İlk 10 dakikadaki baskı peş peşe 2 gol getirince oyuncular rehavete kapıldı sanırım. Tempomuz düştü, son paslarda, vuruşlarda bir savsaklık başladı. İkinci yarıda da aynı durum devam etti. 2-1 galip geldik ama kale önündeki performanstan pek memnun olduğumu söyleyemem bu maç için. Almeida'nın eksikliği aksattı hücumu.
Son gün aramıza katılan Mino'ya ayrı paragraf açmadan olmaz. Yetenekli çocuk kendini belli ediyor, iki maçtır golleriyle takıma hücumda da katkı sağlıyor. Ne zaman nerede durması gerektiğini çok iyi biliyor. Pek beğendim kaçırmam bu çocuğu elimden![]()
Erkan Kaş ilk kez forma şansı bulduğu maçta golünü de attıFernandes'in de maşallahı var, her maç adından söz ettiriyor, 9 resmi karşılaşmada 3 gol 5 asist hiç azımsanmayacak rakam. Daha bunun asist kalitesinde pasları var, kazmalıklar sebebiyle gole çevrilemeyen
Nitekim takım 'takım' olma yolunda hızla ilerliyor. Namağlup yolumuza devam ediyoruz.
Alt sıralardan uzaklaşma çabasındaki İ.B.B.'ye karşı 3 puanı 3 golle almayı başardık. Fernandes'in yokluğunda Olcay sazı eline aldı, 2 gol 1 asistlik şovuyla göz doldurdu.
Sert oyun takımdaki en istikrarlı isimlerin sakatlanmasına sebep oldu... Bugüne kadar oynadığımız 11 resmi maçın hepsinde forma giyen 3 isim vardı, Necip, Fernandes ve Toraman. Fernandes 2 ay kadar aramızda olamayacak... Toraman'sa 3-4 hafta forma giyemeyecek.
Erkan Kaş'ı da as takıma çıkardım, çocukcağız çalışıyor. Sözleşmesini de uzatıcaz inşallah.
Rakibin kilit oyuncusu nasıl etkisiz hale getirilir?
Basında çıkan haberleri takip etmek bazen ipucu verebiliyor menajere
Bu durumu fırsata çevirmekse sizin elinizde.
Eğer sözü edilen oyuncu mental anlamda güçlü değilse, baskı altına girer...
...ve amacınıza ulaşmış olursunuz. Karşınızda yetenekli ama moralsiz bir oyuncu kalır.
Elazığspor'a karşı aldığımız 3-0'lık galibiyetin tabii ki bununla ilgisi yok denecek kadar az, başta ciddi güç farkı ve motaivasyon farkı var ancak bazen bu tür ufak oyunlar gerçekten fark yaratabiliyor, hazır fırsat çıkmışken paylaşayım istedim
Last edited by Deus Dominus : 10.Mayıs.2013 at 07:47
Zirve yarışında önemli bir karşılaşmayı geride bıraktık. Aynı puandaki takipçimiz Trabzonspor'u ağırladık İnönü Stadı'nda. Uzun süre önde götürdüğümüz karşılaşmayı maalesef 1-1 beraberlikle tamamladık. Takım savunmamız çok iyi ama duran topta aynı sağlam duruşu gösteremedik bir türlü. Gerçi Janko gibi bir forveti hava toplarında durdurmak da kolay değil farkındayım ama bu sezon yediğimiz tüm gollerin duran toptan gelmesi de ayrı bir tuhaflıkAlmeida direklere takılmasaydı görürdünüz siz gününüzü!
Bakalım ligin ikinci yarısında ne yapıcaz... Bütün derbiler deplasmanda![]()
Başarılar ..
Keyifli bir kariyer, başarılar...
Teşekkür ederim...
