Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12
31 ile 55 arası toplam 55 sonuç

Konu: Yeni bir Türk: Bebbe

Milli takımda oynamıyorsa 5 sene olması gerekmiyor diye hatırlıyorum??acaba yanlışmı?

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

beyler tam olarak bilmiorum aam belki 5 yılı dolmuştur niye hemen başaldınız homurdanmaya ki..

Quote Originally Posted by hakan sükürü View Post
    beyler tam olarak bilmiorum aam belki 5 yılı dolmuştur niye hemen başaldınız homurdanmaya ki..
    Rasit bu bebbe gecen sene geldi konyaspora.ikinci yari gibi geldi bebbe yani 1.5 sene.Biz buna türk vatandasligini verirsek simdi galatasaray seneye gelir carruscayi türk yapma hakkina kavusmayacakmi?Türkce bilmeyen adamlari türk yapiyoruz.Nobrenin mac sonu röportajlarina dikkatli bir sekilde bakiyorum düsünüyorum belki türkce konusur diye yok konusmuyor,adamin umrundami sanki?Oldu türk vatandasi kafasi rahat.Aurelio tek hakediyordu türk vatandasligini diger hickimse haketmiyor.Aurelio türkce konusuyor,yaklasik 5 senedir türkiyede.Yani bir sorun yok,ama bazilari bunu iyice saptirdi ve simdi 1.5 senedir türkiyede olanlar türk vatandasi oluyorlar.Ne güzel memleket yahu...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

dahah 1.5 yıldır oynuyoımus

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Bebbe'yi birçok kez canlı izlemiş biri olarak Bebbe'nin Türk futboluna katabileceği hiçbirşey yok. T.C Vatandaşı olma işine gelirsek o iş zaten raydan çıkmıştı. Aurelio hariç hepsi hatalı.
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by fenerbahce_1907 View Post
    Aurelio 5 yıl yasadıgı ıcın Türk olmadımı Ömer abi yanı kural bu degılmı ?.
    Kural degismeden once, Turk vatandasi olduktan sonra 5 sene bekleyip ondan sonra TC statusunde bir oyuncu oynayabiliyordu.

Yani esasinda bir oyuncu eskiden de 1.5 senede vatandas olabilir, ancak liglerde 6.5 seneyi bitirdikten sonra TC vatandasi statusunde oynayabilirdi. Bu da ilginc bir durumdu esasinda cunku 1.5 sene icinde vatandas olan bir oyuncu milli takim formasi giyebilir, ancak ligde yabanci statusunde oynamak zorunda kalirdi.

Kural degisince yabanci milli takimlarda oynamamis oyuncular icin 5 sene bekleme suresi kaldirildi. Yani eger bu kural kalkmasaydi, Aurelio sezon basinda vatandas olduktan sonra 5 sene daha beklemesi gerekirdi.

Vatandaslik kanununa gore, Turkiye'de ustun meziyetli olan kisiler her an icin vatandaslik basvurusunda bulunabiliyorlar ve kabul gorebiliyorlar (tabii sicil kontrolunden gectikten ve bazi prosedurleri gectikten sonra). 1980'lerin sonunda yabanci limiti daha da kisitli iken Turk vatandasligi futbol takimlarinda moda olmustu. Bir cok takim yabanci oyunculari cok kisa bir surede vatandas yapip Turk vatandasi olarak oynatabiliyordu. Bu nedenle de vatandaslik basvurusu yaptiktan 5 yil sonra Turk statusunde oynama kurali getirilmisti Federasyon tarafindan.

Aurelio'nun Milli takim'da oynayabilmesi icin bu kural degistirildi. Degisen kural vatandas olmak icin Turkiye'de bulunma suresi degil, vatandasliga basvurduktan sonra kac sene icinde Turk statusune gecildigi ile ilgiliydi. Kendi ulkesinde milli olmamis oyuncular icin bu 5 yillik bekleme suresi kaldirildi. Kendi ulkesinde milli takim'da oynamis oyuncular icin ise bu 5 yillik bekleme suresi hala devam ediyor.

Ozetlemek gerekirse:

Vatandasliga basvurmak icin, ozel yetenekler one suruldugunde, belli bir asgari oturma zorunlulugu yok.

