Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12
31 ile 41 arası toplam 41 sonuç

Konu: Zico: "Ronaldinho'nun Sorunlarının Çözümü Bizde"

R10 nun maliyetinin altından kalkar Fß, Taraftar Formasını alır, T-Shirt yaptırılı özel vs. parasını çıkar + R10 var diye gelicek reklam+taraftar sayısıda hesaba katılırsa mali yönden çok rahat üzerinden gelir Fß ama AC Milan v Internazionale devrede iken yedirmezler diye tahmin ediyorum...

Nesil
    2007
    Yer
    CORLU

R.Carlos ve Zico oLduğu için geLebiLitesi yüksek..

Nesil
    2006
    Yer
    Belcika / Antwerpen

Quote Originally Posted by Fietra 10 View Post
    olaya bi de şu yönden baksak,Ronaldinho'nun peşinde İngiliz ve İtalyan klüpleride var neden Türkiye'ye gelsin ? paramı para onlarda da var..Fenerbahçe zengin ve büyük bi klüp ama Türkiye Avrupa'nın önde gelen liglerinden biri değil ve popülariteside ortada...
    bu demektir ki
    Ronaldinho gibi adamar eger gelecekleri varsa bile gelemiyorlar.
    Peki Neden?
    Bu Fenerbahcede kaynaklanmiyor, ligdeki diger takimlardan kaynaklaniyor demektir...
    Fenerbahce zar zor getirdigi adamlar hep naz yapiyor, sorun bizde degil
    ligin kendisinde

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by TürkuAz View Post
    Yuh artık, fazla uçmaya ve sallamaya başladı Fenerbahçe kulübü. Neyine güveniyor anlamadım ?
    Bundan yıllar evvel Arnaldo Ortega'ya verilen paraları hatırlayalım. Fenerbahçe Ronaldinho için 40 milyon avro ödeyecek ekonomiye sahip bence, sadece bonservis olarak.

Ben Beşiktaşlıyım. Ama artık kendi kulübümle değil Fenerbahçe ile gurur duyuyorum. Fenerbahçe'nin maçlarını izledikçe oynanan şiir gibi futbol mest ediyor beni. Ligde liderler, Avrupa'da çok iyi durumdalar, belki de hakem hataları olmasaydı şu anda Türkiye kupasında da iddaaları devam ediyor olacaktı.

Fenerbahçe, bu sene yarı finale çıkarsa ŞL'de, Ronaldinho gelebilir bence. Sonuçta takımda Roberto Carlos var, Alex var, en önemlisi Zico var. Brezilyalı futbolcular için gidecekleri ekipte tanıdığı arkadaşlarının olması çok önemlidir.

Şimdi şu yazdığın cümleye bakıyorum, tamamen tahrik dolu. Seni okur grubuna aldık, o kadar dosya topladın ve geri döndün. Ne yapalım şimdi, tekrar mı alalım?

Kendi içinde saçma olarak düşünebilirsin, ama bunu buraya yansıtırken daha düzgün yansıtmalısın.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

Ronaldinho Fenerbahçe'ye gelebilir.Neden?

Bugüne kadar Türkiye'ye gelmez denen birçok oyuncunun sonu iyi yada kötü bitsin yolu Türkiye'den geçti. Ve yıldız oyuncuları Türkiye'ye getirmekteki en önemli kulüp Fenerbahçe bana göre. Oyuncuların verimliliklerini vsleri saymıyorum. Fenerbahçe'nin başında Zico'nun bulunması ve Zico'nun ülkesinde gerçekten etkin bir spor adamı olması gelebilir ihtimalini çıkarıyor bence. Ayrıca Bir Carlos örneğide varken.

Ancak gelmesinin uzak bir ihtimal oldugunu düşünüyorum ben. Öncelikle Barcelona ile anlaşılması gerektiğinden. Yada Ronaldinho'nun daha büyük bir kulüpte forma giymek isteyeceğinin ihtimali daha yüksek oldugundan.

