Ben de bütçeyi sonuna kadar kullanırımk.Çünkü takımda mutlaka eksik mevkii vardır.
Ben de bütçeyi sonuna kadar kullanırımk.Çünkü takımda mutlaka eksik mevkii vardır.
http://img93.imageshack.us/img93/3705/yokartkdd3.jpg
buyrun bi astronomik rakam![]()
genç oyuncu alıp yetiştirmekten nefret ederim
Bütün transferlerim astronomiktir. Şov yapmayı severim.
Eğer yönetim bana güvenip o parayı verdiyse karışılığını vermek zorundayım.![]()
Valla ben kesinlikle çok para vermem. En fazla 10 M veririm. O yüzden pek iyi oyuncu alamamGenelde küçük takımları yönetirim..
Genelde takip ederim, sözleşimesinin biteceği sene falan alabilirsem alırım adamı.
Genç yetenekler bence oyuna zevk getiriyorAdamı 300 k'ye alıp 15 M ye satıyorsun, çok hoşuna gidiyor
![]()
Eğer ilk sene şöyle 10-15 m transfer bütçesi veren bir külüpteyseniz kesinlikle 10 tane genç alırdım150 M yapma şansı çok yüksek.
Sentugo.
Ben cimriyim wallahi...sözleşmesi biten oyunculara sülük gibi yapışırım, bonservisine vereceğim parayı maaşına veririmGenç oyuncular vazgeçilmezimdir kariyerlerimi takip edenler bilirler ve gerçekten yüksek potansiyelli bir genci almışsam asla bırakmaya yanaşmam. Başkan kontrolü eline alır o satar
en yüksek bonservis ücretinide sanırım Hatem Ben Arfa için vermiştim. oda 16 milyon ytl![]()
Kula bela gelmez Hak yazmadıkça,
Hak bela yazmaz kul azmadıkça.
bro bende öyleyim genç alırım sürekli ama ben parayla da alırım.Sonra o gençlerle başarı gelir.Başarı gelince param da olur.Parayı görünce sapıtırımBoston'a toplam 200 mn pounda 4-5 tane adam almıştım ne yapim parayı harcıyorum sürekli geri geliyo
Şimdi de 100 mn pound bütçe var duruyo öyle nası olsa gençler yetişiyo adam almaya gerek yok
Genç alırım ama taraftarları ayağa kaldırmak hoşuma gittiği için baba bi transfer yaparımTabi küçük takımlarda oynuyorsam parama çok dğer veririm transferde çok tutucu olurum ama büyük kulupteysem niye harcamıyım. Adamlar vermiş bana parayı zaten napcam mezara mı götürcem
En çok dikkat ettiğim şey maaşlardır. Maaşlara ayrılan bütceyi geçmemeye çalışırım![]()
Bence hem genç hemde iyi oyuncuları beraber idare etmek en iyisi. Eğer iyi bir takımdaysanız taraftarı stada çekmek için her sene en az bir tane çok iyi oyuncu almalısınız, ki bu tip oyuncular için epey bir para gerekir. Ben şahsen bu yüzden şu anki kariyerim olan livedrpool'dan kovulacam.
genç adamlar aldım. Tanıdığınız tüm potansiyeli yüksek poyuncuları topladım takıma ve 2.senede kiraya verdim çoğunu. Yönetim hala takımın geleceğini düşünmüyorsunuz diye üzgün.![]()
Bir yildiz oyuncuya amenna da arkadaslar ben butun butcesini hercayan arkadaslara diyorum, Misal seon basi butcen 400 Milyon $ ve sen bu parayle 4 futbolcu aliyorsun... Bana ters,
Hem gencleri yetistirmek ve ilerde iyi paraya satacagim demek daha zevkli olacaktir emin ol
Bu cimrilik ile alakali birsey degil, bir futbolcuya para verirsin takimini bu futbolcu uzerine kurarsin o ayri,
Evet etmiyorlar ama Menajerlik gecmisine baktigin zaman orda aldigin futbolcu sayisi ile sattigin futbolcu sayisi vardir, ayni zamanda aldigin futbolcularin toplam maliyeti ile sattigin futbolculardan toplamda kazandigin paralar var.
Iste burasinin benim icin anlami cok buyuk...
Valla aynen benim gibisin tuttum seni
Valla arkadasim eger taraftar potansiyelin yoksa ne kadar yildiz alirsan al bos...
