si games insanları keriz yerine koymaktan vazgeçmedikçe orjinal almayı düşünmüyorum.
si games insanları keriz yerine koymaktan vazgeçmedikçe orjinal almayı düşünmüyorum.
fiyat ve kaliteyi onaylarsam orjinal alacağım![]()
Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.
Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...http://www.twitch.tv/nannar_hhc
Orji fm 2010 güzel olcak![]()
SI Türk FM'cileri keriz yerine koyduktan sonra isterlerse oyunun merkezini Ankara'ya taşısınlar, "Nasılsa, yasla alır bunlar" düşüncesiyle oyun çıkarttıktan sonra "İstediğimiz satışlar olsun dil desteğini ekleyeceğiz" diyip hâlâ dil desteği bekledikten sonra, bu kadar BUG'u gözlerine gözlerine soktuktan sonra hâlâ bi yerinden sallamıyorsa kullanıcılarını, Kusura bakma dostum. İki dünya bir olsun o şirkete para kazandıramam ben.
İstedikleri satışlar olacakmış. Telefonla aktivasyona devam...
Kimse burada korsanı savunamaz, dikkat edin medievil.
Orjinal kullanmadığınız sürece söz söyleme hakkınız yok.
CM FM'ın yanına bile yaklaşamıyor, bırakın Türkçe dili eklentisini.
Belki oynamayacaksınız bile CM'ı, alıp kenara koyacaksınız.
CM moturunun ne kadar başarılı olduğunu düşünüyorsunuz?
FM'ın yanına bile yaklaşabilecek hiç bir menajerlik oyunu yok.
FM'ın altında çalışan çok başarılı bir yapay zeka var.Bu oyun yılların deneyimi.
Yamalar hata düzeltmek için değil, insanların geri bildirimleri ile istediklerini uygulamak için.
Yazılımda bir kod eklediniz mi diğer kod bozulur, onu düzeltirken de başka kod.
Bilmediğiniz için bu kadar ağır lafları söylemenizi anlıyorum ama hoş karşılamıyorum.SI Games kendilerine ait bir oyun yazsa idi CM gibi kafalarına göre bir oyun çıkardı.
Yamalar sizin için çıkarılmış, hoş karşılamanız gereken bir olay.
İngilizceniz var ise gidin yazın SI foruma, sizin düşüncenizi oyuna uygulasınlar başarılı ise gerçekten.
İngilizlerin güzel bir sözü vardır, ucuz alacak kadar zengin değilim.
İstediğinize para vermekte özgürsünüz, boşa giden para sizin sonuçta.
Alınan orjinal oyun sayısı hayalinizin 10da biri bile değil.
Türkiye'de oyun satılmıyor değil, hiç satılmıyor.
Biraz oyun alsaydınız belki çoktan çıkmıştı Türkçe oyun.
Bütün yazılım firmaları en düşük oranda bile kâr etmeyecekleri bir bölgeye uygun çalışma yapmazlar.Kurumsal firmalarda çalıştım ve bunu hep gözlemledim.
Bu oyunun rakibi yok.
Rakibi olmaya çalışan bir oyun Türkçe dil çıkartmış.
Biraz orjinal oyun almaya çalışsanız, hazır dikkatlerini çekmişken Türkçe yapmayı ciddi düşünebilirler.Biz bunun için gerekli iletişimi, gerekli girişimleri sürekli yapıyoruz, özveri gösteriyoruz.
Bu yıl herşeyden farklı, siz dikkat çekilmişken olumsuz gitmeyin, bozmayın gidişatı da Türkçe oyun için artık elimizde ciddi bir koz olsun.Bu yıl almazsanız belki bir daha hiç dikkat çekemeyeceğiz bu kadar.
Last edited by Cengo : 23.Ağustos.2009 at 00:08
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Aslında oyunun çıktığı dönemde çok daha kaliteli ve eğlenceli oyunlar çıkıyor ama el mahkum fmden başka ona rakip olabilecek oyun yok.Diğer çıkacak oyunlarında akibetine göre alabilirim.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Edit:Fm'a rakip olabilecek menajerlik oyunu yok demek istedim =)
Last edited by Gangstaa : 23.Ağustos.2009 at 00:26 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
CM ile FM'yi kim karşılaştırdıki ?
