@Hugo
Bu tarz münazaralarda hoca kararı vermezSınıf verir. Hocaya oynamak akıllı olmaz, arkadaşları anlayacaktır.
@Hugo
Bu tarz münazaralarda hoca kararı vermezSınıf verir. Hocaya oynamak akıllı olmaz, arkadaşları anlayacaktır.
Münazara 2 hafta sonra.Ama ben en iyi şekilde hazırlanmak istiyorum.![]()
Anladım.
Keşke yerinde ben olsaydım Berkay. Alkışlarla terk etmek var sınıfı, ehe
Biraz Ahmet Çakar izle sorulan ters sorulara ne kadar garip cevaplar veriyor takip et. Birkaç siyasetçi takip et. Sorulan soruyu nasıl cevaplandırmadan geçiştiriyor. Senin en çok ihtiyacın olan sinirlenmemek, sorulan soruya bir cevap verebilmek.
Bu arada bu konuyu verdiğinden dolayı hocayla ilgili soruşturma açılabilir![]()
dar ağacında olsak bile son sözümüz FENERBAHÇE !
Arkadaşlar münazarada amaç hangi konunun doğru olduğu değildir. Kazanan gurubu belirlemek gurubun savunduğu konu hakkında yaptıüı konuşmalardır. Yani evrim yoktur vardır durumu mühim değildir amaç konunu iyi savunmaktır. Zaten münazaranın amacı da kişilerin düşünce güçlerini sosyalleşmesini ve bir konu hakkında konuşurken konuyu destekleme becerisini geliştrimektir.
Kısacası hangi konunun doğru olduğu önemli değil. Amaç rakibi sıkıştırmak ve kendi konunun iyi savunmaktır ( konunun doğruluğunu kesin olarak ispatlamak değil ). Diğer türlü olursa zaten her münazaranın kaybedeni en başta belli olur. Her zaman konuların birisi yanlış birisi doğrudur.
Örnek : Lisedeyken katıldığım sınıf içi münazara yarışmasında akıl yaştadırı savunuyordum. Diğer gurupsa akıl baştadırı. Ve akıl yaştadır olarak biz kazanıştık. Savunduğumuzun doğru olduğundan kazanmadık iyi konuştuğumuz rakibimizi çaresiz bıraktığımızdan kazandık.
Kısaca kardeşim sen konuna hazırlan. Rakibi etüt et. Hatta casusluk yapıp neler söyleceklerinden biraz haberdar ol. O söyeleceklerine karşı önlem al. Tartışma sırası köşeye sıkıştır ve kazan.
Bir Dost
Hellbells
Biyolojide evrim, canlı türlerinin nesilden nesile kalıtsal değişime uğrayarak ilk halinden farklı özellikler kazanmasıdır.
Evrim, bir canlı popülasyonunun genetik kompozisyonunun zamanla değişmesi anlamına gelir. Genlerdeki mutasyonlar, göçler veya çeşitli türler arasında yatay gen aktarımları sonucu türün bireylerinde yeni veya değişmiş özelliklerin ortaya çıkması, evrim sürecini yürüten temel etmendir. Evrim, bu yollarla oluşan değişimlerin popülasyon genelinde daha sık veya daha nadir hale gelmesiyle işler.Evrim sadece insanları değil.Tüm canlıları kapsar.
Birde şu açıdan bakarsak Yaratılış'a inanmanın, dinden dine değiştiği,yüzeysel olduğu ve bu yüzden evrimin daha mantıklı olduğunu görülmektedir.
İnsanlar, maymunlardan gelmez.Maymun ve insanın atası olan canlı aynıdır ve zamanla maymun ve insan iki ayrı kol olarak gelişmiştir.
Aslında Darwin'in söylediği ile dinlerin söyledigi pek çelişmez kökende.Olaya sadece maymundan gelmek şeklinde bakılmaz ve milyonlarca yıl süren bu gelişmenin başlangıç noktasına dönecek olursak, evrim teorisinin desteklediği şudur:
Dünya "Big Bang(Büyük Patlama)" sonucu oluştuğunda, ilk proteinik yapıların oluşmaya başladığı ortam "corba" dediğimiz, çamursu, tek hücreli canlıların oluşumu için optimum koşullar sağlayan(sıcaklık, atomik karışım, gazlar vs.) bir ortamdı.Dinin söylediği şey ise:
"Biz insanı çamur ve kan pıhtısından yarattık" şeklindedir.Evet Tanrı'nın tüm evreni altı günde yarattığı yazılır kitaplarda ama tanrısal zaman ölçülerinin bizim kullandıgımız zaman ölçüleri ile bir olamayacağı açıktır.
