Sayfa 2 / 8 İlkİlk 1234 ... SonSon
31 ile 60 arası toplam 222 sonuç

Konu: Türkçe'nin Oyunda Olmamasının Nedeni?

Thumbs up

Quote Originally Posted by Kenshin
    Şimdi ilk olarak siagames in bize değil Türkiye Meclisine we Türkiyeyi yönetenlere kızması lazım yani eğer bu devletteki wergiler olmasa ne kadar olcakki bu oyun zaten normalde 20 milonsa bi kdv geliyo 60 milyon oluyo yok kıl wergisi yok yün wergisi oldu oyun 80 milyon anasını satayım yani bu dewletle olmaz bu işler ama eğer AB ye girersek gümrük wergisi fln kalkacak ha o zaman basarım 40 milyonda olsa ama şu KDV yokmu 20 milyonlluk oyunu 60 milyon yapıyo ah bu wergiler ahhhh.

Aslında AB ye girmemizde sorunu tamamen ortadan kaldırmazki sorun wergilerde AB de olmayan ülkelerde oyun yine pahalı ama bizimki kadar değil Brezilyada oyun 35 peso muydu neydi öle bişi ama Türkiye Cumhiriyetinde oyunun maliyeti ne kadar tam 80 milyon sonra oyunu alınca bakıyosunuz Fenerin kadrosunda Fabioano war bakıosunuz Tuncay ın hız ı 12 bakıosunuz Olcan ın top sürmesi 8 e ondan sonra oyunu aldığınıza mı lanet edin oyundan soğuduğunuzamı üzülün werdiğiniz parayamı yanın elin gavurlarının Türkiyeyi harcadığınamı.Tabikide emeğe saygı ama herkes Türk toplumunu bilir biz bu gidişle bu işten vazgeçmeyiz we korsana dewam ederiz(toplum olarak) ama eğer ilk adımı siagames atıpta Türk Liglerine gereken önemi gösterirse belki bi kısım oyuncular bu forumlardaki gibi bilinçli oyuncular ellerini ceplerine götürüler ama bir hiç uğruna asıl 20 milyonluk oyuna neden 80 milyon wereyimki diye düşünmeden edemiyo insan açıkkçası...
    Çok güzel bir tespit ve yazı tebrik ediyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Üzülerek görüyorum ki atılan mesajlarda belli bir kendini cezalandırma ve hakir görme duygusu var. Sigames bizi cezalandırıyor gibi geliyor geneline. Neden? Çünkü oyunu orijinal almıyoruz. Tamam, pazar ekonomisi gereği satışını gerçekleştiremediğin pazara özen göstermez ve onlara yönelik gelişmelerde bulunmazsın. Fakat işin diğer tarafı çok daha acı. Sigames'in bizi cezalandırmaya hakkı var mı? Eyvallah, oyunu Türkçe yapmadın, kabul ederim ama kalkıp sen yetenek hırsızlığı yapıyorsan buna hak vermemi de düşünemezsin. Yetenek hırsızlığını açayım biraz yanlış anlaşılmasın diye; bir arkadaşımız demiş ki: Tuncay'ın hızı 12, Olcan'ın top sürmesi 8. İşte bu yetenek hırsızlığıdır benim açımdan. En iyi Türk oyunculardan birisi olan Tuncay'ın hızını sen 20 üzerinden 12 yapıyorsun, gerçekte yansıtman gereken değer 15-16 civarı olması gerekirken. (Burada hemen bir parantez açıp şöyle bir açıklama yapayım: Türksportal yetkililerinin açıklamaları doğrultusunda kendilerinin gönderdiği verilerin pek önemsenmediği ve oyuna doğru geçirilmediği söylenmişti, ona istinaden yazmaktayım bunları.) En azından buna bir özen göstermen gerekemez mi ey yüce Sigames? Sen gerçekçi bir futbol menajerlik oyunu yaptığını iddia etmiyor musun? O zaman gerçekçi ol! Kopya mı sadece derdin? Rusya almış başını gitmiş bu konuda, oradaki satış rakamların nüfusa oranla Türkiye'de olduğundan dahi az. Aynı adam sende'ciliği neden oraya da yapmamaktasın?
    Diyeceğim şudur arkadaşlar, kendinizi hakir görmeyin, tek suçlu biz değiliz bu konuda.

