Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12
31 ile 38 arası toplam 38 sonuç

Konu: Sakatlık Sakatlık Sakatlık

Quote Originally Posted by himone View Post
    Hazırlık maçlarının sayısıyla alakası bile yok. Ben her sene 8-9 tane hazırlık maçı yaparım, kondisyon antrenörlerim en iyilerinden ve hazırlık dönemi boyunca kondisyona önem veriyorum. Ama sezon içerisinde inanılmaz sakatlıklar yaşıyorum. Geçen sene sakatlılarım normalken bu sene inanılmaz fazla oluyor. Takımda 6-7 tane orta saha varken maçlarda yedek orta saha bulamayacak duruma geldim, yeri geldi kanat oyuncularımı forvet oynattım.

Hala şuraya gelip sakatlıklara mantıkla açıklama yapma çabasında olanlara şaşırıyorum. Bu oyunu herkes yıllardır oynuyor ve nasıl hazırlanması gerektiğini biliyor. Sakatlıklar bazılarının başına çok geliyor bazılarının başına hiç gelmiyor. Hala neyi açıklamaya çalışıyorsunuz, durum tamamen yapay zeka ile alakalı. Siz istediğiniz kadar antrenman yaptırıp hazırlayın, oyun istediğimi tüm takımı kırıp geçiriyor.
    Antreman ayarlarıyla oynamıyorum ben hiç. Ayrıca sakatlıkla alakalı konuşmadım üstte. Hazırlık kampının ilk gününde bile hazırlık maçı yapılabileceğini anlatmaya çalıştım. Ortalama 8-10 günlük oldu sakatlılarım.

Bir faktör de takımın dayanıklı ve fiziksel olarak güçlü oyunculardan kurulması olabilir. Mesela kweuke denen ayıboğan 4 yılda sadece 1-2 hafta falan sakat kaldı o da son yamadan sonra.

Su kafayi anlamiyorum "sakatliklarla ilgili mantikli aciklama yapma cabasi vs". Burada siz nasil sikayet ediyorsaniz sakatlik diye ben ve benim gibi sakatlik sorunu yasamayanlarda ne yaptiklarini anlatiyorlar.Bunun ne oyunu korumak ne de baska biseyle alakasi var. Herkes burada yardim amacli bisey yaziyor ki mantikli aciklamalar geliyor.

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by okocha6 View Post
    Antreman ayarlarıyla oynamıyorum ben hiç. Ayrıca sakatlıkla alakalı konuşmadım üstte. Hazırlık kampının ilk gününde bile hazırlık maçı yapılabileceğini anlatmaya çalıştım. Ortalama 8-10 günlük oldu sakatlılarım.

Bir faktör de takımın dayanıklı ve fiziksel olarak güçlü oyunculardan kurulması olabilir. Mesela kweuke denen ayıboğan 4 yılda sadece 1-2 hafta falan sakat kaldı o da son yamadan sonra.
    Zaten sana söylemedim, senin cevap yazdığın arkadaş hazırlık maçları ile ilgili yorum yapmıştı. Sen ona cevap vermiştin.

Dediğin gibi oyuncularla da çok alakalı, bende de Sow ve Kuy zor sakatlanıyor mesela. Egemen ve Yobo'nun da hiç sakatlandığına şahit olmadım şimdiye kadar.

Geçen gün bir mesaja daha bu şekilde bir cevap yazdım oyuncularım sapır sapır döklümeye başladı .

Quote Originally Posted by Lucas Neill View Post
    Su kafayi anlamiyorum "sakatliklarla ilgili mantikli aciklama yapma cabasi vs". Burada siz nasil sikayet ediyorsaniz sakatlik diye ben ve benim gibi sakatlik sorunu yasamayanlarda ne yaptiklarini anlatiyorlar.Bunun ne oyunu korumak ne de baska biseyle alakasi var. Herkes burada yardim amacli bisey yaziyor ki mantikli aciklamalar geliyor.