Bilimde şöyle ayrılır :
└─ Primatlar
├─ Önmaymunlar
├─ Maymunlar
└─ İnsansılar
├─ Gibon
├─ Şempanze
├─ Goril
├─ Orangutan
└─ İnsan
Diğer türlerden nasıl ayrıldıysak maymunlarlada yakın bir türden ayrılmışızdır.
Arkadaşlar şimdi ben yazdıklarınıza bakarak şunları topladım.Sizce bunların üstüne birkaç daha şey ekliyip böylemi anlatayım.Yoksa yerini değiştir dediğiniz yerler falan varmı?Ve yazım yanlışı veya telaffuz yanlışı yaptığım yer varmı?
burda proteinik cidden varmı yazım yanlışımı? aynı şekilde "corba" nasıl telaffuz ediliyor?ilk proteinik yapıların oluşmaya başladığı ortam "corba" dediğimiz, çamursu
Ve burdaki çamursumu?
Darwin'in Teorilerine bir göz gezdirdimde müslüman olmasam inanırdım.Çok mantıklı şeyler düşünmüş.
Ayrıca çok yazılar buldum Darwin'in.Bunları kullanacağım.![]()
Corba Korba diye telaffuz edilir bence.
Münazara Salı günü.Tüm hazırlıklarımı yaptım.Allah'ım sen bana yardım et.![]()
tartışman bittimi bilmiyorum ama sana bi kaç şey aktarayım...
bizim rezil eğitim sistemimiz evrim teorisini bize insan maymundan mı gelir tartışması içerisinde anlatmış ve bizde bu teoriye sadece gülüp geçmişizdir..
İbob diyorki müslüman olmasaydım evrim terisine inanırdım ..
hiç bir alakası yok...hemde hiç...
yaradılış teorileri hala dünyadaki en anlaşılır ve en çok inanılan yöntemdir..Dünyanın yaradılışının tanrı tarafından oluşturulduğu görüşü ile türlerin değişik iklim ve coğrafi koşullarda değişimi uğradığını anlatan evrim teorisi arasında temelde hiçbir sıkıntı yok..
bütün sıkıntı adem baba ile havva anne olayı yani insanın meydana gelişi..
insanın nereden geldiği tartışmasına hiç girmemek evrim teorisini daha iyi anlatır. Çünkü daha teori hakkında hiç bi şey bilmeden insan maymundan gelmedir tartışmasına girmek türmden boşbir çaba...
en iyisi evrim teorisinin daha anlaşılır yönlerinden başlamak..
şimdi teoriye başlayalım...
insanlarında tüm canlılarında vucudunun temel taşı olan nedir..hüclereler...bilimadamları hücrenin kendini değişik koşullara adapta edebilme özelliğini keşfettilerki bu da evrim teorisini oldukça destek veren bir durum aslnda hücrenin kendini değiştirebilmesi gözlede gözlemlenebilir nasılmı..
hepimiz hücrelerin oluşumuz değilmi...
o halde...
sıcak bölgede ki insanların el ve ayklarının büyük olması buna karşın eskimolarının renkleri dünyadaki farklı bölgelerde yaşayan insanların fiziği bir anlamda coğrafi ve ilkim koşullarına göre şekillenmiştir..
sadece insanlarmı..
canlılara bir bakın sakın kutup ayısının beyaz oluşu ile yaşadığı coğrafyaya uyumunu tesadüf sanmayın....
velhasıl canıların bulunduğu coğrafikoşullara göre farklılıklar göstemesi öte yandan sürec içerisinde canlıların sürekli değişmesi kimi türlerin bu uyumu gösterirken kiminin yok olmasıda canlıların evrim gösterdiğinin bir örneğidir..
gelelim insan maymun meselesine...
insanın maymundan gelmesi falan mümkün değil tamamen değişik varlıklar...ancak aralarında bir ortaklık olduğunuda siz ne kadar inkar ederseniz edin bilimsel bir gerçek..çünkü DNA araştırmalarında insan DNA sına en fazla benzerlik gösterenler Şempanzeler...
buradan çıkacak sonuç şu: İnsan maymundan gelmemiştir. İnsan ve maymun evrim sürecindfe birbirine benzer kökenden gelmiş ve benzeri değişimler geçirmiştir..