Nesil
    2005
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by Vieri
    adamların Türkçe olupp olmaması umurlarında değil. Türkiyeyi bir pazar olarak görselerdi zaten durum farklı olurdu

abi nası türkiyeyi pazar olarak görmüyolarki,si games işin biraz üzerine gitse türkiyede satışlarını arttırır diye düşünüyorum.atıyorum ingilterede 10 avroya satıyosa türkiyede biraz daha ucuz yapıcak her girdiğin yerde orjinal oyun olacak o zaman satışlar artar.birde bi arkadaş (yazdığı doğruysa) sizin gönderdiğiniz değerleri doğru yansıtmıyomuş si games diyo eğer olay gerçekten böyleyse si games türkiyeye değer vermiyosa türkiye ona hiç değer vermez diyorum.bunuda söylerken korsana emek hırsızlığına karşı olduğumu da belirtmek istiyorum.

Nesil
    2005
    Yer
    Tuzla

Türkiye yi pazar olarak görüyolar ama fazla önem vermemelerinin sebebi cezalandırmak veya adam sendecilik değil Türkiye de onlara rekabet edebilecek kuruluş yok yani Türkiye pazarına özen göstermelerine gerek yok..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Hangi ülkede var ki? Senin aklına gelebilecek sadece iki tane daha oyun var ve toplam üç oyun eder futbol menajerlik oyunu olarak. Hangisini seçiyorsun, hangisi seçiliyor? EA ki tekel olma yolunda hızlı adımlarla ilerleyen bir firma olmasına rağmen başa çıkamadı Football Manager ile. Bunun nedeni ne bilmiyorum ama rekabetle ilgili bir şey değil kesinlikle.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

turksportal yöneticileri si gamesle görüşseler ve de onlara oyunun orjinal türkçesini yollasalar, olmazmı? yani böyle bişey mümkünmü? olursa gerçekten süper olur yani

arkadaşlar ne zaman korsan satışlar durursa o zaman türkçede oyuna dahil olur..ya da avrupa birliğine girdiğimiz zaman... o da ne zaman olur bilinmez

Nesil
    2006
    Yer
    Samsun

senin yasal bir yaptırımın yoksa hiçbir şekilde korsanı çözemezsin.
    BSA diye bir kurum var sorsan ama türkiyede binlerce internet cafenin tamamı korsan. Kimse bunu engelleyemiyor ya da engellemek istemiyor. İnsanlar yazılıma para vermek istemiyor türkiyede ve bunun suçu yok.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

türkiye bu konuda duyarsız bence

Nesil
    2006
    Yer
    Dünyada Bir Yer

arkadaslar ben sizin gibi düsünmiyom simdi biz ispanya gibi ya da ingiltre gibi takımlarımızın oldugunu düsünün bunlar yemiosa türkçe dil yapmasınlar.

türkiye'de korsan oyun satımı cok o yuzden orjınal fazla satılmıyor bence bu yuzden..

Orjinal satışının az olması sadece ve sadece Sigames'in elinde bulundurduğu bir koz bence.Türkiye çok güçlü bir devlet olsaydı görürdük o zaman Türkçe'yi koyuyorlar mı koymuyorlar mı.Birde benim bildiğim kadarıyla Turksportal adminlerinden biri[hangisiydi emin değilim] "siz bize oyun çıkmadan önce ingilizce dil dosyasını yollayın ben kendim türkçeleştireyim" diye bir teklifte bulunmuştu galiba.Yani ben öyle hatırlıyorum.Yanlış hatırlıyor olabilirim.Bunu kabul etmemişlerse başka hiçbir şekilde kabul etmezler.

