Anket Sonuçlarını Görüntüle: Yabancı Sınırlaması Kalksın mı Kalkmasın mı?

Voters
295. You may not vote on this poll
  • Evet

192 65.08%
  • Hayır

103 34.92%
Sayfa 2 / 22 İlkİlk 123412 ... SonSon
31 ile 60 arası toplam 654 sonuç

Konu: Yabancı Sınırı İle İlgili Bütün Başlıklar

Hybrid View

Nesil
    2003
    Yer
    İstanbul

wala bana göre serbest bırakılmamalı en azından biraz daha arttırılıp kısıtlama yapılmalı... çünkü biz öyle bir ülkeyiz ki herşeyin aşırısına kaçarız biliyosunuz. en azından ilk 11 de 7 yabancı yedeklerde de 3 yabancı olmak koşuluyla oynatmalıyız.. öbür türlü türkiyede futbolcu kalmaz yaf.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul-Kadıköy / Adana

CMYLMZ, o da olur...yeterki şimdikinden daha fazlası olsun..
    FENERBAHÇE

Hep Destek Tam Destek

Nesil
    2003
    Yer
    İstanbul

ewt ona katılıyorum şimdikinden fazla olması şart... ama yani şartlar da malum. bizimkilerin nası davranacağı kadroyu nası şekillendirecekleri de malum. özellikle 3 büyüklerin küçük takımlara karşı bu durumda büyük üstünlükleri olacak ve ezilecek Anadolu takımları bana göre... o yüzden bakalım.. hayırlısı...

Nesil
    2005
    Yer
    FLORYADAN

aziz yıldırım istedi diğe yabancı sınırlaması kalkmamalı bence.türk oyuncuların nesi var yabancıları getirip bizim oyuncuların önünü kapatacaklar.biz alt yapıdan oyuncu yetiştirelim diğe uğraşıyoruz onlar gençleride harcayacak. bence kalkmasın türk futbolu kazansın yabancılar değil......

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul-Kadıköy / Adana

Futbol Evrenseldir...A kişiisi ya da B kişisi istemiş bu da önemli diil
    DÜNYADAKİ TÜM TAKIMLAR EŞİT ŞARTLARDA FUTBOL OYNAMALI..
    EŞİTLİK!!
    FENERBAHÇE

Hep Destek Tam Destek

Nesil
    2004
    Yer
    iStAnBuL

Bence serbest bırakılmalı
    Bir kere yabancı futbolcu serbest bırakılınca yerli futbolcuların önü kesilmez.Yerli futbolcular daha cok calısmak zorunda kalırlar;takımda nasıl olsa yerim garanti deyip tembellik etmez,mac oynanırken yedek kulubesine baktıgında benim yerime oyuncu cok o zaman daha iyi oynıyım ve paramı kazanıyım der,yerli futbolcuların fiyatları duseceginden anadolu takımları rahatlar rekabet artar ve bu rekabet turk futboluna ve futbolcusuna olumlu yansır.
    Misal eger hagi olmasaydı emre boyle bir futbolcu olabilirmiydi sonucta basarı
    arttıkca TSL kaliteside artacak ve daha kaiteli futbolcular gelecek o kaliteli futbolculardan yerli futbolcular bir seyler ogrenecek ve kalitemiz artacak
    Eger yabancı sayısı serbest olsaydı belkide Kaka,İbrahimoviç,Hyypia,Shevchenko su anda turkiyede olacaktı biliyorsunuz ki bu futbolcular daha keşf edilmeden once turkiyeye getirilmişti ama yabancıda kısıtlama oldugundan bunlar gonderilip yerlerine tecrubeli futbolcular alındı,ya tersi olsaydı bu futbolcular bizde olcaktı.
    Mesela bugun gazetede okudum Nihat Kahveci fenere yılda 2,5 milyon euro verirseniz gelirim adan tabiki ister cunku kısıtlama var adam nasıl olsa beni alamk zorundalar der cunku onun kalitesinde futbolcu az ya tersi olsa kısıtlama olmas fener gide daha ucuza aynı kalitede yabancı futbolcu alır hem parası kasasında kalır hemde gelen yabancıdan turk futbolcusu bir seyler ogrenir.
    Şimdi diyeceksiniz herkes yabancı alacak hiç bir takımda turk futbolcusu olmayacak ama sunu bilinki boyle bir olması zor belkide bir takımda 6'dan bile daha az yabancı kullanılacak cunku turk futbolcusu daha azimli olacak ve kalitesini arttıracak.
    Sonra eger AB statusundeki futbolcuların oynaması serbest olursa diğer ulkelerdeki turk futbolcusu yabancı olmaz ve daha rahat avrupada oynar mesela Turkiyede sans bulamayan gencler Yunanistan,belçika,Norveç gibi ulkelerde oynayıp tecrube kazanır.
    maaliyet duseceginden kulupler tesislere daha fazla butce ayırır ve turk futbol tesisleride gelişir
    Bu olaya dar bir pencereden bakmak olmaz bu konunun cok kolları var daha bir cok faydası var belki 1-2 sene(o kadar olmazda) zararları olur ama sonra yararları o kadar cok olurki keske daha once olsa deriz.
    Herkes diyorki Almanya,İngiltere,Fransa milli takımlarının hali ortada peki sorarım size Türk milli takımı bu takımlarla kac mac yapmıs ve kac macı kazanmıs İngiltereyi bile yenememişiz.Yani sorun yabancılar değil TSL de rekabet yok dolayısı ile kalite yok başarızızlık bundan İngiltere serbest fansada serbest Almanyada serbest ordan futbolcu cıkmıyormu Henry,Viera,Anelka,Beckham,Lampard,Owen,Tery,Balla ck,Kahn daha sürüsüyle isim.

