Sayfa 2 / 8 İlkİlk 1234 ... SonSon
31 ile 60 arası toplam 231 sonuç

Konu: FM 2010'dan Beklentileriniz

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Özellikle ilk sezonda teklif gelmesin diye Semi-Pro yaptım geçmişimi birde 2. ligden takım aldım sezon sonuna kadar hamburg ve hannover'den teklif geldi ve 1. lige çıkarınca teknik direktör tanımında continental çıktı yahu sadece 1 takımı 1 lig yukarı çıkardım. Bunlar değişse iyi olur.

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Benim hiç bir bekLentim yok, biLiyorum ki bu yıL ki oyundan da daha kötü oyun yapacakLar, yine bir Dünya hata oLacak, yamaLar, patchLer bekLeyeceğiz, çıLdıracağız, isyan edeceğiz...

OLan yine bize oLacak, hiç birşey değişmeyecek bence
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2008
    Yer
    Sakarya

Şu Football Director lerin felan bir etkinliği olsun oyunda sadece ad yazmasın artık. Finans konularında daha ayrıntılı özellikler olmalı sponsorluk anlaşmalarında mesela. Ve diğer bir yandan menajerlerin diğer özellikleride gözüksün Atack,Defending vb. ve antrenmanda kendimizde yer alabilelim koç'lar gibi. Oyuncularla birebir konuşmalar yapabilelim, mesela takımdan ayrılmaması konusunda yada performansını artırması yönünde. 3d de büyük düzenlemeler yapmaları lazım, gerçi ben 2d den memnunum öyle kalsa birşey olmaz yani benim için

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

Çıkmasın

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Çok güzeL bir yakLaşım, Çıkmasın evet

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Açıkçası fm 2010'dan pek bir beklentim yok, en azından fm'ye ciddi bir rakip gelene kadar. Yapay zekanın mantık hatalarını ve maç motorunun işleyişindeki hataları halletmeden bide 3d çıkarttılar şimdide onun hatalarıyla uğraşıyoruz. Önce bütün bu hatalar bitecek sonra oyunu gerçekçi yapmak için geliştirecekler. Biz zaten ne zaman fm oynuyoruzki oyunu oynamaktan çok taktik yapmakla zamanımız geçiyor; oyun çıkar pat arkasından v1 çıkar hadi taktik yap, sonra v2 çıkar bir kez daha taktik yap ama yetmez v3 çıkar hadi şimdi bir kez daha taktik yap, şunun bir standardını yapamadılar habire taktik yapmakla uğraşıyoruz. Sözün kısası El Barto ve eXcitinG arkadaşların dediği gibi hiç çıkmasın daha iyi

Football Manager serisine adam gibi onları zorlayacak rakip gelmedikçe beklentilerimiz zor gerçekleşir.. Ama benim istediklerim :

Korner Bug'ı ortadan kaldırılsın..
    Aldığımız paraları istediğimiz şekilde kullanabilelim kendimize ev,araba ya da çok para olunca kulüp satın alabilelim(Fifa Manager'deki gibi)
    Maç motoruna kesinlikle taraftarlar eklensin..
    Forma ve logolar orjinal olsun..
    Türkçe eklensin..
    Yapay zeka Allah rızası için geliştirilsin..

Bunları yapmak imkansız herlade..

Cool fm 2010 dan beklediğim yenilikler

oyun ilerleyişi hızlı olmalı.maçlarda tribünlerde taraftar görüntüleni olmalı.gri tribünlere oynamak can sıkıyor.tezarühat sesleri daha da gelişmeli.örneğin şampiyonlar ligi maçına çıkarken gerçek şampiyonlar ligi müziği çalmalı.bu maç oynama keyfini arttırır bence.iyi oymazmı ???

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

menejer sözleşmelerinde pazarlık yapamıyoruz mesela yıldız oyuncu alıcagımız zaman yönetim karşılamalı yada yönetim 1 yıldız sözü vermeli ve futbolcu listesi sunmalı bize.bizim onay veridigmiz futbolcuyla her konuda anlasıp takıma alınmalı.başkan seçimleri 4 senede bir olmalı

Nesil
    2007
    Yer
    istanbul

Default Sözüm Sana Sigames!!!

zamanla bazı oyuncuların profillerinde ciddi düşüş ya da artış olabilsin mesela ribery galatasaraya geldiğinde de iyi bir oyuncuydu fakat bayerne iki sene sonra gittiğinde futbolunun üzerine iki kat koyarak gitti. aynı şekilde 22sinde 24ünde yıldız olup da 30unda sönen bir sürü örnek bulunabilir...

korner kosunda şunu söyleyebilirim bir keresinde kornerlerin ortalama olarak%5inin gol olduğunu duymuştum. oyunda ne olursa olsun bunun iki katına bile çıkmamalı. ki benim esas sorunlu olduğunu düşündüğümse frikikler oyuncular pas açma konusunda hala çok yetersiz kalabalığa pas açacaklarına lambur lumbur vuruyorlar.

oyunda takıma ikincil kupaları bile aldırsak nispeten büyük sayılabilecek kulupler sizinle ilgileniyor veya siz onlarla ilgilenseniz sizi geri çevirmiyorlar. bu oyunun kendini oynatma çabası gibi birşey. ki bence korkmalarına gerek yok oynuyoruz hayatımızı verdik bu oyuna be bırakır mıyız yarı yolda