Yabanci ulke milli takiminda oynamamis oyuncular vatandas oldugu anda Turk statusunde oynayabiliyor ligimizde. Yani bu tamamen oyuncunun istegine kalmis bir durum. Bebbe gibi Kamerun milli takiminda yedeklerin yedegi bir oyuncu eger 1.5 senede vatandas olabiliyorsa, hemen hemen her oyuncu kulubu istedigi an vatandas olabilir. Oyuncunun Milli takim'da oynama istemesi veya istememesi bir kriter degil.

Yabanci ulke milli takiminda oynamis oyuncular vatandas olduktan 5 sene sonra Turk statusunde oynayabiliyor ligimizde. Bu durumda eger bir oyuncu 1.5 sene oynadiktan sonra vatandaslik basvurusu yaparsa, en erken 6.5 sene icinde Turk statusunde oynayabiliyor.

Bu durumda super lig takimlari icin baska milli takimlarda oynayacak kadar yetenekli oyuncular yerine, baska milli takimlara girememis oyunculari transfer etmek daha karli. Her yil boyle 1-2 oyuncuyu ucuza transfer edip 1.5 sene sonra vatandas yaptiktan sonra benzer durumda 1-2 oyuncu daha transfer edilebiliyor.

Ayrica sezon sonu Bobo'nun 1.5 yili doluyor. Aklinda bulunsun Besiktas yoneticilerinin, hemen vatandas yapmak lazim...

Quote Originally Posted by CoşkuN ÖzdemiR View Post
    SI ye bunu yollarız olur biter
    Orasi oyle tamam Coskun ancak bu oyuna kodlanmasi gereken bir durum. Normalde veritabaninda bir ulkede kac senede vatandas olundugunu belirten veri vardir.

Turkiye'de durum daha karisik. Bazi oyuncular hemen vatandas olabiliyor (eger isterse) digerleri ise vatandas olsa bile Turk vatandasi statusunde oynayamiyor 5 sene sureyle.

Bir oyuncu eger baska bir ulkenin milli takiminda oynamak istiyorsa (ornegin Delgado Italyan milli takiminda cok oynamak istedigini belirtmisti, eger onun olmasina en ufak ihtimal yoksa Arjantin'i secerim demisti), Turk vatandasi olur ve milli takim'a cagirilirsa, gitmek zorunda. Yani Turk milli takimi disinda baska bir milli takim'da oynama hayalini sona erdirmek zorunda. Ornegin bu nedenle Delgado gibi bir oyuncu, 1.5 sene icinde Turk vatandasligina gecmeyi reddedebilir. Belki Turk olmaya 4 sene sonra artik Italya veya Arjantin milli takimina giremeyecegini anladigi zaman karar verir. Ancak oyunda bu gibi farkli milli takimlarda oynama idealleri olan oyuncular ile Turkiye'de piyasa degerini arttirmak amacli ve baska milli takimlarda oynayamayacak oyuncular nasil ayirt edilir? Oyuncularin kendi milliyetlerine bagimliliklari nasil olculur?

Aklima gelen tek sey, PA'si eger bir oyuncunun dusukse, vatandasliga kabul edilebilmesi. Bu PA kac olmali? 130? 140? Bu oyunculardan daha iyi oyuncular yetistiremez mi Turkiye?

Nereden tutsan elinde kaliyor acikcasi..

Nesil
    2006
    Yer
    Ordu

ben bu gs li yoneticileri varya yaaa sizde mondragon yapin hatta bir kisi daha turk yapin alla alla yeter ya

valla managerlik oyununda böyle olaylar oluyo desem ... hiç biriniz inanmazsınız hatta ss koy dersiniz .... sonrada oyunun hatası diye yorum yaparsınız ...

Nesil
    2007
    Yer
    İkliminin Sert, Erkeğinin MERT olduğu AfYoNKaRaHiSaR'dan

nan millet bizi bu kadar seviyor herkes Türk olmak için can atıyor da neden bizi Ab ye almıyorlar. Alamlaı lazım hatta bizim şimdi onlara yabtıgımız gibi yalvarrmaları lazım abi bi isteğin varmı bizim yapmamız gereken bi yamugumuz falan varsa düzeltelim senin buraya girmen için demeleri lazım ama demiyorlar. Çok ilginc bi olay herkes Türklüğü Türkiye'yi bu kadar severken neden acaba AB sevmiyor bizi.. Bu iş çığırından çıktı. Bi kere bi adam ben Türk'üm demesi için Türkce bilmeli, Milli marşımızı, Atatürk'ü, M. Akif Ersoy'u ... bilmeli. Ne bu yaa nerde ipini koparan vaarsa Türk oluyor..
    Bende sevdim seni, gözbebeğim gibi.
    Bende aşık oldum güller gibi soldum..
    Çok sevmiştim seni, Kerem'in aşkı gibi; Ama ASLI sen değildin...

