ben bu konunun üzerine gidicem arkadaş.. sigames'i ziyarete gideceğim. az daha sabır![]()
ben bu konunun üzerine gidicem arkadaş.. sigames'i ziyarete gideceğim. az daha sabır![]()
Mustafa BudakTurksportal
"Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.Bugün yarına dünle beslenerek yol alır"Bertolt Brecht
sana başarılar kolay gelsin...Originally Posted by Vieri
Tüm Türk oyunseverleri arkanda. Başarılarınız unutulmaz.Originally Posted by Vieri
Senin sayende umutlarım tekrar yeşerdi.
Fiyatlar düşürülebilir biraz belki.
İllegal satışlara bilinçlendirme dışında kalan tek çözüm iyi bir kopya korumasından geçiyor.Böylece kopya kullananlar durumun vahametinin farkına varacaklardır..
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
ne kadar üst düzey koruma yapılsada çözüyorlar be abi...Originally Posted by ABOOO
doru soyluosun her turlu guvenlıgı kırıyolar kopyacılar..Originally Posted by hizlioglu
arkadaşlar şuda var ki: nerden bileceğiz ki herkes orjinal oyun aldığında türkçe nin oyuna ekleneceği. tamam adamlar haklı Türkiye de orjinal oyun alan yok. Ama şu saçmalıkda var ki; eee neymiş sizler orjinal oyun alın bizde türkçe yi ekleyelim... yok böyle bir saçmalık. sonuçta sen üreticisin sen müşteriye gerekli hizmeti sunacaksın ve sonrasında müşteriden bir şeyler bekliyeceksin. Sen adam akıllı türkiye ligini yap, türkçeyi oyuna ekle ve türkiye de herkesin FM in orjinaline ulaşabilmesini sağla. Eğer bunları yapıpta orjinal satamıyorsa o zaman FM yetkililerine %100 hak vereceğim. (Haa şu da var ki ben kesinlikle korsan oyuna destek vermiyorum.)Originally Posted by turknemesis
Çok doğru söylemişsin.
comandantede şöyle yazmış başka bir topicte
türkçe olayı imkansız gibi görünüyor arkadaşlar...geçen sene sigamesle yapılan yazışmalar pek olumlu geçmedi.adamlar orjinal satamadığımız ülkenin dilini niye koyalım havasındalar...haksız da sayılmazlar...toplasan 100 tane orjinal satılmamıştır ülkede...
İyide ben bu kadar yanlış bir açıklama daha duymadım.Kardeşim türkiyede oyunun pazarlamasını kim yapıyorsa son derece başarısız.Aral vakti zamanında orjinal fifaları süper pazarlamıştı oyunun fiyatını 30 40 lira arasında tutup baya bi satmışlardı.Ama aynı uygulamayı ben bu oyunda göremedim.Şimdi baktığım iki alışveriş sitesindede oyunun orjinalini bulamadım.Hem pazara önem vemeyip hemde oyunun orjinali satmayı nasıl beklersiniz?
Oyunun satış ağını yaygınlaştırıp türkçe dilinide eklerlerse oyun baya satar diye düşünüyorum.kabaca bir hesap yaparsak 70 milyon nüfüs 30 milyonu 30 yaş altı 10 milyon pc kullanıcısı desek 10 milyondan sadece 500 bin bile oyunu alsa süper bir rakamdır.Böyle bir pazara nasıl önem vermeden böyle açıklamalar yapıyorlar anlamıyorum.
----------------------------------------------------------------------------
edeoo ile fikirlerimiz uyuşuyor.Sen önce pazara önem vericeksin!Müşteri ne istiyorsa yapacaksın satış gelmiyorsa çekilirsin pazardan.
Ben ömrümde şöyle bir açıklama duymadım "önce alsınlar sonra yaparız!!"
Başka hangi şirket müşterilerine bunu söyleyebilir?
Siz bu arabayı alın sonra buna air bag koyucaz diyebilirmisiniz?
Bu açıklamada aynen bu anlama gelmektedir ve saçmadır.