Gozgoz arkadaşıma aktardığı bilgiler için teşekkür ediyorum. İşi özetliyor.
    Konu ile ilgili görüşlerimi anketin olduğu topikte belirttim...

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul-Kadıköy / Adana

yeniay, katılıyorum....
    FENERBAHÇE

Hep Destek Tam Destek

olayı sadece aziz yıldırım istiyormuş gibi algılamayın.bunu her klüp ister.(en azından maddi gücü yerinde olanlar).yani senelerdir gereksiz bir şekilde bu sınırlama var.yabancılar türk futboluna kötülük ediyorsa zaten hepsi gitsin bi tane kalmasın.ama bir galatasaray,bir fenerbahçe ,bir beşiktaş uluslararası bir kupa aldıgı zaman insanlar oyuncunun ırkına değil takıma ve dolayısıyla ülkeye bakacak.ülke başarısını sadece milli takım kulüplerin başarısı da belirler...

Nesil
    2003
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by hucar17
    olayı sadece aziz yıldırım istiyormuş gibi algılamayın.bunu her klüp ister.(en azından maddi gücü yerinde olanlar).yani senelerdir gereksiz bir şekilde bu sınırlama var.yabancılar türk futboluna kötülük ediyorsa zaten hepsi gitsin bi tane kalmasın.ama bir galatasaray,bir fenerbahçe ,bir beşiktaş uluslararası bir kupa aldıgı zaman insanlar oyuncunun ırkına değil takıma ve dolayısıyla ülkeye bakacak.ülke başarısını sadece milli takım kulüplerin başarısı da belirler...
    kesinlikle katılıyorum. böylece türkiye'nin avrupadaki durumu daha da artmış olacaktır. ve avrupanın türkiye'ye bakış açısı değişecektir. bundan sonra da zaten türkiyenin başarısı yavaş yavaş yükselecektir.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul-Kadıköy / Adana

böylece de daha ii oyuncular gelecektir türkiyeye...
    FENERBAHÇE

Hep Destek Tam Destek

Nesil
    2003
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Neron_FB
    böylece de daha ii oyuncular gelecektir türkiyeye...
    +1

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul-Kadıköy / Adana

CMYLMZ, hehe
    FENERBAHÇE

Hep Destek Tam Destek

bencede olabilir öle bişi kaldırılsın sınır yaw
    bak mesela arsenalın kadrosunda 1 ingiliz var adamlar iyi top oynadılar hem bu türk futbolu için de iyi bir sey olur yani ben böle düsünüyorum.....

Quote Originally Posted by gozgoz View Post
    Arsenal: 27
    Inter: 22
    Rangers: 10
    Liverpool: 19
    Ajax: 18
    Manchester United: 18
    Chelsea: 18
    Anderlecht: 17
    PSV: 16
    Panathinaikos: 15
    Barcelona: 14
    Porto: 14
    Olympiakos: 14
    Bayern Münih: 13
    Lille: 13
    Schalke 04: 13
    Milan: 13
    Werder Bremen: 12
    Benfica: 12
    Clup Brugge: 11
    Juventus: 11
    Real Madrid: 10
    Rapid Wien: 10
    Thun: 10
    Lyon: 8
    Artmedia Bratislava: 6
    Real Betis: 5
    Rosenborg: 5
    Sparta Prag: 2.
    Zaten bunları görünce neden avrupada başatının gelmediğini anlayabiliyoruz...Fazla söze gerek yok bence iyi olan Türk futbolcusu yine oynar örneğin Tuncay yabancı olsa da olmasa da oynar veya Gökhan Ünal gibi bir çok yıldız kaç yabancı olursa olsun oynar...KALKSIN KALKSIN KALKSIN...

