biraz ortamı yumuşatalım..
beşiktaşın fenere oranla gs yi desteklemesi,sempati duyması diye birşey olamaz.ama her beşiktaşlı kendi halinde feneri gs den veya gs yi fenerden daha sempatik bulma hakkı da vardır.aslında bu her takımda vardır.bu sevmenin sempati duymanında dışında aslında bir menfaat meselesidir.beşiktaşlılar gs nin 100.yılında neden feneri destekledilerse,fenerin 3 sene üstüste şampiyon olmaması için bu senede gs yi destekliyor olabilirler.ama bu desteklemek ile gs taraftarı ile birleşmek veya gs ye maçı bırakmak karıştırılmamalı.türkiyenin en eski ve her zaman ilklerin klubü olan Beşiktaş tan bahsediyoruz beyler ve onun yine herzaman yanında olan destekçisi yine Türkiyenin en eski en büyük en yaratıcı en gözükara(benim görüşlerimdir) taraftarı çArşı dan bahsediyoruz.maç günü bazı beşiktaşlıların fener için yaptığı kötü,küfürlü tezahuratları işlerine geldiği için beğenen ve alkışlayan gs taraftarı ona bakarsanız maç sonrası otobüsü tesislerde karşıladıkları zaman beşiktaş sen bizim kardeşimizsin diye bağırmışlardır.bu bana nedense şunu hatırlattı.zamanında inönüde bir bjk-gs derbisinde yine gs liler bu kardeş ortamını yaratmak istemişlerdi.eski açıktaki az sayıda gs taraftarı kapalı,kapalı diye bağırır ve kapalı el sallar.sonra gs taraftarı içimdeki fener aşkı bambaşka.. diye başlar ve devamının kapalıdaki bjk taraftarından geleceğini umarlar.ee tabi böyle birşey olmaz kapalı dalga geçer biçimde cevaplar verir.yani anlatmak istediğim şey şudur ki:
çArşı öyle basit sıradan bir grup değildir.karakteri,hayat görüşü,belli bir duruşu,değişmez değerleri fazlasıyla mevcuttur.alayına isyan alayına gider yapmıştır.kimseyle ortaklık,kardeşlik,menfaatçilik gibi şeyler de yapmaz.
onun dışındaki münferit beşiktaşlıların düşüncelerine yaptıklarına da saygı duyarım.isteyen istediğine sempati duyar ve destekler.
ve son olarak konuda bahsedildiği gibi birşey olmamaıştır yani.çok emin arkadaşlarımdan biliyorum.gs lilerin bizi alkışlaması ki bizim elimizde olan birşey değil bundan dolayı öyle bir görüntü çıkmıştır ortaya ve ayrıca bjk nin gs ye maçı bırakacağını düşünen arkadaşlara da şunu söylemek istiyorum sadece maç günü maçı izleyin yeter.
alemde tekiz, hepinize yeteriz..