Anket Sonuçlarını Görüntüle: ?
- Voters
- 11. You may not vote on this poll
-
Konyaspor
-
Trabzonspor
-
Berabere
-
Ben size katılmıyorum . Neden mi ? Ziya Doğan'ın kurduğu 11 ile Ersun Yanal'ın çıkarttığı 11 neredeyse benzer. Tek fark Ersun Yanal'ın takıma kattığı hava ve daha hücuma yönelik oynatması ..
1-) Eskiden Ayman'ı bu şekil oynarken görmemiştim. Şu an ise hem ortasahada basıyor hem de ileriye de çıkıyor .
2-) Yattara artık daha özgür. Oynayacakmıyım yada 60.dakika olduğunda acaba çıkacakmıyım düşüncesinde değil artık . Onun için kafası daha rahat.
Bunlar Ersun Yanal'ın artıları olabilir ama eksileri de var .
1-) Ortasahada Ceyhun gibi gol pozisyonu üretebilen , kaleye şut çekebilen tek oyuncu işe yarayabilecek tek oyuncu o iken gönderilmesi . Tamam Ceyhun çok çok iyi performans sergiliyemiyor,devamlılığı yok ama en azından sene sonuna kadar durması gerekiyordu. Madem onu yolluyorsun takımda gelecek vaadeden Yusuf Kurtuluş'u da görmezden gelip onuda yolluyorsun . Şu an takımın ortasahasında pas atabilecek , oyunu kurabilecek ,şut atabilecek forveti besleyebilcek hiçbir oyuncu yok.
2-Serkan-Ayman-Çağdaş'ı kazandırdı diyorsun ama bunlar zorunluluktan oynatılıyor. Hani Barış Memiş çıktı kaç maçtır oynatmıyor çocuğu . Son 10 dakika sokuyor. Bu saatten sonra kaybedecek neyimiz var. En kötü 6.olabiliriz. İşi bitmiş Adnan'ı , Mustafı'yı oynatacağına Barış gibi Ergin gibi , Kadir Keleş gibi oyunculara şu dönemde şans verilmicekte ne zaman verilecek .. Seneye transfer yapılınca bu genç oyuncular nası oynayacak daha . Taraftar bile artık değişik oyuncuyu görmek istiyor sahada. Adnan'ı , Keçeli'yi değil.
3-) Moawad'ın futbolunu hiç ama hiç bilmiyorum. Tek bildiğim oyuncunun Mısır'lı olması ve milli takımında direk oynaması . Ve şampiyon olmaları. Madem böyle bir oyuncu alındı. Üstelik açığı da yok hazır bir halde geldi . Ama bunca şeye rağmen sol kanat çökmüş iken yine oynamıyor.
4-) Manisa ve Konya maçlarında pisi pisine 5 puan kaybettik. Bunun sorumlusu da Ersun Yanal'dır. Tamam forvet beceriksiz,defans kötü olabilir. Ama Konyaspor önde olmasına rağmen oyuncu değiştiriyor sen hala oyuna müdahale etmiyorsan burda bir yanlışlık var demektir. Ya Ünal Kahraman işi bilmiyor yada Ersun Yanal cidden dahi .
Elde Umut'tan başka alternatif olmayabilir ama Ergin Keleş'i oyuna alıp forveti ikilese hem Umut rahat edecek hem de daha baskılı oynayacaz. Tek forvetle nereye kadar baskı yapabileceksin ki.
Ortadaki 2 stoper 1 forvetemi daha rahat basar yoksa 2 forvetemi ..
Bu dar kadroyu oynatamayan hoca geniş kadroyu eline yüzüne bulaştırır bence. Trabzonspor tarihinde futbol ve taraftar olarak bu kadar rahat bir dönem hali içine girmemiştir. Taraftar sadece güzel futbol istiyor. Üzerlerinde baskı yok. Ne şampiyonluk , ne Avrupa kupası. Bundan daha güzel bir ortam bulunabilir mi gençleri oynatmak için .
-
uf ya yıne kaybettık ama inısallah bu yonetımle seneye ıyı ısler yaparız
-
Ceyhun'a katılıyorum. Ceyhun gibi bir isim en kötü sezon sonuna kadar kalmalıydı.
Moawad diyorsun daha geleli kaç maç oldu. Trabzon şehrine alışmalı takıma alışmalı arakdaşlarına alışmalı ve o zaman oyun yapısı görülmeli. Daha ilk maçtan kimsenin kötü veya iyi oynadığını anlayamayız.
Trabzon halkı iyi futbol istiyor; ama takımın umudu kalmamış. Avrupa imkanı bile azalmış bir takımın oyuncuları ne kadar iyi performans gösterebilir ki? Oyuncular kazansak ne olur, kazanmasak ne olur havasındalar...