3d geliştirilmeli kendilerinin daha iyisini yapamayacakları belli oldu ''devrim'' niteliğinde birşey yapılacaksa bunu daha iyi yapmaları gerekirdi. EA ile anlaşıp versinler parası neyse fifanın eski serilerinin(2004-2005) bile görüntüleri kullanılabilir ki ekran kartı sorunu çekmez kimse. hem isterlerse 2015e kadar kullansınlar ne farkeder bizim için.gerçi teknik olarak bir uyumsuzluk yaratır mı bilmiyorum ama aşılamayacak bir şey değildir.

bir de as oyuncu genç oyuncuyu çalıştırdığında kavga etmiyolar mı as oyuncu kulupten çekip gidecek nerdeyse bi mutsuzluk bi hüzün bu ne ya akıllarınca gerçeklik mi katıyolar bi sonraki seride tamamen kaldırılmalı bu safsata!

bazı yıldız oyuncular daha kaprisli olabilir örneğin dk 91de oyuna sokunca trip atsınlar moralleri düşsün falan. ki nobre yapmıştı bunu en son benim hatırladığım. direk menajerle konuşsun ne biliyim oyuna gerçekçilik katılacaksa biraz düşünüldüğünde bile yapılacak şey çok ama ben adamların oyuna uğraştıklarını sanmıyorum açıkçası bence herşeyi 1ayda bitiriyorlar gibi

neyse gelelim taktik kısmına bence artık kesinlikle geliştirmeleri gerek bu bölümü çünkü yenilik neredeyse eklenmiyor..işin kötüsü biz taktiğe sadece diziliş ve mantelite olarak dikkat edip gerisini çoğunlukla sallamıyoruz ki cidden elindeki oyuncuların iyiyse dizilişini ve manteliteyi de o an için uygun hale getirdiysen senden düşük bir takım için tamamdır gibi.

neyse taktik olarak önerilerim bir sonraki takımın gücüne ve hangi pozisyonda daha güçlü olduğunu tespit etmeye çalışmalıyız(defans,ortasaha,forvet) madem menajeriz!!. hatta bizim için önemli bir maçsa uefa şampiyonlar ligi gibi gerekiyorsa yardımcı antrenörümüzü o takımın maçına göndermeliyiz detaylı bir rapor alabilmeli hatta o takımın maç kasetini hazırlatıp oyunculara izletmeliyiz. her bir oyuncuya mesela defans oyuncusuna özel olarak rakip oyuncunun bu yönü gelişmiş buna dikkat et bunları yapma gibisinden özel komutlar verebilmeliyiz ya da taktiğe paralel olarak o hafta forvetleri daha fazla şut daha fazla taktik-pas vs. gibi farklı antrenmanlar yaptırabilmeliyiz.

bir de yaşımız ve tanınırlığımız oranında futbolculara olan etki oranımız farklı olabilir. mesela bir e.sağlamla mustafa denizlinin oyuncular üzerindeki etkisi nolursa olsun aynı değildir. futbolcuların bize bağlı olarak verdiğimiz taktiği uygulama ya da uygulamama farkı olabilmeli.

oyuncun transferlerine taraftarlar biraz daha gerçekçi yaklaşmalı beşiktaşa gidip mehmet topuzu alınca taraftarlar bir kaç hafta izledikten sonra karar vericekler gibi bir yazı görmek insanı soğutuyor. bunun için oyuncunun tanınırlığı ülkesel kıtasaldan ziyade bir ''bar'' olabilir. veya ikisinin de karışımı olabilir. kıtasal olarak tanınsa da bir m.topuzla D.trezequet tanınırlık açısından aynı olmamalı. örneğin bu barın dolmasında lig maçları goller milli olma vb. etkili olmalı.

doktorları önemli maçlarda sakat futbolcularımızı maça yetiştirmesi için özel olarak görevlendirmeliyiz bizzat doktor ve fizyoterapist eşliğinde çalışıp maça yetişseler oldukça gerçekçi olur ve kulup doktorlarını da olması gerektirdiği gibi kullanmış oluruz. maça iğneyle mi çıksın tedaviye şimdi mi başlayalım seçeneği bana pek de gerçekçi gelmiyor. onun yerine sakatlığının son günlerinde sakatlığı geçirmeye uğraşmak daha iyi olur.

kuluplerin oyuncu bilgileri daha mantıklı hale getirilsin örneğin sırf kulup türkiyede diye üç büyüklerden bir takımın türkiyedeki oyuncu bilgisiyle 3.ligdeki kalburüstü bi takımın türkiyedeki oyuncu bilgisi aynı olmasın.kulubün büyüklüğüyle tam olarak paralellik göstermese bile yakın olmalı .büyük kuluplerin sadece kendi ülkelerindeki bilgileri full olsunörneğin bjk türkiye bilgisi full ama arsenalin türk menageri de olsa bilgisi sadece bir kişiye bağlı olarak fullenmesin. bir de küçük kuluplerin alt yapıdan gelen oyuncuları aynı veya yakın şehirlerden çıksa iyi olur.

