Sayfa 2 / 5 İlkİlk 1234 ... SonSon
31 ile 60 arası toplam 142 sonuç

Konu: Türkiye ligi şike iddiaları

Quote Originally Posted by Vieri
    türkiye liginden fenerbahçeyi galatasarayı veya beşiktaşı yahut diğer bir kulübü ikinci ligemi düşürecekler? bu imkansız birşey
    Bencede bizim Klüplerden Kimseyi düşeremezler.... Zaten ligimiz Seri A ya oranla çok kalitesiz 3 buyukte olmazsa 2.lige duyulan ilgiden fazla bir ilgi göremez Süpre lig... Bu yüzden Büyük takımlarımız rahat hareket ediyor en fazla para cezası geleceğini biliyorlar..

bi temizlik yapsalar cok güzel olur bence.ama hic kimse cikip yapamaz.cunku türkiyede üst seviyede cesaretli adam yok...

olay cesaret değil kalite şimdi gidip gs-bjk-fb düşürülse süper ligi kim seyreder?

Quote Originally Posted by hurmet
    olay cesaret değil kalite şimdi gidip gs-bjk-fb düşürülse süper ligi kim seyreder?
    maç yapan iki takımın yedek klubeleri

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Galatasaray 4 sene üst üste şampiyon olurken de nedense hatalar hep GS lehine oluyordu. Ne çabuk unuttu BJK liler GS'nin Ankaragücü maçını. Veya BJK'nin bursa ya yaptıkları. Ayrıca son haftalara girilirken bütün maçlarını kazanan anadolu takımlarına ne demeli. Bi de bu olaylar niye zamanında ortaya çıkmadı da bugün ortaya çıktı. zamanında niye gereken yapılmadı....
    "YÜCE ATATÜRK"

Türkiyede bu konularla ilgili hiç birşey yapılamaz

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

keşke türkiyede bi takım olaylar hatırı geçer kişiler tarafından engellenmese eğer şike yapmışsa kendi takımım beşiktaşın bile cezalandırılmasını istiyorum her takım cezalandırılmalı böyle yürekli cesaretli adam nerde keşke atatürk ölmeseydi "O" bunları kesin önlerdi
    So what?
    Saike

Nesil
    2005
    Yer
    ev

yine dönmüş muhabbet idrar yarışına hadi beyler daha uzağa!!!
    ya hu kardeşim hiç kimsenin aklı almaz şike olmadan bir lig olsun albetteki vardır şike büyük takım ya da küçük takım, yönetici ya da futbolcu bilmem ama mulak ve mutlak şike vardır GS'nin Ankaragücüne attığı 8 goldede FB'nin Gaziantep maçını 0-3'ten 4-3'e çevirmesindede şike vardır ama kimsede bunları çıkıp paşa paşa söyleyecek yürek yoktur kimse kusura bakmasın gücenmesin kırılmasın ama gerçek acıdır ve de budur

Edit: Lütfen ahlak çerçevesinde argo kullanmadan yorumlarınızı yapın

Nesil
    2005
    Yer
    ev

Default "Fener'den G.Saray'a 500 bin dolar"

"Fener'den G.Saray'a 500 bin dolar"
    21 Temmuz 2006 15:00

Ligde şike ve teşvik iddialarının ardı arkası kesilmiyor. Son olarak Vatan 'Fener'den G.Saray'a 500 bin dolar' başlıklı haberinde şu dehşet dolu iddialara yer verdi...

"Fener'den Galatasaray'a 500 bin dolar"

2003-2004 sezonunda ligin bitimine 1 hafta kala, G.Saray Trabzon'a giderken, F.Bahçe "Bu maçı alın paranız hazır" teklifini uçakta iletti. Kaptan Bülent, ezeli rakibinin teşviğini' geri çevirdi. 4-2 biten ve F.Bahçe'yi şampiyon yapan maç sonrası tekrar gelen çantacıyı kovdu.