Cengiz abi durumu özetlemiş.![]()
Bazı arkadaşlar orjinal oyun alanlara keriz gibi bir yaklaşımda bulunmuş bu hiç hoş değil. Eğer oyunu korsan alıp çok fazla hata ile karşılaşıyorsanız oyunu orjinal alıp oynamanızı tavsiye ederim. Üç yıldır orjinal oynuyorum ve bu yılki oyunda sadece bir problemle karşılaştım. O kadar.
Siz önce bir orjinal alın bir adım atın, onlar on adım atarlar. (Tabii maddi durumuz elverişli değildir, alamıyabilirsiniz bu kişilere zaten laf söylemek hakkımıza düşmez.)
Fm 07 08 i orjinal aldımda ne oldu? Sonuç aynı. Hatta bir arkadaş yazmış orjinal alanlara keriz gözüyle bakılıyor diye. Ama yanlış ben orjinal aldığım için kendimi keriz hissediyorum. Sebepler belli senelerdir aynı hatalarla çıkıyor FM.
Kimse bana geri bildirimden falan bahsetmesin. Fm 09 u yamasız bir şekilde oynayın bakalım kaç hafta tahammül edeceksiniz. Sakatlıklar, kartlar, saçma sapan buglar... Gerçi aynı hatalar 9.3 dede azaltılmış şekilde var ya neyse..Bu geri bildirimlerin değerlendirilmesi falan değil. Düpedüz işini yapamama. Bunu sadece bu zeki! firma yapmıyor zaten. Birçok oyunda yama çıkıyor ancak yama çıktıktan sonra yeni hatalar oluşmuyor.
Zaten geri bildirimleri si nin çokta önemsediğini zannetmiyorum. En azından Türkiye için. Resmi araştırma bölümünde onlarca sayfa geri bildirim var acaba kaçı oyuna yansıtılmış. Örneğin bir semihin semih gibi olması 2 seneyi aldı. Açın eski mesajları okuyun. Her ne kadar eski bir mesajda olsa semih için "kafa vurmayı bilmiyor" diyen araştırmacılar var Fenerbahçe bölümünde.
Kendi adıma konuşayım ben iki senedir kendime düşeni yaptım gttim orjinal oyun aldım. Geri bildirimmi? Onuda yazdım. Sonuç ne oldu? Aynı. Peki neden hep aynı tas aynı hamam? Kendi fikrimi sizden alıntı yaparak yazayım:
FM'ın yanına bile yaklaşabilecek hiç bir menajerlik oyunu yok.
Sebep bu yeni diğer adıyla MONOPOL PİYASA. Si de bunu bildiği için kullanıcıları çokta umursamıyor. Ben bugları düzeltmesemde nasılsa bunlar mecburen bu oyunu alacak düşüncesindeler. Yazmışsınız ya bir kodu düzeltirken öbürü bozuluyor diye. "Nasıl olsa rakibimiz yok şimdi kim uğraşacak bu kadar kodu baştan yazmak için" diye düşünüyorlar bence.
Bende bu yüzden orjinal falan almıyorum artık bu oyunu. Bakarsın fm 2010'u hiç oynamam cm 2010 oynarım. Sanırım siz full sürümü oynamış ve beğenmemişsiniz! Belki ben beğenirim. Belli olmaz.
Ayrıca benim ürünüm satılsın daha sonra belki türkçe yaparım diye bir düşünce çok manasız ve mantıksız. Bunu ancak si söyleyebilir zaten. Biraz garip bir örnek olacak ama Manowar isimli bir rock grubu vardır belki bilirsiniz. Hatta metallica için türünün en iyisi Manowar için ikincisi denir. Adamlar gidip türkçe şarkı yapmışlar? Neden sırf hayranları istiyor diye. Adamlar Türkiyede çokmü albüm sattı? Hayır. Sadece ve sadece böyle bir istek var diye yaptılar. Yani mesaj kaynaktan alıcıya gitti alıcıda olumlu yaklaşıp cevapladı. Bir nevi dönüt aldı.