bir de yönetimler de oyuncu alımı konusunda bir bize bir liste sunsalar hatta popülist davransalar yaşı yüksek yıldız oyuncuları takıma getirmek isteseler.bize sorsalar falan. buna benzer davranışlarla yönetimlerin vizyonları konusunda fikir edinebilsek.
    ayrıca oyuncuların kendi menajerleri direk oyuncuların akıllarını çelmeye çalışsa basına transfer dedikoduları çıksa oyuncunun performansı buna bağlı olarak farklılık gösterse. hatta oyuncu menajerleri çakallıklarını yönetimede yapsa

Güven bölümüne ''basın baskısı'' eklense bu bar dolduğunda taraftarı ve yönetimi memnun etmek çok zor olsa hatta kötü bi skordan sonra kovulsak veya bu barın artmasında derbilerin etkisi yüksek olsa güzel olurdu. bu baskının artma eğilimi ligden lige farketse mesela italya türkiye fazla fransa almanya nispeten daha az olsa.

futbolcular sakatlıktan çıktıktan sonra form olarak bu kadar kolay toparlamamalı genelde bunun tersi olduğunu biliyoruz.

bence başkan olma seçeneğide açılmalı istediğimiz antronörlerle çalışmalıyız antranör bize liste vermeli bizde almalıyız bir kulubun parası olmasa bile kaynak bulacak yerler olmalı borçlanma hisseleri satma olmalı futbolcunun aklını çelmekte para ön plana çıkmalı örneğin fb ronaldinhoya ya yıllık 10 milyon verince gellmeli

Bütün elestirilere katiliyorum. Benim de bir beklentim var.
    Lig sampiyonu olunca, Sampiyonalar da kupa kazandiktan sonra kupa merasimi olsun Kupayi kazaniyoruz ama oyuncular mac bitince hemen soyunma odalarina gidiyorlar, acikcasi normal bir maclardan bir farki olmuyor böyle olunca.

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by ugur999 View Post
    zamanla bazı oyuncuların profillerinde ciddi düşüş ya da artış olabilsin mesela ribery galatasaraya geldiğinde de iyi bir oyuncuydu fakat bayerne iki sene sonra gittiğinde futbolunun üzerine iki kat koyarak gitti. aynı şekilde 22sinde 24ünde yıldız olup da 30unda sönen bir sürü örnek bulunabilir...

korner kosunda şunu söyleyebilirim bir keresinde kornerlerin ortalama olarak%5inin gol olduğunu duymuştum. oyunda ne olursa olsun bunun iki katına bile çıkmamalı. ki benim esas sorunlu olduğunu düşündüğümse frikikler oyuncular pas açma konusunda hala çok yetersiz kalabalığa pas açacaklarına lambur lumbur vuruyorlar.

oyunda takıma ikincil kupaları bile aldırsak nispeten büyük sayılabilecek kulupler sizinle ilgileniyor veya siz onlarla ilgilenseniz sizi geri çevirmiyorlar. bu oyunun kendini oynatma çabası gibi birşey. ki bence korkmalarına gerek yok oynuyoruz hayatımızı verdik bu oyuna be bırakır mıyız yarı yolda

3d geliştirilmeli kendilerinin daha iyisini yapamayacakları belli oldu ''devrim'' niteliğinde birşey yapılacaksa bunu daha iyi yapmaları gerekirdi. EA ile anlaşıp versinler parası neyse fifanın eski serilerinin(2004-2005) bile görüntüleri kullanılabilir ki ekran kartı sorunu çekmez kimse. hem isterlerse 2015e kadar kullansınlar ne farkeder bizim için.gerçi teknik olarak bir uyumsuzluk yaratır mı bilmiyorum ama aşılamayacak bir şey değildir.

bir de as oyuncu genç oyuncuyu çalıştırdığında kavga etmiyolar mı as oyuncu kulupten çekip gidecek nerdeyse bi mutsuzluk bi hüzün bu ne ya akıllarınca gerçeklik mi katıyolar bi sonraki seride tamamen kaldırılmalı bu safsata!

bazı yıldız oyuncular daha kaprisli olabilir örneğin dk 91de oyuna sokunca trip atsınlar moralleri düşsün falan. ki nobre yapmıştı bunu en son benim hatırladığım. direk menajerle konuşsun ne biliyim oyuna gerçekçilik katılacaksa biraz düşünüldüğünde bile yapılacak şey çok ama ben adamların oyuna uğraştıklarını sanmıyorum açıkçası bence herşeyi 1ayda bitiriyorlar gibi

neyse gelelim taktik kısmına bence artık kesinlikle geliştirmeleri gerek bu bölümü çünkü yenilik neredeyse eklenmiyor..işin kötüsü biz taktiğe sadece diziliş ve mantelite olarak dikkat edip gerisini çoğunlukla sallamıyoruz ki cidden elindeki oyuncuların iyiyse dizilişini ve manteliteyi de o an için uygun hale getirdiysen senden düşük bir takım için tamamdır gibi.