F.Bahçe, Beşiktaş'ı 11 puan geriden gelip yakalamış ve geçmişti... İki takım göğüs göğüse bir şampiyonluk mücadelesi sürdürüyordu, ki İnönü'de Beşiktaş'ı yenen F.Bahçe şampiyonluk için gün sayar olmuştu. Aradan çıkan Trabzon ise sarı-lacivertli takımın mutlu sona yaklaşırkenki tek rakibiydi. F.Bahçe son 2 haftaya Beşiktaş'ın 8, Trabzonspor'un 2 puan önünde giriyordu.

Sarı-lacivertlilerin Denizli deplasmanına çıkacağı gün, lige çoktan havlu atmış olan G.Saray da Trabzon deplasmanındaydı. Umudunu yitirmiş G.Saray, Trabzon'dan beraberlik bile alsa F.Bahçe bitime bir hafta kala şampiyonluğunu ilan edecekti. Fakat F.Bahceliler'in pek bir beklentisi yoktu. Çünkü bugüne kadar Trabzon ve G.Saray hep dostluk çerçevesinde maçlar oynamış, isteyen istediğini almıştı.

'Trabzon şampiyon olsun'
    G.Saray'da göreve mart ayındaki secimle gelen Trabzonlu Ergun Gürsoy da "Ben Trabzon'un şampiyon olmasını istiyorum" deyince ortalık iyiden iyiye gerilmişti. Maç G.Saray adına onur savaşına dönmüştü.

Kaybedemezlerdi. F.Bahçe ise istediği gergin ortamı bulmuştu. Fakat işi yine de garantiye almak istiyorlardı. Trabzon'daki maçtan önce sürekli G.Saray kafilesi ile yolculuk yapan sosyetenin ünlü simalarından bir isim, kaptan Bülent Korkmaz'ın yanına yaklaşıp bombayı patlattı: "Kaptan, Trabzon'u yenin, F.Bahçe'den 500 bin dolar teşvik gelecek!" Bülent önce şaşırdı, sonra güldü, "Abi git işine, saçmalama. G.Saraylı'yız biz. Bak biraz daha konuşursan bozuşuruz" dedi.

9 Mayıs 2004 günü sahada aslanlar gibi mücadele eden Galatasaraylı futbolcular Trabzon'u Necati'nin 2, Suat ve Murat Erdoğan'ın golleriyle 4-2 yendiler ve ezeli rakipleri F.Bahçe'yi bitime bir hafta kala şampiyon yaptılar. Bu durum herkesi çok şaşırtmıştı, çünkü G.Saray'ın F.Bahçe'ye böyle bir jest yaptığını daha önce tarih yazmamıştı. Herkes şaşkındı.

Maçtan sonra kafile havaalanına gidip uçağa binmek üzere hazırlanırken, Bülent'e yolculuğun başında 'garip' teklifi yapan şahıs bir daha yaklaştı ve son sözünü söyledi: "Kaptan, uçakta Hakan Şükür'le de konuş. İstanbul'a inince size parayı getirelim. Sen de takıma dağıt."

Bülent Korkmaz bunun üzerine adeta çılgına dönüp, bağırdı: "Alsınlar o parayı, güle güle harcasınlar. Biz G.Saraylı futbolcularız. Öyle teşvikle meşvikle işimiz olmaz. Saçmalama ve bir daha da sakın gözüme gözükme!"

F.Bahçe'nin G.Saray'a teşvik primi verme girişimi Bülent Korkmaz'ın cesur çıkışıyla engellenirken, Türkiye'de paranın kimler tarafından, nasıl ve sınır tanımaksızın dağıtıldığı da ortaya çıkıyordu. Büyük takımlar bile birbirlerine böyle anlaşılmaz tekliflerde bulunabiliyorlardı.

