Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12
31 ile 43 arası toplam 43 sonuç

Konu: Meduna'nın futbol hayatı sona erdi

Maçları hafta içine yaymak kimsenin aklına gelmiyor mu? Çarşamba ve Pazar olsa ne olur ki maçlar? Daha güzel olmaz mı? Devre arası 47 gün.

Dünya Kupası Almanya'da Haziran ayında oynandı. Ligler ise ülkemiz oynanıyor ve ülkemizin Ağustos ayında sıcak olacağı belli. Bu sene ise aşırı sıcaklar var, ilk kez görülen. Bu hiç hesaba katılmıyor herhalde.

Malta maçı için hazırlanılacaksa, ligler ertelenseydi ve kamp yapılsaydı başka bir ülkede, iklimi iyi olan bir yerde. Bu da mı hiç akla gelmedi?

meduna geçireceği basit bir ameliyatla 3 ay içinde sahalara geri dönebilirmiş

Nesil
    2003
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by hurmet
    meduna geçireceği basit bir ameliyatla 3 ay içinde sahalara geri dönebilirmiş
    ben olsam dönmem. çünkü düşünsene. adam hep aynı korkuyla yaşayacak. adam oldum ama ya yine aynı şey olursa ? adam sıcak havada oynanan maçlarda tam performansını koyamayacak. bence meduna futbol hayatı bundan sonra fiziksel açıdan olmasa bile ruhsal açıdan bitti diyebiliriz.

aynı sorunu yaşamayacağı garantiymiş çünkü kalbi besleyen ana damar adelenin içinden geçiyormuş o olayı ortadan kaldırdıkları takdirde bir daha böyle bişey olmazmış

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

ligi eylül başında başlatıp, arayı kısa tutmaları hatta ara vermemeleri lazım bence
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Nesil
    2006
    Yer
    Ordu

meduna 1 sene sonra futbol oynayabilrimiş

ben manisa başkanının yerinde olsam medunayı yollardım
    ersun yanal ın yerinde olsam medunayı oynatmazdım
    medunanın yerinde olsam futbolu bırakırdım
    federasyon başkanının yerinde olsaydım maçları eylulde başlatırdım

bunlar işin dogruları

Arkadaşlar ben de çok üzüldüm.Bi ameliyat olması gerekiyomuş.Zaten önceden futbolcunun kalp damarlarınan birinde bi sorun varmış.Bu ameliyatla 3 ay sonra sahalara dönebilirmiş

Default MEDUNA futbola dönebilir...

CBÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde, Çek futbolcu Meduna'nın sağlık durumuyla ilgili basın toplantısı düzenlendi.

Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Hayrettin Şirin, oyuncunun cerrahi müdahaleden sonra futbola dönebileceğini söyledi.

Hastanenin Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hayrettin Şirin ise oyuncunun kalbinin ''yüzeysel kısmından geçmesi gereken damarlardan birinin kas içinden geçmesinin'' olayı tetiklediğini kaydederek, yaptıkları müdahale ile ''bu durumun rahatlatılmasını'' sağladıklarını ifade etti.

“KARAR FUTBOLCUNUN”
    Hayrettin Şirin, futbolcunun ileride futbol oynayabilmesi için mutlaka cerrahi bir operasyondan geçirilmesi gerektiğini kaydederek, ''Meduna, cerrahi operasyondan geçmesi halinde futbola dönebilir. Bizim ortak görüşümüz budur. Hastanemiz bu operasyonu yapacak teknik kadro ve donanıma sahiptir. Bu konuda kararı futbolcuya ve ailesine bırakıyoruz'' diye konuştu. Meduna ise, bu konudaki kararı ileride vereceğini açıkladı.

“FUTBOLCULARDA Yüzde 4 ORANINDA GÖRÜLÜR”
    Meduna'ya anjiyo uygulayan kardiyoloji bölümü hekimlerinden Yrd. Doç. Dr. Özgür Bayturan ise ''Bu durumun karşılaşılma sıklığı yüzde 1'dir. Futbolcularda ise yüzde 4 oranında görülür. Biz üzerimize düşeni yaptık artık top cerrahide'' diye konuştu.