neyse taktik olarak önerilerim bir sonraki takımın gücüne ve hangi pozisyonda daha güçlü olduğunu tespit etmeye çalışmalıyız(defans,ortasaha,forvet) madem menajeriz!!. hatta bizim için önemli bir maçsa uefa şampiyonlar ligi gibi gerekiyorsa yardımcı antrenörümüzü o takımın maçına göndermeliyiz detaylı bir rapor alabilmeli hatta o takımın maç kasetini hazırlatıp oyunculara izletmeliyiz. her bir oyuncuya mesela defans oyuncusuna özel olarak rakip oyuncunun bu yönü gelişmiş buna dikkat et bunları yapma gibisinden özel komutlar verebilmeliyiz ya da taktiğe paralel olarak o hafta forvetleri daha fazla şut daha fazla taktik-pas vs. gibi farklı antrenmanlar yaptırabilmeliyiz.

bir de yaşımız ve tanınırlığımız oranında futbolculara olan etki oranımız farklı olabilir. mesela bir e.sağlamla mustafa denizlinin oyuncular üzerindeki etkisi nolursa olsun aynı değildir. futbolcuların bize bağlı olarak verdiğimiz taktiği uygulama ya da uygulamama farkı olabilmeli.

oyuncun transferlerine taraftarlar biraz daha gerçekçi yaklaşmalı beşiktaşa gidip mehmet topuzu alınca taraftarlar bir kaç hafta izledikten sonra karar vericekler gibi bir yazı görmek insanı soğutuyor. bunun için oyuncunun tanınırlığı ülkesel kıtasaldan ziyade bir ''bar'' olabilir. veya ikisinin de karışımı olabilir. kıtasal olarak tanınsa da bir m.topuzla D.trezequet tanınırlık açısından aynı olmamalı. örneğin bu barın dolmasında lig maçları goller milli olma vb. etkili olmalı.

doktorları önemli maçlarda sakat futbolcularımızı maça yetiştirmesi için özel olarak görevlendirmeliyiz bizzat doktor ve fizyoterapist eşliğinde çalışıp maça yetişseler oldukça gerçekçi olur ve kulup doktorlarını da olması gerektirdiği gibi kullanmış oluruz. maça iğneyle mi çıksın tedaviye şimdi mi başlayalım seçeneği bana pek de gerçekçi gelmiyor. onun yerine sakatlığının son günlerinde sakatlığı geçirmeye uğraşmak daha iyi olur.

kuluplerin oyuncu bilgileri daha mantıklı hale getirilsin örneğin sırf kulup türkiyede diye üç büyüklerden bir takımın türkiyedeki oyuncu bilgisiyle 3.ligdeki kalburüstü bi takımın türkiyedeki oyuncu bilgisi aynı olmasın.kulubün büyüklüğüyle tam olarak paralellik göstermese bile yakın olmalı .büyük kuluplerin sadece kendi ülkelerindeki bilgileri full olsunörneğin bjk türkiye bilgisi full ama arsenalin türk menageri de olsa bilgisi sadece bir kişiye bağlı olarak fullenmesin. bir de küçük kuluplerin alt yapıdan gelen oyuncuları aynı veya yakın şehirlerden çıksa iyi olur.

bir de yönetimler de oyuncu alımı konusunda bir bize bir liste sunsalar hatta popülist davransalar yaşı yüksek yıldız oyuncuları takıma getirmek isteseler.bize sorsalar falan. buna benzer davranışlarla yönetimlerin vizyonları konusunda fikir edinebilsek.
    ayrıca oyuncuların kendi menajerleri direk oyuncuların akıllarını çelmeye çalışsa basına transfer dedikoduları çıksa oyuncunun performansı buna bağlı olarak farklılık gösterse. hatta oyuncu menajerleri çakallıklarını yönetimede yapsa

Güven bölümüne ''basın baskısı'' eklense bu bar dolduğunda taraftarı ve yönetimi memnun etmek çok zor olsa hatta kötü bi skordan sonra kovulsak veya bu barın artmasında derbilerin etkisi yüksek olsa güzel olurdu. bu baskının artma eğilimi ligden lige farketse mesela italya türkiye fazla fransa almanya nispeten daha az olsa.

futbolcular sakatlıktan çıktıktan sonra form olarak bu kadar kolay toparlamamalı genelde bunun tersi olduğunu biliyoruz.

Gerçekten çok güzeL düşünüLmüş, uyguLansa asıL devrim niteLiğinde oLacak bir oyun oLur.Ağzına sağLık.

Nesil
    2007
    Yer
    34

Quote Originally Posted by 20_kral_20 View Post
    bence başkan olma seçeneğide açılmalı istediğimiz antronörlerle çalışmalıyız antranör bize liste vermeli bizde almalıyız bir kulubun parası olmasa bile kaynak bulacak yerler olmalı borçlanma hisseleri satma olmalı futbolcunun aklını çelmekte para ön plana çıkmalı örneğin fb ronaldinhoya ya yıllık 10 milyon verince gellmeli
    gerçek dışı ...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Yapımcılardan sadece tek birşey istiyorum...
    Bana FM 2007'i verin sadece gerekli güncellemeleri yapın 3d felan umurunda değil benim...