EĞER BUNA BİR itirazınız varsa o halde eski çağlara ait insan fosillerine bakınız eğer o insanların yüz yapısı vucut yapısı ve büyklüğü vucudundaki kıl miktarı saç yapısı vs.. bugünkü insanlar ile tamamen aynı diyorsanız o halde evrim teorisi tamamen fiyaskodur diyelim...
ama eğer allah yaratsın eğer başka şekilde inanılsın dünyada insanlarda evrim sürecine dahil olmuş ve geçen zaman içerisinde değişim göstermişltir.bunun dinlerle bir büyük bir sorunuda yoktur..çünkü Yaradılış teorisi insanı allahın yatattığını söyler ama geçen zaman içeisinde hiç değişmedi demez...
ayrıca canlıların değişen coğrafi ve ilkimsel koşullara kendini adapde edebilseni anlatan evrimi neden din karşıtı göreceğinize cablıların varlığını sürdürmesi için onlara verilmiş müthiş bir meziyet olduğunu ve bunun da allah tarafından verilmiş olabileceğini düşünmüyorsunuz..
belki de evrim teorisi sizin sandığınız gibi din düşmanı değil aksine yaratıcının gücünü gösteren bir teoridir.. kim bilir...
BÖBÜRLENME PADİŞAHIM SENDEN BÜYÜK ALLAH VAR
Geçmişini iyi bil ki, geleceğe sağlam basasın.
Nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini unutmayasın...”
Şeyh Edebali
İnsanlar Allah tarafından yaratılmıştır fakat zamanla evrim geçirmiştir bu doğru.. Diş doktorum söylemişti ilk insanlarda yiyeceklerin fazlasıyla sert olmasından dolayı 50 diş mi ne varmış ancak zamanla bildiğiniz gibi 32'ye kadar inmiş bu sayı..Bunlar var ama maymunlardan geldiğimiz tabii saçmalık.
Münazara saat 15:30'da.Ben hasta olduğum için dün ve bugün okula gitmedim.Ama Münazara için saat 15:30'da orda olacağım.Kazanıp geleceğim.
80 dk lık maçın sonunda acaba galip kim olacak.![]()
Berkay.Lakabını kullanmayacağım.Verdiğim taktikleri uygula.Bir sürü bilinmedik kelimeler kullan.Ben sadece ufoyu tanıtırken sürüyle bilinmedik kelime kullandım.R.İ. taktiğinide kullanacaksın
.(2
)Ve her soruya mantıklı yada mantıklı sanılabilecek cevaplar ver.Hadi goçummmm
.Bu münazara senin
![]()
.
Daniel Bryan'ın sakalının kılıyız !
Münazara bitti.Sonuç henüz belli değil.Ama samimiyetle söylüyorum mükemmeldim.Herkes yanıma gelip Berkay bu senmisin dediler.
İşte münazarada rakiplerimizin bazı lafları ve en sonunda benim hepsini susturup rezil ektiğim cevaplar.
Rakip 1:
Evrim şöyle, evrim böyle.Yalan kardeşim.Yaratılış daha mantıklı(5 dk boyunca böyle konuştu.Archaeopteryx(ismini telaffuz bile edemedi) yalandır.İnanmıyorum dedi.
Rakip 2:
Siz Allah'a inanmıyorsunuz.Ateist görüşünü savunuyorsunuz.
Evrim yalandır.Tüm canlıları Allah yaratmıştır.
Miller(adında biri) ilk başta evrim'e inanmış.Daha sonra mantıksız olduğunu düşünmüş ve yaratılış'a inanmıştır dedi.
Rakip 3:
Evrimi inandıracak hiçbir kanıt yoktur.
Sureler, Ayetler böyle demiyor.
Darwin birşey yapmış.Bizi kandırmak için olduğu anlaşılınca müzeden kaldırılmış.
Zürafa çevre şartlarına göre uzamışsa Keçi'de uzamalıydı dedi.
Rakip 4:
(Uzun uzun dini anlattı).