Diger konuda yonetim banada ayni seyleri soyluyor ama simdiye kadar ki butun kariyerlerimde oyle soyluyorlardi. Simdiye kadar kovan olmadi seni kovmazlar![]()
ben taraftarı coşturmayı severim. takımım yıldızlarla dolu olmalıdır. mesela daha bu gün hatem ben arfa ile buffon'u aldım() ben transfer'e doymam.
genç adamları alırım yetiştiririm. satmaya kıyamam. derim bu adam daha fazla eder. bu şekilde bütün gençler elimde kalır
yani ben genç alırım ama 22-23 yaşına kadar alt yapıdaoynatırım ondan sonra adamdan sıkılınca kovarım kulüpten. biraz ortalığı açarım. tabii bu aradada yıldızları doldururum kulübüme.![]()
valla parayaı çöpe atmak gibi bi niyetim yoktur. kariyerimi takip eden arkadaşlar bilir sezonu 1-2 bilemedin 3 transferle bitiririm. yani fazla para harcamam öyle 60-70-80 € bana göre değil yazıktır yav.
İlerleyen yıllarda astronomik rakamlar olması hiçte şaşırtıcı değil çünkü oyunda biriken bir para ve bu nedenle rakamlar otomatik olarak yükseliyor..
galatasaray' la oynadığım sürece olmuyor o işler pek; finans sorunu malum. şampiyonlar ligi yarı finali oynadığım 2010 senesinde klüp topu topu 5-6 milyon euro kâr etti.. e haliyle bütçe sürünüyor.
Petr Cech'e 178 milyon verdim![]()
2010 Yılı Ağustos ayı Real Madrid Cristiano Ronaldoyu 89m Euroya transfer etti. Cm 01-02 den beri oynuyorum bu kadar uçuk rakam görmedim. Ve ligde suya sabuna bulaşmayan orta sırada takılan Napoli,Torino tarzı takımlar 15m - 20m euroluk transferler yapıyor senede bir defada olsa. Bunun bi açıklaması varmı bilmiyor nerden gelıyo bu değirmenın suyu?. Fiorentinanın basındayım, avrupada herhangibir kupam yok, ilk sene uefada 2. turda elendim, 2. sene finalde kaybettim,3. sene Şampıyonlar liginde çeyrek fınalde İntere elendım, bu seneki Transfer bütçem 50m euro, takım gideri 16m euro civarı ve transfer bütçesi 1.000 (yazıyla bin) euro ayırmıslar gerisi içerde ve alamıyorumda. Sırf bu yüzden 25 e anlaştıgım Ribery 13 e anlaştıgım Kameni elimden kaçtı. Zaten bu oyunu transferler zevklı hale getırıyo onuda böle gıcık bi şekilde engellemsı sinirmi dün gece alt üst etti resmen. 2009 da daha bi serbestlik olur umarım, yani hiç olmassa bütçeye daha bi detay verilse, uyarı filan çıksa sezon öncesi ne kadar ayrılıp ne kadar kullanıcagımız hakkında. Çunku butcenın acıklandıgı ılk gun 50m euro kullanılabılır durumdaydı, 1-2 gun sonra yedeklenmiş olarak gordum.
yok abi aldıgımız cvp aynı bılıyosunuz zaten; "Harcanan bütçenin geri dönüşünü göremedik" İlk başlarda 5 yada 6.lığa razı olan klübe uefa kupası finali oynat, şampıyonlar lıgının ceyrek fınalıne cıkart ligde şampıyonnlugu son 5-6 maça gırılırken kaybet ve hala geri dönüş olmadı dıyolar en uyuz oldugum noktada bu.
