Sayfa 2 / 3 İlkİlk 123 SonSon
31 ile 60 arası toplam 63 sonuç

Konu: Steam'den İndirim Sürprizi (19.99 USD)

Nesil
    2008
    Yer
    Denizli - İzmir

Quote Originally Posted by perpetua View Post

Bakkala gidip parasi cikismamasina ragmen bakkal amca'nin hosgorusu ile aldigi gofretin parasini gidip ertesi gun veriyorsa, korsan kullandigi oyunun fiyati dustugune gidip parasini da verebilir insanoglu. Bakkal amca'ya gofretin parasini vermiyorsa, zaten yapacak bir sey yok.
    Peki ya bakkal amca içinde sürüyle değişik madde bulunan,dış kabında anlayamadığımız cinsten yazılı olan , ikidebir gofretin daha üstü çıktı onu ver bunu al diyen ,üstüne üstükte böyle bir gofreti bize yüksek fiyata satıyorsa ?
    Daniel Bryan'ın sakalının kılıyız !

Nesil
    2003
    Yer
    İzmir/KARŞIYAKA

Quote Originally Posted by Notts County96 View Post
    Peki ya bakkal amca içinde sürüyle değişik madde bulunan,dış kabında anlayamadığımız cinsten yazılı olan , ikidebir gofretin daha üstü çıktı onu ver bunu al diyen ,üstüne üstükte böyle bir gofreti bize yüksek fiyata satıyorsa ?
    Ben regal alırım aldımda zaten

Nesil
    2008
    Yer
    Denizli - İzmir

Quote Originally Posted by medievil View Post
    Ben regal alırım aldımda zaten
    Ya espriyi anlamadım ya da benim eksik tahta koptu .

Nesil
    2003
    Yer
    İzmir/KARŞIYAKA

Ya espriyi anlamadım ya da benim eksik tahta koptu .
    Yazın bana regal reklamını anımsattıda hani hangisini alırdın diye sorup yanlış cevapta tokat atan reklam varya. O yüzden regal alırım yazdım anlaşılmadı pek ama neyse Bu arada regal cm oluyor

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

Aslanlar gibi orjinal aldım. Şimdi konuşmaya hakkım var o halde. Bu oyunun bizi kendisine hayran bırakan mazisini, ayrıntısını, bağlayıcılığını bir kenara bırakırsak; her sene vaad ettiği şeylerin sıradanlığı, maç motorundaki düzeltilmeyen saçmalıkları, sakatlık sorunu, olur olmaz yerlerde oyunun verdiği hatalar varken insanın aldığına alacağına pişman olmaması mümkün değil. Burada hiç kimsenin korsan kullanımını teşvik ettiğini düşünmüyorum. Eminim ki herkesin düşüncesi, "imkanı olsa da herkes orjinal alsa"dır. Ben inanıyorum ki oyun 10 TL'ye satılsa bundan sonra 10.000'lik satış rakamına ulaşılamayacaktır. Tabi gönül ister ulaşalım ve Türkçe çıksın.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Bu indirimde çok alırsak paranın sorun olduğunu gören SI fiyatları belki ucuza çekebilir, bu açıdan bakın.

Nesil
    2003
    Yer
    İzmir/KARŞIYAKA

Quote Originally Posted by ozidnz View Post
    Bu indirimde çok alırsak paranın sorun olduğunu gören SI fiyatları belki ucuza çekebilir, bu açıdan bakın.
    Oyunun pahalı olmasını vergilere bağlayan arkadaşlar vardı. Biz oyunu çok alınca ne olucak vergilerden muafmı olacak SI. Dediğiniz mantıklı aslında ama burda bahsi geçen firma SI olunca işler değişiyor.

Nesil
    2003

İyi güzel düşünmüşlerde bu olay 1 haftadamı ölçülür? Bence sizi kandırmışlar. Steamın periyodik olarak yaptığı indirimlerden sadece biri. Geçen hafta empire total waruda 10 dolardan sattılar. Ama ben steam gibi günde milyonlarca hit alan! siteyi takip etmediğim için indirimi kaçırdım. Sonradan haberim oldu.

