bilgilendirdiğin içi sağol düşünceme yeni bir yorum açtım sayende![]()
bilgilendirdiğin içi sağol düşünceme yeni bir yorum açtım sayende![]()
Abi bu adamın böyle biri olduğu zaten ortadaydı.Sağol bilgilendirdiğin için...
Ama islam alemi için hayırlı çalışmalar yapmıştır....
Daha önce ki Turkuaz adLı kuLLanıcı iLe aynı oLduğu tespit ediLdiğinden uzakLaştırıLmıştır.
f.güllene allah şifa versin yerine daha iyi bi dua var ama burda söylemiyim. o adam Atamız hakkında neler dedi o adam (adam diyorum başka sıfat kullanmak istemiyorum) ülkemizi geriletmek için elinden geleni yaptı y.dışında açtığı sözde türk okullarında sürekli beyin yıkadı. Allah tez vakitte onu bu dünyadan alırda en azından bir teröristen kurtuluruz... bu adam teröristir çünkü ülkemiz ilerlemesini engellemek için herşeyi yapmıştır Atamıza dil uzatmıştır
o kadar emin konuşuyosun yaynlarmısın sitede öğrendiğin kaynağı ben kulağımla duysam snn kadar emin konuşamazdım meyve veren ağaç taşlanır demişler atamıza laf attığı yönündeki iddialarda bu taşların en büyüğü...Originally Posted by hurmet
ayrıca şunuda sölemek istiorm bu iftiralara kanır olsun diye fotomontaj kasetleri olluşturuyorlar lütfen bunları kanıt diye vermeyin..iszce atamıza GERÇEKTEN de hakaret eden bi insan rahat rahat dolaşabilir mi???
burak fethullah güleni bende sevmem ama,burada forum kurallarını iyi bilmesi gerekenlerden biride sensin.uyarmak bana düşmez.kişi ve kurumlar hakkında hakaret,aşağılama,küçük düşürücü mesajlar site kurallarına aykırı bildiğim kadarıyla.Originally Posted by hurmet
ayrıca onu yurt dışına çıkaranda ecevitten başkası değildir,bu adamın bağlantıları,iliişkileri gerçekten muamma.sana göre öyle bana görede türkiyede solun ve devletin en önemli adamlarından biri,bende bu yüzden sevmiyorum.
forum kurallarına aykırı bir şey demedim apo vatan hainidir bana göre bu admada vatan hainidir apo için diceklerimin aynısı bunun içinde geçerlidir.. vatan haini olana vatan haini demek suç değildirOriginally Posted by şampiyon
neye biraz daha dikkat... terörist demek dağa çıkmış eli silahlı adam demek değildir terörist ülkeyi bölmeye çalışan ve ilerlemesini engellleyen şahsiyetler teröristtirOriginally Posted by CaPTaiN10
Apo yla Fethullah Gülen isminin yan yana getirilmesi bile hatadır.Sevmeyebilirsin begenmeyebilirsin ama terörist gibi agır bir kavram kullanmada yanlıs. Bu ülkeyi bölmeye calısıyor(!) dedigin insanın okulundan mezun olan insanlar bu ülke için calısıyor.Adını bile bilmedigimiz ülkelerde okullar acılıyor sırf Türkce yayılsın diye.Originally Posted by hurmet
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Terörist cok agır bir kavramdır biraz daha dikkatOriginally Posted by hurmet
Fenerbahçe Cumhuriyeti
dolaşır çok rahat dolaşır hemde bakınız recep tayyip erdoğan adam başbakan oldu... sen bu gerçekleri göremeyecek kadar kapalı bakıyorsan ben bişey diyemem sana bu adamın Ulu Önderimize neler dediğini cümle alem biliyor
Ben daha ilkokulu bitirip ortaokula başladığımda mecburiyetten bu yurtlarda kalmak zorundaydım. Kazandığım yerde devlet yurdu yoktu, ailem de başka yerde çalışıyordu o nedenle seçenekler arasında en iyisi düşündüğümüz için bu yurda gittim.
Daha çocuktum, ilk zamanlar yurt müdürü olsun, diğer görevliler olsun çok iyi davranıyorlardı bana. O zamanlar anlamıyorduk tabi ki neden böyle yapıyorlar diye seviyorlar herhalde diye düşünüyordum. Ordan ayrıldıktan sonra bişeylerin farkına varınca belli bir yaşa gelip olayları irdeleme çağına gelince anladım asıl niyetlerini.