Kaynak: Vatan

Nesil
    2005
    Yer
    Çanakkale

Bu konuda bile takım tartışması yapan arkadaşlar var.Zaten bu durumda bu işler çözülmez.Her gün VATAN gazetesi aldığım için bu konuyu takip etme fırsatı buldum.
    Diyarbakırspor - Elazığspor maçı zaten çok konuşuldu ama bir sonuca varılamadı.Varılmasıda beklenemez çünkü bunu kanıtlamak çok zor.
    Rizespor - Beşiktaş maçı var.Lucescu maçtan sonra kazansaydık ölürdük diyor.Cordoba-Giunti maça getirilmiyor,Sergen yedek bekliyor.Burda dikkat edilmesi gereken olaya bazı abilerin karıştığı ve bunu onların sağladığı.
    Galatasaray - Trabzonspor maçı var.Maçtan önce Bülent Korkmaz'a teşvik teklif ediliyor.Bülent reddediyor.Galatasaray maçı kazanınca parayı getirmek istiyor Fenerbahçe yönetimi(yanlış hatırlamıyorsam 500 bin dolar civarı bir paraydı).Ama Bülent bu defa işadamını azarlıyor ve yine reddediyor.
    Ankaragücü futbolcularının Ersun Yanal'dan habersiz aldıkları teşvik konusu vardı.Ersun Yanal hepsinden imza topladığını iddaa ediyor ve oynadıkları maçta hakeminde ayarlanmış olabileceğini ima ediyor.

Bunlardan bir sürü var.Ama bunları hem kanıtlamak zor hemde bence bunların şike olup olmadığı tartışılır.
    Bence teşvik şike değil.Sonuçta zaten maça kazanmak için çıkıyorsun...Mesela Rizespor - Beşiktaş maçında şike var diyemezsin,Beşiktaş her maçını kazanmak zorunda değil,Bursaspor'da işini sağlama alıp son haftaya bırakmasaydı.Aynı şekilde Diyarbakırspor - Elazığspor maçı içinde geçerli yada mesela Ankaragücü oyuncularının aldığı teşvik primi bence suç değil çünkü adam zaten kazanmak için oynayacak,eğer hakemler ayarlanırsa bence şike olur.
    İtalya'da hakem atamaları ile ilgiliydi skandallar Türkiye'de öyle bir şey olursa şike olur bence.Ama tabi herkesin kendi görüşü var.Tabi ki hoş olmayan olaylar bunlar ama kimseyi suçlayamazsın bunlarla...

Birde Lucescu'nun takımın parası olduğu halde oyunculara dağıtmadığını ve Zago,Cordoba,Ronaldo 3 lüsünün para almak için maçları satmış olabileceğini söylemesi beni en çok şaşırtan haberdi.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Quote Originally Posted by SaMaNYoLu
    Sezon 2004-2005 Fenerbahçe Şampıyon Butun hakemler hata yapıyor ama nedense Bu hep fenerbahcenın lehine oLuyor... Bu bir tesadüf olabilirdi... Yıl 2005-2006 sezonu.. Fenerbahçe lehıne hakem hataları devam ediyor.. Anelka el golü atıyor Kör adamlar bıle bunu görürken Hakem göremıyor.. Ve Levent Bıcakcı dönemı bitiyor... Haluk ulusoy göreve geldıkten sonra tahkim kurulu yonetıcıler felan hepsi değişiyor... Ve Bundan Aziz yıldırım Son derece rahatsız oLuyor. Nedendir bilinmez Bütün röportajlarda haluk ulusuyo bombalıyor. neyse Haluk Ulusoy göreve başladıktan sonra garip bir tesadüftürki hakem hataları ortadan kalkıyor ve hakemler son yılların en iyi puanlarını aLıyor hatta ve hatta uefa tarafından takdir alan maçlar yönetılıyor... Bunun ıcın yazılı bır kanıta gerek yok medya zaten bunu yansıtamaz Cunku Fenerbahçenin nasıl medyayı yönettiği ortada... Biraz tarafsız olarak Son 3 yılı izler takip edersen Sende yakalayacaksın Bunları...
    O zaman sende objektif olarak sizin o 4 yıll üst üste şampiyon olduğunuz yılları bi incele derim ben. Herkes o zamanlarda neler olduğunu biliyor.

bende 2-3 gun önce Lucescu demiski türkiye ligi incelensin neler cikar die ama tam ayrintiya bakamadim

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

yok artık FB GS ye teşvik primi gönderecek ve GS bu konu hakkında sessiz kalacak ha!!! onurlu olup parayı reddeden Bülent niye federasyona gidip şikayette bulunmamış o zaman?
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

ya bırakın bunlarıda Asıl İncelenmesi Gereken bi takım var.
    Vestel Manisaspor. Diyarbakır maçını Hatırlayın Bi.

