Kaldı 2 günden az süre haa.. Keşke her maç GS ile oynasak, GS'li arkadaşlarla nazire yaparak karşılıklı eğlenmek çok hoşuma gidiyor.. Keşke stadlarda da durum böyle olsa..
Galatasaray
Fenerbahçe
Berabere
Kaldı 2 günden az süre haa.. Keşke her maç GS ile oynasak, GS'li arkadaşlarla nazire yaparak karşılıklı eğlenmek çok hoşuma gidiyor.. Keşke stadlarda da durum böyle olsa..
Olaysız, dostça bir derbi olur inşallah, golü atanın kazanacağı bir maç olur, skor 1-0 ama kim alır tam kestiremiyorum.
Geçen seneden umarım ders çıkarılmıştır, iki takımın verdiği karşılıklı kayıplar neticesinde yarıştan kopulmuştu ona göre oynarlar inşallah.
Hem Daum hem Rijkaard bugün Bursa kaybedince rahatladılar. Bursa kazansa maça 2 taraf da kazanmak için çıkacaktı şimdi ise kaybetmeyelim düşüncesinde olacaklardır.
Daum savunmayı sağlama alıp, en kötü beraberlikle dönerim, olursa da 1 gol atar galip gelirim düşüncesiyle sürecektir takımı sahaya. Eğer Fenerbahçe erken gol bulursa ya da maç uzun süre beraberlikle devam ederse, tek farklı bir galibiyet alır Fenerbahçe diye düşünüyorum.
Ama Galatasaray ilk golü atan taraf olursa maç daha heyecanlı olur, Fenerbahçe de gol bulmak için savunma güvenliğini bırakacağından maçta çok pozisyon görebiliriz.
Beraberliğin ağır bastığı, eğer gol olursa 2 tafa için de, bunun da bireysel hatalardan olacağını düşünüyorum. Mücadele üst düzey, oyun kalitesi vasat olur, Daum bu tür maçları daha çok oynadığı için tecrübesiyle 1 adım önde gibi duruyor maç başlamadan.
"YÜCE ATATÜRK"
Öyle bir anlatıyorsunuz ki sizin stadınızda daha farklı bire olay varmış, ne bileyim böyle çiçekle karşılıyormuşsunuz gibi... 50.000 kişinin ettiği küfürler dün gibi aklımda, kimse bana masal anlatmasın. Küfürler, tribün olayları bir derbi gerçeğidir, kimse benim stadımda olmuyor demesin yemezler.
O ahval ve şerait dediğin olaya sizin futbolcular bile destek olurken ses çıkarmıyordunuz, ne oldu birden Kurtuluş Savaşı moduna girdiniz??
Son olarak yöneticilere sesleniyorum, onlarca kışkırtıcı mesaj hala duruyor, benim mesajlarım hep siliniyor. Gerekirse beni siteden süresiz uzaklaştırın, ama bu mesajı silmeyin. Siliyorsanız alıntı yaptığım mesajı da silin, adil olun...
Kışkırtıcı bulduğun ve silinmesi gerektiğini düşündüğün mesajları "destek merkezi" forumuna konu açıp söyleyebilirsin.
Bu konuda şu zamana kadar yazılan ve silinen mesajları okuyacağım şimdi ve buna göre en ufak kışkırtıcı mesaj yazan kişilerin yazarlıkları uyarı verilmeden alınacaktır. Testi kırılmadan birşeyler yapmamız gerekiyor çünkü.
Bursa'nın kaybetmesiyle önemi daha da artan bir maç olacaktır. Bu maçı kazanan takım, şampiyonluk yolunda rakibine hem puan tablosu açısından, hem de psikolojik açıdan büyük darbe vuracaktır.
Fenerbahçe ideal savunma dörtlüsüyle oynadığında ve maça savunma anlayışıyla çıktığında gol yemiyor. İlerde de Alex, Güiza, arkadan destek veren Emre gibi oyuncuların baskısıyla da araya gol sıkıştırıyor. Muhtemelen derbi olması ve maçın deplasmanda olması sebebiyle maça kontrollü başlayıp gidişata göre anlayış belirlenecek. Zaten Fenerbahçe yapısı itibariyle rakibi boğan değil, bekleyip golü bulan, ardından rakip açıldığında son darbeyi vurmaya çalışan bir takım.
