1 tane oyuncu söyleyin şişirilmiş. En potansiyelli genç oyuncularımıza bile -8 PA berilen bir konumdayız ? Son yamada tüm oyuncuların CA larından 3 puan düşürüldü. Nasıl genel konuşmam. Yapılsa yapılsa 1-2 oyuncunun profili şişirilmiştir o sayı da genel değil, özeldir. Yani genel konuşabilirim

Şişirilmiş oyuncu derken aynı şeyden bahsediyoruzdur umarım.
Olivier Giroud şişirilmiş bir oyuncudur. Fabio Borini şişirilmiş oyuncudur. FM profilleriyle neler neler yapıyorlar. Herkes tarafından kabul edilir herhalde bu örnek olarak verdiğim iki isim. Ya da japon bir kaç oyuncu da var şimdi adını tam hatırlayamadığım...
Şimdi bana iki adet abartılmış Türk isim söyleyebilir misiniz ? İroni GS adına yapılsa da ben Türkiye ligi içindeki Türk oyuncuları da dahil ediyorum buna. ZatenTürkiye liginde oynayan Türk oyunculardan en çok CA'sı olan oyuncu kim ve kaç ? Ben söyleyeyim, 155 CA ile Volkan Demirel. İkinci olarak sayabileceğimiz isim sanırım 146 CA ile Selçuk İnan olur. Hadi kalecilerin özellikleri normal oyuncular gibi değil, onu es geçtik diyelim. Yani 200 üzerinden değerlendirilen bir puan olarak 140 puan alan oyuncuların yeterli, iyi oyuncu olduğunu düşünürsek Türkiyedeki oyuncular nasıl şişirilmiş diyebiliyorsunuz anlamıyorum. Batalla'nın hem CA hem PA'sı 140. FM 2014'te konuşuruz bunu ama geçen sezon 49 resmi karşılaşmada 23 gol ve 23 asistlik bir performansı var. En azından 1-2 puanlık bir gelişme beklemiyor değilim hani. Yani potansiyelleri bile düşük veriliyor Türkiye liginde oynayan oyuncuların. Şimdi bana Selçuk İnan'ın profilinin şişirilmiş olduğunu söyleyebilir misiniz ?
Bizim araştırmacılarımız bu konuda zaten kıt. Az puan vermekte üstlerine yok. Bir de fazla puan verdiklerini savunuyorsunuz. Araştırmacıların az puan vermelerine karşılık kendilerine gelen tepkilere verdikleri cevabı çok doğru buluyorum. Onlar hata yapıyor diye biz de hata yapmayalım diyorlar. Yanlışa uymayız biz diyorlar. Aynı şey lig itibarı için de geçerli. Cevap bu kadar basit aslında.
Bu ekibin oyunu araştırmasında çok ciddi olduğunu ve adil davrandıklarını belirtmek isterim.