Şurada yazılanların %90'nına katılmıyorum. Oyunların *****lerini TÜRKlermi yapıyor [hayır]... Genelde yabancılar yapıyor. Gelelim TÜRKçe olayına; Oyunu türkçe çıkarmadıktan sonra neden ben gidip orjinal alayım, Volkan_Baros olmasa hiçbirimiz bu oyunda gram zevk almayız[en azından ben almam] Sağolsun çevirmişte bizde zevkli zevkli oynuyoruz[Deep Note: %100 halini bekliyorum sabırsızlıkla . Çok mantıksız konuşuyorsunuz. Oyunu yapan firma herkese hitap edecek ki ancak ozaman satılsın. Adamlar TÜRKleri [yani bizleri] adam yerine koymuyorlar ondan türkçesi olmuyor. Emek konusuna gelirseniz haklısınız emeğe haksızlık yapılıyor[o zaman düşürsünler fiyatını herkes orjinal oyun alsın].

Bu konu daha önce sırf FM için değil onlarca oyun için onlarca forumda tartışıldı. Bu olayın yegane sebebi Türkiyedeki ekonomik şartlardır. Adamlar bırakın Türkçe oyun yapmayı Türkiye'ye oyun yollamıyorlar. Elimize gelen kopyaların yarısı da internetten indirilip kopyalanmıştır zaten. Ben Türkiye'nin başkentinde PES gibi bir oyunu orijinal bulabilmem için oyunun çıkışından itibaren 4 ay geçmesi gerekti.(Ki o kadar beklemeyip kopyasını aldım.)
    Türkiye, Endonezya, Hindistan gibi internet üzerinde aşırı organize ve gelir seviyesi nispeten düşük ülkelerde böyle bir durum her zaman olacaktır. Çünkü paylaşım kolay, internet güvenliği çok düşük, kod yazmanın zorluğunu bilen insan sayısı çok az (aşırı emek isteyen bir iştir) ve orijinal oyunlara erişim zordur. Eğer yurtdışında yaşayan yurttaşlarımız olmasa Türkiye Ligi oyunda bile olmazdı. Ama oyunu Türkiye'de de sattırabilsek o zaman 3. ligi bile ekletebilirdik.
    Ki bence zaten buna da gerek yok ülkemizde. Korsanın çok olduğu ülkede oyuncu da çok olur, dolayısıyla Türkçeleştirecek birileri mutlaka olacaktır. Bu bugün sen olursun, yarın ben. Ben şahsen olaya iyi tarafından bakıp yama yüklemeyip İngilizcemi geliştirme taraftarıyım.

Ülkemizde orjinal oyun satan yerler yok denecek kadar az.Zaten fazla olsa kim alacakki.Bu yüzden yabancı firmalar ülkemize orjinal oyun yollamıyorlar. Bilgisayar oyunu satan yerler de böyle bir talepte bulunmuyorlar.Her yerde korsan CD satılıyor.Alacağımız CD lerde bozuk olma ihtimali bir hayli fazla.Bu durum geçmişten beri böyle gelmiş ve gelecektede büyük ihtimalle böyle olacaktır.

Aslında haklı ola bilirsin

S-B-Z Misafir

parasızlık en önemli etken korsan konusunda ve kaldıki parası olan adam bile türkiyenin pek çok yerinde almak istediği halde bulamıyor orjinal oyunu.illa internetten almakta bende o konuda pek güvenmiyorum,güvenilir gelmiyor.
    ayrıca madem bu bir pazarsa türkçeyide eklesin satsın oyununu!

Beyler maalesef ki oyunların türkçe olma ihtimali yoq ancak oyunları türkler yapacakki buda çoq zoq

Nesil
    2006
    Yer
    ordan-burdan

korsana karşıyım ama çok pahalı orjinal

Arkadaslar bence Turksportal olarak oyunun yapımcısıyla Görüşüp orjinal oyn karsılıgında Türkceninde eklenmesini istemeliyiz ancak her yeni oyunda garanti alım sayısı vermek gerekir die düşünüyorum.saygılar

valla enflasyon değerlerimize uygun onların değerleriyle eşdüzey birfiyat gelmedikçe orjinal filan alamayız. Orada asgari ücretin kaçta kaçıysa buradada aynısı olsun bak korsan alan kalıyormu...

