. Eğer bizi seçseydi ne 2010 Dünya Kupasında oynayabilirdi ne de 2012 Avrupa Şampiyonasında oynama şansı olacaktı.

Bence bizim Almanya'da ki gurbetçilerin peşinden akbaba gibi dolanacağımıza kendi çarpık altyapı sistemimizi düzeltmemiz gerek.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by RaSenGan View Post
    http://www.ntvspor.net/video-galeri/...gi-zonguldakta

Şunu izleyip bu adama Alman demek nasıl olur acaba
    Nuri ile Mesut'u aynı kefeye koymak nasıl olur ? Benim gözümde Nuri, 10 tane Mesut eder

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Quote Originally Posted by ForsakeN View Post
    Nuri ile Mesut'u aynı kefeye koymak nasıl olur ? Benim gözümde Nuri, 10 tane Mesut eder
    Nuri herkesin gözünde ayrıdır zaten.Nuri duruşuyla,efendiliğiyle,futboluyla,milli takım tercihiyle herkesin gönlünde taht kurmuştur (:

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Addolorato View Post
    Almanya'nın çalmak (!) hakkıdır. O ülke üzerinde futbola başlamış o ülkenin altyapı hocaları tarafından yetiştirilmiş , emek verilmiş bir futbolcuyu kendi ülkeleri adına oynatmak istemeleri haktır.

Nuri'yi Nuri yapan Almanlar'dır Hamit'i Hamit yapanda Mesut'u Mesut yapanda öyle. Benim için Mesut Alman değildir hatta hiçbirimiz için öyle olmamalı adamın anneside Türk babasıda Türk ama vefa borcunu ödemek adına ve belkide kupalar kazanabileceğini düşündüğü için Alman milli takımını seçmiştir iyide yapmıştır. Eğer bizi seçseydi ne 2010 Dünya Kupasında oynayabilirdi ne de 2012 Avrupa Şampiyonasında oynama şansı olacaktı.

Bence bizim Almanya'da ki gurbetçilerin peşinden akbaba gibi dolanacağımıza kendi çarpık altyapı sistemimizi düzeltmemiz gerek.
    Belkide Serdar ve Mesut bizi seçse o turnuvalarda olabilecektik. Serdar - Nuri - Hamit - Arda - Mesut - Burak.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Burada zaten Almanyada eğitim alıp orada büyüyen bir oyuncunun oranın milli takımında kendi gönlüyle oynamasına herkesin saygı duyacağında hemen hemen hemfikiriz. Sorun diplomatik yaptırımlar ile oyuncuların seçim konusunda bir tarafa kaydırılmasıdır. Oyuncu % 100 sadece dil ile ikna edilmek şartıyla bir milli takımı seçerse her iki taraf adınada çalmak kelimesi doğru olmaz. Ancak ben söylediğim gibi seçim olduğuna inanmıyorum. Orada yetişen %90 Türk oyuncular Türk aile geleneğiyle ve vatan özlemiyle büyüyorlar. Eskiden milli takımımızı seçen oyuncular varken şuan Almanları seçmeye başladılar. Medyaya yansıyan bir takım açıklamalarıda benim dediğim şekilde seçim yaptırıldığına inandırdı beni açıkçası...

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Capello başka ülke futbolcularının herhangi bir milli takıma alınmasını eleştirmiyor. Zoraki bir olaydan bahsediyor.

Perde arkasını bilemeyiz ama Welbeck için teklif yaptık ve oyuncu İngiltere'yi seçti diyor. Almanya'nın ise teklif yaparken Almanya'yı seçmekten başka seçenek bırakmadığını belirtmiş.

Oyuncunun milli takımda oynaması için kim tarafından keşfedildiği, nerede yetiştiğinin önemi yoktur. Doğduğu ülke baş kriterdir. Oyuncu başka yeri seçiyorsa keyfi bilir ama zorla seçtiriliyorsa delikanlı olup seçmesin.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Dip not : Capello 1942'den beri İngilterenin tüm teknik direktörülerinden daha yüksek galbiyet yüzdesi elde etti ve buna rağmen başarı getiremedi.
    eto'o bitmiş.

Capello'yu severim ama burada ayıp etmiş. "Hatasız kul olmaz." diyip geçiyorum.

Mevzuya gelince... sen git doğru düzgün sistem kurma, oyuncu yetiştirme. Sonra da gurbetçilerden yararlanmak için Almanya'nın kapısını çal, "Eee, şey, biz, oyuncu alacaktık da." gibisinden şeyler söyleyerek oyuncu kapmaya çalış. Yok öyle yağma.

Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12

Mesaj Yetkileri