Görende diyecekki tvlerde gazetelerde billboardlarda sürekli steam ve fm reklamı dönüyor bunlarda indirim yaptı bakalım alan olacakmı diye ölçecekler. Hay allahım ya.
    Her zaman oldugu gibi inanmak veya inanmamak senin kararin.

Sunun muhasebesini de yap kendince. Yama neden bu indirim ile es zamanli cikti?

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Ahmet Goktas View Post
    Birde önceden satış rakamı soruldugunda , katiyen bir bilgi verilmediği, verilemeyeceği söyleniyordu. Nasıl oldu da rakamları açıkladılar ?
    Bir rakam aciklanmadi. Genel olarak daha hedefin yarisina bile ulasilmadigi belirtildi.

Nesil
    2003

Bunlar gofreti bakkal amca'dan alip, parasini odememek icin bir neden mi?

Nesil
    2003

Oyunun pahalı olmasını vergilere bağlayan arkadaşlar vardı. Biz oyunu çok alınca ne olucak vergilerden muafmı olacak SI. Dediğiniz mantıklı aslında ama burda bahsi geçen firma SI olunca işler değişiyor.
    Bildigim kadariyla Turkiye'de DVD'ye veya CD'ye vergi var. Ama yazilim'a vergi yok. Daha once ithal ile ugrasmis birisi daha detayli anlatabilir.

Yani dukkan'dan satin almaya vergi var. Steam'den almaya vergi yok. Ayrica yurt disindan bireysel olarak CD/DVD almaya vergi yok.

Nesil
    2008
    Yer
    Denizli - İzmir

Bunlar gofreti bakkal amca'dan alip, parasini odememek icin bir neden mi?
    Bakkal amcanın gofreti o kadar paraya satması bir neden olabilir mi acaba ?Yada o parayla ben eve ekmek götürebiliyorsam ?

Nesil
    2003

Bakkal amcanın gofreti o kadar paraya satması bir neden olabilir mi acaba ?Yada o parayla ben eve ekmek götürebiliyorsam ?
    Bakkal amca pahaliya satiyor diye gofreti alip, migdeye indirip parasini odememeyi savunuyorsun yani?

Nesil
    2008
    Yer
    Denizli - İzmir

Bakkal amca pahaliya satiyor diye gofreti alip, migdeye indirip parasini odememeyi savunuyorsun yani?
    Bu kazanımı dünyada başka kim çıkarabilir diye düşünüp duruyodun aklıma geldin Ömer abi yahu ya .Benim savunduğum bakkal amca defolu ürünü bize pahalıya satıyor,bizse defosuzunu ucuza almak ZORUNDA KALIYORUZ.

Nesil
    2003

Bu kazanımı dünyada başka kim çıkarabilir diye düşünüp duruyodun aklıma geldin Ömer abi yahu ya .Benim savunduğum bakkal amca defolu ürünü bize pahalıya satıyor,bizse defosuzunu ucuza almak ZORUNDA KALIYORUZ.
    FM'i yaklasik 3 yildir beta test edenlerden birisiyim. Surekli hata duzeltiliyor, surekli sorun duzeltiliyor bu oyunda. Bununla es zamanli olarak oyun gelistiriliyor.

Ya SI isini kotu yaptigi icin oyun hatali, ya da yapmaya calistiklari sey hic de kolay olmadigi icin.

Hangisinin dogru oldugunu ben de net olarak bilmiyorum. Tek bildigim oturup dalga gecmedikleri. Cocugunun dogdugu gunun aksaminda kac kisi oturup mac motorundaki ufak bir hatayi duzeltmek icin saatlerce ugrasir? Parayi kapip tatile cikan birisi degil herhalde.

Bildigim kadariyla Turkiye'de DVD'ye veya CD'ye vergi var. Ama yazilim'a vergi yok. Daha once ithal ile ugrasmis birisi daha detayli anlatabilir.

Yani dukkan'dan satin almaya vergi var. Steam'den almaya vergi yok. Ayrica yurt disindan bireysel olarak CD/DVD almaya vergi yok.
    Yurtdisinda bireysel olarak cd/dvd almaya vergi var. Eyalete gore vergiler degisiyor. Ornek olarak NY'de %8.875 falan olmasi lazim. 40$ a aldiginiz oyuna 3-4$ vergi veriyoruz. Amerika icin boyle ama diger ulkeleri bilemem.

