Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12
31 ile 47 arası toplam 47 sonuç

Konu: "Alex Milli Takım'a alınmalı!"

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Daha Bobo'yu çağırmıyorlar,Alex'in işi ne...

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Andre Santos'a sol bekte oynamazsan milli takımı göremezsin dediği söylenen Dunga bu Dunga,Elano'nun Rijkaard'ın seçimleri yüzünden performans düşüklüğünü yaşadığını ve milli takımı hak ettiğini söylemek bence bir zıtlık yaratıyor,Elano'nun orta sahanın ortasında gösterdiği performans Brezilya Milli Takımı için yeterli değil kanaatimce.Bunun yanında Alex bence küçük takımın büyük kurtarıcısı konumunda(dünya çapında baktığımızda),Brezilya gibi bir yıldızlar karmasında ve hem çalışkan hem teknik olan bir sürü oyuncu arasında kendi farkını fazla gösteremez.29-30 yaşındayken formayı hak ettiğini söyleyebilirim,fakat eskiden düşük olan koşma isteğini şimdi daha da yitirince Brezilya Milli Takımı kalibresine pek ulaşamayan bir oyuncudur Alex.

Tabii bu konuya Ülke takımı olarak baktığımızda göz önüne gelen bir durum,dünya üzerindeki kulüp takımlarının %99.9 unda rahatça oynayabilecek bir profesördür Alex,orası ayrı.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Aydın View Post
    Cengiz kusura bakma ama Ronaldinho'nun ölüsü bile Alex'ten iyidir bana göre. Alex 40-50 küsür kez milli takıma çağırılmasına rağmen hiç büyük turnuvalarda forma giydiğini görmedim ben Brezilya'da. Çağırılmışsa bile genç olduğunda formda olmuşken çağırılmıştır. Ve yedek kulübesinde oturtulmuştur. Onun dışında çoğunlukla Copa America'da forma giymiştir ki bunun için Alex'in kariyerinde Brezilya için hangi maçlarda forma giydiğine bakmanız yeterli.

Fenerbahçe yıllardır düşük tempoda oyun oynuyor. Alex hızlı tempoda oynayan bir takımı yavaşlatır. Bunun için Brezilya milli takımı ile uyuştuğunu düşünmüyorum. Fenerbahçe ile yüksek performansının sebebini de buna bağlıyorum. Şimdi çağırılsa bile yedek kulübesinden öteye gidemez.

Alex bu kadar yüksek performans gösterirken, Elano'nun çağırılmasına ben şaşıyorum doğrusu, o da ayrı bir konu. Belki de Elano yüksek tempodaki futbola alışık olduğundandır diyeceğim ama hiç görmedim Türkiye'de Elano'nun bu özelliğini. Avrupa'da da fazla yakından takip etmediğim için bilemeyeceğim.
    Aksine hızlandırır, koşan oyuncularının yanında bir oyuncunun daha saklanarak oynaması oyunu yavaşlatmaz, etkilemez. Yavaş bir takımda daha aktif olmak zorundasın.

Alex topu alıp saklayıp kafasını kaldırarak pas veren bir oyuncu, Robinho'nun koşu alanına vereceği pasları Kaka dışında kimse denemiyor (ya da yapamıyor mu desek?).

Alex Konfederasyon Kupası Şampiyon Takım Kaptanı.
    Copa America Şampiyon Takım Kaptanı.

Hangi büyük turnuvadan bahsediyorsun?

Alex oyunu yavaşlatan değil, hızlandıran bir oyuncu, topla düşünmez, toptan önce oyunu görür, topu eveleyip gevelemez, doğru yere hemen çıkarır.

Alex çağrılmıyorsa Dunga'nın yetersizliğinden dolayı, Konfederasyon Kupası'ndaki kötü futbolun etkisi henüz geçmiş değil.Alex Elano'da çok daha formda ve daha başarılı bir dönem geçiriyorken çağrılmıyorsa ve siz bunu normal kabul ediyorsanız söylenecek söz yok. Takımınızı düşünmeden bakarsanız Alex'in orda oynaması gerektiğini görürsünüz. Oynamasa da problem değil, sakatlanmasın daha iyi. (Lafım sana değil Aydın)