Quote Originally Posted by edeoo View Post
    arkadaşlar şuda var ki: nerden bileceğiz ki herkes orjinal oyun aldığında türkçe nin oyuna ekleneceği. tamam adamlar haklı Türkiye de orjinal oyun alan yok. Ama şu saçmalıkda var ki; eee neymiş sizler orjinal oyun alın bizde türkçe yi ekleyelim... yok böyle bir saçmalık. sonuçta sen üreticisin sen müşteriye gerekli hizmeti sunacaksın ve sonrasında müşteriden bir şeyler bekliyeceksin. Sen adam akıllı türkiye ligini yap, türkçeyi oyuna ekle ve türkiye de herkesin FM in orjinaline ulaşabilmesini sağla. Eğer bunları yapıpta orjinal satamıyorsa o zaman FM yetkililerine %100 hak vereceğim. (Haa şu da var ki ben kesinlikle korsan oyuna destek vermiyorum.)
    Çok doğru söylemişsin.

comandantede şöyle yazmış başka bir topicte

türkçe olayı imkansız gibi görünüyor arkadaşlar...geçen sene sigamesle yapılan yazışmalar pek olumlu geçmedi.adamlar orjinal satamadığımız ülkenin dilini niye koyalım havasındalar...haksız da sayılmazlar...toplasan 100 tane orjinal satılmamıştır ülkede...

İyide ben bu kadar yanlış bir açıklama daha duymadım.Kardeşim türkiyede oyunun pazarlamasını kim yapıyorsa son derece başarısız.Aral vakti zamanında orjinal fifaları süper pazarlamıştı oyunun fiyatını 30 40 lira arasında tutup baya bi satmışlardı.Ama aynı uygulamayı ben bu oyunda göremedim.Şimdi baktığım iki alışveriş sitesindede oyunun orjinalini bulamadım.Hem pazara önem vemeyip hemde oyunun orjinali satmayı nasıl beklersiniz?

Oyunun satış ağını yaygınlaştırıp türkçe dilinide eklerlerse oyun baya satar diye düşünüyorum.kabaca bir hesap yaparsak 70 milyon nüfüs 30 milyonu 30 yaş altı 10 milyon pc kullanıcısı desek 10 milyondan sadece 500 bin bile oyunu alsa süper bir rakamdır.Böyle bir pazara nasıl önem vermeden böyle açıklamalar yapıyorlar anlamıyorum.

----------------------------------------------------------------------------

edeoo ile fikirlerimiz uyuşuyor.Sen önce pazara önem vericeksin!Müşteri ne istiyorsa yapacaksın satış gelmiyorsa çekilirsin pazardan.

Ben ömrümde şöyle bir açıklama duymadım "önce alsınlar sonra yaparız!!"

Başka hangi şirket müşterilerine bunu söyleyebilir?

Siz bu arabayı alın sonra buna air bag koyucaz diyebilirmisiniz?

Bu açıklamada aynen bu anlama gelmektedir ve saçmadır.
    Yukardaki yazımdada yazdığım gibi önce müşteri isteklerini karşılasınlar, bulunduğu ülkenin piyasa koşullarına uygun bir fiyatta satışa sunsunlar, yaygın bir satış ağı oluşsun(aral oyunu pazarlamak konusunda isteksiz ve beceriksiz)ha buna rağmen satış gelmiyorsa çekilirsin.
    Ne markalar geliyorlar ne taklalar atıyorlar burdaki nufüs yoğunluğundan istifade etmek için.
    Ama SI games ve sega sen arabayı al ben air bag'i sonra takıcam diyor!!! saçmalık

adam bugune kadar az kar ettigi bir ulkeyle fazla ugrasmiyor bu adamin oyuna turkce eklemesi ve satis yapamamasi zarar etmesi demek biz garanti veriyormuyuz turkce koy orjinal alicaz diye

zararmı?Nasil zarar edicekki?oyunun içine eklenen bir dil ne kadar zarar ettirebilir?Ettirse bile kaç parar ettirir?Bunların hepsinin bahane olduğu görüşündeyim.

