Forumda 2006'dan beri öyle böyle bulunuyorum. Benim için en güzel sene 2011'di. MSN grubunda toplaşıp pes5 turnuvaları atardık hamachi üzerinden. 2010 ve 2011 jenerasyonu çok iyiydi. Birçok aynı yaş grubundan aktif üye vardı. BafRaLı (Tolga) gibi güzel adamlar vardı. Ben de çok fazlasıyla aktiftim. Günümün en az 10 saatini forumda geçiriyordum.
Sonra o jenerasyon üniversiteli oldu , hayat telaşları başladı , yoğun oldular , sosyal ortamlara girdiler ve bana göre çöküş 2012 yılında başladı. 2012'den beri foruma çok yazmam ama hep takip ederim , 2012 sonrası aktflik %70 azaldı.
Yine de şuan forum birçok yabancı foruma göre çok iyi aktif seviyede. FM-Base'dan sonra en aktif ve kaliteli bilgi sunan sitelerden.
Bazı fm forumları var , adam konu açıp birşey yazıyor , link yok birşey yok , ama yazıyı bile üye olmadan göremiyorsun. Konuya 300 mesaj gelmiş , 297 tanesi teşekkürler, askdkaskd, aaaaaaa, jjjjjjjj, gibi mesajlar.
Ama bilgi paylaşımı olarak çok kötü durumda forum , ne dogru düzgün rehberler hazırlanıyor ne başka birşey. Yabancı forumlarda 4-5 sayfalık taktik vs. rehberleri bulunurken burada bunu bulmak zor. Var elbette ama yeterli değil. Çünkü FM'yi ezbere bilen adamlar , yönetici kadro şuan 30-35 yaşlarında adamlar ve belki evliler , hayat uğraşları var.
Yine de memnunum forumdan.
Eskiyen forum veya işlev değil FM'nin daha çok endüstiriyelleşmesi.
Firmanın korsan oyunun önüne geçmek için getirmiş olduğu yenilikler ister istemez korsan oyunun en fazla döndüğü ülkemizde FM'nin ciddi biçimde oynayıcı kitlesini yok etti. Yanlış anlaşılmasın tabiki korsan oyunu savunmuyorum ama Türkiye'nin gerçeklerini de unutmamak gerek.
Bugün kaç tane internet cafe'de FM 14'e rastlayabilirsiniz? Ağır kullanıcı kitlesi dışında diğer kitlesi maalesef uzaklaştı. Eh durum böyle olunca da oyunun çıktığı 2-3 aylık periyot ve devre arası veritabanı güncelleştirmesi dışındaki yoğunluk dışında tüm FM siteleri dutluk oluyor.
Forumun FM dışında kalan bölümleri yeterli mi? Bence onlar da biraz daha hareketlendirilebilir bunun için yeni siteyi bekleyenlerdenim. Büyük bir atak olacaktır, hep beraber göreceğiz.
...
Yeni site diyorduk ne oldu acaba o iş yıllardır bekliyoruz.
Az kaldı yeni site için. Çok az![]()
Çalışmalar sürüyor, 2 hafta içerisinde yayına gireceğiz.
Hayat durmuyor tabi. Yaşlanıyor yaşlandıkça keyiflerinden uzaklaşıyor insan. Ne olursa olsun FM seven insan eninde sonunda oyuna geri döner. En son 25 yaşımda oynamışım, yaş oldu 32 düştük yine FM'nin ağına![]()
Bu ülkede FM oynayan insan bu foruma da mutlaka gelir. Başka bir FM sitesinin sahibi veya yöneticisi bile olsa buraya mutlaka gelir![]()
Eskiden komik mesajlar kapak oluyodu sitede şimdi o adette yok oldu. Geleneklerimizi unuttuk iyice![]()
Bence baga dede değil bir antikaHani bazı araba firmaları eski urettigi bir modelini sshibinden alıp muzesine koyarya bagada oyle işte turksportal alıp ana sayfaya koymadı lazım profili. Profilide kilitlemeli
![]()
Olm Bir Gidin La
Dede Vasfı Önce Aytaç ile Gabi'nin Sonra Onu Takiben Ben ve Hashüs Geliyoruz Arkalarından. Siz Bir Gidin Hele Burdan
En Tehlikeli İnsan Az Anlayıp Çok İnanandır. "A.Çehov"
Eskiden data editörler bu kadar aktif değildi. FM çok detaylı bir oyun olmasa da oyunun derinliklerine inemediğiniz için paylaşımlar çok değerliydi, okunuyor ve yorum yazılıyordu. Şimdi tam tersi. Ben sitenin ve forumun ilk zamanlarını bilmiyorum ama 2006 yılından beri aktif olarak bu sitedeyim. Özellikle 2006-2007 yılları çok aktif bir siteydi zaten. Herkes bir şeyler üretme gayretindeydi ama her şeyde olduğu gibi FM'de de hazır yiyici olmaya başladık.
Uzun süredir yeni site yeni site diyilip duruluyordu. Üst mesajlarda 2 hafta sonra yayına girecekmiş diye okudum. Umarım girer de ölmeden şu yeni siteyi görebiliriz. Zira çok şey beklenen güzel bi projeydi. Bir de görebilsek.
Birde eskiden Turksportal daha güzeldi sanki. Şu zamanlarda vasat takılıyor forum. Yada bana öyle geliyor bilmiyorum. Eskiden daha tatlı daha bi iyiydi. Şu zamanlarda o günlerden eser yok.
Yeni site girebilirse yayına, onunla birlikte tekrar eski günlerini aratmaz umarım.
yok be ne 2 haftası. var daha![]()
Bu sitenin yenileneceği de şehir efsanesi gibi bir şey oldu. Ben 5 yıldır üyeyim, 5 yıldır konuşuluyor bu konu.![]()
Screw you guys, I'm goin' home
Eskiden seviye daha yüksekti ve yanlışları savunmaya hevesli olanların, kraldan çok kralcı olanların sayısı bu kadar fazla değildi. Forumun eski tadı yok artık bana göre, haliyle daha fazla durmanın anlamı yok.
Yeni site şimdiden hayırlı olsun.