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul-Kadıköy / Adana

ii kalkmasın...bizim türk oyuncularda böyle sönük oynamaya devam eder...geçmeye çalışıcakları kimse olmadan...
    FENERBAHÇE

Hep Destek Tam Destek

Nesil
    2005
    Yer
    istanbul

niye kaldırılsınki???

Nesil
    2005
    Yer
    BALIKESİR

bence kaldırılmalı
    eğer kaldırılırsa tamam türk futbolcuları 2. plana düşer ama futbol kalitesi yükselir ve başarı gelir
    yabancı oyuncuların çokluğu türk futbolcularını daha da ateşler ve daha iyi oynamak zorunda kalırlar futbola yaklaşımları daha da olumlu olur rekabet artar bu da türk futbolunu avrupada daha iyi yerlere getirir

gfb_sinan Misafir

Wink bunun yorumu

Arkadaşlar fenerbahce başkanı dedi,,,kalksın.Tamam kalksın da takımın da bütün oyuncuları yabancı olmasın. Yanii

Diğerleri olmaz.Türk gençleri yetişsin diyor...Bu doğru ancak uygulama yanlış

Büyük kluplerin altyapı futbolcu seçmelerinde ne ararsan var.İyi oynayan da alınıyor.Oynamayanda.Süper oynayıp alınamayan da cok var tabi....

Mesela su anda fenerbahce nin paf takımı ligde sonlara doğru

Artık biz satın alınacak yıldızlar istemiyoruz.Yetiştirdiğimiz satabileceğimiz yıldızlar istiyoruz!!!!!!

Nesil
    2005
    Yer
    Fenerbahçe

bence kalkmalı

hem ewet hem hayır çunkü hem yararlı hemde zararlı karmaşik oldu ama olsun

Nesil
    2005
    Yer
    Fenerbahçe

Quote Originally Posted by umutcanerkut
    hem ewet hem hayır çunkü hem yararlı hemde zararlı karmaşik oldu ama olsun

kalksın kalksın

Nesil
    2004
    Yer
    Ankara

Ya arkadaslar Allah askina bu resmen 3-4 kulübe yuru ya kulum demek diger Anadolu kulupleri zaten alt yapidan adam cikarmakta zorlaniyor bence 6 ,son derece iyi bir rakam....

Nesil
    2006
    Yer
    Republic Of Fenerbahçe

tabiki kalkmalı böyle bir sınırlama olması saçmalık bir kere.türk futbolu gelişmez diyolar bence kaliteli yabancılar gelirse gelişir.yalnız şuda var ab üyesi ülkelerde olduğu gibi serbest dolaşım hakkı olmalı üye olmayan ülkelerden yada arjantin,brezilya gibi ülkelerden alınacak oyuncu sayısı kısıtlanmalı 2 yada 3 olmalı

ben şahsen kaldırılmasın diyenleri anlamıyorum. milli takımda başarı azalır falan. ama diğer ülkelere baktığımızda hiçte öle olmuyo. bence kesinlikle kaldırılmalı çünkü böle giderse avrupa hayal hem kaldırılırsa anadolu klüplerinde büyüklerde forma giyenler oynayabilir en azından lig renklenir..

sergen nıye top oynamıyor ?neden kosmuyor?
    neden turkler degerının 3 5 katı para alıyor
    neden turkler sadece avrupada 4 buyuklerden katkat ıyı takımlarda oynuyor gerısıne donup bakmıyor
    mıllı takımda yıldıray umıt hamıt halıt nurı vs turkıyedemı yetıstı?
    bence sartlı kaldrıılmalı. 21 yas altındakıler umıt mıllı olmussa gelebılmelı
    dıerlerı mıllı olmalı en az 1 kere .34 yas ustu yasak olmalı
    ve ayrıca bu sartlar dısında brezılya ve dunya sırlamasında ılk 10 da olan takımlardan 3 oyuncu mıllı olmasada getırııebılmelı
    ornek lıncoln asla brezılya forması gıymemıs sımdı fb alsa yasak mı olcak?sacma
    boylece semıh kemal gıbı mıllı takıma faydası olcak adamalr fbde zorakı yedek beklemez ve avrupada bıseler ogrenır
    soyle dusnun 6 ybancı oynuyor 4 byukte turklere kalan 5 oyuncu olur. 5 x4 eder 20
    bukadar oyuncu mıllı takım kuramaz ve anadolu takımları yagmalanıkca turk sınırı yuzunden onlarda avruppada basarılı olmaz
    kalksın ama copluk olmasın lıgımız kalıtelıler gelsın.
    elın portekızı basarı ııcn brezılyalıları avrupa bırlıgınden saymıs sınırsız adam gelıyor ordan .
    yada fransda ornegı mıllı ttakımdakı kac oyuncu fransa lıgınde oynuyor
    yada ukraynalı schevanın sozu?
    muhabır: ukraynalılar ulkelerınde cok yabancı va dıye yedek kalmakttan sıkayetcı?
    scheva: ıyı olsuınlar kapsınlar formayı!!!!