Nesil
    2005
    Yer
    Çanakkale

Quote Originally Posted by sekopej
    yok artık FB GS ye teşvik primi gönderecek ve GS bu konu hakkında sessiz kalacak ha!!! onurlu olup parayı reddeden Bülent niye federasyona gidip şikayette bulunmamış o zaman?
    Arkadaşım,al haberin kaynağı:http://www.vatanim.com.tr/root.vatan...&Categoryid=15

Ben kendi takımımında oraya olaylarını yazdım.Ayrıca Galatasaray'ın da Rade zalad faciasınıda biliyoruz.Olayları konuşacağımıza o niye öyle yapmış,böyle yapmamış diyoruz.Bu mantıkla sonra İtalya'da yapıldı bizde olmaz diyip ağlıyoruz.Şimdi Fenerbahçe haklı bir nedende dolayıda lig düşse ortalık ayağa kalkar.Aynı diğer takımlar içinde geçerli.Benim kendi şahsi fikrik takımım eğer haklı şekilde düşerse düşsün,sesimi bile çıkarmam.

Niye Bülent götürmemiş bilemem,umarım onuda çıkar kendisi açıklar ama hiç sanmıyorum.Çünkü Ersun Yanal'da kendi anlattıklarını yalanladı,çünkü bunları söylemek yürek ister.
    Sen Bülent'in federasyona gidip bunu söyleyince Fenerbahçe'nin ceza almasınımı bekliyordun?hatta Bülent belkide suçlu olacaktı.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

ben diyarbakırın 1.lige çıkışını hatırladım son maçtı heralde konya deplasmanında oynuyordu ilk yarı diyarbakırın istediği sonuç yoktu ne olduysa 2.yarı o maçı veren tv kameraları dışarı çıkarıldı ve maçı diyarbakır kazandı diye hatırlıyorum yanlışım varsa düzeltilsin bu olay hakkında bilgisi olan varsa benden daha iyi anlatır
    bu arada bunlar unutulur gider araştırılır derler kimseye birşey olmaz çünkü bahsettiğimiz takımlar bu ligin neredeyse herşeyi çünkü türkiyenin her yerinde taraftarları var onlardan biri düşürüldü mü bu ligi kim izler bence olaya böyle bakılmamalı kim suç işlediyse cezasını almalı gerekirse fenerbahçe,beşiktaş,galatasaray 2A ya düşürülmeli

Nesil
    2005
    Yer
    ev

Quote Originally Posted by dentaconstantin
    ben diyarbakırın 1.lige çıkışını hatırladım son maçtı heralde konya deplasmanında oynuyordu ilk yarı diyarbakırın istediği sonuç yoktu ne olduysa 2.yarı o maçı veren tv kameraları dışarı çıkarıldı ve maçı diyarbakır kazandı diye hatırlıyorum yanlışım varsa düzeltilsin bu olay hakkında bilgisi olan varsa benden daha iyi anlatır
    bu arada bunlar unutulur gider araştırılır derler kimseye birşey olmaz çünkü bahsettiğimiz takımlar bu ligin neredeyse herşeyi çünkü türkiyenin her yerinde taraftarları var onlardan biri düşürüldü mü bu ligi kim izler bence olaya böyle bakılmamalı kim suç işlediyse cezasını almalı gerekirse fenerbahçe,beşiktaş,galatasaray 2A ya düşürülmeli
    tam olarak diyarbakır olayı nasıl gerçekleşti bilmiyorum ama pis kpkular geldiği kesin yalnız böyle kameraların dışarı çıkarılmasına varacak kadar olduysa yuhhh yani

tamam haklısınız bütün takımlar alt liglere kadar düşürülebilmeli ama bunun zamanı şimdi değil "demir tavında dövülmeli" türk futbolunun gerilemesi şu anda olabilecek en kötü olay olur yalnız en kısa zamanda tedgirler alınmalı gerekenler yapılmalı en azından yeni olayların yaşanmaması için