Akhisar ligin sürpriz ekiperinden birisi oldu, 7. sırada bulunuyorlar ve beklentilerin üzerinde seyrediyorlar. Ama Beşiktaş'a güçleri tabii ki yetmedi, onca eksiğimize rağmen 3-0'lık temiz bir galibiyet elde ettik. Sakatlıklara aklım ermiyor açıkçası, durup durup birileri aramızdan ayrılıyor. Hani benzer sakatlıklar olsa dicem "antrenmandan kaynaklanıyor" ama o da değil... Bakalım gidiyoruz döke saça nereye kadar gidecek
![]()
Akhisar fena da oynamamış ancak farkın ortada hocam.![]()
Maşallahı var Akhisar'ın, ligde 6. sırada düşün o kadar iyi takım arasında. Boşa orada olmadıklarını gösterdiler bizim karşımızda da. Hatta bizim maçtan önce Trabzonspor'u 2-0 yendiler
Ne güzel Trabzonspor kaybetti, puan farkını açıcaz derken Ordu'ya takıldık iyi mi
Yaratıcı oyuncu eksikliğini yaşadık bu maç, Fernandes yok, Oğuzhan yok, hücumda güvenebileceğin bir Holosko yok... Veli'yle Dentinho ile olmuyor vallahi... Her neyse en azından mağlup olmadık hakem sayesinde. Attıkları temiz 3. golü ofsayt deyip iptal etmese gitmişti namağlup ünvanı.
İlk normal golümüzü de haıyrlısıyla yedikOrduspor'un ilk golü kornerden geldi ama ikinci golü atan Stancu savunma arkasına kaçıp McGregor'u mağlup etti.
Türkiye Kupası serüveni de başlamış oldu Darıca G.Birliği maçı ile. Kendimizi fazla zorlamadan galibiyete ulaştık, hem az forma şansı bulan oyuncularım içinde güzel bir fırsat oldu. Dentinho gariban takımı bulunca kaplan kesildi, en göze batan oyuncu ise Mehmet Akgün oldu. İlerleyen günlerde daha çok faydalanıcam ondan.
Gelecek tur 1461 Trabzon konuğumuz olacak.
çok iyi gidiyoruz aynen devam
Yine gençlere ve yedeklere şans verme fırsatı bulduğumuz kupa maçında rahat bir galibiyetle gruplara kalmayı başardık. B grubunda Gaziantepspor, İstanbul Büyükşehir Bld. ve Trabzonspor'la aynı grupta mücadele edicez. Gayet pozitif bakıyorum gruptaki şansımıza. Yakın zamanda Antep ve İ.B.B. ligdeki kötü gidişat sebebiyle teknik direktörleriyle yol ayrımına gittiler. Yani durumları pek iç açıcı değil, bu da işimizi kolaylaştıracak bir etken.
2012'nin son lig maçında taraftarımıza galibiyet tattırmak istedik ama olmadı. Kazanmak için ciddi fırsatlar yakaladık ama hem Karcemarskas'ı, hem direkleri geçemedik. Sakatlarımız iyileşmeye başladı, inşallah onlar aramıza döndüğünde bu oyunumuzun üzerine koyarak çok daha iyi sonuçlar alıcaz.
Şaka maka koca yarım sezon geçti, hazırlık maçları da dahil tek mağlubiyet yok! İnanasım gelmiyor, şu güne kadar fm13'teki en iyi kişisel performansımı da sergiliyorum aynı zamanda.
Daha tam iletişimi de sağlayamadım takımla, genelde sertimdir maç konuşmalarında, iddialı sestonunu bile kaldıramayanlar var, kazanabiliriz! taraftarlar için! diyorum, ters tepiyor hala
Çok iyi gidiyorsun. Taktik o kadar iyi ki takım konuşmalarının ters tepki yapması bile etkilemiyor takımı.![]()
Öyle oldu gerçektenÖyle çok ahım şahım bir futbol da oynamıyoruz aslında ama oyuncular yenilgiyi kabullenmiyorlar, sonuna kadar mücadele ediyorlar. Başarı buradan geliyor. Hem iletişimi de sağlamaya başladım artık. Ses tonumdan rahatsızlarmış
İddialı telkinleri sakin tona çevirince daha olumlu tepkiler gelmeye başladı.
Yönetim memnun, ben memnun; ara transfer döneminde hedefleri büyüttükŞampiyonluk yarışına gözümüzü diktik. Bunun karşılığı olarak yönetim de elini cebine attı. İç transferde elimi rahatlatacak bu yeni bütçe ile, oyuncularımı tatmin edebilecek tekliflerde bulunabilirim. Almeida ve Fernandes'in sözleşmelerini uzatmak istiyorum.