bence kalkmalı.hıncal gıbı bu ulke bu kadar zengın degıl oyuncuya 20 mılyon euro versın gıbı aptal lafları hıc saymıyorum. okadar dusunuosan ıtayan takım gıyme yerlı oto kullan vs. arka planda gs sempatızanı olup baska neden sıralamak anlamsız aptal konumuna duser ınsan.

anadolu kluplerı ezılır dıyenler?
    vestel zelenkayı getırdı denılson yarım kaldı.ahmet nazıf zorlumu getıremıcek?
    yada agalıyı getıren kayserı babangıdayı getrıen gencler ılhan mansıza forma gıydıren ankaragucu? yada bursa kocaelı?

bence ezılen olmaz song alex anelka appıah kleberson gıbılerın artması lazım
    unutayınkı hagı cogu gence ornek oldu keza okocha da oyle.

sunu untmayınkı bende topcu olsam ıspanyada zaragozadan 500 bın euro alıp orta sıra oyanam kyerıne sınırdan dolayı degerın 3 katı para alıcagım turkıyede oynarım ve 4 takıma bakan mıllı takım kıtlenır
    yıldıray emre nıhatlar artmalı halıt hamıt serhat gbıler bızı dunyada gol sıkıntısı kalecı sıkıntısı defans sıkıntısından kurtarmalı yurtdısında tecrube kazanarak?

Nesil
    2006
    Yer
    kastamonu

Default yeter...

ya arkadaşlar yapmayın artık geri kafalılık bu dünyada üç ülkeden biriyiz böle bi sınırlama koyan senelerdir sınır varda ne oldu Terim saolsun adımızı zar zor duyurabildi ama yetmez artık kalkmalı bu yeniliklere alışmalıyız bence kalkarsa kalitenin artacağına inanıyorum su an fenerbahçede selçuk gibi önder gibi banko oynaya oyuncular bu sınırlama kalktığında anadolu klüplerinde oynayacaklarına inanıyorum su an bi premier lige bakın heskey,okocha,mendieta,davids... gibi Türkiye'de zor göreceğimz kalitede oyuncular sıradan takımlarda oynuyor neden bizdede böle olmasın brz düşünün bana hak vereceksiniz...

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Work Permit = Çalışma İzni

Yabancı oyuncu statüsü kesinlik ile değişmeli!

Öncelikle ülkemize gelen yabancıları kalitesi ligin bütün takımlarına bakıldığında vasatüstü seviyede olduğu gözüküyor.Bu transferlerin kalitesinin arttırılması için çeşitli çalışmalar yapılmak zorundadır, yapılmalıdır.

Benim istediğim statü ise 'Çalışma İzni' ile yabancı oyuncu transfer edilebilmesidir:

*** İngiltere Premier Ligi gibi bir sistemde olmasını istemiyorum, AB ülkesi ya da AB dışı bir ülkeden herhangi bir oyuncu belli sayıda,belirli oranda 'Milli Maç' maç yapmadan Türkiye'ye transfer olamamalı.Ülkenin farketmemesini istiyorum.Bununla beraber ise sınırlar bu sistem ile kaldırılabilmeli böylece.

*** Kesinlikle bir 'Spor Mahkemesi' sistemi kurulmalı.Federasyon tarafından yönlendirilmiş bir kaç kişinin yeterli olmayacağını düşünüyorum ve bu sistem bence bu şekilde olmaması gerekir.Türkiye'de bütün sorunlar Bağımsız T.C. Mahkemeleri ile çözülmektedir.
    Benim kanattimdir ki, bir kaç avukat karar verme mercisi olamaz, olmamalıdır.Mahkemeler tarafından yönetilen bir sistem, hızlı karar verme mekanizması ayarlanarak hiç kimsenin kararı verenler hakkında ve kararlar hakkında atıp tutamayacağı bir sistem olacaktır.