Oyunun temel mantığında bu var evet. Çok iyi oyuncuları alıyorsanız her sene sadece 2 transfer de yeter. Özellikle ilk senede yıldız oyuncu alıp ligde şampiyon veya istenilen konumda olup en azından kovulmamayı garantilemek lazım. Ondan sonra da artık bir şekilde gençlere yönelirsiniz. Fakat dediğim gibi oyunun mantığında yıldız transferler önemli. Yıldızlarınız çoksa maçları kolay kazanıyorsunuz bu gerçek. La Liga'da Real Madrid dışında bir takım alın ve 2 sezon oynayın Real Madrid'in kimlere ne kadar para bastığını göreceksiniz. Ben şu anda 32. haftadayım ve daha önceki oyunlarımda olduğu gibi real yine yıldızlar topluluğu oldu ve ilk yenilgisini 32. haftada benden (barcelona) aldı. Artık gerisini hesap edin.![]()
Evet haklısın yıldız oyuncu almak oyunun mantiginda var ve yildiz oyuncularla daha kolay mac kazanabiliyorsunuz, ama sole birseyde var 2 sezon disini sıkıp zorlu ve heyecanli maclar cikararak sezon sonlarini getirmek var ve 3. - 4. yada 5. sezondan sonra bakmissiniz ki kadronudaki ilk 18 hep aldiginiz genclerden ve bu gencler artik birer dunya yildizi ve her mac rakiplerine kan kusturuyorlar, yine 1 MN YTL'ye veya daha ucuza aldigin bir futbolcuyu cok buyuk paralarla satarken gururlaniyorsun.
Bence yildiz oyuncu almaktan daha onemli olan yildiz futbolcu yaratmaktir...
Bende transfere en fazla 15 trilyon verdim o da Sankhare'yi almak için.Benim önerim FM Genie Scout programı bu programı kullanırsanız oyunda 2-3 sene ilerledikten sonra PA'sı 170-180 olan gençleri serbest transferden ya da 100-200 milyara alabiliyorsunuz ve 1-2 sezon takıma alıştırın sonra takımda geçirdiği 3.sezonda oynatmaya çalışın zaten kendiliğinden değeri 15-20 trilyona gelir.Ve Galatasaray ve başka para sıkıntısı çeken takımları bile bu yöntemle zengin yapabilirsiniz...
ŞöyLe birşey var oyunda. Zaman geçtikçe transfer ücretLeride, yıLLık maaşLarda da artış oLuyor. Yani 2015 yıLına geLdiğinizde sıradan bir adamı aLmak için biLe 30-40 miLyon doLarı gözden çıkarmanız gerek. Sıfırdan orta öLçekLi bir takımLa oyuna başLayım, bahsi geçen yıLLara geLdiğinizde eğer o zaman içerisinde çok iyi oyuncu aLım satışLarı yapamadınız ise oyuncu transfer etmekte çok zorLanırsınız. Anca üst düzey kuLüpLerde böyLe sıkıntı yaşamazsınız. Bir yandan da mantıkLı asLında 2008 yıLında 30 a aLdığınız bir oyuncuyu 2012 yıLında da 30 a aLabiLmek biraz garip oLur. Ama bazen gerçektende abartmıyorLar değiLLer. En son şu an devam eden kariyerimde Westham 28 yaşında ki Ashton için benden 160 miLyon doLar taLep etti. Sonra üç ay sonra 85 e başka takıma sattıLar. Tabi böyLe dengesizLikLerde mevcut değiL.
GeneL oLarak düşünürsek, pahaLıya adam aLmak ya da bu kadar veririm, şu kadar veririm demek doğru oLmaz. Herkesin kendine göre zevkLeri vardır. Ama asıL oLan yeni kariyerLer yaptıkça, yeni yıLLar gördükçe hiç oynamadığınız oyuncuLarı aLıp, onLarı görmektir. Şahsen ben öyLe yapıyorum ve eğer adamı değeri 100 ise 100 biLe veririm aLmak için. Yeterki aLayım ve göreyim nasıL birşeymiş![]()
ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...
dehşet paralar verip sansasyon olmayı sevmiyorum, zaten o kadar büyük takım almıyorum, kariyer aşagıdan yukarı bir hareket olmalı yatay değil, mesela atıyorum, trabzon ile başlayıp, fenere geçip ordan da galatasaraya geçmek değil de, manisa ile başlayıp, trabzona ordan da, dışarı gitmeği seviyorum. Onun için uzun süre boyunca ufak takımlarda çalışıyorum, onun için bi süre sonra astronomik rakamlar verip takımıma david villayı aldım diyemiyorum, çünkü o tür sansasyon oyuncular baya yaşlanmış oluyor, regenlere öle paralar verince de zevkli olmuyor..
Bunun yerine ufak takım alıp, potansiyelli oyuncuları pahalıya büyük takımları kıvrandıra kıvrandıra vermeyi daha çok seviyorum
oyunun kullanıcıya karşı garezi olmasa belki bukadar para ödenmez bence
adamın değeri 1 se 10 istiyo
aynı adamı satsam 2 ye anca gider tuhaf işler..