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by FeYYaz1989
    Arkadaşım,al haberin kaynağı:http://www.vatanim.com.tr/root.vatan...&Categoryid=15

Ben kendi takımımında oraya olaylarını yazdım.Ayrıca Galatasaray'ın da Rade zalad faciasınıda biliyoruz.Olayları konuşacağımıza o niye öyle yapmış,böyle yapmamış diyoruz.Bu mantıkla sonra İtalya'da yapıldı bizde olmaz diyip ağlıyoruz.Şimdi Fenerbahçe haklı bir nedende dolayıda lig düşse ortalık ayağa kalkar.Aynı diğer takımlar içinde geçerli.Benim kendi şahsi fikrik takımım eğer haklı şekilde düşerse düşsün,sesimi bile çıkarmam.

Niye Bülent götürmemiş bilemem,umarım onuda çıkar kendisi açıklar ama hiç sanmıyorum.Çünkü Ersun Yanal'da kendi anlattıklarını yalanladı,çünkü bunları söylemek yürek ister.
    Sen Bülent'in federasyona gidip bunu söyleyince Fenerbahçe'nin ceza almasınımı bekliyordun?hatta Bülent belkide suçlu olacaktı.
    kaynak olabilir ama ben bu olayın doğru olduğuna inanmıyorum. Ülkemizde mutlaka olmuştur böyle olaylar her takım yapmıştır bunları ama GS ye teşvik primi çok saçma geldi bana....
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2005
    Yer
    ev

Quote Originally Posted by sekopej
    kaynak olabilir ama ben bu olayın doğru olduğuna inanmıyorum. Ülkemizde mutlaka olmuştur böyle olaylar her takım yapmıştır bunları ama GS ye teşvik primi çok saçma geldi bana....
    zaten bir kulübün şahsiyetine değil oyuncunun kendisine verilmek isteniyor bu para olabilir bence mantıklı

Nesil
    2005
    Yer
    Çanakkale

Quote Originally Posted by dnz498
    zaten bir kulübün şahsiyetine değil oyuncunun kendisine verilmek isteniyor bu para olabilir bence mantıklı
    Gazetede bir iş adamı aracılığı ile maç öncesi teklif ediliyor.Maç kazanılınca Bülent'e parayı verelim Hakan'la(Şükür) birlikte parayı takıma dağıtın deniyor.Bülent adamı tersliyor.
    Bu şekilde anlatılıyordu.Tabi doğru olup olmadığını ben bilemem,ben sadece yazanları söylüyorum.Galatasaray'ın kazanıp Fenerbahçe'nin şampiyon olması nedeniyle ben belki olmuş olabilir diyorum.

Nesil
    2005
    Yer
    Doğunun Parisinden

Exclamation Malatyaspordan Şike İddialarına Açıklama

Yönetim Kurulu Açıklaması

Hürriyet Gazetesi’nde yer alan şike iddiaları üzerine, Malatyaspor Yönetim Kurulu bir açıklama yaptı. Açıklamada, Malatyaspor yönetiminin, haber duyulur duyulmaz harekete geçerek konuyu büyük bir hassasiyetle takibe aldığı bildirildi.

Açıklama şöyle:

“21 Temmuz 2006 tarihli Hürriyet Gazetesi’nde yayınlanan iddialar üzerine yönetim kurulumuz derhal harekete geçmiştir. Gazetede yer alan iddialar, konunun uzmanı hukukçularla gerekli değerlendirmeler sürekli yapılmaktadır. 21 Temmuz Cuma akşamı Malatyaspor yönetim kurulu, İstanbul’dan gelecek üyelerin de katılımıyla, acil olarak toplanacak ve konu daha ayrıntılı biçimde değerlendirilecektir.

İddiaları hukuki yoldan sonuna kadar takip ederek, hepimizin gururu Malatyaspor’un haklarını kimseye yedirmeyeceğimizi tüm Malatyaspor taraftarları ve kamuoyunun bilmesini istiyoruz.”

böyle konuları şike bölümü altına açın lütfen

Nesil
    2005
    Yer
    Doğunun Parisinden

Default Şike İddalarında olan 4 futbolcudan 2 si kadroda

Malatya Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Fahrettin Eserdi, bir gazetede yer alan şike iddiasında adı geçen 4 futbolcudan 2'sinin kadrolarında olduğunu açıkladı!