Verdiğim örnek mantıksız gelirse anlarım. Ama ikinci bir defa düşünün ve bir önceki mesajımı tekrar ve tekrar okuyun. Korsanı kimsenin desteklediği yok. Ancak pazarlamadan nasibini almamış bir firmaya ve buglarla dolu bir oyuna artık 80 tl vermiycem. Onun yerine gider iki tane ps3 oyunu alırım daha iyi. Nedenmi adamlar PSN yi türkçe yapıyorda ondan...
Senin hiç oyunun durumundan haberin yok galiba? SI'da database fakat kaç yıldır aynı hüsranı yaşıyoruz. Eidos ise 2-3 yılda epey bi toparlandı fakat database yok. Eidos'a güveniyorum. SI'de avunsun en iyi oyun biziz diye. Evet iyi oyun fakat kötünün iyisi.
Şuan ki hükümet gibi işte.
2010 için, CM yi ve FM yi test etmiş birisi olarak şunu söyleyebilirim ki herzamanki gibi yine FM ...
CM'de Türkçe dil olması İngilizce bilmeyenlerin oyunu iyi anlamalarına imkan verecek çok güzel fakat oyun ne kadar oynanabilir? Ne kadar gerçekçi? ne kadar uzun süre oynanır? İşte bu soruların cevabını alamıyorum CM'de.. FM'de ki sürekliliği göremiyorum. CM'nin saçmalıkları fM'de yok. FM'de hiç mi saçmalık yok elbet var ama bu oran beni tatmin ediyor.
Oyun hatalarına gelecek olursak her oyunda olduğu gibi iki oyundada sorunlar oluyor, olacaktır, bu kadar kapsamda hata olmama şansı yoktur. FM'de ki problemler can sıksada, çok derinlere inen bir şekilde kapsama sahip bir oyun ve bu geniş yelpazede düzenlemeler başka noktaları tetiklemekte, kurgu ve algoritma ne kadar mükemmel olsada sorunların çözülmesinde zaman faktörünüde düşünürsek hataları önlemek çok zorlaşıyor, bir düzenleme talep ettiğinizde bunun nelere yol açabileceği kurguları ve analizleri çok vakit alabiliyor. Bu sene 2010, 09 ile gelen hatalar düzeltilmiş, oyunun kapsamını daha ön plana çıkartan ve yeni hataların oluşmayacağı şekle gelecektir...
Olayın pazar payında ise sadece isimden pay kazanan CM'nin yeni stratejileri bence FM oyuncusunun yararına olacak, istediğin kadar öde mantığı ise Türkiye'de ki mantığı düşünürsek bu oyuna 1€ bile ödemeyi fazla gören insanımızın olduğunu gösteriyor... Çünkü kopya ürün ile yaşamayı öğrenmişiz. Her ne kadar EIDOS pazara sert bir giriş yapmayı hedeflesede, Türk oyuncusu olarak kazançlı biz oluruz çünkü yapılan yenilikler SEGA'nın bu pazara gözlerini çekmesini elbet sağlayacak. Eğer kötü CM (SEGA'nın bakış açısı) bu pazarda yer bulabiliyorsa bizde bu pazara girmeliyiz kararı bu sene çok önemli bir gelişme olacaktır ve bizler bu soruyu sordurabilmek çok bekledik ve çok uğraştık. O yüzden CM yi her ne kadar kötülemiş olsamda yarattığı strateji nedeniyle SEGA'nın dikkatini ülkemiz pazarına çekmesi açısından çok mutluyum.
Pazar'da SEGA'nın bu vakte kadar orijinal oyuna ilgi yok Türkiye'de, o yüzden Türkçe olması çok zor mantığınında aşıldığını, artık arzı yükselt talepte yükselsin mantığına geçişin olduğunu gözlemliyoruz..
Ek olarak sevgili FM oyuncu arkadaşlarımıza 1 Kasım itibariyle Turksportal'ın Türkçe FM 2010'unun (yüzde oranı konusunda sormayın) yayında olacağı sözünüde en yetkili ağızdan vermek isterim.