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Quote Originally Posted by AfYoK03 View Post
    nan millet bizi bu kadar seviyor herkes Türk olmak için can atıyor da neden bizi Ab ye almıyorlar. Alamlaı lazım hatta bizim şimdi onlara yabtıgımız gibi yalvarrmaları lazım abi bi isteğin varmı bizim yapmamız gereken bi yamugumuz falan varsa düzeltelim senin buraya girmen için demeleri lazım ama demiyorlar. Çok ilginc bi olay herkes Türklüğü Türkiye'yi bu kadar severken neden acaba AB sevmiyor bizi.. Bu iş çığırından çıktı. Bi kere bi adam ben Türk'üm demesi için Türkce bilmeli, Milli marşımızı, Atatürk'ü, M. Akif Ersoy'u ... bilmeli. Ne bu yaa nerde ipini koparan vaarsa Türk oluyor..
    kalanlardan da vazgeçtim bari istiklal marşıyla basit de olsa türkçe konuş ya

Nesil
    2006
    Yer
    Ordu

Vederson ve Mehmet Aurellio turk oldugu icin kizgim degilim ikiside milli takima cok lazimdi ama bebbe hatta nobre bu neya

Bizde mondragon 6.yili hala turk olmadi hatta biz bir kisi daha turk yapalim alla alla yeter bee

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by Emurafu View Post
    Vederson ve Mehmet Aurellio turk oldugu icin kizgim degilim ikiside milli takima cok lazimdi ama bebbe hatta nobre bu neya

Bizde mondragon 6.yili hala turk olmadi hatta biz bir kisi daha turk yapalim alla alla yeter bee
    Ömer abinin açıklamaları var birkaç mesaj önce, orayı okursan neden Mondragon olamıyor anlarsın.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Sekopej View Post
    Ömer abinin açıklamaları var birkaç mesaj önce, orayı okursan neden Mondragon olamıyor anlarsın.
    Bosver Serkan.. bizde daha once ne yazildigini kontrol etme aliskanligi yoktur..

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by fm26 View Post
    yaw bebbe 5 yıldır türkiyedemi top oynadı
    O FM de oluyor be

Quote Originally Posted by Emurafu View Post

Git o zaman yap Mondragon'u kendin TÜRK

Adam istemedikten sonra nasıl Türk yapacaksın

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Türk olmayanı dövüyolar artık

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Ne Mutlu Türküm Diyene
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    Ne Mutlu Türküm Diyene
    Et tu Cengiz? (Sendemi Brutu-yani-Cengiz)

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

10 sene sonrasını düşünemiyorum

Nesil
    2007
    Yer
    Kayseri

ulan bu ne bizim ne ayrıcalığımız kaldı o zaman her önüne gelen türk olursa
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    johnson ben kendimi bildim bileli türkiyede ama türk olmuyo 1 yıl önce gelen adalmar türk

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

her önüne geleni Türk yaparsak işimiz var.bide Milli takımda oynatıyoruz valla yakında Türk Milli takımında Türk oyuncu kalmazsa hiç şaşırmayacağım.

bence turk olsalar bile turk futbolu icin milli takımda oynamasınlar

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

Hakkatten yani Aurelio iyiki de türk oldu ön libero açığımızı kapattı adam. Ben Türkiye milli takımında oynamak istiyorum o formanın altında ter dökmek istiyorum diyen her yürekli yabancı oyuncuya yetenekli olması ve ihtiyaç duyulması durumunda Türkiye Milli Takımı Kapısı açıktır. Fatih Terim de böle düşünüyor ben de böyle düşünüyorum, gerici zihniyet ve saçma sapan futbol milliyetçiliğiyle hiç bir yere varılamaz

23. Default

hayırlı olsun iyi olmş..

Nesil
    2006
    Yer
    Sükrü Saracoglu Stadı

Bebbe milli takimda oynayacak kapasiteye sahip degil
    Bjk macinda runje ile karsi karsiya kaldigi pozisyonda gördük.

Nesil
    2006
    Yer
    ❶❻

Türk MiLLi takımın ilk 11'i artık Yabancılardan oLuşur bitek kalede türk olur

Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12

Mesaj Yetkileri