Yukardaki yazımdada yazdığım gibi önce müşteri isteklerini karşılasınlar, bulunduğu ülkenin piyasa koşullarına uygun bir fiyatta satışa sunsunlar, yaygın bir satış ağı oluşsun(aral oyunu pazarlamak konusunda isteksiz ve beceriksiz)ha buna rağmen satış gelmiyorsa çekilirsin.
Ne markalar geliyorlar ne taklalar atıyorlar burdaki nufüs yoğunluğundan istifade etmek için.
Ama SI games ve sega sen arabayı al ben air bag'i sonra takıcam diyor!!! saçmalık
beyler demişsiniz ya hani türkiye ligini kötü yaptılar diye ben hiç öyle kötü yapıldıgnı düşünmüyorum şahsen !!
adamların Türkçe olupp olmaması umurlarında değil. Türkiyeyi bir pazar olarak görselerdi zaten durum farklı olurdu
Mustafa BudakTurksportal
"Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.Bugün yarına dünle beslenerek yol alır"Bertolt Brecht
Originally Posted by Vieri
abi nası türkiyeyi pazar olarak görmüyolarki,si games işin biraz üzerine gitse türkiyede satışlarını arttırır diye düşünüyorum.atıyorum ingilterede 10 avroya satıyosa türkiyede biraz daha ucuz yapıcak her girdiğin yerde orjinal oyun olacak o zaman satışlar artar.birde bi arkadaş (yazdığı doğruysa) sizin gönderdiğiniz değerleri doğru yansıtmıyomuş si games diyo eğer olay gerçekten böyleyse si games türkiyeye değer vermiyosa türkiye ona hiç değer vermez diyorum.bunuda söylerken korsana emek hırsızlığına karşı olduğumu da belirtmek istiyorum.
Türkiye yi pazar olarak görüyolar ama fazla önem vermemelerinin sebebi cezalandırmak veya adam sendecilik değil Türkiye de onlara rekabet edebilecek kuruluş yok yani Türkiye pazarına özen göstermelerine gerek yok..
Hangi ülkede var ki? Senin aklına gelebilecek sadece iki tane daha oyun var ve toplam üç oyun eder futbol menajerlik oyunu olarak. Hangisini seçiyorsun, hangisi seçiliyor? EA ki tekel olma yolunda hızlı adımlarla ilerleyen bir firma olmasına rağmen başa çıkamadı Football Manager ile. Bunun nedeni ne bilmiyorum ama rekabetle ilgili bir şey değil kesinlikle.
turksportal yöneticileri si gamesle görüşseler ve de onlara oyunun orjinal türkçesini yollasalar, olmazmı? yani böyle bişey mümkünmü? olursa gerçekten süper olur yani
arkadaşlar ne zaman korsan satışlar durursa o zaman türkçede oyuna dahil olur..ya da avrupa birliğine girdiğimiz zaman... o da ne zaman olur bilinmez![]()
senin yasal bir yaptırımın yoksa hiçbir şekilde korsanı çözemezsin.
BSA diye bir kurum var sorsan ama türkiyede binlerce internet cafenin tamamı korsan. Kimse bunu engelleyemiyor ya da engellemek istemiyor. İnsanlar yazılıma para vermek istemiyor türkiyede ve bunun suçu yok.
türkiye bu konuda duyarsız bence![]()
arkadaslar ben sizin gibi düsünmiyom simdi biz ispanya gibi ya da ingiltre gibi takımlarımızın oldugunu düsünün bunlar yemiosa türkçe dil yapmasınlar.
türkiye'de korsan oyun satımı cok o yuzden orjınal fazla satılmıyor bence bu yuzden..
