Birçok para biriminden esinlenilmiş ve karması alınıp çakma bir şey ortaya konmuş. Üstte, en sağdaki daha basit ve güzeldi bence. Keşke onu seçselermiş.![]()
Birçok para biriminden esinlenilmiş ve karması alınıp çakma bir şey ortaya konmuş. Üstte, en sağdaki daha basit ve güzeldi bence. Keşke onu seçselermiş.![]()
Finale kalanlar içerisinden en kötüsü seçilmiş. Ben de pek beğendiğimi söyleyemem.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
İlk gördüğümde hoşuma gitmişti.Ama ermenistan para birimi ile ilgili benzerlikleri ve üzerine yapılan spekülasyonları okuyunca soğudum açıkçası.
- Rıdvan Dilmen : "Brezilya Milli Takımı'nın sol beki fazla oynayamıyor Fenerbahçe'de, sebep?"
- Aykut Kocaman : "Brezilya Milli Takımı'nın sol bekinin bunu düşünmesi lazım."
Hiç Başka Sorunumuz Yokmuş Gibi Uğraştıkları Şeye Bak, Adamlar Değiştirmedik Bir Şey Bırakmadı.
Ülke Güllük Gülistanlık Halde Sanki; Terör, İşsizlik, ve de Biz Memurlara 2012 Gireli Üç Ay Oldu 3 Kuruşluk Maaş Zamlarımız Güme Gitti...
Ne Desem Ben Şimdi Duruma Sevinmemiz mi Lazım ?
En Tehlikeli İnsan Az Anlayıp Çok İnanandır. "A.Çehov"
TCMB sitesinde simgeyi içeren fontu yükleyemiyorum, bağlantıyı tıkladığımda trojan olduğunu söylüyor güvenlik duvarıAma sadece windows böyle,ilginç.
Bu şekilde olsa saçma olurdu bence.
FM Gazetesi
Yani açıkçası ay yıldızı temsil edecek bir sembol yersiz olur para birimi için.
FM Gazetesi
ben ilk bakışta sevmiştim ama sonra Ermeni para biriminin simgesini görünce hiç beğenmedim. bildiğin tam ters çevrilmiş hali. hiç hoş değil.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Şöyle birşey yapmıştım ben Ay-yıldız şeklinde. Tabii münferit birşey![]()
Ekşi'de yarışma yeni başladığında yazılan bir yazı
yahu ben gene dellendim! yarışmaya katılım şartlarını okudukça mermeri dişleyesim geliyor. ya arkadaş bu kadar ciddiyetten uzak ve cahilce bir iş yapılabilir mi? bu kadar mı uzaksınız dünyaya? iş tasarım yapmakla bitmiyor ki. bu bir sembol olacak. unicode bir karakter olacak. bütün font ailelerine girecek. times new roman, helvetica, arial, myriad, efendime söyleyeyim comic sans serif olacak. tasarımını en az 50 farklı fonta uyarlaman lazım. hem sağlak hem de solak insanların elle rahatça çizebilmesini sağlaman lazım. başka sembollere benzemediğinden emin olman lazım. eğer sembol tek hamlede çizilmiyorsa uygun bir çizim tekniği geliştirmen lazım (dolar'ın önce "s"sini sonra çizgisini çizerken yaptığımız gibi mesela)
bu iş göründüğünden çok daha komplike bir şey. yarışmayı orfanize edenlerin ne kadar anladıkları da zaten photoshop'la gönderilen logo'yu kabul etmelerinden belli. şartnamede diyor ki 350 karakteri geçmeyecek bir şekilde açıklamanızı yapın. yahu bir devletin parasının simgesi bu kadar basit mi anlatılır? ben oradaki serifin kıvrımının ıncığının cıncığına kadar düşünüceğim, sana paragraflarca veri çıkartacağım. paspartulanmış 4 punto bir sembole bakıp karar vereceksin öyle mi? daha önce de söyledim. birbirine benzeyen sayısız tasarım gelecek. sen birincilik ödülünü 17 kişiye paylaştırmaya utanmayacak mısın?
bu adamlar işte devletin başında, merkez bankasının başında bizi yönetiyorlar. bu arada türkiye cumhuriyeti merkez bankasının logosu da bu oluyor.
ben kafamı
ben kafamı
ula ben kafamı nerelere vuram?
Screw you guys, I'm goin' home
Bu arada aklıma bişi takıldı.. Başlıkta "Türk Lirasının Yeni Simgesi" ibaresi var, peki eski simge neydi ki yenisi bu oluyor?
Eskisi TL diyosanız bu simge falan değil.
Şimdi dikkatimi çekti. Aygün'ün avatarındaki sembol de aday olabiirmiş![]()
ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved
Gereksiz şeyler bunlar ayrıca çokta kötü![]()
Aynen Cihan olabilirmiş![]()
Fossa dei Leoni / AC Milan
Leoni armati, stiam marciando,
Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
TAKİP ET!
Olsa iyi olurdu çok şekil olurdu bence![]()
TL yazmayı tercih ederim.
Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Futbolcu Bilgileri
Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.
Zaytungdan
Türk Lirası'nın yeni simgesinde şu ana kadar 7 soykırım simgesi, 3 dine hakaret ve 1 tane de illuminati sembolü bulundu. Araştırmalar derinleştirilerek sürüyor...
Finale kalanlar içerisinde en kötüsü demiş büyük çoğunluk, ama finale kalanlar içerisinde karakalem çizimi en kolay görüneni bu, onu hesaba katan olmamış.
"Beşerin taptığı bir kendisinin heykelidir"
Kendi para birimimizin imaji olmasi bence onemli birsey, simge tam olarak herkesi (bende dahil) memnun etmesede guzel bi adim olmus.
Güzel bir adım ama bu bir aşama değil ki. Bu bir kere yapılacak ve hep aynı kalacak.
FM Gazetesi