8.0.2 adlı yama çıktığından beri 4-4-2 dizilişi ile iyi bir taktik yapmak için uzun ve sinir bozucu uğraşlarıma rağmen bir türlü olmuyor olmuyordu.Halbuki 8.0.1 ile mükemmel bir taktik yapmıştım ve müthiş başarılar elde etmiştim.Yine uğraşlarım sırasında bazı uygulamalarda değişiklik yapmadığımı farketdim.Daha doğrusu bazı uygulamaların kesinlikle olması gerektiğini düşünüyordum.Ne zaman ki bunlarda da düzenleme yaptım o zaman özlediğim başarılara 8.0.1 deki müthiş kariyerime 8.0.2'de de devam ettim.Yani yine eskisi
gibi korkulu rüyaydım artık.Kolektif Tek Kale'nin FM 2008 için yapılmış tüm taktiklerden
daha iyi olduğunu iddia ediyorum.Bunu taktiği kullanınca siz de onaylayacaksınız zaten.Bir
de Fenerbahçe'ye 18. dakika da 5. golü attığımı gösteren ss yi görünce ikna olursunuz
sanırım.Taktiğin püf noktalarına gelecek olursak.Bir pozisyonda oynayan oyuncunu iyi
olması gereken özelliklerini yazmıyorum.Bu özellikler ne kadar yüksek olursa taktiğin
verimi o kadar artar.Örneğin forvetin bitiriciliği kanatların orta yapması defansın top
kapması gibi.Kolektif Tek Kale'den tam verim almak için benim istediğim özellikler ise
şunlar.Defansın göbeğinin markaj zıplama kafa vurma, defans kanatlarının hız, orta sahanın göbeklerinin uzun
şut pas top kapma, orta sahanın kanatlarının bitiricilik uzun şut yaratıcılık,
forvetin ise güç özelliklerinin iyi olması gerekiyor.Ufak bir takım yönetiyorsanız ve
bu tip özellikleri olan oyuncuları bulmakta zorlanıyorsanız en azından şu özellikler
kesinlikle iyi olsun en önemli bölüm burası.Defansın göbeğinin markaj,orta sahanın
göbeğinin uzun şut ve orta sahanın kanatlarının yaratıcılık özelliklerinin iyi olması.
Özellikler için belirli bir rakam vermiyorum çünkü bir oyuncunun yukarda saydığım
özelliklerinden 15 olan bir özellik alt liglerdeki bir takımda oynayan bir oyuncu için
mükemmel iken üst liglerde oynayan bir oyuncu için düşük olabilir.Unutmadan korner
kurgum da mükemmel oldu.Bir sezonda kornerden 28 gol.Bunun ss de aşağıda.
DİKKAT DAKİKA 18 SKOR 5-0
KOLEKTİF TEK KALE
FM 2008 TÜM ZAMANLARIN EN İYİSİ BU MUHTEŞEM TAKTİĞİ BURADAN İNDİREBİLİRSİNİZ:
http://rapidshare.com/files/115315543/Kolektif_Tek_Kale__Yozgatspor__Nis_2020_.tac