Mustafa BudakTurksportal
"Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.Bugün yarına dünle beslenerek yol alır"Bertolt Brecht
Kaan Abinin dediği gibi saçma sapan sorunlar varsa 3-4. yamayı beklerim.Fiyatlarda uçuk olursa Fm 2010 beni unut derim.
PC kaldırırsa alırım
orjin alacağım her zamanki gibi
ancar = anıl erkan
Ben Orjinal alacağım.2. Kez.Fiyat pahalı ama olsun değer.
__________________________________________________ _______
İbrahim CİN
Sivasspor teknik Direktörü![]()
ABOOO ve Vierinin yazdıklarına diycek laf bulmak zor, tam manasıyla sermişler olayı önümüze.
Fm database ini göz önüne getirdiğinizde bundan sıfır hata beklemek gerçekten bencillik ve insafsılık olur. Şu forumdaki kaç kişi amatör de olsa programlama diliyle uğraşmış yada oturup kendi çapında bir program yazmayı denemiş onu merak ediyorum.
Seversiniz, sevmessiniz ona göre oyun alınır alınmaz orası ayrı. Ama bu oyuna sırf 2. sezonda türkiye liginde yönettiği takıma "Robinho" yu "Arjen Robben"i alamadı diye ateş püsküren nefret yağdıran adamlarda tanıyorum, tanıyoruz. Fifa Menerjerlik biçilmiş kaftan o zaman. Fifa nın ingilteredeki menejerlik satışı nedir? pazar payı yüzde kaç?
Hele şu ücret olayına günümüz şartlarında hiç bir genç gruba dahil arkadaş laf etmesin. Ericsson A 1018 kullanmıyoruz hiç birimiz dimi? Ellerde İphone lar - ki çakması bile 150-200 dolar- sonra gel burda 80 tl lik oyun için çingene moduna geç, alabildiğine de sömür forumu.1 kasımda türkçe çeviri müjdesi verilir, 2 kasımda girelim bakalım kimler lanet kusmuş harcanan emeğe. papaz pilav yemez işte öle her sefer. ayıp, yazık günah. az biraz mantıklı insanlarız, yorum yaparkende mantığımızı kaybetmeyelim.
1 Kasım olmaz 5 kasım olur 5 aralık olur farketmez. Bu sene içinde türkçesi çıktıktan sonra kimsenin tepki göstereceğini zannetmiyorum.
Sizinkide bir fikir tabi her iphone u olan her oyuna 80 tl vermeliye gitriyorsunuz. Bende iphone yok ama birde şu açıdan bakın: İphone 399 dolarlık satış fiyatını hakediyormu? Birde fm 2009 80 tl yi hakettimi, 2010 hakedecekmi? Sizce hakediyorsa alır oynarsınız kimsede birşey demez. Ama başkasına göre haketmiyorsa ve oyunu almıyorsa onada karışma hakkını kimse size yada birbaşkasına vermiyor.
Bu arada İphone demişken yeni gelen versiyonda Türkçe dil eklentiside olacakmı. İphone Türkiyede çok sattığı için değil çok satsın diye![]()
"Her iphone u olan her oyuna 80 tl versin" demiyorum, elinde 300-400 tl lik telefon varsa 80 e laf etmesin. Kendi çapında bazı şeyleri kanıtlamış bi oyunada hakkını vermek kadar doğal bişey yok.
Hak ettiğini düşünmeyen almaz orda problem yok ama bunu düşünüpte programla dilinin "d" sinden anlamayan gelip burda "şu şöle olmalı, burası bug dolu ne bu böle" filan derse hiç kusurada bakmasın onunda buna hakkı yok.
Seçenekler çok işte Cm var, Total Club Manager var gider onu oynar. Sen hem en iyisini, kusursuzunu bekle, hem oyun çıktığında torrentlerde sabahla, sonra gel burda "ağğbii yok yeaaa olmamış ya, öle gol olurmu ya" vb. haklı(!) serzenişlerde bulun.
Sen bişey vericeksin, fedakarlıkta bulunucaksın ki karşı tarafta elbet bi adım atar. Atmadıysa sende ilişkini kesersin.