Bu forumda yaklaşık 2-3 aydır sakatlıklarla ilgili şikayetler dile getiriliyor ve herkes neredeyse aynı şeyleri söylyor. Birsürü hazırlık maçı oynayın, antrenörleriniz iyi olsun gibi gibi. Ama buraya gelip şikayetlerini yazan herkes zaten bunları yaptığını belirtiyor ama yazılan yorumlar verilen tavsiyeler yine aynı hazırlık maçları, antrenörler ve maç yoğunluğu gibi. Sizin düşünceleriniz yanlış demiyorum kesinlikle doğru ama oyunda sakatlıklar rastgele oluyor. Özellikle bazı arkadaşların yaşadıkları tamamen saçma sakatlıklar oluyor. Mesela benim aynı antremanda Stoch'un kolu, Webo'nun ayağı kırıldı (Ben yıllardır, antrenman yapmadan hazırlık maçı yapmadan top oynarım çok şükür hiçbiryerim kırılmadı). Bunu hangi sisteme bağlayabilirsin. Sorun yaşayanlar yorum yazarken sürekli tüm önlemleri aldığını tüm tavsiyelere uyduğunu söylüyor ama tavsiyeler hala aynı kalıyor.

Ben her oyunumda sakatlık sorunu yaşamıyorum, hatta aynı kariyerde 1 yıl sorunsuz oynarken diğer sezon sürekli sakatlıklar oluyor. Sorun yaşamadığım zamanlarda da aynı şeyleri savunuyordum, sakatlıklar yapay zekanın elindedir. Tabiki siz hazırlıklarınız ve maç temponuzla önüne geçebilirsiniz ama biryerde oyunun önüne geçemezsiniz.

Neyse konuyu çok saptırmayalım, uslüp yanlış olmuş olabilir kusura bakmayın. Ama ben dediğim gibi sakatlıklıkların açıklanabileceğine inanmıyorum.

Beyler, tavsiye edildiği gibi sezon öncesi çok yüksek/yüksek seviyelerde en az 3-4 hafta kondisyon idmanları yapıp, yeterli sayıda da hazırlık maçı oynadıktan sonra başlanılan bir fikstürde hemen her maç sakat veriyorsanız bu büyük ölçüde oyuncularınızla alakalı olabilir. Bildiğiniz gibi 'sakatlanma eğilimi' diye bişey var ve bu da tıpkı diğer özellikler gibi 20 üzerinden değerlendirilmekte. Diğer oyundan kaynaklanan sebeplerden ötürü herkes sakat veriyor malesef. Mesela ben de sürekli bi kaç aynı sorundan sakatlar oluyor ama delirtecek düzeyde değil. Ve en yüksek sakatlanma puanına sahip olan oyuncum 13

bir de arkadaşlar ben şunu yapıyorum belli başlı adamlar hariç 3 5 günlük sakatlık dışında aşırı olmuyo yani en azından ilk sezonum için. yeni patch'lerden sonra şimdi kariyer açtım liverpool ile ve maçtan sonra gerekli 2 3 hücumcuma dinlenme veriyorum. bunun haricinde hiçbi zaman özellikle haftada 2 maç olduğunda maçtan sonraki gün izin ve maç antremanini orta veya çok düşük tutuyorum antremanı çok yüksek yaptırmak da hem oyuncuyu antreman programından mutsuz yapıp gelişimine negatif etki yapıyo hem de sakatlanma riskini artırıyo. sezon başında özellikle taktik oturtma zamanlarında çok yüksek çalışılabilir. sezon 1. ve 2. yarılarılarının ortalarında yüksek bile kullanmaya gerek yok benim önlemim bu şekilde. deneyip hep birlikte görelim beyler

yeni dortmund kariyeri açtım penaltı ve sakatlık sorunu yaşamıyorum derken kasım ayın reus antrenmanda ayak kırılmasından 6 ay sakatlandı. antrenman yükü de normaldi ve ekstra hiçbir antrenman yapmıyordu. sürpriz sakatlıklar oluyor. umarım normal bir şeydir.

Reus'un sakatlık durumuyla alakalı fiziksel özellikleri çok iyi değil ve sakatl.eğilimi de 12. Anormal bi durum değil, benim oyunumda da belli aralıklarla sakatlanıyor. Transfer etmekten vazgeçtim hatta bundan dolayı.

Nesil
    2007
    Yer
    Marmaris

Şu konuyu hortlatalı, bi çözüm falan yok mu beyler kafayı yicem.

Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12

Mesaj Yetkileri