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Regenler gerçekçi olsun, yeni Maradona'lar istemiyorum. E tamam 1-2 tane tamam da her takımda bir iki maradona olur mu ya Ayrıca devler saçma sapan transferler yapmasın. Yapay zeka taktik ve oyunculara bakmaksızın reputationu yüksek takıma avantaj sağlamasın. Duran toplara detaylar eklensin mesela 30 metreden frikiğe Alves vururken 20 metredekine Xavi vursun. Bunun yanı sıra yabancılar kendi oyuncularını şişirirken bizimkiler ezik kalmasın. Bunun dışında öyle ekstra yenilik istemiyorum yani bence mevcut oyunu geliştirmeyi, oyuna yeni şeyler katmaktan önce tutmaları gerekiyor.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Şu personel alma işini artık başkana devretsek daha iyi olur. Yada yeni bir takıma geçerken beraberimizde gelecek personeli seçsek fena olmaz.

1- Antreman sistemi degismeli - Bir oyuncuya calıstırmadıgım özellikler düşmeli, hatta hangi özelliklerin artmasını istiyorsam ben secebilmeliyim. Aerobik calistirip forvet oyuncusunda reflex özelliği artmasın diyebilmeliyim. Forvet oyuncumun penaltı kullanmasını istemiyorsam duran top antremanında penaltı atısını gelismemesi için o seçeneği seçmiyerek o özelliğin artmasını engellemeli hatta düşmesini görmeliyim.

2- Kimilerine göre defans çizgisini öne çektiğimizde takımın boyunun kısaldiği söğlentisi şayet doğru ise ben bunu 3d maç izlerken hemen gözlemlemeliyim.

3- Defansın göbeğindeki oyuncularında kanat defans oyuncuları gibi ileri çıktığını görmeliyim, herzaman kanat defans oyuncuları ileri çıkar diye değişmez bir kanun yoksa şayet. Relax, daha yaratıcı daha gerçekçi olması adına bence isteğe göre göbekte oynayanlarda çıkabilmeli.

4- Taç atışlarında benim futbolcularımda hareketli olmalı, kazulet gibi çakılı durmamalılar, sanal bellek bunu iyi yapıyor. Galatasaraydan bu yolla kaç gol yediğimi sayamadım, adamlar hiç sabit durmuyo sürekli hareketliler.

5- Şayet tam maç olarak izliyorsam , maç görüntüleri tam olarak maçı vermeli, geniş özet gibi davranmamlı. Bunu nerdenmi anlıyorum, birincisi yardımcı antranörden, o pozisyonlara hakim, atak oynayan tarafız diyor, gördüğüm görüntü ise tam tersini söğlüyor. X kişi paslarında hata yapıyor diyor, gördüğüm görüntüde adamın daha ayağına top değmemiş oluyor.

6- Tac kullanırken seçenekler arttırılmalı, kornere oranla bence çok az seçenek var.

7- Aynı şekilde firikik kullanırkende seçenekler çoğalmalı, çoğu zaman benim gözlemlediğim, kornerdeki kurgu neyse onu yansıtmaya çalışıyor takım.

8- Kanat atakları biraz kolaylaştırılmalı, rakibin ezik futbolcularının fx (adrese teslim ortaları) beni çileden çıkartıyor, aynısını ben yaptıramayınca moralmen çöküyorum. Sonuçta bu oyunu hep büyükler oynamıyor, yaşı küçüklerinde oynadığıda unutulmasın. Kanattan forvete gol attırmak gerçekten zor, ya forvet ilerde oluyor, yada geride oluyor, sonuçta top forvete zor ulaşıyor. Hatta karşı taraftaki kanat oyuncusuna top daha kolay gidiyor. Forumda bunun için söğlenen tüm yöntemleri denedim, benim isteidiğim gibi asla olmuyor sonuçta.

9- Oyunda korner buğundan bassetmişsiniz, benim fark ettiğim başka bir buğ var, oyunun tüm güzellğini alıyor. Diyelim ezik defans oyuncularınız olsun, yavas oyuncular, defansı ful öne çekin, orta yeri olarakta tüm oyunculara deep seçeneğini seçin. Göreceksinizki sandığınız kadar arkaya top kaçmıyor, hatta ben bu yöntemi birçok yolla denedim, mesela hiç press yaptırtmadım takıma, defans çizgisi önde olduğu için sanal bellek sapıttı, toplar benim defansın dibinden aynen döndü, kısacası fark yemem gerekirken sanıldığı gibi fark yemedim. Tersini düşünürsek, orta yeri çizgi dediğimizde işte ozaman normal baskıyı yiyor vede maç farka gidiyor.

10- Istatistik bilgilerde yapilan ortalarda verilmeli, mac esnasinda ortalari kim yapmis bilmek istiyorum, belki ona göre antreman sistemimi değiştiricem.

oyunu alanı 2 hafta oldu şimdilik benden bukadar...

Nesil
    2005
    Yer
    Karşıyaka

şu logoları ve oyuncu resimlerini de türkiye ligleri için görebilirsek daha mutlu olucam.
    ayrıca türkçe dil seçeneği de istiyoruz
    Kurunun Yanında Yaş Telaş Yapmaz

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

ne güzel fikirler yazmış arkadaşlarım bende önceki yıllarda yazardım ama herhalde yıllar geçtikce yorulduk..

artık bir tek şey istiyorum oda hatasız kazasız crushdumpsız adam gibi düzgün bir oyun olsun yeter daha bişey istemiyorum...
    BÖBÜRLENME PADİŞAHIM SENDEN BÜYÜK ALLAH VAR

Geçmişini iyi bil ki, geleceğe sağlam basasın.
    Nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini unutmayasın...”
    Şeyh Edebali

Nesil
    2007
    Yer
    34

Nefret ettiğim fm 09 kadar iğrenç, absürt ,saçma ve bir okadarda işe yaramaz bir oyun olmasın yeter.