Malatyaspor Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Fahrettin Eserdi, bir gazetede yer alan şike iddiasında adı geçen 4 futbolcudan 2'sinin kadrolarında olduğunu ancak iddiaları henüz futbolculara yansıtmadıklarını bildirdi.

Eserdi, Malatyaspor'un Isparta Davraz'daki kampında, yaptığı açıklamada, ''Şu anda kamptayız. Geçen yıl oynayan ve adı geçen 4 futbolcudan Jozsep Toth Balazs ve Zdenik Senkerik hala kadromuzda. Ancak bu olayları bu futbolcularımıza yansıtmadık. Çünkü yönetim kurulumuz bu akşam konuyla ilgili toplanacak ve Futbol Federasyonu ile hukuki konuları belirleyecek'' dedi.

Malatyaspor'un bugüne kadar temiz futbol adına herşeyi yaptığına da dikkat çeken Eserdi, şunları söyledi:

''Biz Malatyaspor olarak temiz futbol adına herşeyi bugüne kadar yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Bu olayı sadece Malatya'ya bırakmamak lazım. Temiz futbol adına kim ne biliyorsa, elinde nasıl bir belge varsa bunu açıklamaladır. Biz temiz futbol adına bu işin peşine düşeceğiz. Gerekirse konuyu TBMM'ye götüreceğiz. 1990 yılında yaşadıklarımızı bir daha yaşamak istemiyoruz. 1990 yılında şike konusunda başvuru yapmıştık. Ama hiç bir işlem yapılmamıştı. Bunun için bu işin peşindeyiz.''

hadi ulan başlamışken hepsini silelim gitsin..
    italya dan juve 4 seneliğine hatta 10 seneliğine devliği elinden alındı..
    lige yeni gelen fiorentina yeniden ligden düşürülerek büyümesi engellendi...
    lazio zaten imkansızı başaramaz....

Türkiye ligindende şike yapanları bitirelim..
    ondan sonra görün siz lig nasıl lig zevkli geçiyor..

Nesil
    2006
    Yer
    # 5-5

bu mesele "çok su götürür" ama sonucunda bişey çıkmaz, hatta kim yaptıysa artık a sı, b si , c si farketmez öyle bişeyler olurki mağdur olan suçlu çıkar maalesef..

Nesil
    2005
    Yer
    Doğunun Parisinden

Arkadaşlar Hak Yerini Bulmalı Bence Denizli ikinci lige malatya süperlige çıkarılmalı bunun yanında şike yaptıran ların cezasız kalmamaları lazım dır

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

beni ilgilendirmez bence cezayı hak eden herkes cezalandırılmalı hem bu lig in kalitesini düşürmez dahada kaliteli olur anadolu klupleri şampiyonluk için oynayabilir
    So what?
    Saike

Nesil
    2006

Default Bundan Ala Belge Mi Olur?