2 sene onların içinde kaldığım için bu olayları çok iyi biliyorum. Ben daha ilkokuldayken dedemle camiye giderdim. Köy yerinde olduğumuz için okulda öğle aralarında bile hiç üşenemz arkadaşlarım oyun oynarken ben keyifle isteyerek camiye giderdim. Tabi ki bu yurtlarda da namaz kılınıyor, daha doğrusu zorla kıldırılıyor. Kimse burda bana aksini idda etmesin. O zamanlarda kılmak istemeyen arkadaşlara da diyorlardı gel söyle diye ama sıkıyosa gidip söyle bakalım kılmak istemiyorum diye milletin içinde sana neler yapıyorlar. Neyse geçelim burayı...
Sabah namazı vakti gelir, daha 11-12 yaşında çocuksun, reşit olmamışsın. Zorla namaza kaldırırlardı, gider buz gibi soğuk suda abdest alırdın namazını kılardın. Daha çocuksun bazı şeyleri düşünemiyorsun neden böyle ki diye onlara kızıp namazdan uzaklaşıyorsun. Tamam bunlara kabulum 4 vakit namazı kılıyorduk ama bir ara okulan öğle yemeğine gelirdik zaman kısıtlı namaz kılmadan okula göndermezlerdi.
Bazı günlerde zorunlu Kur'an dersi olurdu. Ben Kur'an'ı zorla mı okuyacağım? İçimden geldiği için okumalıyım ama onlar ders çalışılması gereken dönemde önce Kur'an okuturlardı.
Bu işler zorla yapılıyordu, ben daha ilkokuldayken biliyordum Kur'an okumasını, çoğu namaza gidiyordum ama orda bunların zorla yaptırılmaya çalışılması inanın beni soğuttu. O yurttan ayrıldıktan sonra camiye cumadan cumaya gider oldum.
Yurtta bir televizyon vardı doğru ama ben hiç bir zaman hatırlamıyorum gelin bu akşam televizyon izleyelim dediklerini. Hafta sonu bile izleyemiyorduk.
Bazı konularda bu kadar katı bu kadar sert olan yönetim haftada iki gece sohbet toplantıları yapardı. Herşey serbest derlerdi, çay demlenirdi yiyecek şeyler ikram edilirdi ve hocalara bölünmüş öğrencilere başta dini bilgi diye giriş yapılıp beyin yıkamaktan başka birşey yapmazlardı.
Bana kimse onlar iyi niyetlerinden bunu yapıyor demesin, kendim bizzat içlerinde yaşadığım için gayet iyi biliyorum nasıl bir yaşam olduğunu orda. Bu yazdıklarım sadece basit örnekler. Başta da dediğim gibi o zaman için anlayaniyordum hatta öyle dolduruyorlardı ki farkına varmadan evde babam sorduğunda yok zorla din dersi falan vermiyorlar okul derslerine çalışıyoruz diyordum.
Ben 2 sene kaldım ve şu anda iyi ki oradan erken ayrılmışım diyorum, bir arkadaşım 7 sene kaldı ve son 3 senedir de üniversitede onlara bağlı evlerde kalıyor. Gerçekten kendisi iyi bir arkadaşımdır ama onun görüşlerine çevresine baktığımda iyi ki ayrılmışım diyorum...
Ben orada yaşadıklarımdan bazı örnekler verdim. Kendim içlerinde bulunduğumdan dolayı sağdan soldan duyduklarımla yorum yapmıyorum, bizzat gördüklerim yaşadıklarım üzerine yorum yapıyorum....
yo bence hata değildir bence ait olduğu yer tam orasıdır
Sana göre tam ait oldugu yerdir bana görede cok büyük bir hatadır.Originally Posted by hurmet
Fenerbahçe Cumhuriyeti
burak abi sen ne diyosun ya fethullah gülen gibi bir din bilginine terörist demek çok ağır bir kavramdır ayrıca apo gibi bir vatan haini ile yan yana koymak çok ağırOriginally Posted by hurmet
iyi olabilir görüş farklılığı olması normaldir
hala o adamı savunanların beyni ztn yıkanmış farkına varmadınız mı??