“YALNIZ BIRAKMAYI DÜŞÜNMÜYORUZ”
    Vestel Manisaspor Sağlık Kurulu Başkanı Mustafa Gürcan ise ''Meduna'ya yönelik gerçekleştirilen tüm sağlık operasyonuyla ilgili hastanelerimize teşekkür ediyoruz. Futbolcumuzu dün olduğu gibi bugün de yalnız bırakmayı düşünmüyoruz. Onun arkasında Vestel Manisaspor gibi bir kuruluş vardır. Eğer mümkün olursa kendisinin bir an önce iyileşip aramıza katılmasını diliyoruz'' diye konuştu.

MEDUNA: GÖZLERİMİ HASTANEDE AÇTIM
    Maçta bir anda kendini yerde bulduğunu, gözlerini hastanede açtığını belirten Çek oyuncu Michal Meduna ise, ''Ne olduğunu ben de anlayamadım. Olduğum yere yığıldım. Gözlerimi hastanede açtım. Doktorların ve sahadaki görevlilerin erken müdahalesi olmamış olsaydı, ben şimdi hayatta olmayacaktım. Bu zamandan sonra her ayın ağustos ayında iki kez yaş günümü kutlayacağım” dedi.

“SESSİZLİĞE VE YALNIZLIĞA İHTİYACIM VAR”
    Meduna, “Cerrahi müdahale yapılması konusunda yeri ve zamanı ileriki zamanlarda değerlendireceğim. Şu anda sessizliğe ve yalnızlığa ihtiyacım var. Hepinize teşekkür ediyorum'' dedi.

MEDUNA'NIN KIZ ARKADAŞI MARKETE
    Meduna'nın kız arkadaşı Zrala Markete ise duygularını, basın mensuplarına şu şekilde aktardı:

''Ben de sahada maçı izliyordum. Bir an yere düşen birisini gördüm. Önce kim olduğunu anlayamadım. Meduna olduğu söylenince, ben de doğrudan ambulansa koştum. Şu anda onun sağlığından başka bir şey düşünmüyorum. Onu çok seviyorum. Benim için onun futbol oynamasından önce hayatta olması önemli.''

Bu arada Meduna'nın, takımının bu akşam yapacağı antrenmana izleyici olarak katılacağı öğrenildi.

Meduna 3 ay kadar uzak kalacakmış ondan sonra sahalara dönebilecekmiş. Döndükten sonra ne verir, vermez bilmem ama içinde futbol aşkı varsa döner, çıkar sahaya futbolunu oynar.

TFF Ligleri Erken Başlatıyor Olan Oyunculara Oluyor TFF Adamları Sadece izliyor ..Umarım Bir Ders Olmuştur Meduna'yada Allah Şifa Versin..

doktorların Açıklamasına göre... Ameliyattan sonra Futbola devam edebilir.

Müthiş İddia

Ahmet Çakar, Santra programında Meduna'nın kalp krizi sebebinin verilen haksız penaltı olabileceğini iddia etti.

İnsanın kalp krizi geçirmesine yol açan etkenler olarak, sıcak/soğuk hava, üzüntü ve stresin olabileceğini belirten Çakar, Meduna'nın doğuştan gelen kalp sorununun olduğunu söyledi.

Zaten kalp sorunu var, bunun üzerine sıcak var, üstüne haksız bir penaltı var. Dolayısıyla kalp krizi geçirmesi normal. A.Çakar'ın yorumunu çok mantıklı buldum. Neden maçın başka bir anında değil de, tam da penaltı verildiği zaman kalp krizi geçirdi? Tesadüf mü? Çok ama çok büyük bir iddia ve mantıklı da. O an stresle, haksız verilen penaltı sonucu sıcağın ve doğuştan gelen kalp hastalığının etkisiyle de Meduna yığılıp kaldı.

Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12

Mesaj Yetkileri