Başkanımız Aziz Yıldırım yaptığı bir konuşmada, ligin son 6 haftasında oynanan maçların incelenmesi gerektiğini açıklamıştı. İşte bu açıklamanın üzerinden çok geçmeden cerahat fışkırmaya başladı. Prag’da yaşayan Özcan Kore isimli bir Türk vatandaşı, Denizlispor Yönetim Kurulu’na gönderdiği faks mektubunda özetle, "Malatya-Antep maçı öncesi Denizli Başkanı Ali İpek’in isteği üzerine toplam 400 bin Euro’ya Malatyalı 3 Çek oyuncu ile anlaştım. Onlar oynamadı, Malatya yenildi, Denizli kümede kaldı. Ama Ali İpek söz verdiği paraları ödemedi. Çekler, mafyayı üzerime saldı. Ödeyin paraları siz de kurtulun, ben de" dedi ve bir spor kulübünden resmen şike parası istedi. Ligin son haftasına girilirken, 36’şar puanla düşme potasına giren Denizlispor ve Malatyaspor’un kaderi oynayacakları son maçlara bağlıydı. Denizlispor evinde şampiyonluk kovalayan Fenerbahçemiz ile, Malatyaspor ise deplasmanda, 1 puan alması halinde kümede kalacak olan G.Antep’e konuk oluyordu.
    İki büyük kulübün yöneticilerinin kupa paylaşımı için yemekler yediği, takımının attığı gollere üzülen futbolcuların göründüğü bu süper (!) ligin son haftaları için Aziz Yıldırım`ın inceleme isteğine, Haluk Ulusoy; "Bu işler Aziz Yıldırım`ın isteğiyle olmaz" mealinde bir açıklamayla cevap veriyordu. Federasyon başkanlığı döneminde bir çok şike olayının örtbas edildiği söylenen, kendisi hakkındaki yolsuzluk dosyaları Ankara Savcılığına sevkedilen Haluk Ulusoy ile şike ile yolsuzlukla mücadele edilemeyeceği açık. Sayın Başbakanımızı ve Spordan Sorumlu devlet Bakanımızı göreve davet ediyoruz. Malatyaspor başkanı Hikmet Tanrıverdi`nin dediği gibi, bu iş İtalya`daki olayları bile aşar niteliktedir. Lütfen el atın, cesurca bu karanlığın üzerine gidin ve futbolumuzu bu pislikten kurtarın. İtalyan yapabiliyorsa, Türk de yapar.
    Şikenin belgesi olur mu diyenlere cevap Prag`da yaşayan işadamı Özcan Kore’nin mektubuyla geliyordu. Özcan Kore mektubunda şike olayının bütün detaylarını anlatıyor. mekanlar, kişi isimleri, para miktarlarına kadar herşeyi açıklıyordu. Özcan Kore’nin iddiasına göre, ligin son hafta maçlarından önce Denizlispor Başkanı Ali İpek, Avukat Ümit Öndeş vasıtasıyla kendisine ulaştı ve Malatyaspor’da oynayan 3 Çek futbolcunun, G.Antep maçında tam kapasite ile oynamamasını istedi. Böylelikle Malatya, Antep’e yenilecek, Denizlispor, Fenerbahçemize yenilse bile kümede kalacaktı.
    İpek, bu 3 futbolcuya 100’er bin dolar teklif ediyordu. Kore, bu futbolcuların menajerlerine ulaştı. Sonra teker teker kendileriyle görüştü. Çekler teklifi kabul ediyor, ancak fiyat yükseltiyorlar, dolar yerine Euro talebinde bulunuyorlardı. Kore, Prag’dan, Denizli’ye uçtu. Ali İpek’in evine gitti ve yeni fiyatları sundu. Avukat Ümit Öndeş ile aralarında Mehmet Cayan’ın da bulunduğu birkaç yönetici bu görüşmeye şahit olmuşlardı.
    Denizlispor Başkanı Ali İpek, "Yönetim kabul etti, ben parayı topluyorum. Sen futbolculara okey ver. Ama rakamdan sakın yöneticilerin haberi olmasın" diyerek Çek futbolculara ve Özcan Kore’ye toplam 400 bin Euro ödeyeceği taahhüdünde bulundu.
    Maç oynanır, Çek oyuncular, Malatyaspor’da oynayan Macar arkadaşları Josef Toth Balasz’ı da ikna ederler. G.Antep, Ömer’in kendi kalesine attığı golle, Malatyaspor’u 1-0 yener ve Denizlispor kümede kalır.
    Prag`da yaşayan bir işadamı ve geçen sezon Malatyaspor’da oynayan Çek futbolculara tercümanlık yapan Gökmen Kore’nin ağabeyi Özcan Kore`nin şikeyi belgeleyen olay mektubu şöyle;

Sn. Denizlispor Yönetim Kurulu;

10.05.2006 Malatyaspor-G.Antep maçı öncesi Avukat Ümit Öndeş ve Başkan Ali İpek telefon ile beni Prag’dan aradılar. Malatyaspor’da oynayan 3 Çek futbolcunun son maçta tam kapasite oynamamasını ve böylece Antep karşısında alınacak mağlubiyet ile Denizli’nin ligde kalacağını anlattılar. Malatyaspor-G.Antep maçı öncesi İstanbul’a ve oradan Denizli’ye gelmemi rica ettiler.