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir-Ordu

Seneye Adriano'yla Ronaldinho'yu birden alırsa biz ligde ne yapcaz o zaman

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Ronaldinho Fenerbahçe fazla para verse bile Türkiye'yi seçmez. Ligimizi bizden başka kaç ülke izliyor ? Bu sorunun cevabı Ronaldinho'nun Türkiye'ye gelmemesinin en büyük sebebidir.
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Gelmez Ronaldinho gelmez..Türkiye Liginde oynamaz Ronaldinho.İsterlerse 100 Milyon Euro versinler.Adam ligimizi bilmiyordur doğru düzgün.Hem bu popülaritesini düşürür hemde peşinde Dünya devleri varken ve dünyanın en iyi liglerinde oynamak varken Türkcell Süper Ligte oynayacağını zannetmiyorum.Fenerbahçe maddi yönden parası yeter ama oyuncu gelmez.

Nesil
    2006
    Yer
    Her nerede bulunuyorsam..

Ronaldinho mu dedik?

Bir misale-i kıssa ile girmek isterim paragrafa: Gunun bırınde köylü bir tuccarın oglu soylu bir kıza asık olur.Gider arzusunu dile getirir. Kız heyecanli ama bir o kadar da nazlı bir eda ile: "Sen köylüsün ben soylu, ben seni sevsem de babam bırakmaz beni sana yigidim, iyisi mi sen beni bırak" der. Ama delikanli arzulu ve oldukca kararlidir. Gider calar kızın babasının kapısını. "4 devem bir aygırım var, neyimi isterseniz alın, kızınıza talibim" der. Kız babası saskın ama hiddetli bir bicimde "Sen 4 devene mi guvenirsin zındık yıkıl karsımdan" diye savar delikanlıyı basından. Oglan kızın sevdasından deliye doner. Kafasına koyar ve kızı kacırır. Ilk gunlerde canımlı cicimli hayatları olur. Fakat rahat ve luks hayata alısmıs olan kız yavas yavas aglanmalara baslar: "Yemek yapamam cunku bızım yemekleri hizmetci cariye yapardı , odun yakamam guzel yuzume is bulasir, ev temizleyemem fındık burnuma toz kacar" vs...Kızın luks hayat alıskanlıgı sevdanın onune gecer. Mutsuzluk, huzursuzluk bas gosterir. Aylar birbiri ardına gecer. Gecer gecmesine ama delikanlı mutsuzluktan erir muma doner. Fakat soylu kızı bir tas corbayı yapıp getıremez. Sonunda dayanamayıp delikanlıyı olume terkeder kacar gıder...

Bakınız, ilgili baslıkla ne kadar benzesen bır kıssa oyle degil mi...Fenerbahce bugun tum Avrupanın takdir ve ozenti ile izledigi bir takım halini aldı. Bundan dolayı gururluyuz fakat hayata Giorgio Armani markalı pembe gozluklerle bakmak yerine daha realist bakarsak yasadıgımız husranlar da o denli realist olur.

Konu yalnızca para olsaydı hicbir soz soyleme lüzumu kalmazdı. Cunku Fenerbahce bu sezon elde ettigi basarilarla Ronaldinho icin belirlendigi iddia edilen bonservis bedelini coktan kasasına koydu. Ancak konu yalnızca para degil maalesef. Bu tur futbolcular icin paradan daha onemli olan konu kendi reklamlari ve luks yasantiya olan hayranlıklarıdır.Cunku bu oyuncular zaten paraya doymus vazıyettedirler. Turkiyeyi ele aldigimizda: Ligimizin buyuk liglere oranla kalite acisindan daha dusuk olması , Turkiyenin diger buyuk ulkelere oranla popularitesinin ve reklamının daha az olması , Italya , Ispanya , Ingıltere gibi ulkelerdeki yasam standartları ile ulkemizin yasam standartları arasındaki fark vs. vs. vs. ... Tum bu saydıklarımız ve sayamadıklarımız, Ronaldinho'nun Turkiyeyi secmemesinin nedenleri arasında olacaktır. Suraya dikkat etmemizde yarar var ki Ronaldinho Fenerbahceyi degil Turkiyeyi tercih etmeyecektir demekteyiz...

