bence en çok dmc ve mc önemli çünkü adamı kaçırısan genellikle gol oluyor
bence en çok dmc ve mc önemli çünkü adamı kaçırısan genellikle gol oluyor
benim icinde onemli olan defanstir oynadigim takimdada boyle oynamak zorundayim su an 5-1-2-1-2 ile ben kayseriyim rakibim fenerbahce sukru sarocoglunda kapisiyoz durum 1-1 dk.85 boyle daha iyi savunmadan forvete iyi pas atarsan bol gol pozisyonu bulursunuz
edit: hay Allah 89 ve 90+1 de yedigim gollerle 3-1 yenildim![]()
maç içerisinde taktiksel değişiklikler yapabilirsin.örneğin;maça ofansif başlarsın gol atınca defansif oynarsın ya da defansif başlayıp yorarsın sonra ya yüklenip ofansif oynarsın ya da kontra ataklarla gol bulursun.ama en önemli anlayış OFANSTIR.
Hani, kurşun sıksan geçmez geceden,Anlatamam, nasıl ıssız, nasıl karanlık... Ve zehir - zıkkım cıgaram.
sen kaç kişiyle oynuyorsunOriginally Posted by alkaweb
![]()
defansif oynamayı hangi takım olursam olayım sewmiyorum 5 yiyim ama 6 atim ...
Çoğu arkadaşın da dediği gibi belki de en önemli bölege orta saha eğer rakip orta sahanızı geçmişsse defansınızıda geçebilir
dmc ve amc çok önemlidirrr
2si de önemli fakat, en önemlisi devamlılık.. Oyuncuların 6la 7le oynasa da birbirine çok yakın 11lerle çık, o zaman defans oyuncuların da ofans oyuncularında kapasitelerini zorlayarak oynamaya başlar.
pardon 5-1-2-1-1 olacaktıOriginally Posted by BurakMania
![]()
![]()
en iyi defans kontrollü hücümdur(r.carlos)
benim futbol anlayışımda cm/fm oynama tarzım da bu futbolun meyvesi gol ise bol meyveli maçlar ortaya çıkıyor bu da tat veriyor insana
ama mevki olarak elbetteki orta sahadaki oyuncuların her biri çok önemli-takım olmak takım oluşturmak önemli- "toplu hücüm-toplu defans" yani
Hep söyledim tekrar söylüomm en önemli olan bölgelerden 1.si Orta saha![]()
forvet adamların yetenekliyse zaten yakaladımı atar
onemli olan defanstır bn 4-2-2-2 ile oynuyorum ve maçlar 1-0 2-0 bitiyor
forvet oyuncularına şut antremanı yaptır daha kolay atarlar
İiii tamamda sadece şut la olmazkiOriginally Posted by The_Answer
![]()
Eger ofans yaparsan karsı takım oyunu kitleyebiliryor.20 sut atıyorsun gol olmuyor bir kontra yakalayıp atıyorlar, isini bitiriyorlar.Önemli olan takım oyununu defansif yapıp oyuncularına oynadıkları mevkiiye göre tek tek komutlar vermektir.Defansif oynadıgın zaman top cevirip gölü her zaman bulursun .Büyük takım alıp ofans oynarım ben demek kolay orta halli yada ufak bir takım alıp oynayında ofans görelim ne oluyor ilk 20 dk dagılırsınız herkes barca,r.madrid,chelsea,vb. takımlar alarak ofans yapabilir bir sorun cıkmaz,sorun olursada o zaman yönetendedir...
Bence ortasaha önemli zaten ben 2-5-3 taktiği uyguluyorum yani saldırı
2 defans 5 orta saha 3 te forvet gerçekten garip bir taktikOriginally Posted by Cancanokan
![]()
Bu taktiği tek garip bulan sen değilsin,arkadaslarımada sölediğimde onlarda garip buldu,ama ofans futbolu sewiyom işteOriginally Posted by ronaldinho34
![]()
Süpermiş yawww tebrikler![]()