Emre'nin bu maça kesinlikle yetiştirilmesi gerekir. Bu sezon ortasahada tek başına çift kişilik oynayan bir oyuncudan mahrum kalmak bizim için iyi olmaz. Özellikle kanatların yeterince çalışmaması nedeniyle rakibini göbekten girerek yıkmaya çalışan bir Fenerbahçe var, zaten istatistikler de bunu gösteriyor. Göbekten attığımız gol sayısı hemen hemen her iki kanattan gelerek attığımız gol sayısı kadar. Bunda Mehmet'in içeri girmeyi seven bir yapıda olması, solda Özer'in aynı stile sahip olması da etkili tabi ki. Dolayısıyla göbek çok önemli ve göbeğin en etkili oyuncusu Emre'nin bu maçta oynayıp, oynamaması çok önemli. Cristian ve Deniz'in olmaması nedeniyle ortasahada ayağı iyi olmayan Selçuk oynayacak. Bu bizim açımızdan bir dezavantaj gibi gözükse de derbilerde Selçuk da sürpriz yapabiliyor.
Ntvspor'da maç saatinde sağanak yağış beklendiği söylendi. Sürpriz goller olabilir.
Tahmini kadrom;
-----------Volkan
Gökhan--Lugano--Bilica--Santos
Mehmet--Selçuk--Emre--Vederson
---------------Alex
---------------Güiza
Eğer Emre yetiştirilemezse; Emre yerine Mehmet, sağ kanatta da Özer oynamalı.
Başarılar Fenerbahçem.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
İki istikrarsız takımın mücadelesi olacak bu maç. Bursa'nın maçı kaybetmesiyle daha büyük önem kazandı.
Galatasaray hücum olarak çok yetenekli oyunculardan kurulu bir takım. Ama savunma zaafları var. Bu savunma zaaflarını Fenerbahçe değerlendirir mi? Bu sorunun cevabının kilit adamı Alex. Maç boyu rakibi uyutup bir anda çıkarsa olabilir.
Fenerbahçe belki de kadro olarak son 5 yılın en zayıf görüntüsüne sahip. Ve ben bir Fenerbahçeli olsam, takımımın şampiyon olmasını istemezdim, sırf takımın içini temizlemek ve Daum'u takımın başından yollatmak için. Değil Fenerbahçe, Türk futboluna da zarar veriyor Daum. 2008 Avrupa Şampiyonası'nın yıldızı Semih eridi sayesinde. Şimdi Türkiye'nin Messi'sini aldıklarından bahsediyorlar. Daum varken biraz zor, biraz zor.
Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi
Daum'un yapısı bu İlhan abi. Anelka'yı oynatmayıp şampiyonluğu kaybeden bir isim. O gün kime inanıyorsa onu oynatan bir teknik adam. Kaldı ki ben Güiza'nın oynamasını isterim. Çünkü; Güiza oynadığı zaman Alex daha fazla iş yapabiliyor. Çünkü; Güiza koşuyor, adam eksiltiyor, pres yapabiliyor. Buda Alex'in daha fazla boşluk bulmasına sebep oluyor.
Zor maç olacak orası kesin.Fakat derbinin favorisi olmaz.Her Galatasaray maçından önce aklımdan geçen düşünce bu maçtada var fakat her sene yanılıyorum umarım bu senede yanılırım.
İyi ve güzel bir futbol olsun.Beraberlik çıkmasında başka ne olursa olsun.
20 Ocak 1989 - Onların formaları vardı , Taraftarları için terlettikleri.
yeni açıktaki yerimi aldım . sami yen'deki ilk maçımda galibiyet istiyorum takımımdan
maç hakkındaki görüşlerim ise kırmızı kart üst olur , futbol alt , gol sayısı alt olur . umarım gs kazanır![]()
Kazanan takımın, yakalayacağı hava ile ligi götürme ihtimalini yüksek görüyorum.
öncelikle kazanan şampiyon olacaktır.artık bu 2 takımın hata yapacağını düşünmüyorum.Bu maç için ise galatasarayın daha baskın oynayacağı kesin gibi benim için zaten genelde baskı kuruyorlar ali sami yen'de.önemli olan emre'nin durumu emre oynamazsa kesin yeniliriz emre oynarsa galatasaray saldırır biz pozisyonlara gireriz ilk golü atan kazanır.
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
bencede kazanan şampiyon olcaktır ve aziz yıldırım'ın 3 sene üst üste şampiyonlık sözü var fener bu maçı kazanmak için her yola başvuracaktır ve vuruyorda aziz yıldırımn falan hakemler için söyledikleri bence bu maçta hakemin üstünde baskı olcak ve bi hata yapcak fener lehine olursa maçı alıp şampiyon olacaklar eğer aleyhine olursa da diyecekti hakem yıktı bizi...ama ayıp yani...