70 milyon nufüsün olduğu 10 milyon pc kullanıcısının olduğu bir pazarı Önemsemiyorlar.

Haklılar korsan çok ama satış politikaları yanlış.
    Cd yi oem (yada bundle da diorlar galiba) hala getir kutu mutu uğraşma ve maliyeti düşürüp satışa sun.

Ben fiyatlar bu kadar yüksek olmasa çok ciddi bir satışın yaşanabileceğini düşünüyorum.Ve hiç yoktan 10 milyondan en kötü 100 bin satış çıkar diye düşünüyorum(iyimser bir tahminle 200-250 bin satar)bu satış bile aral için başarıdır, daha önce bu kadar kötü bir satıcı görmedim.

oyunları türkler yapacak diyorsun bugün dünya Kabus adlı oyunu bekliyor bunu yapanlarda Türkler ancak oyun türkçe değil sadece altyazılar türkçe olacak

oyunları türkler yapacak diyorsun bugün dünya Kabus adlı oyunu bekliyor bunu yapanlarda Türkler ancak oyun türkçe değil sadece altyazılar türkçe olacak ayrıca farcry oyunu türkler yaptı

millet de haklı kim vercek 60 ytl

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul'un İçinde Herhan

tuttuğunuz takımın formasını alıyorsunuz, belki haftada 1-2 saat giyiyorsunuz o da 60 YTL, buraya girenlerin çoğunluğu o oyunu 1-2 saatten fazla oynuyor. Belki haftada 10-15 saat oynayanlar var.

hafta 1-2 saat lazım olan formaya 60 YTL verilebiliyorsa, maçlarda, sokaklarda giyen pekçok kişi varsa pek ala daha uzun bir süre lazım olacak bu oyuna 60 YTL de verilebilir.

Sonuçta bu oyunu oynayacak insanın bir bilgisayar da alması gerekiyor ve bu oyunu kaldıracak bir bilgisayar da o kadar ucuz değil. Onu da geçtim her ay internet masrafı, elektrik masrafı var o bilgisayarın. Bunları karşılayabilecek birisi biraz daha tasarruf edip oyunu da alabilir. Nasıl o kullandığı bilgisayarı biryerlerden para ödemeden temin edemiyorsa, aynı şey oyun içinde geçerli.

Bir bilgisayarı satan bilgisayarcıyı düşünün, siz oradan bilgisayarı para vermeden, hatta karşı tarafın rızası olmadan almışsınız. Karşı taraf o bilgisayarın parçalarını almış, monte etmiş, dükkanına koymuş... Ve siz onu ondan alıyorsunuz...

Bunu yaptığınızı düşünün, hatta her korsan yazılım aldığınızda bunu düşünün... Ondan sonra 60 YTL çok mu az mı öyle karar verin.

Quote Originally Posted by HackSpays
    Beyler maalesef ki oyunların türkçe olma ihtimali yoq ancak oyunları türkler yapacakki buda çoq zoq
    Zor değil. Sponsor olacak firma çıksın yeter ki.

Ya da cebinde çok parası olan FMci çıksın. Ben sponsor oluyorum buna desin.
    TURKSPORTAL
    Football Manager Turkiye
    www.turksportal.net

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

herkes bundan sonra orj'nal oyun alacak o kadar!!

Quote Originally Posted by necati2 View Post
    helal sana be
    bu arada fifa manager 2007 türkçe dil destekli çıkcak diye duydum bununla ilgili bilgisi olan var mı?eğer çıkıyosa öyle bakın işte yapan yapıyo demektir

Nesil
    2006
    Yer
    Bilgisayar

Quote Originally Posted by necati2 View Post
    Almıyorum işte...

Sayfa 2 / 8 İlkİlk 1234 ... SonSon

Mesaj Yetkileri