Kaç kere içlerine girdinde biliyorsun ?Originally Posted by Carlos_Kameni
Bu insanlara terörist diyenler onlardan önce kendileri bu vatana ne verdi ona baksın.Türkçe için ne çalışma yaptı ?
Beyin yıkamak öyle kolay birsey olsaydı herkesin beyni yıkanır ele gecirilirdi
En kolay örnek: Devlet liselerinde kızlar hamile kalacagına o insanın kolejlerinde beyni yıkansın daha iyidir.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
bu adamın vatana verdiklerini çok iyi biliyoruz neyse sizinle tartışmak bence zaman kaybı çünkü bazı şeyleri iyi işlemişler kafalarınıza umarım bir gün gözleriniz açılır ve gerçeği görürsünüz. benim vatana verdiğim kendi çapımda bir çok şey var en azından vatanımdan aldığım hiç bir şey yok.Originally Posted by CaPTaiN10
ayrıca hergün devlet lisesinde hamile bırakılıyor dimi kızlar komik örnekler veriyosun sizin o kolejlerde beyin yıkama olayını serkan çok iyi anlattı küçük yaşta eğitimle başlıyor bunlar neyse uzatmaya gerek yok...
Umarım Türkiyem bu insandan bir an evvel kurtulur
-FETHULLAH GÜLEN GRUBU:
1-AMACI:
Devletin tüm sistemlerinde İslam hükümlerini egemen kılarak teokratik bir İslam diktatörlüğünü kurmaktır.
Fethullah GÜLEN laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ni sona erdirip, yerine şer'i yasaların hakim olduğu İslam devletini kurmak için okullarında beyinlerini yıkadığı gençlik ile oluşturacağı toplumu kullanmayı planladığı tespit edilmiştir.
Fethullah GÜLEN, demokratik usuller ile ılımlı İslam görüntüsü ile kamufle edilmiş yöntemi,
Toplumun önemli bir kısmı tarafından kabul görmesine neden olan yurt içi ve yurt dışındaki okulları vasıta olarak kullanması,
Papa ile görüşerek sadece Türkiye'de değil, Dünyadaki Müslümanları yönetmeyi amaçlayan ruhani liderliğe olan ilgisi,
Siyasi parti, kişi ve bazı devlet kadroları tarafından kabul görmesi nedeniyle hedefine ulaşmada devlet rejimini istismar etmesi,
Dini ve siyasi yapısını sürekli canlı tutan kaynağı belirsiz finans desteği ile,
Ülkemizdeki en güçlü ve etkin irticai yapılanma olarak değerlendirilmiştir.
Liderlige ilgisi olsa emin ol bir parti kurar ve su anda var olan cogu partiden daha cok oy alır ögrenciler konusuna gelince o kadar cok okulda varki o dedigim olay,komik degil yani.Originally Posted by hurmet
Olusturmak istedigi genclikte şer-i yasaların hakim oldugu devlet için degil bu ülkeyi sömürmeyen calmayan rüsvet almayan bireyler içindir.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Ben 1 günde yıkıyorlar demedim, ben 2 sene kaldım yavaş yavaş başlamıştım Hoca Efendimiz diye konuşmaya. Hatta o dönemlerde çıkmıştı Fethullah Gülen'e karşı suçlamalar gazetelerde tv de durmadan haber yapılıyordu. Biz de tepki gösteriyorduk, ben gösteriyordum. Ve şimdi de bakıyorum iyi ki ayrılmışım diyorum. Ayrılmayan yaklaşık 10 yıldır onların içinde olan bir arkadaşım vardı diye de yazdım. İşte 10 yılda çok güzel işlemişler çocuğu....Originally Posted by CaPTaiN10
Şimdi burada yazdıklarımı ona da söylediğimde karşı çıkıyor hayır diyor. O beyin yıkama 2 günlük bir iş değil. Mesela bize hiç Fethullah Hoca şunları yaptı bunları yaptı demezlerdi, sen farkına varmadan seni doldururlardı. Tabi sen de benim beynimi yıkıyorlar düşüncesini kabul etmeyeceğin için bence tartışmak gereksiz...
Originally Posted by Carlos_Kameni
Ben de öyle düşünüyorum. Sonuçta sen farkına varmıyorsun ama onlar isteklerini sana yavaş yavaş veriyorlar ve sonunda sen de birgün sana akıl verenlerden olup bu sefer sen akıl vermeye başlıyorsun...