Ülkemizde 171 maçta 93 gol atan bir oyuncu hâlâ başarısız diye adlettiriliyor, hâlâ çekilemiyorsa yazıklar olsun.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Fearless Coward View Post
    Elano kötü oynamıyorki çağırması gayet normal adamı defansif oynatan Rijkaard..Dunga Elano'yu nerede nasıl kullanacağını çok iyi biliyor..Brezilya'da çok farklı bir mevkiide oynadığından başarılı bir grafik çiziyor Brezilya'da Elano bence çağırılmasında hiç bir sorun yok..
    Elano şu an vasat üstü bir performans çiziyor çünkü çok geride oynamak zorunda kalıyor taktik gereği.Defansif bir oyuncu da değil, çok koşup alan daraltayım derken fizik-kondüsyon olarak yetersiz kalıyor, pas alanlarına çok uzakta kalıyor.Dolayısı ile Mustafa Sarp'ın yaptığı işten bir farkı kalmıyor, bu performansına iyi diyebilmek çok zor.

Elano daha ilerde, gerçek bölgesinde oynasa ne olur bilemem ama Alex'in şu performansı çok daha iyi durumda, yadsınamaz derecede. Elano savunma özellikli bir oyuncu değil, Aragones de Alex'i geriye çekti, çaba da sarfettiğini gördük ama oyuna katkısı Elano'nun şu anki durumu gibiydi.

Alex Dunga'nın kaprislerine yenik düşmüş durumda.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by Aydın View Post
    Cengiz kusura bakma ama Ronaldinho'nun ölüsü bile Alex'ten iyidir bana göre. Alex 40-50 küsür kez milli takıma çağırılmasına rağmen hiç büyük turnuvalarda forma giydiğini görmedim ben Brezilya'da. Çağırılmışsa bile genç olduğunda formda olmuşken çağırılmıştır. Ve yedek kulübesinde oturtulmuştur. Onun dışında çoğunlukla Copa America'da forma giymiştir ki bunun için Alex'in kariyerinde Brezilya için hangi maçlarda forma giydiğine bakmanız yeterli.

Fenerbahçe yıllardır düşük tempoda oyun oynuyor. Alex hızlı tempoda oynayan bir takımı yavaşlatır. Bunun için Brezilya milli takımı ile uyuştuğunu düşünmüyorum. Fenerbahçe ile yüksek performansının sebebini de buna bağlıyorum. Şimdi çağırılsa bile yedek kulübesinden öteye gidemez.

Alex bu kadar yüksek performans gösterirken, Elano'nun çağırılmasına ben şaşıyorum doğrusu, o da ayrı bir konu. Belki de Elano yüksek tempodaki futbola alışık olduğundandır diyeceğim ama hiç görmedim Türkiye'de Elano'nun bu özelliğini. Avrupa'da da fazla yakından takip etmediğim için bilemeyeceğim.
    İkisinide takımlarına verdiklerine göre karşılaştırırsak, Alex Ronaldinho'dan daha iyi.

Ronaldinho'lu Milan'ın bir çok maçınızı izledim. Tamamen kişisel bir oyun tercih ediyor. Takım anlayışı yok. Önce Şampiyonlar Liginden sonra bir çok kez eline gelen fırsatı değerlendirememesinden dolayı bu sezona erkenden havlu atıp, milyonlarca sempatizanını üzdü. Özellikle Napoli maçında kahraman olacam havası onları liderlikten değil, ikinciliktende elde edip bir anda adı sanı olmayan Roma'yı yukarı çıkardı ve seneye ön eleme oynayacaklar. Ronaldinho'dan Barcelona tam zamanında kurtuldu ve artık Ronaldinho'nun bundan sonra gideceği hiçbir kulüpte katkısı olmaz. Kalkar, Türkiye'ye Hollanda'ya İskoçya'ya giderse orada takımını şampiyon yapar; ama hiçbir büyük ligde oynamayaz.

Alex, kişisel oynuyor ama; takımı kullanarak kişisel oynuyor. Fenerbahçe'de taktik ona göre yapılıyor ve Fenerbahçe son beş sezondur hep zirve hep Şampiyonlar Liginde. İlk geldiği iki yıl Alex'e hayran olmayanımız yoktu. Yaşından dolayı artık o müthiş performansını gösteremiyor; ama bu sezon toparlanmamızda tamamen Alex'in katkısı oldu ve ilk sezonuda yaptıklarını tekrar uyguluyor. Alex, Fenerbahçe'ye verdikleri ile hiç olmassa Dünya Kupası öncesinde o hazırlık kampına davet edilmeli ve orada izlenmeli. Tabii ki Kaka vaar iken Alex'in adı bile geçmez; ama verdiği mücadele onu o takıma ismini yazdırır.

