Arjantin Futbol Federasyonu Başkanı Julio Grondona Basın Toplantısı:
Grondona: Bugün bundan 3 saat önce Maradona ile bir toplantı yaptık.. Kendisi artık çalışmak istemediğini belirtti. Arjantin Milli Takımı'nın başına geçtiği günden beri eleştirilere maruz kalmaktan bıktığı için görevini bırakmak istediğini bize iletti. Bizde Arjantin Futbol Federasyonu olarak Maradona'nın istifasını kabul ettik. Kendisi çok üzülerek ayrıldı ama bence de ayrılması gerekiyordu. İstifasını kabul ettikten sonra kendisini yanıma çağırdım. Bize önerebileceğin yeni bir menajer var mı diye sordum.. O hemen yanıtladı: Nam-ı değer El Paquito. Yeni teknik direktörümüz bizim ona götürdüğümüz teklifi saniyesinde kabul eden El Paquito olmuştur.. Şimdi sözü kendisine bırakıyorum..
El Paquito: Öncelikle bugün burada bulunmaktan çok mutlu olduğumu belirteyim. Bana bu teklifi sunan Arjantin Futbol Federasyonu'na da ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum. Ve tabi ki çok yakın arkadaşım daha doğrusu abim Diego Armando Maradona'ya beni önerdiği için minnettarım. Hedefimiz tabi ki 2010 Dünya Kupası'na katılmak. 2.olamamız bizim için hiç bir problem içermiyor. Paraguay'ı yenebilecek güçteyiz. Yeter ki isteyelim. Şimdi basının sorularını alabilirim..
Jose Cap: Peki sayın Paquito atak oynamaya çok yatkın bir kadronuz var, buna göre nasıl bir oyun stili yaratmayı düşünüyorsunuz?
El Paquito: Evet dediğin gibi atak oynamaya çok yatkın bir kadromuz var.. Ben her zaman için çift forvet oynamayı isteyen bir teknik adamım. Bana göre çift forvet oynamanın en iyi yolu 4-4-2'dir. Ama bu her zaman 4-4-2 oynayacağımız anlamına gelmez..
Maria Spinetto: Sayın Paquito kadroda herhangi bir değişikliğe gitmeyi düşünüyor musunuz? Olacaksa hangi oyuncular gidecek, personel kadrosu değişecek mi?..
El Paquito: Biz burada devrim yapıyoruz Sinyorita..
Böylece yeni takımımız Arjantin Milli Takımı oluyor..
Kuralları okudum ve kabul ediyorum.