Trde tam emin olmasamda oyunlara %18 vergi uygulaniyor diye biliyorum. Trde 40$ a alinan oyuna 6-7$ vergi veriyoruz.

Ek vergi varmi bilemem.

Nesil
    2007
    Yer
    Isparta

Ben seviyorum bu oyunu ya iyisiyle kötüsüyle oynuyoruz işte... Yanlız hakikaten baya az orjianal oyun satılmış benim fikrimce 19.99 dolarda pahalı 10 tl falan olmalı. Tabii tamamen kişisel düşüncem.

Bende korsani olcmek icin indirim yaptiklarina inanmiyorum. %100 eminim ki tamamen para kazanmakla alakali. Oyun cikali neredeyse 5 ay oldu. Bu dakkadan sonra normal fiyatdan kimse almazdi oyunu. Oyunu orjinal almayi dusunen zaten 60 tl verip oyunu 5 ay once almistir. '5 ay sonra fiyati dussun alirim' veya '5 ay korsan oynadim dur hazir ucuzken oyunu alip orjinal oyniyim' demez. Zaten korsan oynayan adam oyundan bikmistir. Gidipde 30 tl vermez.

Simdi 20$dan oyun satilmazsa 'fiyati 20$da yapsak satilmayacak oyun, adamlar korsana alismis mi diyecekler'. Bu dakkadan sonra zaten extrem bi satis olmayacagi apacik ortada.

Korsani olcmek istiyorlarsa oyunun acilis fiyatini 20$ yapsinlan, baksinlar bakalim oyun ucuz olunca satiliyor mu satilmiyor mu diye.

Bakkal-gofret ornegi ne alaka. Oldu olacak yardim fonu kursunlar. Simdiye kadar korsan oynayipda oyuna 3-5 krs yardim etmeyi dusunenler icin... Gonullerinden ne kadar koparsa versinler falan.

Fiyat ucuzladi diye korsan oynaynlarin hicbiri oyunu almaz demiyorum ama parmakla sayilabilecek kadar fazla olmaz oyunu alacaklar, bunla yapilan korsan olcumu ne ne ise yarar.

Tartistigim konu fiyat ucuzladi diye millet korsan alir/almaz degil, fiyatin ucuzlama nedeninin korsani olcme olmadigini adim gibi bilmem. Senelerdir oyunlarin %100 unde boyle indirimler oluyor (fmde buna dahil). Hepsi mi korsani olcuyor. 5 ay once cikmis oyun, 2-3 ay sonra satislar neredeyse sifiri bulacagi icin dijital ortamda bu dakkadan sonra ne satarsak kar mantigiyla hareket ediyorlar. Indirimin tek nedeni budur. Fm resmi aciklama yapsa bile inanmam. Benim kendi gorusumdur.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by exe_genesis View Post
    Bende korsani olcmek icin indirim yaptiklarina inanmiyorum. %100 eminim ki tamamen para kazanmakla alakali. Oyun cikali neredeyse 5 ay oldu. Bu dakkadan sonra normal fiyatdan kimse almazdi oyunu. Oyunu orjinal almayi dusunen zaten 60 tl verip oyunu 5 ay once almistir. '5 ay sonra fiyati dussun alirim' veya '5 ay korsan oynadim dur hazir ucuzken oyunu alip orjinal oyniyim' demez. Zaten korsan oynayan adam oyundan bikmistir. Gidipde 30 tl vermez.

Simdi 20$dan oyun satilmazsa 'fiyati 20$da yapsak satilmayacak oyun, adamlar korsana alismis mi diyecekler'. Bu dakkadan sonra zaten extrem bi satis olmayacagi apacik ortada.

Korsani olcmek istiyorlarsa oyunun acilis fiyatini 20$ yapsinlan, baksinlar bakalim oyun ucuz olunca satiliyor mu satilmiyor mu diye.