Aynen katılıyorum. Bende o ilişkiyi kesenlerdenim işte. Bence asıl tepki hatalara değilde 2-3 senedir düzeltilmeyen hatalara. Örneğin sakatlık gibi. Her sene oyunda böyle bir hata oluyor onlarca sakatlık oluyor takımlarda. Bunuda bir türlü çözemediler. Yamalar çıkartıyorlar böylece oyun biraz olsun düzeliyor. Bazı forumlarda öyle ss ler varki oyunu bilmeseniz bırakın orjinal almayı kopyasını bile alıp kurmazsınız. DH forumlarında rastladığım bir ss de adam yeni oyun açmış daha 1 ay oynamamış takımda 10 küsür sakat varbirçoğuda ilk 11 oyuncusu. İşin kötü yanı aynı sorun fm 2008 dede vardı. Bence insanların tepkisi bunlara. Yoksa yukarıdada yazdım yama çıkartmayan oyun zaten yok gibi.
Orjinal oyundan yanayım her zaman sonuçta bu bir emek işi ama ;
- Yıllardır aynı safsatayı okuyan arkadaşlar, oyunu daha önce korsan da oynadım şu anda orjinali ile de oynuyorum iki durumda da oyun keyfi açısından bir fark yok, korsan olunca şöle hata verir orjinal alırsan vermez hikayesi Alice harikalar diyarında kaldı artık.
-Biz orjinal alalım sonra beyler bir baksın gönüllerinin keyfi olursa lütfedip oyuna Türkçe eklerler olayına benim 2.5 yaşındaki oğlum bile Babagım bebek mi kandırıyorsun diye güler komik olmayın, CM çok orjinal sattı da ondan mı Türkçe ekledi oyuna ? Çok masraflı bir işse bu Eidosun sokağa atacak parası mı çok ? Pazar payı FM nin yüzde kaçı kadardır? Papoa Yeni Gine dilini bile ekleyecekler nerdeyse Türkçeyi eklemeden önce. Bunu FM Türkçe dil eklesin diye söylemiyorum Türkçeyi eklemesinler ama saçma bahanelere de sığınmasın kimse.
Oyunun ekran görüntülerine baktım, bu kadar süs ayrıntı yine hayra alamet değil bende söylemesi. Benimle oynayanlar çok iyi bilir ne saçma takımlarla ne maçlar kazanılabildiğini oyunumuzun kusursuz Bugları yüzünden.
Oyunun Demosu çıksın bakarız demek müşteri ağzıdır ben öyle diyorum.
Kankacımın laflarının altına imza atarım.
Alın alın ileride geri dönüşlerini görürsünüz demek gerçekten çocuk kandırmaca ama bu tür kandırmacaya burdaki yaş grubu hitap etmiyor ne yazık ki.
Bir şeyi almak için tırnaklarınla kazıyacaksın gerekirse, bir yerle bağlantın olup da bu tarafı düşüneceğine adamlar haklı şu şu kadar masraf olur zaten bizim ülkede de korsan satılıyor yapmamaları doğal diye söylenerek değil.
Programlama konusuna gelince burdakilerin programlamadan anlamadığı ya da çok yakınlarının programlamadan anlamadığı nerden biliniyor. Belki belli bir soruşturma yapılmıştır değil mi?
Bir hatalar zinciri 3 senedir devam ediyorsa ve o hataların belirlenmesine ve tekrar tekrar hataların yetkililerine gönderilmesine rağmen düzeltilecek deyip tek bir adım atılmayıp daha da bozuluyorsa o oyunu yapanların işgüzarlığıdır, programlama ne kadar zorla bir bağlantısı olamaz.O sadece bir savunma avuntusudur yetkililer tarafından yapılan.
Bakalım ,dilerim bu 3. senede "bu sefer" düzeltilmesi gereken detayları düzelterek çıkarmışlardır. Siz diyorsunuz programlama ne kadar zor, peki bunlar oyunda şunu geliştirelim falan diye iyice eklerken zaten var olan bir zorluğu iyice zor hale getirmiyolar mı? İlk önce düzeltilmesi gerekeni yaparsın ,ekstraları sonra koyarsın. O yüzden umarım bu sene çıkardıklarında öncelikle düzeltilmesi gerekenlere dikkat etmişlerdir.Yoksa demoyu alırım şöyle bir bakarım,aynı hatalar mı var,beş para etmez diye bir kenara atarım.