Nesil
    2006
    Yer
    sakarya

1_Çok iyi klüplerdeyken(inter,manc.utd.,real madrid,vs)oyuncularınız saçma sapan şekilde daha büyük klübe gitmek istiyorum demesin.Düşük ve orta sınıf takımlardayken bu gerçekçi ama büyük takımlarda tamamen saçmalık oluyor.Hele birde dünya sıralamasında birinciyseniz.
    2_Yıldız oyuncuları 30 yaşı geçmeden almak çok zor olsun.
    3_Bir oyuncuyu alırken önce menajeriyle görüşülsün
    4_eskiden olduğu gibi ev-araba gibi opsiyonlarda olsun.
    5_2009 çıkmadan önce istediğimiz gibi takasla transferde eşdeğer oyuncular ise olabilsin.
    6_Bizim dışımızdaki takımlarda takasla transfer yapsın.
    7_Transfer bütçeleri gerçekci olsun.
    8_Transferi tamamlarken klüp başkanı onay versin
    9_parasal konularla klüp başkanı daha çok ilgilensin sorumluluk onda olsun çünkü oyunda hiç transfer yapmasanızda klüp kötüye gidiyorsa kovulabiliyorsunuz çok saçma biz sonuçta mali müşsavir değil antrenörüz.Kovulacak birisi varsa oda başkandır.
    10_ronaldo gibi oyuncular rakibin sağından atıp solundan geçme gibi action hareketler yapsın ve bunu 3dde görebilelim.
    11_klüpler ihtiyaçlarına göre transfer yapsın.real madrid,inter oyunda alınacak oyuncu bırakmıyor 1 sene sonrada çok ucuza satıyor oyunda zevk kalmıyor.
    12_kornerden goller bir sezonda abartılı şekilde 30-40-50 olmasın defans oyuncuları gol kralı olmasın
    NOT:Belki bu söylediklerimizi değiştirmk yapmak çok zordur ama genede denensin VE OYUNDA TÜRKÇEDE OLSUN.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Bence yıllar sonra bile eğer Avrupa Kupasını ilk kez kazanmışsak o günü kulüp kutlamalı..

2003 yilinda bir hevesle basladim oyunu oynamaya 2004te oyun harikaydi surekli oynuyordum 2005 ve 2006da bence oyun zirvedeydi en iyi mac motoru o yillardaydi. Oyuncularin 0 dan bos adama pas atmasi falan, yetenekli futbolcularin kaleci ondeyken ustunden asirtmasi vs. ve o yillarda gece yataga 4te gidip hatta bazen bilgisayar basinda uyudugum oldu ve sabah 7de kalkip okula gittigim. Okulda defterime mac kadromu gelecek maclarimi yazip taktik cizdigim oldu azimsanmayacak kadar.Her haftasonunu 4 gozle bekleyip haftasonuda sabahin 7-8inde kalkip oyunu oynadigim oldu baska ne kaldirabilirki o saatte bizi?
    2007 ciktiginda 2006yi ozlemistim ama yinede oyundan sogumadan oynadim ayni sekilde.2008 ciktiginda heyecan ve beklenti hemen huzun ve hayal kirikligina donustu.Oyundan hemen sogudum surekli takim degistirdim hile yapip eglence katmaya calistim ama olmadi 3-4 ay oynayip biraktim.2009 cikti herkes bugune kadarki en guzel FM dedi 3d var dedi orjinal almayi kafaya koydum ama internete 1 hafta once dustugunden dayanamadim indirdim bi sekilde kurdum ve oynamaya basladim ama daha en basta hayal kirikligiyla.Gordugum en yavas FM, mantiksiz mac motoru, sacma sapan hatalar, ne yaparsan yap defansin arkasina kacan toplar.Her sutun kaleciye gitmesi ve o cocukken oynadigimiz o maket askerler gibi oyuncularla birlikte berbat bir 3d. Oyun yenilendikce yapay zeka 2009da 0'a kadar indi ve zannediyorumki bir cok kisi oynamayi birakti.