Bakkal-gofret ornegi ne alaka. Oldu olacak yardim fonu kursunlar. Simdiye kadar korsan oynayipda oyuna 3-5 krs yardim etmeyi dusunenler icin... Gonullerinden ne kadar koparsa versinler falan.
    Mantalite farkindan dolayi bir cok kisi ile anlasmam mumkun degil. Siz bakkal orneginden anlam cikartamadiysaniz ben ne yapayim. Anlayan anlamistir. Anlamayan icin de benim yapabilecegim bir sey yok.

Fiyat ucuzladi diye korsan oynaynlarin hicbiri oyunu almaz demiyorum ama parmakla sayilabilecek kadar fazla olmaz oyunu alacaklar, bunla yapilan korsan olcumu ne ne ise yarar.
    Yok yok.. Hic biri oyunu almaz diyorsunuz. Baksaniza parmakla sayilabilecek kadar fazla olmazmis oyunu alacaklar.

Tartistigim konu fiyat ucuzladi diye millet korsan alir/almaz degil, fiyatin ucuzlama nedeninin korsani olcme olmadigini adim gibi bilmem. Senelerdir oyunlarin %100 unde boyle indirimler oluyor (fmde buna dahil). Hepsi mi korsani olcuyor. 5 ay once cikmis oyun, 2-3 ay sonra satislar neredeyse sifiri bulacagi icin dijital ortamda bu dakkadan sonra ne satarsak kar mantigiyla hareket ediyorlar. Indirimin tek nedeni budur. Fm resmi aciklama yapsa bile inanmam. Benim kendi gorusumdur.

Bir de su var. Genelde memnun olmayanlar memnuniyetsizliklerini dile getirir. Memnun olanlar, memnun olduklarini yazmak yerine oynamaya devam eder.
    doğru valla ben buraları okuyorum ve bir çok arkadaşın gem vurduğu sorunları ya hiç yaşamıyorum yada bana okdrda hayati (zevk almamı engelliyecek) sorunlar olarak gözükmüyor. ki hatta bi arkadaş yazmış en kotu fm fln diye ama bence büyük haksızlık ediliyor tmm bi 01/02 efsanesi unutulmaz yada 05/06 (benim için) ama her geçen sene de fm nin geliştiğini unutmayalım mesela ben nostarji olsun diye geçenlerde 01/02 oynamaya çalıştım tmm ilk başlarda çok güzel geldi nostarji havasından ama bi yerden sonra fmye sonradan eklenen bir çok özelliği arar oldum aaa bu da yoktu dimi ozmn şeklinde ve en sonunda dayamayıp tekrarda fm 10 açtım o yüzden evet
    ilk çıktığı fiyatı türkiye şartları düşünüldüğünde bana da pahalı geliyor en azından her fm severin edinebilmesi kolay değil ancak onlarda indirimde yakalamışken oyunu almalarını tavsiye ediyorum ben şahsım adına sonuçta beğensekte beğenmesekte ortada bi emek var ve hakkını vermek lazım hani bazı arkadaşlar diyor ya eğer oyun hakkını verseydi alınabilirdi (korsan alanlar tarafından)
    Daha önce verilen bakkal örneğinde mesela bakkala gidip ben senin paranı getircektim ama tadı bence çok da güzel değildi içinde biraz daha antep fıstığı olsa vercektim paranı der gibi geldi bana nacizane

Talking

Mantalite farkindan dolayi bir cok kisi ile anlasmam mumkun degil. Siz bakkal orneginden anlam cikartamadiysaniz ben ne yapayim. Anlayan anlamistir. Anlamayan icin de benim yapabilecegim bir sey yok.
    Yok yok.. Hic biri oyunu almaz diyorsunuz. Baksaniza parmakla sayilabilecek kadar fazla olmazmis oyunu alacaklar. [/QUOTE]

Bakkal ornegini anladim ama bu konuyla alakasi yok. Cok farkli seyler. Zaten kacamak cevaplar vermissin onun icin uzatmayacagim. Ama dedigim gibi fiyat ucuzladi diye 1 milyon kisi alsin yada 1 tane bile ekstra satis olmasin. Beni ilgilendirmez. Tabi satislar artarsa turkce fm icin daha iyi olur. Keske herkes alsa... Ama indirimin korsani olcmeyle alakasi yok bunu biliyorum. v3 ile ayna anda cikmasi da kiifina uydurmadir. Onumuzdeki hafta noel vb. onemli bi gun/hafta olsa o hafta indirim yapilirdi. Noel indirimi falan diye. FM ciktigindan beri korsani mi olcuyor? Korsani olcmek icin oldugunu nerden ogrendin? Kaynak gosterebilir misin? Hadi kaynagin var buna inaniyor musun? Piyasadaki buyun oyunlar bu taktigi uyguluyor hepsi mi korsani olcuyor?