Son olarak Alex eğer 49 defa bu milli takımın formasını giydi ise boş oyuncu değildir. Hiçbir boş oyuncuya 49 defa o takımın formasını giydirmezler. Bu tek Brezilya için değil, bütün milli takımlar için geçerlidir.

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Quote Originally Posted by Universal View Post
    İkisinide takımlarına verdiklerine göre karşılaştırırsak, Alex Ronaldinho'dan daha iyi.
    O zaman şu karşılaştırmayı da yap abi.Oyuncuların takımlarını değiştir.Hangisi o takımlara daha fazla katkı yapardı karşılaştır.

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Her Brezilya maçından önce bu konu açılmasın artık bence ya. Açalım sabit bir başlık, Alex'in Milli Takım durumu diye her maçtan önce oraya yazalım Alex seçilmiş mi seçilmemiş mi...

Not: İronik bir mesajdır, cevap verecekseniz ona göre

Nesil
    2007
    Yer
    Diyarbakır

Herkesin dediği gibi Dunga'nın kafasında oluşturduğu bir milli takım aday kadrosu var...Bu yüzden bende Alex'in çağrılacağını düşünmüyorum -ki bildiğim kadarıyla Alex'de pek fazla üzülmüyordur bunun için...

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by RaSenGan View Post
    O zaman şu karşılaştırmayı da yap abi.Oyuncuların takımlarını değiştir.Hangisi o takımlara daha fazla katkı yapardı karşılaştır.
    Varsayımlar üstüne konuşmak vakit kaybıdır. İş dikiş meselesi...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Acıbadem

hadi alex'i tek yönlü bi oyuncu diye çagırmıyor deyip kabul edilebilir bir gerekçe diycem ama andre santos çagırılmazsa milli takıma bravo dunga derim yani bu adam bence en iyi sol bek brezilyalı çok begeniyorum ben.carlos'u da çagırabilir ama bak dunga bi garip
    "İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly

Sheriff Misafir

Ronaldinho'dan zaten artık kimse medet ummuyor, Ronaldinho futbolda yakalanabilecek bütün başarıları yakalamış, yakalayamadığı tek başarı efsane olma başarısı. Bence 27 yaşında kariyeri gözle görülür bir biçimde düşüşe geçmiş bir oyuncu. Milli takıma alınmazsa normal karşılarım. Teknik oyuncu tamam belkide dünyadaki en teknik oyuncu ama sadece teknik yetmiyor.

Alex'e gelince, Alex devamlı oynadığı bütün takımlara katkı yapmıştır. Buna Brezilya milli takımıyla çıktığı turnuvalarda dahildir. Dünya kupasında değerlendirilmediyse bu Alex'in suçu değildir. Bende o kadar topsuz alanda hareket etmesini bilen oyuncunun olduğu bir takımda Alex'in fazlasıyla iş yapacağını düşünüyorum. Bi denense sonucu göreceğiz hep birlikte ama yok işte, bu kadar başarılı bir oyuncu Türkiye'ye geldi geleli doğru düzgün milli forma yüzü görmedi, daha da zor görür kendimizi kandırmayalım. Dünya kupasına çağrılacak adam bu zamana kadar bir çok kez denenirdi..
    (karşılaştırma yapmadım iki oyuncuyu ayrı ayrı değerlendirdim)

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

Alex'i DK'nda görmeyi ben de çok isterim. Ancak önceki mesajlarda da yazıldığı gibi Dunga'nın kadrosu belli sanki. Sanmıyorum çağırılacağını. Andre Santos konusunda da; takip etmedim ama Brezilya Ligi'nde bile daha iyileri bulunabilir milli takım için. Son haftalarda yükselişte gerçi. Ben daha önceki maçlara göre genel olarak yapıyorum yorumumu.
    daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Ronaldinho'lu Milan'ın bir çok maçınızı izledim. Tamamen kişisel bir oyun tercih ediyor. Takım anlayışı yok. Önce Şampiyonlar Liginden sonra bir çok kez eline gelen fırsatı değerlendirememesinden dolayı bu sezona erkenden havlu atıp, milyonlarca sempatizanını üzdü. Özellikle Napoli maçında kahraman olacam havası onları liderlikten değil, ikinciliktende elde edip bir anda adı sanı olmayan Roma'yı yukarı çıkardı ve seneye ön eleme oynayacaklar. Ronaldinho'dan Barcelona tam zamanında kurtuldu ve artık Ronaldinho'nun bundan sonra gideceği hiçbir kulüpte katkısı olmaz. Kalkar, Türkiye'ye Hollanda'ya İskoçya'ya giderse orada takımını şampiyon yapar; ama hiçbir büyük ligde oynamayaz.