2010'dan niye umutluyum.Bu giderek dibe vuran oyunu gelistirmek isteyecekler ve tekrar eski yada yeni ve daha iyi havasina sokacaklar.
    Her sene 1-2 tane yeni ozellik yukleyip bir sonraki seneye yeni ozellikler duyurmaktansa 1 sene bomba gibi oyun yapin gelecek sene ayni oyunu kucuk degisikliklerle cikarin yine cok satarsiniz. Cunku en iyi her zaman en iyidir ki eklemek isteseler tum istenilenleri her sene 15 tane ozellik ekleseler 10 sene farkli oyun yaparlar.
    Gelelim benim dusuncelerime :
    1- Kesinlikle oyunda yapay zeka istiyorum
    2- Mac motoru maci izlerken hop oturup hop kaldirmali ve yukarda saydigim ve saymadigim daha bir suru sacma sapan hata giderilmeli
    3- Eger adam akilli 3 boyutlu oyun yapilmayacaksa 2 boyutluya tekrar donulmeli
    4- Medya gelistirilmeli.2009da daha iyi bir medya vardi ama yine yetersiz ve sıkıcıydı.Hep aynı sorular artık ezbere cevap veriyorduk. Peşinde oldugumuz bir futbolcuyla ilgili sadece ilgileniyorum demektense bir cok demeç verebilmeliyiz.
    5- Bir cok kisininde dedigi gibi mac sonralari ve ozellikle buyuk basarilardan sonra kupa kazanmak vs. bir cok degisik mesaj gelmeli. Mesela gazetelerde atilan basliklar, tebrikler, basin toplantilari, menajere ve futbolculara olan teklifler, hatta direk teklif gelmeden bi fikrimiz sorulmali ve oyuncuya diyebilmeliyiz ben seni takimda gormek istiyorum ama bu takim seninle ilgileniyor, ya da her sekilde bu takimda kalacaksin vs.
    6- Baskanla konusmaliyiz ve bu cok detayli olmali
    7- Futbol Direktor'u gunumuzde bir cok ise yararken oyunda sadece ismi var. Gerektiginde onu gondermeliyiz bir futbolcu icin kuluple konusmaya her isi menajere birakmamaliyiz.
    8- Her sene talep ettigimiz ve artik bu sene bekledigimiz yonetime transfer listesi sunmaliyiz ve yonetimdende arastirdigi futbolcularin listesini almaliyiz ve gerekirse baskan demeli biz bu futbolcularla her konuda anlastik sen ne dersin.Tanimiyorsak mac kasetlerini izleyelim.
    Hatta baskan bazen kendi transferde yapsin.Gerekirse baskanla aramiz acilsin. Yani gercekci olsun biraz gunumuzde bunlarin her ulkede bir cok ornegi var
    9- Mac oncesi ve sonrasi yorumlarida cok basit buluyorum hala ve mac sonu basin toplantisi olmali.Orada detayli konusabilmeliyizde gerektiginde terketmeliyizde 2009da boyle bise vardi galiba ama uzerinde bir kac degisiklikle iyi hale getirilebilir. Mesela ilk 15 dk etkiliydik sonra kotu oynadik, 2. yariyada hizli basladik ama aradigimiz gol(leri) bulamadik. Bu sadece 1 ornek cumle.
    10- Daha onceki yillarda da hep talep ettigim. Oyuna biraz eglence katilmali. Mesela bir turk kulubunde taraftarlar takima baklava getirmeli antrenmanlarda. Yabancilarda da onlara ozgu biseler yapilabilir.
    11- Sampiyonlar ligi maci baslarken sampiyonlar ligi muzigi onerisi cok hosuma gitti.Kucuk bir introda olsa eglenceli olurdu ve havaya girerdik.
    12- Mac oynanirken hizli komut verebilcegimiz kisayollar olmali. Mesela F1e basinca hucum yapin, F2de defansa agirlik verin, F3te pres yapin gibi. Bunlar genel degil anlik olmali mesela oyunun 3-5 dk.sini etkilemeli ayni menajerin saha kenarindan hareketlerle anlatmasi gibi.
    13- Oyun durdugunda bi sakatlik oldugunda yanimiza en yakin futbolcuyu cagirabilelim ve ona biseler soyleyelim belki bu gercekteki kadar gelismis olmaz ama kucukte olsa etkili bir detay olur.
    14- Korner ve Frikik atislarina cok sayida secenek getirilmeli hatta bunlar biz taktiklerde secerken intro seklinde olmali ve o taktikte futbolculara nerede duracagini gosterebilmeliyiz. Ornegin kale diregine, ceza sahasi disina, penalti noktasi sert ve yerden orta ya da on direge kesilen ortada on direkteki oyuncu arkaya atmali topu ve buna bir cok farkli secenek getirilmeli kendi taktiklerimizi yaratmaliyiz eger menajersek. Frikikte ise hep 1 futbolcumu vurcak sagdan X soldan Y. Yapay zekaya gore macin durumuna ve pozisyona gore bizim sectigimiz futbolculardan 1 tanesi vurabilir. Yada kisa mesafeden biri uzaktan biri vurur. Sasirtmalar, aldatmacalar olur.
    16- Bol bol farkli gol izleyebilmeliyiz.Hep ayni golleri izlemek hic guzel olmuyo ve genelde topu hep kaleciye vurmak. En usta oyuncu bile kaleciyle karsi karsiya kalinca gol atma ihtimali %1 :S
    17- Sahada kavgalar cikmali bazen tartismalar olmali. Futbolcular kendini yere atmali. Kartlar cikabilmeli bir pozisyonda 1den fazla. Ben hic birden fazla ayni anda kart ciktigini gormedim simdiye kadar. Gunumuzde her hafta kesinlikle 1 ligde yasadigimiz bir olay bu ve hatta ligine ve takimin agresifligine futbolcunun agresifligine gore mac icinde degismeli. Macta lugano rakibine caktirmadan tekme sallamali mesela bazen bunu yan hakem gorup orta hakeme soylemeli bunlari yapmak zor olmasa gerek o kadar profesyonel insana
    18- Transfer konusu daha gercekci olmali. Bu konuda herkes cok farkli gorusler belirtmis ama Ronaldinhonun zaten bi suru parasi var Fener yillik 15m veriyo diye gelmemeli mesela. Kariyerim acisindan reddedim falan gibi aciklamalar yapilmali.Ve yalanlama sadece 1 secenek olmamali bir kac secenek daha eklenmeli. Futbolcu yada onun menajeri konusmali bazen teklif aldik diye yada bazen yalanlamali