(Mesaj sanki biraz sinirle yazilmis gibi oldu ama alakasi yok

Nesil
    2003
    Yer
    İzmir/KARŞIYAKA

Daha öncede yazmıştım yine yazıyorum. Steamı Türkiyede kaç fm oyuncusu biliyorda bunlar korsan ölçecek. Hemde bir haftada. Korsanı ölçek isteyen adam indirimden 1-2 hafta önce en azından bu siteye haber verir. Sizi ölçmek için indirim yapıyoruz 3-5 gün reklamı yapın der. Sizde yapabildiğiniz kadar reklam yaparsınız olay ölçülür. Yada hiç uğraşmaz cm satışlarını sorarsınız. Crysisi sorarsınız. Arala Tr deki 30 tl altı oyunların ne kadar sattığını sorarsınız. Böyle saçmalık olmaz. Durumu olan tabiki gitsin alsın indirimden yararlansın ancak bizi ölçecekler diye yemenizden içmenizden kesip, sosyal yaşamınızdan ödün verip bu oyunlara gelmeyin derim.
    Sizin bu tarz konuşmalarınızdan etkilenip insanlar okulunda yemek yemiyor para biriktircem diye. Daha önce başka bir konuda fm için aç kalıyorum yazmıştı genç bir arkadaşımız. Yazıktır günahtır insanlara boş umutlar veriyorsunuz.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by exe_genesis View Post
    Yok yok.. Hic biri oyunu almaz diyorsunuz. Baksaniza parmakla sayilabilecek kadar fazla olmazmis oyunu alacaklar.

Bakkal ornegini anladim ama bu konuyla alakasi yok. Cok farkli seyler. Zaten kacamak cevaplar vermissin onun icin uzatmayacagim. Ama dedigim gibi fiyat ucuzladi diye 1 milyon kisi alsin yada 1 tane bile ekstra satis olmasin. Beni ilgilendirmez. Tabi satislar artarsa turkce fm icin daha iyi olur. Keske herkes alsa... Ama indirimin korsani olcmeyle alakasi yok bunu biliyorum. v3 ile ayna anda cikmasi da kiifina uydurmadir. Onumuzdeki hafta noel vb. onemli bi gun/hafta olsa o hafta indirim yapilirdi. Noel indirimi falan diye. FM ciktigindan beri korsani mi olcuyor? Korsani olcmek icin oldugunu nerden ogrendin? Kaynak gosterebilir misin? Hadi kaynagin var buna inaniyor musun? Piyasadaki buyun oyunlar bu taktigi uyguluyor hepsi mi korsani olcuyor?

(Mesaj sanki biraz sinirle yazilmis gibi oldu ama alakasi yok
    Ne amac ile fiyat dusurduklerini iddia eden ben degilim. Ben sadece verilmesi istenen bir mesaji verdim.

Ister inanin, ister inanmayin. Fiyat dususune verilecek tepki, esas amac korsancilarin fiyat degisikliklerine tepkisi olmasa da, her halukarda konu hakkinda bilgilendirici olacaktir.

Diyelim ki FM 4 bin tane satti Turkiye'de. Bunu da 39.99 USD'den satarak basardi. Fiyat simdi 19.99 USD'ye indiginde 4 bin kisi daha satin alirsa, bu demektir ki oyunu Turkiye'de 39.99'a satmak ile 19.99'a satmak arasinda fark yoktur. 6 bin kisi satin alirsa, 19.99'a satmak daha karlidir.

Bence onlarin verdigi mesajdan daha cok, Turk FM severlerin verdigi mesaj onemli. Eger 19.99'a 1 kisi bile almazsa oyunu, zaten 4 bin kisiye 39.99'a sattigi oyunu Turkiye'ye ozel fiyat ile 19.99'a satmayi neden ister ki bir sirket?