Alex, kişisel oynuyor ama; takımı kullanarak kişisel oynuyor. Fenerbahçe'de taktik ona göre yapılıyor ve Fenerbahçe son beş sezondur hep zirve hep Şampiyonlar Liginde. İlk geldiği iki yıl Alex'e hayran olmayanımız yoktu. Yaşından dolayı artık o müthiş performansını gösteremiyor; ama bu sezon toparlanmamızda tamamen Alex'in katkısı oldu ve ilk sezonuda yaptıklarını tekrar uyguluyor. Alex, Fenerbahçe'ye verdikleri ile hiç olmassa Dünya Kupası öncesinde o hazırlık kampına davet edilmeli ve orada izlenmeli. Tabii ki Kaka vaar iken Alex'in adı bile geçmez; ama verdiği mücadele onu o takıma ismini yazdırır.

Son olarak Alex eğer 49 defa bu milli takımın formasını giydi ise boş oyuncu değildir. Hiçbir boş oyuncuya 49 defa o takımın formasını giydirmezler. Bu tek Brezilya için değil, bütün milli takımlar için geçerlidir.
    Bir oyuncuyu büyük turnuvalara çağırmıyorlarsa da çağırmayanların bir bildiği vardır. Dunga hakkında söylediklerinize katılıyorum. Kafasında çoktan kurmuş kadrosunu. Ama Dunga'dan önceki teknik adamlar da çağırmıyordu. Alex'in 2003 yılında konfederasyon kupasında sonradan oyuna girip bize gol attığını hatırlıyorum. Copa America'da birkaç kez forma giydiğini hatırlıyorum.

Yanlış hatırlamıyorsam, bir dönem Brezilya milli takımına büyük turnuvaların olmadığı zamanlar Avrupa'daki futbolcular çağırılmıyordu ya da çok seyrek çağırılıyordu. Hatta Ronaldo'nun ve diğer futbolcuların milli takımdan affını istediğini hatırlarım. Zamanında konuşulmuştu bu konu çok. 6-7 sene önceydi. Bu olaya Brezilya'nın oyuncu pazarlama stratejisi bile denmişti. Vitrin olarak Brezilya milli takımı kullanılıyordu.

Alex'in, yüksek tempoda oynayan Brezilya'ya yakışmayacağını düşünsem de şu anki performansıyla iyi bir yedek olabilir Brezilya'da. Ama hala Ronaldinho'nun ölüsü bile yeter o takıma. Ronaldinho'nun en büyük hatası alışkın olduğu yüksek tempolu bir takımdan, yayvan İtalyan ligine gitmekti. İtalya liginde iki yönlü oynamadıkça nice Brezilyalı oyun kurucunun telef olduğunu biliyoruz. Diego bile geçen seneki Diego'dan çok uzak. Bu bakımdan ben Ronaldinho'nun bitmediğine inanıyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Varsayımlar üstüne konuşmak vakit kaybıdır. İş dikiş meselesi...
    Şimdi de varsayımlar konuşulmuyor mu Alex olsa şunun yerinde çok daha iyi oynar diye ?

Nesil
    2007
    Yer
    Adana

alex iyi oyuncudur, iyidir haketmiştir veya etmemiştir taam mı. fakat lakin ki çağırılmayacağı da kesindir.
    üstad söylemiş bize laf düşmez artık
    (/s)

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Ricardinho da 23 kere Brezilya milli takımında oynadı. Çünkü Brezilya Ligi'nde oynuyordu. Alex'in de durumu öyle bence. Alex Ricardinho'dan çok daha yetenekli ama Alex'in markaj altında nasıl oynadığını da biliyoruz. Alex Türkiye Ligi için inanılmaz bir oyuncu çünkü Türkiye ligi tempolu bir lig değil. Ama Brezilya milli takımında temposu düşük oyuncu oynayamaz.

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by eXcitinG View Post
    BreziLya miLLi takımın 90 dakika sahada gezip, 90+1 de tek vuruş iLe goL atacak ya da duran toptan goL attıracak adama ihtiyacı oLmadığı için haketmiyor.
    %100 katılıyorum

Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12

Mesaj Yetkileri