Çevre faktörleri canlıları etkilemez dedi.
Rakip 5:
(Resmen bizi dinsiz yaptı.Siz ateist'siniz diyecek kadar bile büyüttü olayı.Cinleri anlattı.)
İşte bu laflara cevaplarım.
Rakip 1'e cevabım:
Kendi görüşünü savunmuyorsun.Sürekli bize taş atıyorsun.Kendi konun hakkında yeterli bilgin yok.Git çalışta gel.
Hayvanlar robot değil.Onlarında vücutları, organları var.
Archaeopteryx'i daha doğru düzgün telaffuz edemiyor ama yalan olduğunu söylüyor.
Rakip 2'ye cevabım:
Biz Yaradanı inkar etmiyoruz.Senin dediğin gibi olsaydı dünyada çok az canlı çeşidi olurdu.Ama bu böyle değil.
Lamarck'ta ilk başta yaratılışa inanmış ve daha sonra evrimi okuyup evrime inanmıştır.
Sürekli kaynaktan konuşuyorsun.Kendi düşüncelerini söylemiyorsun.
Rakip 3'e cevabım:
Kanıt yok diyorsun ama Archaeopteryx kanıtını unutuyorsun.
Her dinde Yaratılış farklı savunulur.Eğer herkes müslüman olsaydı o Ayetler geçerli olurdu.
Darwin birşey yapmışta yalan olduğu anlaşılınca müzeden kaldırılmış diyorsun.Ama Darwin'in mezarının müzede olduğunu bilmiyorsun.
Rakip 4'e cevabım:
Sürekli kaynaktan anlatıyorsun.İşin içine Dini katıyorsun.
Ayrıca Çevre Faktörleri canlılara etki eder.Okuda gel.
Rakip 5'e cevabım:
Din dersinde değiliz ve münazaradayız.Bize dini öğretmeye kalkma.Ayrıca Ateist falanda değiliz.
Son olarak eklemek istediğim şey Biz maymundan gelmedik, sizde topraktan yaratılmadınız.
Bundan sonra sınıf hayretler içinde bana baktı.Çok beğendiler.Hocada öyle.
Eminim hatalarım olmuştur ama kazasız belasız atlattık Allah'a şükür.![]()
Eğer böyleyse kazanmışsındır büyük ihtimalle.
Ama yazdıklarına göre rakipler saçmalamış gibi geldi bana.
Çalışanın kazanacağını gördük.
Konu ne olursa olsun. Ama ben yine tekrarlayayım böyle bir münazara konusu olmaz!.. Dini bir inanışla henüz kesinleşmemiş-hatta belki kesinleşemeyecek- bir kuramı tartıştırmak çok saçma bence.
din tartışılmaz diye bir kaide mi var?
Kur'an'ın bu günlere nasıl geldiğini biliyor muyuz? bilmiyoruz. sadece inanıyoruz. Zaten adı üstünde, inanç oluyor. Ve inandığımız çoğu şeyin tartışmaya açık olması son derece normal. Mezheplerin ortaya çıkış nedenlerinden biridir bu ayrıca.
Mesela, ilk insanlar Adem ve Havva'nın üreme sürecinde, çocukları olduktan sonra, çocukları nasıl ürüyor peki? Bu konuda eksik kaldım sanırım bu konuda bilgisi olan varsa, bir yerde okuduysa devamını merak ediyorum. Peygamber Efendimizin ya da diğer Peygamerimizin mucizleri gibi bir mucize mi söz konusu?
iki tane ikiz (yani 4 tane) çocukları oluyor. bu ikizlerin her ikisi de kız-erkek. Farklı ikizleriyle çift oluyorlar.
En baştaki konuya gelirsek bence Din ile Evrim'in tartışması çok saçma olur. neden diyeceksin? Öncelikle, orada vahiyleri tanık gösterirsen, münazarada sanırım eline birşey geçmez. Din konusu somut olarak ispatlanamayacak, ancak insanın kendi iç muhasabesiyle bazı yargılara varabilecek şeylerle dolu olduğu için, hele hele karşısında tamamen somut, bilimsel bir konu var, o halde bu münazara saçma bence. Ha dediğin yanlış mı? Münazara eğer şöyle olsaydı: "Kan akınca abdest bozulur mu bozulmaz mı?" o zaman belki senin dediğin şey olabilirdi.