-
Hayır bence bu dönemi hayatlarında bir daha bulamazlar. Dediğim gibi matematiksel olarak da hiçbir şansımız olmadığı için tek yapmaları gereken güzel futbol. Kimse demiyor çünkü niye yenildiniz , niye şunları yapamadınız gibi.
95'teki Fenerbahçe'ye yenilerek kaçırdığımız şampiyonluğu Abdullah Ercan'dan dinledim . Maçı da izlemiştim zaten ve mükemmel oynuyorduk .1-0 öne geçmemize rağmen hala saldırıyorduk , öyle goller kaçırıyorduk ki %100 goller.
O gün için Abdullah ne dedi biliyormusun , 2.yarı sahaya çıktığımızda o muhteşem tribün, atmosfer falan bizi kendimizden geçirmişti. Artık bu maçı aldık ve şampiyonluk bizim sadece 45 dakika kaldı. Hatta 2.yarıya çıkarken Fener'li Högh tebrikler demiş çok güzel oynuyorsunuz .
Ama öyle bir şey oldu ki bir anda 2 gol yedik. Ve şampiyonluk kimsenin beklemediği bir anda elimizden kaçtı. Abdullah'ın söyledikleri ise eğer biz o gece 1-0 ı korumaya oynasaydık , hücüm üstüne hücüm yapmasaydık o maçı kaybetmezdik. Ama hiçbirşeyin farkında deildik , kendimizden geçmişiz. Ortam çok büyülüydü ve taraftar şampiyonluğu bekliyordu son 45 dakika kalmıştı buna..
İşte demek istediğim şu anki ortam da kimse futbolculardan büyük işler beklemiyor. Baskı yok, herkes rahat. Onun için böyle bir dönem daha bulamaz bu oyuncular. Kafaların en rahat olduğu bir dönem bu.
-
Abdullah sonra Fenerbahçe Forması giydi. Önemli olan Trabzon'un bu değerleri takımda tutabilmesiydi. İşte sorun o 95 yılından beri taraftar artık o güzel atmosferi veremiyor. Belki stad çağ dışı kaldı o yüzden de olabilri. Öncellikle Trabzon deplasmanı artık korkulacak bir deplasman olmaktan çıktı. Taraftar önce o stadı korkulacak bir hale sokmalı. Trabzon orada kaybetmemeli. Bunlar sağlnamalı.
-
Bırakın kardeşim Ceyhun'u ilk dönem oynadıda ne yaptı hiçbişey altığı her topla 1. adamı geçti 2. adama kaptırdı topu ne boştakine pas verir nede adam gibi kaleye şut çeker bu sene sadece 2 gol attı oda Fenere boş kalelere...
-
Abdullah'ın dedikleri arasında evet şu Trabzonspor bu duruma düştüyse bunun suçluları bizleriz o maçı kaybederek , Trabzonspor'u 10 seneye geriye götürdük. O sene kaçan şampiyonluktan sonra o mükemmel takımı dağıttılar. Eğer şampiyon olsaydık o kadroyla 4-5 sene daha şampiyon olabilirdik.
Haklısın taraftar eskisi gibi değil. Ben kendimden biliyorum , ama bunun sebebi hem senelerdir şampiyonluk hedefinin hüsranla sonuçlanması , hemde Özkan Sümer döneminde kalkan bedava bilet uygulaması. Sonuçta Trabzon ekonomisi , İstanbul ekonomisiyle bir tutulamaz. İstanbul'da bir maça 500 ytl verenler çok ama burda o parayla 1 ay geçinen insanlar var.
Trabzon'un korkulacak bir deplasman olmaktan çıkması ise hem oyuncu kadrosu hemde taraftarla alakalı. Şu dönemki kadroya 100 bin kişi destek verse ne değişecek. Takımın iyi olacak ki taraftar desteğide işe yarasın .
Trabzonspor'un asıl sorunu kendi içinde zaten. Yani Trabzon şehrinde. Öyle gruplar oluştu ki Trabzonspor'un başarılı olmasını istemeyenler bile var. Görüyoruz işte Nuri Albayrak geldi 2 sene kullandı Trabzonspor'u. Trabzonspor'u kullanıyor herkes. Para vitrin gözüyle bakılıyor ..
O başarılı dönemler, şampiyonluklar sadece Trabzonspor'u düşünen başkan , yöneticilerle geldi. Herkes o dönem daha nası başarılı olabiliriz diye emek verirken , şimdi ise nasıl daha çok para kazanırım , daha fazla ihale alırım derdinde. Onun için şuan bunları yaşıyoruz ya zaten.
Mesaj Yetkileri