Orjinal satışının az olması sadece ve sadece Sigames'in elinde bulundurduğu bir koz bence.Türkiye çok güçlü bir devlet olsaydı görürdük o zaman Türkçe'yi koyuyorlar mı koymuyorlar mı.Birde benim bildiğim kadarıyla Turksportal adminlerinden biri[hangisiydi emin değilim] "siz bize oyun çıkmadan önce ingilizce dil dosyasını yollayın ben kendim türkçeleştireyim" diye bir teklifte bulunmuştu galiba.Yani ben öyle hatırlıyorum.Yanlış hatırlıyor olabilirim.Bunu kabul etmemişlerse başka hiçbir şekilde kabul etmezler.
Şurada yazılanların %90'nına katılmıyorum. Oyunların *****lerini TÜRKlermi yapıyor [hayır]... Genelde yabancılar yapıyor. Gelelim TÜRKçe olayına; Oyunu türkçe çıkarmadıktan sonra neden ben gidip orjinal alayım, Volkan_Baros olmasa hiçbirimiz bu oyunda gram zevk almayız[en azından ben almam] Sağolsun çevirmişte bizde zevkli zevkli oynuyoruz[Deep Note: %100 halini bekliyorum sabırsızlıkla. Çok mantıksız konuşuyorsunuz. Oyunu yapan firma herkese hitap edecek ki ancak ozaman satılsın. Adamlar TÜRKleri [yani bizleri] adam yerine koymuyorlar ondan türkçesi olmuyor. Emek konusuna gelirseniz haklısınız emeğe haksızlık yapılıyor[o zaman düşürsünler fiyatını herkes orjinal oyun alsın].
Ülkemizde orjinal oyun satan yerler yok denecek kadar az.Zaten fazla olsa kim alacakki.Bu yüzden yabancı firmalar ülkemize orjinal oyun yollamıyorlar. Bilgisayar oyunu satan yerler de böyle bir talepte bulunmuyorlar.Her yerde korsan CD satılıyor.Alacağımız CD lerde bozuk olma ihtimali bir hayli fazla.Bu durum geçmişten beri böyle gelmiş ve gelecektede büyük ihtimalle böyle olacaktır.
ne yok ki ne de var türkçe dil
Aslında haklı ola bilirsin
Yahu arkadaslar yazılanları başından beri takip ediyorum ve uzuluyorum.Arkadaslar kendimizi kandirmayalim yok neymis oyunlar çok pahalı. Aslinda oyunlar pahali falan değil biz pintiyiz.Yılda kaç tane korsan oyun aldıgınızı hic saydınızmı cok merak ediyorum.Her birimiz yıllık en az 100 ytl para harcıyoruz ve aldıgımız oyunların pek coguda abidik kubidik oyunlar.Adamın evine bakıyorsun çipli ps2 si ve duzunelerce oyun başka birine bakıyorsun adamın bilgisayarı korsan oyun bir çanta dolusu korsan oyunu var.Toplamda harcadıkları para orjinale harcayacakları paradan daha fazla.bence bizim oyunlar cok pahalı demeye hakkımız yok.Bu kadar maymun istahli olmasak bu forumda bunları yazmazdık.Neyse arkadaslar cok uzun oldu ama yinede kendinizi kandırmayın
parasızlık en önemli etken korsan konusunda ve kaldıki parası olan adam bile türkiyenin pek çok yerinde almak istediği halde bulamıyor orjinal oyunu.illa internetten almakta bende o konuda pek güvenmiyorum,güvenilir gelmiyor.
ayrıca madem bu bir pazarsa türkçeyide eklesin satsın oyununu!
Beyler maalesef ki oyunların türkçe olma ihtimali yoq ancak oyunları türkler yapacakkibuda çoq zoq
korsana karşıyım ama çok pahalı orjinal
oyunları türkler yapacak diyorsun bugün dünya Kabus adlı oyunu bekliyor bunu yapanlarda Türkler ancak oyun türkçe değil sadece altyazılar türkçe olacak
oyunları türkler yapacak diyorsun bugün dünya Kabus adlı oyunu bekliyor bunu yapanlarda Türkler ancak oyun türkçe değil sadece altyazılar türkçe olacak ayrıca farcry oyunu türkler yaptı
millet de haklı kim vercek 60 ytl