Nesil
    2003

Sizin bu tarz konuşmalarınızdan etkilenip insanlar okulunda yemek yemiyor para biriktircem diye. Daha önce başka bir konuda fm için aç kalıyorum yazmıştı genç bir arkadaşımız. Yazıktır günahtır insanlara boş umutlar veriyorsunuz.
    Terbiyesizlik yapma.

O arkadasa ne cevap yazdigimi bilmiyorsan da geri don ve oku.

Bunlari ben insanlar yemeginden kesip alsin diye yazmiyorum. Satin alma durumu olup da korsan kullananlar icin yaziyorum. Bu bastan beri boyle.

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

Ortak çok sert yazmışsın, böyle bir üslup yanlış. Kimse kimsenin yediği veya yemediği yemeğe mani olamaz. Herkesin kendi düşüncesidir, ister o gün ki yemek parasını biriktirir, isterse FM mi kanımı doyuracak der. İnsanları bu şekilde suçlamak yanlıştır, burada hepimiz arkadaşız ama herkes kendince yorumluyor durumu, aslında herkesin haklı olduğu kısımlar var. Kimse ne tam doğru ne de yanlış. Bu insanların da bir çıkarı yok bu işten. Biz de bazen emek veriyoruz bazı çalışmalarda ama tamamen zevk, heyecan, alkışlanma isteği, beğenilme arzusu. Başka sebebi yok verilen emeğin. Zaten olsa, bu sitede belki de bu yorumları yazmak için para vermemiz bile gerekecekti. Söylediğin bir çok şeye katılıyorum ama nazik olalım biraz daha, tamam mı dostum?

Nesil
    2003
    Yer
    İzmir/KARŞIYAKA

Ne amac ile fiyat dusurduklerini iddia eden ben degilim. Ben sadece verilmesi istenen bir mesaji verdim.

Diyelim ki FM 4 bin tane satti Turkiye'de. Bunu da 39.99 USD'den satarak basardi. Fiyat simdi 19.99 USD'ye indiginde 4 bin kisi daha satin alirsa, bu demektir ki oyunu Turkiye'de 39.99'a satmak ile 19.99'a satmak arasinda fark yoktur. 6 bin kisi satin alirsa, 19.99'a satmak daha karlidir.
    39.99 dan 6 aydır satılıyor. 19.99 ise söylediğinize göre pazara kadar. 3-5 günde 4000 oyun yani 4000*20 den 80000 dolar beklemek bence hayalcilik. Türkiye çapında tanıtım yaparsın o zaman iş değişir. Bırakın 4000 oyun satmayı acaba bu steam indiriminden 4000 kişininm haberi varmı.

Gelelim diğer mevzuya. Açıkcası aldığım tepkiye şaşırdım çünkü "sizin yüzünüzden insanlar aç kalıyor demek istememiştim" Kaldıkı aç kalsa bile bu direkt sizin yüzünüzden olmaz. Dolaylı yoldan olur.Demek istediğim şu ki 6 aydır satamadığın malı %50 indirip 1 haftada %100 den fazla artış beklemek bence hayalcilik. Kampanya varmış haber vermişsiniz teşekkürler ama bunu bir ölçüt olarak göstermeyin. Bu olay 3-5 günde ölçülmez. Bunu benden çok daha iyi biliyorsunuz. Benim dikkati çekmek istediğim nokta hayalcilik yapmanızdı çoluk çoçuğun aç kalması değil.

Son olarakta burası bir forumsa belli başlı kuralları vardır. Eğer yazımda terbiyesizlik varsa silersin cezamı verirsin. Kaldıkı sen terbiyesizlik görmemişsin. Kendi yazılarından bir kaç tanesini oku bakalım kimlere ne terbiyesizlikler yaptığını gör. Kimlerle dalga geçip küçük düşürdüğünü.. Gönül ister seninle bu kasimpaşa ağızıyla muhabbeti sürdüreyim ama yapamıyorum malesef. Ben açıklamamı yaptım. Gerçekten terbiyasizce bir yazı olsa merak etme senin gibi çevir kazı yanmasına yatmaz özürümüde dilerdim

Quote Originally Posted by emrah44 View Post
    nazik olalım biraz daha, tamam mı dostum?
    Daha dikkatli olucam..
    Last edited by medievil : 03.Mart.2010 at 23:25

Nesil
    2003

39.99 dan 6 aydır satılıyor. 19.99 ise söylediğinize göre pazara kadar. 3-5 günde 4000 oyun yani 4000*20 den 80000 dolar beklemek bence hayalcilik. Türkiye çapında tanıtım yaparsın o zaman iş değişir. Bırakın 4000 oyun satmayı acaba bu steam indiriminden 4000 kişininm haberi varmı.