Last edited by eXcitinG : 27.Mart.2010 at 14:41 Reason: W
Berabere biterse de o zaman Beşiktaş şampiyon.Arkadaşlar daha 7 hafta var.Bu köprünün altında daha çok sular akar.
So what?
Saike
öyle şeyler söylüyorsunuz kisanki 5 puan önde olan, elinde avantajı olan bu iki takım.
Kula bela gelmez Hak yazmadıkça,
Hak bela yazmaz kul azmadıkça.
Bursaspor'u şampiyon yapmazlar. Hem Lig TV istemez, hem federasyon, hem medya, kısacası kimsenin işine gelmez Bursaspor'un şampiyonluğu. Bu yüzden derbiden kim galip gelirse onun şampiyonlukta önü açılır.
Tahmin yürütmek iyice zorlaştı.Bi tarafta evinde cok iyi oynayan Galatasaray , bi tarafta formsuz fenerbahçe var.İyi olanın kazanabileceği bir maç.
Tam aksine Serkan; Fenerbahçe'de şampiyon olan teknik direktörlerin bile garantisi yokken, şampiyon olamayan teknik direktörü Aziz başkanın görevde tutmasını beklemek pek mantıklı değil. Yani Aziz başkanın 2 yıl daha bu koltuktayım demesiyle Daum'un da kalması veya gitmesinin garanti altında olması arasında ilişki yok.
Bu tip kim kalır, kim gider tartışmalarının hiç çıkmaması için bu sezon şampiyon olmalıyız.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
rüyamda bu maçı gs 3-1 alıyodu.
İki takım da ne yapıp edip bu maçı kazanmak için savaşcaklar onun için zevkli bir maç olacağı kanaatindeyim.. Giovani dos Santos'un maçı olur gibi hissediyorum içimden geçen skor 2-0 bizim lehimize umarım maç böyle sonuçlanır.. Allah yardımcınız olsun aslanlar.
Taraftarımızla birlikte ilk dakikalarda baskı kurabilecegimize inanıyorum ancak fenerbahce ilk 15-20 dk yı kazasız atlatırsa kazanabilirler de umarım taraftar ne olursa olsun küfür etmez çünkü ceza sınırındayız umarım küfür etmez ve olay çıkartmayız da o arkadaş kendi belittiği gibi yazdıklarını yer
Umarım kazanırız... öncelikli olan sadece maçı konuşmamız ve ligin heyecanını yaşamamız..
Yarın 90 dakikanın sonunda gerçekleri göreceğizÖzhan Canaydın'a saygı adına tribünlerde düşünülenin aksine olayların çıkmayacağını düşünüyorum.. Kendisini fair playe adamış bir insanı anmanın en güzel yolu da o ruhla hareket etmek olsa gerek.. Olaylardan ve hakemlerden çok sahada oynanan futbolun konuşulması dileğiyle..
Bilerek kaçırılan penaltı!
Galatasaray ile Fenerbahçe arasında yapılacak derbi maç için geriye sayım sürerken, ezeli rakiplerin 101 yıllık geçmişinde pek çok centilmenlik dersleri yaşandı.
[IMG]http://im.htspor.com/2010/03/27/503616_detay.jpg[/IMG]
İki takım arasındaki ezeli rekabette futbolcu ve yöneticilerin centilmence davranışları, bu zevkli mücadeleye renk kattı.
Spor tarihçilerinin derlemelerine göre, ezeli rakiplerin birbirleriyle yapacakları bir maç öncesinde, Fenerbahçe Başkaptanı Galip Kulaksızoğlu, Galatasaraylılara, ''Oberle kardeşler hasta, Hasan da sakatlanmış. Sizi karşımızda eksik kadroyla görmek istemiyoruz. Dilerseniz maçı erteleyelim'' diye haber göndererek, maçın ertelenebileceğini iletti.
Fenerbahçe'nin bu önerisini kabul eden Galatasaray, oyuncuların iyileşmesinden sonra, 20 Ekim 1914'te yaptığı erteleme maçında sarı-lacivertli rakibini 6-1 yendi.
BERABER EV KİRALADILAR
Aynı kaynaklara göre, ezeli rekabetin yeni başladığı dönemlerde Galatasaray ile Fenerbahçe sporcuları ortak kiraladıkları bir evde kalıyorlar ve beraber ava çıkıyorlardı.