O kadar da değil ya abartıyorsunuz.Ne teröristi.Adamı sevmem ama o kadarda ağır konuşmayın....
Daha önce ki Turkuaz adLı kuLLanıcı iLe aynı oLduğu tespit ediLdiğinden uzakLaştırıLmıştır.
tabi arkadaşım neyse seko herşeyi yazmış sizinle konuşmak bile boş sonuçta adamlar size gerekeni en iyi şekilde işlemişler
Öyle işlemek kolay degil.Liselerde yok zorla namaz kıldırılıyormus fln bunları o okullara gidip görmedikten sonra önyargıyı kırmak cok zor. [''İnsanlardaki önyargıyı parcalamak atomu parcalamaktan daha zordur''] ama size medya veya baskaları tarafından bu insanlar kötü devleti bölmeyi amaclıyor sekliyle işlemişlerOriginally Posted by hurmet
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Originally Posted by CaPTaiN10
Arkadaşım anlamıyorsun galiba ben 2 sene yaşadım diyorum, lisede de değil, ilkokul bittiğinde. Ben ordan ayrılınca liseye gelince yeni yeni anlamaya başladım yapmaya çalıştıklarını...
Ben kendim gördüğüm için kimse benim görüşümü değiştiremez. Ve yine gördüğüm için söylüyorum, kimse sizin de görüşünüzü değiştiremez....
Sekopej bende o insanın kolejlerinden birinden mezun oldum ama ne baskı gördüm nede zorla namaz kıldırma gibi seyler hatta bunları okulda söyleyince emin ol insanlar gülüyor
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Originally Posted by CaPTaiN10
Ha şunu söylemeyi unuttum ben bu zorlama olayını birkaç örnek diye verdim. Yoksa bu konuda doluyum yaz yaz bitmez yani.
Önceki sayfalarda hastalığından dolayı Amerika'da dedin. Hastalığı ne? Türkiye'de tedavi edilemez mi? Atatürk dememiş mi "Beni Türk hekimlerine emanet edin" diye. ATAMIZIN güvendiği kadar güvenmiyor mu bizim doktorlarımıza?
evet öyledir 1. ağızdan bir çok şey dinledim ben senin gibi taraflı görüşlerin yansıttığı beyin yıkama sonuçlarında oluşan şeyleri gördüm
Beni benden iyimi tanıyorsun yok beyin yıkamaymıs yok zorlamaymıs.Originally Posted by hurmet
1.agız dedigin kisiler kimler kimlerle konustun ?
Fenerbahçe Cumhuriyeti
liselerde zorla namaz kıldıran zihniyetten biri varsa burda acele 4 çay 1 su istiyoruz.
Ben de kolejine gitmedim. Para verip yurdunda kaldım. Akyazılı vakfının. Bilirsin herhalde. İnan zorla yaptırıyorlardı, benim arkadaşıma da zorla yaptırıyorlardı ama şimdi git sor hayır diyecektir. Çünkü o o günleri unuttu.
Dediğim gibi bir iş zorla yaptırılınca insanın yapma isteği gidiyor. Cumadan cumaya gidiyorum dedim, açıkça söylüyorum bazen gitmek istemiyorum, babamdan utanmasam gitmeyeceğim belki. Kur'an ben içimden geldiği için hatim ettim daha 12-13 yaşındayken. Ama şu anda en son ne zaman okuduğumu bile hatırlamıyorum nerdeyse....
Ben de 2-3 sene daha orda kalsam inan senle aynı konuyu savunurdum şimdi. Ben orayı da gördüm, ordan ayrıldım ve aklım başıma geldiğinde bzı şeyleri düşünmeye başladığımda gerçekleri anladım. Sen onların içinde olduğun için onların içinden olanları da bildiğim için sana bişey demiyorum. Nasılsa görüşün değişmeyecek. Kendi kendine objektif olarak bakamayacaksın, sana yapılan iyilikler senin onların kötülüğünü görmeni engelleyecek.
Bu konu hakkındaki ilk mesajımda belirtmiştim çok iyi davranıyorlardı diye. Ben beni sevdiklerinden sanıyordum da dedim ama sonra anladım neden iyi davrandıklarını.
Sana bazı konularda yardımları dokunuyor senin hayatın değişebiliyor, sen bunu gördükten sonra nasıl senin hayatını değiştiren birine kötü birşey söylersin ya da söyletirsin. Bu da onların polikası....