Daha yazmak istesek bunun 2 kati kadar daha sey yazariz hep birlikte benim aklima gelmeyip cok onemseyip atladigim yer mutlaka olmusturda. Demekki herse 1-2 tane yenilik yapmaya gerek yokmus bol bol yapilmaliymis cunku yeterince cok eksiklik var oyunda.

Eger bu bir menajerlik oyunuysa bunun e onemli seyi taktik olmali oyunun puf noktasi taktik olmali taktikler yenmeli maci ve tabiki futbolcular. Mesela gunumuzde Lucescu hangi takima gitse basarili oluyor. Bu adamin kendine has bi taktik anlayisi var ve gerektiginde degistiriyo oynamalar yapiyo 1 sezon 1 taktikle bitmez bir cok takim 5-6 farkli taktikle oynuyor. Ve dedigim gibi belkide en onemli yenilik olabilir. Kornerler, frikikler, mac komutlari(kisayol tuslariyla) kisaca mac icerisinde ve mactan once yapilan taktiklere cok onem vermeli SI. Eger isteseler hepsini yapabilirler en iyi sekilde ama istemiyorlar bence.

Cok uzun bir yazi oldu farkindayim goruntu kirliligi icin ozur diliyorum ama uzun zamandir FM oynayamamanin ve son zamanlarda giderek cokuse gecen bu oyunun icimde yarattigi sikintidan dolayi bir nevi icimi dokmus oldum. Umarim bizi hayal kirikligina ugratmazlar bu kez ve aksine basindan kalkamayacagimiz bir FM yaparlar
    Herkese iyi eglenceler...

Nesil
    2008
    Yer
    Bursa

Daha fazla istatistik görmek istiyorum ,
    mesele maç sırasında toplam pas sayısı , sahanın hangi bölgesinde ne kadar yoğunlaşılmış gibi...
    Antreman ekranında, oyuncuları birbiriyle karşılaştırmamıza yardımcı olacak kapsamlı bir "training performance" bölümü...

Ben Türkiye 2. liginden bir takımı 6-7 sezon içinde şampiyonlar liginde iddalı hale getiriyorum..Nasıl oluyor bu tabiki regenleri takip edip ..sonra alıp bir kaç sezon sonra astronomik bir fiyata satarak ..Böyle olunca bir anda kulüp zenginleişiyor iyi oyuncular alıyorsunuz ve bir bakıyorsunuz oyunda heyacan kalmadı ...İsteğim şu bu kadar abartı regenler çıkmasın ve bu regenleri transfer etmek çok zor olsun arsenal dururken benim A.demirsporu tercih etmesin..Ve normal oyuncularında transferi zor olsun.Ben çok rahat bir şekilde bir sezonda tüm futbolcularımı satıp geçen sezondan tamamen farklı bir kadro oluşturabilirim..Bu çok saçma transfer bizi bir hayli zorlasın istiyorum ki sezonda en fazla 5-6 transfer yapabilelim..

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Yapay zeka geliştirilsin.. Yapay zeka yok aslında oyuna dahil edilsin

pek rastlamadım ama regenler çok iyi çıkıyormuş çok abartılı olursa oyunun zevki olmaz tabii..

Sonra transfer yaparken oyuncu almak biraz daha zor olsun..
    rakip takımlar adam gibi transferler yapsınlar ligi daha rekabetçi yapmaları gerekiyor buda yapay zeka ile olur..

2D 3D Arasında pek fark yok oyunun amacı aynı meşin yuvarlak

ben 2D oynuyorum 3D Biraz değil çok eksiklik var dahada geliştirilmesi lazım gerçekçi olması lazım..

wallaha bence türkçe dil seçeneği ve kesinlikle türkcell süper liginin datasının gerçeğe uygun yapılmasını istiorum..bu dışında bi futbolcuya 50-60 milyon euro'lar teklif etmekten bıktım düzeltilmeli..gerçek hayatta bile ronaldinhoya ya 17 milyon euro veriliosa...

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

Quote Originally Posted by karlkani#23 View Post
    Yapımcılardan sadece tek birşey istiyorum...
    Bana FM 2007'i verin sadece gerekli güncellemeleri yapın 3d felan umurunda değil benim...
    Al benden de o kadar fm 06 da ıolabiliri...
    [CENTER][B][SIZE=2][COLOR=black][/COLOR][/SIZE][/B] [/CENTER]

birde dikkat ettinizmi bilmiyorum arkadaslar ama duran toplar sadece kalenin tam karşısında oluyor serbest vurusu çekecek oyuncu sadece şut çekiyor veya yanındaki adama veriyor,kenarlarda faul hiç olmuyor orta açan olmuyor

Sayfa 2 / 8 İlkİlk 1234 ... SonSon

Mesaj Yetkileri