Fenerbahçe sportif sorumlusu ve teknik direktörü Aykut Kocaman ve futbolculardan Reto Ziegler, BATE Borisov mücadelesi öncesi basın toplantısı düzenledi.
İlk olarak sözü alan kanat oyuncusu Reto Ziegler, "Fenerbahçe'yi Avrupa'da temsil etmekten dolayu son derece mutlu ve gururluyum, bu platformda oynamak benim için çok önemli. Hem takımımız hem de hocamız için tur atlamak çok önemli. Yarın taraftarımızın olmaması bizim için dezavantaj. Çok önemli bir maça çıkacağız. Konsantre bir şekilde bu maçı bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
Teknik direktör Aykut Kocaman karşılaşmanın zorluğuna dikkat çekerken, "Zorlu bir eşleşme olduğunu söylemiştim. BATE'nin organizasyon açısından bize göre biraz önde olabileceğini ancak bireysel kalite ve tecrübe açısından bizim önde olduğumuzu söylemiştim. 10 kişi kalmamıza rağmen BATE'nin savunmada gösterdiği anlayış, bizim öne geçmemizi engelledi. Kendi sahamızda turu geçme gayretinde olacağız." dedi.
Kocaman Raul Meireles ve Emre Belözoğlu'nun takımdaki eksikleri üzerine herhangi bir formasyon değişikliği olup olmayacağı yönünde sorulan soruya, "Sadece Orta sahadaki isimleri değiştirecek bu oyuncuların olmayışı. Değişiklik sadece isimler bazında olacak" ifadelerini kullandı.
Aykut Kocaman Milos Krasic'in satışı ile ilgili olarak şu an böyle bir düşüncelerinin olmadığını belirtirken, "Krasic'in satılacağına dair benim bir bilgim yok. Krasic'in sıkıntısı adaptasyon süreci. Problem bu. Hiçbir oyuncu için şu anda şans vererek düzelmesini bekleme şansını verecek bir durumda değilim. Krasic'in futbolculuğuna dair herhangi bir şüphem yok. Artık hem ligde hem de Avrupa'da puan kaybına tahammül yok. Bu tüm oyuncular için geçerli. Meireles sıkıntılı bir dönem geçiriyor. Herkes için uygulanan prösedür Meireles için de uygulanacak. Cezası bitince de takımda yer alacak. Ekstra bir ceza veya başka bir karar verilme durumu yok" değerlendirmesini yaptı.
Anladığım kadarıyla ;
- Yine mi sen Ziegler : )
- Hoca'ya göre Bate bize göre daha takım biz yine bireyselliğe güveniyoruz.
- Geçen maçı şut çekmeden geçirmemiz Bate'nin savunma anlayışından kaynaklanıyormuş
- Emre ve Meireles'in olmaması yine sistem değiştirmiyor inş beklenen 3'lü olmaz.
- Krasiç sezonu kapattı.