Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12
31 ile 37 arası toplam 37 sonuç

Konu: Serdar Taşçı Almanya'yı tercih etti

uğur yildirima ne oldu örnek işte

bende tercihine saygı duyuyorum ama bu milli takım tercih meselesinin birazda aileden gelen vatan severlik duygusuyla alakalı olduğuna inanıyorum. bakınız yıldıray baştürk, nuri şahin, hamit halil altıntop kardeşler hepsi gözü kapalı türk milli takımını tercih ettiler.

hatta alman basını aradan yıllar geçmesine rağmen halen yıldıray'ın türk milli takımı tercihinin alman mili takımı için bir dönüm noktasını olduğunu söylüyor. 2002 dünya kupasındaki 3.lükten sonra futbol mundial'in türk milli takımı oyuncuları ile ilgili bir belgeselini izlemiştim takımdaki almanya meşeli oyuncular ilhan, ümit davala ve yıldıray'la söyleşi yapmışlardı(almanca). spiker yıldıray'a neden türk milli takımı tercih ettiğini sorduğunda kısa ve net bir cevap vermişti 'çünkü ben bir türküm'. ama ümit davala'nın verdiği cevabını dinledikten sonra gözümden düştü; 'alman milli takımında oynamak isterdim ama bir teklif gelmemişti'. ilhanda ümit kadar satıcı olmasada benzer egoist açıklamalar yapmıştı.

anadolu'da daha ne keşfedilmemiş taşçılar var. yeterli fırsatlar, tesisler, maddi imkanlar olmadığı için hiç biri açığa çıkamıyor. önemli olan bu yeni cevherleri kazandırabilecek atılımlar yapabilmek. yoksa öz vatanı yerine, sadece bir kağıt parçası ile vatandaşı olduğu ama hep bir ömür göçmen gözüyle bakılıp ikinci sınıf vatandaş kabul edileceği başka bir ülkeyi tercih edenlerin peşinden koşmak avare bir çaba olacaktır.

Nesil
    2003
    Yer
    Istanbul

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXx

Nesil
    2006
    Yer
    Ordu

bu haberi zaten söyleyeli baya oldu

serdar tasci dün yaptigi bir söyleside"almanyada türk elcisi olacagim"dedi.

Nesil
    2006
    Yer
    Ordu

Quote Originally Posted by y_layta View Post
    uğur yildirima ne oldu örnek işte
    evet ugur yildirim hollanda secti simdide milli takima donmek istiyor ona kapi acik degil

Nesil
    2005
    Yer
    istanbul

serdari yada bir baska ulkede yetistirilmis bir baska oyuncuyu oynatma konusunda ne kadar hakkimiz oldugu tartisilir.altyapiya o kadar yatirim yapmis ulkelerden biz hic bir emek sarfetmeden futbolculari alip takimimiza koyuyoruz.kasamizdan tek kurus cikmiyor bu oyunculari yetistirmek icin.sadece kökü turk diye diger ulkenin tum yatirimini bir anda gasp ediyoruz.son zamanlardaki futbolumuzdaki dususte bu oyuncu somurusunun azalmasi da onemli bir etki oldu.özellikle almanlar eldeki türk ve iranlı genç oyuncuları kaptırmama konusunda özel çaba sarfediyor.kısacası futbolcuların tercihlerinden çok bizim altyapılarımız ve futbol mantalitemiz daha büyük bir problem.

Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12

Mesaj Yetkileri