İki takım sporcuları geceleri bir araya gelerek sohbet ediyorlardı. Yine bir gece sohbetin koyulaştığı sırada Galatasaray'dan Ali Sami Yen, Fenerbahçelileri, ''Said, yarın bizimle maçınız var. Git yat ve dinlen'' diye uyardı.
ERTELEMEYİ ÖNERDİLER
Ezeli rakipler arasında 17 Kasım 1922'de yapılan maç öncesinde de ilginç bir durum yaşandı.
Bu tarihte Kadıköy'de ezeli rakiplerin maçı vardı. Maç öncesinde günlerce yağan yağmur sahayı adeta göle getirmişti. Fenerbahçe Başkaptanı Galip Kulaksızoğlu, Galatasaray Kulübü'ne telefon ederek, ''Saha çok kötü, maçı erteleyelim'' dedi. Galatasaray Başkaptanı Necip Şahin, bunun üzerine, ''Anamız bizi bugün için doğurdu. Galip Bey, gelip maçı oynayacağız'' diye yanıtladı. Galatasaray, Kadıköy'e gelip maça çıktı ve Fenerbahçe karşılaşmayı 3-0 kazandı.
BİRLEŞME DURUMU VE ORTAK TAKIM KURMA DÜŞÜNCESİ
Ezeli rakiplerin kuruluşlarının ilk yıllarında birleşme durumlarının bile ortaya çıktığı, hatta iki kulüp başkanının ortak takım kurma konusunda anlaştıkları iddia edildi.
Galatasaray Kulübü'nün resmi yayın organı Galatasaray Dergisi'nin Şubat 2003 sayısında, Adnan Işık'ın belgelere dayandırarak verdiği haberde, 1912 yılında Galatasaray Kulübü Başkanı Ali Sami Yen ile Fenerbahçe Kulübü Başkanı Hulusi Bey'in ortak imzayla kayıt altına aldıkları belgenin, birleşmeseler dahi, 2 kulübün yabancılara karşı ''ortak bir takım'' kurma konusunda anlaştıklarını, hatta tüzüğü bile hazırladıklarını gösterdiği kaydedildi.
BİLEREK KAÇIRILAN PENALTI
Ezeli rakiplerin 23 Ocak 1925 tarihinde Taksim Stadı'nda yaptıkları Vatan Gazetesi Kupası maçında ilginç bir olay yaşandı.
Fenerbahçe'nin kazandığı penaltı sonrası, atış öncesinde stadın büyük balkon kısmı çöktü. Fenerbahçeli Cafer Çağatay, bu gelişme üzerine penaltı atışında topu bilerek kaleci Ulvi Yanal'a teslim etti.
KARMA TAKIM: ''FENERSARAY''
Fenerbahçe ile Galatasaray, 1934 yılında Türkiye'ye davet ettikleri yabancı takımlarla birer kez hazırlık maçı yaptıktan sonra, üçüncü maçı ''Fenerbahçe-Galatasaray Karması'' şeklinde oynadılar.
Bu karmanın forması ise iki kulübün renklerinin karışımı olan lacivert, sarı ve kırmızıdan oluştu.
MERHUM CANAYDIN'DAN CENTİLMENLİK DERSİ
Son yıllarda ezeli rekabetteki maçların genelinde olaylar yaşanırken, hafta başında vefat eden Galatasaray Kulübü'nün eski Başkanı Özhan Canaydın, rekabete centilmence yaklaşımıyla alkış aldı.
Sarı-kırmızılı ekibin 6 Kasım 2002'de, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda ezeli rakibine 6-0'lık yenilgiyle tarihi hezimete uğradığı maçta, başkanlık sıfatıyla ilk Fenerbahçe derbisini izleyen Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın'ın, rakibinin attığı golleri alkışlayarak Fenerbahçeli yöneticileri kutlaması, maça damgasını vurdu.
Merhum Canaydın'ın bu centilmenlik gösterisi kendi camiasından bazı tepkiler alsa da Dünya Fair Play Konseyi (CIFP) tarafından 2002 Dünya Fair Play Ödülü'ne layık görüldü. Özhan Canaydın ayrıca, bu davranışı nedeniyle Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından düzenlenen ''Fair-Play Sportif Davranış Ödülü''nü aldı.
Bursa kaybetti, Eskişehir'i yendik maç 0 biterse süper olur.
Beraberliğin ağır bastığı bir maç ancak kazanırsa Galatasaray kazanır gibi.
Umarım Fenerbahçe kazanır yada berabere biter.