Bir paragraf da Ronaldinho'nun karakterine acmak isterim. Ronaldinho son zamanlarda kendi karakterine en fazla hakaret eden oyunculardan biri. Eger siz tum dunyanın takdir ettigi bir futbolcu iseniz sayısız probleminiz olsa dahi takım isleyisini aksattırmazsınız ve gorevinizi yapmaya devam edersiniz. Fakat Ronaldinho'nun bileklerindeki yetenek karakterinde yok maalesef. Kendi kendini yok etme yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor. Kurtulusunu dilemekten baska yapacak birsey yok sanırım. Zira gercek Ronaldinho'yu izlemenin keyfi bir baskaydı...

Umuyorum ve diliyorum ki yanılan ben olurum, gereken tum sartlar saglanır, oyuncu cesitli sekillerde ikna edilir ve ligimize kazandırılır. Cunku bu tur oyuncuların ligimize katılması sadece Fenerbahce'ye degıl Turk futboluna muthis kazanclar saglar. Tıpkı Roberto Carlos,Anelka, Lincoln, Marcelinho,Ricardinho orneklerinde oldugu gibi...

Sozu fazla uzattık lakin sabırla okudugunuz icin candan tesekkurler...

Selman Ozturk

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by Djibril View Post
    Ronaldinho'nun bonservisi 16m Euro arkadaşlar. Carlos'un roportajını okuduysanız Fenerbahçe'nin 180m Euro parası var 90'ını transfer için harcıyacaklar. Artık Fenerbahçe'nin büyüklüğünü kabul etsin herkes...
    Carlos kendini banka reklamında mı sanıyor, nerde biliyor bu kadar iyi fenerbahce bütçesini böyle bir açıklama oldu mu ki?
    Ronaldinho için Fb ya da herhangi bir türk kulubu ya da Türkiye futbol standartlarında bir lig daha erken, eğer buraya gelirse kendini bitirir, burda ne kadar iyi oynarsa oynasın fiyatı düşer, kariyeri zedelenir..
    Açıkası Carlos ultra profesyonel bir insan olarak banko oynayacagı ona her şekilde tapılacagı ve kendisininde mutlu olacagı, başarıya aç bir takımla başarılar kazanacagını düşündüğü için Fb'ye geldi ki öyle de oluyor..Fakat Ronaldinho'nun daha Avrupa'da yapmak istedikleri var, eğer Roni bitti, nerde eski Roni laflarının üzerine Milan'a İnter'e Chelsea'ye gidip o takımları uçurabilmek varken, Fenerbahçe'ye gelirse kendi kendine çok büyük darbe yaratmış olur.. şimdiye kadr öyle olmadı mı, Anelka, Ortega, yeni toparlana Kezman gibi.. Avrupa potansiyeline sahip adamlar Avrupadan TSLye gelince tutmuyorlar, De Boer gibi mesela, anca Carlos , Hagi, Popescu gibi ununu elemiş eleğini asmış, vizyonu geniş adamlar burda başarılı oluyorlar, ya da hiç Avrupa'da oynamamış G. Amerikalı, Afrikalı yetenekler

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

her ne kadar fenerbahce son yıllarda adeta boyut atlamıs ve sayılı kulüpler arasına yavas yavas gırmeye baslamıs olsa da ortada bır gercek var: ronaldınho 'bu yasta' buraya gelmez.. tabiki bu benım gorusum dıger goruslere saygım sonsuz..

Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12

Mesaj Yetkileri