Semenya kanıtlamak için açıp gösterecek!
Güney Afrikalı atlet Caster Semenya’nın kadın olduğuna neredeyse kimse inanmıyor
EREN BOZKURT / VATAN
DÜNYA Atletizim Şampiyonası’nda bayanlar 800 metrede en yakın rakibine 20 metre fark atıp şampiyon olan Güney Afrikalı atlet Caster Semenya’nın kadın olduğuna neredeyse kimse inanmıyor.
KONUYLA ilgili konuşan 18 yaşındaki genç atletin antrenörü Michael Seme ilginç bir hikaye anlattı: “Bu tür söylentilerin ortaya atılması bizim için yeni değil. Hatta geçenlerde bir benzin istasyonunda bayanlar tuvaletine girmesine izin verilmedi. İşte ilk kez onu orada çok kızgın gördüm. ’Ben bir kadınım, istersen indirip sana göstereyim’ diye bağırmaya başladı.”
SEMENYA’NIN annesi Dorcus Semenya “Ben kızımın ne olduğunu gayet iyi biliyorum. Eğer şüphesi olan varsa gidip komşularımıza sorabilir” derken, G.Afrika Atletizim Federasyon Başkanı Molatelo Malehopo ise “Kendisi de daha kadınsı görünmek isterdi ama hiç birimiz görünüşümüzü seçemiyoruz” diye konuştu.
KADIN MI, ERKEK Mİ?
Bayanlar 800 metrede şampiyon olan Semenya ‘kadın mı erkek mi’ sorularından bıkarken antrenörü Michael Seme bu olayın sık sık başlarına geldiğini ifade etti. Seme sporcusunun bir defasında benzincide bayanlar tuvaletine alınmadığı için isyan ettiğini açıkladı. La Gazetta Dello Sport da yandaki fotoğrafla olaya yeni bir boyut kattı.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
http://fotogaleri.haberler.com/altin...ogaleriler_ust