-*- Bugün birileri kaostan yararlanmaya çalışıyor. Basın mıdır bu, kulüpler midir, şahıslar mıdır ya da başkaları mıdır bilemem.Fakat görünen gerçek kimsenin bu düzenden memnun olmadığıdır.

Bununla beraber bu Mahkemeler belirli yaşın altındaki genç oyuncular için transferlere izin verme yetkisine sahip olabilmelilerdir.Bunun anlamı için örnek vermek gerekirse; bir ülkenin 17 Yaş Altı Milli Takımı yıldızı genç bir yeteneğin niye Barcelona altyapısına gitmesine izin verelim? Oyuncu belki ilk 11 oynamak istemektedir, reserve takımda oynamamak istemektedir.

*** Herkesin de ortak kanısındır ki, yabancı oyuncu statüsü Türk oyuncuların
    abartılı bonservislerini düşürecektir.Olması gereken de budur, oyuncularımızı 'Ben oldum artık, kral benim.En büyük benim' havasına sokmamak için sistemimizi düzeltmek zorundayız.En büyük sorunumuz budur.Bu yüzden Türk Milli Takımı için teknik oyuncu alternatifleri azalmaktadır.
    Kendisini en üst seviyede olduğuna inandıran deneyimsiz oyuncular
    bilinçlendirilmeli ve gelişimlerine devam etmesi için daha uygun ortamlar yaratılmalıdır (Ör: Ayın en çok gelişim gösteren oyuncu ödülü, Ayın en iyi performans gösteren genç oyuncusu ödülü vs.. Para ödülü de verilirken,kendilerine her ay bir basın toplantısı ile bu ödüller verilmelidir).

*** Futbol Okulları açılmalıdır.Genç yetenekli öğrenciler bu okullarda hem eğitim,öğretim görmelidirler hem de futbol öğrenebilmelidirler.Zinedine Zidane bir futbol okulu mezunudur.Dünyanın en iyi oyun kurucusu kabul edilen kişidir.Kendisi Cezayir asıllıdır ama Fransa'da yetişmiş ve Fransa Milli Takımı'nda oynamaktadır.
    - Bunun için bir yardım fonu oluşturulmasını istiyorum.Her kulübe aynı oranda sadece bu amaç ile kullanılmak üzere sözleşme karşılığı para verilmelidir.

Yabancı statüsünün kalkması oyuncu yetişmesini engellemez.Daha fazla çalışarak kendisini geliştirmek isteyenlerin önünü açacaktır, gelişmeye kapalı ve kendisine mahkum zihniyeti kıracaktır.Her sistemin eksikleri vardır ama bu eksiklikler için gerekli düzenlemeler yapılırsa doğruyu bulmak o kadar da zor olmaz aslında.Her türlü yenilikte zamana ihtiyaç da vardır, belirli bir geçiş dönemi sonunda işler rayına oturmaya başladığında herkes ciddi bir şekilde rahatlayacaktır.

Her zaman Türk Futbolu'nun ilerlemesini düşünüyorsanız fanatizmi unutun.Bugün birilerinin çıkarlarının zayıflaması için doğruları görmemek istiyorsanız, görmemek istediğin doğruların fırsatlarının kaçması tuttuğunuz takımın zararına olduğunda kafanızı dağlara taşlara vurursunuz ...
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2005
    Yer
    *Apricot City*

Boşversenize ya, tamamen zor durumdan yırtma taktiğidir bu, önce Daum sonra Yıldırım, Galatasaray kupayı aldığında kaç yabancıyla oynamıştı? Yullarca Türk futbolcuları alıp harcayan kulüp diye Fenerbahçe denmemektemirdir?

Aziz Yıldırım hep böyle, her başarısız sonucun ardından atıyor ortaya birşeyi, tüm ülke onu tartışıyor 2 hafta.

Fenerbahçe sadece kendisini düşünüyor, hep olduğu gibi.

NNe Milli Takım, nede ülke umurlarında değil, bu kadar seviyorlarsa yabancı kavramını, gitsin Yunan Ligine falan katılsınlar...

3-5 kilişe kavramla kimse haklı çıkarmaya çalışmasın kendini, herkesin niyeti çok açık ortada.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul-Kadıköy / Adana

capriceman, zaten galatasaray o yüzden şuan bu durumda!! Başarısının%10 unu devam ettiremedi..Bende isterdim ettirmesini ama YABANCI SINIRLAMASI.....
    FENERBAHÇE

Hep Destek Tam Destek

Sayfa 2 / 22 İlkİlk 123412 ... SonSon

Mesaj Yetkileri