Müşteriyi düşünmeyen elalemi zengin edecek halimiz yok.
Kimler kimler türkçe olarak yaptı oyunu.Bu bahanelere sığınarak mı yaptı? Ya da geçen sene en azından korsan önlendi hatalı hale getirildi korsan oyunlar.Madem aynı sistem devam ediyor niye çıkarılmadı?Çok mu zor? Hiç de bile değil. Sadece işlerine gelmiyor.
Bu arada ne telefonlar çıkmış öyle ben hiç birini bilmem.Nokia'nın standard telefonlarını kullanırım çünkü maksat öncelikle telefon etmek![]()
![]()
2 abimde çok güzel konuşmuş,katılıyorum abilerime.
Daniel Bryan'ın sakalının kılıyız !
cm 2006yı aldım dilim yandı bidaha öle bi hataya düşmem fm ile kıyaslanamaz bile...
neyin tartışması ki bu.. tiryakisi olan bi şekilde alır zaten orjinal oyunu.. niye enayi yerine konasınız ortada bir emek varsa bu fiyatlar normal zaten oyun piyasasında
FM'nin Türkçe'leştirilmesi ne kadar masraf olabilir ki ? Burada çeviri yapan arkadaşlar milyonlarca dolar mı harcadılar ? Tamam şirket biraz daha profesyonel çeviri yapmak zorunda ama yine de ne kadar masraf olabilir ki?
En fazla bir çeviri ekibi kurarsın 10 kişi çeviri için uğraşsa 20 kişi de çevirileri oyuna aktarsa 1 ay olmadan bitirirler işi.
Peki bu işin toplam maliyerti ne olur oyuna?
30 kişinin bir aylık iş gücü masrafında başka bir şey değil.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
devede kulak yani.
Burdan da önemli olanın niyet olduğunu anlıyoruz.
Last edited by sardokar : 27.Ağustos.2009 at 14:14 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
Arkadaşlar bırakalım bu Türkçe olursa alırım yoksa almam laflarını. Pahalı olduğu için derseniz anlarım ama Türkçe yok diye almazsanız biraz şaşırırım.
sizin bir seçeneğiniz olsa iş veren ve yatırımcı olarak, bir yere Kafe yapacak olsanız, herkesin uğradığı güzel manzarası olan bir yere mi yoksa çok az insanın gittiği veya geçtiği manzarası çok iyi olmayan (Türkiye'deki satışlar) bir yere mi? Ben olsam 1. seçeneği yani orjinal nerede oraya yatırım yaparım. Bizim ülkemizin dilini adam niye eklesinki. hiç bir getirisi yok. Bu bir risktir. Ona harcayacakları masraf onlar için risk taşımakta. Kodlaması çalışması oyunu aksatabilir artı bunu ekledikten sonrada %100 satışların patlama garantisi de yok. Bence ilk önce icraat sonra meyve.
Mesela bir işveren işçiye durduk yere zam yapar mı? İlk önce çalışma performansını gözlemleyip memnun kalması gerekmekte. Aynen böyle bizim durumumuz
Güzel manzarası olan bir yere dükkan açmanın sebebi ne? Daha çok müşteriyi çekebilmek. Sen bi dükkanı aç bakalım ona göre belki uğrarız belki uğramayızOnlar için risk ise bizim içinde risk.(Türkçe olsun diye orjinal alan kişiler için konuşuyorum).
Bu arada fm nin 90 tl gbi bir fiyattan çıkacağı konuşuluyor. Birçok insanda oyunu almak için yabancı web sitelerine yöneldi. Unutmayalımki Türkiye'deki satışların belirleyicisi Aral'ın satışlarıdır. Fm Türkçe olsun diye orjinal alan arkadaşlar(diğer bir deyişle güzel manzaralı dükkana gidenler) bu konuya dikkat etsinler..