Tebrik ederim lige süper başlamışsın Şlde grubundan çıkman çok güzel.
Gelirken ne getirilir ki giderken ne götürülür?
Devamını bekliyoruz.
Süper transferler+ süper gidiyorsun
devamını bekliyoruz gerçekten çok iyi gidiyorsun
Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Futbolcu Bilgileri
Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.
SÜPERLİG 15.HAFTA
SÜPERLİG 16.HAFTA
SÜPERLİG 17.HAFTA
ŞAMPİYONLAR LİGİ H GRUBU
TÜRKİYE KUPASI D GRUBU
3. sezonun ilk yarısı böylelikle bitmiş oldu.İşte tablo
TAKTİĞİM
Bu taktik hakkında biraz bilgi vermek istiyorum.Yaklaşık 9 senedir bu oyunu oynuyorum.2000-2001 sezonunda kullanmıştım ilk olarak bu taktiği.Arkadasından gelen 2001-2002,CM4,Cm03-04,Fm2005,Fm2006,Fm2007 ve son olarak Fm2008.Daha öncede söylediğim gibi Fm2008 i ilk defa oynuyorum.Ama daha önceden olan birikimlerim oynayışıma etki etme.Evet bu taktiği bütün oyunlarımda kullanıyorum.Zaten dikkat ederseniz bu taktik Standart taktikler arasında 5-3-2 Attacking taktiğidir.Saha dizilişinde herhanqi bir oynama yapmadım sadece taktiksel anlamda takımıma oturan ayarları yaptım.Dikkat ettiyseniz PAS - kısa fakat Sahayı kullanma geniş böyle yaparak geniş alanda kısa paslaşmalar yaptım.Burda bilmeniz gereken kısa pas sadece 10 metrelik paslar değildir.Oyuncularımın arasında en az 30 metre oluyor sahada geniş alana yayılırken ortada açılan boşluğa kenardan doldurmalarla bir anda bomboş alanda 5-2 yada 4-1 yakalayabiliyorsunuz bu taktikle.Ayrıca bu taktiğin en sevdiğim yönüde eğer rakip takım ataktaysa defansta 5 kişi eğer mücadele orta sahadaysa ortasahada 5 kişi eğer rakip kaleye yükleniyorsanız forvette 5 kişi oluyor.Top kapmayıda easy yaparsanız sürüm farketmez hafif top kapmayla daha az foul-daha az frikik-daha az penaltı görürsünüz kalenizde.Daha az kart görmenizde cabası.Pas odağı 2 kanat birden gibi gözüksede kanatlardan gelen toplar iç tarafa taşınıyor.
peki maclarda özel taktikler kullanıyormusun mesela rakip takımın önemli oyuncularına özel markaj gibi?
Kardeş güzel devam et bi de denizli beraerliği olmasa çok iyi olurdu
hayır tamamen alan markajı kullanıyorum.Defansı biraz önde tutuyorum bu da defan çizgisi ni normal yaparak oluyor.Bir tavsiye o konuda vereyim eğer büyük takımsanız defansı önde tutabilirsiniz küçük takımdaysanız tavsiye etmem ani ataklarda iyi takımlar affetmeyebilirküçük veya orta düzeyde bi takımsanız normal seçeneğini kullanın derim ama sakin "derin" seçeneğini kullanmayın karşınızdaki rakibe oldukça rahat alan bırakıyor olucaksınız ve atağa çıkarken zorlanabilirsiniz.Derin seçeneğini kullanıyorsanız mutlaka önlerine bi DM yerleştirin ve ilk temas,kararlılık,top kapma, hız, hızlanma, çeviklik gibi fiziksel ve zihinsel özellikler iyi olmalı ve defanslarınızın pas tipini kısa secin.Ne olursa olsun ben defans derinliğini tavsiye etmiyorum Rıdvan Dilmen'in deyimiyle "Hücum yaparak defans yapın"
![]()
Tebrikler mükemmel gidiyorsun ayrıca taktik güzel.
Taktik çok güzel...Güzel de gidiyorsun
Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Futbolcu Bilgileri
Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.
şu anda büyük bir şok yaşıyorum.Dün akşam yaşadığım talihlsizlik sonucu bilgisayarıma format atmak zorunda kaldım.Bütün çabalarıma rağmen oyunumu kurtaramadımYeni bir kariyer başlatacağım.
geçms olsun kardes sanırım bjk kariyerlerinde bi lanet warbenimde 2 beşiktaş kariyerim gitmişti format yüzünden yeni kariyerde kolay gelsn
![]()
şimdi hemen açıcam kariyerimi 2. kariyeri açmış olucam kuralları cignemiş olucam bekliyorum 2 yönetici arkadasa mesaj attım cevaplarını verdiklerinde yeni kariyeri yazmaya başlıcam