Gelelim diğer mevzuya. Açıkcası aldığım tepkiye şaşırdım çünkü "sizin yüzünüzden insanlar aç kalıyor demek istememiştim" Kaldıkı aç kalsa bile bu direkt sizin yüzünüzden olmaz. Dolaylı yoldan olur.Demek istediğim şu ki 6 aydır satamadığın malı %50 indirip 1 haftada %100 den fazla artış beklemek bence hayalcilik. Kampanya varmış haber vermişsiniz teşekkürler ama bunu bir ölçüt olarak göstermeyin. Bu olay 3-5 günde ölçülmez. Bunu benden çok daha iyi biliyorsunuz. Benim dikkati çekmek istediğim nokta hayalcilik yapmanızdı çoluk çoçuğun aç kalması değil.
    Ben %100 artis bekledigimi veya istedigimi soyledim mi? Yazdigim sadece mantematiksel bir mantik. Bir karar verme kurali. Rasyonel davranan insanoglu satis fiyatini belirlemek icin yazdigim sekilde karar verir.

Son olarakta burası bir forumsa belli başlı kuralları vardır. Eğer yazımda terbiyesizlik varsa silersin cezamı verirsin. Kaldıkı sen terbiyesizlik görmemişsin. Kendi yazılarından bir kaç tanesini oku bakalım kimlere ne terbiyesizlikler yaptığını gör. Kimlerle dalga geçip küçük düşürdüğünü.. Gönül ister seninle bu kasimpaşa ağızıyla muhabbeti sürdüreyim ama yapamıyorum malesef. Ben açıklamamı yaptım. Gerçekten terbiyasizce bir yazı olsa merak etme senin gibi çevir kazı yanmasına yatmaz özürümüde dilerdim
    Cezayi da veriyorum o zaman.

Daha dikkatli olucam..
    Mesajinin icinde dustugun celiskiye ne demeli? Ozur dilerdin degil mi?

İyi güzel düşünmüşlerde bu olay 1 haftadamı ölçülür? Bence sizi kandırmışlar. Steamın periyodik olarak yaptığı indirimlerden sadece biri. Geçen hafta empire total waruda 10 dolardan sattılar. Ama ben steam gibi günde milyonlarca hit alan! siteyi takip etmediğim için indirimi kaçırdım. Sonradan haberim oldu.

Görende diyecekki tvlerde gazetelerde billboardlarda sürekli steam ve fm reklamı dönüyor bunlarda indirim yaptı bakalım alan olacakmı diye ölçecekler. Hay allahım ya.
    Bende senin gibi düşünüyorum.
    Eğer steamde empire'ın 10 $ satılacağından haberim olsaydı hemen alırdım ama kaçırmışım ühühühühü
    Last edited by sardokar : 04.Mart.2010 at 00:50

Nesil
    2003
    Yer
    İzmir/KARŞIYAKA

Cezayi da veriyorum o zaman
    Kural 10- Konu Dışı Mesajlar

Konu dışı değildi yazdıklarım ama neyse uzatmaya luzum yok.

Arkadaşa rahatsızlık verdiğim için öyle yazdım kişisel birşey. Yazdıklarımdan dolayı değil.

Nesil
    2003

Kural 10- Konu Dışı Mesajlar

Konu dışı değildi yazdıklarım ama neyse uzatmaya luzum yok.

Arkadaşa rahatsızlık verdiğim için öyle yazdım kişisel birşey. Yazdıklarımdan dolayı değil.
    Sadece baslik okuyarak kurallari takip ediyorsaniz tabii boyle algilarsiniz.

Sayfa 2 / 3 İlkİlk 123 SonSon

Mesaj Yetkileri