Ben futbolculara menajerleri vasıtasıyla ulaştım, daha sonra teker teker kendileri ile görüştüm. Ali İpek’in teklif ettiği futbolcu başına 100.000 USD ve bunun yanında menajere ve benim şahsıma verilecek olan toplam 100.000 USD teklifini futbolculara sunduk. Futbolcular bu rakamın 100.000 Euro olması gerektiğini ve 3 futbolcunun "maça asılmayız" teklifini Ali İpek’e tekrar sundum. Bu görüşmelerin tamamına Ali İpek ve Ümit Öndeş şahit olmuş, tüm görüşmeler Ali İpek’in evinde gerçekleşmiştir. Bu görüşmelere Sn. Mehmet Cayan ve birkaç yönetici de şahit olmuştur.

Ali İpek, "Yönetim kabul etti, ben parayı topluyorum, sen futbolculara kesin okey ver" demiş. Ben de bu sayede kendim bazı garantiler vermişimdir.

Ali İpek her fırsatta, "Sakın yönetimden kimseye rakamı bildirme, ben onlardan para alacağım ve ödemeleri yapacağım" demiştir. "Paramız hazır, hasılat toplanacak, belediyeden para gelecek, yönetim para vermiyor" gibi laflar etmiştir.

Malatya maçı içerisinde futbolcular gereğini yapmış fakat paralarını alamamıştır. Çek futbolcular kendi çabaları ile 4. yabancı Macar futbolcunun (Jozef Toth Balasz) da aklını çelmiş, maçtan 4 oyuncunun düşmesine ve Denizlispor’un rahatlamasına vesile olmuşlardır. Ali İpek beni, futbolcuları ve kendi yönetim kurulu arkadaşlarını oyuna getirmiştir.

Sonuç olarak: Prag şehrinde 12 yıldır konfeksiyon ile büyük cirolar ve temiz iş yapan bir ticaret adamı olarak ben ve kardeşlerim futbolcuların yolladığı mafya ile karşı karşıya kalmış pozisyondayız. Bu mağduriyetimiz maalesef Ali İpek’in Denizlispor için yaptırdıkları yüzünden olmuştur.

Futbolculara verilen para sözü yanında seneye transfer yaparız yalanları cabasıdır.

Bana maç öncesi telefon açan futbolcu ve menajerler, "para tamam mı?" dediğinde, Ali İpek’in garanti vermesi üzerine evet para bende demişimdir.

400.000 Euro toplam ödemeden 1 Euro dahi ödeme yapılmamıştır!

Bu konu ile ilgili futbolcu ve menajerler sürekli bizi rahatsız ettiği gibi, Türk TV kanallarını aramaktadır. Bu kanallarından Star TV muhabiri birisi sürekli bizi aramaktadır. Ali İpek bu konu ile ilgili benim telefonlarıma çıkmamış ve yardımcı olmamıştır. En son 08.06.2006 gecesi kendisine ulaşmış ve tarafından "Bir daha beni arama, benim verilecek param yok" demiştir.

Sizinle yaptığım görüşme sonrası, bu konu ile ilgili mağdur olan futbolcu, menajer ve benim yanımda aldatılmış olan Denizli yönetimi olduğu kanaatine vardım.

Öncelikle kendimi kurtarmak ve bu konunun kapanıp Denizlispor’a ve halkına zarar gelmemesi için bu ödemenin yapılmasını rica ediyorum.

Saygılarımla
    NOT=Eğer sizi tahrik ettiyse kusura bakmayın!
    Kaynak=Fenerbahçe Resmi Taraftar Sitesi.

Batuhan1907 kardeş Başkanınız 6 hafta öncesını neden ıstemıyor? Bir düşün sonra yaz

Nesil
    2006

Ben sadece son 6 haftayı yazdım.

Sayfa 2 / 5 İlkİlk 1234 ... SonSon

Mesaj Yetkileri