Gelecek sezonun hazırlıklarına da ufaktan başladık. Malum ilerleyen yıllarda yabancı sınırı azalacak. En azından kalemizi yerli isimlere emanet etmek istiyorum. Cenk'in yanına rekabeti arttırmak için Sinan Bolat'ı getiriyoruz.
Sol kanattaki eksikliğimizi giderecek ismi de bulduk. Önümüzdeki yıl bir aksilik olmazsa Avrupa mücadelesi de olacak, Uğur'la Gökhan'la yola çıkarsa yarı yolda kalırızİnanması güç bir rakama (bizim yedek takımdaki veletler bile sözleşme yenilemek için bunu iki katı para istiyor!) Estigarribia ile anlaştık. Adam azla yetinmeyi biliyor, en hassas noktamdan vurdu beni
Twente'den Douglas için de çok bastırdım ama çok talibi vardı, Chelsea, Atl. Madrid, Arsenal, PSG gibi takımların arasından gitti Werder Bremen'i seçti ya anlayamadım
Şu anda başka transfer çalışmam yok. Önceliğimi takımın kilit isimlerinin sözleşmelerini uzatmaya vericem. Eğer kalmaya ikna edemezsem Portekiz'lileri, yeni isimler gündeme gelebilir.
Gelelim kupa maçlarına...
Antep belalı takımım oldu çıktı... Özellikle Oktay Delibalta, ekstra oynuyor bizim takıma karşı he maçta. Ya gol, ya asisti var. Çok sinir bozucu bir durum... Bu da yetmezmiş gibi sakatlıktan yeni çıkan Fernandes yine sakatlandı bu Antep maçında... Neyse ligde alıcam boylarının ölçüsünü, gruptan lider olarak çıkmayı kesinleştirdik. Son Büyükşehir Bld. maçı formalite maçı olacak.
Tüm maçlarda rotasyon yaptım, as oyuncuları dinlenmeyi tercih ettim. Mehmet Akgün'e yaradı en çok bu kupa serüveni, 7 asistle takımın hücum silahı oldu Fernandes ve Oğuzhan'ın yokluğunda.
ajntep mçında fernandes 12 de penaltı kaçırmış 13 te penaltıdan atmış ilginç![]()
...
Mehmet Akgün'ü ceza sahası içinde düşürdüler, Fernandes kaleciye takıldı, topu uzaklaştıramadılar, yine Mehmet Akgün'e geldi, yine penaltı olduBende ne olduğunu anlayamadım.
Hemen gelsin o zaman son durumGalatasaray deplasmanına gidiyoruz şimdi, kaybedersek liderlik de gider.
Formalite maçı olunca tatsız tutsuz, zevksiz bir 90 dakika izledik. Atınç'ın arka direkte tamamladığı şık kafa golü harici heyecanlandığımız anlar olmadı desek yalan olmazÜzücü olan Mustafa Pektemek'in ilk 11'i zorlamaya başladığı ve milli takıma seçildiği dönemde sakatlanması oldu. 3 hafta kadar yalnız bırakacak takımı...
Golcü oyuncumuz Almeida ile anlaşmaya vardık. 2017 yılına kadar uzattık sözleşmesini, yıllık kazancında da 400bin €'luk bir indirime gittik.
Ligde Kasımpaşa karşısında ise garip bir karşılaşmaya tanık olduk. Tam 4 kez direkleri geçemedik maçta, bunun üzerine hakemin uydurduğu bir penaltı ile geriye düştük. Büyük efor sarf ettik maçı çevirmek için ancak Almeida'nın golü 1 puana yetti. Şiddetle kınıyorum bu yönetimi!
Gayet iyi gidiyoruz .Fernandes sözleşmede nasıl isteklimi imzalamaya
Sözleşme yenilemek istiyor ama öyle inatçı temsilcisi var ki 1 ay önce 3.2 milyon €isteyen adam, şimdi 4 milyon € ister oldu. Bu gidişle sezon sonu satarım, karşılayamam o parayı kusura bakmasın![]()